Ceneo.pl

2.2/5

• Zobacz Nasze biuro
  • Działamy zespołowo. Poznaj nas!
  • Co możemy Ci zaoferować?
  • Kariera w Ceneo
  • Publikacje

Zobacz Nasze biuro

Działamy zespołowo. Poznaj nas!

Co możemy Ci zaoferować?

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Ceneo.pl Sp. z o.o.

Opinie o Ceneo.pl Wrocław

Nie przegap nowości o Ceneo.pl Sp. z o.o.!

tomtom

13.05.2019 20:53

Plusem pracy są nowe technologie chętnie wcielane do projektów. Dużo fajnych, pozytywnych ludzi. Jest też sporo roboty utrzymaniowej czegoś, o czym prawie nikt nie ma wiedzy (o co chodzi, jak działa, brak dokumentacji). Jest atmosfera pędu i wiecznego deadline'u. Można się sporo nauczyć, ale raczej nie ma co liczyć na szczegółowe wdrażanie pracownika. Musisz się nastawić na samotne szukanie informacji. Jest WYJĄTKOWO niekomunikatywny dział adminów i praktycznie każdy, kto chce coś tam załatwić, idzie w to miejsce z miną Golluma, który w slow motion wpadał do lawy w Mordorze. Innymi słowy: sama świadomość potrzeby kontaktu z nimi odstrasza bardziej niż jakbyś słyszał strzały na ulicy. Zarobki są niższe niż średnia rynkowa. Wymagania są za to średnio większe niż w innych miejscach. Zwracanie uwagi na Twój czas pracy jest dość skrupulatne. Sumarycznie nie ma tragedii i zawsze czegoś się nauczysz.
    Misiek

24.04.2019 07:23

Gdyby rok temu, były by te wszystkie opinie. To bym nie zmarnował trzech miesięcy. Zostałem źle potraktowany... Jako stażysta nie mogłem sie doprosić np. monitora, gdzie zwykły pracownik dostawał na stracie. Po tygodniowy przeszkoleniu juz była zwykła praca i niczego juz więcej nie mogłem sie nauczyć. Mam odczucie ze gdyby mogli to brali by tylko stażystów jako tanią siłę roboczą... a spróbuj sie tylko wychylić to szybko pokażą gdzie twoje miejsce. Ciesze się ze juz tam nie pracuje. Dziś juz jestem u lepszego pracodawcy i czuję ze sie rozwijam za godne pieniądze.
    Zawiedziony

26.04.2019 09:09

Na prawdę ktoś się pokusił o taki komentarz? Całkowicie pokazuje to co jest napisane wyżej, nie dziwię się, że ludzi boją się odezwać, bo usłyszenie takiego komentarza w zamian nie jest miłe. Przykre jest to, że Ceneo nie potrafi tutaj przejść do dyskusji na fakty, a potrafi rzucać tak obleśnymi komentarzami.

26.04.2019 12:13

Skąd wiesz że to z Ceneo? Trolli coraz więcej, również z "konkurencji". Bzdury piszecie że ludzie się boją HR. Lepszego w żadnej firmie nie widziałem, wszystko załatwisz bez łaski i zbędnych próśb. Warto dodać że Dział Rozwoju treści to outsourcing dla Ceneo, mimo że w tym samym biurze. Mnóstwo osób z rozwoju treści przeszło do innych działów i sprawdzają się bardzo dobrze. Ale nie marudzili tylko rozwijali się ,zgłosili chęć takiego rozwoju w innych obszarach. Na pewno nie wypisywali bzdurek na gowork.

25.04.2019 16:18

Jak wygląda praca w dziale finansowym? ktoś coś wie?

25.02.2019 15:48

Dużo nas pracuje na umowę zlecenie :( masakra
    bb8

18.03.2019 13:23

Pracuję w dziale rozwoju treści i wśród prawie 50 osób, nie ma tu nikogo na umowie zlecenie. Wszyscy są na stałe na normalnych umowach o pracę. Ciśnie się na usta WTF? Na pewno o tej firmie chciałeś napisać? O co chodzi?
    Klaudia

24.04.2019 16:02

Kłamstwo!!!
    rozój treści/mł. programista

27.03.2019 22:26

Może w integracji praca nudna, może monotonna, ale otwarcie o tym mówią w trakcie rekrutacji. Każdy co do swojej pracy, obowiązków oczekuje czegoś innego. W firmie produkcyjnej też jest monotonnie, ale nie ma darmowej kawy, płatków śniadaniowych... dnia chłopaka, kobiety i świetnych integracje, pięknego biura, no i czasem całymi dniami można porównywać piękne kobiety do pięknych kobiet..... w postaci zdjęć bielizny itd... ba faktycznie można się umordować :) Może czasem trzeba poczekać na awans i zmianę działu w ramach struktur, ale wielu osobom ambitnym, ukierunkowanym to się udało, mi również. Studiowałem informatykę, wykazałem swoje umiejętności i zaangażowanie w trakcie pracy i zostało to dostrzeżone :) nie wiem na jak długo, ale uczę się czerpię doświadczenia od najlepszych, czuję się doceniony i to chyba najważniejsze.
    NIKI

21.04.2019 22:17

Kto nie wierzy że na stażu dostaje się 500zł to zapraszamy. tyle właśnie tutaj dostaje. nooo trochę więcej. Liczę na to że awansuje. ale widzę że inni awansują po kilku latach dopiero. Nie wiem jak długo tu wytrzymam... Miałam nadzieje że jest to ambitna praca.

22.04.2019 15:14

Filozofia Ceneo w dwóch zdaniach.
    Michal

04.04.2019 16:12

Byłem, zobaczyłem i mam opinie. Nie polecam chyba ze jest to twoje marzenie. Jak jesteś wytrwały i nie potrzebujesz pieniędzy to byc może warto. Korpo wyciągnie z ciebie wszystkie soki.
    Op.

05.04.2019 08:16

A długo byłeś? Skoro praca monotonna to o jakim wyciskaniu soków mówimy? Korpo nie widziałeś jeśli myślisz że jest ono w Ceneo.
    M

25.01.2019 18:17

Dlaczego jest taka duża rotacja w pracy. Zwłaszcza na rozwoju treści ?
    Grzesiu L

26.01.2019 11:37

Za dwa tysiące robić ? Gdzie praca jest bardzo nonotonna (dział rozwoju treści)

25.03.2019 10:06

Całe dnie porównywać obrazki... praca jak dla malpy. Czy to nie może byc w pełni automatyczne ?

25.03.2019 09:33

Mam wrażenie ze nikt nie chce tu pracować i każdego przyjmują.

25.03.2019 09:31

Niedawno zacząłem pracować w dziale rozwoju treści. Opowiadali jak tu kolorowo, a prawda jednak jest zupełnie inna. Koledzy mówią ze by awansować i zmienić dział trzeba sie podlizywać i długo pracować. :( ... ehh
    Tom

24.03.2019 18:30

Fajna firma, można się dużo nauczyć (IT) od innych i na szkoleniach. Ładne biuro.
    LUKASZ

12.03.2019 19:41

Drugi raz bym tutaj nie przyszedł. :(
    MArti

15.03.2019 20:59

A co się stało? Dlaczego?
    Łukasz

22.02.2019 15:53

Najgorsza firma w jakiej miałem przyjemność pracować :(
    Ewa

24.02.2019 13:41

A coś więdej potrafisz napisać? Czy masz focha i piszesz bezużyteczne opinie?
    MArti

15.03.2019 20:58

hehhe ale wciąż przyjmność:D
    SamiWiecieKto :)

19.11.2018 16:27

Do Ceneo.pl przyciągnął mnie wizerunek nowoczesnego i dbającego o pracowników pracodawcy. Piękne wnętrza nowego biura, ciekawe projekty, pozycja na rynku. Rzeczywistość jest niestety dramatyczna. Firmą władają ludzie, którzy zatrzymali się w czasie i nie zdają sobie sprawy z możliwych konsekwencji traktowania doświadczonych i odpowiedzialnych pracowników jak niewolników. Ceneo.pl to korpo, korpo jakie w dzisiejszych czasach kojarzy nam się z pracą na magazynie w znanych gigantach. Zostaniesz przerzuty i wypluty jak tylko zdecydujesz się sprzeciwić tej polityce. Są zespoły, managerzy, pracownicy, którzy wiele potrafią i w swoich obszarach mogą operować bez stresu i problemów związanych z humorkami "góry", jednak atmosfera ogólna jest katastorafalna. We Wrocławiu od dawna mamy rynek pracownika, każdy prawcodawca licytuje się z innymi benefitami i atmosferą w firmie, Ceneo oszukuje. Zamyka Cię w klatce, wyciśnie z Ciebie wszystko i na koniec się obrazi. Szczerze nie polecam nikomu, unikać jak ognia ????
    Kama

24.02.2019 20:21

Ale jest źle bo trzeba pracować?

25.02.2019 15:46

Wynagrodzenie nieadekwatne do obowiązków
    Kama

24.02.2019 20:31

W Ceneo pracuję nie za długo, porównując do wieloletnich pracowników, jednak wystarczająco aby się wypowiedzieć. Firma z roku na rok się rozrasta, co odczytuję za dobry znak. Pracy nie brakuje, a środowisko jest dosyć dynamiczne. To się może nie każdemu spodobać - niezadowoleni są z reguły najbardziej pretensjonalni i roszczeniowi, którzy zmieniają firmę na kolejną, a i tam nie zagrzewają zbyt wiele miejsca. Pozytywnym objawem są ludzie, którzy wrócili do Ceneo po epizodzie u innych pracodawców. To co mi sięnajbardziej podoba - ludzie którzy tam pracują (to znaczy większość), fajne biuro, pensja na przyzwoitym poziomie. Benefity również są zadawalające. Nie podoba mi się marudzenie z braku laku (słychać tego trochę), pośpiech przy niektórych projektach. Spora odpowiedzialność czasami stresuje, ale nie żaluję że tu jestem.
    Marco

30.01.2019 19:42

Pracuje już ponad 10 lat jestem bardzo zadowolony, ciężko mi się zgodzić z negatywami stad mój wpis. Zawsze można przyjść do firmy zobaczyć jak to funkcjonuje
    Toldi

20.02.2019 23:14

Daro, to Ty???
    anonimus

08.07.2011 08:38

Atmosfera w pracy generalnie ok - młody zespół. Minusem są średnie zarobki, plusem dobry socjal. Rekrutacja: dobry kontakt z osobami rekrutującymi, jednak podobnie jak w dużej ilości innych polskich firm rekrutacja często jest fikcją, podobnie jak rekrutacje wewnętrzne, niestety firma zaczyna się przekształcać w tzw klan.
    Bbb

13.02.2019 20:29

Średnie czyli jakie ?
    Avocado

08.02.2019 21:42

Firma jest ok. Pracy jest sporo. Benefity na poziomie. Pensja ok, chociaż mogła by być wyższa. Konkurencja stara się podbierać ludzi, bo większość to bardzo dobrzy specjaliści w branży. Niesmaki też się znajdą, ale tak jest wszędzie.
    YołYoł

28.01.2019 20:38

Firma w miare ok. Nowa siedziba w Business Garden to na pewno duzy plus (u poprzedniego pracodawcy nie mialem nawet klimy). Sporo technologii (.NET,Elastik,SOLaR?) i zdrowy zap...rdol. Liczylem na większy luzik :/
    ObecnyPracownik

28.01.2019 13:48

Pracuję w Ceneo już parę lat. Nie mam podstaw, aby narzekać, ale trafiłem do działu z ogarniętym przełożonym, który myśli o swoim dziale/pracownikach. Może zarobki nie są najlepsze na rynku (brak jedynie jasnej i klarownej informacji/wiedzy co zrobić, żeby zarabiać więcej), ale mamy pakiet benefitów, szkolenia każdego roku (sami często mamy możliwość wybrać sobie tematykę), premię roczną, wyjazdy, imprezy, bony przy wielu okazjach oraz social. Atmosfera w firmie jest ok - ludzie w firmie są przeważnie w porządku, skorzy do pomocy itp.
    Zadowolony

25.01.2019 21:58

Pracuję w IT już długi czas. Piłkarzyki, hamaki w dużym chillout roomie, wypasiona kuchnia, konsole do gier, ekspresy do kaw i mnóstwo herbat do wyboru są w wielu firmach więc mniejsza z tym. Ważne jest co innego - sporo projektów w których często musisz nauczyć się czegoś nowego. Coraz więcej wykorzystywana jest chmura publiczna (dla jednych plus, dla niechętnych do zdobywania wiedzy pewnie minus). Sprzęt do pracy wymieniany regularnie (obecnie nowe, mocne Dell'e). Fajne eventy, konfy i szkolenia w kraju i za granicą. Starać się trzeba, pracować też - tego tutaj nie przeskoczysz bo wymagania są duże. Jak masz pasję w swoim obszarze to zdecydowanie się odnajdziesz. Z ludźmi się da dogadać na luzie, nie ma sztywnego pierdu pierdu za przeproszeniem. Na pokładzie jest sporo dobrych specjalistów od których można czerpać wiedzę. Dla mnie jest bardzo ok. Pozdrowienia dla więcej niż spoko ekipy w IT.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ceneo.pl?

Kontakt - Ceneo.pl Sp. z o.o.

Grunwaldzka 182 60-166 Wrocław

Branża główna: Content marketing

Alicja

23.01.2019 14:00

Firma daje duzo mozliwosci, rozwój i stabilizację dla osob ktore sa zaangażowane. Pracuje tutaj juz dlugo i jestem zadowolona, fajnie jest pracowac w firmie ktora bardzo szybko sie rozwija. Mankamentem jest ze brakuje ostatnio akcji z Moodmanagerem i sa jedne piłkazyki. Polecam.

19.01.2019 09:09

Nie polecam. A jak nie wierzysz to przyjdź by po miesiącu się zwolnić. Przyjmują każdego do rozwoju treści...

16.01.2019 15:58

Fajne miejsce dla osób którzy zaczynają swoją przygodę z pracą lub dla obco krajowców. Bo tak to nie warto tracić czasu. Znam mniejsze firmy które lepiej działają i lepiej płacą. Dlatego szybko z stąd uciekłam :).
    Gosia

02.01.2019 16:16

Nie polecam. Zostaniesz uwiedziony pseudo korzyściami. Po podpisaniu umowy pokażą tobie gdzie jest twoje miejsce :(
    Krzysiek

30.11.2018 16:29

Miałem wrażenie że trafiłem do bardzo fajnej firmy. Okazało się po miesiącu że bardzo sie myliłem. Nie polecam :(
    kk

08.11.2018 23:49

Pracowałem u nich trzy miesiące, i teraz czuję że to były zmarnowany czas. Nie polecam. Ładnie wyglądają ale podejście do pracownika jest na bardzo niskim poziomie...

25.10.2018 20:37

Dziś byłem na rozmowie rekrutacyjnej. I potwierdziło się to co tu napisali. Szukają taniej siły roboczej.
    Tobiasz

20.10.2018 20:27

Fajna firma
    An

19.10.2018 17:21

Patologiczna firma, gdzie zarządzający gardząca tym co mają najcenniejszego, czyli ludźmi. Szczerze nie polecam.

09.10.2018 17:15

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Mobing
    Stef@

13.09.2018 15:58

Zapraszam wszystkich do nas .:)
    Fąfara

13.09.2018 21:04

Tyle opinii w jeden dzień.... Hhh chyba polecenie sluzbowe
    AGA

13.09.2018 15:39

Najlepsza firma w jakiej pracuję.

13.09.2018 15:37

Dużo można tu zarobić. Nie czuć by to byla korporacja

13.09.2018 15:30

Pracuję na dziale rozwój treści. I zgadzam sie z wieloletnim pracownikiem. Post poniżej. :)
    B

13.09.2018 15:26

Pracuje na dziale allegro. Jest super praca brak nudy i super pieniądze są.
    Adrian

13.09.2018 14:56

Firma jest super . Kocham tą pracę nie ma lepszych . Planuje tu pracować tak długo jak sie da. Firma jest bez wad.
    Wieloletni pracownik

09.06.2018 17:05

Kilka słów od wieloletniego pracownika. ZALETY: + wynagrodzenie adekwatne do wkładanej pracy i doświadczenia + premia roczna, którą można potraktować jako 13 pensję + premie uznaniowe + punkty benefit, króre przeznaczasz na co chcesz (prywatna opieka medyczna, kultura, karta do restauracji) + prezenty z okazji świat: Boże Narodzenie, Dzień Kobiet, Dzień Matki, Dzień Dziecka itd. + wyjazdy integracyjne + imprezy integracyjne + wygodne i świetnie wyposażone biuro + elastyczne godziny pracy - zaczynasz o 7 - kończysz o 15, zaczynasz o 10 - kończysz o 18. Masz zrobić 8 godzin, nikogo nie obchodzi, kiedy je zrobisz. Jednego dnia kończysz szybciej, drugiego zostajesz dłużej + homeoffice + brak problemów przy braniu urlopu + możliwość ukończenia szkoleń, wyjazdów na konferencję czy ukończenia studiów + możliwość rozwoju wewnątrz firmy - udział w wewnętrznych rekrutacjach + nowoczesne narzędzia pracy - nowe komputery, sprzęty, telefony + akcje dla pracowników: masaże, pizza day, precel day, zajęcia sportowe, spotkania z fizjoterapeutą itp. + wsparcie dla inicjatyw pracowników + młody dynamiczny zespół + generalnie bardzo dobra atmosfera - idzie się z każdym dogadać + wielu specjalistów, od których wiele można się nauczyć + umowa o pracę - bez żadnych kombinacji B2B czy zlecenia itd. + stabilne zatrudnienie - jeżeli ktoś jest zwalniany, musiał na to solidnie zapracować Wady: - trzeba pracować. To jeszcze za mała firma, żeby leń się uchował. Narzekają bumelanci i intryganci. Oni mają gorzej, a inni mają lepiej. Nie wiedzą jednak, że ci doceniani więcej z siebie dają. Pierwsi wyciągają pieniądze po benefity - daj bo mi się należy, są jednak ostatni do roboty. Kto uczciwie pracuje i zajmuje się swoją robotą nie narzeka. Są osoby, które pracują po 10 lat.

13.09.2018 08:00

Ceneo samo o sobie pisze :D hehe .
    B.

13.09.2018 14:50

To dobrze że są też opinie z wewnątrz co jest ok. Inaczej by były tylko wypowiedzi marudzących i obrażonych.

13.09.2018 08:11

Bylem ostatnio na rozmowę o staz w dziale rozwój treści. Niby min 20h tygodniowo, ale jak chce późnej pracować to lepiej bym pracowała 40h. I nie płacą ubezpieczenia !!

13.09.2018 08:12

Zapomniałam dodać ze śmieszną kwotę proponują
    Wafa

13.09.2018 08:03

Nie polecam

30.08.2018 20:43

Zwolniłem się po miesiącu stażu, jak musiałem cały dzień porównywać myszki komputerowe ... OMG.

Zostaw merytoryczną opinię o Ceneo.pl Sp. z o.o.