NIP: 5260250469 REGON: 6239529 KRS: 0000022622

2.6/5

Opinie o Orbis S.A.

Wyszukaj opinięsearch

Rekomendacja

Pracuję w Orbis od kilkunastu lat w trakcie których zmieniałem hotele w ramach sieci i stanowiska. Moim zdaniem w branży hotelarskiej to najlepszy pracodawca - szkolenia, możliwość rozwoju, pensja na czas, bezpłatne smaczne posiłki, zniżki w hotelach na całym świecie, jasny program premiowy (do tego dofinansowania wyjazdów urlopowych i premie świąteczne). Praca dynamiczna i wymagająca, nie ma czasu na nudę - mi to odpowiada, bo czas szybko mija :) Poza tym fajne zespoły i ogólnie pozytywna atmosfera. Na przestrzeni lat bardzo zmieniło się podejście kadry zarządzającej do pracowników. Jest wzajemny szacunek i zaufanie. Zdecydowanie polecam!

@Marcin

Wszystkie pozytywne opinie są pisane przez właścicieli

elmer3003
@Marcin

Opinia jak z oferty rekrutacyjnej... W rzeczywistości - brak jasnego podziału obowiązków, brak zakresu prac na danym stanowisku - co jest przyczyną częstych nadużyć... Mercure Katowice...

@elmer3003

Dzień dobry ELMER3003, Orbis posiada w Polsce ponad 40 hoteli działających pod markami Accor, jednak Mercure Katowice do nich nie należy.

kandydat Nowy wpis

widze oferte do podatkow. Warto? Jaki proces rekrutacji?

Były pracownik Nowy wpis

Nie polecam hoteli w Poznaniu i (usunięte przez administratora) dyrektorów i kierowników recepcji. Nie doceniają, wykorzystuję ludzi.

Jasiek Nowy wpis

Praca w święta kelnera jest lepiej wynagradzana, czy tak samo jak każdy inny szary dzień?

szymek Nowy wpis

Jaką umowę oferują na koordynatora ds. sprzedaży?

Aplikowałeś do Orbis S.A. na stanowisko Recepcjonista (K/M)? Opisz swoje wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej. Jaką umowę proponuje pracodawca? Jaki był rezultat rozmowy?
Oli

Pojawiło się ogłoszenie dla technika i planuję przesłać CV. Czy będąc w wieku 50+ mam szansę na zatrudnienie w firmie?

były pracownik

Firma (usunięte przez administratora)pracownika. Pracowałam - krzyki, wylewanie emocji, karanie ciszą, ograniczanie wiedzy. Zamiatanie przez HR wszystkiego pod dywan. Toksyczne środowisko, w którym wmawia Ci sie, ze nic nie umiesz, az zaczyansz sam w to wierzyć. Nie polecam pracy w tym miejscu - przez to środowisko zmagam się z stresem pourazowym.

@były pracownik

Jestem dumny, że ktoś o tym napisał. Zgadzam się w stu, a nawet 200 procentach. Zwalanie winy na drugą osobę za niekompetencje kierownika. Ubliżanie. Pracowałem krótko, jednakże to wystarczyło aby stwierdzić, jak toksyczne jest to miejsce.

@były pracownik

Dzięki, tak się można domyślić po procesie rekrutacji, ale dopiero teraz czytam komentarze i ulga, wielką ulga.

@były pracownik

Zgadzam się. HR tam jest niepotrzebnie.

Czesław

Znalazłem ofertę dla starszego recepcjonisty ale sa też dla tych zwykłych. Nigdzie jednak nie wpisali widełek. o ile zł więcej może mieć na start ten bardziej doświadczony?

byłypracownik

Pracowałem z jednych hoteli Poznańskich, szczerze nie polecam pracy , omijać szerokim łukiem, nie doceniają prawników, mają swoich ,, pupilków " , coś potrzebowali , zawszę ogarnąłem, zawsze byłem na zawołanie, czuje się (usunięte przez administratora) i nie doceniany jest mi przykro z tego powodu. Jak zostałem potraktowany. Mam wielki żal do Państwa.

Maria

Wspominaliście w wątku o zniżkach na pobyty w hotelach a jak z poleceniami pracowniczymi? Widziałam ofertę dla specjalisty ds.podatków i ciekawi mnie ile dostaje się za polecajki? Fajnie by było bo mam kilka osób na oku :)

Kaja

W zeszłym roku chwaliliście sobie możliwości rozwoju w firmie. Mnie jako koordynatorce ds.sprzedaży by na tym bardzo zależało. Czy warto przesyłać CV by piąć się w strukturach?

IK

A ja polecam jak najbardziej. Firma się rozwija, pensje są na wysokim poziomie + premie, dobre biuro w centrum, praca zdalna jak kto chce; imprezy, spotkania, dodatki - wystarczy chcieć, być samemu w porządku i pracować :-) Niektórzy wracają sami albo chcieliby wrócić - bo jednak w porównaniu ze światem zew. wychodzi o niebo lepiej.

@IK

Co to za kłamstwa. Pracuje i niedługo kończy mi się umowa. Nie przedłużam. Jak patrzę na atmosferę u nas w księgowości to się zastanawiam kto jest autorem tego komentarza

Księgowa

Szukacie zastępcy księgowej, a może zapewnicie wsparcie psychologiczne dla obecnych osób które pracują w księgowości?

Bbb

Zostałam zniszczona psychicznie przez jedną "mądrą", bo po znajomości dostała stołek pseudo kierownika... Sprawa już była w sądzie.... Powinnam dostać odszkodowanie za straty moralne i psychiczne

@Były pracownik

Zwolnień grupowych w Orbis poza programem dobrowolnych odeść nie było od co najmniej 8 lat bo tyle tu pracuję, także to jakaś straszna historia sprzed lat

@Orbis S.A.

Tak istnieja procedury ale sprawy sa zamiatane pod dywan. Mialem tak na stoim dziale gdzie kierownik mial lekko mowiac (usunięte przez administratora)... na to co robi inna osoba wzgledem nowych. I kilka innych sytuacji tez bylo ale nie bede pisal bo moga sie zorientowac o co chodzi. Generalnie byle sprawa ucichla i jeat ok

@Anonim

Szanowny Panie, jeśli ma Pan informacje na ten temat, to prosimy o bezpośredni kontakt na [email protected], prośba o kontakt będzie przekazana odpowiednim osobom.

Renata

Zostawiłam w hotelach Orbis 35 lat życia, w Warszawie też kilka lat.Nie wiem jak teraz, ale kiedyś to była solidna firma, która dbała o pracowników.Po wykupieniu hoteli przez Francuzów pewnie się bardzo zmieniło na gorsze (doświadczyłam kilka lat).Przede wszystkim wcześniej była świetna atmosfera, która wpływała na spore obłożenie, goście chętnie przyjeżdżali do tego samego hotelu, bo my nie wymuszaliśmy entuzjazmu na twarzy, przy ich przyjmowaniu na nocleg.Bardzo lubiłam swoją pracę w recepcji, bo lubię kontakty z innymi ludźmi.Mam same wspaniałe wspomnienia.Na facebooku założyłam naet swoją stronę, gdzie wspominamy naszą dawną pracę w hotelach w Szczecinie, jest dużo zdjęć i grupa wciąż powiększa się.Zapraszam.

Pracował ktoś bądź pracuje w dziale hr ? Albo miał przyjemność odbywać staż? Poszukują osoby na to stanowisko. Staż jest roczny na zleceniu, wie ktoś czy można liczyć na kontynuacje współpracy po jego odbyciu? Chciałabym żeby ktoś dał znać jakie są widełki zarobkowe. Jak wyglada atmosfera w Hr i podejście do stażystów? można się sporo nauczyć ?

S.
@anonim

Sprawdź opinie poniżej. Okropna atmosfera, (usunięte przez administratora) przerzucanie pracy i zamiatanie pod dywan. Ludzie siedza tu tyle lat, bo wmawia się im, że nie myśla w koncu sami zaczynaja w to wierzyć. Pracowałam i nawet najgorszemu wrogowi nie poleciłabym pracy w tym miejscu.

• Brawo
Ksiegowa

(usunięte przez administratora) wylewanie frustracji przez kierowników. Poganianie przez zastępcę księgowej, która nie ma żadnej wiedzy merytorycznej. Musisz mówić też kiedy idziesz do łazienki i kiedy wracasz. (usunięte przez administratora) atmosfera.

Lolita

Lepiej tu nie pracuj, jeśli chcesz być w dobrym zdrowiu psychicznym. BZ Warszawa - księgowość, szkoda gadać. Niektórzy nie powinni być kierownikami.

Sceptyczny
@Lolita

Lata mijają , styl zarządzania personelem przez konflikt pozostaje ten sam. Pracownicy odchodzą ,"kadra" zostaje i "fala" ma się w najlepsze.

Janusz

Piotr

@pracodawca Jak można się skontaktować z firmą Orbis ? Telefonu albo nikt nie odbiera albo okazuje się że taki numer nie istnieje. Na wielokrotne maile nikt nie odpowiada. Mam pilną sprawę do działu kadr i nie moge się skontaktowac - to jakieś skandaliczna polityka.

Yinv

Aplikowałam na stanowisko recepcjonistki do jednego z waszych największych hoteli. Zaproponowana stawka netto na tej pozycji to 3350 zł! Chyba żarty sobie robicie. Praca na trzy zmiany, ogromny natłok obowiązków, bo liczba pracowników jest ograniczona do minimum. Nie polecam. Nic dziwnego, że na okrągło rekrutujecie, bo pracownicy uciekają.

@Orbis

@Yinv, @Ilona wynagrodzenie podstawowe jest tylko jednym z elementów naszej polityki wynagradzania Pracowników. Dodatkowy pakiet dla każdego Pracownika obejmuje między innymi: system premiowy, prywatną opiekę medyczną, dofinansowania do wypoczynku, wsparcie przedświąteczne, posiłki pracownicze i uniformy, nagrody jubileuszowe oraz zniżki do hoteli. Więcej szczegółowych informacji przekazujemy na spotkaniach. Chętnych na taki pakiet serdecznie zapraszamy :-)

Yinv
@@Orbis

Dzień dobry, Zapewnienie pracownikowi uniformu jest chyba obowiązkiem, a nie korzyścią. :) Dobrze byłoby od razu podać widełki w ogłoszeniu, żeby uszanować czas kandydatów. System premiowy owszem jest, ale powiedziano mi o nim jedynie, że „muszą być spełnione warunki”. % z „upsellingu” nie ma.

banerbaner

Zostaw merytoryczną opinię o Orbis S.A. - Warszawa

• Jak się pracuje w Orbis S.A.?
  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Orbis S.A.?