Jelcz

• Dziuplina
  • Stary Otok
  • Czernica

3. Opinie o pracodawcach Jelcz-Laskowice
  5. Opinie o Jelcz Sp. z o.o.

Opinie o Jelcz Jelcz-Laskowice

Nie przegap nowości o Jelcz Sp. z o.o.!

Karolina Karol

28.02.2023 22:55

co chcą to robią, a związki w zamian za (xyz) przez dłuższy czas cicho siedzą. Brawo! niech historia się powtórzy, napcha kieszenie
    zwi\ązkowiec

01.03.2023 14:12

A co Ty wiesz co związki robią? Przyjdź i się zapytaj jak jest a nie siej zamętu. Były wybory w jednym ze związków trzeba było kandydować....narzekać to każdy potrafi...szczególnie w Jelczu.
    Felek

24.02.2023 21:32

Ciekawe czy jutrzejszej soboty znowu będzie pod firmą zaparkowane bez mała z kilkadziesiąt samochodów jak to bywało już nie raz? Oprócz dalszego napędzania inflacji jaki dajecie przykład sumiennym pracownikom, którzy spokojnie wyrabiają się ze swoją robotą w przeciągu normalnych kalendarzowych dni roboczych i normalnego czasu pracy? Zastanówcie się co wy robicie, bo uczciwi pracownicy zaczynają zadawać sobie pytanie czy w Jelczu warto rzetelnie pracować. Wręcz zaczynają czuć się jak frajerzy, na których się żeruje i jeszcze dodatkowo rzuca się ich na inne stanowiska i działy jako zapchajdziury. A inni, mimo że robią tylko u siebie to wiecznie się nie wyrabiają i jeszcze w nagrodę dostają ekstra płatne soboty. Z tej inflacji to my się w taki sposób będziemy wygrzebywać jeszcze długie lata.

23.02.2023 13:03

23.02.2023 22:36

Klasyka jelczańska 20% pracuje 30 % udaje że pracuje 50 % nadzoruje i udaje fachowców. Spawalnia czy lakiernia przebija film "Nie lubię poniedziałku."

21.02.2023 08:39

Związkowe lenie weźcie się do roboty a nie debatujecie kto i co będzie. Przed Jelczem duże wyzwanie nowe obszerne umowy itd. Jak dalej będziecie tak robić to firma padnie a my wszyscy pójdziemy na zielona trawę.
    Techniczny

23.02.2023 10:57

Czy obecny stan osobowy gwarantuje powodzenie?

17.02.2023 00:17

Info z góry

22.02.2023 21:46

Wybory już zostały dokonane ! Dziś chodziła delegacja wybranej Solidarności na górze w biurach. Przewodniczącym na prawno jest Ł(Dyciu) , i dwaj znani koledzy MJ i GW nie wiem jakie pełnią funkcję ale na pewno ktoś z nich jest zastępcą trzeci sekretarzem. Mimo,że nie pałam miłością do tych związków to wyglądało to na prawdę profesjonalnie. Byli w wielu miejscach kadry, biuro zarządu, recepcja. To są fakty.
    Anituamitam

22.02.2023 21:57

Mam nadzieję,że na zebraniu związków przedstawisz Ty i niżej piszący tu wszystkie swoje pretensje i rady ? Jutro będziecie mieli możliwość się pokazać kozaki
    Konrad

11.11.2022 22:08

Kto zostanie nowym przewodniczącym ,,Solidarności" w spółce?
    Rafał

16.12.2022 19:19

akurat wspomniana dwójka nie ma zamiaru startować na przewodniczącego a więc znów pudło...
    Bercia

17.02.2023 00:14

Kto jest tym krzykaczem i karierowiczem ?
    Dawid

16.01.2023 07:27

To w końcu kto ma szansę zostać tym nowym przewodniczącym "S" w spółce? Czy na giełdzie nazwisk są tylko obecny wiceprzewodniczący i kolejny po obecnym przewodniczącym socjalista "Dyciu"? Czy naprawdę w tej jelczańskiej "S" nie ma kogoś merytorycznego o szerszych horyzontach i zdroworozsądkowych poglądach kto w końcu zadba o uczciwych i rzetelnych pracowników i kogo można by zaproponować na nowego przewodniczącego?

04.02.2023 11:22

Tak ponoć działają dyrektorzy w firmie

16.02.2023 12:07

Dlaczego związki zawodowe godzą się na tak okrojony kalendarz pracy ? Majowka ,Boże Ciało ,Święta ,to dni w których w większości zakładów planuje się wolne

16.02.2023 11:13

Czy już wiadomo ostatecznie kto będzie startował na nowego przewodniczącego "S"? Czy już są znane kandydatury, kto ma największe szanse i kto według Was najbardziej by się nadawał? Piszcie, jeszcze chwilę czasu zostało, żeby później nie żałować przez kolejnych kilka lat.

28.01.2023 12:24

Następna sobota i po raz kolejny z kilkadziesiąt samochodów pracowników pod firmą. W taki sposób to my tej wszechobecnej szalejącej inflacji i drożyzny nie opanujemy i nie okiełznamy NIGDY.
    Siwy

26.01.2023 14:03

Ponoć zakład się rozbudowuje. Będą nowe miejsca pracy. Ktoś ? Coś? Może związki zawodowe coś takiego wiedzą? Może w końcu będzie lepiej. Gorzej jak zatrudnią nieudaczników , karierowiczów i l 4 côw. Bo i tacy są i tacy byli..

28.01.2023 08:07

Będzie jak z CPK setki milionów za pilnowanie łąki i kreski na mapach dla swoich a potem że nic powstanie ma to wina (usunięte przez administratora). W Jelczu uważam że dojna zmiana zakończy karierę na nowej portierni kostce na parkingu i zdemontowanych tablicach reklamowych na wlocie do miasta.
    Siwy

28.01.2023 09:29

Tak też się z tym zgadzam. Nadzieję można mieć. Po moich obserwacjach od kilku lat, niestety kadra kierownicza to żart. Dobrze ,że niektórych już nie ma. Bo to było kompletne nieporozumienie , nie wspomnę o ich promowaniu swoich pupilków. O tym ,że czuć było alko ...... Zakorzenieni są po czubki głów razem z pracownicami biurowymi. Kilka osób pracuje reszta no cóż przychodzi dla zabicia czasu.
    Johny

25.01.2023 23:57

Większość i tak pewno wie o kogo chodzi, gdyż znacie prawie 20 lat....to co się dzieje to katorga dla ludzi!!!(usunięte przez administratora)pomiatają emerytowanymi pracownikami.... ludzie z doświadczeniem nie są lepiej traktowani,a tym bardziej jak mają coś więcej do powiedzenia od tę...go przełożonego,którego z resztą sam szkoliles żeby wyrusł na dobrego pracownika,... nie dajcie się proszę POZDRAWIAM
    Praca konstruktor

25.01.2023 21:03

szukają konstruktora oprzyrządowania, jakie są widełki na tym stanowisku?

23.01.2023 19:59

Jestem smutny ze nikt nie pyta co u nas na Montażu Glownym xD Bo u nas na montażu głównym same sukcesy :) Od pół roku możemy pracować nawet na dwie zmiany i najlepiej w soboty i święta bo jak nie ma części, to zaraz nie ma detali. Urlopy mamy wstrzymane od zeszłego roku i chyba ten rok też się załapie, bo dużo pracy i nikogo nie obchodzi że zglaszales go miesiąc wcześniej. Szkoda ze nikt nie pomyślał o uzupełnieniu załogi po odejściach ludzi na emeryturę/zmiane pracy. Co lepsza przyjęli więcej poganiaczy nic nie robiących niż specjalistów na danych stanowiskach. I tak próbujemy z kolegami w coraz mniejszym gronie zapchać dziury po nieradzących sobie ludziach, żeby było w miarę dobrze w firmie. Szkoda że nikt tego nie widzi ;)

24.01.2023 07:01

Nie możliwe! Macie przecież wspaniałego mistrza ,który o was dba , troszczy się jak o swoje dzieci.

25.01.2023 12:03

Chyba ci się wydziały pomyliły
    Zainteresowany

18.01.2023 08:48

Czy są przyjęcia do kontroli ,bo słyszałem że to najlepsze stanowisko w Jelczu
    Ferdek

14.01.2023 18:09

Niestety saturator dać wam, a nie taką Spółkę. Od ilu miesięcy kluje się komisja etyczna? (usunięte przez administratora)? Komu w tej Spółce pracownik ma się pożalić? Czy w tej firmie rozwiązano jakiś problem? Czy obowiązują jakiekolwiek normy etyczne? Łaciny można się nauczyć.
    Pracownik r70

12.01.2023 12:50

Ale tu śmietnik piszą masakra. Ploty same. Beka
    J-315

14.01.2023 09:36

Toś typowy Jelczański Beton!

12.01.2023 07:01

12.01.2023 13:35

To jak pytać czy wolisz Raka płuc czy Raka trzustki ? Solidarnościowy styropian w Jelczu i innych zakładach jest współwinny sprzedaży zakładów za bezcen. Teraz się zbratali z rządem za synekury i mają w d los ludzi. Wracając do twojego pytania to Wigry 3 nie nadaje się do niczego szarańcza to przy nim pożyteczny owad.

12.01.2023 21:58

A jakie było pytanie? Przybliż w dostępnej formie.

07.01.2023 13:28

W 2018 i 2019 roku wyprodukowano po 450 samochodów ale było tylko trzech kompetentnych dyrektorów. Módlcie śię aby wrócił Marcin T. obecne kierownictwo nie ma kompetencjiaby prowadzić fabrykę.

12.01.2023 17:32

Zartujesz chyba ! Jego kierowanie to darcie japy, ale do zorganizowania czegoś było mu daleko. Narcyz i tyle w temacie

08.01.2023 00:31

ten od kalendazy to nadawał się do baletu albo do cyrku a nie do kierowania spółką produkcyjną.

01.01.2023 00:21

związkowi patrioci ile wyprodukowaliśmy samochodów w 2022roku. O ile więcej niż w 2015 roku.

06.01.2023 07:50

W 2017 r zrobiono ponad 400 pojazdów do tego ponad 200 skrzyniowych gdzie skrzynia była spawana i malowana w zakładzie załoga liczył wtedy ok 500 pracowników. To wynik rekordowy od 1998 r który już się nie powtórzy. To była zasługa pracowników kadry kierowniczej dyrektorskiej zarządu widać było motywację i chęć zmian po latach stagnacji. Niestety okazało się że zarząd zaczął się kłócić o swoje " dodatkowe frukty" Jeden zajął się budowlanką drugi uprawiał kampanię wyborczą na burmistrza zakład podzielono na "swoich i moich ". Taki rok jak 2017 już się nie powtórzy nie wykorzystano szans teraz widzimy zjazd produkcji i motywacji załogi ogólnie można zacytować " Miałeś ........ złoty róg" teraz żałuj do końca swoich dni .

06.01.2023 17:42

Może czterystu pojazdów rocznie Jelcz nie zrobi ,ale dla kilku dodatkowych dyrektorów, specjalistów , kierowników stanowiska da radę stworzyć.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Jelcz?

Kontakt - Jelcz Sp. z o.o.

ul. Inżynierska 3 55-221 Jelcz-Laskowice

Kolo

31.12.2022 16:47

Z okazji zbliżającego się Nowego Roku życzę, aby 2023 był ostatnim rokiem władzy ,,socjalnej rewolucji" tak w kraju jak i tym samym w zakładzie.

28.12.2022 19:35

29.12.2022 11:34

To są ludzie tego typu że jakby miał prowadzić własny kiosk z warzywami to by interes padł po 2 miesiącach zresztą jak większość dobrej zmiany. Na chleb mogą tylko zarobić w państwowej socjalnej firmie lub zatrudnieni po układach.

30.12.2022 09:40

Tak znamy " Bóg honor ojczyzna" + kameleon kalendarze sklejka ławki bilety na żużel itp.

27.12.2022 07:45

A co myślicie o "KOMPOZYTOWYM" desancie ?

28.12.2022 09:59

Masakra jakaś...a to jeszcze nie koniec.

28.12.2022 17:51

Desant z prywatnej firmy do państwowej oznacza kryzys. Budowlanka pada motoryzacja pada usługi padają itp. Za miesiąc dwa zaczną się masowe zwolnienia ale znając szefostwo Kompozytów to wiem że dobrego pracownika nie puszczą tylko paproszka także gratulacje z nowych pracowników i jak zwykle Jelcz firmą socjalną dla nie robotnych za pieniądze podatnika.

25.12.2022 20:14

Emerytowany pracownik

27.12.2022 20:30

Śmiesznie strasznie tu jest. Łukaszowi to się chyba mocno czkawka odbija pomawianie go i obrażanie. Jedno jest, pewne trzeba go poinformować o tym co się tu pisze. I przekonać do tego, aby został przewodniczącym „S” ! Jeżeli ktoś wypisuje tu takie gnioty i nie potrafi powiedzieć mu tego w twarz to oznacza tylko jedna rzecz. Jest odpowiednia osoba do tego, aby zostać przewodniczącym. Ktoś się tu boi młodego i ambitnego =) Łukasz trzymaj się życzę Ci powodzenia w wyborach.

28.12.2022 14:29

Twój Łukasz dobrze wie co się dzieje w zakładzie ma tu swoich życzliwych co uprzejmie go informują. Gulka dalej mu skacze że łopata go pozamiatał mimo że koledzy dobrą fuchę we Wrocławiu załatwili. Próby powrotu do zakładu trwają jak nie przez układy to może przez związki się uda lecz zegar tyka nieubłagalnie za rok wybory i może się przyjdą lata posuchy lecz miś dobrze będzie suty.
    Ignacy

20.11.2022 10:44

Na tłoczni panuje coraz gorsza atmosfera .
    Astra

21.11.2022 09:15

Co masz na myśli? (usunięte przez administratora) Złe się pracuje ludziom, którzy nie pracują i leserom. Najlepszy jest ten opieracz maszyny.
    Listek

24.12.2022 08:13

Czy mistrz tłoczni zna przysłowie zapomniał (usunięte przez administratora) jak cielęciem był ?? WESOŁYCH ŚWIĄT o ile w takiej sytuacji mogą być wesołe ...

18.12.2022 15:38

DYLETANTA nci zawsze ulegają nierobom
    Mikołaj

21.12.2022 08:37

Mozesz jaśniej ?
    Niko

21.12.2022 07:41

Są w tym zakładzie komórki/majsternie/wydziały (jak zwał tak zwał) gdzie niekiedy nawet jedna trzecia (czasem nawet ponad) pracowników jest aktualnie na L4. I teraz powstaje pytanie: czy ,,socjalna rewolucja" ma zamiar coś zrobić z tym realnym i nienowym problemem? Czy nadal będzie się temu biernie przyglądać, jednocześnie dociskając śrubę rzetelnym pracownikom?

17.12.2022 05:15

Najsłabsze ogniwo wydziału obróbki mechanicznej i tłocznej to jego kierownik.
    Cichy

13.12.2022 17:50

Co to za cisza panowie co sądzicie o wyborze nowego członka
    KKK

14.12.2022 19:41

Dobry członek nie jest zły. Ważne że się chop zna na robieniu zamieszania to sobie poradzi
    Pixi i Dixi

14.12.2022 22:27

O członkach się nie dyskutuje.

13.12.2022 21:02

Aplikowalem na niskie stanowisko a na rozmowie bylo tyle osob jakbym przynajmniej ubiegal się o kierownika dzialu. Juz na rozmowie padlo pytanie czy moglbym zostawac po godzinach co niezbyt dobrze świadczy o organizacji pracy tam lub braku ludzi. Oczywiscie brak odpowiedzi zwrotnej w obiecanym na spotkaniu terminie pomimo zapewnien przedstawiciela dzialu HR. Niepolecam
    KKK

14.12.2022 19:39

Jakiego działu? HR tu coś takiego nie istnieje, trzeba było się do związków najpierw zapisać.
    Werka

03.12.2022 07:03

Czy ktoś pamięta może na przestrzeni ostatnich kilku lat jakąś interwencję związków zawodowych w spółce w sprawach merytorycznych typu coraz gorsza organizacja pracy albo stan techniczny wielu maszyn? Pracownicy cierpią przez narastający chaos organizacyjny i męczą się na niejednokrotnie wyeksploatowanych maszynach. A sprawa organizacji pracy, redukcji niepotrzebnych kosztów i ich racjonalizacja, poprawa efektywności ekonomicznej i szeroko pojętego BHP? A modernizacja parku maszynowego, rozwój i modernizacja spółki, plany na przyszłość? Czy ktoś zna interwencje związków zawodowych w tym tematach? Czy L4 i tylko L4 się liczy oraz podwyżka (identyczna) dla każdego, bez związku z wydajnością pracy czyli napędzanie inflacji?
    Paweł

07.12.2022 22:01

Wśród ludzi z maturą, to o czym piszesz nazywane jest sztuką negocjacji. Przy stole z osobami po studiach, posiadających wiedzę, kwalifikacje, krzyk i teksty spod budki z piwem nie wystarczą. No ale może to jest tak jak z tym burkiem za bramą. Szczeka na na pokaz, a w bezpośrednim starciu siedzi cicho. Wywalczyli dla siebie jubileuszowi a dla pozostałych. Ile lat mamy czekać? Tak wygląda czynnik motywacyjny?

08.12.2022 17:04

Jelczańscy "wykształceni" i fachowcy w prywatnych firmach 3 miesięcy by nie popracowali. Już wielu takich było co odchodzili i z płaczem wracali bo nie ma jak w (usunięte przez administratora) czy się stoi czy ...... 5 tys się należy.
    Alibaba

26.11.2022 05:26

Proste pytanie . Dlaczego mistrz tłoczni każe przychodzić krawędziarzom na drugą zmianę nawet wtedy gdy na pierwszej część giętarek pozostaje nieobsadzona ? Niejeden raz taka sytuacja miała miejsce .
    Alibaba

27.11.2022 09:24

Dawniej nie było Bystronika i więcej aut się robiło rocznie i jakoś Amady dawały radę i tylko na 1 zmianie robiły . Dyrektor zagląda mistrzom kto przychodzi i kiedy na 2 zmianę ? Tyle ludzi ma pod sobą i ingeruje w takie sprawy ?

28.11.2022 11:22

A kto jest mistrzem tłoczni?

16.11.2022 05:39

Alek

16.11.2022 13:33

Chyba brygadzisty z tłoczni

09.11.2022 09:29

Jak niezniszczalny związkowy mieszacz ,będzie wpadka zamieciona pod dywan?. A jak as związkowy od przekrętów na miliony? Jak Zarządzie zamiatacie pod dywan?.Czy czujecie, że zaczyna być gęsto .

10.11.2022 07:27

Kto beknie za to że trzeba chłopu wypłacić pensję za 4 lata + odsetki a on w tym czasie nie pracował ? Proponuję że ten co go zwolnił niech płaci w końcu uważa się za milionera.
    Gosc

12.11.2022 08:28

Proceder trwa, tylko twarze się zmieniają...

10.11.2022 21:00

biedny związkowiec posiadacz wielu domów imieszkań wyprowadzał że Spółki z dostawcami ponad 10 mln zł rocznie,z marnej pensji stał się bogaty.Czy nie czujecie, że Was i waszych obrońców czas się kończy, za rok zakończą się rządy DYLETANTANTÓW i prezesów którzy dla zachowania stołków bronią związkowych złodzieji i cwaniaków
    Gosc

12.11.2022 08:26

I teraz nie jest lepiej...

19.10.2022 11:39

Drodzy panowie związkowcy, mam nadzieję że działacie albo zamierzacie podjąć działania (chociażby u dyrektora produkcji), aby w poniedziałek 31 października nie organizować drugiej zmiany? Wielu ludzi już dzień przed świętem Wszystkich Świętych wyrusza niejednokrotnie w daleką i długą podróż nawet na drugi koniec Polski, aby choć raz w roku odwiedzić groby swoich bliskich. Pomijam już sensowność organizowania regularnych drugich zmian w trakcie reszty całego roku przy tak małej produkcji, ale ten jeden dzień chyba nie zaważy na realizacji planu i świat się nie zawali? Także do dzieła panowie związkowcy, a my pracownicy, już po święcie Wszystkich Świętych, w listopadzie, powiemy ,,sprawdzam". Powodzenia.

28.10.2022 08:01

Takie prośby tylko w socjalno-związkowych firmach. Dlaczego tylko druga zmiana może cały poniedziałek zrobić wolny.
    Pracownicy

05.11.2022 17:16

Prośba spełniona, dziękujemy związkom zawodowym oraz kadrze zarządzającej.
    Specjalista ds. zakupów

20.10.2022 11:35

Witam, Widzę, że niedawno pojawiła się oferta pracy na specjalistę ds. zakupów. Czy ktoś orientuje się na jakie zarobki można liczyć na tym stanowisku w tej firmie ? Pozdrawiam
    ???

27.10.2022 15:02

Zarobki słabe ale jak poprowadzisz branże sklejka farba stal narzędzia budowlanka to zawsze sobie dorobisz.

19.10.2022 14:58

19.10.2022 22:12

Na lakierni najwięcej potem spawalnia i montaż. To wina kadry kierowniczej socjalnych związków i przymykającej oko dyrekcji.
    Pracownk

10.10.2022 20:03

Czy to prawda, że wazelina to za mało aby zbawić montaż i zaczęło się żebranie o powrót na spawalnie ?
    Nieznajoma prawda

05.10.2022 23:48

Witam jakie są zarobki w tej firmie? Bo na pracuj.pl prognozy są niby wyśmienite aż podziw.

Zostaw merytoryczną opinię o Jelcz Sp. z o.o.