PRO

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Kraków - Firma Pro Sp. z o.o.
Szczecin - Pro Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o PRO Sp. z o.o.

Opinie o PRO Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o PRO Sp. z o.o.!

02.08.2023 13:44

Gorący lipiec za nami! Zapraszamy na podsumowanie bardzo ważnego dla nas wydarzenia. Razem z grupą Prace Wykończeniowe zaangażowaliśmy się w działania na rzecz fundacji Pomagamy Pomagać. Na miejscu wolontariusze odnowili pomieszczenia dla zwierząt, naprawili boksy i dachy.

Głównym celem spotkania było wsparcie finansowe i pomoc budowlana na terenie ośrodka w Borowiczkach-Pieńkach. Sam inicjator wydarzenia Marcin Różal Różalski opowiedział nam o swoich prawdziwych intencjach i celach jakie przyświecają fundacji w tej niełatwej misji. Jeśli chcecie poczuć atmosferę tego miejsca i posłuchać o tych najważniejszych celach zobaczcie krótki wywiad, który za niedługo pojawi się na naszym kanale YouTube:
    @PRO-wyznaczamypoziomy.

Miejsce wydarzenia czyli same Borowiczki - Pieńki to wieś na terenie której Różalnad ma swój las. Właśnie tam w ciszy i spokoju mieszkają zwierzęta. W szczytowym momencie ośrodek miał pod opieką nawet 50 koni.

DOBRZE JEST WSPÓLNIE POMAGAĆ!

Nasza obecność na tym wydarzeniu była także ciekawym spotkaniem branżowym. Tutaj nie chodziło o rywalizację, ale o pomoc potrzebującym i odrzuconym zwierzętom. Stanęliśmy w jednym szeregu do pracy razem z innymi wystawcami. Wydarzeniu towarzyszyła rodzinna atmosfera, organizatorzy przygotowali miejsce zabaw dla dzieci i inne atrakcje. Dziękujemy wszystkim za wspólny czas, liczne rozmowy przy dobrej kawie.

POMAGAMY POMAGAĆ SIĘ NIE KOŃCZY!

Końcówką lipca na facebookowej grupie Prace Wykończeniowe odbyła się licytacja naszych narzędzi PRO. Dzięki czemu uczestnicy mogli jednocześnie zdobyć profesjonalny asortyment PRO, jednocześnie wspierając fundację Pomagamy Pomagać w jej pracy!
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5
    Zdjęcie 6

były pracownik

28.03.2026 10:21

Moim zdaniem firma PRO Sp. z o.o. to dobre miejsce na start w branży technicznej i zdobycie pierwszego doświadczenia. Na krótką metę można się tu sporo nauczyć, szczególnie w pracy z klientem i funkcjonowaniu rynku hurtowego. Niestety, w dłuższej perspektywie pojawiają się istotne ograniczenia. Największym problemem jest system premiowy, który sprawia wrażenie mało realistycznego. Cele sprzedażowe potrafią być oderwane od realiów rynkowych, a nawet przy dobrych wynikach premia często nie stanowi znaczącego dodatku do wynagrodzenia. W praktyce jest to raczej uzupełnienie dochodu niż jego realne wzmocnienie. Dodatkowo, (usunięte przez administratora)co utrudnia utrzymanie stabilnych wyników. Na plus zdecydowanie można zaliczyć rozpoznawalność i dobrą opinię marki wśród hurtowni oraz relacje z klientami — to duży atut w codziennej pracy. Z drugiej strony, organizacyjnie firma sprawia wrażenie mocno osadzonej w przestarzałych schematach.(usunięte przez administratora), z jakimi miałem do czynienia w branży, co negatywnie wpływa na relacje z klientami i komfort pracy. Również narzędzia pracy pozostawiają wiele do życzenia —(usunięte przez administratora), (usunięte przez administratora) Kultura organizacyjna również może budzić mieszane odczucia. (usunięte przez administratora), a komunikacja z wyższym szczeblem zarządzania bywa jednostronna. Można odnieść wrażenie, że niektóre decyzje podejmowane są w oderwaniu od realiów pracy w terenie. Podsumowując — to miejsce, które daje solidne podstawy i doświadczenie, ale raczej jako etap przejściowy. Dla osób szukających długofalowego rozwoju finansowego i stabilnych warunków wynagrodzenia, lepszym kierunkiem może być konkurencyjna firma lub pokrewna branża, gdzie standardy wynagrodzeń i organizacji pracy są wyższe. Moja ogólna ocena to 4/10, choć gdyby nie moj bezposredni przelozony (kierownik) który niejednokrotnie przyznawal mi racje w wielu kwestiach zwiazanych z polityka firmy ocena by byla nizsza! A no i oczywiscie nie moglbym nie wspomniec o Paniach w biurze Pani Kadrowa i dziewczyny od zamowien - zlego slowa nie mozna powiedziec mega klasa i nigdy z niczym nie bylo problemu - stad moja ocena na 2 a nie na 1 gwiazdke :)
    #DoradcaTechnicznoHandlowy

Pracownik, już były!

26.11.2025 08:33

Ta pseudofirma to jakiś żart. Brak szacunki dla pracownika objawia się na każdym kroku. Na rozmowie rekrutacyjnej opowieści że zarabia się tu ponad 10k to standard, że trasy max 60km od domu, że atmosfera jest bardzo pozytywna, że to lider na rynku i i że flotę wymieniają i lada moment będziesz jeździł nowym autem. Większych kitów nie słyszałem od czasu przedszkola. (usunięte przez administratora) a sknerostwo objawia się na każdym kroku. Obiecują wszystko, a realizują NIC. Żadnego wsparcia z góry i tylko wymagania. Wypłaty na rękę 4k i raczej nie licz na więcej, bo plany ściągnięte z kosmosu. System reklamacyjny najgorsze na rynku zniechęca klientów do zamawiania! Auta...?!?! Nienwiem czy można nazwać te złomy autami. Jak będziesz mieć farta to dostaniesz Fabię która ma mnie niż 300k przebiegu, ale niedużo. Standardem jest grubo ponad 300k z wnętrzem jak po bombie atomowej. Fakt, że kupują nowe auta, ale kilka rocznie i laskawie daja ludziom włażącym w(usunięte przez administratora) chwala sie tym na stronie jakby to było wydarzenie arcywyjątkowe. Dramat. Opony najtańsze wielosezonowe, (usunięte przez administratora) Jedynym są Panie w biurze. W zdecydowanej większości, to Fajne i Normalne Babki no i Panowie z magazynu też w porzo chlopy, bo już procedury pakowanie i wysyłki to już dramat. A dodam jeszcze o imprezach firmowych, gdzie goście wychodzą głodni i spragnieni. Krótko mówiąc. Wstyd i hańba poganie sknerostwo i brak szacunku do pracownika. Jeśli masz nóż na gardle i przymierasz głodem, to możesz przyjść do PRO na przytrzymanie, ale wiedź, że w połowie miesiąca i tak będzie Ci brakować kasy na koncie. Jedna gwiazdka, to stanowczo za dużo! Jakby można wydawać ujemne punkty, to z pewnością właśnie tej firemce by się należały.
    #DoradcaKlienta

20.02.2026 12:42

Patrząc na opinie to komuś pękło ego bo jak inaczej to nazwać, zero merytoryki tylko ciągły atak na samochód i wymyślone kwoty zarobków, miałem rozmowę w tej firmie i nikt mi takichdyrdymałów nie na opowiadał. Jeżeli ktoś nie wie w ile robi się 300 kk to nie ma pojęcia o tej pracy, więc jakim prawem się wypowiada ? Około 3 lata, wiesz dlaczego autko zapewne tak wygląda, bo użytkuje je taki osobnik który uważa że z racji urodzenia mu się należy świat. Firma musi zarabiać a nie ponosić koszta za zatrudnianie kogoś kto myśli że praca to wyjazdy na kawusie do kolegi i traktowanie samochodu jak śmietnika, swoją drogą to tylko świadczy o tym kto tak postępuje a jak to już wiadomo, takie zachowanie i wychowanie wynosi się z domu. Pokolenie Z niech się obudzi, człowiek zasługuje na tyle na ile jest wart, racja urodzenia jesteśmy tylko człowiekiem, umiejętności, doświadczenie, zaangażowanie, poszanowanie narzędzi pracy, tego nie masz a wymagasz. Powinieneś zacząć od pracy w sklepie, nauczyć się kultury i ogłady a później wymagać.

29.01.2026 12:46

Firma dobra na start, jeśli ktoś zaczyna przygodę z handlem ok, plany kosmiczne. Góra nie słucha co dzieje się na dole. Jeśli jesteś cicho będziesz pracował, swojego zdania odnośnie klientów nie masz. Co chwilę zmiany cen produktów, pompowanie rynku. Z plusów auto do celów prywatnych i klienci którzy lubią produkty firmy lecz trzeba dobrze je sprzedać bo są tańsi na rynku.
    WorkFinder

27.04.2023 09:22

Dziękuję Państwu za informację. Miałem aplikować na handlowca , ale skutecznie Państwo mnie "wystraszyliście". Moja poprzednia firma która jest producentem , również jest rodem z lat 90'. Dosłownie ! Nawet zamówienia dla klientów są odręcznie pisane , a kolejne pozycje na nim podliczane kalkulatorem.

12.05.2023 09:21

Dobrze przejrzeć opinie o pracodawcy, ale jeszcze lepiej wyrobić sobie własną. Owszem, firma PRO ma korzenie w latach 90. i jesteśmy z tego bardzo dumni. Przez ponad 30 lat udało nam się wypracować dobrą pozycję na rynku, co nie byłoby możliwe bez naszych zaangażowanych pracowników. Staramy się ciągle ulepszać warunki pracy (oczywiście nasi handlowcy mają odpowiedni sprzęt do wprowadzania zamówień) i podążać za trendami panującymi na rynku pracy. Warto zaaplikować i przekonać się samemu.
    I....

22.10.2025 23:01

I marnowac godzine zycia na rozmowy kwalifikacyjne, zdecydowanie warto

29.03.2025 22:34

Witam! Czy ktoś z obecnych pracowników firmy mógłby zdradzić szczegóły jak wygląda aktualnie praca w firmie i jak wyglądają zarobki? Widzę że wisi ogłoszenie na Marchendisera, wiadomo na jakie zarobki można liczyć?

09.09.2024 09:39

Dzień dobry, jak wygląda praca w dziale logistyki? Czy zespół jest duży, młody, jaka atmosfera panuje? Czy jest dawana szansa osobą młodym? Można się dużo nauczyć? Jak ze ścieżką awansu? :) @Pracodawca

27.07.2024 10:02

Z ilu osób składa się dział marketingu i dział graficzny? Młody i dynamiczny zespół czy raczej starsi ludzie? ;) Jak wygląda proces projektowania graficznego? Ktoś dostarcza materiały jak np. opisy na opakowania i instrukcje, czy grafik musi nawet to lepić sam? Znajomości jakich programów wymagają? Zna ktoś widełki?

30.07.2024 11:08

Dzień Dobry, dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszym Dziale Marketingu. Dział Marketingu jest działem kilkuosobowym, składa się ze zróżnicowanego zespołu pod kątem wieku oraz doświadczenia. Nasi graficy pracują na programach z pakietu Adobe. O procesie projektowania oraz dostarczania materiałów chętnie porozmawiamy na spotkaniu rekrutacyjnym. Oferujemy wynagrodzenie dopasowane do umiejętności oraz doświadczenia kandydata. Zachęcamy do aplikowania poprzez portal pracuj.pl lub poprzez przesłanie dokumentów aplikacyjnych mailowo: [email protected]
    Jola

03.05.2024 17:19

Witam, interesuje mnie zatrudnienie jako przedstawiciel handlowy. Nowych opinii odnośnie warunków pracy tutaj nie widzę. czy do tego rok zarobki na dziale mogły się podnieść? Jak je oceniacie?
    Śrubka

20.05.2024 17:57

Pracowałem jako DTH w firmie Pro i fakt-podstawa co jakiś czas wzrastała, ale odbywało sie to kosztem premii (inne przeliczniki, wieksz plan) co skutkowało tym, że wypłaty były mniejsze niż na początku mojej pracy. Można co prawda zgarnąć dodatkowa premie w konkursach, ale (usunięte przez administratora)zl brutto (jak dla mnie) nie jest żadną motywacją(usunięte przez administratora)

12.11.2023 16:32

Cześć, widziałem teraz relacje z rozmowy dla handlowca. Mnie interesuje praca jako grafik ale czy tu tez się zdarza, że są problemy ze zwrotka po procesie? Chodzi o to, że zależy mi na czasie, jest oferta, będę chyba aplikował. Po jakim czasie się odezwa? I co sprawdzają na rozmowie wtedy? Widziałem w opisie, że dobrze jest mieć portfolio, zdradzicie z jakim szliście? Co dobrze byłoby przygotować?

13.11.2023 14:55

Dzień Dobry, dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy na stanowisku Grafika. Informujemy, że powszechnie obowiązującą praktyką w firmie PRO jest udzielanie informacji zwrotnej kandydatom, którzy wzięli udział w procesie rekrutacyjnym. Zapraszamy do aplikowania.

25.01.2024 21:31

Witam. Niestety, nie widać tej praktyki w aktualnych rekrutacjach. Niemal miesiąc po terminie składania aplikacji i nic, zero odpowiedzi. Przydałoby się proste "tak lub nie dziękujemy ".

03.11.2023 10:39

Czy w PRO Sp. z o.o. możliwa jest praca na podstawie B2B?

13.11.2023 11:20

Dzień Dobry, firma PRO Sp. z o.o. zatrudnia pracowników na podstawie umowy o pracę. W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu w formie mailowej ([email protected]) z podaniem stanowiska, którym jest Pan/Pani zainteresowany/a. Chętnie udzielimy odpowiedzi na pytania związane z procesem rekrutacyjnym.

22.05.2023 10:25

Za nami sześciodniowe Światowe Targi Architektury, Systemów i Materiałów Budowlanych BAU w Monachium.
    Dziękujemy za Waszą obecność!

Liczne biznesowe spotkania i rozmowy były okazją do bezcennej wymiany doświadczeń i nawiązania kolejnych dobrze zapowiadających się współprac. Targowa rzeczywistość zawsze daje też pretekst i inspirację do rozwoju – chcemy jeszcze lepiej i szybciej odpowiadać na zapotrzebowanie naszych klientów.

Nasze stoisko cieszyło się sporym zainteresowaniem – mieliśmy okazję zaprezentować cenione za jakość produkty powstałe w naszym bielskim zakładzie produkcyjnym.

Tegorocznym targom towarzyszyły konferencje, fora i pokazy specjalne, których tematem były zmiany klimatyczne jako wyzwanie dla sektora budowlanego. W BAU wzięło udział aż 190 tysięcy odwiedzających! Mogli oni obejrzeć produkty 2,260 wystawców z aż 49 różnych krajów. Cieszymy się, że byliśmy wśród nich!

Do zobaczenia na BAU 2025!
    Zdjęcie 1
    Interviev

14.04.2023 07:28

Podczas rozmowy kwalifikacyjnej na handlowca woj lubuskie czułem się jakbym brał udział (usunięte przez administratora). Jak dla mnie stracony czas. Firma pokazała się z mało profesjonalnej strony.

18.05.2023 14:32

Dziękujemy za Pana opinię. Zawsze staramy się traktować kandydata z należytym szacunkiem. Podczas rozmów kwalifikacyjnych zwracamy szczególną uwagę, aby spotkanie przebiegało w swobodnej dla kandydata atmosferze. Jeśli odebrał to Pan inaczej - uprzejmie za to przepraszamy. Informacja ta została przekazana odpowiednim osobom, aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości. Pozdrawiamy, PRO Sp. z o.o.

15.04.2023 11:05

Czy pracownicy PRO Sp. z o.o. mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?

16.05.2023 14:11

Coroczne Święto Poziomnicy to tylko jedna z możliwości spotkania się w nieformalnej atmosferze. O tej (oraz o innych) formach integracji chętnie rozmawiamy podczas spotkań rekrutacyjnych.
    Handlowiec

18.04.2023 11:11

Witam jakie są warunki pracy na stanowisku przedstawiciel handlowy, chciałbym się dowiedzieć od osób które mają o tym wiedzę , plany realne ? Podstawa , prowizja , auto do użytku , opomiarowanie pracy ? Dziękuję za pomoc
    No właśnie widze

03.11.2022 17:44

No właśnie widze że dali na przedstawiciela ogłoszenie i chyba zakpili bo w benefitach jest; parking dla pracowników hehe. Oraz zniżki na zakupy produktów (usunięte przez administratora) Już mogliście państwo napisać że auto chociaż lub do uzytku prywatnego toć ja tam nie b de dylal na spotkania z kujawsko pomorskiego. Żeby usłyszec kto ile zrobił planu. Mamy telekonferencje szkoda dnia pracy drodzy pracodawcy. Pozdrawiam czekam na jakieś fajne ogłoszenie i pomyślimy czy się skusE żeby wam CV podesłać
    Horacy

04.01.2023 11:14

Sorry, ale „parking dla pracowników” to kpina, a nie benefit. Miałem nie-przyjemność pracować w pro, obecnie pracuje w cywilizowanej firmie i już pomijając takie oczywistości jak kawa/herbata/woda mineralna dla pracowników, nowy i sprawny sprzęt do pracy. To z benefitów jest multisport, medicover, wczasy pod gruszą, premia świąteczna prawie wysokości regularnej wypłaty (zamiast wigilijki na której trzeba śpiewać kolędy (usunięte przez administratora)), porządna dopłata do okularów, godzina angielskiego tygodniowo w godzinach pracy. Nie słucha się tez pogróżek jak się zachoruje i weźmie L4 ;) może czas opuścić mentalne lata 90-te i wkroczyć w XXI wiek?
    Pracownik byly

09.02.2023 12:36

Zgadzam się z przedmówcą benefit- parking to trochę kpina. Do tego własną kawa, herbata. Tak było w latach 90-tych. Wigilia to też trochę żenada. Premia uznaniowa, nawet jak wyrobisz target a byłeś chwilę na l4, nie wypłaca. Spotkania on line co miesiąc, dzwine testy niby aby poprawić znajomość produktową.

11.07.2022 11:10

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w PRO Sp. z o.o.?
    Bubu

19.08.2022 23:55

To już wisi ogłoszenie na portalu. Postraszą cię bo wódz ma zawsze rację . Ty aplikujesz idziesz na rozmowę a tu zonk bo zostawiają starego handlowca bo ma kredyt na mieszkanie.

09.12.2022 21:38

Jak w PGR-rze
    Brukselka

22.12.2021 00:34

Jakbym drugi raz, wiedząc to co wiem, stanęła przed podjęciem decyzji, czy pracować w tej firmie czy nie, to uciekłabym z krzykiem. Stracony czas i nerwy. Nie polecam.
    ktos

22.03.2022 00:05

Zgadza sie ludzie pracuja taki okres ci ktorzy siedza na dobrych stolkach a reszte goni do roboty po Polsce i nie masz prawa miec wlasnego zdania inaczej lecisz.
    Pro

21.08.2022 02:02

Najgorsza firma z jaką się spotkałem choć było ich wiele. Dyrektor który co miesiąc mówi ci że to najlepszy miesiąc w roku przy (usunięte przez administratora) planach kierowniczka przyjeżdża ci patrzęc na ręce po (usunięte przez administratora) wie co ? Reklamacje to temat rzeka poprostu porażka jak byś miała na to wpływ musisz świecić oczami u klienta bo zapozno zgłoszone. I klient potem ma wywalone na mnie a ty musisz gonić plan bo dyro na koniec miesiąca będzie krzyczał że to prowokacja że lezales cały miesiąc a sąsiad jeździł na GPS (usunięte przez administratora) cały miesiąc za tyle co w Biedronce nie zrobisz to ci dopiero...La na kolejny miesiąc więcej. Samochód Fabia 1.0 tragedia do wyprzedzania chcesz jeździć prywatnie lejesz z własnej kasy. Gdybym wtedy to wiedział to przy podjęciu decyzji to wyrzuciłbym telefon do kwasu by nie tracić nerwów i życia.

06.02.2021 10:24

Bubu

19.08.2022 23:50

I najgorsze że piszesz to ludziom a oni dalej tam idą.
    ProSlupsk

03.02.2022 15:02

Witam, ktoś napisze dlaczego na Słupsk i okolice znowu wisi oloszenie ? Chciałem kiedyś aplikować ale zrezygnowałem i przez ten czas było chyba 5 ogłoszeń skąd to wynika ? Chce zmienić prace ale boje się tych ogłoszeń co 3 miesiące..

10.04.2022 16:47

Ja byłem na rozmowie online na dwóch etapach. Po drugim mieli się odezwać, była cisza jak sam zadzwoniłem to wstrzymali rekrutacje bo przez konflikt na Ukrainie i cisza od tamtej pory.
    Winniczek

14.08.2022 11:17

Duża rotacja świadczy zazwyczaj o jednym. Sam sobie odpowiedz o czym ;) (Zaraz przyleci ktoś z pro tłumacząc, że firma się rozwija, blablabla, ale to bzdury. Gdyby to był rozwój a nie rotacja, to mieliby już z 500 pracowników.)
    Pawel

21.07.2022 15:23

Witam jaka podstawa obecnie ? W 2020 proponowali 3800 brutto dyrektor spoko gość na rozmowie nie poszedłem na drugi etap bo urodzilo mi się dziecko tydzień wcześniej a oni kazali jechać na tygodniowe szkolenie teraz po dwóch latach bym spróbował ale nie za 3800 brutto podstawy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PRO?

Kontakt - PRO Sp. z o.o.

Strażacka 76 43-382 Bielsko-Biała

Branża główna: Sprzedaż hurtowa
    Xia2010

08.06.2022 15:03

Witam, jestem po pierwszym etapie rekrutacji na stanowisko PH. Mam pytanie dotyczące limitu prywatnych kilometrów, czy taki limit funkcjonuje? Na rozmowie wymieniono używanie samochodu służbowego do celów prywatnych jako super benefit w dzisiejszych czasach (ceny paliw na stacjach). Czy faktycznie pracownicy moga swobodnie używać swoich aut np podczas weekendów? Drugie pytanie dotyczy planów sprzedaży, czy są one realne? Podstawa jest na tyle niska, że bez premii to zarobki raczej zaliczają się do tych niższych, niestety. Będę wdzięczna za odpowiedź
    Ktoś

22.06.2022 20:06

Limit jest kilometrów w weekendy do 100 km. Paliwo lejesz własne jak chcesz jechać powyżej 100 km.
    Ktoś

09.07.2022 23:40

Jeśli nie oddzwonili kilka dni po rozmowie tzn że nie przeszedłeś. 2 etap przedstawiasz zalety np. jakiegoś produktu.
    Kasia Olichwiruk

24.06.2022 14:47

Pierwszy i zarazem ostatni raz mam do czynienia z firmą PRO. Zgłoszona na reklamację siekiera czekała na zgłoszenie przedstawiciela około 3 tygodnie. Zbywana w sklepie że czekają na kuriera i nic nie wiedzą zadzwoniłam pod jeden z tel na stronie firmy PRO, Pani bardzo miła, wysłuchała czego dotyczy mój telefon i zapewniła że sprawę wyjaśni z przedstawicielem. Oczywiście szybko dostałam informację zwrotną że odbiór zgłoszony na 27.06.2022r. Firma ma 14 dni od zgłoszenia i znowu muszę czekać. Opieszałość, niedbalstwo i brak szacunku dla klienta ze strony przedstawiciela firmy zasługuje na bardzo negatywną opinię.

06.03.2022 09:58

Czy urlop w PRO Sp. z o.o. jest płatny 100%?
    ktos

22.03.2022 00:11

urlop dostaniesz ponad dwatygodnie ale w terminie kiedy pasuje im miedzy Wigilia a poczatkiem nowego roku. Oni moga ty nie brac kiedy chca. zapomnij o 2 tygodniach w ciągu roku np lipiec bo plany trzeba robic.

27.03.2021 13:22

Jaki dress code obowiązuje w PRO Sp. z o.o.?

22.12.2021 09:44

Dzień dobry, w firmie obowiązuje co do zasady smart casual.

20.10.2021 08:19

Witam. Jak wyglada praca na stanowisku specjalisty ds. Logistyki?
    Nowy

27.07.2021 16:28

Witam. Jak z pracą na magazynie? Jak kształtują się realne zarobki na tym stanowisku? Będę wdzięczny za wszystkie opinie.
    Nowy

27.07.2021 16:28

Przedstawiciel Handlowy

31.03.2021 20:03

podstawa 2600zł - wiadomo jak zawsze na rozmowie, koledzy z innych regionów zarabiają 4000-4500zł ( tak jasne) samochód do celów prywatnych( wekeendy jest limit miesięczny ) Auto w gazie. Skoda Fabia obrandowana. jedno, dwa województwa do 80 klientów - obsługa, pozyskiwanie nowych, przebudowa swojego działu w Mrówkach i hurcie. Aktualnie rektutacja dwa etapy : spotkanie zdalne+ na drugim etapie zrobienie prezentacji z produktów PRO. Ogólnie wrażenie pozytywne.
    filon957

11.04.2021 16:13

@Corso to jakie stawki powinny być wg Ciebie na takim stanowisku ?
    Korpo po polsku

31.05.2021 17:27

Nie wiem jak kolega ale ja jeśli średnia roczna nie wychodzi w okolicach 6 tyś na 2-3 województwa to nie mam o czym rozmawiać. Niech świeżaków biorą i szkolą za 4 tyś co im się bujanie podoba. Poza tym to jest pro więc o czym rozmawiamy na wlkp to 2 razy do roku robią rekrutacje do takich firm się nie aplikuje chyba że na przeczekanie albo jak niektórzy 2 miechy i 6 miechów l4:) Raz byłem na rozmowie uśmiechnąłem się i odparłem, że przemyśle;)
    Marzena

09.02.2021 15:51

Jak wygląda proces rekrutacyjny do PRO? Czy składa się jedynie z rozmowy kwalifikacyjnej czy ma parę etapów? Napiszcie proszę bo chciałabym wiedzieć jak dobrze się do rekrutacji przygotować. Na pewno pomoże to przyszłym kandydatom.
    Rafciu

14.03.2021 12:55

Proces rekrutacji w sumie jak w każdej firmie. Rozmowa z przełożonym (p. Dariuszem lub p. Jackiem) bardzo mili i pomocni ludzie. Jeśli się dogadacie badania lekarskie i można zaczynać prace. Praca ogólnie fajna, fajni i pomocni ludzie. Ogólnie polecam
    M

04.02.2021 17:10

Witam. Mam propozycję pracy w tej firmie jako kontroler jakości. Możecie powiedzieć coś więcej? Jakie zarobki? Premie? Atmosfera. Oraz o samej produkcji, podobno praca na akord i widełki zarobków od 3 do 6 tys? Czy to te zarobki są realne? Dzięki
    Gienia

01.02.2021 12:30

Jak w tej firmie z paliwem?
    Michał6VGT

04.02.2021 13:48

Jeździsz za swoje jeśli robisz kilometry prywatnie
    Grafik

24.10.2020 14:43

Jakie zarobki dla grafika?
    Zaciekawiona

04.11.2020 21:04

Co z zarobkami? Jakie są widełki na to stanowisko?
    Buk

12.11.2020 14:00

Poniżej pięknie wyjaśnione są powody takiej rotacji ;) Anna dobrze to ujęła.
    Ph

05.08.2020 22:05

Absolutnie nie poleć pracy w PRO jako PH, chyba, że ktoś jest w totalnej desperacji i na siłę potrzebuje pracy. Wszystkie obiecanki na rozmowie kwalifikacyjnej mają się nijak do dalszej rzeczywistości. Jeden wielki fałsz, obłuda, robienie wszystkiego, żeby firma zarobiła, a ph niekoniecznie. Plany z kosmosu, nie do wykonania na niektórych rejonach. Odradzam.
    @normalny

27.09.2020 14:51

Sa wyzwania albo im sprostasz albo jesteś za słaby. Najczęściej odpadają Ci słabi. Jeśli masz koncepcję i pomysł oraz umiejętności to dasz sobie radę i zarobisz.
    Yoy

24.10.2020 11:31

Odpadają - odchodzą - Ci najlepsi, do innych firm. Słabe to jest zarządzanie wyższego szczebla w PRO i zacznijcie od szacunku do pracownika bo na razie o innych tematach nie ma co z Wami rozmawiać. Pracy nie polecam, wszystkie negatywne opinie tutaj są prawdziwe.

28.07.2020 10:48

Rotacja w PRO nie bierze się znikąd. Po prostu mało kto ma ochotę znosić okropną atmosferę za totalnie przeciętne wynagrodzenie (+ zero benefitów pozapłacowych) w dodatku bez perspektywy rozwoju (bo to też kosztuje, więc w tej firmie z założenia odpada).
    Propan

17.06.2020 09:42

Witam, szukam pilnej informacji o stanowisku PH proszę i informacje zarobki podstawa tereny atmosfera czas pracy ?
    Anna

24.04.2020 12:21

Ta firma wyznacza poziomy, ale Januszy biznesu. W powietrzu wieczny ferment i pretensje. Żaden szanujący się człowiek nie zostanie w tej firmie na dłużej.

14.04.2019 19:15

Szczerze to: Zabierane pieniądze: - reklamacje (jakbyś miał coś do stanu w jakim klient dostaje towar) - za nie wyrobienie jednego z planów (nim. 80%) - robisz wzrosty i tak zbyt małe - awans - "a co to jest?" - szkolenia sprzedażowe (chyba, że sam sobie je zrobisz za własne pieniądze) - i wiele by wymieniać
    On

02.03.2020 09:20

Firma Pro oferuje ,raz do roku święto poziomicy oraz zasiłek świąteczny do kwoty 500 PLN brutto. Możesz też przystąpić do ubezpieczenia grupowego . Taki socjal na ubogo, zarobki zresztą też .
    Fistaszek

27.03.2020 11:30

Z benefitów pozapłacowych jest jeszcze biały papier toaletowy, ale nie dla wszystkich, bo tylko w części biurowej :)
    Zzz

17.01.2020 14:44

Dzień dobry, Jak wygląda praca na stanowisku specjalista da exportu w firmie w oddziale Bielsko Biała? Jak atmosfera w biurze? Ktoś coś może powiedzieć na ten temat? Dziękuję

23.10.2019 19:35

Dzień dobry, Właśnie wrócił do mnie laser z naprawy x-liner 4.1, który jest na gwarancji. Z serwisy firmy pro dzwonili do mnie w sprawie zerwanie plomby, natomiast po powrocie laseru z serwisu zauważylem brak przyklejonej plomby. Przy zakupie lasera oferowali kalibracje urządzenia po czym przy reklamacji laser nie został skalibrowany. Usterki podane w opisie nie zostały usunięte, jeżeli ktoś zastanawia się nad zakupem lasera firmy pro kategorycznie odradzam. Lasery firmy pro nie odzwierciedlają tego wszystkiego co sprzedawca przedstawia podczas zakupu. Wybierzcie każdy inny laser, ale nie firmy PRO, np. Bosch
    Tyr

29.06.2019 19:36

Firma fatalna, w ogóle nie licząca się z ludźmi. Rekrutowali w lutym/marcu na stanowisko związane z marketingiem. Agencja HR strasznie nalegała, żebym przyjechał na rozmowę jak najszybciej. Na miejscu kilku niesympatycznych ludzi (usunięte przez administratora) Na koniec sakramentalne - "czy ma Pan jakieś pytania". Zapytałem o dalszy przebieg rekrutacji i tu obaj panowie się zaczęli motać - raz, że projekt jest pilny, innym razem że mają mnóstwo aplikacji do analizy. Stanęło na tym, że dadzą znać do końca miesiąca, oczywiście nie dali, jakieś 2 tygodnie po terminie poinformowała mnie rekruterka, że panowie sobie kogoś innego znaleźli. Z mojego punktu widzenia - kompletna strata czasu. Nie dostałem pół informacji, na bazie których miałbym się przygotować. Panowie również się nie przygotowali. Straciłem ok. godziny na streszczaniu swojego CV i odpowiadaniu na typowe, oklepane HR-owe pytania ("największy sukces", "czego nauczyłeś się z porażki?"). Temu komuś nie zazdroszczę, bo widziałem wczoraj ogłoszenie na jego stanowisko, czyli po tej "wnikliwej" rekrutacji wzięli kogoś, kto nie przetrwał okresu próbnego.

Zostaw merytoryczną opinię o PRO Sp. z o.o.