Gekoplast S.A.

Krupski Młyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 81 ocen.

Opinie o Gekoplast S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gekoplast S.A.

Grażyna

Sami sobie psujemy atmosfere w pracy a przecież tu przebywamy tyle godzin!!

Jarosław Piotr

Witam, Wszedłem na tą stronę aby coś dowiedzieć o zakładzie, warunkach pracy czy dalej są umowy przez firmy typu derksen z Gliwic czy umowy zawierane są bezpośrednio przez zakład a tu co? Piaskownica z pracownikami jako dzieci w rolach głównych rzucających się nawzajem wyzwiskami bo ten ma 1 zł więcej a tamten mniej a wg mnie jak doświadczenie uczy najbardziej swoje żale wylewa ten, kto jest największy leser a chciałby zarabiać nie wiadomo ile i do tego tchórz nic nowego... żenada nie chce z tak mało poważnymi ludźmi pracować. Dzięki przynajmniej za otworzenie oczu. Szkoda tylko zakładu, którego renoma jest mocno obniżana przez swoich pracowników smutne.

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak ważne dla pracowników mogą być benefity pozapłacowe. Czy Gekoplast S.A. jest takim przedsiębiorstwem?

Marta

@Prostokąt jakie zapanowały zmiany, dokąd firma Gekoplast S.A. została przejęta przez Włochów? Czy są to zmiany na plus? Możecie opisać pierwszy miesiąc pod nowym zarządcą firmy? @Gosc74682010 jeżeli widzisz, że jakiś użytkownik używa nazwisk to możesz takie wypowiedzi zgłosić do admina (admin@gowork.pl).

Prostokąt
@Marta 12.03.2018 12:20

Pracownicy dostali umowy bezpośrednio z Gekoplastem zamiast z WorkServicem. Dodatkowo każdy z pracowników dostał podwyżkę zależną od swoich umiejętności. Przynajmniej tak jest u nas na pełnych, nie wiem jak w innych wydziałach produkcji ale pewnie podobnie

obserwator

w sobotę uciekł z terenu firmy kolejny z zatrudnionych więźniów. który to już - czwarty? piąty?

ciekawski
@obserwator 19.02.2018 14:29

Pewnie się przemęczył i pomyślał sobie p******* nie robie , to se zwiał :)

Pepek

Odnośnie warsztatu kombinacyjnego . Jest bardzo dobrze niebawem będzie wzmocniony przez największego mechanika z Potampy. Bo już do Gliwic nie będzie jeździć. Kolega z Żabich moczarów go zaakceptuje. Będzie się działo.

Gosc74682010

Moim zdaniem jest to strona do oceny firmy nie osób rzucając tu nazwiskami . Jeśli masz problemy w pracy z zmiennikami powiedz im to w twarz a nie oczerniaj za plecami czy w sieci skoro tak dużo masz do powiedzenia. Chore jest to jak zawistni potrafią być ludzie

Pepo

Płyty komórkowe przenoszą do Włoch. Potrzebują emigrantów wiec jest alternatywa. Nasi kierownicy już włoskiego się uczą. Odpady tez zabiorą bo mają dobre mlyny. Nasi dyrektorze juz swoje zarobili wiec ich to nie przeraża. Ciau. Ciau. Ragazzi.

Kombinierki i klucz 30

A co sądzicie o warsztacie ślusarskim i elektrycznym?

IMBUS 17
@Kombinierki i klucz 30 05.02.2018 06:05

potwierdzam wypowiedź Klucza 24

Obserwator forum

Skąd nagle taki najazd na brygadę A przez brygadę D? Czego im zazdrościcie? Może tak jakieś rzetelne informacje w końcu ktoś udzieli i wyniknie z tego jakaś dyskusja na poziomie dorosłych ludzi a nie przegadywanie się jak małe dzieci. Co wam takie przegadywanie się daje? Dajecie upust swoim kompleksom i myślicie że jak kogoś publicznie obrażacie, łamiąc przy tym prawo poprzez naruszenie paragrafu 212 Kodeksu Karnego. Internet wcale nie jest taki anonimowy jak wam się wydaje. Jeżeli coś komuś nie odpowiada, niech to powie osobiście, a nie kryjąc się za osłoną Internetu który wcale tak dobrze nie chroni bo to bardzo szybko idzie dojść do tego kto pisze takie obelgi na temat innych osób.

Czytająca
@Obserwator forum 04.02.2018 10:10

Internet nie jest taki anonimowy jakby się wydawało, dlatego troszkę odwagi Panowie, wypisując coś na daną osobę trzeba brać pod uwagę konsekwencje a tu akurat nie brakuje powodów by to zgłosić, wiec Panowie wszystkich brygad, nim coś się napisze przemyślenie wskazane.Tym oczerniającym i tym broniącym trochę pokory i odwagi życze.Masz coś to mow w twarz nie wypisuj.Zenada.Brawo Ty, popieram wpis poprzednika..Dobrze byłoby zacząć każdą krytykę od siebie.Pozdrawiam z nadzieją , że może sie to o wymiar sprawiedliwości oprze

operator

Mam tylko jedną prozbe... Prosze tego delikfenta który tak słodko opisuje wyczyny poszczegolnych osob z zakaladu, o ujawnienie imienia i nazwiska !!! Przypominam ze NFZ nie refunduje wstawek gibisowych..a jest to kosztowny interes !!! Teraz kieruje sie bezposrednio do osoby wstawiajacej te durnoty: Jesli sie dowiem kim jestes masz wczasy w Piekarach Slaskich zafundowane a jezeli sciska cie (usunięte przez administratora) to wez sobie cos na rozwolnienie !!!

brygada A

A ile to dostali foks zajac na wakacje premi na pewno najwięcej zarabiają że wszystkich słyszałem że mają po 4 tyś netto powiecie na głos

DOŚĆ!!!!!!

Dziękuję wszystkim, którzy stanęli murem za brygadą A. Jednak proszę o nie włączenie się z prowokatorami z bryg.d w chore, pozbawione gustu i kultury dyskusje. Jest to bez sensu, gdyż ich poziom jest poniżej poziomu. Inteligentni ludzie tak nie postępują. Raczej ci co mają wielkie problemy sami ze sobą. Z całego serca życzę znalezienia dobrych psychologów.

Zazdrosny z d.

Słyszałem że pan Przemysław Ł. lubi się spotykać w nocy z Panem Mateuszem P. na małym co nieco. Czasem jeszcze Pełne dołączają i jest niezła zabawa do samego rana. Tylko koniec pleców potem ich mocno boli :) zwłaszcza Pan Mateusz M. lubi kakaowe zabawy

Sojusznik A z C
@Zazdrosny z d. 04.02.2018 18:53

Ty Panie F. i twój ciepły brat Pan P. z br. D też lubicie w czekoladkę a jakoś nikt wam tego nie wypomina. Co lubi brygada A to ich sprawa wiec sie odwal od nich. Ty z Panem Z. z B raczej wchodzicie w kakao a nie oni bo za darmo tej kasy na wakacje wam nie dali.

C najlepsze z A

Czyżby teraz B nauczylo sie pisać? Pewnie to pan Zając którego boli to że się wypalił zawodowo i że inni są źli za niesłuszne 10 000 zł na wakacje

Pan z D.

Pan Przemysław Ł., Mateusz P. oraz ich przydupas Krzysztof K. to też niezłe ziółka. Nie ma zmiany żebyśmy po nich nie mieli odpadu bo lubią wodę lać do kruszywa. Dziwnym trafem zawsze po nich jest mokre. Po nikim innym

Brygada B
@Szczery 04.02.2018 17:23

Brak słów na to co tutaj wypisujecie. Lepiej zacznijcie myśleć o pracy a nie żeby każdemu robić koło dupy do tego w internecie... Kto będzie następny? Może na warsztat czas się teraz przerzucić? Ogarnijcie się !!

operator

A jak tam stary operator płyt pełnych Arkadiuszk Z. z Lublinca dalej bije rekordy produkcji na R-1 w końcu najbardziej doświadczony ze wszystkich operatorów płyt pełnych reszta to amatorzy mogą się od królika uczyć pozdrowienia dla starego wygi od płyt były operator.

Union z A

Czytając wczorajsze wpisy jadące równo po całej ekipie Płyt Pełnych z brygady A, widzę że wiele osób z D lub jedna konkretna ma spore braków swoich ambicjach. Obrażacie każdego z nich po kolei, a jestem pewny że ani jednego z nich w ogóle nie znacie i nie wiecie o nich tak naprawdę nic. Operator z Fire, Pan Arkadiusz N. zna się na swojej pracy bardzo dobrze. Pracuje w tej firmie już wiele lat, i wie co trzeba zrobić żeby produkcja była dobra. Nie obrażajcie go więc że bez pomocy nie potrafi ustawić płyty. To on nie raz pomaga innym. Zresztą jak każdy z trzech operatorów w tej brygadzie na Pełnych. Pan Aleksander B., owszem że nie jest dobrym operatorem, ale powoli się uczy i robi postępy. Pan Mateusz M., nie ukrywajmy, czasem się wymądrza, lecz nie można zaprzeczyć że ma w swoich słowach zazwyczaj rację i potrafi każdy problem rozwiązać. Zawsze pomoże gdy ktoś tego potrzebuje. Pan Sebastian P. to także bardzo sympatyczny i otwarty na pomoc człowiek. Nie można ukryć, że nie zawsze potrafi tak szybko ustawić płytę jak Mateusz czy Arek, ale i nie ma też takiego dużego doświadczenia jak inni operatorzy. Jest najświeższym z operatorów i zdobywa doświadczenie. Narzekacie że niby bałagan zostawia. Tylko nikt z was nie zauważa że on prawie każdą zmianę musi pracować na maszynie sam bo nie ma ludzi żeby obsadzić każdą maszynę pełną obsadą. Musi latać między odbiórką, zasypem, i jeszcze regulować płytę gdy coś się zepsuje a nie zawsze Mateusz czy Arek mogą mu pomóc. Pan Tadeusz F. może i wynosi drzewo jak Pan Antoni S. z br. D, ale nikomu krzywdy tym nie robi. O całej ekipie z Płyt Pełnych z naszej brygady chodzą według mojej wiedzy dobre opinie. Są jedyną tak dobrze zgraną ekipą. Gdy jest problem, wspólnymi siłami potrafią znaleźć rozwiązanie. Nie użalają się nad sobą lecz mimo przeciwności potrafią iść naprzód.

Klucz 27

Robisz Asia w D i nie wiesz kto zawsze pochłania pomidorki siedząc przy biurku? A możesz Chytry Lisek coś Ci mówi? Zresztą skoro Tobie coś nie odpowiada to dlaczego nie powiesz swoich zarzutów osobom wobec których je kierujesz? Gdyby którykolwiek zarzut był prawdziwy, to kierownictwo już dawno by się tym zajęło. A jak widać oni nie mają do tej brygady o nic pretensji i najwyraźniej są z nich zadowoleni. I gubisz się w własnych słowach. Najpierw piszesz że na R-1 są same reklamacje a teraz nagle że na PTI. I jak na Dragonie Mateusz może podkładać świnie niby po to żeby mieć najwięcej produkcji, skoro sam wiecznie musi naprawiać coś co wy nie potraficie ustawić przez całą zmianę?

BRYGADA D!
@Klucz 27 03.02.2018 22:15

Tu widać że Mateusz się broni jak może ale wszyscy wiedzą jak im podkładsz świnie co chwila na koniec zmiany dodajesz dużo gat 3 a potem płyta wychodzi jak wychodzi a co takiego naprawiasz kwadraciok jak ty nic nie umiesz tylko w gadce jesteś mądry

Klucz 27

Ludzie, odwalcie się od brygady A w końcu. Oni przynajmniej ze sobą współpracują i jak trzeba to pomagają sobie wzajemnie a nie tak jak inni, którzy dbają tylko o swój własny zad. Myślcie co piszecie. Jeżeli ta brygada by była faktycznie taka jak wy uważacie, to góra już dawno by się ich pozbyła, a jak widać nie mają mi temu powodów. Może i nie są idealni, bo nikt nie jest, ale robią to co mają robić a nie siedzą na zadkach jak wielu na PP w innych brygadach jedząc pomidorki jak jabłko ale oglądając filmy z gołymi babami a nawet spiąc za szafą z R1 lub Fire. Gdyby każda brygada taka była jak A, to w firmie pracowało by się o wiele przyjemniej.

Skonsternowany
@Asia 03.02.2018 21:50

Czyżby "miła pani" miała rozdwojenie jaźni? Asia 27.01.2018 16:59 Jest to prawda że Włoch zaraz w lutym zamknie wasza firmę? Z takimi informacjami chodzą ludzie po waszej hali i mówią że już za Chwile Włoch ich zwolni a tu niby wychodzi że pracuje w geko Asia 03.02.2018 21:50 @Klucz 27 03.02.2018 21:28 Kto zasiada za szafa r-1 i fire a kto zajada pomidorki i ogląda gole baby co?

Dawny Pracownik Warsztatu

Witam nie polecam firmy zatrudnilen się tam jakiś czas temu miesiąc później podziękowalem za pracę ponieważ oszukują na wypłatach mechanik z D chodzi do pracy co dzień nawet jak ma wole jego brygada a nic nie umie dostaje więcej wypłaty niż ja dostałem za pełny miesiąc a ja przynajmniej znam maszyny od podstaw tego typu osobiście nie polecam firmy Gekoplast!!!

Asia

Jest to prawda że Włoch zaraz w lutym zamknie wasza firmę? Z takimi informacjami chodzą ludzie po waszej hali i mówią że już za Chwile Włoch ich zwolni

AnAkonDa
@Czytelnik 03.02.2018 20:12

Czytelnik akurat to co trzeba to już było powiedziane ostatnio na hali i komu trzeba było a jak chcesz w oczy to powiem i Tb tylko nie mam pojęcia kim jesteś bo też jesteś anonimowy

Kozak454

Dlaczego gore zmienia ? przeciez oni juz dawno powinni byc w kolejce do urzędu pracy po zasiłek a zwłaszcza co nie którzy kierownicy na cele z pania prezes Pozdrawiam was ciepło

Panek

Co tam słychać w Gekoplascie? Podobno zostaje sprzedana włoskiej firmie! Ciekawe czy coś się zmieni albo czy nie zamkną firmy?

kra
@Prostokąt 09.12.2017 21:41

Jesteś Włochem, że wiesz co dla nich jest podstawą ?

Marta

@Jeden z pracowników to logiczne, że pracodawca docenia te osoby, które dają z siebie wszystko i się starają. Aktualnie Gekoplast S.A. poszukuje osób na te stanowiska: Pracownik utrzymania ruchu Operator Maszyn Magazynier Mechanik Specjalista ds. Obsługi Klienta Specjalista ds. Handlowych (http://gekoplast.pl/works). Jesteś na którymś ze stanowisk i mógłbyś się na jego temat wypowiedzieć?

Jeden z pracowników

@Marta Szansa na podwyżki jest dla każdego kto się stara. Sam dopiero co dostałem w sierpinu kolejną podwyżkę. Wystarczy tylko pokazać że się potrafi pracować i że człowiek sie stara aby wyniki pracy były jak najlepsze oraz mieć chęć rozwoju

Marta

@Były pracownik linii. myślisz, że nikt nie miał szansy na podwyżkę, czy tylko Ty? Wiesz czym mogło to być spowodowane? Ktoś tez próbował starać się o podwyżkę i też dostał odmowę od Gekoplast S.A.? To ważne, ponieważ osoby stające się o prace chciałyby wiedzieć czy jest szansa na podwyżki.

Jeden z pracowników

@Były pracownik linii. Co Ty opowiadasz człowieku? Skoro twierdzisz że na linii produkcyjnej praca jest zła, to znaczy jedynie że do niczego się nie nadawałeś i Dominik S. nawet nie miał podstaw żeby Ci zaproponować podwyżkę i awans. Gdybyś choć trochę się przykładał to już dawno by Cię docenili niejednokrotnie i teraz byś miał porządną wypłatę i kierownicy z wielką ochotą by Ci przyznawał nawet co miesiąc premie

Obecny
@Były pracownik linii. 25.08.2017 18:52

Wybacz mu Pani "JOLANTO" bo nie wie co pisze...

Były pracownik linii.

Unikaj jak ognia pracy na linii produkcyjnej w Gekoplascie stracisz tylko zdrowie i nerwy oraz zarobisz przysłowiowe ochłapy. Utrzymanie ruchu, magazyniera, mechanika mogę polecić. tam nie jest jakoś szczególnie ciężka praca a i można się rozwijać zawodowo (na godziwą wypłatę nie licz, wystarczy na egzystencję). Napiszę tak jeśli jesteś z okolic Krupskiego Młyna świeżo po szkole i nie masz żadnych zobowiązań ani życiowych planów, możesz aplikować na stanowiska mechanika, magazyniera, obsługę klienta, w innym wypadku zrezygnuj.

Marta

@Obecny pracownik PP czyli według Twojej opinii można polecić pracę w Gekoplast? To ważna informacja, ponieważ firma rekrutuje na stanowiska: Pracownik utrzymania ruchu, Operator Maszyn, Magazynier, Mechanik, Specjalista ds. Obsługi Klienta, ds. Handlowych, ds. Transportu (http://www.gekoplast.pl/works). Czy pracujesz na którymś ze stanowisk i chciałbyś powiedzieć więcej jak ono wygląda?

Zostaw opinię o Gekoplast S.A. - Krupski Młyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gekoplast S.A.