Gekoplast S.A.

Krupski Młyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 85 ocen.

Gekoplast S.A.
3 85

Opinie o Gekoplast S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gekoplast S.A.

Marta

@Brak nazwisk, po Twoim komentarzu wnoszę, że pracujesz w Gekoplast, tak? Czy poleciłbyś tę pracę osobom młodym, bez większego doświadczenia zawodowego? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Gekoplast? Czy praca w tej firmie jest ciężka i stresująca?

Busik z TG

Pracowałem tam jakiś czas...... istny sajgon.... DNO, METR MUŁU I WODOROSTY..... nic ciekawego, istny wyzysk z dobrego pracownika..... omijajcie tą pracę z daleka..... zarobki fatalne..... przez 3 miesiące pracy tam zarobilem łącznie tyle co teraz mam w JEDEN miesiąc.....a co do ludzi to..... poprzednia zmiana zostawia istny (usunięte przez administratora) na stanowisku pracy...... operatorzy nie podają nawet ręki swoim pomocnikom a majstry czują sie najwazniejsi..... taki jeden gruby operator ktorego nazywali poziomka, nic nie robił chodzil co chwilke na papierosa albo cos zjeść albo pogadac z kimś.... a jego pomocnik czyli ja zasówał za 5 osób ! (Na 2 maszyny) porostu żenada, a jeszcze przyszedł zasmiał sie i zje*** że pójdzie do szefa i powie że sie nie nadajesz...... NIE POLECAM.

Brak nazwisk
@Busik z TG 11.07.2018 14:48

Znów zaczyna się podawanie nazwisko jest RODO ludzie weźcie się w garść jak nie chcesz robić w gekoplast to nie przychodz tutaj proste

Marta

@Busik z TG, rozumiem, że możesz mieć negatywne zdanie na temat pracy w tym miejscu, ale wypowiadając się na forum przestrzegaj proszę obowiązujących tu zasad - komentarze pisane w wulgarnym tonie lub obrażające kogokolwiek mogą zostać usunięte przez administratora forum.

Marta

@operator, bardzo Cię proszę o nieobrażanie zarówno mnie, jak i nikogo innego. Jestem moderatorem forum GoWork.pl, moją rolą jest dopytywanie o wszelkiego rodzaju szczegóły i aktywizacja członków dyskusji - czy widzisz w tym coś złego? Jak obecnie przedstawia się sytuacja pracowników w Gekoplast?

Marta

@Operator PP, @operator, skąd u Was tak sprzeczne informacje? Może są one wynikiem tego, iż w firmie Gekoplast w zależności od zajmowanego stanowiska inaczej przyznawane są benefity, wynagrodzenie i obowiązki do wykonania?

Operator PP

No to zaczęły się zmiany w firmie. Od wczoraj pracownicy są po kolei wzywani na indywidualne rozmowy oceniające z kierownictwem na których dostają propozycję nowych stanowisk pracy zależnie od umiejętności, swojego wkładu w rozwój firmy itp. Każdy pracownik który wykonuje rzetelnie swoje obowiązki dostaje także propozycję podwyżki która póki co kazdego zadowala. Jeden z operatorów PT dostał podobno propozycję szkolenia się na operatora PP aby przy obecnym braku ludzi móc się wzajemnie uzupełniać.

operator
@Operator PP 23.06.2018 18:37

kolejna bzdura wyssana z palca . Jakie rozmowy?? jakie podwyżki ?? podwyżkę jedyną jaką można dostać to roboty.

Jerzy

Jakie zmiany się zaczęły?

Marta

@Karol, to co z kolei TY powiedziałbyś na temat firmy Gekoplast, skoro nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami? Twój komentarz będzie bardzo pomocny jeśli uargumentujesz swoje zdanie, pomoże to osobom, które wahają się nad rozpoczęciem tam pracy w podjęciu decyzji.

Karol

A może to jest tak, że niektórych przerosła praca w dobrej firmie i trzeba sobie poprawić nastrój pisząc bzdury?

Obserwator forum

Skąd nagle taki najazd na brygadę A przez brygadę D? Czego im zazdrościcie? Może tak jakieś rzetelne informacje w końcu ktoś udzieli i wyniknie z tego jakaś dyskusja na poziomie dorosłych ludzi a nie przegadywanie się jak małe dzieci. Co wam takie przegadywanie się daje? Dajecie upust swoim kompleksom i myślicie że jak kogoś publicznie obrażacie, łamiąc przy tym prawo poprzez naruszenie paragrafu 212 Kodeksu Karnego. Internet wcale nie jest taki anonimowy jak wam się wydaje. Jeżeli coś komuś nie odpowiada, niech to powie osobiście, a nie kryjąc się za osłoną Internetu który wcale tak dobrze nie chroni bo to bardzo szybko idzie dojść do tego kto pisze takie obelgi na temat innych osób.

Slawek
@Obserwator forum 04.02.2018 10:10

Dziecinada :D

Marta

@Prostokąt jakie zapanowały zmiany, dokąd firma Gekoplast S.A. została przejęta przez Włochów? Czy są to zmiany na plus? Możecie opisać pierwszy miesiąc pod nowym zarządcą firmy? @Gosc74682010 jeżeli widzisz, że jakiś użytkownik używa nazwisk to możesz takie wypowiedzi zgłosić do admina (admin@gowork.pl).

Sławek
@Prostokąt 12.03.2018 14:30

żałosna reklama firmy :D

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak ważne dla pracowników mogą być benefity pozapłacowe. Czy Gekoplast S.A. jest takim przedsiębiorstwem?

Sławek
@Administrator 12.04.2018 09:26

istnieje coś takiego jak metoda kija i marchewki...niestety w tej firmie zapomniano dawno temu o marchewce...więc wszystko na temat. Za poprzedniego właściciela(usunięte przez administratora)było o wiele lepiej...wiem co mówię :)

Jarosław Piotr

Witam, Wszedłem na tą stronę aby coś dowiedzieć o zakładzie, warunkach pracy czy dalej są umowy przez firmy typu derksen z Gliwic czy umowy zawierane są bezpośrednio przez zakład a tu co? Piaskownica z pracownikami jako dzieci w rolach głównych rzucających się nawzajem wyzwiskami bo ten ma 1 zł więcej a tamten mniej a wg mnie jak doświadczenie uczy najbardziej swoje żale wylewa ten, kto jest największy leser a chciałby zarabiać nie wiadomo ile i do tego tchórz nic nowego... żenada nie chce z tak mało poważnymi ludźmi pracować. Dzięki przynajmniej za otworzenie oczu. Szkoda tylko zakładu, którego renoma jest mocno obniżana przez swoich pracowników smutne.

poprostu i oficjalnie..Sławek
@Jarosław Piotr 13.04.2018 08:18

smutne to tam najbardziej jest samo kierownictwo i im jest jak najbardziej na ręke że na dole się gryzą :/ bo skoro się gryza to nie ma jedności i wtedy kierownictwo może robić co chce, jednostka łatwiej kierować :) wiem co mówię bo znam tą pozal się boże firemke od środka i nie jedno mógłbym powiedzieć o niej :)

Grażyna

Sami sobie psujemy atmosfere w pracy a przecież tu przebywamy tyle godzin!!

Krzysiek
@Grażyna 18.04.2018 19:58

Dlatego zakończyłem współpracę z firmą, wieczny wyścig szczurów tolerowanie wazelinislarstwa i niekompetentne kierownictwo z bardzo niskimi zarobkami. Obecnie w firmie konkurencyjnej zarabiam ponad dwukrotnie to co otrzymywałem w Geko, plus normalne premie o których w firmie mogłem zapomnieć.

obserwator

w sobotę uciekł z terenu firmy kolejny z zatrudnionych więźniów. który to już - czwarty? piąty?

ciekawski
@obserwator 19.02.2018 14:29

Pewnie się przemęczył i pomyślał sobie p******* nie robie , to se zwiał :)

Pepek

Odnośnie warsztatu kombinacyjnego . Jest bardzo dobrze niebawem będzie wzmocniony przez największego mechanika z Potampy. Bo już do Gliwic nie będzie jeździć. Kolega z Żabich moczarów go zaakceptuje. Będzie się działo.

Gosc74682010

Moim zdaniem jest to strona do oceny firmy nie osób rzucając tu nazwiskami . Jeśli masz problemy w pracy z zmiennikami powiedz im to w twarz a nie oczerniaj za plecami czy w sieci skoro tak dużo masz do powiedzenia. Chore jest to jak zawistni potrafią być ludzie

Pepo

Płyty komórkowe przenoszą do Włoch. Potrzebują emigrantów wiec jest alternatywa. Nasi kierownicy już włoskiego się uczą. Odpady tez zabiorą bo mają dobre mlyny. Nasi dyrektorze juz swoje zarobili wiec ich to nie przeraża. Ciau. Ciau. Ragazzi.

Kombinierki i klucz 30

A co sądzicie o warsztacie ślusarskim i elektrycznym?

IMBUS 17
@Kombinierki i klucz 30 05.02.2018 06:05

potwierdzam wypowiedź Klucza 24

operator

Mam tylko jedną prozbe... Prosze tego delikfenta który tak słodko opisuje wyczyny poszczegolnych osob z zakaladu, o ujawnienie imienia i nazwiska !!! Przypominam ze NFZ nie refunduje wstawek gibisowych..a jest to kosztowny interes !!! Teraz kieruje sie bezposrednio do osoby wstawiajacej te durnoty: Jesli sie dowiem kim jestes masz wczasy w Piekarach Slaskich zafundowane a jezeli sciska cie (usunięte przez administratora) to wez sobie cos na rozwolnienie !!!

brygada A

A ile to dostali foks zajac na wakacje premi na pewno najwięcej zarabiają że wszystkich słyszałem że mają po 4 tyś netto powiecie na głos

DOŚĆ!!!!!!

Dziękuję wszystkim, którzy stanęli murem za brygadą A. Jednak proszę o nie włączenie się z prowokatorami z bryg.d w chore, pozbawione gustu i kultury dyskusje. Jest to bez sensu, gdyż ich poziom jest poniżej poziomu. Inteligentni ludzie tak nie postępują. Raczej ci co mają wielkie problemy sami ze sobą. Z całego serca życzę znalezienia dobrych psychologów.

Zazdrosny z d.

Słyszałem że pan Przemysław Ł. lubi się spotykać w nocy z Panem Mateuszem P. na małym co nieco. Czasem jeszcze Pełne dołączają i jest niezła zabawa do samego rana. Tylko koniec pleców potem ich mocno boli :) zwłaszcza Pan Mateusz M. lubi kakaowe zabawy

Sojusznik A z C
@Zazdrosny z d. 04.02.2018 18:53

Ty Panie F. i twój ciepły brat Pan P. z br. D też lubicie w czekoladkę a jakoś nikt wam tego nie wypomina. Co lubi brygada A to ich sprawa wiec sie odwal od nich. Ty z Panem Z. z B raczej wchodzicie w kakao a nie oni bo za darmo tej kasy na wakacje wam nie dali.

C najlepsze z A

Czyżby teraz B nauczylo sie pisać? Pewnie to pan Zając którego boli to że się wypalił zawodowo i że inni są źli za niesłuszne 10 000 zł na wakacje

Pan z D.

Pan Przemysław Ł., Mateusz P. oraz ich przydupas Krzysztof K. to też niezłe ziółka. Nie ma zmiany żebyśmy po nich nie mieli odpadu bo lubią wodę lać do kruszywa. Dziwnym trafem zawsze po nich jest mokre. Po nikim innym

Brygada B
@Szczery 04.02.2018 17:23

Brak słów na to co tutaj wypisujecie. Lepiej zacznijcie myśleć o pracy a nie żeby każdemu robić koło dupy do tego w internecie... Kto będzie następny? Może na warsztat czas się teraz przerzucić? Ogarnijcie się !!

operator

A jak tam stary operator płyt pełnych Arkadiuszk Z. z Lublinca dalej bije rekordy produkcji na R-1 w końcu najbardziej doświadczony ze wszystkich operatorów płyt pełnych reszta to amatorzy mogą się od królika uczyć pozdrowienia dla starego wygi od płyt były operator.

Union z A

Czytając wczorajsze wpisy jadące równo po całej ekipie Płyt Pełnych z brygady A, widzę że wiele osób z D lub jedna konkretna ma spore braków swoich ambicjach. Obrażacie każdego z nich po kolei, a jestem pewny że ani jednego z nich w ogóle nie znacie i nie wiecie o nich tak naprawdę nic. Operator z Fire, Pan Arkadiusz N. zna się na swojej pracy bardzo dobrze. Pracuje w tej firmie już wiele lat, i wie co trzeba zrobić żeby produkcja była dobra. Nie obrażajcie go więc że bez pomocy nie potrafi ustawić płyty. To on nie raz pomaga innym. Zresztą jak każdy z trzech operatorów w tej brygadzie na Pełnych. Pan Aleksander B., owszem że nie jest dobrym operatorem, ale powoli się uczy i robi postępy. Pan Mateusz M., nie ukrywajmy, czasem się wymądrza, lecz nie można zaprzeczyć że ma w swoich słowach zazwyczaj rację i potrafi każdy problem rozwiązać. Zawsze pomoże gdy ktoś tego potrzebuje. Pan Sebastian P. to także bardzo sympatyczny i otwarty na pomoc człowiek. Nie można ukryć, że nie zawsze potrafi tak szybko ustawić płytę jak Mateusz czy Arek, ale i nie ma też takiego dużego doświadczenia jak inni operatorzy. Jest najświeższym z operatorów i zdobywa doświadczenie. Narzekacie że niby bałagan zostawia. Tylko nikt z was nie zauważa że on prawie każdą zmianę musi pracować na maszynie sam bo nie ma ludzi żeby obsadzić każdą maszynę pełną obsadą. Musi latać między odbiórką, zasypem, i jeszcze regulować płytę gdy coś się zepsuje a nie zawsze Mateusz czy Arek mogą mu pomóc. Pan Tadeusz F. może i wynosi drzewo jak Pan Antoni S. z br. D, ale nikomu krzywdy tym nie robi. O całej ekipie z Płyt Pełnych z naszej brygady chodzą według mojej wiedzy dobre opinie. Są jedyną tak dobrze zgraną ekipą. Gdy jest problem, wspólnymi siłami potrafią znaleźć rozwiązanie. Nie użalają się nad sobą lecz mimo przeciwności potrafią iść naprzód.

Klucz 27

Robisz Asia w D i nie wiesz kto zawsze pochłania pomidorki siedząc przy biurku? A możesz Chytry Lisek coś Ci mówi? Zresztą skoro Tobie coś nie odpowiada to dlaczego nie powiesz swoich zarzutów osobom wobec których je kierujesz? Gdyby którykolwiek zarzut był prawdziwy, to kierownictwo już dawno by się tym zajęło. A jak widać oni nie mają do tej brygady o nic pretensji i najwyraźniej są z nich zadowoleni. I gubisz się w własnych słowach. Najpierw piszesz że na R-1 są same reklamacje a teraz nagle że na PTI. I jak na Dragonie Mateusz może podkładać świnie niby po to żeby mieć najwięcej produkcji, skoro sam wiecznie musi naprawiać coś co wy nie potraficie ustawić przez całą zmianę?

BRYGADA D!
@Klucz 27 03.02.2018 22:15

Tu widać że Mateusz się broni jak może ale wszyscy wiedzą jak im podkładsz świnie co chwila na koniec zmiany dodajesz dużo gat 3 a potem płyta wychodzi jak wychodzi a co takiego naprawiasz kwadraciok jak ty nic nie umiesz tylko w gadce jesteś mądry

Klucz 27

Ludzie, odwalcie się od brygady A w końcu. Oni przynajmniej ze sobą współpracują i jak trzeba to pomagają sobie wzajemnie a nie tak jak inni, którzy dbają tylko o swój własny zad. Myślcie co piszecie. Jeżeli ta brygada by była faktycznie taka jak wy uważacie, to góra już dawno by się ich pozbyła, a jak widać nie mają mi temu powodów. Może i nie są idealni, bo nikt nie jest, ale robią to co mają robić a nie siedzą na zadkach jak wielu na PP w innych brygadach jedząc pomidorki jak jabłko ale oglądając filmy z gołymi babami a nawet spiąc za szafą z R1 lub Fire. Gdyby każda brygada taka była jak A, to w firmie pracowało by się o wiele przyjemniej.

Skonsternowany
@Asia 03.02.2018 21:50

Czyżby "miła pani" miała rozdwojenie jaźni? Asia 27.01.2018 16:59 Jest to prawda że Włoch zaraz w lutym zamknie wasza firmę? Z takimi informacjami chodzą ludzie po waszej hali i mówią że już za Chwile Włoch ich zwolni a tu niby wychodzi że pracuje w geko Asia 03.02.2018 21:50 @Klucz 27 03.02.2018 21:28 Kto zasiada za szafa r-1 i fire a kto zajada pomidorki i ogląda gole baby co?

Dawny Pracownik Warsztatu

Witam nie polecam firmy zatrudnilen się tam jakiś czas temu miesiąc później podziękowalem za pracę ponieważ oszukują na wypłatach mechanik z D chodzi do pracy co dzień nawet jak ma wole jego brygada a nic nie umie dostaje więcej wypłaty niż ja dostałem za pełny miesiąc a ja przynajmniej znam maszyny od podstaw tego typu osobiście nie polecam firmy Gekoplast!!!

Zostaw opinię o Gekoplast S.A. - Krupski Młyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gekoplast S.A.