Gekoplast S.A.

Krupski Młyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 92 ocen.

Gekoplast S.A.
3 92 6 1

Opinie o Gekoplast S.A.

Marta

@Imbus 17, jestem ciekawa, czy wysokość kwoty, o jakiej piszesz, zależy od jakichś konkretnych czynników. Może wpływ na to mają długość urlopu/wczasów lub jakieś inne kwestie? Piszesz też o problemach kadrowych i wysokości zarobków - to bardzo istotna rzecz w pracy, mam nadzieję, że ulegnie poprawie w Gekoplast.

Marta

@Bez nazwisk, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Mógłbyś jeszcze tylko dopowiedzieć, czy jest jakiś socjal dla pracowników w firmie? Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Gekoplast? Osoby zainteresowane pracą w firmie mogą wysyłać swoje CV pod podany na stronie internetowej adres e-mail: http://www.gekoplast.pl/works

Mateusz PP
@Marta 23.07.2018 16:20

Socjal jest. Na Wielkanoc było 450zł, za wczasy pod gruszą dostałem 730zł. Jeszcze będzie na pewno coś w grudniu

Imbus 17
@Mateusz PP 23.07.2018 20:09

A to ciekawe. Ja dostałem wczasy pod gruszą 150zł :(

Marta

@pomocnik, rozumiem. A czy te kwestie były w jakiś sposób podejmowane z pracodawcą? Może czasem warto wyjść z ważnymi tematami i podjąć je na wyższym szczeblu. Długo już pracujesz w Gekoplast? Czy ktoś z Was także pracuje w firmie Gekoplast i chciałby napisać kilka słów na temat pracy w tym miejscu?

Marta

@Szef, niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale mam nadzieję, że pomoże Ci któryś z użytkowników forum. Ja jestem moderatorem i nie znam wewnętrznych sytuacji firm. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Gekoplast? Czy ta firma stawia na rozwój swoich pracowników? To bardzo istotna kwestia.

pomocnik
@Marta 16.08.2018 15:23

nie stawia na rozwój pracownika woli iść po najniższej linii oporu . A premie i wynagrodzenia pozostawiają wiele do życzenia .

Marta

@Szef, forum nie służy do przekazywania tego typu informacji. Jeśli masz zastrzeżenia co do pracy lub zachowania jakichś osób, to najlepiej poruszyć tę kwestię osobiście z odpowiednimi osobami. Długo już pracujesz w Gekoplast? Czy ktoś z Was aplikował niedawno do pracy w Gekoplast? Widziałam, że firma prowadzi aktualnie rekrutacje na różne stanowiska: http://gekoplast.pl/works . Polecacie aplikować?

Szef
@Marta 10.08.2018 16:42

Pracowałem 3 lata. Nie przedluzylem umowy bo stawka godzinowa mnie nie satysfakcjonuje.... chyba że poszla snie górę ? Ile daja na reke ?

Marta

@Mateusz PP, dziękuję za Twoją odpowiedź. Myślę, że takie informacje będą naprawdę przydatne osobom, które chciałyby podjąć pracę w Gekoplast. Pozdrawiam serdecznie! @Pomocnik z pełnych, czym Twoim zdaniem spowodowane są te braki kadrowe? Wiadomo Ci coś może o prowadzonych aktualnie rekrutacjach do pracy w Gekoplast? To może być cenna informacja. @operator, bardzo proszę o kulturalne wypowiedzi na forum. Czy pracujesz w Gekoplast? Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy?

Imbus 17
@Marta 31.07.2018 15:51

Powiem coś na temat problemów kadrowych i kilku bardzo prawdopodobnych przyczyn. Jest to złożony problem i przyczyn jest więcej, jak np. atmosfera w firmie lub ogólny (usunięte przez administratora) na halach, ale skupię się na zarobkach. W końcu po co idziemy do pracy jak nie po pieniądze na chleb? Nowo przyjęci pracownicy (którzy często jeszcze nic nie potrafią) dostają większe stawki niż spora grupa "starych", doświadczonych ludzi i to wprowadza wiele niezgody. Ci nowi są nierzadko na siłę wrzucani na stanowisko operatora nawet jeśli nie chcą. Nawet jak któryś z nowych popracuje i nauczy się jako operator, to na docenienie musi długo czekać i wręcz prosić się o podwyżkę. Z tego co słyszałem to kierownicy przy zatrudnieniu obiecują złote góry i raczej nie wywiązują się z tego. Ogólnie zarobki nie są zbyt rewelacyjne, chyba że ktoś się ciągle o to upomina i/lub co jakiś czas zagrozi zwolnieniem się - wtedy można coś ugrać. Właśnie przy próbie odejścia z firmy można najwięcej załatwić. Już nie wspomnę o ludziach którzy uciekają do konkurencji i wracają (choć ostatnio mało takich). Chyba nie tak to powinno wyglądać, prawda? A wygląda - przez kadrę kierowniczą pracownik lojalny, uczciwy który nie raz zasuwa za trzech ale się nie odzywa nie jest doceniony, a często jest wręcz wykorzystywany.

Pomocnik z pełnych

Socjal owszem jest nie najgorszy, ale co komu po nim jak ludzi nie ma i trzeba robić za dwoje a czasem troje. Na przykładzie komórek to widać. Br. A - na AB jeden operator poszedł na zasłużony urlop, drugi w tym czasie ledwo daje radę. Br. B - jeden z "operatorów" więcej siedzi na L4 i drugi musi za niego robić na trzech maszynach praktycznie (AB oraz C) Br. C - świeżo upieczony operator był dwa tygodnie na urlopie, drugi (bardzo doswiadczony) musiał w tym czasie pilnować czterech maszyn (AB oraz UN) bo operator z N "awansował" a na C nie ma tam operatora. Zamiast operatora na N jest skazany który za każdym razem psuje maszynę. Ostatnio przez niego N stała tydzień prawie. Za to w sierpniu ten doświadczony operator z AB idzie na urlop zaległy i ten świeżo upieczony tam polegnie kompletnie bo choćby się starał to nie da rady. Br. D - na AB jeden operator ma lewe L4 by szlajać się po barach i meczach a drugi odszedł bez śladu bo już nie dawał rady psychicznie. Na N musi robić kobieta jako operator która też choćby się starała to nie ma szansy jednocześnie pilnować maszyny i jeszcze odbierać te Layerpady bo je trzeba każdy szczegółowo kontrolować. Tak więc jak widać na przykładzie czterech maszyn, w tej firmie nie ma szans na razie na spokojną pracę skoro każdy robi za kilka osób jednocześnie. A o podwyżkach raczej może sobie każdy marzyć pomimo " pracy na kilka etatów"

operator
@Pomocnik z pełnych 26.07.2018 21:12

Brawo dla ciebie za wypowiedź lewe l4 cwaniaczku to mogę ci załatwić jeśli będziesz chciał luju z urazona ambicja szlajasz się po Barach ty bo na tyle masz wypłaty i nie oczerniaj ludzi amebie (usunięte przez administratora)

Marta

@Brak nazwisk, po Twoim komentarzu wnoszę, że pracujesz w Gekoplast, tak? Czy poleciłbyś tę pracę osobom młodym, bez większego doświadczenia zawodowego? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Gekoplast? Czy praca w tej firmie jest ciężka i stresująca?

Bez nazwisk
@Marta 17.07.2018 15:12

Tak pracuje praca jest ok tylko ludzie co nami rządzą do wymiany jak narazie nie polecam pracy w gekoplast dopóki się nie nie zmiana ludzie u góry pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Brak nazwisk

Znów zaczyna się podawanie nazwisko jest RODO ludzie weźcie się w garść jak nie chcesz robić w gekoplast to nie przychodz tutaj proste

Marta

@Busik z TG, rozumiem, że możesz mieć negatywne zdanie na temat pracy w tym miejscu, ale wypowiadając się na forum przestrzegaj proszę obowiązujących tu zasad - komentarze pisane w wulgarnym tonie lub obrażające kogokolwiek mogą zostać usunięte przez administratora forum.

Marta

@operator, bardzo Cię proszę o nieobrażanie zarówno mnie, jak i nikogo innego. Jestem moderatorem forum GoWork.pl, moją rolą jest dopytywanie o wszelkiego rodzaju szczegóły i aktywizacja członków dyskusji - czy widzisz w tym coś złego? Jak obecnie przedstawia się sytuacja pracowników w Gekoplast?

Marta

@Operator PP, @operator, skąd u Was tak sprzeczne informacje? Może są one wynikiem tego, iż w firmie Gekoplast w zależności od zajmowanego stanowiska inaczej przyznawane są benefity, wynagrodzenie i obowiązki do wykonania?

Operator PP

No to zaczęły się zmiany w firmie. Od wczoraj pracownicy są po kolei wzywani na indywidualne rozmowy oceniające z kierownictwem na których dostają propozycję nowych stanowisk pracy zależnie od umiejętności, swojego wkładu w rozwój firmy itp. Każdy pracownik który wykonuje rzetelnie swoje obowiązki dostaje także propozycję podwyżki która póki co kazdego zadowala. Jeden z operatorów PT dostał podobno propozycję szkolenia się na operatora PP aby przy obecnym braku ludzi móc się wzajemnie uzupełniać.

operator
@Operator PP 23.06.2018 18:37

kolejna bzdura wyssana z palca . Jakie rozmowy?? jakie podwyżki ?? podwyżkę jedyną jaką można dostać to roboty.

Jerzy

Jakie zmiany się zaczęły?

Marta

@Karol, to co z kolei TY powiedziałbyś na temat firmy Gekoplast, skoro nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami? Twój komentarz będzie bardzo pomocny jeśli uargumentujesz swoje zdanie, pomoże to osobom, które wahają się nad rozpoczęciem tam pracy w podjęciu decyzji.

Karol

A może to jest tak, że niektórych przerosła praca w dobrej firmie i trzeba sobie poprawić nastrój pisząc bzdury?

Obserwator forum

Skąd nagle taki najazd na brygadę A przez brygadę D? Czego im zazdrościcie? Może tak jakieś rzetelne informacje w końcu ktoś udzieli i wyniknie z tego jakaś dyskusja na poziomie dorosłych ludzi a nie przegadywanie się jak małe dzieci. Co wam takie przegadywanie się daje? Dajecie upust swoim kompleksom i myślicie że jak kogoś publicznie obrażacie, łamiąc przy tym prawo poprzez naruszenie paragrafu 212 Kodeksu Karnego. Internet wcale nie jest taki anonimowy jak wam się wydaje. Jeżeli coś komuś nie odpowiada, niech to powie osobiście, a nie kryjąc się za osłoną Internetu który wcale tak dobrze nie chroni bo to bardzo szybko idzie dojść do tego kto pisze takie obelgi na temat innych osób.

Czytająca
@Obserwator forum 04.02.2018 10:10

Internet nie jest taki anonimowy jakby się wydawało, dlatego troszkę odwagi Panowie, wypisując coś na daną osobę trzeba brać pod uwagę konsekwencje a tu akurat nie brakuje powodów by to zgłosić, wiec Panowie wszystkich brygad, nim coś się napisze przemyślenie wskazane.Tym oczerniającym i tym broniącym trochę pokory i odwagi życze.Masz coś to mow w twarz nie wypisuj.Zenada.Brawo Ty, popieram wpis poprzednika..Dobrze byłoby zacząć każdą krytykę od siebie.Pozdrawiam z nadzieją , że może sie to o wymiar sprawiedliwości oprze

Slawek
@Obserwator forum 04.02.2018 10:10

Dziecinada :D

Marta

@Prostokąt jakie zapanowały zmiany, dokąd firma Gekoplast S.A. została przejęta przez Włochów? Czy są to zmiany na plus? Możecie opisać pierwszy miesiąc pod nowym zarządcą firmy? @Gosc74682010 jeżeli widzisz, że jakiś użytkownik używa nazwisk to możesz takie wypowiedzi zgłosić do admina (admin@gowork.pl).

Prostokąt
@Marta 12.03.2018 12:20

Pracownicy dostali umowy bezpośrednio z Gekoplastem zamiast z WorkServicem. Dodatkowo każdy z pracowników dostał podwyżkę zależną od swoich umiejętności. Przynajmniej tak jest u nas na pełnych, nie wiem jak w innych wydziałach produkcji ale pewnie podobnie

Sławek
@Prostokąt 12.03.2018 14:30

żałosna reklama firmy :D

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak ważne dla pracowników mogą być benefity pozapłacowe. Czy Gekoplast S.A. jest takim przedsiębiorstwem?

Sławek
@Administrator 12.04.2018 09:26

istnieje coś takiego jak metoda kija i marchewki...niestety w tej firmie zapomniano dawno temu o marchewce...więc wszystko na temat. Za poprzedniego właściciela(usunięte przez administratora)było o wiele lepiej...wiem co mówię :)

Jarosław Piotr

Witam, Wszedłem na tą stronę aby coś dowiedzieć o zakładzie, warunkach pracy czy dalej są umowy przez firmy typu derksen z Gliwic czy umowy zawierane są bezpośrednio przez zakład a tu co? Piaskownica z pracownikami jako dzieci w rolach głównych rzucających się nawzajem wyzwiskami bo ten ma 1 zł więcej a tamten mniej a wg mnie jak doświadczenie uczy najbardziej swoje żale wylewa ten, kto jest największy leser a chciałby zarabiać nie wiadomo ile i do tego tchórz nic nowego... żenada nie chce z tak mało poważnymi ludźmi pracować. Dzięki przynajmniej za otworzenie oczu. Szkoda tylko zakładu, którego renoma jest mocno obniżana przez swoich pracowników smutne.

poprostu i oficjalnie..Sławek
@Jarosław Piotr 13.04.2018 08:18

smutne to tam najbardziej jest samo kierownictwo i im jest jak najbardziej na ręke że na dole się gryzą :/ bo skoro się gryza to nie ma jedności i wtedy kierownictwo może robić co chce, jednostka łatwiej kierować :) wiem co mówię bo znam tą pozal się boże firemke od środka i nie jedno mógłbym powiedzieć o niej :)

Grażyna

Sami sobie psujemy atmosfere w pracy a przecież tu przebywamy tyle godzin!!

Krzysiek
@Grażyna 18.04.2018 19:58

Dlatego zakończyłem współpracę z firmą, wieczny wyścig szczurów (usunięte przez administratora) Obecnie w firmie konkurencyjnej zarabiam ponad dwukrotnie to co otrzymywałem w Geko, plus normalne premie o których w firmie mogłem zapomnieć.

obserwator

w sobotę uciekł z terenu firmy kolejny z zatrudnionych więźniów. który to już - czwarty? piąty?

ciekawski
@obserwator 19.02.2018 14:29

Pewnie się przemęczył i pomyślał sobie p******* nie robie , to se zwiał :)

Pepek

Odnośnie warsztatu kombinacyjnego . Jest bardzo dobrze niebawem będzie wzmocniony przez największego mechanika z Potampy. Bo już do Gliwic nie będzie jeździć. Kolega z Żabich moczarów go zaakceptuje. Będzie się działo.

Gosc74682010

Moim zdaniem jest to strona do oceny firmy nie osób rzucając tu nazwiskami . Jeśli masz problemy w pracy z zmiennikami powiedz im to w twarz a nie oczerniaj za plecami czy w sieci skoro tak dużo masz do powiedzenia. Chore jest to jak zawistni potrafią być ludzie

Kombinierki i klucz 30

A co sądzicie o warsztacie ślusarskim i elektrycznym?

Klucz 24
@Kombinierki i klucz 30 05.02.2018 06:05

Wszyscy są zajebisci

IMBUS 17
@Kombinierki i klucz 30 05.02.2018 06:05

potwierdzam wypowiedź Klucza 24

operator

Mam tylko jedną prozbe... Prosze tego delikfenta który tak słodko opisuje wyczyny poszczegolnych osob z zakaladu, o ujawnienie imienia i nazwiska !!! Przypominam ze NFZ nie refunduje wstawek gibisowych..a jest to kosztowny interes !!! Teraz kieruje sie bezposrednio do osoby wstawiajacej te durnoty: Jesli sie dowiem kim jestes masz wczasy w Piekarach Slaskich zafundowane a jezeli sciska cie (usunięte przez administratora) to wez sobie cos na rozwolnienie !!!

brygada A

A ile to dostali foks zajac na wakacje premi na pewno najwięcej zarabiają że wszystkich słyszałem że mają po 4 tyś netto powiecie na głos

DOŚĆ!!!!!!

Dziękuję wszystkim, którzy stanęli murem za brygadą A. Jednak proszę o nie włączenie się z prowokatorami z bryg.d w chore, pozbawione gustu i kultury dyskusje. Jest to bez sensu, gdyż ich poziom jest poniżej poziomu. Inteligentni ludzie tak nie postępują. Raczej ci co mają wielkie problemy sami ze sobą. Z całego serca życzę znalezienia dobrych psychologów.

Zazdrosny z d.

Słyszałem że pan Przemysław Ł. lubi się spotykać w nocy z Panem Mateuszem P. na małym co nieco. Czasem jeszcze Pełne dołączają i jest niezła zabawa do samego rana. Tylko koniec pleców potem ich mocno boli :) zwłaszcza Pan Mateusz M. lubi kakaowe zabawy

Pan z D.

Pan Przemysław Ł., Mateusz P. oraz ich przydupas Krzysztof K. to też niezłe ziółka. Nie ma zmiany żebyśmy po nich nie mieli odpadu bo lubią wodę lać do kruszywa. Dziwnym trafem zawsze po nich jest mokre. Po nikim innym

Brygada B

Brak słów na to co tutaj wypisujecie. Lepiej zacznijcie myśleć o pracy a nie żeby każdemu robić koło dupy do tego w internecie... Kto będzie następny? Może na warsztat czas się teraz przerzucić? Ogarnijcie się !!

Zostaw opinię o Gekoplast S.A. - Krupski Młyn

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gekoplast S.A.