Orange Retail S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 268 ocen.

Opinie o Orange Retail S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Retail S.A.

Iwona

@mex, nie rozumiem Twojego wpisu, chcę jednak zapewnić, że nie jestem pracownikiem Orange Retail S.A. tylko moderatorem serwisu Gowork.pl i moim zadaniem na tym forum jest jak najdokładniejsze poznanie firm i aktywne w nim uczestniczenie.

Biker

12 lat pracy w branży telekomunikacyjnej , pracujac dla tej firmy buduje dom z oszczędności odłożonych przez 2 lata :) Wiec jeżeli nie potrafimy sie odnaleźć w tej pracy poporstu należy ją zmienić . Nie każdy sie nadaje do prowadzenia własnego biznesu na podstawie dg , nie każdy nadaje się do sprzedaży . A jeżeli nie odnajdziecie się w branży telekomunikacyjnej nie rozumiem jak można mieć pretensje do firmy która jasno określa zasady współpracy :) Pozdrawiam

Iwona

@mex Czy możesz przedstawić szerzej problem? Co Twoim zdaniem powoduje konieczność walki w sądzie? O co miałaby się toczyć ewentualna walka? Jakie są Twoje doświadczenia z Orange Retail S.A.?

mex
@Iwona 10.11.2017 09:34
@mex Czy możesz przedstawić szerzej problem? Co Twoim zdaniem powoduje konieczność walki w sądzie? O co miałaby się toczyć ewen...

Wasza polityka droga Iwono powoduje takie zakusy i to jak widać nie tylko moja opinia.

mex

Kto ma ochotę wspólnie powalczyć w sądzie Proszę o kontakt mex79@aol.pl

Magnum

@Michal32 Na forum nie otrzymasz konkretnej informacji. Orange Retail to duża firma i sądzę, że muszą rozliczyć pracownika i dopiero wypłacą. W korpo jest dużo procedur i niestety nikt nie może przyspieszyć. Firma jest bardzo solidna i z pewnością się rozliczy.

Talencik

Orange to nie jest mała firemka tylko duża firma. Tutaj standardy są podniesione wysoko i być może niektórzy nie są w stanie osiągnąć odpowiednich wyników. Może czasami warto przemyśleć swoje decyzje czy nadajemy się do takiej pracy? Niektórzy sobie ją chwalą!

OMOBONO

NIE POLECAM! Pracowałem jako AM na własnej dg, w moim przypadku finansowo było dobrze, natomiast z miesiąca na miesiąc pieniędzy było coraz mniej a i widoki na przyszłość coraz gorsze dlatego zrezygnowałem. Z tego co wiem aktualnie jest dramat i byłoby skrajną głupotą tracić życie na pracę w tej firmie. Tak jak pisali koledzy wcześniej, plany zmieniane co miesiąc całkowicie nierealne, aby tylko nie zarobić podstawy, do tego raporty za które nikt nie zapłaci, o jakichkolwiek możliwościach rozwoju bądź awansu można zapomnieć :)) UWAGA: Po zakończeniu współpracy nie płacą za wystawione wcześniej faktury. Z tego co wiem w każdym telekomie jest teraz mało pieniędzy dla pracowników i nie ma sensu wchodzić w tą branżę szczególnie już jako handlowiec bez doświadczenia.

Michal32
@OMOBONO 04.07.2017 16:51
NIE POLECAM! Pracowałem jako AM na własnej dg, w moim przypadku finansowo było dobrze, natomiast z miesiąca na miesiąc pieniędz...

To jest masakra, że po zakończeniu współpracy firma wstrzymuje wypłaty dla za prace wykonaną do momentu wypowiedzenia, efekt taki, że człowiek musi rozliczyć faktury, zapłacić VAT, a przelewów nie zobaczy! Niech ktoś napisze czy takie działania są zgodne z prawem!?

Iwona

@kkkaa piszesz, że w firmie występuje mobbing. Co dokładnie przez to rozumiesz? Kodeks pracy definiuje mobbing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Czy właśnie takie sytuacje mają miejsce? Firma ma obowiązek przeciwdziałać ich występowaniu. Próbowałeś je zgłaszać?

Tania

Witam, czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi czy trudno jest dostać pracę eksperta ds. sprzedaży w salonie Orange ? Jakie są podstawowe wymagania? Czy proces rekrutacji jest bardzo długi i trudny? Chciałabym dowiedzieć się coś wcześniej zanim zacznę aplikować.

Tyrol

Czy firma potrzebuje tylu pracowników gdyż wymienia personel?

kkkaa

Odradzam pracę w salonie Orange wysysk, mobbing, trzeba tłumaczyć się z każdego obsłużonego klienta , skargi reklamacje, średnia wieku klientów 60 - 70 lat, przymus robienia chorych notatek i tłuaczenia się z nich , za żadne pieniądze bym tam nie wrócił

RiGCz
@kkkaa 18.06.2017 12:49
Odradzam pracę w salonie Orange wysysk, mobbing, trzeba tłumaczyć się z każdego obsłużonego klienta , skargi reklamacje, średni...

Miałeś/aś też tak że brało cię obrzydzenie jak kolega/koleżanka wciskała takiej osobie pełen pakiet usług, podstawiała umowę do podpisania, poinformował/a ile klient płacić i potem kop w d. klienta?

Tyrol

Myślę, że wszędzie są gorsze momenty. Może faktycznie firma musi wprowadzić troszkę nowych pracowników?

S30

@Dundee. GG: 1383267 lub konto facebook po nazwą Bespalova Gabriela.

S30

@Tyrol. To nie efekt zwiększania placówek tylko masowych likwidacji grup sprzedażowych, także odejścia się szykują lub jakieś śmieszne zamiany stanowisk wśród menadżerów, dyrektorów. Po prostu mają za dużo wolnych wakatów. na ten moment. Najbardziej odpowiedzialni za taką sytuację w moim regionie uciekają, jak szczury tj. dystrykt menadżer, dyrektor sprzedaży.

Tyrol

Witam, mam pytanie czy firma ma powiększać ilość placówek? Zastanawiam sie dlaczego szukają tylu ekspertów sprzedaży aktywnej

Piotr pracowałem 3 msc

Witam ja pracowałem we wrocławiu 3 msc z czego otrzymałem pieniądze w wysokosci 1000zł po 3 miesiacach pracy sam musialem sobie wszystko drukowac bedac na biurze proszac sekretarki o wydrukowanie umowy z wielka łaską drukowały dyrektor od sprzedaży śmiechu warty nie mogłem doprosić się o barkody praca charytatywna nie polecam i kazdemu będe odradzał a na początku się ucieszyłem pomyślałem sobie Orange fajnie duża firma napewno można zarobić a tutaj śmiechu warte nie polecam

Iwona

@2017-05-11 13:57 dziękuję za odpowiedź. Jakie zmiany według Ciebie warto by wprowadzić w funkcjonowaniu pracy przedstawicieli handlowych? Rozumiem, że niektóre z zasad są dla pracowników niejasne?

wyzysk ludzi

@Iwona - praca polega na typowym door-2-door tzn "klamkujesz" od drzwi do drzwi. praca jak dla mnie jest ok, odpowaiada mi taki sposob pracy. zaleznosc jest prosta. pracujesz masz wyniki jak odpuszczasz to bywa roznie ;). ale zebvy nie bylo tak za wesolo. od kilku miesiecy orange obniza stawki za uslugi!!! w sierpniu 2016 za usluge 3P (internet+tv+tel) orange placilo 524zl dzis placi 356zl przy 100% realizacji celu. do tego wez pod uwage ze po drodze sa pijawki ktore chca na tobie zarobic!!!. wogole forma naliczania rozliczania prowizji to tutaj jest wyzsza szkola jazdy. parametry sa tak pokrecone aby tylko handlowiec sie nie polapal o co tu chodzi (mam na mysli nowych RH). mimo tego ze powoli ida kierunku uproszczenia to nadal jest to komedia i robienie z ludzi idiotow. dlaczego tak to wyglada? pracowalem w roznych firmach ale takiego g...a chyba jeszcze nie widzialem. orange doprowadza do tego aby ten kanal sie rozlecial a ludzi maja za niewolnikow to samo tyczy sie Ramsatu (orangeretail) i reszty agentow czy mikropartnerow. sa to podmioty ktore zarabaiaj na Tobie nie dajac Ci nic w zamian! na dzien dzisiejszy ja nie widze tutaj przyszlosci!

Iwona

@Stan możesz powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w Orange Retail S.A.? Z czego wynikały błędy, o których wspominasz? Czy inni również mieli takie problemy?

Stan

Nie polecam, idąc tam zastanów się 10 razy, jako PH pracowałem tam do końca 2016, plany zmieniają się co miesiąc na niekorzyść, pracujesz więcej zarabiasz mniej, dodatkowo co miesięczne błędy w rozliczeniu sprzedaży później reklamacja i czekasz kolejne dwa miesiące na pieniądze i albo je dostaniesz albo nie. Ja do tej pory nie odzyskałem wszystkich pieniędzy.

Tereza

Czy firma Orange Retail powiększa swoją działalność? Widzę sporo ofert dla partnera handlowego lidera zespołu? A tak przy okazji może ktos wytłumaczyć co to są te pasy startowe?

S30

Ludzie dostają wsparcie na początku działalności tzw. pasy startowe przez pierwsze 6 miesięcy, pierwsze 2 miesiące bez wymaganej sprzedaży, później przy zrealizowaniu określonego celu kwoty maleją, w szóstym miesiącu jest to 600zł czyli jedynie na pokrycie kosztów związanych z działalnością. Po sześciu miesiącach wsparcie się kończy, nie ma żadnych podstaw, cele sprzedażowe i wymogi sprzedażowe rosną odwrotnie proporcjonalnie do nowych inwestycji i przydzielonego terenu. Zaczynają się schody, spada sprzedaż, rosną koszty, maleją prowizje. Ludzie zaczynają dokładać i pracować charytatywnie. Żadnej formy wsparcia, ograniczanie terenu itp. siłą rzeczy ludzie zaczynają odchodzić i tu się pojawia kolejny problem. Masz sprzedanych 75 usług? (W realiach obsługiwanego terenu, liczby budynków, zmian potrwelowych,zmian grupowych, liderów etc. jest to bardzo często liczba nierealna do zrealizowania w przeciągu choćby roku)I tak jak nie masz takiej sprzedaży to czeka Cię realizacja weksla z umowy i firma ściąga pasy startowe tj. 8400zł netto jak były wszystkie pobrane w ciągu pierwszych 6-ciu miesięcy. Nie mówię już o braku wypłat za bieżące umowy przy złożeniu wypowiedzenia. Dodam, że średnio co miesiąc zmieniają warunki umowy tj. sposoby rozliczania prowizji informując na mailu. Nie podoba się? Zwalniasz się i masz polecenie zapłaty od firmy. Jeżeli ktoś wyszedł z tych opresji bezboleśnie to proszę o komentarz, jeżeli są osoby, które zamierzają złożyć pozew zbiorowy to proszę również o kontakt.

Andzia
@S30 14.04.2017 17:17
Ludzie dostają wsparcie na początku działalności tzw. pasy startowe przez pierwsze 6 miesięcy, pierwsze 2 miesiące bez wymagane...

teraz jeszcze bardziej się zmieniło. Już nikt nie dostaje takich pieniędzy z pasa startowego. Wszystkiego jest dużo dużo mniej

Dundee
@S30 14.04.2017 17:17
Ludzie dostają wsparcie na początku działalności tzw. pasy startowe przez pierwsze 6 miesięcy, pierwsze 2 miesiące bez wymagane...

Chętnie się przyłączę do walki z retailem. Mam z nimi podobny problem. Daj jakiś kontakt do siebie.

Iwona

@S30 dlaczego tak oceniasz pracę w firmie? Co takiego powoduje trudności w wypowiedzeniu umowy?

S30

Praca w tej firmie to tak jak tu wiele razy padało akcja charytatywna. Nawet jak uda Ci się zarobić na początku dobrze to później zaczną się schody, które będą prowadzić na dno. Sam osobiście próbuje skończyć współpracę z tą złodziejską firmą, jednak ich sprytne umowy i polityka wyniszczenia utrudniają bezkonfliktowe zakończenie współpracy. Polecam tą pracę tylko niedoświadczonym, którzy chcą nabrać doświadczenia i poznać szkołę życia, ale maksymalnie na 6 miesięcy, patrzeć na umowę jaką podpisujecie, nie wierzyć w wizje szklanych domów. Ogólnie w niedalekiej przyszłości powinniśmy co nieco o praktykach tej firmy usłyszeć w telewizji. Grono ludzi poszkodowanych stale rośnie.

Tyrol

Czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć o pracy eksperta ds. sprzedaży aktywnej? Jakie wymagania trzeba spełniać na wstępie? Jakie widełki płacowe są na takim stanowisku? Może jeszcze jakieś informacje istotne?

jazda

Hej! A jak wygląda praca w salonach Orange Retail? Jaka płaca?

Iwona

@czasio nadal pracujesz w firmie? Co możesz powiedzieć na temat procesu rekrutacji do firmy?

czasio

ramsat glownie szuka PH i OK a teraz jeszcze szuka do fiber team`u. jezeli chcesz byc PH to wysla Cie do mikroagenta a tam na 99% zleceniowka. jezeli chcesz byc OK to zakladasz dzialalnosc. dla fiberow daja/dawali (?) podstawy (2,5tys brutto) ale sie chyba przejechali bo sprzedazy wielkiej z tego nie bylo ;). najgorsze jest to ze wlasciwie to nie wiesz ile co miesiac zarobisz. tak, to zalezy od Ciebie ale stawki juz zaleza od orange. z miesiaca na miesiac stawki sa coraz gorsze. zeby w miare normalnie zarobic to trzeba zrobic cel. jeszcze kilka miesiecy temu nie robiac cel mozna bylo spokojnie 2tys na reke zarobic bez zadnej spiny ;). praca ogolnie fajna :) jezeli ktos lubi taki sposob pracy d2d. kasa bylaby lepsza gdyby nie darmozjady ktore dostaja twoja czesc kasy za nic. przyklad akurat z mikroagentem: kase placi orange-->ramsat-->agent-->DM-->handlowiec. widac przez ile rak przechadzi twoja kasa. w zamian to wlasciwie czy to ramsat czy mikroagent nie daja nic. karte sim moze a reszta po stronie handlowca. mozna z ludzi robic jeleni? mozna

Iwona

Orange Retail S.A. szuka właśnie osób na stanowisko Specjalista ds. wsparcia sprzedaży i analiz oraz Ekspert ds. sprzedaży aktywnej. Miejsce pracy to Kraków. Przesłaliście już swoją aplikację? Oferty pracy są jeszcze niecałe 3 tygodnie.

Swój

Ale człowieku lubisz biadolić. Ja myślę, że się nie nadajesz do pracy w takiej firmie. Masz za małe kompetencje i to jest problem. Po co oskarżać firmę?

Jupiter

Czy jest praca doradcy w Orange w Szczecinie? Może ktoś mi podpowie, kilka słów o zarobkach i ważnych tematach?

Janek
@Jupiter 15.01.2017 18:42
Czy jest praca doradcy w Orange w Szczecinie? Może ktoś mi podpowie, kilka słów o zarobkach i ważnych tematach?...

Orange to bagno, ale sporo mnie nauczyło. Przez pierwsze 4 miesiace nie zarobilem nawet grosza i popadalem w coraz gorsze problemy finansowe. Wytrzymalem z nimi 4 lata, ale zmiany ktore wprowadzali nie dały szansy dalszej pracy i zarabiania w koncu musialem zrezygnowac gdyz nie wiazalem konca z koncem. Takiej rotacji ludzi pracownikow nie widzialem nigdzie, wiec jak Ci sie wydaje ze przyjdziesz i bedziesz zarabiac to jestes w bledzie. Plany sa wysokie a prowizje niskie. Obecnie odradzam 10 lat temu tak. Czekaja na ludzi ktorzy otworza ceidg podpisza weksel i beda pracowali jako wolontariat. Pozdro

Tyrol

Firma z przyszłością może warto to docenić. Ja chcę tam pracować i mam pytanie może ktoś wie o pracy w Olsztynie. Mam swoje doświadczenie w tej branży i myślę że to pomoże wybić się w tej firmie. Wierze w to.

Małgorzata
@Tyrol 03.01.2017 08:50
Firma z przyszłością może warto to docenić. Ja chcę tam pracować i mam pytanie może ktoś wie o pracy w Olsztynie. Mam swoje doś...

Tyrol, aplikację wyślij na e-mail: rekrutacja@orangeretail.pl, w temacie wpisz praca Olsztyn. Informacje o stanowiskach pracy znajdziesz na www.orangeretail.pl/kariera.

manifold

Witam: otrzymałem właśnie od nich zaproszenie na spotkanie w sprawie pracy na stanowisku Eksperta ds.Światłowodów (tu mowa o umowie op pracę) lub Reprezentanta Handlowego (tu wszystkie inne formy). Aplikowałem na to pierwsze, ale pani z HR od razu w trakcie rozmowy telefonicznej zapytała, czy opcja tego drugiego stanowiska może być rozpatrywana. Proszę o radę, czy w ogóle warto zaprzątać sobie głowę tym tematem ? Na jakie wynagrodzenie w przypadku pierwszym można liczyć (bo już widzę, że w drugim praktycznie na żadne). Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

aga
@manifold 13.12.2016 17:20
Witam: otrzymałem właśnie od nich zaproszenie na spotkanie w sprawie pracy na stanowisku Eksperta ds.Światłowodów (tu mowa o um...

Pracuję u innego partnera Orange i powiem Ci tak, ekspert od światłowodu, to po prostu akwizycja na terenach gdzie Orange ma tą usługę. W miarę dobrze się sprzedaje, zważywszy na to, że często klient oszczędza trochę (czasem kilka, kilkanaście złotych względem usług, które już w Orange posiada). Co do etatu to nie wiem, u mnie możliwa jest tylko działalność lub zlecenie (ale skutecznie tą formę zatrudnienia wypierają).

manifold

Witam: otrzymałem właśnie od nich zaproszenie na spotkanie w sprawie pracy na stanowisku Eksperta ds.Światłowodów (tu mowa o umowie op pracę) lub Reprezentanta Handlowego (tu wszystkie inne formy). Aplikowałem na to pierwsze, ale pani z HR od razu w trakcie rozmowy telefonicznej zapytała, czy opcja tego drugiego stanowiska może być rozpatrywana. Proszę o radę, czy w ogóle warto zaprzątać sobie głowę tym tematem ? Na jakie wynagrodzenie w przypadku pierwszym można liczyć (bo już widzę, że w drugim praktycznie na żadne). Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

wlkp

1,5 roku pracy :D D2D i war ogólnie to ja pier... uczy życia, co do weksli i reszty w 100% się zgadza, mp to zldozieje, dyrektorzy retailowi to samo, dystrykt menadzerowie na ftth to juz w ogole cuda na kiju

Niuńku

Nie polecam pracy w salonach agencyjnych na całym terenie Krakowa, zwłaszcza należących do jednego Agenta, jeszcze kilka dni i zakończy się mój koszmar związany z tą firmą.. Omijać szerokim łukiem.

Nekko

Ja mam pytanie, podpisałam umowę na szkolenie wstępne w Orange, ale nie chcę tam podjąć pracy, czy w takim wypadku będę musiała zwrócić koszty za to szkolenie? Dziękuję za odpowiedź

ByloMinelo

Ja stanowczo nie polecam. Szkoda nerwów, płaca dużo gorsza niż kiedyś, popracujesz nawet miesiąc to masz zakaz konkurencji, własna działalność, bez telefonu służbowego. Praca dla lubiących działać charytatywnie

luki

Czy znajdzie się wiecej osób oszukanych przez tą firmę na przełomie kilku miesięcy wstecz ?

kiri

Moja znajoma tam pracowala i mowi ze takiego traktowania nigdzie nie widziala, praca jak w niewolnictwie, nawet telefonu slubowego nie daja. Odradzam

DobrzeŻeByłoMinęło
@kiri 28.09.2016 23:58
Moja znajoma tam pracowala i mowi ze takiego traktowania nigdzie nie widziala, praca jak w niewolnictwie, nawet telefonu slubow...

Czyli od 5 lat bez zmian :) U mnie też nie było telefonu tylko karta sim, reszta we własnym zakresie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kick

Teoretycznie i prawnie Tak, praktycznie - nie. Podpisujesz z Orange Retail której właścicielem jest Orange, więc Orange ponosi odpowiedzialność za to co się tam dzieje - zresztą razem lody kręcą Orandzowcy i Retailowcy.

Rafał Dziurowicz

Pracowałaś w Orange czy Orange Retail? Tak handlowcy podpisują niezgodne z ustawą o swobodzie prowadzenia działalności gospodarczej umowy. Bezpłatny zakaz konkurencji również jest sprzeczny z Wyrokiem Sądu najwyższego, a za komentarze w sieci tego typu zastrzegają sobie . Po prostu wydaje mi się że na takie a nie inne osoby trafiłem którzy z oszukiwania zrobili sobie stałe źródło dochodu, jesteśmy coraz bliżej prawdy. Mamy 3 prawdy, cała prawda, pół prawda i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda. Gówno prawdą jest to że w Orange nie ma stresu. Pół prawdą jest to że ludzie zarabiają tam pieniądzę. a całą prawdą jest to że są osoby które właśnie w taki sposób jak wyżej działają. Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej, albo miał podobną historie mój nr to 533-123-111 - zawsze można zadzwonić i porozmawiać, chciałbym wiedzieć czy w innych województwach budżet marketingowy też znikał i czy w innych województwach ludzie też byli przymuszani do produkcji własnych materiałów reklamowych za swoje pieniądze. Znam wiele osób w Orange które rozkładają ręce i słyszę ciągle "smutno mi że tak się podziało, ja pieniądze zawsze dostaje na czas - ale to nie Orange tylko Orange Retail" W ogóle nie wiadomo kto za tym wszystkim stoi bo zrobiłem małe śledztwo dziennikarskie które będę publikować niebawem. Sprawa jest poważna i jakby w skali polski policzyć to, to skala kwotowa może sięgać kilkuset tysięcy złotych - dlatego uważam że warto walczyć z tego typu nieuczciwymi organizacja które z oszukiwania innych zrobili sobie stałe źródło dochodu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Rafał Dziurowicz

Uważaj, jak już koniecznie chcesz z nimi współpracować to tylko umowa o pracę przez agencje. Chociaż jeśli będziesz dobry to w wielu innych lepszych firmach otrzymasz dużo lepsze warunki. Ja teraz muszę z nimi walczyć, być może trafiłem po prostu na złych ludzi na Sprzedaży Aktywnej na Śląsku - znam wiele osób w Orange różnego szczebla i są zszokowani jak usłyszeli moją historie i ubolewają, więc powiem tak. Broń boże nie podpisuj weksla ani umowy agencyjnej - nie jedni się do mnie zgłosili że im weksle porealizowali i czują się oszukani orzez Orange Retail - ale to wszystko z biegiem czasu zostanie rozliczone.

Rafał Dziurowicz

Poszukuje osób które były świadkami nieuczciwej konkurencji oraz mobingu. Poszukuje osoby poszkodowane przez firmę Orange, w skali kraju jest tego sporo. Można mnie znaleźć na fb i YT. Trzeba walczyć z nieuczciwymi firmami! Mnie wyzyskali na materiały reklamowe, czas nerwy i pieniądze stracone. Teraz w PIP będę dochodzić roszczeń. Odradzam jaka kolwiek wspolprace. Na szczęście po wolontariacie trafiłem do wspaniałej firmy. Wyszedłem z tego piekła i trafiłem do nieba. Każdemu życzę podobnego losu. PS: na fb opowiadam na żywo o Orange.

lord
@Rafał Dziurowicz 24.08.2016 06:01
Poszukuje osób które były świadkami nieuczciwej konkurencji oraz mobingu. Poszukuje osoby poszkodowane przez firmę Orange, w...

Daj jakies namiary na siebie pilne!

odpalamy torpede

ponoć cały zespól HR jest do odpalenia to kwestia dni

anonim

(usunięte przez administratora)

Przyjazdny

Na umowie o prace mozna liczyc na 2 z hakiem, na umowie agencyjnej dolozysz do interesu.

Adus

Odradzam wspolprace tez pracowałem za darmo przez 4mc... Celowo maja taki system, to prawda, dlaczego prokuratura nie zajmie sie sprawa? Pisał ktoś jakis donos? Mi to śmierdzi conajmniej art. 286 kk...

Kam

Słyszałem że część osób miala komornika po O, No co tu się dziwić że ciągle szukaja, ludzie przychodzą, pracuja , pieniedzy nie dostaja to odchodzą a oni dalej szukaja darmowej sily roboczej... Dobrze że są fora gdzie można innych ostrzec przed stratą czasu i pieniedzy. Ciężko pracować za darmo.

Kam

Ja również pracowałem charytatywnie przez 3 miesiące na działalności ZA DARMO!!! ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ ! podobno są też tacy, którzy nie dość że nie zarobili to jeszcze tej firmie dołożyli

Andrzej

Pracuję w Orange Retail już dwa lata. Nie ukrywam, że wymaga ona dużej wiedzy, bo jednak Orange posiada dużo produktów. Systemów sprzedażowych jest co prawda dużo, jednak po opanowaniu wymaganego materiału sprzedaż przynosi wiele profitów. Moja podstawa wcale nie zaczyna się jedynką z przodu, a programy motywacyjne i konkursy dają możliwość dodatkowego zarobku. Polecam! :)

Zostaw opinię o Orange Retail S.A. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Retail S.A.