PTKraj
2 55 5 1

Opinie o PTKraj

Filtruj opinie po kryteriach:

Bartek
 Opinia

Na którym roku studiów trzeba być żeby można było starać się o pracę w firmie?

Pomocna?
TakNie
Romuald
 Opinia

Uczestniczyłem w trzech koloniach organizowanych przez P.T.Kraj w miejscowości Jastrzębia Góra nad morzem. Myśle że wszystko zależy od kierownika kolonii, jego zaangażowaniu i współpracy z wychowawcami. Kadra wychowawcza jest z różnych rejonów kraju w gruncie rzeczy bardzo młoda i nie zawsze przygotowana do pracy z dziećmi wręcz bezpośrednio po kursie. Dzieci i młodzież rekrutowana jest rzeczywiście różna i z rożnych środowisk i placówek. W sumie mogę powiedzieć że nie miałem większych kłopotów wychowawczych. Mile wspominam te trzy kolonie oraz kadrę kierowniczą tych kolonii.

Pomocna?
Tak1Nie
Julita
 Opinia

@Opiekunka kolonijna, jak wnioskuję po Twoim nicku, jesteś pracownikiem PTKraj? Mogłabyś podzielić się z nami merytoryczną opinią na temat warunków pracy w firmie? Jaka atmosfera panuje w PTKraju? Czy dla pracowników dostępne są benefity pozapłacowe? Jeśli tak to w jakiej formie? Będziemy wdzięczni za Twoją odpowiedź.

Pomocna?
TakNie
Wychowawczyni
 Opinia

Na kolonie jeżdżą dzieci z trudnych rodzin wysyłanych przez mopsy, gminy, kuratoria. Przed podjęciem współpracy polecam obejrzeć co się działo na koloniach w tym roku. https://www.youtube.com/watch?v=nURmt-07JvM

Pomocna?
Tak1Nie
Opiekunka kolonijna
 Opinia
@Wychowawczyni 07.08.2018 19:54

Droga Pani, Czy była Pani na tych koloniach?...W jakiej to było miejscowości...?Kto był organizatorem?...Dziękuję...Pozdrawiam...

Pomocna?
Tak1Nie
Julita
 Opinia

Czy ktoś mógłby podzielić się aktualnymi informacjami odnośnie przebiegu procesu rekrutacji w tym miejscu? @Wychowawczyni, czy jesteś pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu? Może powiesz nam jaka atmosfera panuje w PTKraj?

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Czy od czasu dodania ostatniego komentarza coś się zmieniło w PTKraj? Podzielcie się swoją opinią!

Pomocna?
TakNie
Julita
 Opinia

@Dora, nie ma szans na większe wynagrodzenie? Rozmawialiście w tej kwestii? Kto jeszcze wyrazi swoją opinię o PTKraj? Czy sa przyznawane premie? Może dodatkowe benefity?

Pomocna?
TakNie
Dora
 Opinia
@Julita 23.05.2018 11:55

Jakie premie i benefity. To wyzysk ludzi. Pielegniarka za dobę ma otrzymać 80 zł? Tak naprawdę byłam kiedyś na koloni pielęgniarką. To jest doba pracy jak któreś dziecko choruje i gorączkuje. Pielęgniarki już za darmo nie pracują.:)

Pomocna?
TakNie
Julita
 Opinia

@Monika, a czy możesz powiedzieć coś więcej? Czy praca jest bardzo wymagająca? @Zainteresowana, i jak, zdecydowałaś się aplikować do pracy w PTKraj? @Dora, i jak aktualnie wygląda Twoja sytuacja? Miałaś już jakąś rozmowę rekrutacyjną?

Pomocna?
TakNie
Dora
 Opinia
@Julita 15.05.2018 15:30

Porażka za 31 dni 2500 brutto co odpowiada 80 zł za dobę.

Pomocna?
TakNie
Julita
 Opinia

@lou akurat jestem chodzi o wychowanie dzieci - za nie głownie odpowiadają ich rodzice. Sama firma nie ma wpływu na to, jak obecnie jest to robione. A co do wypłaty - o jakiego rzędu obsuwach czasowych mówimy?

Pomocna?
Tak1Nie
Dora
 Opinia
@Julita 20.09.2017 07:37

Zgłaszałam się jako pielegniarka. Czy warte to wszystko zachodu?

Pomocna?
TakNie
Agnes
 Opinia

Byłam na koloni w Rowach w 2016 r. kierownik koloni ok, wychowawcy, pani psycholog ratownik bardzo OK, dzieci jak dzieci, super wyżywienie, pieniądze na czas, WARUNKI ZAKWATEROWANIA OKROPNE!!! i dla kadry i dla dzieci, ale w następnym roku byłam z Cogito i to dopiero porażka tylko warunki zakwaterowania ciut lepsze ale i tak masakra

Pomocna?
TakNie
Zainteresowana
 Opinia

Czy te oferty pracy na wychowawcę są aktualne? Zastanawiam się dlaczego jesteście niezadowoleni?

Pomocna?
TakNie
Julita
 Opinia

@Kasia, i jak, zdecydowałaś się na tę pracę? A może już pracowałaś wcześniej w tym miejscu i możesz napisać coś na temat warunków i atmosfery? @Karol, wszak od tego czasu, o którym piszesz, minęło już prawie 3 lata, może coś się zmieniło na lepsze? :)

Pomocna?
TakNie
Monika
 Opinia
@Julita 20.03.2018 21:50

Nie zmieniło się nic na lepsze. Nie polecam wyjazdu z tą firmą. Dziewczyno szkoda twojego czasu za takie pieniądze i ilość energii jaką trzeba włożyć w tą pracę. Jedź z inną firmą.

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia

Podpowiedzcie kiedy trzeba się zgłaszać żeby pracować w lecie 2018r

Pomocna?
TakNie
Kasia
 Opinia
@Karolina 14.01.2018 17:16

Ja właśnie dostałam od tej firmy e-mail o naborze wychowawców na lato 2018.

Pomocna?
Tak1Nie
Kasia
 Opinia

byłam jako wychowawca kolonijny pierwszy raz, bez doswiadczenia, pojechalam na dwa turnusy. Pozostałe wychowawczynie ok, ale kierownictwo i organizacja bardzo słabo. Pojechałabym drugi raz, ale na pewno zapytałabym przed o nazwisko kierownika. Bazy są bardzo słabe. Wychowawcy spia w koedukacyjnych pokojach, a niektórzy nawet w pokoju z podopiecznymi. Małe zarobki, duża odpowiedzialność, ale bardzo duzo zalezy od kierownictwa i oczywiście dzieciaków.

Pomocna?
Tak7Nie
Karol
 Opinia
@Kasia 21.08.2016 18:20

Nie polecam tej firmy nikomu! Organizacja z przypadku, kierownictwo również, zwłaszcza w Wiśle ( rok 2015). Nabór dzieci z rodzin patologicznych, więc młodzi wychowawcy sobie nie radzą. Warunki mieszkaniowe- obraz nędzy i rozpaczy : 8 wychowawców w jednej sali, jeden spał w otwartej szafie, a 3 wychowawczynie w pakamerze bez okna ( Wisła 2015). Wynagrodzenie? Za 12 dni - 330 zł na rękę.

Pomocna?
Tak21Nie
Julita
 Opinia

@Nick1 jakiego rzędu obsuwy czasowe w wypłacie wynagrodzenia mają miejsce w PTKraj i jak często ma to miejsce? Możesz też napisać coś więcej o tym wspomnianym przed Ciebie braku zorganizowania? Szczególnie w przypadku firm tego typu - dla wielu osób to są właśnie kluczowe informacje. Czym ono się dla Ciebie objawia?

Pomocna?
TakNie
Nick1
 Opinia

Nie polecam tej firmy. Totalny bałagan, zero zorganizowania. Nie wypłacają pieniędzy na czas.

Pomocna?
Tak9Nie
lou
 Opinia

NIE POLECAM wyjazdów z firmą Poltur na żadne kolonie, nie płacą terminowo, warunki w ośrodku okropne i dzieci niewychowane. Nie warto tracić swojej cierpliwości i czasu na współpracę z tą firmą.

Pomocna?
Tak4Nie
Julita
 Opinia

Czy w PTKraj nadal można odbywać praktyki studenckie? Wcześniej takie informacje można było znaleźć w Internecie. Dajcie znać jak to wygląda w tej chwili to na pewno ważne informacje dla potencjalnych przyszłych wychowawców kolonijnych.

Pomocna?
TakNie
kaja
 Opinia

wiec nie oczukują by miec w takim razie ukonczony kurs wychowawcy kolonialnego skoro pisalas ,ze pojechałąś bez niego i bez doswiadczenia? chyba ze zatrudnili cie tam po znajomosci? kasa mowisz,ze mala ile za turnus dostalas?

Pomocna?
TakNie
anna
 Opinia

Jastrzębia Gora 13.08-26.08. Kontakt: ankusek19@wp.pl

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia

Nie mam o czym się wypowiadać, chciałam się zgadać z Kasią bo razem jedziemy.

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia

Jedzie ktoś do Rowy 21.07-03.08 lub do Wisły 09.08-20.08?

Pomocna?
Tak1Nie
Kasia
 Opinia
@Karolina 20.06.2016 17:16

Rowy 21.07-3.08 jadę.

Pomocna?
Tak1Nie
Karolina
 Opinia
@Kasia 27.06.2016 17:28

Napisz do mnie karolina_bin1@interia.pl

Pomocna?
TakNie
Michalina
 Opinia

hej :), jedzie ktoś do Łaz w jaroszowcu z Zielonej Gory 10.07? michalina.poznan@wp.pl

Pomocna?
TakNie
studentka123
 Opinia

Byłam w tym roku jako wychowawca w Łazach. Okolica przepiękna, cisza, spokój, ośrodek fajny, spaliśmy w pawilonach, bo domki były zajęte przez wczasowiczów, ale było fajnie. Pomimo początkowych problemów z rozlokowaniem pokoi, bo niektóre dzieci chciały być ze sobą w pokoju wszystko zostało ogarnięte, wyzywienie bardzo dobre, można się najeść, pełna kadra na miejscu, no i oczywiscie kadra bardzo pomocna :) jak sie zdyscyplinowało dzieci na poczatku to nie bylo zadnych problemow z nimi, czasem tylko malo jadły, ale dzieciaki naprawde były super, wycieczki fajne, pogoda super, tak naprawde jak sie dzieci ogarnęło to już po 23 po odprawie można było iść spać :) Bardzo mi sie podobało, nowe znajomosci, doswiadczenie, naprawde super bylo! :)

Pomocna?
TakNie
Paula
 Opinia

Hej, jedzie ktoś 6 lipca do Łaz?

Pomocna?
TakNie
mm
 Opinia

ja też jade do jastrzębiej góry tylko ze od 29 czerwca ;)

Pomocna?
TakNie
studentka
 Opinia

Hej, Czy ktoś ze współpracujących w tym roku osób z PTKraj jedzie może do Łaz od 27.06 do 06.07 i potem do Krościenka nad Dunajcem od połowy lipca?

Pomocna?
Tak1Nie
Patrycja
 Opinia
@studentka 21.06.2015 15:03

Hej ja jadę w tym terminie do Łaz z Zielonej Góry. Mój mail Patrycja.agata.chmura@gmail.com

Pomocna?
TakNie
J+Kub
 Opinia

Proszę o informacje jakie zarobi oferują PTKraj w tym roku? byłem dwa lata temu, lecz zacząłem jeździć z inną firmą obecnie mam wolne w połowie lipca i być może pojadę z PTKaj lecz zalezy to od obencyh stawek.. bardoz prosze o info

Pomocna?
TakNie
Gosia
 Opinia
@J+Kub 18.06.2015 23:14

0zl-praktyka, 300-350-osoby jadące pierwszy raz, 350-420-osoby doświadczone. Nauczyciele i absolwenci dostają dodatek 50-250zl.

Pomocna?
TakNie
kasia2788
 Opinia

Hej! Jedzie ktoś z Warszawy do Wisły 26 czerwca?

Pomocna?
Tak2Nie
Paula
 Opinia

Hej, będę w Łazach w sierpniu. Mój e-mail: plinka145@wp.pl

Pomocna?
Tak1Nie

Zostaw opinię o PTKraj - Zielona Góra

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PTKraj

  • PTKraj
  • Prosta 53
    65-783 Zielona Góra
  • http://kolejka.ptkraj.pl/
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny