PTKraj

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 53 ocen.

Opinie o PTKraj

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PTKraj

Julita

@Nick1 jakiego rzędu obsuwy czasowe w wypłacie wynagrodzenia mają miejsce w PTKraj i jak często ma to miejsce? Możesz też napisać coś więcej o tym wspomnianym przed Ciebie braku zorganizowania? Szczególnie w przypadku firm tego typu - dla wielu osób to są właśnie kluczowe informacje. Czym ono się dla Ciebie objawia?

Nick1

Nie polecam tej firmy. Totalny bałagan, zero zorganizowania. Nie wypłacają pieniędzy na czas.

Julita

@lou akurat jestem chodzi o wychowanie dzieci - za nie głownie odpowiadają ich rodzice. Sama firma nie ma wpływu na to, jak obecnie jest to robione. A co do wypłaty - o jakiego rzędu obsuwach czasowych mówimy?

lou

NIE POLECAM wyjazdów z firmą Poltur na żadne kolonie, nie płacą terminowo, warunki w ośrodku okropne i dzieci niewychowane. Nie warto tracić swojej cierpliwości i czasu na współpracę z tą firmą.

Julita

Czy w PTKraj nadal można odbywać praktyki studenckie? Wcześniej takie informacje można było znaleźć w Internecie. Dajcie znać jak to wygląda w tej chwili to na pewno ważne informacje dla potencjalnych przyszłych wychowawców kolonijnych.

kaja

wiec nie oczukują by miec w takim razie ukonczony kurs wychowawcy kolonialnego skoro pisalas ,ze pojechałąś bez niego i bez doswiadczenia? chyba ze zatrudnili cie tam po znajomosci? kasa mowisz,ze mala ile za turnus dostalas?

Kasia

byłam jako wychowawca kolonijny pierwszy raz, bez doswiadczenia, pojechalam na dwa turnusy. Pozostałe wychowawczynie ok, ale kierownictwo i organizacja bardzo słabo. Pojechałabym drugi raz, ale na pewno zapytałabym przed o nazwisko kierownika. Bazy są bardzo słabe. Wychowawcy spia w koedukacyjnych pokojach, a niektórzy nawet w pokoju z podopiecznymi. Małe zarobki, duża odpowiedzialność, ale bardzo duzo zalezy od kierownictwa i oczywiście dzieciaków.

anna

Jastrzębia Gora 13.08-26.08. Kontakt: ankusek19@wp.pl

Karolina

Nie mam o czym się wypowiadać, chciałam się zgadać z Kasią bo razem jedziemy.

Karolina

Jedzie ktoś do Rowy 21.07-03.08 lub do Wisły 09.08-20.08?

Kasia
@Karolina 20.06.2016 17:16
Jedzie ktoś do Rowy 21.07-03.08 lub do Wisły 09.08-20.08?

Rowy 21.07-3.08 jadę.

Karolina
@Kasia 27.06.2016 17:28
Rowy 21.07-3.08 jadę.

Napisz do mnie karolina_bin1@interia.pl

Michalina

hej :), jedzie ktoś do Łaz w jaroszowcu z Zielonej Gory 10.07? michalina.poznan@wp.pl

studentka123

Byłam w tym roku jako wychowawca w Łazach. Okolica przepiękna, cisza, spokój, ośrodek fajny, spaliśmy w pawilonach, bo domki były zajęte przez wczasowiczów, ale było fajnie. Pomimo początkowych problemów z rozlokowaniem pokoi, bo niektóre dzieci chciały być ze sobą w pokoju wszystko zostało ogarnięte, wyzywienie bardzo dobre, można się najeść, pełna kadra na miejscu, no i oczywiscie kadra bardzo pomocna :) jak sie zdyscyplinowało dzieci na poczatku to nie bylo zadnych problemow z nimi, czasem tylko malo jadły, ale dzieciaki naprawde były super, wycieczki fajne, pogoda super, tak naprawde jak sie dzieci ogarnęło to już po 23 po odprawie można było iść spać :) Bardzo mi sie podobało, nowe znajomosci, doswiadczenie, naprawde super bylo! :)

Paula

Hej, jedzie ktoś 6 lipca do Łaz?

mm

ja też jade do jastrzębiej góry tylko ze od 29 czerwca ;)

studentka

Hej, Czy ktoś ze współpracujących w tym roku osób z PTKraj jedzie może do Łaz od 27.06 do 06.07 i potem do Krościenka nad Dunajcem od połowy lipca?

Patrycja
@studentka 21.06.2015 15:03
Hej, Czy ktoś ze współpracujących w tym roku osób z PTKraj jedzie może do Łaz od 27.06 do 06.07 i potem do Krościenka nad D...

Hej ja jadę w tym terminie do Łaz z Zielonej Góry. Mój mail Patrycja.agata.chmura@gmail.com

J+Kub

Proszę o informacje jakie zarobi oferują PTKraj w tym roku? byłem dwa lata temu, lecz zacząłem jeździć z inną firmą obecnie mam wolne w połowie lipca i być może pojadę z PTKaj lecz zalezy to od obencyh stawek.. bardoz prosze o info

Gosia
@J+Kub 18.06.2015 23:14
Proszę o informacje jakie zarobi oferują PTKraj w tym roku? byłem dwa lata temu, lecz zacząłem jeździć z inną firmą ob...

0zl-praktyka, 300-350-osoby jadące pierwszy raz, 350-420-osoby doświadczone. Nauczyciele i absolwenci dostają dodatek 50-250zl.

kasia2788

Hej! Jedzie ktoś z Warszawy do Wisły 26 czerwca?

Paula

Hej, będę w Łazach w sierpniu. Mój e-mail: plinka145@wp.pl

mm

jedzie ktoś do jastrzębiej góry 29 czerwca, albo 13 lipca do zawoi w góry? :)

zawoja
@mm 17.06.2015 17:31
ja tez jade z warszawy :) podasz emeil ?

Jadę

Dominika
@wychowawca 17.06.2015 15:39
z Warszawy do Zawoi, jak coś - napisz maila ;)

Ja jadę z Warszawy do Zawoi w sierpniu.

Agata

Hej, jest ktos kto jedzie w sierpniu do Łaz ?

Emi
@Emi 27.07.2015 21:16
Hej ja jade właśnie w sierpniu jadę do Łaz ale są dwa 1 sierpnia z jakiejś miejscowości i jest 3 sierpnia z Wrocławia i ja jad...

Jak ktoś jedzie do Łaz w sierpniu niech pisze do mnie na e-maila: emilia.palecka@onet.pl

mp
@Agata 16.06.2015 19:10
Hej, jest ktos kto jedzie w sierpniu do Łaz ?

Ja przez cały sierpień będę w Łazach jako instruktor KO

Kolamis

Właściwie to ja też jade, ale nie wiem gdzie mnie skierują. Podobno nie ma już wolnych miejsc w Płucku a w góry bym nie chciała jechac, czytam wasze opinie i takie mieszane uczucie sie pojawiło.. Raz sie zyje, więc może nie bedzie tak źle, warto sie pocieszać małymi rzeczami :)

anonim

(usunięte przez administratora)

OPI

tO SIĘ SPOTKAMY

aga

witajcie ;) wybiera sie ktoś z was z rzeszowa do pucka? jade pierwszy raz i nie wiem czego moge sie spodziewac, wiele jest tu negatywnych opinii i sama nie wiem co myslec o tym, moze cos dokladneij napiszecie, az tak jest zle? zglosilam sie na 3 turnusy... mam nadzieje ze nie bede żałować

chalina1
@aga 10.06.2015 20:56
witajcie ;) wybiera sie ktoś z was z rzeszowa do pucka? jade pierwszy raz i nie wiem czego moge sie spodziewac, wiele jest tu n...

Byłam w zeszłym roku.Było ok.W tym roku jadę na 4.Zaczynam od Jastrzębiej Góry od 26.06 .Pozdrawiam.

MB

A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak wyglądają u nich warunki pracy recepcjonistki? Jadę tam w tym roku pierwszy raz, do Pucka, i nie wiem czego się spodziewać :).

Agu

Właśnie dostałam wiadomość, że również jadę. Jeszcze nie wiem, gdzie i kiedy, ale już się cieszę. Mam za sobą takie kolonie, że chyba już nic nie może mnie załamać czy przestraszyć. A jeżdżę o 19 roku życia i niejedno już przeszłam. Najważniejsze to pozytywne nastawienie i podejście do dzieciaków.

PIlot
@Agu 07.06.2015 19:27
Właśnie dostałam wiadomość, że również jadę. Jeszcze nie wiem, gdzie i kiedy, ale już się cieszę. Mam za sobą takie kolonie, że...

Szanowni kandydaci na pracowników PTKraj i Poltur (to ta sama firma) - pilotów, wychowawców, kierowników itp. Pragnę przestrzedz Was przed współpracą z wymienionymi firmami. Wielce szanowni prezesi tych firm przegrali ze mną w sądzie sprawę o wypłatę wynagrodzenia (apelację także przegrali, czyli dwa sądy: w Zielonej Górze i w Poznaniu) przyznały mi rację. Pomimo wyroków sądowych firma dalej odmawia wypłaty zasądzonego wynagrodzenia, co skończy się zajęciem komorniczym. Może się więc zdarzyć, iż konta firm będą zajęte przez komornika, a wy nie zobaczycie swojego wynagrodzenia. Poza tym odmowa zasądzonego wynagrodzenia pokazuje, jaki stosunek do ludzi i przepisów ma kierownictwo tych dwóch firm. UWAŻAJCIE!!!

Mała Mi

Byłam w poprzednim roku i w tym raczej nie skorzystam, chociaż dostałam już dwa maile z propozycją wyjazdu. Młodzież była super, koleżanka -wychowawca też ekstra, p. kierownik również ok tylko ta organizacja... Nic nie wiedziałyśmy do końca. Niby był jakiś plan ale było to bardzo mało podobne do tego co się działo podczas kolonii. Pamiętam jak jednego dnia było ustalone że po śniadaniu mamy wyjść na plażę. Gdy dzieci z ręcznikami i w strojach ustawiały się na zbiórkę dostaliśmy wiadomość ze jednak idziemy na boisko grac w piłkę, po czym okazało się ze boisko jest zajęte.... a my czułyśmy się jak idioci przed młodzieżą. Totalny chaos, brak komunikacji, zapłata jak jałmużna za pracę 24h/ doba. Współczułam dziewczynom z ośrodka obok też z ptkraj bo miały pod opieką nawet 19latków , były pierwszy a inne drugi raz na koloniach jako wychowawczynie kompletnie zostawione samym sobie... a miała to być grupa małych dzieci.... Radzę jechać tylko i wyłącznie doświadczonym opiekunom, którzy pracowali już z 'trudną' młodzieża

nnn

Czy ktoś wybiera się z PTK jako wychowawca w tym roku?

Emi
@nnn 07.04.2015 15:25
Czy ktoś wybiera się z PTK jako wychowawca w tym roku?

Tak ja się wybieram ,pierwszy raz i niektórymi opiniami to już się boję ....Jak tam będzie

Kola
@Emi 28.05.2015 22:14
Tak ja się wybieram ,pierwszy raz i niektórymi opiniami to już się boję ....Jak tam będzie

Bez obaw. Ja jadę 3 rok i mi się akurat podoba, kilku moich znajomych też jedzie z nimi kolejny raz.

marek

PTKraj to polskie towarzystwo krajoznawcze tak? Pytam, bo n ie wiem, czy dobrze trafiłem. Jesli chodzi o te wyjazdy, to 350 złotych i to brutto, jak na 7 dni to fakycznie niewiele - 50 złotych brutto dniówki, a pracuje się po ile dziennie? Chyba nie jest to kilka godzin, a raczej cały dzień prawda? Pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

ktos

Jeśli chodzi o zarobki(za turnus)sprawa zależna jest od statusu danej osoby- czy jedzie pierwszy raz na kolonie czy jest nauczycielem, jakie ma wykształcenie- nie mniej szacują się one od 300 do 350 zł brutto. Kwota ta może się zwiększyć jeżeli ktoś jedzie na więcej turnusów ale jest to "premia" rzędu kilkudziesięciu złotych. Tylko zawodowi nauczyciele i pracownicy placówek oświatowo-wychowawczych mogą liczyć na coś więcej- góra do 250zł. Ponoć 500 złoty, to według Pań pracujących w PTKraj JEDNO Z NAJWYŻSZYCH WYNAGRODZEŃ! Dlaczego nie prosi się o podwyżki? Bo z pracownikami nie da się rozmawiać, są bardzo nie mili, po pierwszych minutach w ogóle człowiek nie ma ochoty dalej kontynuować konwersacji, poza tym prosto z mostu mówią,że mają inne zajęcia i nie mają czasu dużej rozmawiać. Pojechałam tylko i wyłącznie po doświadczenie. Zdobyłam je, ale innym wyjazdu z tą firmą nie polecam.

ozd

Większość nieprzychylnych ocen wyjazdu z PTKaj jest niestety słuszna. Nie istnieje pojecie organizacji bez względu na to czy chodzi o przyjazd, wyjazd czy sam pobyt. Ciężko uzyskać od nich jakiekolwiek informację, które wytłumaczą za co i za kogo właściwie się jest odpowiedzialnym albo czy powinniśmy cokolwiek wcześniej przygotować. Przepływ informacji na miejscu jest dokładnie taki sami- nie istnieje. Wieczorne spotkania(ok. 23)totalnie bezsensowne, bo na drugi dzień i tak dużo rzeczy jest realizowane nie zgodnie z ustaleniami. Wszelkie wycieczki organizowane są jakby na czas- ciągły pośpiech, dzieci nie nadążają, zwłaszcza te najmłodsze, nic nie dzieje się na spokojnie,a sam program przekracza siły i możliwości dzieciaków. Oszczędność ponad wszystko- niestety nie raz chodziły głodne. Nie wszystkie zabawy, które zaplanowano powinny się odbyć- tak ze względów pogodowych jak i bezpieczeństwa, a także zwykłego nie wytłumaczenia zasad, których nie znali nawet wychowawcy! Efekt taki, że większość odliczała dni do końca kolonii.I nie wiem właściwie kto bardziej chciał wracać do domu ja czy oni. Na koniec wspomnę o zarobkach - bardziej przypominają jałmużnę niż wynagrodzenie za prace 24h na dobę przez 14 dni. Szkoda nerwów- nie na dzieci ale na organizatorów.

xxx

Czy ktoś może ŁAZY 17.08 - 30.08? :)

ccc

wszystko do przeżycia tylko kasa troche mała.. czy ktoś wie jak sie jedzie z ta nirmą n-ty raz to czy płaca wiecej?

xxx

ani: a gdzie byłaś na tej kolonii? ja niedawno byłam w Ustce własnie :)

ani

MASAKRA !!!!! Nie polecam bardzo ! Choć powiem ze świetne na chrzest bojowy bo ja taki przeszlam ! Najbardziej podobało mi sie to ze spalam w pokoju 10 osobowym z dziećmi ! Cudna sprawa nawet nie mam kiedy dziennika wypełnić ;) prysznicem 8 osobowe jak na wasenie nawet bez ścianki działowej ;) kierownictwo -masakra ! O wszystko było OPR nic się nie podobało szczególnie jak się wyszło ze swoja inicjatywa i wymyslilo zabawę dla dzieci. Nic nie było zorganizowane !!! O tym ze jedziemy na wycieczkę dowiadywalam się rano na apelu gdzie za 10 minut dzieci miały być w autobusie !!! Pani psycholog chodziła wiecznie obrażona i była mega opryskliwa, robiła laskę jak odpowiedziała na jakieś pytanie. Dzieci były SUPER aleeeeee to juz zależy od podejścia pani kierownik ciągle mówiła ze bachory nienormalne ;) i może patrząc z jej punktu wierzenia tak było ! Bo były w stanie ja wyzwać od ku*w i innych brzydkich pań ale tu chodzi jak się z tymi dziećmi rozmawiać ;) do mnie nigdy niepowiedzialy na TY ani nawet nie przeklnely w moim towarzystwie ;) z tego jestem mega dumna ;D ogólnie nie polecam ale jeśli chcesz cos zrobić dla świata może warto ;) jutro kolejny mój turnus w Ustce może będzie lepiej ;) ;) ;)

xxx

musisz tylko dojechac tam skąd zabierasz dzieci we własnym zakresie. potem kase zwracają. a jak już jedziesz z dziecmi do miejsca docelowego to już o dojazd nie musisz sie martwic

slonko

kierbeata bielska w pucku jest nie dobra nie jedzie tam do pucka

mardzenna

Mam takie pytanie:) wyjeżdżając z dziećmi KO Rzeszów- Łeba, muszę wcześniej kupić sobie bilet, czy mam już zapewniony dojazd razem z dziećmi?

xxx

organizacja niestety LEŻY. dzieci są "trudne" o czym tak na prawde dowiadujesz sie na miejscu. Dużo zależy od kierownika.mimo wszystko wyjazdu nie wspominam źle a byłam w Ustce

Ania

Troszkę się można zrazić jak się to czyta...ehh... 26.07 wyjeżdżam z Jastrzębiej do Rabki i trochę mnie niepokoi, że nie znam programu,nie wiem nic o dzieciach, ani innych ważnych kwestiach. Jedzie ktoś może na tą kolonie (26.07-08.08 Rabka Zdrój- w sumie to Ponice )? Jak tak to proszę o kontakt: anna.tracz@onet.pl

mardzenna

Hej :) Czy ktoś jedzie na kolonie do Łeby w terminie 18.08.2014- 31.08.2014?

Laura

Jadę 28 lipca do Ustki, pierwszy raz,mam nadzieję że nie będzie problemów ze strony organizacji firmy bo na razie w ogóle jej nie znam. Jak ktoś jedzie w tym samym terminie zapraszam ;)

nightmare

jesli poddabie zaliczamy do ustki to ja ruszam w ostatnie dni lipca. jesli sie zgadza to podaj jakis kontakt to sie odezwe.

gość

może ktoś jedzie do Ustki? :)

gz
@gość 04.07.2014 21:02
może ktoś jedzie do Ustki? :)

Ola :) 1) Nie stresuj się. 2) Przygotuj sobie tak z 10 zabaw dla młodszych dzieci i 10 dla starszych. Przypomnij sobie zabawy z dzieciństwa, ulubione zabawy ze swoich kolonii (takie wychodzą najlepiej :) ) albo poszukaj w internecie - jest ich mnóstwo. Czasami coś się opóźnia i trzeba na szybko wymyślić jakieś zajęcie, żeby dzieciaki się nie nudziły - wtedy takie najprostsze zabawy są idealne. W bazach przeważnie są zatrudnieni KO-wcy, którzy organizują różne atrakcje, ale czasami okazuje się, że ich nie ma, mają na głowie cztery inne kolonie, itd... 3) Baw się dobrze. Powodzenia :)

ola

hej. jakies uwagi, polecenia przed wyjazdem do pracy na pierwszy turnus w zyciu?

o

prosze o zostawienie tu swoich opinii po odbytych turnusach ;)

chalina1
@o 25.06.2014 15:36
prosze o zostawienie tu swoich opinii po odbytych turnusach ;)

witam.Właśnie wróciłam z Kołobrzegu i jestem zadowolona z pracy w firmie.Warunki bytowe dobre,kadra też,a dzieci?jak to dzieci,trochę dobre,trochę złe.Wiadomo,że praca trwająca 24 na dobę.Ale jeśli się lubi dzieciaki,to da się radę.Poza tym nie jestesmy tu za karę.Jadę za rok.pozdrawiam.

Alinak56
@chalina1 29.07.2014 14:40
witam.Właśnie wróciłam z Kołobrzegu i jestem zadowolona z pracy w firmie.Warunki bytowe dobre,kadra też,a dzieci?jak to dzieci,...

Czy ktoś jedzie do Łeby 14 sierpnia z Rzeszowa?mój meil alina_konieczniak@op.pl.zapraszam do kontaktu.

nik

Jedzie ktoś na turnus 29 czerwiec - 8 lipiec 2014 Oborniki-Puck? Proszę o kontakt nika24@wp.pl :)

o

dzieki na informacje. jednak szkoda, że nie poinformowano mnie o tym wcześniej z jakimi dziecmi bede byc moze "pracowac"

gz

Większość kolonii wykupują mops-y oraz mopr-y. Czy dzieci muszą być trudne, może nie, ale ryzyko, że znajdą się osoby sprawiające kłopoty jest większe niż na wyjazdach, które są w całości opłacane przez rodziców. Bo jadą dzieci ludzi będących w trudnej sytuacji finansowej, niezaradnych życiowo, podopieczni domów dziecka... Trudna sytuacja wpływa na psychikę, a w konsekwencji na zachowanie.

d

Witam.Jadę pierwszy raz z tą firmą. Wyjazd Krakowa kolonia od 07.07-16.07 do RYPIN/PUCK .Szukam wyjeżdżających w to miejsce.

o

jakies dodatkowa kwote tzn jaką? 20 zł ?:D i od czego zależy ta dodatkowa kwota?

Zostaw opinię o PTKraj - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PTKraj