rahmer zaitarbeit

Nuremberg

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 222 ocen.

Opinie o rahmer zaitarbeit

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rahmer zaitarbeit

Luidzi

W jakich krajach firma ma oferty pracy?

Aneta

@Netto - Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do Rahmer Zaitarbeit? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach z firmą. Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Netto

Trochę dziwne, że po tylu postach dalej piszecie że wypłaty słabe labo mieszkania złe otóż opis firmy jest prosty i przekaz powinien wszystkim dać do zrozumienia SZEF FIRMY TO ZŁODZIEJ dziękuję do widzenia

Aneta

@Zeropróbowałeś kontaktować się z firmą? Mam nadzieję, że udało Ci się uzyskać zaległe wynagrodzenie. A co możesz więcej powiedzieć o warunkach zatrudnienia oferowanych przez firmę?

Zero

złodzieje złodzieje jeszcze raz zlodzieje.pracowałem sumiennie gdy musiałem wrócić do Polski nie dostałem wolnego kazali mi napisać wypowiedzenie od tamtej pory czekam na zaległe wynagrodzenie i już się pewnie nie doczekam. poza tym ignorancja ze strony przełożonych na najwyższym poziomie.

Do banana

Banan sam piszesz ostatnie komentarze, co juz nie jest śmieszne. Każdy wie jakich masz starych bo na okrągło sie żaliłes i chciałeś kończyć z życiem. Te komentarze w imieniu tego adwokata to tez twoja sprawka bo który normalny adwokat wymyśla taki e-mail jeszcze z takiego serwera! Wszyscy sie z ciebie juz śmieją a ty uważasz ze cie wspierają. Każdy również dobrze wie o twoim pobycie w szpitalu co było twoim powodem do domu zeby sie chwalić o tym miedzy gangami. Wiem pewnie ze teraz zejdzie na mnie fala hejtow - które sam sobie napiszesz, ale twoje zachowanie jest żałosne. Szybkiego powrotu do zdrowia!!!!

NOWYTICO

KTÓRY TO JEST TEN BANAN ??? PRACUJE TU KILKA MSC PROSZĘ O POMOC DAJCIE MI NA NIEGO NAMIARY OSZUKALI MNIE DOSTAŁEM 700e WYPŁATY CHCIAŁ BYM TEŻ ICH POZWAĆ ALBO ZEZNAWAĆ U NIEGO NA SPRAWIE SŁYSZAŁEM ŻE MA BARDZO DOBRYCH ADWOKATÓW JEDNEGO ZE STIMMER PROSZĘ JESZCZE RAZ O POMOC .

anonim
@NOWYTICO 18.02.2017 23:49
KTÓRY TO JEST TEN BANAN ??? PRACUJE TU KILKA MSC PROSZĘ O POMOC DAJCIE MI NA NIEGO NAMIARY OSZUKALI MNIE DOSTAŁEM 700e WYPŁAT...

NOWYTICO napisz na e-mail banantour@op.pl to jest e-mail do wypozyczalni samochodów ojca BANANA pozyczałem kiedys od nich autko na tydzień i kontaktowałem sie przez tego e-maila takze pisz tam smiało albo na fb pisz znajdziesz go jako Peter Sowisz .

ADWOKAT

CHCIAŁ BYM RÓWNIEŻ ZROBIĆ ZEBRANIE Z DWOMA ZMIANAMI Z PRACOWNIKAMI Z GEISENFELD Z MOIM ADWOKATEM WIEC OSOBY KTÓRYM COŚ SIE NIE ZGADZA PROSZONE SĄ O KONTAKT : oszukaniprzezlocoservice@interia.pl

Stary pracownik

Ja nie rozumiem każdemu źle się zarabialo ja w rahmer miałem powyżej 1000€ ale to po 3 miesiącach jak przyjechałem fakt nie ma co oszukiwać się że na hotelu to tak super jest nie ma jak swoje robisz co chcesz i nikt nie będzie Ci rządził !!! Za łóżko placilo się 200 € Ale potem podwyzszyli o 225 € A ludzi mieszkało ponad 21 A powinno z 5 max

hahaha

Rozpoczał się poczatek roku i znowu zaczynamy burze z ta firma. P. Sowisz lepiej znany jako "banan" podobno chce w sadzie udowodnic swoja racje. To ze jest on id**ta wie kazdy. Ze robic mu sie nie chce tez wie kazdy. Teraz idzie do sadu bo kaufland ma w planach przejac ludzi z loco i chlopak sie zdziwil ze go nie chca. Nie chca bo i tak w robocie c**ja robiłeś. Jedyne co znasz to droge do Wyszynskiego. Karma wraca ty leniu . P. Baranski zrobil to samo. Podobno pozwal loco. Co zle ci w firmie bylo? To po cholere twoja dziewczyna N. Pisula ktora na codzien pracuje w Easy miala minijoba w loco? Panowie smiejemy sie z was!

Pawciiiuuu
@hahaha 09.02.2017 17:16
Rozpoczał się poczatek roku i znowu zaczynamy burze z ta firma. P. Sowisz lepiej znany jako "banan" podobno chce w sa...

Śmiejemy się I pozdrawiamy :D oby twoje IP szybko przyniosľo nam duuużo radości :)

Młodu
@Tomuś 13.02.2017 06:42
Dobre !!! !!! !!! Z tym sie zgodze tylko ze znam starych banana i maja tyle siana ze to masakra bardzo dużo nieruchomości za...

Dokładnie Tomuś wiem coś o tym starzy Banana mają tyle siana że to masakra mają grube miliony Jego dziadki mają też pełno posiadłości wyobraź sobie ze jak go zwolnili to dziadki dali mu mieszkania żeby je sobie wynajmował i miał kasę i wiem ze on będzie walczył do końca z tą firmą nawet jak by miał przejść przez wszystkie instancje i ponieść gigantyczne koszty i nawet miało by to dojść do trybunału nikt ze znajomych z Polski nie dowie żal ze on w De pracuje .

do O&G

A moze jeszcze zamrazalke mamy Ci kupic ?????

O&G

Jak do nas do pomocy na gemusse przyjeżdżali chłopaki z geisenfeld to przynajmniej z tego co niektórzy mówili mieli jakiś brygadzistów którzy w miare trzymali ich wszystkich a nie to co u nas, jedna dziewczyna z AKL mówiła, że niby jeden z tych brygadzistów wygarz wczesniej pracował na moeckmuhl ale nie wiem na jakim dziale, może jakby pozamieniać brygadzistów było by lepiej coś, bo jestem tu już 7 miesięcy i nie idzie to w dobrą stronę jedyne co to że nie musze pracować na tiko i z krukiem nie muszę się użerać

Anastazja

Pracowalam przez firme rahmer.Przyjechalam w 2011roku, zdecydowanie odradzam.Poczawszy id warunkow mieszkalnych o ile tak mozna je nazwac , hotel robitniczy w osterburken byl koszmar y. Zgadzam sie z wiekszoscia opini na temat miesKancow hotelu.Alkoholizm, narkomania oraz kradzieze byly chlebem powszednim.Praca ciezka, trzeba naprawde biegac aby wyrobic 200coli w godzine oprocz tego ofoliowac palete i dokonczyc inne czynnosci w ciagu godziny, dla nowicjusza uwazam jest to niewykonalne. Oszukiwali z godzinami, czesto zdarzalo sie ze brakowalo godzin. Wracaajac do watunkow mieszkalnych jak juz wczesniej wspomnialam mieszkancy tragedia.Patologia.Bojki o wyzwiska towarzyszyly temu miejscu niemal ze codziennie.Pokoj 2m2 -2m2 i w takim malym pokoju 5osob ... brak miejsca na cokolwiek.Odwiecznym probleme bylo ogrzewanie oraz ciepla woda we wspolnych lazienkach. Jesli chodzi o urlop to rowniez problemem bylo dostac np na swieta. Pracowalismy zawsze dluzej ok13-14godzin za ktore oczywiscie nie dostalismy pieniedzy.Mowiac szczerze praca ta jest niczym wolontariat lub charytatywna. Zdecydowanie odradzam prace prze te agencje pracy. Opieka koordynatorow-nie bylo tak owej. Jesli czytasz wlasnie ten wpis to ku Twojej przestrodze, poszukaj innej pracy. Pozdrawiam

Anastazja

Pracowalam przez firme rahmer.Przyjechalam w 2011roku, zdecydowanie odradzam.Poczawszy id warunkow mieszkalnych o ile tak mozna je nazwac , hotel robitniczy w osterburken byl koszmar y. Zgadzam sie z wiekszoscia opini na temat miesKancow hotelu.Alkoholizm, narkomania oraz kradzieze byly chlebem powszednim.Praca ciezka, trzeba naprawde biegac aby wyrobic 200coli w godzine oprocz tego ofoliowac palete i dokonczyc inne czynnosci w ciagu godziny, dla nowicjusza uwazam jest to niewykonalne. Oszukiwali z godzinami, czesto zdarzalo sie ze brakowalo godzin. Wracaajac do watunkow mieszkalnych jak juz wczesniej wspomnialam mieszkancy tragedia.Patologia.Bojki o wyzwiska towarzyszyly temu miejscu niemal ze codziennie.Pokoj 2m2 -2m2 i w takim malym pokoju 5osob ... brak miejsca na cokolwiek.Odwiecznym probleme bylo ogrzewanie oraz ciepla woda we wspolnych lazienkach. Jesli chodzi o urlop to rowniez problemem bylo dostac np na swieta. Pracowalismy zawsze dluzej ok13-14godzin za ktore oczywiscie nie dostalismy pieniedzy.Mowiac szczerze praca ta jest niczym wolontariat lub charytatywna. Zdecydowanie odradzam prace prze te agencje pracy. Opieka koordynatorow-nie bylo tak owej. Jesli czytasz wlasnie ten wpis to ku Twojej przestrodze, poszukaj innej pracy. Pozdrawiam

mama

no ciekawe na jakim poziomie muszę znać ten język niemiecki i czy jest to być moze weryfikowane na wejściu jakimś testem. samo cv to wiadomo że po niemiecku można szablopn se ściągnąć i przerobić, to nie sprawdza niczego

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Byc moze i zatrudniaja ogolnie trzeba jezyk znac u nich ale wyslij cv po Niemiecku do siedziby glownej byc moze odezwa sie a na dzien dzisiejszy maja w Nurembergi przy kinderach 8,80 stawka

pracownik

robie nie dlugo i robie dalej na loco powiem tak szcerze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] straszna na umowie mam na godzine a placa za akord robi sie raz 7 godz raz 12 az skoncza sie zamowienia niby 10 brutto jak norme robisz od 220 koli ludzie robia po 280 godz normy a nie maja 2 z przodu przy wyplacie

M

Rahmer konczy projekt z dniem 30.04.2016 niestety konczy się jak wiele innych rzeczy : ) i Rahmera nie będzie już od 01.05.2016 : ) pzdr. Pracowników

rico

cos nie widac opini nowych o firmie Ktos moze sie podzielic inf jak zarobki ,zakwaterowanie ,kordynatorzy czy spoko?

anonim

(usunięte przez administratora)

adq

artykul jest w niemieckim jezyku ,a wiekszosc ktura czyta fora z opiniami nie czyta biegle w tym jezyku Wiec jakbys mogla to naswietlij w skrocie tresc

mm

Popieram [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle dobrze ze pracowałam tam krótko. Polki które są niby hmm Jak to nazwać zmianowe dobre określenie. Porażka myślą ze przyjechały tu bez szkoły bez niczego popracowaly w knajpach nauczyły się języka i błyszczą ha żenada. A w głowie prócz języka nic by się nie znalazło :) ogólnie nie polecam chyba że kto potrzebuje tylko ubezpieczrnie. Warunki pracy marniutkie a płaca...

anonim

(usunięte przez administratora)

Anonim

Pisałem przecież po Polsku powyżej 1000 euro zarabia się, nawet 1400

Anonim

Dlatego że praca jest fajna ludzie tez zależy na kogo trafisz pracujesz po 8 h jak czlowiek wypłaty są nawet przed terminem zarobi się powyżej 1000 € dzwoń do szefostwa może są stanowiska wolne :)

bartolo
@Anonim 29.10.2015 08:46
Dlatego że praca jest fajna ludzie tez zależy na kogo trafisz pracujesz po 8 h jak czlowiek wypłaty są nawet przed terminem zar...

Cześć. A jak ogólnie wygląda praca? Jest zapier...? Jak z mieszkaniami?

anonim

Polecam pracę ;)

Dddddd

firma locko oszukuje!!! zlodzieje i tyle, nie maja nic do zaoferowania jak tylko zszargane nerwy i wiele godzin pracy na akord. I na dodatek godziny sie nie zgazaja, okradaja nas jak tylko sie da.... NIE POLECAM TEJ FIRMY ANI TEJ DRUGIEJ. To samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

jest dobrze

witam polecam pracę jest super ;) Opinii nie słuchać, jak ktoś został zwolniony za spozywanie alkoholu,cpanie nagminne spoznianie sie do pracy i chodzenie w kratkę teraz biede klepie w Pl to musza obsmarować firmę ! Polecam pracę ! Teraz ciężko jest z praca mało zamówień ale masz zapewnione tą normę godzinek ;) Loco poszukuję do pracy !

zioom

Haha ;D do rahmera każdego piorą ;D latasz i zbierasz skrzynki na magazynie ;D sami polacy tam, bo Niemiec głupi nie jest i za grosze robić nie bd xD to są właśnie te słuchawki ;D biorą każdego jak leci ;D

TO JO

O dobre fajna praca hi hi .Nikt cie nie pogania he he tylko tekst krotki jaj nie bedziesz szybciej biegac po magazynie to pa pa i do domciu .A najlepszy hit to ze ciezka tam sie dostac ha ha . Majka poczytaj posty wyzej to zobaczysz jak ciezko sie dostac w to doborowe towarzystwo

On

Ta praca to zamówienia na sluchawkach mówią ci po Niemiecku jeździsz amajza i zbierasz produkty fajna praca nikt Cię nie pomaga i w ogóle ale Ciężko tam się dostać;)

zło

a ten niemiec to jakis dupowłaz ino chwali juz ma jezyk rozdwojony od lizania dup w biuze

etalier

A i po 2 xd Rodowy niemiec ta? Rodowy niemiec za 9 euro na akord by przenigdy nie poszedł nawet do siedzącej pracy w portierni ;D NIGDY NIE RAHMER.

etalier

Niemiec kłamie ;D nie czytać od niego opinii bo wali totalną ścieme ;D Dupoliz i tyle ;D Takich tam wielu ;D

123456

Do niemiec To ile tam niemców w tej czy w tym loco pracuje ha ha ha

Niemiec

Jakieś plotki robisz człowieku, może napisz o sobie negatywne rzeczy same minusy, najlepiej nie ? Dostałeś wypowiedzenie za przychodzenie do pracy na kacu, za spóxnianie się ! Ludzie ja uważam kto chcę pracowac ! To bedzie pracował i kto chce zarobic ? To zarobi dobre pieniądzę polecam firme ;) Jakoś ja dobre pieniądze mam, a pisac nie mam zamiaru ile bo o takie rzeczy nawet się nie pyta ! Polecam pracę na logistyce und mięsie ;) Super praca z resztą każdy dział super jest ;) Nie słuchajcie tego człowieka, popracował z podróżą nie wiadomo ile pił etc. a teraz się mści na firmię !Uwierzcie mi że są gorsze firmy Rahmer nie jest taki straszny, Przynajmniej jesteś zatrudniony jak Rodowy Niemiec masz wszystko, ubezpieczenie podatki itp !

etalier

Dooobrze NIEMIEC - trzymaj się dalej swojego zdani. Ja pracowałem w Polsce i to co tam się dzieje u nas w kraju to jest nie do pomyślenia. A co do anonimowości ? Po co straszysz ? gdybyś był taki mądry to byś tam nie siedział ;) 1300 euro? Widziałeś jak świnia niebo.. Za 3 tygodnie pracy - 600 euro.. A zobaczymy co przyniesie obecna wyplata po przepracowaniu pełnego miesiąca ;p Jesteś ewenementem twierdzącym że jest to raj dla pracownika.. Opinie o tym to Kaufszfitz ;) Szkoda tracić mi już czas na droczenie się z nim. Odradzam , odradzam, odradzam. Pracowałem może krótko, ale bez powodu jednego tygodnia nie zwalnia się 11 osób.. Tyle.

Niemiec

Kolego nie obrażaj mnie jestem pracownikiem i jestem zadowolony z tej pracy a ludzie są inni każdy z nas jest inny, szefostwo nie wie kto jaki jest przez telefon pomyśl troszkę co piszesz, jakos ja pracuję po 8 h i jakie 12 h ? Co wy głupoty piszecie, kolego uważaj co piszesz do mnie nie jestes anonimowy wiesz co to jest IP komputera ? Więc usuń te swoje nie potrzebne komentarze jeśli nie chcesz miec problemów, praca jest w porządku nigdy nie miałem problemów z załatwieniem żadnej rzeczy chciałem wolne to na prośbę dostałem ja was nie rozumiem ludzie ? Przyjeżdżacie i mieszacie tylko popracujecie 3 tyg. z podróżą szefowa załatwia dokumenty wszystko po co takie coś ? Dla mnie zarobki są okey i firma jest okey, i jest o wiele więcej gorszych firm ! Rahmer to jest najlepsza firma z wiele których trafiałem ! Nikt nie jest anonimowy ! A szefowa jest super ! Polecam firmę i pracę ludzie zarabiają nawet po 1300 euro

Barton
@Niemiec 07.09.2015 21:00
Kolego nie obrażaj mnie jestem pracownikiem i jestem zadowolony z tej pracy a ludzie są inni każdy z nas jest inny, szefostwo n...

Ciekawe dlaczego każdy w Kaufszwic od razu patrzy jak na jakiegoś idiotę słysząc że pracujesz dla "Ramera" i wytłumacz jak to jest że ludzie przyjeżdżają z zagranicy do pracy i nagle zwalnia się po miesiącu 10-15 ludzi . Przypadek ? Nie sądzę...

Mala

@niki Poważnie: swuj, luzko???? Radzilabym zainwestowac w swój rozwój intelektualny i zaopatrzyć sie w słownik ortograficzny. Można go kupic w każdej księgarni...

etalier

Po 8h powiadasz ? Podesłać ci foto grafiku z fooda ? Na drzwiach od biura wisi nadal kartka odnośnie zmian pracy - I zmiana - 8:00 do 20:00. Gemuse - pracujesz tak długo aż są zamówienia - to nie jest 8h a nawet za tyle Ci nie zapłacą. Odnośnie zarzucanego PIJAŃSTWA - nie było picia bo nie było pieniędzy na alkohol ;) Adekwatnie Niemiec musi mieszkać na hotelu bo tam tego dostatek ;p Ta praca powinna nosić tytuł skutka ubocznego.

Barton

Niemiec chyba jesteś jednym z tych cwanych kierowniczków. Byłem zwiedziłem za ch**a nie polecam!!! A jak Ci się robolu podoba to najwidoczniej nigdy nie zasmakowałeś innej pracy. Jeżeli nie chcecie żałować omińcie tą ofertę pracy . Pozdrawiam.

Niemiec

Człowieku jakie 11,5 h ? Normalnie po 8 h pracuję się ! widać że zaś zostaliście zwolnieniu za pijaństwo i wiele innych rzeczy, no ale jak do pracy się raz chodziło a raz nie no to sa skutki uboczne, takich laserów duzo było jak wy etailer polecam firme i prace

etalier

Witam ponownie, posiadamy fotografie odnośnie warunków mieszkania (katastrofalny stan materaców). Odnośnie mieszkania, nikt nie pisał że kwota była zbyt wysoka, koordynatorka zaś fatalna.. Można pisać o tym referaty, mamy na to świadków i nie boimy się zastaszeń ze strony firmy i pracowników którzy wypisują tutaj specjalnie pochlebne opinie. Na miejscu było dosadnie widać że polak polakowi wrogiem, jedynie na Bułgara szło liczyć o dziwo. Każdy wchodzi kierownictwu w d. Totalny brak zainteresowania i każdy kto tam był przyzna mi racje. Ten wyjazd był totalną pomyłką i sprawę tą trzeb nagłośnić aby nikt inny nie popełnił naszego błędu. Wole siedzieć w Polsce i zarobić to 2000 zł przez 8h niż siedzieć po 11,5 h w niemczech i zarobić 3000zł.. Płacz i rozpacz. Nie rozumiem tylko po co ludzie / kierownictwo wypisuje tutaj brednie. Ewidentnie brak ludz. A co doludzi.. Polacy na każdego nowego reagują negatywnie bo - zawadzają w bieganiu po hali.

Niemiec

Oczywiście że się da odłożyć kto chcę, no ale jeśli ktoś lubi popić i nie tylko no to sorry, mieliście małe wynagrodzenie widocznie takie miało być, a opieka Kordynatorki jest super, wszystko dopięte jest na ostatni guzik nie mogę narzekać ! A firma ma swoich pracowników wieloletnich i jakoś pracują po 7-8 lat tylko takie nie wyrostki przyjeżdżają popracują 2 tyg z podróżą i by chcieli od razu mieć kokosy i nic nie robić ! Już takich było dużo, a potem właśnie osądzają i mają pretensje ! Ale pamiętajcie nikt z was nie jest anonimowy, firma może w każdej chcwili sprawdzic kto to taki nie smaczny jest że piszę głupoty, ludzie ogarnijcie sie Niemcy to nie El Dorado !

Były Pracownik

Witam wszystkich, Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu. Fakt firma ma wiele wad ale jest też wiele zalet pracy w tej firmie. Teraz mam porównanie... Wszyscy którzy narzekają na warunki mieszkaniowe, niech sami spróbują wynająć mieszkanie za tą cenę.. Jeśli uważacie ze 200 czy 250 euro za mieszkanie tak blisko pracy to drogo to poszukajcie sobie sami mieszkania. Nie dostaniecie za tą cenę nic... Ja za 2 pokojowe mieszkanie z mediami i opłatami płacę 700 euro, i nie mam luksusów.... więc zastanówcie się czy ta cena którą oferuje firma jest taka "wielka"?? Wydaje mi się, że nie jest to dużo... Kolejna sprawa, którą jest płacenie za dojazdy do pracy. 2 euro za paliwo to dużo?? Hym proponuję kupic samochód lub wziąć na kredyt i samemu jeździć... Same utrzymanie samochodu też kosztuje, jeździłem swoim samochodem do pracy w Kauflandzie i wiem że te 2 euro to są groszowe sprawy ! Ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie na ten temat... Wiem jedynie, że mieszkając na mieszkaniu firmowym i pracując w tej firmie byłem w stanie odłożyć sobie ładna sumkę :) Ale to trzeba troszkę popracować a nie siedzieć w domu i nadużywać alkoholu, narkotyków i liczyć na to, że dostanie się "kupę kasy" za nic. Nie ma nic za darmo! Ci którzy chcą pracować, mają pracę i mają normalne wypłaty... Więc ja osobiście polecam tą firmę... A co do załatwiania spraw urzędowych, to firma nie ma obowiązku tego załatwiać... To raczej wasz obowiązek... A co do osób pracujących w biurze, ja nie miałem nigdy problemu... Urlop dostawałem jak był mi faktycznie potrzebny... Ale wiadomo, że nie dostanie się urlopu co miesiąc czy dwa... W każdej jednej firmie tak jest, poza tym tu i tak jest dobrze bo już po 3 miesiącach mozna dostać jakiś krótki urlop... a w innych firmach dopiero po przepracowaniu 6 miesięcy... Moja rada... Zacznijcie doceniać to co macie i to co firma wam oferuje... A nie narzekacie na forum. A jeśli jest wam tak źle, proponuję znaleść inna firmę, która przyjmie osoby bez znajomości jezyka niemieckiego i zapłaci wam za pracę około 1200 euro :) powodzenia życzę!

niki
@Były Pracownik 04.09.2015 10:26
Witam wszystkich, Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu. Fakt firma ma wiele wad ale jest też wiele zalet pracy w tej firmie...

Ty chyba nie w temacie jestes Firma nie oferuje mieszkania za 200-250 euro TYLKO MIEJSCE W POKOJU 2-3 osobowym Te 200 -250 euro placisz za luzko w pokoju a nie za mieszkanie ze wspulna kuchnia i lazienka z innymi pokojami A ty przytaczasz swuj przyklad ile placisz za wynajecie swojego mieszkania Zgadzam sie w zupelnosci z opinia Etalier co do zarobkow ,warunkuw ,opieki kordynatorki

Niemiec

Ludzie nie słuchajcie tych głupot ja pracuje i okey jest, Ja was chyba znam to wy pracowaliście 3 tyg i pojechaliście masakra słyszałem że nie ogarnialiście niczego nawet w sklepie na rozkładaniu towarów ps. lepiej bym wam radził abyście usuneli ten wpis dlatego że nikt nie jest anonimowy i po IP komputera znajdzie was Firma i problemy będziecie mieli za wypisywanie takich bzdur i kłamstwa ! A P. Joanna jest w porządku ;) Bez zastrzeżeń takich pracodawców jest mało ;)

etalier

... Z daleka od tej firmy!! Pojechaliśmy w piątke do Kauflandu w Mockmuhl (tAK, pracuje się w Kauflandzie - nie ważne czy Loco czy Rahmer - praca jest w Kauflandzie) Pracowało się po 11,5 godziny a płacili za 4-5 ponieważ nie wyrabiało się akordu (w Niemczech akord zakazany ale dostaliśmy w aneksach do umowy kilka stron do podpisania w języku Niemieckim zgadzając się na akord ...) Akord może i jest do wyrobienia ale.. zamówienia są prawdopodobnie ustawiane ponieważ starsi pracownicy dostają te lepsze i w godzine biegając po hali potrafią wyrobić normę dwugodzinną. Po 3 tygodniach pracy dostaliśmy 600 euro wypłaty po czym postanowiliśmy się zawinąc do Polski (w tym samym tygodniu odeszło jeszcze 8 innych pracowników, którzy zostali wrobieni tak samo jak i My) Pani Joanna.. która była naszym opiekunem przez telefon nie wspomniała słowem o akordzie.. praca miała być na godziny.. lecz wyszło wszystko dopiero na miejscu. Mało tego.. pojechała na urlop - 2 tygodniowy pozostawiając nas bez ubezpieczenia zdrowotnego.. Złośliwość losu chciała iż akurat mieliśmy 3 wizyty w szpitalu.. Każda wizyta odbywała się z telefonem w ręku i rozmową Pani Joanny.. przy pewnej wizycie gdy już byliśmy w szpitalu kazała wiecej nie dzwonić gdyż ona idzie na urodziny.. Pozostawiła nas przy tym bez opieki i bez znajomości języka jak i ubezpieczenia w niemieckim szpiatalu... B R A K S Ł Ó W ... Podczas pobytu tam działo się jeszcze o wiele, wiele więcej nieprzyjemnych sytuacji.. Ale nie warto pisać tu rozprawki. Wyjazd tam był najgorszym wyjazdem w życiu.. Z szczerego serca odradzam każdemu tą firme.. Chyba że.. chcecie pracować po 12 h za 3000 zl miesięcznie ;) Każda inna firma tylko nie ta.. To się nadaje do interewncji.. I też jest tam o tym artykuł na forum napisany już prędzej przez kogoś..

anonim

(usunięte przez administratora)

Niemiec

Różne są stanowiska, i różnie się zarabia, jest praca i na rozkładaniu towarów w sklepach, myjka, w kuchni, na sprzataniu, na mięsie, teraz budują 3 zakład i będą potrzebowac nie bawem ludzi, a tu co ludzie piszą te opinie to nie słuchaj się bo byli tacy co popracowali dwa tygodnie z podróżą za ciężko im ponoć było, jeden dostał zwolnienie dyscyplinarne bo do pracy nie przyszedł, więc na loko service zarabiaja nawet po 1300 euro mc np. na kwaitakch maja po 1300 euro, są premie itp, nie słuchaj ludzi, a wiedź że w firmie szefowa lepiej ci pomoże i załatwi i nie została pracownik, kto pyta ten nie błądzi

Niemiec

Po co takie brednie piszecie ? Piszecie takie głupoty bo co ? Piliście alkohol i maryskę i dlatego takie opinie, jakos ludzie są tutaj po 7 lat i nie narzekaja, zarobki sa powyżej nawet 1000 euro Szefowa jest w porządku wszystko da się załatwic, a paliwo trzeba za swoje bo to przez, ludzi karty do tankowania były ! Do kierowców ! : Po co braliście auta firmowe na potrzeby prywatne do Po co ? A Właściciel Firmy w porządku i godny zaufania, przyjeżdżacie popracujecie po 2 tyg potem pretensje bo jak to ! A nadgodziny sa płątne i zwolnienia lekarskie też ! Ja pracuję i w porządku Arbeit jest, jeśli chcę wolne to dostaję keine problem

Byly pracownik
@Niemiec 28.08.2015 20:14
Po co takie brednie piszecie ? Piszecie takie głupoty bo co ? Piliście alkohol i maryskę i dlatego takie opinie, jakos ludzie s...

Hehehe ja tam pracowałem wiem jak jest hehehe ktoś pisał ten kom w ogóle hehehe żal

mazur

miałem tam isc ale za okolo 1000 eu czystego zarobku za moją uczciwa ciężką prace którą chcialem zaoferowac i te numery z kasą o nie dziekue...

fdjcc

Pracowalem tam 9 miesięcy. Nie piłem, nie ćpałem i nie imprezowałem. Chodziłem normalnie do pracy i pracowałem jak mogłem. Widziałem co się tam dzieje i odradzam pracy w firmie loco service i rahmer. Godziny pracy są niezgodne z prawem niemieckim, ludzie są zmuszani do nadgodzin. Kierownictwo zastrasza ludzi, oszukuje na godzinach i utrudnia życie prywatne. Zmiany zaczynają sie o bardzo dziwnych porach. Wzystko tak jakby było ustalane w taki sposòb, żeby człowiek odpocząć nie mògł, albo poprostu kierownictwo jest na tyle upośledzone, że nie potrafi normalnych grafikòw ułożyć. Nie będę przykładòw przytaczał bo za dużo pisania. Z kasą marnie jest. Te stajnie i meliny do mieszkania sa drogie (225 euro + paliwo do pracy) jak 800 zostanie na życie z tego wszystkiego to dobry wynik. Na sam koniec przygody z loco zostałem oszukany. Szanowna kierowniczka nie dostarczyla moich dwòch zwolnień lekarskich do biura firmy (zemsta za dobrą pracę przez 9 miesiecy), ale byłem sprytniejszy niż ona niemądra i załatwiłem wszystko w biurze firmy w Heilbronn. Pieniądze odzyskałem, ale jak ktoś zjedzie do Polski po zakończeniu pracy to raczej nie odzyska ostatnich ukradzionych pieniędzy. Pozdrawiam kierowniczkę! Niestety nie udało się. Pieniążki mam wszystkie, nawet dzień świąteczny z czerwca zapłacony i niewykorzystany urlop. Poszukaj sobie kogoś innego ;)

Niemiec

Mi sie wydaje że jjj popracowałeś 4 dni i nie poszedłeś do pracy i Cie zwolnili dobrze zrobili masz problem z tankowaniem jakoś ja jeżdzę i nie ma problemu z tankowaniem no ale jak takie ciule przyjadę popracują 2 tyg. i zwalniają się bo im ciężko no to sorry ja mam na godzinę, a na akord idzie zarobic są ludzie tu po kilka lat i jakos nie narzekają tylko pracuja kiedy chce urlop to mi dzdzą keine problem ps. do polaczków jeśli przyjeżdżacie pić alholol i spać no to trzeba firmie obsmarowac jaka ona jest

Zostaw opinię o rahmer zaitarbeit - Nuremberg

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie rahmer zaitarbeit