KRISBUT S.A.
3 37 6 1

Opinie o KRISBUT S.A.

Lidia

@Normalny, twoja opinia jest wyraźnie negatywna, ale trudno z niej wywnioskować jakie są przyczyny twojego negatywnego zdania. Czy możesz napisać coś więcej na temat firmy KRISBUT? Dlaczego użyłeś słowa porażka w kontekście tej firmy? Może warto poczekać z ostateczną decyzją i wyjaśnić swoje wątpliwości z przełożonym?

Lidia

@Więc tak, Jeżeli masz zastrzeżenia lub uważasz, że Twój post został niesłusznie usunięty skontaktuj się pod adresem admin@gowork.pl. Wcześniej zapoznaj się z regulaminem forum GoWork.pl. Czy z perspektywy czasu uważasz, że dobrze zrobiłeś zwalniając się z firmy KRISBUT? Może należało porozmawiać o podwyżce wynagrodzenia?

Więc tak
@Lidia 30.08.2018 11:27

Nie napisałem że się zwolnilem, halo, a regulamin bardzo dobrze jest mi znany, jeszcze pracuje ale nie widzę tu przyszłości na pewno nie dla mnie, nie za takie pieniądze osoby które pracują do emerytury muszą pracować ja nie obiecanki cacanki a......... Dam przykład powstają firmy na terenie Myszków bardzo dogodne warunki pod względem socjalnym i placowym więc dla czego nie iść tam gdzie jest lepiej, tak jak wyżej napisałem, kto musi to pracuje w firmie KRISBUT ja raczej nie będę tu pracował chyba że firma zmieni podejście dla pracownika pod względem finansowym jak to się nie zmieni,to powodzenia tym co tu są bo młody nie przyjdzie tu nie za takie pieniądze chyba że na jakiś czas ale na pewno nie na dłuższy okres

Gajowy
@Więc tak 01.09.2018 20:01

Tak na marginesie:jeszcze więcej prezesów.kierowników,zastępców kierowników i będzie git.Jak już wszyscy emeryci poodchodzą na emerytury to sami za takie pieniądze będą pracować.Pamiętajcie:ludzie w dzisiejszych czasach idą tam gdzie są pieniądze.A w firmie Krisbut ich nie ma.

Normalny
@Gajowy 01.09.2018 21:33

Nie polecam tej firmy porażka i jeszcze raz porażka zaczynam szukać pracy gdzie indziej

Więc tak

Widzę że cześć treści wpisu od logicznego została usunięta przez administratora tylko dla czego skoro nie było na pisane imię nazwisko danej osoby, regulamin nie został złamany, a sam administrator chciał co pokazać??? Wypłata jest marna 3000/3500/tys.brutto a po zabraniu 800/900zł podatku z własnych zarobionych pieniędzy więc do wypłaty jest około 2100/2500przy ciężkiej pracy ciekawe jak zabraknie tych co są to kto, będzie pracował? Ciekawe czy ta wypowiedź częściowo zostanie usunięta,. Życzę wszystkim nowym powodzenia

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w KRISBUT S.A.? Podziel się swoją opinią. Może okazać się bardzo istotne!

Logiczny

Jak utrzymać się z 2300 bo nie wiem?

anonymous

Ludzie 3 na rękę, będzie czy nie, dadzą zarobić czy nie ten pan (usunięte przez administratora)to pewnie jakaś Szyszka pewnie się nie mylę

anonymous

tak słyszałem od tu i tam że wczasy sobie robią, ale cóż, czy zarobki w miarę możliwe. Bo każdy zarobek powinien być adekwantny do wykonywanej pozycji,tym bardziej ze słyszałem od kolegi (świadczenia ,luzik)dobrze jest, więc kurde nie wiem

Realny

Ale brednie wypisujecie.Praca jest ciężka jak ktoś tam nie pracował to niech głupot nie pisze.Jeszcze na dodatek zarząd sobie jeździ na wczasy, narty a pracownicy ledwo przędą,pracując od 6-tej do 16-tej.Kpina.

anonymous

No to jak z ta firma bo mam zamiar iść tam do pracy i kurcze blade same jakieś negatywy

Szefczyk Dratewka
@anonymous 02.02.2018 18:10

Śmiało możesz próbować, tym bardziej, że aktualnie są przyjęcia. Jak nie pracowałeś przy butach, to się szybko nauczysz. Robota nie jest ciężka, wszystkiego trzeba spróbować.

Tymon

Ta firma ma opinię dobrego pracodawcy a to nie spadło z gwiazd!!!

pekin

Co do zarobków w tej firmie to szkoda słów.Jeżeli 2300 na rękę za prace od 6.00 do 15.30 i soboty to jest ok to gratuluje .To jest jedno wielkie wykorzystywanie ludzi,no ale jak się na takie zarobki godzą za taką ilość godzin to pogratulować .Ja mam jeszcze parę lat do emerytury to jakoś wytrzymam,ale młodzi????

ciekawski
@pekin 08.06.2017 05:50

moje pytanie?????????? czy te 9,5 godz. to cały czas pracujecie czy przebywacie na terenie firmy...a te 2300 to płaca najmniej zarabiejącego robola czy najwięcej???

Mloda

Popieram buciarza! Sama tam pracuje od 3 lat i wasze bzdury które wypisujecie nie maja nic wspólnego z realiami! Polak nauczony narzekania dla zasady. Poczytajcie inne swoje posty o innych firmach z terenu ? ani jednej dobrej opini wszedzie ZLE według was nie da sie zarobić nigdzie na terenie myszkowa a jednak przemysł kwitnie.

Buciarz

Wiesz co nie do mnie te pytanie ale dzwon czy podejdz a napewno sie czegos dowiesz. Cały czas robimy wiec mysle ze moze sie cos znajdzie. Ogolnie uwazam ze jak na myszkowskie warunki placa jest dobra.

Buciarz

Robię w Danielu od dłuższego czasu płaca na czas i robota jest na bieżąco gdzie dookoła cieżko bo juz przerabiałem inne firmy. Zarobki na poziomie 3500 do ręki.

SPRAWIEDLIWA
@Buciarz 09.05.2016 20:49

Totalna ściema !!! Post napisany chyba przez kogoś z Daniela ! Tam zarobki nie przekraczają najniższej krajowej...1200 zł. i rób. Ze dwa razy w roku zarobisz ok.1800 i co 3 m-ce parę tygodni wolnego i tak dalej.Pracowałam to wiem.

greg
@SPRAWIEDLIWA 12.06.2016 14:49

Człowieku nie ma czegoś takiego jak najniższa krajowa w kwocie 1200 zł. Najpierw się dowiedz o czym piszesz a później pisz. Najniższa to obecnie 1355 zł. Różnica nie wielka ale to ze wypisujesz byle co podważa twoja wiarygodność.

kochanek
@Buciarz 09.05.2016 20:49

Witam Chyba śnisz. Robiłem tam parę lat, zarobi poniżej krytyki - aż wstyd się przyznawać. Urlop w tedy kiedy pracodawca każe a nie wtedy kiedy chcesz, zmuszanie przez pracodawcę do podpisywania podań o bezpłatne urlopy. Jak przyniesiesz L4 to możesz zapomnieć że Ci za niego wypłacą - jeszcze Ci obetną pensję. Średni zarobek miesięczny w firmie Daniel nie przekracza 1500 zł na rękę. Więc jeśli tylko macie inną możliwość - to idźcie gdzie indziej. P.S. "Buciarz" to według mnie ktoś z zarządzających firmą DANIEL

Browningowa
@SPRAWIEDLIWA 12.06.2016 14:49

Z ta średnia krajowa twoja wiarygodność spadła poniżej zera mówicie o postach ze strony zarządzającej a bardziej bym była wstanie uwierzyć ze ten stek bzdur to konkurencja! Za tyle to na zmywaku bym więcej zarobiła.

ciekawski
@Browningowa 19.09.2016 18:14

jak sprawuje się nowy majster na krajalni i czy poprawiły się zarobki w firmie bo zamierzam wrócić do kraju a może i do firmy krisbut

pracuś
@ciekawski 27.12.2016 12:25

w firmie jest spoko zarobki nie najgorsze jak na warunki polsko -myszkowskie atmosfera dobra wśród załogi przynajmniej na montażu i krajalni,słyszałem że na szwalni coś tam zgrzyta . a nowy [stary] majster na krajalni w porząsiu jest bardziej równo z rozdziałem roboty i panuje ogólny porządek jest ok! zmiana na +

Xc

Gdzie jest ta dobra atmosfera bo na pewno nie wśród pracowników. Ciągle jakieś wymianay ,poprawki, zrzucanie winy na drugiego. A co do zwolnienien to większość pracowników jest w wieku przedemerytalnym wiec kto się zwolni.Przyjęcia tez były chętnych jakoś nie ma.

expert

uważam że z płacą jest nie najgorzej bo nikt się nie zwalnia a to dobry sygnał a narzekanie jest domeną polaków,pracować trzeba wszędzie i czasy kiedy się mówiło ,,czy się robi czy się leży .... się należy'' poszły do lamusa

mariusz

popieram włodka pracowałea w riko makabra piszcie na opiniach riko zero opiń

kroiczy
@mariusz 17.01.2016 12:15

tak jak mówisz krisbut to najlepsza firma pod słońcem zgrana załoga jest super a na krajalni to naprawdę dobrze ,majstrowa super no może trochę wyższe stawki jak by były i lepsza korzy.[niektórzy może narzekają na to na tamto ale wszędzie tak jest]

xyz
@kroiczy 02.02.2016 17:10

wydaje mi się że gwiazda krajalni przygasła i powoli ,powoli gaśnie .........

włodek
@kroiczy 02.02.2016 17:10

garbaty mietek wątpie że się wypala to jest taki cwaniak ohhooo pracowałem znim na krajalni tylko lać go

krisbutowiec
@włodek 11.02.2016 17:30

gościu mietek nie jest pracownikiem krisbutu pisz o nim na forum riko

włodek

pracowałem 2 razy na krajalni było niezle gorzej w kacperku najgorzej w riko majster mietek robi co mu sie podoba same łatwe wzore a ty same trudne nie polecam nikomu pobierasz materiał z magazynu zawsze masz przepał aon nigdy tylko on sobie sam pobiera i podaje jak zrobi robotę i norma jest ok zero reakcji nato szefa

Misia

Oczywiście umowya pełny etat 8h dziennie czyli 40h tygodniowo soboty są dniami wolnymi od pracy.A pracujesz 10 plus soboty.Wynagrodzenie najniższa krajowya a o % za soboty też zapomnieli na dodatek z dniem 01.01 2016 najniższe wynagrodzenie wzrosłao wiec Krisbut wydłuża czas pracy aby jego pracownicy mogli zarobić to 1.850,zł /miesięcznie BRUTTO.

dyngs
@Misia 06.01.2016 18:00

nie wierzę że to jest 1850 brutto ,to raczej tyle na rękę czyli netto [no może się znajdzie jakaś zabłąkana owieczka która ma to 1850 brutto bo to praca w akordzie ale to jednostki]A przypuszczam że większość to zarabia dużo więcej.....ale chyba nie jest to aż taka ciężka praca no może z małymi wyjątkami

anonim

(usunięte przez administratora)

robol

pracuje w sokpolosie i soboty ,niedziele przychodzi się do pracy[i to na 8 godz.] no jakoś tam za to płacą w miesiącach letnich to czasami trudno o wolne ,a może lepsza organizacja pracy w tygodniu zapewni wam wolne soboty,może jest jakieś pilne zamówienie i nada rabotat w sobote

Misiek

Zgadzam się z tobą Pekin masz rację tam się powinien ktoś zainteresować. Jest tam coraz gorzej,wymagają a sami nie potrafią docenić ludzkiej pracy. Od lat nic nie podnoszą tylko na papierku. Najniższa krajowa za9.30h plus soboty. Nawet jutro sobota 2 styczeń a oni kazali przyjść.Ty Amadusz będziesz spał a Krisbut pracuje.Chcesz przyjdź zaczynają o 6.00

anonim

(usunięte przez administratora)

pekin

Ludzie tam tylko PIP skierować odnośnie godz. pracy.A co niektóre wypowiedzi tutaj są ZARZĄDU a nie zwykłych pracowników.Nie dajcie wciągać się w głupie gadki.Emeryci się tam wykruszają z roku na rok a młodzi za takie pieniądze tyrać tam nie będą.

isia

krisbut jest teraz najsłabiej płacącą firmą obuwniczą podwyżek nie było od lat a pracy jest coraz więcej

robi

tylko gdzie w myszkowie lub okolicy dobrze płacą no może w sokpolu ale też chyba nie wszystkim a pracujesz jak osioł

isia
@robi 08.12.2015 12:26

co powiesz na 1500zł za dzisięć godzin? na rękę na montażu i ćwiekarz zarobił 2000 brutto. jakie miałeś wynagrodzenie na myśli ,bo to nie jest warsztat szewski tylko zakład produkcji obuwia.

były
@isia 09.12.2015 21:09

czy to jest 10 godz. pracy czy 10 godz przebywania w zakładzie ......wiem coś na ten temat ale ja około 15.30 to spotykam pracowników na mieście

anonim

(usunięte przez administratora)

pracuś

u nas nie ma kierownika montażu tylko mistrz i na razie brak etatu a żeby być mistrzem to produkcję butów trzeba mię w małym palcu wykształcenie wyższe kierunkowe i inne predyspozycje jak na stanowisko kierownicze

ROBOL
@pracuś 04.05.2015 12:02

Co ty piszesz szyszka jakie wyższe kierunkowe?Tam jesteś fachowcem jak pracujesz 20-lat w tej firmie, nieważne że wykonywałaś jedną czynność.Łazików pełno a normalni pracownicy muszą na nich ostro (usunięte przez administratora) !!! tak to za komuny było:czy się stoi czy się leży 2-koła się należy.A jednak w prywatnej firmie też się da BRAWO PANIE K.....K.

doświadczony
@ROBOL 10.05.2015 06:34

tak oczywiście doświadczenie jest bardzo ważne ,ale kierowanie zespołem ludzkim wymaga również pewnych predyspozycji i uważam że produkcja butów to nie produkcja oranżady

modniś

na ilość pracowało się dawno, dawno temu no wiadomo ilość jest ważna ale z zachowaniem najwyższej jakośći ,dzisiaj klient jest wymagający jak płaci to musi wiedzieć za co i to wszędzie i za wszystko no chyba że kupuje buty za 20 czy 30 zł itp. ,itd. tak ,że twoje myślenie jest z poprzdniej epoki SCHEMATYCZNE

weteran

Zależy z kim będzie rozmowa kierownicy montażu spoko ale reszta ...... Główny zarządca zakładu stosuje mobbing w pracy facet bardzo chamski i ordynarny ale do czasu.Nie polecam .

certyu

Czy ktos podpowie.. jeśli chodzi o rozmowę to jak to wygląda u nich zazwyczaj, z iloma osobami przyjdzie mi ewentualnie rozmawiać? wiecie, że niezwykle ważnym jest zaprezentowanie się w taki sposób, żeby natychmiast po rozmowie przesłuchujący nabrał pewności, że jesteśmy najlepszym kandydatem do pracy i dlatego proszę o te info.

$$$$$$

anonim - 2011-03-09 19:28:43 Prezes (usunięte przez administratora) to zakała firmy Krisbut,sprowadza skóre najgorszą z możliwych za kosmiczna kwotę a wymaga krojenia jak w 1 gatunku.Na krojni chleją wóde litrami a żródło to magazynier skóry,wali nawet majstrowa-nie kompetentne osoba.Następna zakała to p Marysia ze szwalni(starość nie radość) Mnóstwo kasy ucieka szefowi przez tych co wykrojniki zamawiają bo robią takie bzdury jak pianka na wew i zew a różnica 1 mm-a p Marysia już nie wklai bo to złe.Chory zakład i to bardzo.Lekarstwo-wywalić te dwie osoby i magazyniera z majstrową.Dają fikcyjne premie ale podatek zabierają prawdziwy.Największy błąd w zyciu-praca tam na krojni-inne działy nie wiem.Wrogowi nie polecam.Masz racje.Pani (usunięte przez administratora)na szwalni czuje sie jak ryba w wodzie,nic nie robi tylko pozory stwarza ZERO kompetencji.Lepiej gdyby siedziała w domu a Pan (usunięte przez administratora)kase na konto jaj przelewał.Pracowałam tam i widziałam.

sokpolista

z Drewniaka taki dyrektor jak z koziej dupy trąba, osioł jeden, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cz stosujący terror, człowiek bez sumienia i szacunku dla innych, gdyby nie kolega po fachu(usunięte przez administratora). w sokpolu to by tam wcale nie trafił.

wiki

u nas drewniak nie pracował tylko krisbut spody w żarkach i to dosyć długo tylko że nie miał tyle do powiedzenia bo nie był dyrektorem

rx

Zawsze możesz wrócić bo tam jest przecież tak fajnie!!! Beczki z trupimi czaszkami nie złe zapachy sam miód!!! A pensja najniższa krajowa ana uciechę dwie stówy w kopertę, aby miło było małżonce oddać dodatkową wypłatę

Zostaw opinię o KRISBUT S.A. - Myszków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRISBUT S.A.