Autocam

Kamienna Góra

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 39 ocen.

Opinie o Autocam

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Autocam

wiechu

Mam pytanie czy przyjmuja do pracy na maszyny do przyuczenia i czy 2000pln da sie zarobic na poczatek?

jaki nik
@wiechu 02.10.2017 17:05
Mam pytanie czy przyjmuja do pracy na maszyny do przyuczenia i czy 2000pln da sie zarobic na poczatek?...

Jak wszędzie da się coś zarobić niewiele bo niewiele ale da się zarobić.

Natalia

@wiechu obecnie firma poszukuje jednego pracownika - na stanowisko specjalisty do spraw logistyki. A Twoje pytanie odnosi się do kwoty netto czy brutto? Rozumiem, że nigdy nie pracowałeś w Autocam, ani firmie o podobnym profilu?

wiechu
@Natalia 03.10.2017 07:47
@wiechu obecnie firma poszukuje jednego pracownika - na stanowisko specjalisty do spraw logistyki. A Twoje pytanie odnosi się d...

Pytanie odnosi sie do kwoty netto czyli chodzi mi o kwote juz na ręke.W technikum mialem troche praktyk na tokarkach(w dofamie), pracować nie pracowałem nigdy w Autocam ani w zakładzie z podobnym profilem

Natalia

@zainteresowana aktualnie w sieci nie widać żadnych ofert pracy, ale przeglądając forum na pewno uda się być z wszystkimi ofertami pracy na bieżąco. Jakiego stanowiska szukasz?

Zainteresowana

Są przyjęcia do pracy?

Doda

A co ten dyrektor tymi drzwiami tak nawala że w Soppie słychać? Czyżby elita inżynierów go wku---a.

Adelajda

W tak małej społeczności nie wiele da się zachować w tajemnicy,mimo upływu czasu.Co sprawia że ludzie tak długo pielęgnują w sobie złość oraz chęć zemsty,co pcha ich do takich zachowań,czy są wstanie zrobić wszystko aby coś..... ? Adelajda

Tomson

Aplikuj,powodzenia Zycze

Luk

Zapewne będę aplikował, bo wiem, że droga od złożenia CV, poprzez zaproszenie na rozmowę, do wygrania procesu rekrutacji jest długa i wyboista. Tylko w moim przypadku wiązało by się to z relokacją. Szukam jakiś informacji, które mogłyby mieć wpływ na moją decyzję. Oczywiście informację uzyskane na forum od anonimowych ludzi dzielę przez 3, ale w każdej opinii może być ziarnko prawdy. ☺

Luk

Myślę nad aplikacją na stanowisko Inżyniera Procesu. Duża rotacja na tym stanowisku? Jeśli tak to Inżynierowie nie dają sobie rady czy sami uciekają, bo ciężko? Jak atmosfera w dziale inżynierii?

obserwator
@Luk 18.11.2016 20:15
Myślę nad aplikacją na stanowisko Inżyniera Procesu. Duża rotacja na tym stanowisku? Jeśli tak to Inżynierowie nie dają sobie r...

Z tego co piszesz to myślisz, może aplikuj nic Cię to nie kosztuje, a może???

Ex-citizen

Gdzie oni w Kamiennej znajdą (albo sprowadzą do KG) inżyniera procesu obróbki jeszcze z takimi wymaganiami. W samym W-chu jest deficyt procesowych a pare zakładów na strefie jest co zajmują się działem obróbki. Moi koledzy z W-cha uciekają za lepszymi pieniędzmi do Wrocławia, Wrześni itp bo oferują 1,5 - 2x lepsze stawki na to samo stanowisko. Inżynierzy produkcji jeszcze mieszkający w Kamiennej to dosłownie można na palcach 1 ręki policzyć (i to mocno obsadzeni w zakładach w okolicznych miejscowościach) Jest to przykre szczególnie, że Kamienna kiedyś była mocno gospodarczym miastem. Niestety przez ostatnie kilka-kilkanaście lat rządzący kompletnie nie inwestują z rozwój gospodarczy miasta, zostały tylko stare pocieszne zakłady a jak wybudowali nowe to za najniższą krajową. Stąd nie ma co się dziwić, że młodzi po szkole uciekają za granicę a studenci wyjeżdżają tam gdzie rozwija się gospodarka i są większe perpsektywy

Andrzej

Widziałem ze jest oferta na inzyniera? Możecie powiedzieć czy jest tam duża rotacja na takich stanowiskach ??

sdfv

przecież tak na prawdę to wysyłając CV to nic się nie traci chociaż powiem Wam że jednak na chwilę obecną to w firmie nie jest prowadzona żadna rekrutacja chociaż z drugiej strony to może jednak warto wysłać swoje CV zawsze to będą je mieli w bazie ..

Gość

Cyrk nie zakład !!! Na stanowiskach są osoby które nie mają wogóle pojęcia o swojej pracy i tak się slizgaja z roku na rok a dyrektor firmy albo nic nie widzi bo ślepy??wygląda na mądrego gościa kantują go chyba na każdym kroku a on wierzy w bajki ......Zarobki najniższe. ...oczywiście podwyżki tylko dla tych co już mają dużo (za starego dyrektora stawki) oraz dla wybrańców. ... fajne jest to że nie ma presji nerwowki w tym zakładzie to tyle na plus

profesor

ludzie co wy piszecie to same głupoty skad macie takie informacje

ja

Taaaak ponad przeciętne.

ble ble ble

fundament to coś o czym autocam zapomina .

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

pytałem w kadrach

anonim

szukają teraz kilku osób na maszyny

stefan

Witam . Orientuje sie ktos czy planują jakieś przyjęcia.

miś

Na dzien dzisiejszy niema zadnych przyjęć.HR.

Adi

Co się dzieje w tym utrzymaniu ruchu że nikt nie chce tam pracować.

andrzej

Przyjęcia chyba są bo widziałem ze ludzie sie kręcą po zakładzie na rozmowy przychodzą.

lelen

Mam pytanie do obeznanych.Poprzez jaka agencją aktualnie przyjmują bo słyszałem coś o jakiejś Progres.

pikok

Przyjęcia są.Mojego kolege przyjeli.Nie wiecie czy planują kolejne przyjęcia.

arek

Ludzie , czy powariowaliście ? Autocam to syf. Pracuje w Niemczech z firmy Zeitman. Płaca 1800 E , zakwaterowanie i klimatyzowane hale .Tokarze manualni szczególnie poszukiwani .

anonimus
@arek 10.08.2015 10:51
Ludzie , czy powariowaliście ? Autocam to syf. Pracuje w Niemczech z firmy Zeitman. Płaca 1800 E , zakwaterowanie i klimatyzowa...

do arek...ciekawe jak długo tam popracujesz...

mirek

Arek.O czym myslisz pisząc kwater.Co ty myslisz ze mieszkanko ci dadzą bo nie rozumiem.Finansowo jak wyjdziesz to twoja sprawa. 1850 brutto dostaniesz. A jak i na co te pieniadze wydasz to nikt nie wie.

zbigniew golob

Nie.Siedzę dalej.

znajomy

zbyszek wróciłeś ? Witaj - a czemu już ? (przeskrobałeś?)

mirek

za wiedze wlasnie jest taka stawka.

zbigniew golob

To jest nas dwoje.

pracownik
@zbigniew golob 08.07.2015 14:45
To jest nas dwoje.

o całe 3100 za dużo masz !! UCZYĆ SIĘ A NIE POUCZAĆ INNYCH zbigniew golob i mirek to DWÓCH chyba że golob jest w stringach i farbowany to DWOJE.

zbigniew golob
@pracownik 12.07.2015 07:04
o całe 3100 za dużo masz !! UCZYĆ SIĘ A NIE POUCZAĆ INNYCH zbigniew golob i mirek to DWÓCH chyba że golob jest...

Dwóch,dwie,dwoje brzmi jak twoje (UCZYĆ SIĘ A NIE POUCZAĆ INNYCH)

mirek

Panie Golob.Ja mam stawke 3100 plus 600 premi.

zbigniew golob

Przepraszam są ludzie z Wałbrzycha co dostali 2900,00 zł + premia.(Jak mówi lekarz - nie ma głowy ale ma plecy - będzie żył )

zbigniew golob

No ile, najniższa krajowa tak jak tym po kursie CNC?

czarny

Jak jest naprawdę w autocamie, jakie sa stawki i czy warto starać sie tam o zatrudnienie.

zbigniew golob

O przygadał kocioł garnkowi .To czemu Jasiu nie odpiszesz ładnie jak jest uroczo w autocamie jak ktoś oto prosi.A co do twojej wypowiedzi to jeśli chcesz zobaczyć zero albo MNIEJ NIŻ ZERO to spójrz w lustro.(NIŻ piszemy przez Ż nie Z) skończ podstawówkę osiem klas to pogadamy.

zbigniew golob

A co byś chciał wiedzieć? A tak ogólnie to jestem sprzątaczką.

Nergal
@zbigniew golob 10.06.2015 19:20
A co byś chciał wiedzieć? A tak ogólnie to jestem sprzątaczką.

GOLAB!!!!- facet nie wprowadzaj ludzi w błąd!!! , zwolniłeś się,i w tej firmie przecież nie pracujesz!!! nie zniechęcaj ludzi, którzy chcą podjąć się pracy. v Byłeś zerem a jesteś MNIEJ NIZ ZERO !!!!

elladpbz
@Nergal 13.06.2015 22:10
GOLAB!!!!- facet nie wprowadzaj ludzi w błąd!!! , zwolniłeś się,i w tej firmie przecież nie pracujesz!!! nie zniechęcaj ludzi,...

to jakiś kretyn

adam

Dlaczego dac se spokój i w czym trzeba być dobrym.Bo to dwuznacznie brzmi.Ten Golob to zwykły pracownik czy ktos z wyższej ligi

kolega

no kim, no kim, najbardziej kompetetą osobą z którą możesz porozmawiać - to jest gość który wie wszystko i o wszystkich - wielki szacun dla niego,a le powiem Ci jedno - daj se spokoj, chyba ze jeste dobry

dzidek

A kim jest ten Golob

dzidek

Orientujecie sie czy sa tam jakies przyjecia i na jakie stanowiska

kolega
@dzidek 01.06.2015 14:09
Orientujecie sie czy sa tam jakies przyjecia i na jakie stanowiska

musisz porozmawiać ze zbyszkieem golobiem

romek

system trzy zmianowy system czterobrygadowy zalezy gdzie trafisz.Na sobote zapiszą cie bez pytania i musisz przyjsc.W zamian dostaniesz dzien wolnego w dogodnym dla kierownika terminie.Nie nazywałbym tego nadgodzinami,

PRACOWNIK

musisz się przenieść, popracować, dać się poznać od strony fachowości,kompetencji i umiejętności pracy w grupie i ocena wyjdzie sama. Co do pracy w nadgodzinach NIKT ZMUSIĆ NIE MOŻE

arek
@PRACOWNIK 27.04.2015 07:14
musisz się przenieść, popracować, dać się poznać od strony fachowości,kompetencji i umiejętności pracy w grupie i ocena wyjdzie...

Chłopie ! Siedz w Wałbrzychu. Chyba , że nie zależy tobie na życiu. Jak masz żle , to będziesz miał gorzej.

otręb

Autocam rekrutuję operatorów produkcji, jak polecacie pracę w tym zakładzie, jak z zarobkami, dwie czy trzy zmiany , czy jest zmuszanie do nadgodzin, czy jest możliwość awansu albo rekrutacje na jakieś lepsze stanowisko i czy firma się rozwija ? Proszę o opinię pracowników, ponieważ chcę się przenieść z zakładu produkcyjnego z Wałbrzycha do Autocamu KG. z góry dziękuję

kulfon

Bys sie zdziwil. Pracowalem 2 lata temu w Autocamie to znam te maszyny . A co mam ci wytlumaczyc posuwy obroty m kody g kody .Te programy sa banalnie proste w ISO pisane.Taka wersja dla poczatkujacych.

arek
@kulfon 27.03.2015 05:29
Bys sie zdziwil. Pracowalem 2 lata temu w Autocamie to znam te maszyny . A co mam ci wytlumaczyc posuwy obroty m kody g kody .T...

Niezupełnie się z tobą zgadzam. Porównaj kody ISO dla Fanuka i dla Heidenhaina. Można napisac program dla Mazatrola Mitsubishi , ale tam są praeciwne zwroty w układzie kartezjańskim. W Autocamie programy są proste , bo produkcja jest prosta (nie mówię o Chironach )Wgraj ten prosty program na tokarkę z głowicą ślizgową np. Citizen , a rozwalisz maszynę.Najgorsze co może być w pracy na cnc to rutyna.

kolega kulfona

szkoda że tak malo wiesz ale to twoj problem, chyba ze jestes taki mocny to napisz jakie parametry za co sa odpowiedzialne??????????????????

kulfon

Kolego maszyny moze i stare ale sterowanie sie liczy.Fanuc serii O-T czy 18 to sa najpopularniejsze a w szczegulnosci 18 .W nowych masynach Nakamury,Daewoo,Victora i wielu innych sa montowane.A zeby wiedziec jak produkowac to nie trzeba znac programu.

kolega kulfona

kulfon to chyba jakiś operator z epoki poprzedzajacej wyprodukowane maszyny na ktorych pracuje wiec skad ma wiedziec jak na nich produkowac.

kulfon

Gduby te Biglie byly serwisowane to by bylo git.To sa dobre maszyny na taka produkcje.Ale musza byc zadbane i serwisowane.Tak zwani mechanicy to tam robia za statystów.A co do umiejętności programowania to na dzien dzisiejszy zaden pracownik niema o tym zielonego pojecia a nawet inzynierowie nie sa tam alfa i omegaNajlepszy jest ten Edek Ącki ten to czego sie nie dotknie to zepsuje.To jest fachura.Brygadzisci to inna bajka.Zrób se sam załatw se sam myśl se sam.Takie maja podejscie .

PRACOWNIK
@KOLEGA PO FACHU5ZNE 30.04.2015 20:18
witaj zbigniew, dawno cię nie było

a ja wiem gdzie Zbyszek był no gdzie zgadnijcie ?? z dodą pod maszyną gumę żuł ha, ha, ha

zbigniew golob
@PRACOWNIK 08.05.2015 12:48
a ja wiem gdzie Zbyszek był no gdzie zgadnijcie ?? z dodą pod maszyną gumę żuł ha, ha, ha

A ty byłeś jako podnóżek.

arek

A tak może mi ktoś powie , po co umiejętność podstaw programowania skoro brygadziści nie mają o tym zielonego pojęcia ?

arek

No co jest ? Autocam znowu poszukuje pracowników ?Ludzie , czyżbyście zaczęli szanować zdrowie ? Zapewne w Kamiennej powstały nowe miejsca pracy .

arek
@arek 06.03.2015 18:22
No co jest ? Autocam znowu poszukuje pracowników ?Ludzie , czyżbyście zaczęli szanować zdrowie ? Zapewne w Kamiennej powstały n...

Firma zajmująca się precyzyjną obróbką ? Tam utrzymanie tolerancji dłogości 0,15 jest sztuką .To jest muzeum maszyn .

Zostaw opinię o Autocam - Kamienna Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Autocam