Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.

Olsztyn

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 509 ocen.

Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.
2 509

Opinie o Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.

Wojtek

Od strony klienta zarówno kupującego jak i sprzedającego jak wygląda zapłata dla agenta

Głos rozsądku

W dzisiejszych czasach trzeba mieć coś z głową aby otworzyć działalność i pracować za darmo dla kogoś do momentu sprzedaży nieruchomości jednocześnie dzielić się po połowie marżą Zdecydowanie wolontariat na rzecz zwierząt czy ubogich da więcej satysfakcji. A w wolnych chwilach można pracować na przysłowiowej kasie co sumarycznie da więcej dochodu niż utrzymanie samochodu paliwa i koszty działalności w długich okresach bez sprzedażowych nieruchomości. Jest oczywiście jeszcze jedna opcja Gdy żyjesz na utrzymaniu rodziców męża żony kochanka to dla zabicia czasu można polansować się w świecie nieruchomości jako specjalista ds. sprzedaży nie wiadomo czego

anonymous

Praca - a raczej współpraca dla wytrwałych. Własna działalność (z tego co mi wiadomo są też akcje z umowami zlecenie na jakieś inne spółki, w której ta spółka wynajmuje Ciebie Freedomowi), koszty 100 % twoje, brak zwrotów. Praca tylko na prowizji. Szkoleń bardzo dużo, aż czasem masz wrażenie że za dużo. Generalnie należy się nastawić, że przez pierwsze pół roku to nic nie zarobisz, tylko będziesz ponosił koszty. Oczywiście zawsze możliwe jest, że trafisz kilka "złotych strzałów" i zarobisz całkiem fajną forsę, ale to teoria. Biorąc pod uwage ofertę Fredoom, taka sytuacja jest mało prawdopodobna. Atmosfera sztuczno-korporacyjna. Niektórym to pasuje więc będzie całkiem ok. Podsumowując - dla wytrwałych, z zasobnym portfelem, nie szukających pracy w której zarobisz na rachunki.

Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 07.06.2018 22:18

Potwierdzamy, wytrwałość jest bardzo pożądaną cechą w tej branży, nie tylko na początku swojej drogi ;-) Natomiast nie możemy się zgodzić z brakiem zarobków przez pół roku. Ostrzegamy podczas rekrutacji, że pierwsze wynagrodzenie może się pojawić nawet w przeciągu 3 miesięcy, choć coraz częściej sprzedaż następuje już w pierwszym/drugim miesiącu współpracy. Być może tak długi czas do pierwszej sprzedaży związany jest ze stylem pracy konkretnego oddziału. Czy możemy w związku z tym poprosić o wysłanie większej ilości szczegółów na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl? Z pewnością sprawdzimy, z czego wynika tak długi okres wdrożenia.

anonim

(usunięte przez administratora)

Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.
pracodawca
@Agent 19.02.2018 12:05

Drogi Agencie! W Warszawie rekrutacja przebiega w sposób ciągły, w związku z dużym zapotrzebowaniem na rynku. Wszelkie szczegóły z chęcią przedstawimy na spotkaniu, gdyż zbyt wiele czynników składa się na sposób współpracy. Sugerujemy wybranie odpowiedniego oddziału: https://www.freedom-nieruchomosci.pl/oddzialy oraz wysłanie aplikacji do wybranego dyrektora/menedżera.

Kate

Nie wiem jak się pracuje w tej firmie ale jeżeli ja jako klient sama się zgłosiłam 3 razy z prośbą o sprzedanie mojej nieruchomości i 5 miesięcy nie otrzymałam żadnego kontaktu... to nie świadczy to dobrze o firmie.

Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.
pracodawca
@Kate 02.05.2018 14:37

Droga Kate, czy możemy prosić o opisanie tej sytuacji i przesłanie jej na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl? Ze szczególnym wskazaniem miasta i oddziału, do którego kierowała Pani swoje zapytania. Ta sytuacja stoi zdecydowanie w sprzeczności ze standardami obsługi Freedom Nieruchomości.

anonim

(usunięte przez administratora)

Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.
pracodawca

Drogi Oszukany, bardzo nam przykro, że doszło do takiej sytuacji i że Pana opinia została bez odpowiedzi. Niemniej jednak, opisana sytuacja zdecydowanie nie zgadza się ze standardem obsługi agencji Freedom Nieruchomości, dlatego też bardzo prosimy o opisanie tej sytuacji na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl. Z całą pewnością szybko podejmiemy odpowiednie kroki.

Karolina Bydgoszcz

Czy zatrudnienie jest na podstawie umowy o pracę czy własnej działalności gospodarczej?

Freedom Nieruchomości
pracodawca
@Karolina Bydgoszcz 19.03.2018 13:38

Pani Karolino! W znakomitej większości współpracujemy z agentami, którzy posiadają własną działalność gospodarczą. Dopuszczane są jednak inne formy, ale o szczegółach z chęcią opowie Pani menedżer lub dyrektor oddziału ;-)

Karolina

Umowa o pracę? Czy własna działalność ?

Freedom Nieruchomości
pracodawca
@Karolina 19.03.2018 13:41

Pani Karolino! Co do zasady stosujemy współpracę w ramach działalności gospodarczej. Zdarzają się jednak sytuacje, w których dopuszczane są inne formy zatrudnienia. O wszystkich szczegółach i możliwościach polecamy porozmawiać na spotkaniu z menedżerem oddziału ;-)

Krzysztof

Hej, Nie polecam pracy i współpracy w tej firmie Po przepracowanych 4-tygodniach od managera dowiedziałem się, ze mamy na nowo spisać umowę współpracy bo przecież żadne pieniądze za 4-tygodnie pracy mi się nie należą ☹️ Masakra Nikomu nie polecam moja współpraca z Freedomem zapewne znajdzie swój finał w sadzie

Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.
pracodawca
@Krzysztof 05.04.2018 11:02

Panie Krzysztofie, bardzo prosimy o opisanie całej sytuacji i przesłanie jej na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl. Pierwsze tygodnie poświęcone są z reguły na staż w biurze i szkolenia, wewnętrzne i zewnętrzne. Jeżeli doszło do nieporozumienia na linii pośrednik-menedżer, z pewnością zajmiemy się tą sprawą. Do szybkiego usłyszenia!

Hubert

Cześć :) Jak wygląda system prowizyjny w FREEDOM? To znaczy. Pozyskuję mieszkanie na wyłączność z klauzulą 6% wynagrodzenia. Ile procent od tych 6% rości sobie freedom? Jest to na poziomie 50/50 - po połowie dla każdej ze stron czy może trochę inaczej? Jest to bardzo ważne. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Serdecznie - przyszły agent :)

Freedom Nieruchomości
pracodawca
@Hubert 29.01.2018 10:03

Drogi Hubercie, zapraszamy Cię na rozmowę z jednym z naszych menedżerów, tam dowiesz się wszystkiego, co jest Ci potrzebne. Temat wynagradzania oraz premiowania jest zbyt rozległy, aby opisywać go w tutaj, w ten sposób ;-) Do szybkiego zobaczenia!

Hubert

Witajcie! Jak wygląda procentowo podział prowizji między agentem, a biurem? Jak wyglądają początki w firmie jako początkujący. Pozdrawiam Serdecznie :)

Agent

@Anonimsam Z Twoim podejściem do pracy widać, że nie jesteś typem osoby pracowitej. Freedom Nieruchomości to firma dla ludzi zaangażowanych i chcących coś w życiu osiągnąć. Dają możliwości i pomagają na początku a to już jest bardzo dużo, przy dzisiejszej konkurencji.

anonim

(usunięte przez administratora)

Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.
pracodawca
@zainteresowany 15.10.2017 00:23

Polecamy też skontaktować się z losowo wybranym pracownikiem ze swojego miasta: http://www.freedom-nieruchomosci.pl/ludzie Każdą opinię warto zweryfikować ;-)

Agent

Ja myślę, że zadowolenie z samego siebie, z dobrze wykonanej roboty, wdzięczność klientów i mocne wsparcie firmy Freedom to są powody, dlaczego tu jestem :) Jestem potrzebny.

ZadowodolonyPracownikFreedom

Freedom to firma w której pracuję od blisko 3 lat. Nie jest to moja pierwsza praca w biurze nieruchomości ale to tu poraz pierwszy dostałam prawdziwe szkolenie na starcie i możliwość dalszego kształcenia się w ramach cyklicznysz szkoleń. Polecam choć początki bywają trudne, później jest już tylko lepiej! Zadowolony pracownik

Martyna

@Magda Bardzo merytoryczna opinia, tak fajnie napisałaś jak są w firmie poukładane pewne sprawy. Bardzo pomogłaś mi w podjęciu decyzji o aplikowaniu.

Julita

@Mario piszesz, że jesteś nowym pracownikiem w firmie. Pewnie więc dobrze pamiętasz swoją rozmowę kwalifikacyjną. Co mógłbyś doradzić osobom, które ten etap mają jeszcze przed sobą? Czy podczas procesu rekrutacyjnego do Freedom Nieruchomości coś Cię zaskoczyło?

Mario

Ja zaczynam i na razie mi się Bardzo podoba:)

Magda

Firma o kulturze organizacyjnej znacznie powyżej średniej. Bardzo logicznie poukładany proces, starannie przygotowane i przemyślanie szkolenia, bezcenne wsparcie. Od początku jesteś traktowany jak członek zespołu, w skali mikro (w oddziale) i makro (w całej organizacji). Nieograniczone możliwości rozwoju, nie ma sufitu, ani ze szkła ani z betonu ;) Fakt, trzeba to kochać, a przynajmniej lubić, ale to dotyczy wszystkiego, co się robi w życiu.

Adam Augustyniak

Pracuje od ponad trzech lat i z cała odpowiedzialnością mogę polecić Freedom jako miejsce w którym mocno stawia się na ludzi. Zarówno w Olsztynie jak i Gdańsku ludzie są życzliwi i ambitni co tworzy świetna atmosferę. Zarobki dla najlepszych są na najwyższym poziomie a firma cały czas dba o szkolenia i rozwój pracownika.

Tomek

Witam. Pracuję we Freedom Nieruchomości już prawie 3 lata. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z tą firmą. Bardzo dobrze ułożony program szkoleniowy, profesjonalne podejście do klienta, ciągła pomoc ze strony menedżera i świetna atmosfera w zespole to główne atuty firmy. Polecam jako pracodawcę i oczywiście polecam klientom, którzy chcą sprzedać swoją nieruchomość. Życzę dalszych sukcesów tej firmie. Tomek

Michał

W każdej branży można znaleźć jakieś mankamenty i każdego zarówno chwalić jak i oczerniać. Rozpoczęcie prowadzenia własnego biznesu zawsze wiąże się z ryzykiem i dlatego wskazane jest zaczynać go z jakimiś oszczędnościami żeby " mieć paliwo " na start. Znam rynek nieruchomości i obiektywnie muszę powiedzieć, że firma Freedom daje duże możliwości. Na ich korzyść przemawia to, że mają narzędzia do pracy ( szkolenia, marketing, media społecznościowe ). To co ich wyróżnia na rynku to skuteczność i szybkość w sprzedaży. Nieruchomości " nie wiszą " u nich miesiącami, a to że nie pracują za darmo to normalna rzecz na rynku. Reasumując polecam firmę Freedom, ponieważ działają profesjonalnie, skutecznie i na przejrzystych zasadach.

Delfina2016

Pełen profesjonalizm w szkoleniu pracowników zrekrutowanych . System pracy w sprzedaży przewyższający swoją skutecznością innych pośredników działających na rynku. Bez dwóch zdań.

Aga

Nie rozumiem tego całego hejtu w niektórych wypowiedziach. Ja pracuję we Freedom od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolona. Wreszcie znalazłam swoje miejsce na ziemi, a mianowicie zajmuję się nieruchomościami, pracuję ze wspaniałym zespołem, gdzie nawzajem sobie pomagamy i chciałabym robić to jeszcze długo. Kiedy wybierałam biuro , w którym chcę pracować, długo się nie zastanawiałam - tylko Freedom!. Idą z duchem czasu, marketing na najwyższym poziomie, dbałość o szczegóły, wystarczy porównać ogłoszenia tego biura z innymi oraz skuteczność jaką mają przy sprzedaży. POLECAM!!!!

Mateusz

Dobre miejsce pracy jesli chcesz sie rozwijac - wybierajac ta prace trzeba miec swiadomosc ze idziesz pracowac w sprzedazy. Na start dostajesz podczas szkolenia dostajesz wiedzę, ktora jest niezbednikiem jesli chodzi o narzedzie do pracy. Jesli chodzi o oplate za szkolenie to normalna rzecz - kiedy jakas firma finansuje Ci szkolenie dokwalifikujace podpisujesz lojalke zobowiazujac sie odpracowac w danej firmie X czasu.

Mas

Istotne problemy naszego życia nie mogą być rozwiązane na tym samym poziomie myślenia, na jakim byliśmy, kiedy je tworzyliśmy. Ludzie są gotowi wierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę.

Stanisław Buczak

Nie mam zastrzeżeń. Agent któremu zaufałam, aby poprowadził moja sprzedaż zrobił to bardzo dobrze! Zapracował na swoje wynagrodzenie mając bardzo dobre umiejętności negocjacyjne. Polecam Freedom Nieruchomości - oddział Katowice.

kasik

Fachowa obsługa i szybka sprzedaż oraz wynajem. Polecam

Wisg

Sprawnie i uczciwie działająca firma

Roman

Bardzo fajna współpraca z biurem. Pomogli mi szybko sprzedać nieruchomości pomimo trudnej sytuacji prawnej. Polecam

Zostaw opinię o Freedom Nieruchomości Sp. z o.o. - Olsztyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Freedom Nieruchomości Sp. z o.o.