*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.
zadowolony :)
07.05.2019 19:53
Jak się Wam nie podoba w Valeo to NPA Skawina uruchamia nową linię produkcyjną i szukają ludzi. Zarobki na start oferują duże lepsze, atmosfera też spoko. Polecam. Kto chetny iniech się zgłasza do nich
dumna
13.05.2019 00:57
A kto ma się zgłaszać ? Panie które za dużo chciały ?!! Zrozum kobiety za dużo miały i tyle dostały, czy to w biurze a napewno na produkcji!
KSU
28.04.2019 16:48
Na jaki zarobek może liczyć osoba zaczynajaca pracę na produkcji ?
Jak są płatne godziny nadliczbowe soboty i niedziele ?
Praca fajnie ogólnie czy do kitu ?
kat
01.05.2019 20:58
2450zł brutto + premia 280zł brutto ( ruchoma ) + 280zł dodatku do 4 - bryg. Praca w dniu wolnym wg grafiku płatna 100%.Praca fajna, jak masz odpowiednie nastawienie. Pracujemy, żeby mieć kasę a jak przy okazji poznajemy ludzi i się z nimi dogadujemy, to jest super.
Dzik
02.05.2019 08:32
Praca, do KITU. Pracujesz w szkodliwych warunkach smród na hali a dostajesz za to marne grosze. Praca BARDZO NUDNA, 8 h ciagnie sie jakbyś siedział tam przynajmniej z 12, o ludziach (nie wszystkich) już nie wspominając...
Widzę że sami sympatyczni i pomocni ludzie w tej Skawinie pracują .Nasze podwyżki są na stronie Solidarności każdy może sobie o nich poczytać .
Jasiek
23.03.2019 14:11
Praca w valeo poprzez "zewnętrzną agencję"adeco" - proponują pracę na chłodnicach za 3,4 euro na godzinę brutto ... Czy już wiecie dlaczego ciągle brakuje pracowników ?
Xyz
11.03.2019 09:55
Jak podwyżki?
Nikita
17.03.2019 17:25
Strajk w Valeo heeee dobre i kto niby jak (usunięte przez administratora)odezwać niepotrafią tylko patrzą na wynik i robią z siebie pośmiewisko latają te chore kobiety i co z tego mają podziękowanie od kierownika hee tragedia biedni ludzie
Nikita
17.03.2019 17:30
Srak jak niewiesz jak
KSEnia
15.03.2019 17:31
A jakies opinie o pracy w biurze?ktos Moze sie podzielic?
P
16.03.2019 02:34
Hahehehe co dalej jak wasze formularze :P
P
16.03.2019 02:36
A no i wasze instrukcje, zapomniałem dodać
Zarabianie
14.03.2019 10:54
Jeżeli nudzi cię praca lub mało zarabiasz, możesz się zająć zarabiać przez internet. Wejdź na mój profil instagram: @zarabiajprzyinternecie
lub na moją stronę internetową: www.zarabiajprzyinternecie.pl.tl
ech
11.03.2019 09:55
Najpierw poddaje się niesamowitej presji kierowników zmian i liderów, każe im produkować coraz więcej sztuk coraz mniejszą ilością operatorów, a potem robi z nich jedynych winnych zaistniałej sytuacji. Powinni liderzy zrezygnować ze swoich funkcji , niech sobie biurasy sami robią! Stanąć na maszynie i produkować ściśle wg standardów wymyślonych w biurach, czyli wiadomo z jakim skutkiem.
Atmosfera coraz gęstsza, podobno dziennikarze poczuli medialny, przynoszący zyski temat, na dodatek ktoś im pomaga dotrzeć do byłych i aktualnych pracowników. Prawnicy zacierają ręce bo dla nich afera to też zysk, związek sobie zrobił najlepszą reklamę jaką mógł a jedynym przegranym jest zakład, który nie dość, że opinie ma jaką ma, to po ostatnich wydarzeniach będzie miał jeszcze gorszą. Na dodatek w takim zakładzie lepiej nie być liderem czy kierownikiem, bo to za chwilę może skończyć się zarzutami... Najgorsze, że osoby które za to odpowiadają tradycyjnie uciekają od odpowiedzialności, zrzucając ją na innych.
V
10.03.2019 01:46
Czarne chmury się zbirają nad firmą
20.02.2019 16:50
Co tam ciekawego wywalczyly zwiazki bo jakos cisza. licza skladki czlonkowskie za malo jest na koncie wiec nic niebeda robic . nowi pracownicy przychodza i dostaja wiecej niz pracownik ktory pracuje dwa trzy lata .
08.03.2019 23:47
Ja myślę że ludzie zaczną sie zwalniać i firma upadnie bo to jest jakiś kabaret premia kwartalna wstrzymana. Ofert pracy jest duzo i każdy coś znajdzie dla siebie ????
Niemiły
09.03.2019 15:16
Czyli jakby nie stare baby to zakład by padł na pysk zawalając dostawy eheheheheh. Swoją drogą ciekawe, że równocześnie denerwuje Cię rzekome nieróbstwo liderów a zarazem nadgorliwość bab z wiochy..... Brak konsekwencji Kolego...
09.03.2019 07:44
Tak się zastanawiam po lekturze artykułu w eska news i tego forum...
Wyjść do toalety nie ma kiedy, rozmawiać nie wolno, urlopu w dzień który nam pasuje nie dostaniemy, przełożeni zachowujący się jak nadzorcy na plantacji bawełny... Gips na plecy i ogień do roboty... (usunięte przez administratora) Dyrekcjo, menadżerowie wy żyjecie w ogóle? Przecież to WY ten zakład doprowadziliście do takiego stanu! To jest Wasza odpowiedzialność! Wasza praca! Swoje zwierzęta domowe zapewne lepiej traktujecie! Skąd Wy się wzięliście? Korea Północna? PGRy? Te klimaty?
Przecież gdyby było normalnie, nie trzeba by było autobusy pracownicze rozsyłać w jakim promieniu? 50km od zakładu, większym?! O Ukraińcach nie wspominając! Ileż ten zakład zatrudnia osób 3-4 tysiące... Cóż to jest? Śmieszna liczba, sama gmina Skawina liczy 40 tysięcy, plus okoliczne gminy to już ze 100 tys osób, a obok (10-15km) prawie milionowy Kraków! No ale jak się zapewne, bo to wynika z lektury forum, nie potrafi zarządzać firmą, budować pozytywnej atmosfery, dobierać ludzi po kluczu kompetencji tylko po linii układów rodzinno-towarzyskich, promuje za donosicielstwo, wazeliniarstwo a nie za umiejętności, nie słucha się zdania pracowników i ma rotacje zatrudnienia roczną na poziomie kilkunastu, kilkudziesięciu % to świadczy to o zarządzających tylko jedno - nadajecie się do tarcia chrzanu, tudzież innych nieskomplikowanych, lekkich prac ręcznych, najlepiej wykonywanych samemu. Zastanówcie się nad sobą, nawet posiadanie papierka z uczelni, na którym napisali, że jest się prze ch z zarządzania wcale nie musi świadczyć o tym, że w praktyce się nadajecie do tej funkcji! Nawet w medycynie wśród lekarzy są fachowcy i zwykłe konowały, których gabinety omija się z daleka!
To nie jest też tak, że ten problem powstał z dnia na dzień, to konsekwencja doboru ludzi na stanowiska kompletnie nienadających się do zarządzania, współpracy z grupą ludzi! O ile lata temu to nie eskalowało z powodu ogromnego bezrobocia, gdy posiadanie pracy było luksusem, to teraz gdy oferta pracy goni ofertę, to wybuchło niczym granat w (usunięte przez administratora) A Wam się nadal najwidoczniej wydaje, że ludzie za płotem valeo marzą o pracy u Was... Nie, nie marzą, a większość zatrudnionych zapewne chętnie by odeszła i wstydzi się swojego miejsca pracy!
Ten artykuł w internecie "eska news valeo" to i tak zapewne tylko wierzchołek góry lodowej bo w takich przypadkach tylko jakiś % ma odwagę się wypowiedzieć. Z resztą poruszono tylko problem stosunków między ludzkich, a skoro to takie (usunięte przez administratora) to ciekawe jak sam proces produkcyjny wygląda i na ile się go przestrzega, podobnie bhp, wiadomo ze strony SAS SKAWINA, że nie wszystko jest cacy. Jeśli dziennikarz będzie chciał a związkowiec mu pomoże, to być może dotrze do takich informacji, że ten materiał okaże się małym pierdnięciem przed prawdziwym trzęsieniem ziemi! VW był taki kryształowo czysty a tymczasem jego dyrektor gnije w kryminale po aferze spalinowej... Jak jest u Was to już sami będziecie wiedzieć najlepiej, czy np. tzw audyty klientów to pokazanie produkcji taką jaka ona jest, czy może odgrywanie szopki świątecznej w asyście 3 króli... Ja nie wiem. Wiecie Wy. SAS jednak daje do myślenia...
Ciekawe co teraz zrobi najniższy szczebel zarządzania tzw liderzy/brygadziści... Wydaje się, że wszystkie winy spadną na ich barki. Kozioł ofiarny musi się znaleźć. Jakie konsekwencje poniosą, czy może sami wyprzedzą ruchy przełożonych i solidarnie zrezygnują oszczędzając sobie nerwów.
Tak czy inaczej bardzo rozwojowa sprawa, związek powinien zrobić wszystko aby problemem zainteresowały się ogólnokrajowe media, nie tylko eska, już Wy związkowcy macie swoje dojścia. Może trzeba połączyć siły z SAS SKAWINA... Może trzeba anonimowo popytać pracowników aktualnych, dotrzeć do byłych, dlaczego odeszli, jak się na sprawę zapatrują... Co należy zrobić aby było normalnie!
Naprawdę nie chodzi o to aby spowodować upadek zakładu, chodzi o normalność, o godne traktowanie na ludzkim poziomie! W przypadku SAS o ochronę wszystkich okolicznych mieszkańców i pracowników najbardziej narażonych na zanieczyszczenia.
Związkowcy naprawdę powodzenia, trzymam kciuki, dzięki swoim działaniom możecie wiele zmienić i nie ukrywam, że i finansowo zyskać. Dużo więcej członków a zarazem składek trafia do związku który walczy, działa, niż do takiego który nic nie robi
Uczciwy
09.03.2019 09:08
Tak jest i przede wsystkim brać się za tych dziwnych Liderów z pieca bo oni to totalne nieporozumienie
09.03.2019 11:35
Tak z ciekawości - jakie trzeba mieć wykształcenie aby zostać liderem procesu lutowaniu stopów lekkich? Rozumiem, że to jest ta funkcja o której tutaj potocznie piszecie lider pieca? Wystarczy jakieś konkretne średnie techniczne czy bez wyższego metalurgicznego się nie obejdzie?
Jakie są jeszcze komórki produkcyjne i liderzy z tym związani? Tak na logikę to jakiś montaż i wydaje mi się, że tam budowa maszyn to minimum oraz jakieś testy, jakość - czyli aparatura kontrolno-pomiarowa minimum.
W PM Polska (papierosy) wymagania to wyższe i angielski.
No i tak obiektywnie na tych stanowiskach w innych firmach pracuje się w 90% intelektem nie fizycznie. Oczywiście każdą pracę fizyczną taka osoba musi potrafić wykonać wzorcowo.
Uczciwy
09.03.2019 09:13
Lider na piecu wie że żyje ale pojęcia o pracy zero do roboty nieroby za co te pieniądze biorą?
inzynier
06.03.2019 20:12
Witam, właśnie przeczytałem artykuł opisywany w mediach nt. zastraszania i terroru w valeo. Naprawde dziwie sie ze na obecna chwile przy takich rotacjach pracowniczych jest w stanie sie zachowywac pion kierowniczy. Pracuje w innym zakladzie pracy zdecydowanie wiekszym niz valeo rowniez na stanowisku kierowniczym i takie rzeczy nie są dopuszczalne, za to poleciał bym z pracy. Osobiscie proponuje podgrzac atmosfere i wymusic zmiane osob zarządzających bo obecni najwidoczniej nie zauwazyli obecnej koniuktury ze pracownika nalezy szanowac (nie dot. nierobow) aby pozostał a nie zeby zmienil pracodawce. Pamiętajcie jest was więcej oni boją sie masowych zwolnien nie robcie za dwoch przy zamowieniach tzw. ciaglych szybko valeo dostanie rykoszetem jako podwykonawca za nie wywiazywanie sie z zamowien.
09.03.2019 07:20
Tak się zastanawiam po lekturze artykułu w eska news i tego forum...
Wyjść do toalety nie ma kiedy, rozmawiać nie wolno, urlopu w dzień który nam pasuje nie dostaniemy, przełożeni zachowujący się jak nadzorcy na plantacji bawełny... Gips na plecy i ogień do roboty... Cóż to ma być (usunięte przez administratora)? Dyrekcjo, menadżerowie wy żyjecie w ogóle? Przecież to WY ten zakład doprowadziliście do takiego stanu! To jest Wasza odpowiedzialność! Wasza praca! Swoje zwierzęta domowe zapewne lepiej traktujecie! Skąd Wy się wzięliście? Korea Północna? PGRy? Te klimaty?
Naprawdę nie chodzi o to aby spowodować upadek zakładu, czy mu zaszkodzić, chodzi o normalność, o godne traktowanie na ludzkim poziomie! W przypadku SAS o ochronę wszystkich okolicznych mieszkańców i pracowników najbardziej narażonych na zanieczyszczenia.
07.03.2019 12:07
Dlaczego admini usunęli linka do artykułu w eska news o atmosferze pracy w zakładzie? Ciekawy materiał dziennikarski pomagający podjąć decyzję o tym czy warto czy nie, aplikować do pracy... Tylko tyle. Ale jeśli nie wolno dodawać linków, to polecam eska news kraków i poszukać materiału o valeo. Niech każdy wyrobi sobie opinie czy jest to prawda czy nie.
Janek
08.03.2019 20:18
W przeglądarkę wpisujemy - eska news valeo - i mamy...
Ona hel
06.03.2019 21:26
Z dedykacją dla emergency apu2 o tobie lukasz będzie następny artykuł. Pozdrowienia dla rudej koleżanki
hell
06.03.2019 23:31
doczeka się i on (usunięte przez administratora)
strach się przyznać
08.09.2018 22:28
Z punktu widzenia technologa/utrzymańca ruchu, to jest tragedia co na zakładzie się dzieje. Na maszynach przypadkowi ludzie , najzwyczajniej nie ogarniający zawiązania sznurówek a co dopiero maszyn na linii produkcyjnej, ogarnięci odeszli, w związku z tym liczba wezwań do pseudo awarii albo usterek spowodowanych brakiem umiejętności astronomiczna, nikt tych ludzi nie pilnuje, szkoli, bo liderzy nie mają czasu, gdyż albo sami robią przy innej maszynie, albo to jacyś przypadkowi ludkowie z łapanki którzy sami nie wiedzą jak cokolwiek ogarnąć. Przestoje ogromne, wadliwe sztuki co chwilę, wydajność dramat... Sytuacja nie do pomyślenia 2-4-6-8 lat temu. Aktualnie wypadałoby aby na każdej maszynie oprócz operatora był mechanik z UR i osoba z kontroli jakości. Komedia. A raczej tragedia, dramat, farsa
poszujujący
07.12.2018 23:07
Jakie zarobki na utrzymaniu ruchu? Warto aplikować?
ja
06.03.2019 22:41
Jak masz jakieś doświadczenie w UR to na 3k na rękę, na start możesz liczyć.
Roman
06.03.2019 21:11
Banda (usunięte przez administratora)!!!!!
Pracujący
20.02.2019 23:14
Marcin zm C brak mobingu koledzy przychodzą na 100 a ty ich nieszanującej ?!!!! Tomasz Ciebie też to się tyczy.
Kwin
15.02.2019 06:22
Ej ty nie wiesz... dym jes za robą. Kozy się tak, korzy się....
Piotr
15.02.2019 16:53
E tam tylko z efajki na palarni
Heniek
16.02.2019 23:52
Co autor miał na myśli?
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Valeo?
15.02.2019 02:46
Kórcze!!! Macie pożądane men!!!! Dla A jesteście tyle warci co tyle ile w robocie! Ja piernicze, ładna jest....
Tomasz Z
13.02.2019 09:21
Szczerze odradzam tam prace każdy powie zależy gdzie się trafi ale zaczynając prace o 22.00 i pauza o 00.00 bo ,, nie ma części ''a potem 5.30 bez pauzy bez wyjscia na fajke problem bys poszedl do toalety tempo pracy jest szybkie i te ich normy uwaga na szkoleniu bhp wszystko pieknie ladnie wyglada i gadają a potem wszystko wychodzi odradzam !
operator
13.02.2019 18:22
Bo to taka firma właśnie, na zewnątrz ładnie to niby wygląda, socjal, busy, stołówka, multisport, podwyżki, dodatki itd ale wśrodku spotyka się TYLE JADU I ZŁOŚLIWOŚCI, niekompetencji przełożonych, że nie, że się odechciewa pracować, ale po prostu jest to niemożliwe do wytrzymania! Można pić, ćpać itd aby to odreagować ale jak długo człowiek wytrzyma. Naprawdę, największym złem jest bardzo wielu tam pracujących, w tym pełniący jakieś tam stanowiska, typu lider czy k.z. Kto tych ludzi przyjmował a co gorsze awansował?
Lol
04.02.2019 13:22
Jak u was wyglądają negocjacje w sprawie podwyżek bo w Chrzanowie straszna lipa .
Szkodnik
08.02.2019 02:36
Tam inżynieria to szkodniki, nie umią wsp..... z ope....
Niewygodny
12.02.2019 17:02
Jest taki najlepszy żart valeowski " będą podwyżki"
No to po ukraińcach
20.12.2018 14:27
Rząd w Berlinie przyjął w środę projekt ustawy ws. pracowników spoza UE. Cały pakiet regulacji przewiduje m.in. szybsze i bardziej wydajne procedury przyjmowania imigrantów. Od 1 stycznia 2019 r. migrujący tam Ukraińcy zyskają z automatu pozwolenie na pracę na dwa lata, bezpłatne kursy językowe i oczywiście co najmniej 3 razy wyższe zarobki.
Ukraińcy wyjadą, niepełnosprawni okazali się niewypałem, kto będzie robił?
Jony
30.12.2018 00:21
Krasnolutki nie beda pracowac.
M
29.01.2019 15:10
Godnych warunkow pracy i normalnego traktowania tutaj nigdy nie bedzie
dsa
29.01.2019 11:23
Witam. Na jakie wynagrodzenie moze liczyc operator CNC?
Miły
19.01.2019 19:06
Witam
Jestem bardzo zadowolony z usługi Włodkowej zna się na swojej głębokiej robocie ;)
Quantum
08.01.2019 20:36
W ostatnich dniach nowego roku wiele się działo w naszym Valeowskim przybytku; związek zawodowy który wg. władz miał nie dostać się na zakład, został wpuszczony. Zarząd zgodnie z prawem musiał dopuścić związek Sierpien 80 do wejścia na zakład, to nie jakaś jego dobra wola. Obecnie już trwają obchody przewodniczącego związku po zakładzie, a w kolejnych dniach, po rozmowach z pracownikami zostaną podjęte dalsze decyzje. Kontakt do Przewodniczącego 796138709 lub w godzinach dyżuru osobiście w biurze delegatury w Valeo, informacje są umieszczone na zakładowej stołówce. Związek ma swojego prawnika oraz sztab ludzi od kwestii formalnych, na to idą nasze składki.
19.01.2019 10:55
Nic nie wywalcza te zwiazki taka prawda
Oj ah A
19.01.2019 16:30
A co ty więcej chciałeś? Zaliczyć to jakoścowcą potrzeba ;) stary pryku.
koala
03.05.2018 10:50
ile można zarobić na stażu? Ktoś może coś więcej powiedzieć o stażach w tej firmie? Jak ciężko się dostać, jakie zarobki, czy jest możliwość późniejszego zatrudnienia, czy obowiązki na stażu są ciekawe i rozwojowe?
D.
06.09.2018 17:54
chłodnice.
Pierwsze trzy miesiące za 2k brutto, w biurze przez ten czas nawet człowiek za bardzo nie popracuje bo cały czas szkolenia i wprowadzenia.
Na przedłużenie umowy na dzień dobry ZAPROPONOWALI podwyżkę o 50% (dalej staż), po kolejnych 6 miesiącach kolejna podwyżka plus w końcu poważna robota, po roku pracy przeskakuję średnią krajową. Dla studenta fajnie.
Niby 8,5 godziny, od czasu do czasu nadgodziny odbierane jako wolne, więc bez szału. Jedzenie ok, dużo zależy kto siedzi na kuchni, danie obiadowe 5 zeta z ograniczonego menu, jak ktoś ma ochotę są dania premium i tam już można dobić do kilkunastu.
S.
16.01.2019 01:21
W jakim dziale byłeś na stażu, że zaproponowano Ci podwyżkę o 50%? Czy po roku pracy udało Ci się wejść na etat?
17.12.2018 09:24
Buyer
Przebieg rekrutacji
Rekrutacja miała być prowadzona przez kobietę. Już podczas oczekiwania w poczekalni przy bramie zakładu zorientowałem się, że coś jest nie tak. Okazało się, że kobieta na którą miałem się powołać jest niobecnna i najprawdopodobniej nikt nie wie, że będę na rozmowie kwalifikacyjnej. Koniec końców rozmowę prowadził kierownik działu, nie było na niej nikogo z HRów, nie dostałem żadnego feedbacku nic. Nie zadano mi żadnego konkretnego pytania, ale nie winię Pana który prowadził ze mną rozmowę, bo najprawdopodobniej o niej nie wiedział i nie miał czasu się przygotować. Nie otrzymałem żadnego feedbacku. Od początku, już w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej wiedziałem, że mój przyjazd tam to była starta czasu. Mega nieprofesjonalnie. Nawet gdyby jakimś cudem dostał propozycję pracy, to po czymś takim na pewno bym oferty nie przyjął. Nie polecam.
Pytania
Tylko dotyczące CV. Prowadzący rozmowę po kolei pytał mnie o każdy punk wyszczególniony w moim CV. Dziwne na maksa i mega czasochłonne.
Byliście dziś w pracy? Czuliście tę świeżość ? Tak pachnie powietrze bez anakondy i szczerbatego rudzielca XD
JK
15.12.2018 08:26
Zgadzam się:) inna jakość pracy
Ona
16.12.2018 00:53
Cisza spokój. Na helowkach luźna atmosfera. Wszyscy zadowoleni. Każdy wie co ma robić. Bez nerwów. Damy radę bez niego. :)
Endrju 29
13.12.2018 16:22
Bardzo mi sie podobało. Szkoda, że ludzie są wredni i chamscy. Lepiej niż w Dragonie.
Stach
11.12.2018 08:31
Cześć wszystkim,
Zastanawiam się nad podjęciem pracy, niestety nie mam swojego samochodu, słyszałem, że valeo ma darmowe dojazdy? czy to prawda? czy ktos ma może rozkład takiego autobusu?
greg
11.12.2018 11:52
skąd chciałbyś dojeżdżać?
11.12.2018 08:02
Czy ktoś może wie po co była Policja Pod Valeo
Pppp
09.12.2018 13:34
Nie chodzi oto żebyśmy nie musieli robić ale oto żebyśmy nie musieli robić za Tych którzy ciągle na kawiarni i palarni a my do WC biegiem Poskarżyć się np na lidera lub kierownika kierownikowi?- koledzy radzie pracowniczej? - też koledzy dyrektorowi bywało i co amoże mężowi żeby przyjechał z kumplami?- nie zgodne z prawem.więc co?.
Wera
08.12.2018 15:41
Szału nie ma , niskie zarobki za taka prace , cieplo, niedocenianie pracownika najbardziej osoby z dlugim stazem,presja itd
Moje sugestie dla Valeo:
Zacznijcie szanowac ludzi bo wielu juz dobrych operatorow sie zwolnilo , Ukraincy to nie wyjscie
Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
Przyjrzeć sie lepiej liderom , reagowac na zgloszenia operatorow o zachowaniu lidera lub mistrza to nie przedszkole nikt nie da sie ponizac takim kretynskim zachowaniom
operator666
08.12.2018 14:24
Z tego co się orientuję, to w pracowniczym związku zawodowym są kierownicy, ale z chłodnic. Z wycieraczek są tam sami operatorzy. Myślę że w końcu coś się zmieni, bo dwa funkcjonujące w zakładzie związki będą sobie patrzyły na ręce i oba muszą być dopuszczone do negocjacji z dyrekcją. A co do wycieraczek to sierpień 80 się nami nie interesuje.
Stakery
29.11.2018 23:52
Ludzie obudźcie się ! Nigdy niczego nie dostaniecie od zwiazku zakładowego tworzonego przez kierowników! Czemu w radzie teraz same biurasy ? A No po to żeby nie było niewygodnych tematów. To samo będzie ze związkiem! Dlatego trzeba zaufać zewnętrznemu sierpień 80 jeśli nic nie zrobia zawsze można się wypisać! Skoro na vezuwiuszu wywalczyli dodatek stażowy to u nas tez im się uda! Zapisujcie się! Może w końcu będą nas traktować jak ludzi. Związki to nie tylko kasa ale tez szacunek do pracowników! Każdy kto dopuszcza się zastraszania i mobbingu będzie miał doczynienia ze związkiem. Każda sytuacje będzie można zgłosić. Co to znaczy ze jest problem z pójściem do toalety ? Albo czemu teraz pracujemy za dwóch ?! Najwyższa pora zadbać o samego siebie! Narzekać narzekają wszyscy a jak jest szansa na poprawę warunków pracy to się boicie nie wiadomo czego !
Gadziałka
30.11.2018 18:54
Ja to bym baaaardzo chciał aby ten zakład przenieśli, zamknęli itd itp
Niewygodny
07.12.2018 22:36
Tylko tu nie przestaną się bać i dalej będą zapiepszać za dwóch lub trzech i jeszcze chwalić sobie będą.
Pppp
02.12.2018 13:55
Związek za 1zł pod patronatem dyrektora "żeby było tak jak było"
takijeden
06.12.2018 22:49
A może daj im szansę. Wybraliście w mojej ocenie dość charakternych ludzi a dyskusje z dyrekcją nie należą do gładkich. Tam nie ma glaskania się po głowach. Jeżeli myślisz że tak łatwo coś wywalczyć to zapraszam na spotkanie. A przedstawiciele rady i tak potrafili coś ugrać mimo że jako Rada nie mają realnych narzędzi nacisku. Jako związek takie narzędzia już się pojawią.
Pokemon
07.12.2018 18:52
Jak masz głupio pisać lepiej niepisz nic
lol
04.12.2018 21:05
Jestem z Chrzanowa ,u nas przewodniczący związków zawodowych jest na garnuszku Valeo.Nie robi nic poza kilkoma imprezami,załatwia tańsze bilety do parku rozrywki,nie wiem jak z ochroną pracownika,ale jeśli chodzi o negocjacje finansowe to totalna porażka.W zeszłym roku podwyżka była na poziomie 50-60 złotych netto,jak to jest wynegocjowane to ile dyrekcja Valeo chciała nam dać 10-20 zł.
Zniesmaczony
01.12.2018 17:16
Dlaczego panowie kierownicy wadli w popłocho i stwożyli związek w ekspresowym tempie i za złotówkę? Nie poto żeby działać jak to ładnie opisali w sfojej ulotce związkowej . Bo się dowiedzieli że w Vesuvius Sierpień 80 doprowadził do tego że dwóch mistrzów ma sprawę w prokuraturze za znęcanie się nad pracownikiem. Znowu wykorzystują nas pracowników do tego żebyśmy się nie zapisywały do uczciwego i pożdądnego związku jakim jest Sierpień 80 który broni pracowników przed takimi ludźmi jak oni. Tę ulotkę napisał ktoś kto ma rozum Kubusia Puchatka. Nie wierzycie zapytajcie Przewodniczącego Sierpień 80 numer telefonu macie
ja
04.12.2018 08:53
Opinię o związku słyszałem od pracowników vezyviusza żywią i bronią.a gdzie pan sierpnia przyjmuje bo chyba nie w valeo
Zostaw merytoryczną opinię o Valeo