Staszek
26.12.2019 01:02
Nie mogłem i musiałem trzymamy kciuki za ciebie Filip :)
Misiaa_k
07.11.2019 12:03
mam pytanie , da sie na produkcji zarobić 2700 netto? zastanawiam sie nad zmiana pracy ale tylko ta stawka wchodzi w gre wiec nie wiem czy oplaca sie rezygnowac z tej co mam teraz. mam doswiadczenie na produkcji i jako operator maszyn.
takijeden
25.12.2019 16:01
Model biznesowy zakłada max 4k brutto dla operatora na chwilę obecną.
Nie stać ich na telefony służbowe a będą coś pisać o kominie !
Pezor
04.11.2019 21:23
Czyli coś w trawie piszczy. Może ploty ale dowiemy się w styczniu.
zor
03.06.2019 15:30
pracujac w waleo mozna dosta c raka zadne pieniadze
Rahell
19.10.2019 06:23
Łukaszku, wpisz sobie na wyszukiwarce w Wyborczej tak: RAK VALEO SKAWINA.
Potem poczytaj.
Miłej lektury.
Pozdrawiam
Adrian
02.11.2019 20:46
Gdzie szkodliwie chłodnice czy wycieraczki ?
Byly pracownik
24.10.2019 20:38
mobbing i ponizanie ludzmi , pracowalem tam 15 lat i kierownik zdjoł mnie ze stanowiska lidera tylko dlatego ze wziolem L4 na dziecko (3 letnie) ktore mialo operacje serca w prokocimiu w szpitalu.Pozatym zaklad jest szkodliwy bylem swiadkiem wymieniania probek ktore byly rozlozone po hali i mialy na celu zbierac zapylenie , niestety wymieniono je po 5 dniach na nowe .
05.10.2019 19:22
Stażysta
Przebieg rekrutacji
Rekrutacja przebiegła w kilku etapach. Moim zdaniem czas rekrutacji jest zdecydowanie za długi. Każdy etap z oczekiwaniem trwał ok 7-10 dni. Na początku umówiono się ze mną na rozmowę telefoniczną, która odbyła się tydzień później. Pytania raczej standardowe: o doświadczenie, wykształcenie, czemu szukam pracy (XD) itp. Były też 3 pytania po angielsku (o hobby, czemu wybrałam ten kierunek studiów, jak sobie radzę z komputerem). Po 10 dniach zaproszono mnie na rozmowę (czas oczekiwania 5 dni). Rozmowę przeprowadzono z panią z HR oraz z pracownikiem (potencjalnym przełożonym). Pytania były te same jak podczas rozmowy telefonicznej oraz o wady/zalety, jakie mam plany na przyszłość, który projekt na studiach zrobiłabym inaczej, jakie przedmioty mi się najbardziej podobały. Pytania były bardzo szczegółowe, pytano także o przedmioty, które miałam na 1 roku (podczas rozmowy byłam na 5). Były też pytania po angielsku. W ogłoszeniu było wyraźnie napisane, że szukają kogoś na 3 msc staż, na miejscu okazało się, że szukają kogoś na co najmniej rok. Ostatecznie potencjalna przełożona, powiedziała, że mnie skrzywdzą jeśli mnie przyjmą, bo od pół roku jestem na specjalności hvac. Moim zdaniem to nie ma żadnego znaczenia. Przedmioty specjalistyczne dopiero się zaczynały, do tej pory miałam wszystkie ogólne. Po tygodniu dostałam maila, że dziękują za udział, ale niczego nie mogą mi zaproponować.
Pytania
Dotyczące CV, pytano szczegółowo o wszystko. Bardzo miła atmosfera.
Ludzie nie dajmy się!!! zamknijmy ją i inne firmy. Skawina nie zbiednieje przez to...
BOLO
24.08.2019 01:08
Żurawiec zbyt osobiście podchodzisz do pracy. Nie komplikuje się tym przekazywaniu informacji innym ;) ile możesz wymagać! od osób które nie są po studiach!
Michał
06.07.2019 02:43
Szukamy magazyniera polecacie kogoś ?
Operator.
31.07.2019 10:32
Proszę o kontakt do Pana. Chciałbym dopytać o szczegóły.
Gabriel
31.07.2019 23:39
Lepiej nie bo ci skrzydła utną jak mi... buhahha
J@kubek
07.12.2018 21:22
Komuś bardzo zależy żeby wejść do zakładu, dla nich będziecie tylko cyfrą na koncie.Ludzie też myślą że związki dla nich coś zrobią ,pewnie jeszcze za nich .Czemu jak w innym zakładzie są 4 związki niema tam cztery razy lepiej,czemu niema jednego, wszak pracowniczy.Pracownicy utrzymują tych nierobów a oni i tak idą na układy mydląc ludziom oczy poprawiając sobie słupki kto ma więcej członków i kto ważniejszy.Płacicie im co miesiąc i na co liczycie.Ludzie poczytajcie sobie o zakładach w których związki są ,opinie pracowników o nich.nie dajcie się ogłupiać i tak za was nic nie zrobią.
Iwona
06.06.2019 23:40
Czy mige prosic o kontakt z tobą
dupajas
28.06.2019 13:55
kazda liderka ma swoja ulubienice ktora jej d.upe lize
D
22.06.2019 05:09
Tak jest mam źle ???
Engineer
17.06.2019 15:43
Firma bardzo słaba , mają dosyć dziwną politykę jak na te czasy - poprzez zastraszanie pracownika .
Mobbing na porządku dziennym , to samo jest w działach pracowników wyższego szczebla . Bardzo dużo obowiązków dla jednej osoby, sukcesywne dodawanie nowych - dla osób ambitnych nie potrafiących odmówić masakra, dziennie potrafi przyjść około 30 maili , wszyscy boją się iść na urlop bo później nie wyrobią. Zero szacunku dla ludzi - nie tylko na produkcji , kierownicy także ogromna presja ze strony dyrekcji i nie spotykana ilość obowiązków. Bardzo wykorzystują ludzi studiujących np praktykantów przypisując im obowiązki specjalistów a płacą minimum -także często 1 osoba ma obowiązki 2 osób - firma na tym zarabia , a ludzie się godzą na to klepani po plecach ze jesteś (usunięte przez administratora) i kiedyś zostaniesz szefem, po czym jak potknie ci sie noga - to wywalają bez skrupułów.
Główną wartością firmy jest - Po trupach do celu . Przerobiłem już kilka firm produkcyjnych ale czegoś takiego co tam się dzieje to nigdy nie spotkałem.
Engineer
17.06.2019 16:29
Dodam teraz plusy pracy w tej firmie żeby nie było że tylko źle tam jest :
- dosyć dobre wynagrodznenia (dotyczy specjalistow niskiego / średniego /wysokiego szczebla)
- tanie obiady na stołówce
- wypracowanie umiejętności pozbywania się obowiązków , i tzw twardej skóry - tu zależy od psychiki , zarządzanie zadaniami -można wypracować bardzo dobra efektywność pracy i szybkość podejmowania decyzji .
- wypracowanie umiejętnosci bycia bezuczyciowym , i bycie bezczelnym .
Niektóre te z wyżej wymienionych naprawdę przydały mi się w późniejszej karierze zawodowej.
Także można tam popracować byle nie za długo.
Były pracownik produkcji
18.01.2019 02:15
Moje doświadczenia odnoszą się zarówno do pracy na produkcji chłodnic (Skawina), jak i lamp (Chrzanów). Byłem pracownikiem w 2010 w Skawinie, oraz na przełomie 2017/2018 w Chrzanowie, i szczerze odradzam prace dla Francuzów.
(usunięte przez administratora), to zasłużone podsumowanie. Pracownik z założenia jest traktowany jak (usunięte przez administratora) i idiota. Podczas rekrutacji - oświadczenie o niekaralności, i obowiązkowo, skrócony test na inteligencje. Wszystkie bramy i przejścia pozamykane, przechodzisz odbijając ponumerowaną przepustkę, żeby dokładnie wiedzieli gdzie i kiedy się znajdujesz. Kraty, drut kolczasty (sic!), ochroniarze sprawdzający alkomatem, wykrywaczem metalu, i trzepiący odzież i plecaki. Na stanowiskach pracy, przy wejściach i wyjściach kamery.
Niby wszędzie jakieś ideowe plakaty propagandowe o równości i wzajemnym poszanowaniu, równości i współpracy, dokładności i sumienności. Nie znajdziesz tych "wartości"! Pracownicy zachowują się jak hieny wydzierający sobie ochłapy. Patrzą sobie przez ramię na stawkę, i obgadują tych co mają 2 grosze więcej na godzinę. Kierownicy traktują cię jak podczłowieka. Liderzy mają dostawać po tyłku, i dawać po nim Tobie, oraz donosić kiedy i jak często z toalety korzystasz.
Sytuacje prawdziwe:
Pracownik dostał rozstroju żołądka. W toalecie, dostał telefon od lidera z pytaniem gdzie jest i co robi, a po powrocie usłyszał: "Z tobą zawsze są jakieś problemy".
Pracownik (3 zmiany), odmówił dodatkowej pracy w weekend, z powodu spotkania przedmałżeńskiego. Podając powód - mam sprawy rodzinne, usłyszał od kierownika zmiany - A tu masz prace, więc lepiej się się zastanów.
Kobieta odmówiła dodatkowej pracy w niedzielę z powodu chrzcin córki. Dostała pisemne polecenie pracy, przestraszyła się i przyszła.
Warunki pracy:
Monotonia. Na przeciętnym stanowisku produkcji wykonujesz serię tych samych ruchów - średnio 8 przez cały dzień. 400 lub więcej powtórzeń za dniówkę? Dramat! Wyłącz myślenie, stań się maszyną.
Nie wolno Ci się nigdzie ruszyć bez uprzedzenia, i otrzymania zgody.
Brak pracowników. Nikt nie chce tak pracować, więc braki kadrowe łatają tymi których mają. 4 dni w miesiącu obowiązkowe nadgodziny w systemie 3 zmianowym. Obowiązkowe 2 weekendy pracujące w miesiącu, lub święta. średnia temperatur na hali produkcyjnej w lecie 50 stopni!
Zarobki:
Po przepracowaniu dodatkowych 4 dni po 12 h i dwóch sobót, na 3 zmiany, płaca wynosiła niecałe 1800 zł. Stan z końca 2017 roku.
Nic mi nie wiadomo o poprawie warunków, ale nawet Ukraińcy pouciekali ostatnio z Valeo, co znaczy, że prawdopodobnie nic się nie zmieniło dla zwykłych "roboli". Nie łudźcie się. Tym będziecie na początek, bez względu na wykształcenie i umiejętności, jeśli chcecie zacząć jako operator.
Najlepsze zdarzenie na koniec :)
Kierowniczka zmiany pomyliła linie, i tzw. X (bezpłatny urlop), wpisała w złą rubrykę. Pracownik przychodzi zdziwiony dowiedzieć się dlaczego ma w tygodniu 5 dni bezpłatnego urlopu, i... dostaje burę! Nazwał bym to bardziej dosadnie, ale nie wolno, bo administratorzy usuną słowo na "z". Usłyszał, że to X jest dla pracownicy znajdującej się alfabetycznie o jedno miejsce nad nim, a nie dla niego. On ma przychodzić do pracy normalnie, i dlaczego w ogóle jeszcze nie jest na stanowisku pracy, oraz czemu zadaje takie głupie pytania. Rączki opadają do poziomu gruntu rodzimego, albo i niżej :( A dyrektorzy i audyty z Francji, nie znają ani słowa po polsku, i z niektórymi nie idzie się dogadać nawet po angielsku! Jedna z prób wytłumaczenia francuzowi po angielsku jak otworzyć drzwi nie przyniosła żadnego efektu. Musiałem się wrócić z połowy korytarza, i otworzyć mu ręcznie, bo znał tylko... francuski.
hhh
30.05.2019 13:31
Angielski to oni znają bardzo dobrze tylko nie chcą rozmawiac w tym języku. uwazają ze ich język powinien byc międzynarrodowym. W Polsce rozmawiaa się po polsku to by byla moja odpowiedz na jego francuski! Dobra praca, ale dla obcokrajowcow, ktorymi trzeba umiec zarządzac.
Co do kierownikow to jezcze nikt nie odawzyl się ich otemperowac. Za takie traktowanie na zachodzie chlop wyltuje z miejsca z pracy! jak ktos donosi to niech uwaza na to, zeby sam nie zrobil blędu bo tez moze byc donos na niego. mala improwizaacja i ma cieplo.
Dalej siedzcie cicho i nic z tym nie robcie to was jeszcze bardziej sponiewierają.
bogda
17.06.2019 00:31
Firma zagraniczna ale to ludzie dyktują warunki pracy w firmie czyli potwierdza się że człowiek człowiekowi wilkiem większość Polaków pracuje w zagranicznych firmach i wszystko zależy jacy ludzie tam pracują,a pracują tam nasi rodacy i szefami są też Polacy. Ja pracowałam w Lewiatanie i miałam problemy z wolnym na ślub cywilny córki dostałam w końcu wolne, a po trzech miesiącach zwolnienie i to było najlepsze co mogło się stać, bo sama bym się na to nie zdecydowała oczywiście rozpaczałam.Trwało trochę zanim znalazłam prace. Pracuje u zagranicznego pracodawcy i porównanie tamta praca ,a ta tu pracuje prawie 10 lat i jestem zadowolona.jeszcze ciekawy jest jeden fakt człowiek chce wolne ma problemy wydaje się,że jest niezastąpiony po czym i tak go zwalniają i wtedy jakoś firma istnieje i dają sobie bez niego radę trzeba się nad tym zastanowić.
12.06.2019 17:54
Pracowałem tam kilka lat temu na taśmie przy piecu na dziale chłodnic.Chora firma z chorym kierownikiem , pierwszy dzień pracy po godzinie kierownik przyspieszył taśme do tego tempa ktorego nikt by nie wytrzymał po czym stwierdził ze nie nadaje sie do zadnej pracy ani do niczego.Pracownicy sa pomiatani i znieważani ogólnie mobbing na całego czlowiek nie ma czasu by wytrzeć pot z czoła nie mowiac o warunkach pracy...
Pan kierownik dawno powinien stanąć przed sadem za ponizanie i grozenie pracownikom.Człowiek w tej firmie traktowany jest jak zwierzę albo i gorzej.
zadowolony :)
07.05.2019 19:53
Jak się Wam nie podoba w Valeo to NPA Skawina uruchamia nową linię produkcyjną i szukają ludzi. Zarobki na start oferują duże lepsze, atmosfera też spoko. Polecam. Kto chetny iniech się zgłasza do nich
dumna
13.05.2019 00:57
A kto ma się zgłaszać ? Panie które za dużo chciały ?!! Zrozum kobiety za dużo miały i tyle dostały, czy to w biurze a napewno na produkcji!
KSU
28.04.2019 16:48
Na jaki zarobek może liczyć osoba zaczynajaca pracę na produkcji ?
Jak są płatne godziny nadliczbowe soboty i niedziele ?
Praca fajnie ogólnie czy do kitu ?
kat
01.05.2019 20:58
2450zł brutto + premia 280zł brutto ( ruchoma ) + 280zł dodatku do 4 - bryg. Praca w dniu wolnym wg grafiku płatna 100%.Praca fajna, jak masz odpowiednie nastawienie. Pracujemy, żeby mieć kasę a jak przy okazji poznajemy ludzi i się z nimi dogadujemy, to jest super.
Dzik
02.05.2019 08:32
Praca, do KITU. Pracujesz w szkodliwych warunkach smród na hali a dostajesz za to marne grosze. Praca BARDZO NUDNA, 8 h ciagnie sie jakbyś siedział tam przynajmniej z 12, o ludziach (nie wszystkich) już nie wspominając...
Marian
28.03.2019 12:19
Srak jak niewiesz jak
Lol
28.03.2019 12:46
Widzę że sami sympatyczni i pomocni ludzie w tej Skawinie pracują .Nasze podwyżki są na stronie Solidarności każdy może sobie o nich poczytać .
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Valeo?
Jasiek
23.03.2019 14:11
Praca w valeo poprzez "zewnętrzną agencję"adeco" - proponują pracę na chłodnicach za 3,4 euro na godzinę brutto ... Czy już wiecie dlaczego ciągle brakuje pracowników ?
Xyz
11.03.2019 09:55
Jak podwyżki?
17.03.2019 17:25
Strajk w Valeo heeee dobre i kto niby jak (usunięte przez administratora)odezwać niepotrafią tylko patrzą na wynik i robią z siebie pośmiewisko latają te chore kobiety i co z tego mają podziękowanie od kierownika hee tragedia biedni ludzie
17.03.2019 17:30
Srak jak niewiesz jak
KSEnia
15.03.2019 17:31
A jakies opinie o pracy w biurze?ktos Moze sie podzielic?
P
16.03.2019 02:34
Hahehehe co dalej jak wasze formularze :P
P
16.03.2019 02:36
A no i wasze instrukcje, zapomniałem dodać
Zarabianie
14.03.2019 10:54
Jeżeli nudzi cię praca lub mało zarabiasz, możesz się zająć zarabiać przez internet. Wejdź na mój profil instagram: @zarabiajprzyinternecie
lub na moją stronę internetową: www.zarabiajprzyinternecie.pl.tl
ech
11.03.2019 09:55
Najpierw poddaje się niesamowitej presji kierowników zmian i liderów, każe im produkować coraz więcej sztuk coraz mniejszą ilością operatorów, a potem robi z nich jedynych winnych zaistniałej sytuacji. Powinni liderzy zrezygnować ze swoich funkcji , niech sobie biurasy sami robią! Stanąć na maszynie i produkować ściśle wg standardów wymyślonych w biurach, czyli wiadomo z jakim skutkiem.
Atmosfera coraz gęstsza, podobno dziennikarze poczuli medialny, przynoszący zyski temat, na dodatek ktoś im pomaga dotrzeć do byłych i aktualnych pracowników. Prawnicy zacierają ręce bo dla nich afera to też zysk, związek sobie zrobił najlepszą reklamę jaką mógł a jedynym przegranym jest zakład, który nie dość, że opinie ma jaką ma, to po ostatnich wydarzeniach będzie miał jeszcze gorszą. Na dodatek w takim zakładzie lepiej nie być liderem czy kierownikiem, bo to za chwilę może skończyć się zarzutami... Najgorsze, że osoby które za to odpowiadają tradycyjnie uciekają od odpowiedzialności, zrzucając ją na innych.
V
10.03.2019 01:46
Czarne chmury się zbirają nad firmą
Pablo
20.02.2019 16:50
Co tam ciekawego wywalczyly zwiazki bo jakos cisza. licza skladki czlonkowskie za malo jest na koncie wiec nic niebeda robic . nowi pracownicy przychodza i dostaja wiecej niz pracownik ktory pracuje dwa trzy lata .
Pablo
08.03.2019 23:47
Ja myślę że ludzie zaczną sie zwalniać i firma upadnie bo to jest jakiś kabaret premia kwartalna wstrzymana. Ofert pracy jest duzo i każdy coś znajdzie dla siebie ????
Niemiły
09.03.2019 15:16
Czyli jakby nie stare baby to zakład by padł na pysk zawalając dostawy eheheheheh. Swoją drogą ciekawe, że równocześnie denerwuje Cię rzekome nieróbstwo liderów a zarazem nadgorliwość bab z wiochy..... Brak konsekwencji Kolego...
09.03.2019 07:44
Tak się zastanawiam po lekturze artykułu w eska news i tego forum...
Wyjść do toalety nie ma kiedy, rozmawiać nie wolno, urlopu w dzień który nam pasuje nie dostaniemy, przełożeni zachowujący się jak nadzorcy na plantacji bawełny... Gips na plecy i ogień do roboty... (usunięte przez administratora) Dyrekcjo, menadżerowie wy żyjecie w ogóle? Przecież to WY ten zakład doprowadziliście do takiego stanu! To jest Wasza odpowiedzialność! Wasza praca! Swoje zwierzęta domowe zapewne lepiej traktujecie! Skąd Wy się wzięliście? Korea Północna? PGRy? Te klimaty?
Przecież gdyby było normalnie, nie trzeba by było autobusy pracownicze rozsyłać w jakim promieniu? 50km od zakładu, większym?! O Ukraińcach nie wspominając! Ileż ten zakład zatrudnia osób 3-4 tysiące... Cóż to jest? Śmieszna liczba, sama gmina Skawina liczy 40 tysięcy, plus okoliczne gminy to już ze 100 tys osób, a obok (10-15km) prawie milionowy Kraków! No ale jak się zapewne, bo to wynika z lektury forum, nie potrafi zarządzać firmą, budować pozytywnej atmosfery, dobierać ludzi po kluczu kompetencji tylko po linii układów rodzinno-towarzyskich, promuje za donosicielstwo, wazeliniarstwo a nie za umiejętności, nie słucha się zdania pracowników i ma rotacje zatrudnienia roczną na poziomie kilkunastu, kilkudziesięciu % to świadczy to o zarządzających tylko jedno - nadajecie się do tarcia chrzanu, tudzież innych nieskomplikowanych, lekkich prac ręcznych, najlepiej wykonywanych samemu. Zastanówcie się nad sobą, nawet posiadanie papierka z uczelni, na którym napisali, że jest się prze ch z zarządzania wcale nie musi świadczyć o tym, że w praktyce się nadajecie do tej funkcji! Nawet w medycynie wśród lekarzy są fachowcy i zwykłe konowały, których gabinety omija się z daleka!
To nie jest też tak, że ten problem powstał z dnia na dzień, to konsekwencja doboru ludzi na stanowiska kompletnie nienadających się do zarządzania, współpracy z grupą ludzi! O ile lata temu to nie eskalowało z powodu ogromnego bezrobocia, gdy posiadanie pracy było luksusem, to teraz gdy oferta pracy goni ofertę, to wybuchło niczym granat w (usunięte przez administratora) A Wam się nadal najwidoczniej wydaje, że ludzie za płotem valeo marzą o pracy u Was... Nie, nie marzą, a większość zatrudnionych zapewne chętnie by odeszła i wstydzi się swojego miejsca pracy!
Ten artykuł w internecie "eska news valeo" to i tak zapewne tylko wierzchołek góry lodowej bo w takich przypadkach tylko jakiś % ma odwagę się wypowiedzieć. Z resztą poruszono tylko problem stosunków między ludzkich, a skoro to takie (usunięte przez administratora) to ciekawe jak sam proces produkcyjny wygląda i na ile się go przestrzega, podobnie bhp, wiadomo ze strony SAS SKAWINA, że nie wszystko jest cacy. Jeśli dziennikarz będzie chciał a związkowiec mu pomoże, to być może dotrze do takich informacji, że ten materiał okaże się małym pierdnięciem przed prawdziwym trzęsieniem ziemi! VW był taki kryształowo czysty a tymczasem jego dyrektor gnije w kryminale po aferze spalinowej... Jak jest u Was to już sami będziecie wiedzieć najlepiej, czy np. tzw audyty klientów to pokazanie produkcji taką jaka ona jest, czy może odgrywanie szopki świątecznej w asyście 3 króli... Ja nie wiem. Wiecie Wy. SAS jednak daje do myślenia...
Ciekawe co teraz zrobi najniższy szczebel zarządzania tzw liderzy/brygadziści... Wydaje się, że wszystkie winy spadną na ich barki. Kozioł ofiarny musi się znaleźć. Jakie konsekwencje poniosą, czy może sami wyprzedzą ruchy przełożonych i solidarnie zrezygnują oszczędzając sobie nerwów.
Tak czy inaczej bardzo rozwojowa sprawa, związek powinien zrobić wszystko aby problemem zainteresowały się ogólnokrajowe media, nie tylko eska, już Wy związkowcy macie swoje dojścia. Może trzeba połączyć siły z SAS SKAWINA... Może trzeba anonimowo popytać pracowników aktualnych, dotrzeć do byłych, dlaczego odeszli, jak się na sprawę zapatrują... Co należy zrobić aby było normalnie!
Naprawdę nie chodzi o to aby spowodować upadek zakładu, chodzi o normalność, o godne traktowanie na ludzkim poziomie! W przypadku SAS o ochronę wszystkich okolicznych mieszkańców i pracowników najbardziej narażonych na zanieczyszczenia.
Związkowcy naprawdę powodzenia, trzymam kciuki, dzięki swoim działaniom możecie wiele zmienić i nie ukrywam, że i finansowo zyskać. Dużo więcej członków a zarazem składek trafia do związku który walczy, działa, niż do takiego który nic nie robi
Uczciwy
09.03.2019 09:08
Tak jest i przede wsystkim brać się za tych dziwnych Liderów z pieca bo oni to totalne nieporozumienie
09.03.2019 11:35
Tak z ciekawości - jakie trzeba mieć wykształcenie aby zostać liderem procesu lutowaniu stopów lekkich? Rozumiem, że to jest ta funkcja o której tutaj potocznie piszecie lider pieca? Wystarczy jakieś konkretne średnie techniczne czy bez wyższego metalurgicznego się nie obejdzie?
Jakie są jeszcze komórki produkcyjne i liderzy z tym związani? Tak na logikę to jakiś montaż i wydaje mi się, że tam budowa maszyn to minimum oraz jakieś testy, jakość - czyli aparatura kontrolno-pomiarowa minimum.
W PM Polska (papierosy) wymagania to wyższe i angielski.
No i tak obiektywnie na tych stanowiskach w innych firmach pracuje się w 90% intelektem nie fizycznie. Oczywiście każdą pracę fizyczną taka osoba musi potrafić wykonać wzorcowo.
Uczciwy
09.03.2019 09:13
Lider na piecu wie że żyje ale pojęcia o pracy zero do roboty nieroby za co te pieniądze biorą?
inzynier
06.03.2019 20:12
Witam, właśnie przeczytałem artykuł opisywany w mediach nt. zastraszania i terroru w valeo. Naprawde dziwie sie ze na obecna chwile przy takich rotacjach pracowniczych jest w stanie sie zachowywac pion kierowniczy. Pracuje w innym zakladzie pracy zdecydowanie wiekszym niz valeo rowniez na stanowisku kierowniczym i takie rzeczy nie są dopuszczalne, za to poleciał bym z pracy. Osobiscie proponuje podgrzac atmosfere i wymusic zmiane osob zarządzających bo obecni najwidoczniej nie zauwazyli obecnej koniuktury ze pracownika nalezy szanowac (nie dot. nierobow) aby pozostał a nie zeby zmienil pracodawce. Pamiętajcie jest was więcej oni boją sie masowych zwolnien nie robcie za dwoch przy zamowieniach tzw. ciaglych szybko valeo dostanie rykoszetem jako podwykonawca za nie wywiazywanie sie z zamowien.
09.03.2019 07:20
Tak się zastanawiam po lekturze artykułu w eska news i tego forum...
Wyjść do toalety nie ma kiedy, rozmawiać nie wolno, urlopu w dzień który nam pasuje nie dostaniemy, przełożeni zachowujący się jak nadzorcy na plantacji bawełny... Gips na plecy i ogień do roboty... Cóż to ma być (usunięte przez administratora)? Dyrekcjo, menadżerowie wy żyjecie w ogóle? Przecież to WY ten zakład doprowadziliście do takiego stanu! To jest Wasza odpowiedzialność! Wasza praca! Swoje zwierzęta domowe zapewne lepiej traktujecie! Skąd Wy się wzięliście? Korea Północna? PGRy? Te klimaty?
Naprawdę nie chodzi o to aby spowodować upadek zakładu, czy mu zaszkodzić, chodzi o normalność, o godne traktowanie na ludzkim poziomie! W przypadku SAS o ochronę wszystkich okolicznych mieszkańców i pracowników najbardziej narażonych na zanieczyszczenia.
07.03.2019 12:07
Dlaczego admini usunęli linka do artykułu w eska news o atmosferze pracy w zakładzie? Ciekawy materiał dziennikarski pomagający podjąć decyzję o tym czy warto czy nie, aplikować do pracy... Tylko tyle. Ale jeśli nie wolno dodawać linków, to polecam eska news kraków i poszukać materiału o valeo. Niech każdy wyrobi sobie opinie czy jest to prawda czy nie.
Janek
08.03.2019 20:18
W przeglądarkę wpisujemy - eska news valeo - i mamy...
Ona hel
06.03.2019 21:26
Z dedykacją dla emergency apu2 o tobie lukasz będzie następny artykuł. Pozdrowienia dla rudej koleżanki
hell
06.03.2019 23:31
doczeka się i on (usunięte przez administratora)
strach się przyznać
08.09.2018 22:28
Z punktu widzenia technologa/utrzymańca ruchu, to jest tragedia co na zakładzie się dzieje. Na maszynach przypadkowi ludzie , najzwyczajniej nie ogarniający zawiązania sznurówek a co dopiero maszyn na linii produkcyjnej, ogarnięci odeszli, w związku z tym liczba wezwań do pseudo awarii albo usterek spowodowanych brakiem umiejętności astronomiczna, nikt tych ludzi nie pilnuje, szkoli, bo liderzy nie mają czasu, gdyż albo sami robią przy innej maszynie, albo to jacyś przypadkowi ludkowie z łapanki którzy sami nie wiedzą jak cokolwiek ogarnąć. Przestoje ogromne, wadliwe sztuki co chwilę, wydajność dramat... Sytuacja nie do pomyślenia 2-4-6-8 lat temu. Aktualnie wypadałoby aby na każdej maszynie oprócz operatora był mechanik z UR i osoba z kontroli jakości. Komedia. A raczej tragedia, dramat, farsa
poszujujący
07.12.2018 23:07
Jakie zarobki na utrzymaniu ruchu? Warto aplikować?
ja
06.03.2019 22:41
Jak masz jakieś doświadczenie w UR to na 3k na rękę, na start możesz liczyć.
Roman
06.03.2019 21:11
Banda (usunięte przez administratora)!!!!!
Pracujący
20.02.2019 23:14
Marcin zm C brak mobingu koledzy przychodzą na 100 a ty ich nieszanującej ?!!!! Tomasz Ciebie też to się tyczy.
Kwin
15.02.2019 06:22
Ej ty nie wiesz... dym jes za robą. Kozy się tak, korzy się....
Piotr
15.02.2019 16:53
E tam tylko z efajki na palarni
Heniek
16.02.2019 23:52
Co autor miał na myśli?
15.02.2019 02:46
Kórcze!!! Macie pożądane men!!!! Dla A jesteście tyle warci co tyle ile w robocie! Ja piernicze, ładna jest....
Tomasz Z
13.02.2019 09:21
Szczerze odradzam tam prace każdy powie zależy gdzie się trafi ale zaczynając prace o 22.00 i pauza o 00.00 bo ,, nie ma części ''a potem 5.30 bez pauzy bez wyjscia na fajke problem bys poszedl do toalety tempo pracy jest szybkie i te ich normy uwaga na szkoleniu bhp wszystko pieknie ladnie wyglada i gadają a potem wszystko wychodzi odradzam !
operator
13.02.2019 18:22
Bo to taka firma właśnie, na zewnątrz ładnie to niby wygląda, socjal, busy, stołówka, multisport, podwyżki, dodatki itd ale wśrodku spotyka się TYLE JADU I ZŁOŚLIWOŚCI, niekompetencji przełożonych, że nie, że się odechciewa pracować, ale po prostu jest to niemożliwe do wytrzymania! Można pić, ćpać itd aby to odreagować ale jak długo człowiek wytrzyma. Naprawdę, największym złem jest bardzo wielu tam pracujących, w tym pełniący jakieś tam stanowiska, typu lider czy k.z. Kto tych ludzi przyjmował a co gorsze awansował?
Lol
04.02.2019 13:22
Jak u was wyglądają negocjacje w sprawie podwyżek bo w Chrzanowie straszna lipa .
Szkodnik
08.02.2019 02:36
Tam inżynieria to szkodniki, nie umią wsp..... z ope....
Niewygodny
12.02.2019 17:02
Jest taki najlepszy żart valeowski " będą podwyżki"
No to po ukraińcach
20.12.2018 14:27
Rząd w Berlinie przyjął w środę projekt ustawy ws. pracowników spoza UE. Cały pakiet regulacji przewiduje m.in. szybsze i bardziej wydajne procedury przyjmowania imigrantów. Od 1 stycznia 2019 r. migrujący tam Ukraińcy zyskają z automatu pozwolenie na pracę na dwa lata, bezpłatne kursy językowe i oczywiście co najmniej 3 razy wyższe zarobki.
Ukraińcy wyjadą, niepełnosprawni okazali się niewypałem, kto będzie robił?
Jony
30.12.2018 00:21
Krasnolutki nie beda pracowac.
M
29.01.2019 15:10
Godnych warunkow pracy i normalnego traktowania tutaj nigdy nie bedzie
Zostaw merytoryczną opinię o Valeo