InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 676 ocen.

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o

Nat

Hej! Przeczytałam właśnie ogłoszenie dotyczące pracy przy zbiorze borówki amerykańskiej w Portugalii. Zbierałam ja wcześniej w Hiszpanii więc ogarniam temat. Mam pytanie do osób które już tam były jak to wszystko wygląda. Tzn czy transport faktycznie darmowy, wyżywienie oraz zakwaterowanie jak piszą czy to tylko sciema? Czy pracownik ponosi jakies koszta podróży? Z góry dziękuje za info

Nat
@Annno 17.04.2018 12:39

Wyjaz 4 maja, transport, wyżywienie oraz zakwaterowanie darmowe (przynajmniej taka informacje dostałam w mailu) Należy wpłacić te 200 zł na poczet transportu, któe to gwarantują wyjazd i jest to ponoc jedyny koszt jaki ponosi pracownik podczas całego trwania kontraktu. Stawak to 90 centów za kilogram borówki oraz 5 e BRUTTO za godzine pracy na pakowni, więc trochę przegięcie... Praca 9 godz od 8 do 20. 00 w tym 4 godz przerwy.

Iwona

@Wkurzony merch czyli nie masz żadnego kontaktu do tej koordynatorki żeby się dowiedzieć jaki powód był jej odejścia z firmy InterKadra? Może faktycznie sama się zwolniła? @xxx a czy dopytywaliście się czemu nie ma odprowadzonych wszystkich składek? Jaką dostaliście odpowiedź?

Maria Beata
@Iwona 05.02.2018 14:52

kobiety od dobrych facetów nie uciekają ...dotyczy też to pracy , jesteśmy raczej obowiązkowe ...jeżeli dziewczyna sama się zwolniła to musiał być powód ... gdyby firma szła na przeciw swoim pracownikom to nie miała by tak wielu zmian w karze którą zatrudnia ...

Janosik

Jesteście przekonani, że nie można o firmie InterKadra napisać coś pozytywnego? W każdej firmie są okresy lepsze i gorsze, może teraz jest ten czas gorszy? Sądzę, że bardzo starają się mieć dużą ofertę prac, chodź czasami nie wszystko jest jak być powinno!!

Maria Beata
@Krystyna.C 08.01.2018 19:00

ale gdzieś musiałeś nauczyć się tego francuskiego ... jak ogarnołeś temat z nauką tego jezyka ...bo i ja mam chęć na wyjazd ...jak możesz to odpowiedz ...pozdrawiam

WWUF

Cześć. Podpisałam dziś umowę zlecenie z firmą interkadra (praca na magazynie ) Nigdzie na umowie nie mogę znaleźć do kiedy wysyłają wynagrodzenie. Czy ktoś z was orientuje się do którego dnia miesiąca firma wysyła wynagrodzenie ?

anonymous
@Aga 15.02.2018 23:00

tak ... jak najbardziej ...ale w zasadzie czekasz na kase prawie 2 miesiące ...a z czego żyć i opłacić przejazdy do pracy ?

Ewa

Do "Nękanej" - czy jest możliwość o udostępnienie linków z filmikami które nagrała opiekunka z podopiecznym? Jestem żoną Niemca i chcielismy zatrudnić do moich teściów opiekunkę z Interkadry ale skoro oni wysyłają do pracy takie osoby to współpraca z nimi nie wchodzi w grę. Jednocześnie proszę Interkadrę o zajęcie stanowiska wobec opisanej sytuacji. Proszę o informację jak przebiega w Waszej firmie weryfikacja opiekunek, czy przypadek Darii P. jest odosobniony i czy ta osoba nadal u Was pracuje.Dziękuje

Maria Beata
@Marta 10.04.2018 14:39

dokładnie tak jest

małgosia

miałam podobną sytuację, jeździłam trzykrotnie do tej samej podopiecznej a Polka, która była po sąsiedzku namawiała moją zmienniczkę, żeby zadzwoniła do ik, że "kręcę" na paragonach, cokolwiek miało to znaczyć, zamiast się wspierać robicie jedna drugiej koło tyłka, jakie to typowo polskie, brawo wy! rzygać się chce

anonymous
@małgosia 08.03.2018 12:10

to normalne ... muzułmanie , UKRAIŃCY ...ROSJANIE CZESI ...za granicą wzajemnie wspierają się ...ale nie POLACY ...dlatego ja będąc na szteli z żadną nie chcę utrzymywać kontaktu

Grândola , Portugalia ,Borówki

Witam , kto jedzie na borówki przez te firme do Portugali w Grândola ,wyjazd w maju 2018 na 3 miesioce potrzeba 50 osób,jestem zapisany i jestem pozytywnie nastawiony porostu traktuje jako 3 miesięczny wyjazd turystyczny powiozany z zwiedzaniem kraju i pracą bo kasa mała ale wiekrza jak w Polsce :-) Proszę o inne przemyślenia jak i sugestie lub doświadczenia z Grândola w Portugali

Ola
@Mieszkanka 02.04.2018 16:13

Mogłabym prosić o jakiś kontakt , mam parę pytań odnośnie miejsca i pracy :) nons@o2.pl

anty disco polo

Witam , kto jedzie na borówki przez te firme do Portugali w Grândola ,wyjazd w maju 2018 na 3 miesioce potrzeba 50 osób,jestem zapisany i jestem pozytywnie nastawiony porostu traktuje jako 3 miesięczny wyjazd turystyczny powiozany z zwiedzaniem kraju i pracą bo kasa mała ale wiekrza jak w Polsce :-) Proszę o inne przemyślenia jak i sugestie lub doświadczenia z Grândola w Portugali

Grzechu
@anty disco polo 23.02.2018 12:40

Cześć, ja też się wybieram, pozdro ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Przez pomyłkę ,,polubiłam post jako 7 osoba'', sorki.

anonymous

Pozdrawiam

Były

Współpracowałem z tą firmą, jako merchandiser mobilny dla Coca Cola. Podczas rekrutacji kierownik deklarował, że jest to praca na stałych trasówkach i czasem da się wyrobić w 6 godzin, czasem potrzeba 10, ale średnio wychodzi 8 godzin dziennie. Niestety były to bzdury. Średnio pracowałem 12 godzin dziennie, by objechać wszystkie sklepy i wyłożyć towar według standardów. Były takie punkty, gdzie na jeden supermarket potrzeba było 3 godzin ciężkiej fizycznej pracy - tyle było towaru na magazynie do wyłożenia. Oczywiście nadgodziny niepłatne. Umowa zlecenie. Odradzam, bo grosze, które zapłacą, nie są warte tej ciężkiej pracy.

Były pracownik

Ta firma, to jest jakieś nieporozumienie. Co chwila zmiana zasad rozliczania. Ja nie jestem frajerem, żeby robić za darmo Nie polecam współpracy z tą firmą, przy wykladaniu towaru!!!! W innych firmach się z tym nie spotkałem nigdy!!!

InterKadra
@Zawiedziona 27.02.2018 06:51

Szanowni Państwo, @Były pracownik, @Zawiedziona W InterKadra nie zmieniły się zasady rozliczania, które zostały zapisane w podpisanej przez pracowników i InterKadra umowie. Wymagamy dokumentowania wykonanych zadań, za które chętnie płacimy. Rozumiemy poirytowanie, gdyż wcześniej nie sprawdzaliśmy realizacji zadań tak sumiennie jak teraz. Niestety ma to swoje przyczyny. W tej chwili, za zadania których wykonania pracownik nie umie potwierdzić - nie możemy płacić. W razie wątpliwości - zapraszamy do przełożonego, który chętnie odpowie na pytania. Jeśli Pracownik uważa, że InterKadra nie wywiązuje się z umowy - serdecznie zapraszamy do złożenia reklamacji z opisem zarzutów na adres reklamacje@interkadra.pl Na każdego takiego maila odpowiadamy. Mamy nadzieję, że zależy Państwu na wyjaśnieniu czy to, co robimy jest zgodne z tym, co podpisaliście Państwo w umowie. Zależy nam na naszych sumiennych pracownikach, dlatego też : chętnie wszystko wyjaśnimy - na odpowiedniej do tego drodze - jest nią email do nas, telefon, rozmowa. Jednocześnie uprzedzając dalsze pytania w tej sprawie, tu na GoWork ,uprzedzamy, że nie będziemy kontynuować tego wątku i udzielać szczegółowych odpowiedzi na anonimowe wpisy. Z wyrazami szacunku Zespół InterKadra

Iwona

@były chetny pracownicy przy zbiorach nie mają wolnego czasu, podczas którego mogliby zwiedzić przynajmniej okolicę? Czy autobus dla pracowników zapewnia InterKadra czy musicie we własnym zakresie przetransportować się do Portugalii? A do Skandynawii jest już transport samolotem?

były chetny
@Iwona 26.02.2018 13:17

nigdy wzyciu autokarem się do portugali się nie udam nawet jak oni kupią , jak bende miał na emailu od tej firmy bilet lotniczy to lece na 3 miesioce a w Skandynawii byłem i najlepiej wizzairem lub sasem

Karolina

Dodzwonić się do Interkadry, to świętego trzeba. Nie odpowiadacie na maile i nie odbieracie telefonów. Ok...można nie dodzwonić się na jeden numer, ale żeby na cztery różne się nie dało? Ogarnijcie się w tej firmie.

Iwona

Zainteresowani działaniami agencji InterKadra powinniście zapoznać się z artykułem na ich stronie odnośnie podsumowania roku http://www.interkadra.pl/aktualnosci/podsumowanie-roku-w-interkadra/ Możecie przeczytać jak poszła agencji rekrutacja w poprzednim roku.

Iwona

@Basta i nie mogłaś zostać i poczekać, aż firma InterKadra skompletuje te dokumenty? A czemu miałoby firmie nie zależeć, żeby wysyłać pracowników do pracy? Przecież poszukują ciągle pracowników. Co mogło być powodem takiego rozwoju Twojej sprawy?

Pracownik

Niestety firma nastawiona tylko na zarabianie kasy na pracowniku dzięki prowizji na poziomie kilkuset procent. Gdy pojawią się jakieś problemy nie ma kompetentnej osoby w firmie, zwłaszcza jeśli chodzi o koordynatorów, którzy zmieniają się co 2 miesiące np. w pomorskim, a to dobrze nie świadczy o firmie. Krótko mówiąc nie szanują pracowników, zwłaszcza na poziomie merchandiser, koordynator i opiekun. Ich problem, mam nadzieje,że niedługo zmieni się prawo pracy i takie firmy znikną!!!! Uważajcie na początku jest dobrze a później ciągłe obcinanie kasy z różnych powodów albo dokładanie obowiązków za tą samą kasę. Pozdrawiam.

krzys

Ja powiem wszystkim tak. Tylko narzekacie bo tam żle tam zle .Powiem tylko tyle sami fachowcy piszą. i zastanówcie sie jakie glupoty piszecie o pracodawcach piszcie prawde .a jak was coś boli to do lekarza psychologa. nie stety nasze społeczeństwo jest złosliwe i pisza co chcą. Jesteście smieszni

Pracownik
@Tomek 30.01.2018 06:34

Niestety firma nastawiona tylko na zarabianie kasy na pracowniku dzięki prowizji na poziomie kilkuset procent. Gdy pojawią się jakieś problemy nie ma kompetentnej osoby w firmie, zwłaszcza jeśli chodzi o koordynatorów, którzy zmieniają się co 2 miesiące np. w pomorskim, a to dobrze nie świadczy o firmie. Krótko mówiąc nie szanują pracowników, zwłaszcza na poziomie merchandiser, koordynator i opiekun. Ich problem, mam nadzieje,że niedługo zmieni się prawo pracy i takie firmy znikną!!!! Uważajcie na początku jest dobrze a później ciągłe obcinanie kasy z różnych powodów albo dokładanie obowiązków za tą samą kasę. Pozdrawiam.

Wkurzony merch

Witam, z racji tego, że jeszcze jestem merchem firmy Interkadra, nie podam swojego imienia, ale chciałem tylko wyrazić swoje zniesmaczenie w kwestii rotacji Koordynatorów. Przez długi czas co rusz był nowy koordynator, aż w końcu my merche trafiliśmy na naprawę fajną, a przede wszystkim ludzką Koordynator Pauline. Każda sprawa załatwiona. Wymagająca, ale sprawiedliwa. I od już jej nie ma. Nie wierzę, że odeszła sama i nie dała nikomu znać. Na jej miejscu pojawia się jakaś dziwna i niemiła kobieta. Interkadra co wy robicie jeżeli nie ma wśród was takich ludzi, to bez łaski w każdym dużym mieście jest mnóstwo serwisów innych firm. Nie polecam serwisów w tej firmie!!!

Iwona

@krzys a Ty pracujesz w firmie InterKadra? Widzę, że masz inne zdanie na jej temat. Możesz się nim podzielić? Też jesteś kierowcą? Masz inne normy do wyrobienia? Powiedz o wszelkich doświadczeniach jakie posiadasz, bo na pewno wszystkich interesuje a odmienna opinia.

anonim

(usunięte przez administratora)

byly pracownik 2

Przyznam koledze racje u mnie wychodzilo na dzien tak okolo 300 km bywalo ze i 450km a mialo byc do 150 km a problemy te same (usunięte przez administratora)brak kontaktu z kordynatorem żenada

Iwona

@Były pracownik piszesz o jakimś systemie punktów . Czy w każdej pracy załatwionej przez agencję InterKadra przyznawane są punkty pracownikom? @Krystyna.C teraz też obrałaś kierunek Francji? Może masz jakiś zakład tam do polecenia innym osobom? Wtedy mogłyby powiedzieć w agencji, że zależy im konkretnie na tym miejscu.

Iwona

Czy mobbing dla Ciebie @POLAK 88 oznacza prześladowanie podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy? I skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny? Pytam, bo używasz tego sformułowania i nie każdy to tak rozumie, a jednak jest to poważne oskarżenie.

komisjoner

Mlada Boleslav,operator kop-ład,ktoś coś o tym wie?

Janek

Praca przy laminatach na zachodzie Francji napiszcie jak tam jest???

Iwona

@Marian a wiesz z jakiego powodu były przekładane te dni rozpoczęcia pracy? @LILIANNNA wyjaśniło się coś w Twojej sprawie? Dostałaś te swoje 60 zł za przepracowaną pracę? @Sebastian a w biurze się podpisuje umowę? Bo jeżeli tak to powinny być przestrzegane warunki z umowy.

Pracuś

Pracowałem już z ta agencją i nie mogę powiedzieć jednego złego słowa. Zarobiłem całkiem dobrze i mogę powiedzieć, że mam zamiar ponownie popracować. Może wydarzyło się coś niekorzystnego dla pracownika ale takie sytuacje zdarzają się nawet najlepszym.

Sebastian

Dajcie sobie spokój z tą agencja tyle jest ogłoszeń z pracą omijać

jooo

Gdyby PR24 przynajmniej połowę tego co daję na niepotrzebną i bzdurną reklame i inne gadżety,wtedy wiecej by mogła dawać dla opiekunek. Widać od dawien dawna ile nie potrzebnych gadżetów co róż Promedica niby daje ale pod pewnymi warunkami,a mogło by się obejśc bez tego i by mieli wiecej na wypłaty dla pracowników.

jooo
@jooo 13.10.2017 18:55

oho pomylilam fora,sorki

Iwona

@Kiepsko to nie miejsce na pisanie o konkretnych pracownikach/osobach. Zabrania tego regulamin forum: http://www.gowork.pl/regulamin. Czy ktoś jeszcze chciałby wypowiedzieć na temat pracy w InterKadra? To zainteresuje osoby starające się o pracę.

Zostaw opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o