InterKadra Sp. z o. o
3 704 6 1

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

Iwona

Większość opinii pojawiających się na forum dotyczy usług świadczonych przez firmę, czyli pośrednictwa pracy. A jak to wygląda od środka? Może ktoś z Was jest zatrudniony bezpośrednio w InterKadra? Jakiś czas temu wspominaliście, że w biurze pojawiły się nowe osoby, czy rotacja jest duża? Zachęcam Was do nowych wpisów w tym temacie.

opinia

ta nowa ekipa pan w biurze ma zero podejścia do pracownika , poprzednie panie były ok dbały o pracowników

Ada
@opinia 15.11.2018 06:24

Skoro tak jest a wierzę że może tak być to widzę tylko jedno rozwiązanie : czym prędzej fiskus powinien te agencje pracy przeszkolić i tyle.

Szmato
@Ada 16.12.2018 15:42

A co ma fiskus do tego?

Julia
@Szmato 20.12.2018 16:40

Wiecej niż Ci sie wydaje. Goraco polecam UKS czyli urząd kontroli skarbowej. Skuteczny jest.

Anonimm
@opinia 15.11.2018 06:24

Coraz mądrzejszych zatrudniają

Mikołaj

Byłem na rozmowie na stanowsko audytora, panowie bardzo przekonywujący obiecywali złote góry, samochód jaki chce choć skończyło się na Fiacie z wypożyczalni bądź starym fordzie???? nawet zgodzili się na podstawe wyższa niż przewidywałem ogólnie wow???? Jak już przyszedł pierwszy miesiąc pracy pomijając fakt ze nie miałem czasu na nic dosłownie cały czas poświęcałem pracy, przyszedł czas wynagrodzeń a tam klops 1900 zł za audyty???? gdzie podstawa gdzie profity o których wcześniej była mowa? Wszystkich przestrzegam przed firma inter kadra banda złodzieji i naciągaczy szkoda czasu nawet na rozmowy w tej firmie lepiej już wyszedłbym na kasie w lidlu i to bez garniturów z własnej kieszeni???? Pozdrawiam serdecznie Mikołaj

zaciekawiony
@Mikołaj 08.01.2019 19:40

Ile audytow wykonwales w ciagu miesiaca, ze dostales tylko 1900 zl?

MacGyver

W dniu dzisiejszym udałem się do ZUS-u w celu złozenia moich dokumentów i chciałem sprawdzić na jakim etapie są moje papiery związane z wypadkiem w pracy. A tu szok znów brak dokumentów. Inter Kadra znów dała ciała i ich nie przesłała. Cały czas w tej firmie nikt nie potrafi nic załatwić do końca. Na mojego e-maile uzyskuje odpowiedz to nie ja, to ktoś inny i podawany jest numer telefonu, którego nikt nie odbiera. Przestrzegam WAS przed tą firmą. Kiedy była inna obsad i było ok a teraz jest straszna spychologia to nie do mnie ta sprawa, proszę do koleżanki, a numer milczy.

MacGywer

W dniu dzisiejszym otrzymałem świadectwo pracy. Czyli juz po 28 dniach po zakonczeniu stosunku pracy. Oczywiście złe ponieważ informowałem,ze są w nim nie prawidłowe akty prawne, z którymi się nie zgadzam. W dalszym ciagu brak odpowiedzi co ze zwrotem pieniedzy za odzierz roboczą i pranie. Na infolini uzyskałem informacje , że odzierz robocza przysługuje pracownikowi nawet na 1 dzien pracy, zleconej przes firme INTER KADRA. TYlko pracownicy tego nie moga pojąć. W związku z powyższym musze złożyć zawiadomienie do Państwowej Inspekcji Pracy w celu kontroli.HE HE zobaczymy czy potym fakcie też beda oszukiwać pracowników. Myśle , ze inne osoby to też spotkało, brak fachowości w załatwieniu spraw. Jesteśmy im potrzebni tylko do podpisania umowy a potem do przynoszenia zysków w firmie INTER KADRA, a nasze problemy są dla nich UCIĄŻLIWE A MY >>>>>>NIEPOTRZEBNI bo są inni na nasze miejsce. Drogi czytelniku czytaj wnikliwie co pisze bo to nie koniec mojej opowiesci. Wyciagnij wnioski niż się z nimi zwiążesz. (usunięte przez administratora)

MacGyver

Dalej moja przygoda z firmą trwa. Nie maja checi wypłacenia mi należnych pieniedzy, a 100% zasiłku z tytułu wypadku w pracy to < minus 20% od podstawy a potem jeszcze raz podatek> matematyka w obliczeniach jest inna dla pracownika jak i dla mnie. bo 100%to 100% a nie 80%które to rozlicza firma INTER KADRA. Na mojego maila do Zarzadu zadzwoniła osoba nie potrafiaca rozmawiac rzeczowo ani konkretnie a po moich przekazanych wyliczeniach potrzebowała czasu chyba na ich zrozumienie. Lecz w dalszej cześci rozmowy powróciła do 80%. Brak osób decyzyjnych, pełnej odpowiedzi na mojego maila, czyli co z odzierza roboczą i ekwiwalentem za pranie. To gwarantuja przepisy o zatrudnieniu pracowników, ale lekceważą to w INTER KADRZE. Zatrudniony ma tylko robić i się nie domagać niczego bo i tak nisi z tego, a nie odbieranie telefonów przez pracownoków to norma. Jeśli jesteś takim pracownikiem to powodzenia, ale pomyś tylko co bedzie jak podwinie ci się noga.np.wypadek w pracy. Zostaniesz potraktowany tak jak JA.

Praca Francja

Praca we Francji dla pary mogącej wyjechać swoim autem.Praca przy segregowaniu i płukaniu porów Pojechaliśmy do pracy jednym słowem tragedia warunki mieszkalne przez telefon były mówione w domach holenderskich po przyjeździe byliśmy w szoku zwykła buda zniszczona jedno łóżeczko małe pojechałem z mama wiec mówione było przez telefon ze jedzie z synem ubikacja na polu i gdzie kolwiek umyć się także trzeba było przechodzić przez pole zimno na polu jak się okapać gdzie umyć szklanki ? Tragedia jednym słowem uważajcie gdzie jedziecie i w jakie miejsce i co mówią przez telefon.

InterKadra
Zweryfikowany użytkownik
@Praca Francja 13.11.2018 11:30

Szanowni Państwo, Prosimy o zaprzestanie publikowania nieprawdziwych treści. Zostaliście Państwo poinformowani o tym jakie są warunki zakwaterowania na miejscu jeszcze przed wyjazdem. Wiedzieliście, że łazienka jest osobna, wspólna i jedna kuchnia dla wszystkich. Mimo tego, że otrzymaliście Państwo kontakt telefoniczny do naszej koordynatorki we Francji oraz mieliście bezpośredni kontakt telefoniczny do naszej rekruterki w Polsce - nie skontaktowaliście się z żadną z tych osób, opuściliście miejsce pracy bez powiadamiania nas o tym. Tym samym, nie daliście nam szansy na to, aby sprawę wyjaśnić, pomóc rozwiązać problemy jeśli jakiekolwiek rzeczywiście się pojawiły. Co istotne - na tym samym zleceniu przebywa kilka innych osób z Polski, które nie zgłaszają żadnych problemów i są zadowolone z zaoferowanych im warunków. Tym bardziej Państwa postępowanie jest dla nas niezrozumiałe. Zespół interKadra

Jogibabu
@Praca Francja 13.11.2018 11:30

A nie mieliście do mnie na ziemniaki do Normandii przyjechać? Dzwonili z krakowa że para ma przyjechać do sortowania ziemniaków

Jogibabu

Moja przygoda z interkadrą zaczęła się 4 miesiące temu poprzez wyjazd do Francji. w wielkim skrócie. pani Magdalena Maj która mnie "prowadziła" okazała się osobą niekompetentną zero kontaktu, jest osobą zakłamaną przeinaczającą fakty. W obliczu wielu dowodów niekompetencji pani Magdy jestem wstanie nawet na drodze sadowej z tą kobietą się spotkać. A co do samej inter-kadry. w wielkim skrócie. (usunięte przez administratora) Po trzech przepracowanych miesiącach miał być dodatek za transport 155 euro, miała być wyłata ekwiwalentu za urlop również. Przepracowałem 3 miesiące i dwa dni (zdarzenie losowe nie pozwoliło mi dalej pracować byłem w szpitalu) kiedy wysłałem zwolnienie do kadr to na drugi dzień mi wysłali wypowiedzenie z pracy nie tłumaczone z języka francuskiego bym podpisał w ciemno. Po przetłumaczeniu okazało się że to ja im złożyłem wypowiedzenie i nic mi się nie należy hahahahaha. Ale mam to gdzieś próbę oszustwa zgłosiłem w ambasadzie francuskiej w Paryżu. W woli wyjaśnienia jeszcze W listopadzie pracowałem w dwóch firmach ponieważ w jednej kontrakt mi sie skończył. Mamy grudzień dostałem spóźniona wypłatę o 4 dni i do tej pory z pierwszej pracy nie dostałem wynagrodzenia, pomimo tego że zostały wszystkie godziny do inter kadr wysłane. Czytajcie proszę dokładnie umowy i przed wyjazdem dokładnie doganiając co się stanie w przypadku kiedy pójdziecie na zwolnienie lub do szpitala. A na koniec tak od siebie dodam: omijajcie jak możecie inter kadry szerokim łukiem szczególnie panią Magde Maj. do zobacznia. Chętnie więcej info udzielę wszystkim zainteresowanym na priv.

Mario

A tak personalnie ktoś tu pracuje - czy tylko zatrudniacie anonimów?

MacGyver

NIGDY NIGDY ta firma to zciema brak kontaktu z kadrami, złe naliczanie świadczeń ,nie płaca za odzież robocza,nie płaca delegacji a je rozliczają,przepisy interpretują jak chcą i korzystają ze starych przepisów bo nowe są bardziej przyjazne dla pracownika,jest wiele innych rzetelnych firm omijajcie Inter Kadre.Dzis mieli zakładową WIGILIE wiec ponownie mnie olali i nie oddzwonili jak obiecali,a kasy i tak nie przelali.

niemiec

hi, moja dziewczyna tam zarabia 2100,- i nigdy nie ma czasu żeby ze mną rozmawiać tylko mówi że podpisuje umowę 2 godz. Jest to nieoficjalny escort service?! Hmmm (usunięte przez administratora) ją już z domu ale zawsze wraca i błaga o przebaczenie ciekawe

anonim

(usunięte przez administratora)

Oszusty!

Ta firma opowiada bajki ! I nic więcej

Polska nie jest taka zła;)

(usunięte przez administratora) interkadre Najpierw sami uderzmy się w piersi... Pamiętajmy ....ten rok jest rokiem pracownika przecież nikt Was nie przymusza do pracy w tej w firmie na żadnym stanowisku. Ja współpracowałem z firma Interkadra na stanowisku Audytora , szczerze nie powiem złego słowa .Szkolenia rzetelne miła nie stresująca atmosfera , współpraca z koordynatorem i dziewczynami z projektu bardzo dobre.Zawsze mogłem liczyć na pomoc .Niektóre dziewczyny dostępne pod telefonem (24/7 - P.K i K.K).Pamiętajcie każdy odnajdzie się na każdym stanowisku.Jest tyle ofert można przebierać.Dla mnie stanowisko Audytora było trampoliną zawodową w branży FMCG;) Życzę powodzenia wszystkim pamietajcie to tylko praca ;)

Motyl
@Polska nie jest taka zła;) 14.11.2018 19:48

PANIE KOCHANY, OWSZEM ATMOSFERA BYŁA. JAK JA TAM POSZŁAM 1 RAZ, TO OK W ŁODZI ROZMOWA, POTEM SZKOLENIE W KRAKOWIE, A TAM TAKA JEDNA PAULINA TO ZOŁZA, I WREDNA ROZKAZUJĄCA. I TYLKO PIENIĄDZE SIĘ LICZYŁY. A SZEFOWA DŁUGI PAZNOKIEĆ, PRZYCHODZIŁA DO FIRMY W ŁODZI. POTEM NA KONIEC MIESIĄCA PISAŁA MAILA NA FORUM WSZYSTKICH CO KTO ZROBIŁ ZLE I TO MIAŁ BYĆ SPOSÓB NA MOTYWACJE ?????????????? TELEFONY NA PODSŁUCHU O CZYM GADAŁO SIĘ Z OPIEKUNKAMI. SZOK........!!!!!!!!!!! RYWALIZACJA KASA I OBGADYWANIE I WYKLUCZENIE 2 CZŁOWIEKA I WYŚCIG SZCZURÓW.

Eryk
@Polska nie jest taka zła;) 14.11.2018 19:48

pracownik firmy się odezwał ;)

Magdalena

pierwszy i ostatni raz, nie polecam, jest wiele lepszych agencji

anonim

(usunięte przez administratora)

Oszusty!

Brawo (usunięte przez administratora) i nic więcej powinni zwracać pieniądze za przyjazd !

Polam

Szukałem pracy... znalazłem ogłoszenie pracy jako audytor.... Trzeba pojechać do Łodzi po samochód i na szkolenie aby się dowiedzieć jak sprawdzać ceny... Pracowałem w firmie ponad 3 miesiące. Na koordynatorów nie mogę złego słowa powiedzieć ale niestety na audyty już tak... Przeważnie startuje po 4 rano aby być na pierwszym sklepie o 6 rano bo 20 sklepów trzeba wyrobić... Trasy oczywiście na początku współpracy w koło komina i jeżeli w środę robimy trasę ponad 300km to w piątek będzie twoje miasto na audycie... tak było może przez 2 tygodnie aż się zaczęły trasy po 400-500km. Wygląda to tak będziemy do miasta A robimy tam 2 sklepy i jedziemy na jakąś wioskę 30km dalej i robimy kolejny sklep za stawkę 5 zł... Brak zwrotów za autostrady, parkingi strzeżone czy to nawet w strefie opłat podczas audytów... oraz brak zwrotów za kupno dupereli aby mieć paragon. Akurat tu zostałem oszukany bo zostałem poinformowany o zwrotach za takie rzeczy przez Panią Kamile K. Praca jest męcząca... często jest ponad 80 pozycji do zaznaczenia do tego jakieś 40 zdj oraz spisanie cen... Właściciele sklepów zdenerwowani bo robisz specjalnie audyt dzień przed dostawą lub w poniedziałek o 6 rano. Jak ktoś Myśli,że wyrobi te 20 sklepów x20 dni i osiągnie 2500 netto to jest w błędzie... zbliżając się do tego progu aby wskoczyć na lepszą kasę potrafią nie zaliczać ci audytów za krzywe zdjęcie lub nie widoczne towary bo światło ledowe daje po aparacie... Telefon Samsung J3 2016 to złom który ciągle się zacina i ciągle pod ładowarką trzeba mieć. Aplikacja Merch... Nie wiem czy ktoś to wgl sprawdzał ale jeżeli mam 13 nazw win z czego 5 się powtarza to ewidentny błąd... Aplikacja toporna i nie chce współpracować z audytorem. Samochód z wypożyczalni express fiat fiorino 1.4b+lpg. Musisz pojechać na serwis i tracisz na tym pół dnia? Ich to nie obchodzi i po prostu nie zarabiasz... zatrudniając się w tej firmie nie myślałem, że te opinie na Internecie są prawdziwe ale jednak się przekonałem na własnej skórze o tym... A co do sklepów to błędne dane,meliny i ogólnie rozpierdziel... mam robić audyt jak firma cedc wypowiedziała miesiąc wcześniej sklepowi umowę... albo badanie potencjału rynku... jedziesz do sklepu typu żabka i robisz audyt alkoholu w sklepie który nie ma umowy... już widzę jak ktoś pozwala Ci robić zdj... Ogólnie to szkoda czasu zdrowia i nerwów na taką pracę. Ostatnio Ukrainiec się pytał ile zarabiam to jak usłyszał o wypłacie prawie 1900 zł i 2100 to mnie wysmiał bo oni za tyle by nie poszli do pracy... rejon to zachód polski

anonim

(usunięte przez administratora)

Polam

Kolego troszkę się zmieniło... Miałem kartę flotową i do dyspozycji 100 zł na myjnie lub płyn do spryskiwaczy miesięcznie. Ja natomiast od początku wykonywałem wszystko co trzeba i ani razu od Eweliny nie usłyszałem słowa mobingu. Stawka została dalej ta sama niestety

POLAK

(usunięte przez administratora) .Aż nie wierzę w to co czytam . Ale skoro dla kogoś(usunięte przez administratora)zł to to wypłata to nie mam więcej pytań .Śmiech na sali z tymi umowami zlecenie i o dzieło .Pewnie (usunięte przez administratora) z biura ciągle robi ciśnienie po tygodniu pracy sypiąc tekstami typu beznadzieja , tragedia , trzeba się brać do pracy , ludzie robią dziennie 20 audytów w 8 godzin albo żebyś jeździł we wszystkie soboty .Fiorino 1,4 benzyna + gaz i przy pewnej prędkości czaszka chce pęknąć od huku .Przez nie wypłacalność należności w niektórych punktach ludzie albo każą Ci (usunięte przez administratora) albo straszą policją .Ale najlepsze jest jedno jedziesz 100 km do sklepu wysiadasz pytasz ludzi i co ? Sklep do którego przyjechałeś został zamknięty parę lat temu .No i 1 zł za audyt nieskuteczny .Praca dla studenta zaocznego lub rencisty może i ok ale maksymalnie na 3 miesiące . Jeśli ktoś chce liznąć kontaktu z ludźmi i lubi jeździć po melinach gdzie przesiadują żule albo tłumaczyć się przed nowobogackim któremu słoma wystaje z butów jest to praca dla niego . Najlepiej jak zrobisz 20 audytów a okazuje się że system zarejestrował 15 . Za taką pracę człowiek powinien dostawać co najmniej 3000 zł netto .

zniesmaczony
@POLAK 02.10.2018 21:33

Ogólnie zgoda z tym co napisałeś, ale z tego co wiem jeżeli sklep jest zamknięty z jakiegoś powodu, to i tak otrzymujesz 100% kasy. Mowie o audytorach mobilnych, nie stacjonarnych. Jesli chodzi o kase, to racja (usunięte przez administratora)to jezeli zrobisz 400 audytow w miesiacu (po 20 na dzien), a czasem trasowka to 400km. Ogolnie robota smieszna pod wzgledem kasy, ale i tak wiekszosc audytorow bierze w lape ile wlezie od PH, kierownikow i wlascicieli sklepow, inaczej chyba juz nikt by tam nie pracowal:)

Polak
@zniesmaczony 02.10.2018 21:50

Jeżeli sklep zlikwidowany dostajemy 100% normalnie ale co z tego jak za krzywe zdjęcie win audyt do powtórzenia. I kochany Andrzejek wysyła mi info o tym ???? Co do Eweliny to nie mam problemu i Pauliny :) Od 2 msc mamy jeszcze sprzątanie wawel i zmianę reklam a do tego jeszcze audyty...

Kamil

Szukają pracownika. Praca od zaraz. Człowiek wysyła CV. Idzie na rozmowę. Koniec rozmowy jest taki cyt. "Zadzwonimy do Pana w ciągu kilku dni, a jeśli nie zadzwonimy do Pana w ciągu kilku dni, to temat jest nieaktualny". Jednym słowem tworzą bazy danych, a natychmiast damy pracę, to tylko bzdurny dopisek do ogłoszenia. Nie polecam szukać pracy przez agencje tymczasowe pracy i tyle w temacie. Lepiej iść w tych czasach bezpośrednio do pracodawcy, bo zatrudnił mnie od razu po krótkiej rozmowie, na drugi dzień telefon, że umówił mnie na badania lekarskie, a nie czekać, aż ktoś łaskawie zadzwoni z takiej agencji. SZUKAJCIE PRACY OSOBIŚCIE! PRACUJĘ OBECNIE NA LEPSZYCH WARUNKACH NIŻ OFEROWAŁA AGENCJA I BEZPOŚREDNIO U PRACODAWCY!

ewa

Lubię atmosferę w InterKadra Sp. z o. o za: bardzo pomocny kalkulator wynagrodzen

nierozumiem

PYTANIE DO INTERKADRY,Czy ja jako opiekunka czyli wasz pracownik moge pozalatwiac sobie te dokumenty,tzn karte Ekuz i druk A1?bylo by najszybciej ,czekam na odpowiedz z INTERKADRY

InterKadra
@nierozumiem 23.06.2017 23:22

Dzień dobry, może Pani samodzielnie wnioskować tylko o kartę EKUZ, ale w tym celu musi mieć Pani poświadczony druk A1, a to musi zrobić InterKadra. Uważamy, że najlepszym miejscem do zadawania tego typu pytań jest kontakt bezpośredni z nami - osobisty, mailowy, telefoniczny - do czego zachęcamy przy kolejnych Pani wątpliwościach. Pozdrawiamy Zespół InterKadra

0101010
@InterKadra 27.06.2017 15:22

ale z kim konkretnie mam sie kontaktowac,nie podala Pani żadnych konkretnych namiarow (tel lub email) do kogo mozna zwracac sie z takimi pytaniami,...

InterKadra
@0101010 27.06.2017 16:50

Szanowna Pani, z Pani wpisów wnosiłam, że miała już Pani z nami kontakt skoro miała Pani do nas właśnie konkretne zastrzeżenia - dlatego tych danych nie podałam tutaj. Niemniej jednak wszystkie potrzebne do tego celu dane kontaktowe znajdzie Pani na naszej stronie internetowej poświęconej osobom pracującym jako opiekunowie osób starszych w Niemczech: www.opiekunki.interkadra.pl Adres email: opiekunki@interkadra.pl Telefon: 12 290 44 38 Kolejne pytania prosimy kierować bezpośrednio do naszych konsultantek pod powyższym adresem email lub nr telefonu. Na zakończenie wątku legalnej pracy z InterKadrą: jesteśmy licencjonowaną Agencja Pracy, zrzeszoną w organizacjach takich jak: Stowarzyszenie Agencji Zatrudnienia ( www.saz.org.pl) i Sekcja Agencji Opieki (www.sao.org.pl). Wiąże się to m.in. z tym, że oferujemy tylko i wyłącznie legalną pracę. Pozdrawiamy Zespół InterKadra

0101010
@InterKadra 28.06.2017 11:28

nie chcialam was urazic,entschuldige

InterKadra
@0101010 28.06.2017 11:48

Nie uraziła nas Pani :-). Staramy się odpowiadać na zastrzeżenia, rozwiewać wątpliwości. Niemniej jednak wszystkich prosimy o zgłaszanie się do nas w przypadku takowych, przy pomocy naszej strony internetowej, maila, telefonu lub do wizyty osobistej w jednym z naszych kilkunastu oddziałów w całej Polsce. Zapraszamy Panią serdecznie! Pozdrawiamy Zespół Interkadra

niezapominajka
@nierozumiem 23.06.2017 23:22

"nierozumiem"- umowa zlecenie nie jest umową o pracę, dlatego nie jesteś pracownikiem danej firmy czy agencji tylko zeleceniobiorcą a to jest zasadnicza różnica.

0101010
@InterKadra 28.06.2017 13:20

chciałam sie tylko dowiedzieć czy jesteście w stanie zapewnić pracownikowi ktory wyjezdza do innego kraju karte A1 w dniu wyjazdu ?

niezapominajka
@InterKadra 28.06.2017 11:28

Jesteście legalną agencją i oferujecie legalną pracę, ale osoba, która wyjeżdża w danym dniu do pracy nie posiada A1 ani karty EKUZ- dostaje ją po miesiącu, czyli...przez miesiąc przebywa za granicą NIELEGALNIE ;-)

Sven
@niezapominajka 28.06.2017 13:49

Umowa zlecenie a umowa o pracę to dwie zupełnie różne umowy. Na um zlec nie jesteś pracownikiem lecz zleceniobiorcą a pośrednik nie jest twoim pracodawcą a li tylko pośrednikiem. Żadne paragrafy zawarte w um zlec nie skutkują żadnymi sankcjami. Jeżeli pośrednik cię oszukał to możesz dochodzić swoich praw z powództwa cywilnego. Takie rzeczy należałoby wiedzieć przed wyjazdem.

Lola
@InterKadra 28.06.2017 11:28

(usunięte przez administratora)wprowadzono rozliczenia 2 miesięczne tylko dlatego żeby odprowadzać mniejsze składki,ponieważ od zaliczki nie odprowadza się składek

Zofia
@Lola 04.10.2018 15:16

Składki od najniższej krajowej a nie tak jak w ogłoszeniu ,czyli oszukują

Audytor

Jakimi autami teraz jeżdżą Audytorzy?

Ww
@Audytor 10.09.2018 14:21

Jezdzw fiorino ale znam też co ma opla corse. Ale uwierz odpuść sobie... wczoraj pracowałem 17h jednego dnia

Audi
@Ww 20.09.2018 16:30

Dokładnie , czasochłonne to strasznie , pojechać, zaparkować , znaleźć kierownika , telefon pod ładowarka, zrobic zdjęcia, jak się ludzie kręcą i kasjerka

Francja produkcja

Czy ktos sie wybiera do Francji? Praca przy produkcji kiszonej kapusty.

Francja
@Francja produkcja 21.09.2018 22:03

Jadę 24.09 na produkcję kapusty do Alzacji.

Rrbrygada
@Francja 23.09.2018 12:31

Kolego, napisz jak wrazenia 1 dnia :) ??????

Majk

Panowie i Panie szukam jakiś informacji na temat stanowiska Audytor Standardów Merchandisingowych. Chodzi o to jak wygląda praca, da się to pogodzić z inną pracą czy jak to wygląda oraz jakie są zarobki? Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam

z
@Majk 05.05.2018 23:07

Jaki region?

Audyt
@z 09.05.2018 11:42

Ogólnie praca nie jest zła. Jeśli wyrobisz 400 pkt miesięcznie to na rękę masz około 2500 zł na reke. Weekendy i święta wolne. Umowa o dzieło lipa, ale nie ma problemu z dniem wolnym kiedy chcesz. Jeśli się nie wyrabiasz, to możesz w sobotę śmigać na audyty (Twoja decyzja). Wiadomo, że na początku ciężko jest się wkręcić, poznać asortyment itp, ale później już z górki. Co do połączenia pracy, to nie polecam ze względu na to że pracuje się dziennie po około 10 h w zależności od trasówki (jeździsz według przypisanej trasówki przez koordynatora). NIE PRZEZNACZAMY AUTA NA CELE PRYWATNE, bo codziennie wysylasz stan licznika. Atmosfera w Interkadrze jest na luzie. Pracuje już na tym stanowisku bardzo długo, więc nie pisze wymyślonych rzeczy. Plusem jest to, że Ty decydujesz ile zarobisz. Możesz nawet wyjeździc 500 pkt i dojść do prawie 3000 zł na rękę. Ogólnie 1 audyt zajmuje na początku około 15 min, później nie całe 10 jeśli ogarniasz asortyment. Dzienna trasowka to około 20 pkt.

audyt1
@Audyt 20.05.2018 12:33

audyt to zachęciłes świeżaka długością audytu na początku, bardzo dobrze, jednak szkoda byłoby gdyby się zraził/ła po 1 h z ilościa 1 audytu xD

Mateusz
@audyt1 28.05.2018 23:32

Na kombinacie hutniczym w Krakowie przyjmują świeżaków za 2600 na rękę w 160 godzinach i na jedną zmianę

Ww
@Audyt 20.05.2018 12:33

Praca na 10h? Ja robie dziennie od 300 do 500 km dziennie i mam zrobic jeszcze 20 -22 audyty z czego połowa to modern trade na ktorym jest dwa razy więcej pracy

xyz

Przestańcie juz pisać to samo w kólko. Nie ma agencji bez zarzutów.Nikt Ci nie każe pracować w Ik .Praca w opiece to specyficzna praca. Wszystkie agencje przedstawiają rodzinom ,że jesteśmy 24h do dyspozycji. I tu trzeba szukać rozwiązania. A sprawy kadrowe świetnie rozwiązuje PiP. I tak naprawdę to , jeżeli ktoś pisze ,ze zna dobrze j, niemiecki to naprawdę nie rozumiem co tu jeszcze robi.

julka
@xyz 14.03.2017 05:45

skoro nasza dyspozycyjność to 24h, to niech płacą za 24h i stawkę nocną, jaki normalny człowiek wytrzyma 24h przez dwa miesiące? nie jesteśmy dla nich ludźmi i zabierają pieniądze, które należą się nam, WSTYD!!

Sven
@xyz 14.03.2017 05:45

Państwowa Inspekcja Pracy, o ten urząd zapewne ci chodziło. Tam opiekunowie nie mają czego szukać więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeżeli opiekun lub inny zleceniobiorca został oszukany przez pośrednika to powinien szukać pomocy Sądzie Cywilnym. Co innego kiedy jest się zatrudnionym na umowę o pracę, wtedy PIP jak najbardziej.

Nika
@Sven 03.09.2018 15:39

Zmieniły się przepisy Państwowa Inspekcja Pracy jest odpowiedzialna i może kontrolować również umowy cywilnoprawne tzn. Zlecenia

Ilona

WROCŁAW - niestety osoba, która nie ma doświadczenia z innych firm nie powinna zajmować się opieką oddziału i być osobą decyzyjną. Brak kompetencji objawia się w każdym działaniu. NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z TĄ FIRMĄ

Sprawiedliwy

Dlaczego pośredniak nie jest tak skuteczny w znajdowani pracy jak agencje pracy ?

Onica

Mam pytanie do ,,Szanownej INTERKADRY",po co sie rozsławiacie ze każda opiekunka otrzyma karte EKUZ oraz druk A1 jak i tak nie wysyłacie,nie rozumiem dlaczego nie dajecie tych raz na caly rok tylko na każdy wyjazd.Inne firmy daja te karty z ważnością na cały rok,czekam na dpowiedz !!!!

InterKadra
@Onica 23.06.2017 22:32

Szanowna Pani, Uważamy, że najlepszym miejscem do zadawania tego typu pytań jest kontakt bezpośredni z nami - osobisty, mailowy, telefoniczny - do czego zachęcamy przy kolejnych Pani wątpliwościach. Ale odpowiemy w skrócie na Pani pytania: Bez karty A1 wyjazd jest nielegalny. Dlatego też dla każdej Opiekunki współpracującej z nami występujemy z wnioskiem o wydanie A1, co oznacza, że każda z tych osób musi spełniać warunki, aby ten dokument otrzymać. Proces poświadczenia druku A1 przez ZUS może trwać do 2 tygodni. I nie są to przyczyny zależne od nas. Następnie - kiedy już mamy A1 - dopiero wtedy możemy wystąpić z wnioskiem o wydanie karty EKUZ. To również trwa (niekiedy do kilku tygodni) i znów - nie od nas to zależy. Ale co bardzo istotne - każda Opiekunka jest ubezpieczona od dnia podpisania umowy. Niezależnie od tego czy już ma ten dokument, czy jeszcze na niego czeka. A zatem - jeśli zajdzie konieczność skorzystania z pomocy medycznej przed otrzymaniem dokumentów - osoba taka kontaktuje się z nami, a my zapewnimy, aby wizyta u lekarza, czy też inne objęte kartą EKUZ świadczenia były możliwe. Dlaczego nie można dostać dokumentów na cały rok? Otóż druk A1 wystawiany jest na konkretny adres, pod którym Opiekunka świadczy zlecenie. Także karta EKUZ wydawana jest na podstawie tego konkretnego druku A1, dlatego gdy następuje zmiana adresu świadczenia zlecenia, musimy występować o nowy komplet dokumentów dla OP. Jest to konieczne, ponieważ druk A1 jest ważny tylko w miejscu, które jest na nim wpisane. Karta EKUZ, o której mówimy, jest kartą pracowniczą, z karty turystycznej nie można korzystać wykonując zlecenie za granicą. Jeśli pojawią się kolejne wątpliwości - zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami - mailowego, telefonicznego, osobistego. Na pewno na nie odpowiemy. Pozdrawiamy Zespół Interkadra

0101010
@InterKadra 27.06.2017 15:20

to jest cytat z wpisu powyzszego od INTERKADRY = ,,Bez karty A1 wyjazd jest nielegalny".--mam bardzo wazne pytanie i oczekuje odpowiedzi : Napisala Pani ze wyjazd jest nielegalny bez karty - czy kazda opiekunka i opiekun posiada w dniu wyjazdy karte A1 ??????

GośGoś
@0101010 27.06.2017 16:55

Jak już jesteś na wyjeździe, czyli w pracy to po miesiącu przychodzi pocztą druk A1 a po 1,5 miesiąca EKUZ. Pozdrawiam

niezapominajka
@InterKadra 27.06.2017 15:20

BZDURY!, BZDURY!, BZDURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze raz BZDURYyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!! Na wystawionym jednym druku A1, wyjeżdżałam przez cały rok do rożnych miejsc pracy jak również zwróciłam się o wyrobienie karty EKUZ bez druku A1 i jakoś dostałam....

Sven
@InterKadra 27.06.2017 15:20

InterKadra. To jest forum publiczne i każdy tu zaglądający szuka różnych informacji również dotyczących ubezpieczeń. Nie rozumiem twojego oburzenia. Jako pośrednik czerpiący zyski z cudzej pracy, powinniście zdobyć się chociaż na min wysiłku i rzetelnie informować kandydatów, zleceniobiorców o wszystkich warunkach, również na forum.

anonim

(usunięte przez administratora)

Hanka

Do opieki jedzie się ,aby się opiekować czasami nawet 24 godz na dobę ,a jeżeli za ciężka praca bo się człowiek nie nadaje bo niema zielonego pojęcia to sie siedzi w Polsce i szuka się lekkiej pracy. praca opiekunki jest dla ludzi empatycznych i z doświadczeniem.Jeżeli chodzi o agencje to panie koordynatorki są nie kompetentne i tu się zgadzam .Przy wyjeżdzie powinno się dostać numer telefonu alarmowego chociaż dla tego że różne są przypadki losowe .Pracowałam kiedyś w tej agencji i to nawet bardzo długo bo ponad 5lat ,ale ze względu na rodzinę po śmierci podopiecznych zrezygnowałam ponieważ panie koordynatorki nigdy niebyły zorientowane w temacie o który pytałam .Przepracowałam 5 lat na tej samej stawce bez podwyżki ,co za każdym razem jak byłam w firmie mi obiecywano.

małgosia

Hanka, wszystko to prawda ale skoro opiekujesz się dziadkiem albo babką 24h to zwykła przyzwoitość nakazuje, żeby płacili za 24h, za opiekę w nocy na oiomie biorę 2 stówki, moja pierwsza Stella to był horror, babka zdzierała mnie w nocy 3-4 razy, chodziłam jak lunatyk z wyczerpania ale dostawałam 950 euro mc, mało tego, pojechałam do babki a na miejscu okazało się, że jest dziadek na doczepkę, rodzina buliła kasę, owszem, tylko co z tego jak dostawałam ochłapy bo przecież paniom z firmy też się należy, nieważne, że ich praca pozostawia BARDZO wiele do życzenia ale taka to firma, poznałam ludzi, złapałam kontakty, zwolniłam się i teraz jest ok

Hanka
@małgosia 03.09.2018 10:15

To i tak miałaś dobrze bo ja miałam 850 i nieprzespane noce ,wstawanie ubieranie i nocne wycieczki w koło domu babka psychiczna dobrze ,że koordynatorka była mądra i mnie zabrała a z rodziną została rozwiązana umowa.Następna rodzina u której wylądowałam była ok. ale jak pisałam na tej samej stawce przez pięć lat mimo że rodzina miała co dwa lata podnoszony rachunek do zapłaty.a

Sprawiedliwy

Reklama z Częstochowy 2400zł na rękę przy szyciu poduszek do aut gdzie parę lat temu pracownik nie pracujący przez agencję dostawał 3000zł i dodatki taka agencja

Sanna

Co z nimi? Rozsywka totalna? Interkadra kaput?

Zostaw opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o