InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 699 ocen.

InterKadra Sp. z o. o
3 699 6 1

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

Kamil

Szukają pracownika. Praca od zaraz. Człowiek wysyła CV. Idzie na rozmowę. Koniec rozmowy jest taki cyt. "Zadzwonimy do Pana w ciągu kilku dni, a jeśli nie zadzwonimy do Pana w ciągu kilku dni, to temat jest nieaktualny". Jednym słowem tworzą bazy danych, a natychmiast damy pracę, to tylko bzdurny dopisek do ogłoszenia. Nie polecam szukać pracy przez agencje tymczasowe pracy i tyle w temacie. Lepiej iść w tych czasach bezpośrednio do pracodawcy, bo zatrudnił mnie od razu po krótkiej rozmowie, na drugi dzień telefon, że umówił mnie na badania lekarskie, a nie czekać, aż ktoś łaskawie zadzwoni z takiej agencji. SZUKAJCIE PRACY OSOBIŚCIE! PRACUJĘ OBECNIE NA LEPSZYCH WARUNKACH NIŻ OFEROWAŁA AGENCJA I BEZPOŚREDNIO U PRACODAWCY!

ewa

Lubię atmosferę w InterKadra Sp. z o. o za: bardzo pomocny kalkulator wynagrodzen

nierozumiem

PYTANIE DO INTERKADRY,Czy ja jako opiekunka czyli wasz pracownik moge pozalatwiac sobie te dokumenty,tzn karte Ekuz i druk A1?bylo by najszybciej ,czekam na odpowiedz z INTERKADRY

InterKadra
@nierozumiem 23.06.2017 23:22

Dzień dobry, może Pani samodzielnie wnioskować tylko o kartę EKUZ, ale w tym celu musi mieć Pani poświadczony druk A1, a to musi zrobić InterKadra. Uważamy, że najlepszym miejscem do zadawania tego typu pytań jest kontakt bezpośredni z nami - osobisty, mailowy, telefoniczny - do czego zachęcamy przy kolejnych Pani wątpliwościach. Pozdrawiamy Zespół InterKadra

0101010
@InterKadra 27.06.2017 15:22

ale z kim konkretnie mam sie kontaktowac,nie podala Pani żadnych konkretnych namiarow (tel lub email) do kogo mozna zwracac sie z takimi pytaniami,...

InterKadra
@0101010 27.06.2017 16:50

Szanowna Pani, z Pani wpisów wnosiłam, że miała już Pani z nami kontakt skoro miała Pani do nas właśnie konkretne zastrzeżenia - dlatego tych danych nie podałam tutaj. Niemniej jednak wszystkie potrzebne do tego celu dane kontaktowe znajdzie Pani na naszej stronie internetowej poświęconej osobom pracującym jako opiekunowie osób starszych w Niemczech: www.opiekunki.interkadra.pl Adres email: opiekunki@interkadra.pl Telefon: 12 290 44 38 Kolejne pytania prosimy kierować bezpośrednio do naszych konsultantek pod powyższym adresem email lub nr telefonu. Na zakończenie wątku legalnej pracy z InterKadrą: jesteśmy licencjonowaną Agencja Pracy, zrzeszoną w organizacjach takich jak: Stowarzyszenie Agencji Zatrudnienia ( www.saz.org.pl) i Sekcja Agencji Opieki (www.sao.org.pl). Wiąże się to m.in. z tym, że oferujemy tylko i wyłącznie legalną pracę. Pozdrawiamy Zespół InterKadra

0101010
@InterKadra 28.06.2017 11:28

nie chcialam was urazic,entschuldige

InterKadra
@0101010 28.06.2017 11:48

Nie uraziła nas Pani :-). Staramy się odpowiadać na zastrzeżenia, rozwiewać wątpliwości. Niemniej jednak wszystkich prosimy o zgłaszanie się do nas w przypadku takowych, przy pomocy naszej strony internetowej, maila, telefonu lub do wizyty osobistej w jednym z naszych kilkunastu oddziałów w całej Polsce. Zapraszamy Panią serdecznie! Pozdrawiamy Zespół Interkadra

niezapominajka
@nierozumiem 23.06.2017 23:22

"nierozumiem"- umowa zlecenie nie jest umową o pracę, dlatego nie jesteś pracownikiem danej firmy czy agencji tylko zeleceniobiorcą a to jest zasadnicza różnica.

0101010
@InterKadra 28.06.2017 13:20

chciałam sie tylko dowiedzieć czy jesteście w stanie zapewnić pracownikowi ktory wyjezdza do innego kraju karte A1 w dniu wyjazdu ?

niezapominajka
@InterKadra 28.06.2017 11:28

Jesteście legalną agencją i oferujecie legalną pracę, ale osoba, która wyjeżdża w danym dniu do pracy nie posiada A1 ani karty EKUZ- dostaje ją po miesiącu, czyli...przez miesiąc przebywa za granicą NIELEGALNIE ;-)

Sven
@niezapominajka 28.06.2017 13:49

Umowa zlecenie a umowa o pracę to dwie zupełnie różne umowy. Na um zlec nie jesteś pracownikiem lecz zleceniobiorcą a pośrednik nie jest twoim pracodawcą a li tylko pośrednikiem. Żadne paragrafy zawarte w um zlec nie skutkują żadnymi sankcjami. Jeżeli pośrednik cię oszukał to możesz dochodzić swoich praw z powództwa cywilnego. Takie rzeczy należałoby wiedzieć przed wyjazdem.

Lola
@InterKadra 28.06.2017 11:28

No i interkadra oszukuje z składkami do ZUS wprowadzono rozliczenia 2 miesięczne tylko dlatego żeby odprowadzać mniejsze składki,ponieważ od zaliczki nie odprowadza się składek

Zofia
@Lola 04.10.2018 15:16

Składki od najniższej krajowej a nie tak jak w ogłoszeniu ,czyli oszukują

POLAK

Widzę że firma ciągle znajduje głupich do przeprowadzania audytów alkoholowych .Aż nie wierzę w to co czytam . Ale skoro dla kogoś 2500 zł to to wypłata to nie mam więcej pytań .Śmiech na sali z tymi umowami zlecenie i o dzieło .Pewnie Ewelina z biura ciągle robi ciśnienie po tygodniu pracy sypiąc tekstami typu beznadzieja , tragedia , trzeba się brać do pracy , ludzie robią dziennie 20 audytów w 8 godzin albo żebyś jeździł we wszystkie soboty .Fiorino 1,4 benzyna + gaz i przy pewnej prędkości czaszka chce pęknąć od huku .Przez nie wypłacalność należności w niektórych punktach ludzie albo każą Ci wypier******** albo straszą policją .Ale najlepsze jest jedno jedziesz 100 km do sklepu wysiadasz pytasz ludzi i co ? Sklep do którego przyjechałeś został zamknięty parę lat temu .No i 1 zł za audyt nieskuteczny .Praca dla studenta zaocznego lub rencisty może i ok ale maksymalnie na 3 miesiące . Jeśli ktoś chce liznąć kontaktu z ludźmi i lubi jeździć po melinach gdzie przesiadują żule albo tłumaczyć się przed nowobogackim któremu słoma wystaje z butów jest to praca dla niego . Najlepiej jak zrobisz 20 audytów a okazuje się że system zarejestrował 15 . Za taką pracę człowiek powinien dostawać co najmniej 3000 zł netto .

zniesmaczony
@POLAK 02.10.2018 21:33

Ogólnie zgoda z tym co napisałeś, ale z tego co wiem jeżeli sklep jest zamknięty z jakiegoś powodu, to i tak otrzymujesz 100% kasy. Mowie o audytorach mobilnych, nie stacjonarnych. Jesli chodzi o kase, to racja 2500 to jezeli zrobisz 400 audytow w miesiacu (po 20 na dzien), a czasem trasowka to 400km. Ogolnie robota smieszna pod wzgledem kasy, ale i tak wiekszosc audytorow bierze w lape ile wlezie od PH, kierownikow i wlascicieli sklepow, inaczej chyba juz nikt by tam nie pracowal:)

Audytor

Jakimi autami teraz jeżdżą Audytorzy?

Ww
@Audytor 10.09.2018 14:21

Jezdzw fiorino ale znam też co ma opla corse. Ale uwierz odpuść sobie... wczoraj pracowałem 17h jednego dnia

Audi
@Ww 20.09.2018 16:30

Dokładnie , czasochłonne to strasznie , pojechać, zaparkować , znaleźć kierownika , telefon pod ładowarka, zrobic zdjęcia, jak się ludzie kręcą i kasjerka

Francja produkcja

Czy ktos sie wybiera do Francji? Praca przy produkcji kiszonej kapusty.

Francja
@Francja produkcja 21.09.2018 22:03

Jadę 24.09 na produkcję kapusty do Alzacji.

Rrbrygada
@Francja 23.09.2018 12:31

Kolego, napisz jak wrazenia 1 dnia :) ??????

Majk

Panowie i Panie szukam jakiś informacji na temat stanowiska Audytor Standardów Merchandisingowych. Chodzi o to jak wygląda praca, da się to pogodzić z inną pracą czy jak to wygląda oraz jakie są zarobki? Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam

z
@Majk 05.05.2018 23:07

Jaki region?

Audyt
@z 09.05.2018 11:42

Ogólnie praca nie jest zła. Jeśli wyrobisz 400 pkt miesięcznie to na rękę masz około 2500 zł na reke. Weekendy i święta wolne. Umowa o dzieło lipa, ale nie ma problemu z dniem wolnym kiedy chcesz. Jeśli się nie wyrabiasz, to możesz w sobotę śmigać na audyty (Twoja decyzja). Wiadomo, że na początku ciężko jest się wkręcić, poznać asortyment itp, ale później już z górki. Co do połączenia pracy, to nie polecam ze względu na to że pracuje się dziennie po około 10 h w zależności od trasówki (jeździsz według przypisanej trasówki przez koordynatora). NIE PRZEZNACZAMY AUTA NA CELE PRYWATNE, bo codziennie wysylasz stan licznika. Atmosfera w Interkadrze jest na luzie. Pracuje już na tym stanowisku bardzo długo, więc nie pisze wymyślonych rzeczy. Plusem jest to, że Ty decydujesz ile zarobisz. Możesz nawet wyjeździc 500 pkt i dojść do prawie 3000 zł na rękę. Ogólnie 1 audyt zajmuje na początku około 15 min, później nie całe 10 jeśli ogarniasz asortyment. Dzienna trasowka to około 20 pkt.

audyt1
@Audyt 20.05.2018 12:33

audyt to zachęciłes świeżaka długością audytu na początku, bardzo dobrze, jednak szkoda byłoby gdyby się zraził/ła po 1 h z ilościa 1 audytu xD

Mateusz
@audyt1 28.05.2018 23:32

Na kombinacie hutniczym w Krakowie przyjmują świeżaków za 2600 na rękę w 160 godzinach i na jedną zmianę

Ww
@Audyt 20.05.2018 12:33

Praca na 10h? Ja robie dziennie od 300 do 500 km dziennie i mam zrobic jeszcze 20 -22 audyty z czego połowa to modern trade na ktorym jest dwa razy więcej pracy

xyz

Przestańcie juz pisać to samo w kólko. Nie ma agencji bez zarzutów.Nikt Ci nie każe pracować w Ik .Praca w opiece to specyficzna praca. Wszystkie agencje przedstawiają rodzinom ,że jesteśmy 24h do dyspozycji. I tu trzeba szukać rozwiązania. A sprawy kadrowe świetnie rozwiązuje PiP. I tak naprawdę to , jeżeli ktoś pisze ,ze zna dobrze j, niemiecki to naprawdę nie rozumiem co tu jeszcze robi.

julka
@xyz 14.03.2017 05:45

skoro nasza dyspozycyjność to 24h, to niech płacą za 24h i stawkę nocną, jaki normalny człowiek wytrzyma 24h przez dwa miesiące? nie jesteśmy dla nich ludźmi i zabierają pieniądze, które należą się nam, WSTYD!!

Sven
@xyz 14.03.2017 05:45

Państwowa Inspekcja Pracy, o ten urząd zapewne ci chodziło. Tam opiekunowie nie mają czego szukać więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeżeli opiekun lub inny zleceniobiorca został oszukany przez pośrednika to powinien szukać pomocy Sądzie Cywilnym. Co innego kiedy jest się zatrudnionym na umowę o pracę, wtedy PIP jak najbardziej.

Nika
@Sven 03.09.2018 15:39

Zmieniły się przepisy Państwowa Inspekcja Pracy jest odpowiedzialna i może kontrolować również umowy cywilnoprawne tzn. Zlecenia

Ilona

WROCŁAW - niestety osoba, która nie ma doświadczenia z innych firm nie powinna zajmować się opieką oddziału i być osobą decyzyjną. Brak kompetencji objawia się w każdym działaniu. NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z TĄ FIRMĄ

Sprawiedliwy

Dlaczego pośredniak nie jest tak skuteczny w znajdowani pracy jak agencje pracy ?

Onica

Mam pytanie do ,,Szanownej INTERKADRY",po co sie rozsławiacie ze każda opiekunka otrzyma karte EKUZ oraz druk A1 jak i tak nie wysyłacie,nie rozumiem dlaczego nie dajecie tych raz na caly rok tylko na każdy wyjazd.Inne firmy daja te karty z ważnością na cały rok,czekam na dpowiedz !!!!

InterKadra
@Onica 23.06.2017 22:32

Szanowna Pani, Uważamy, że najlepszym miejscem do zadawania tego typu pytań jest kontakt bezpośredni z nami - osobisty, mailowy, telefoniczny - do czego zachęcamy przy kolejnych Pani wątpliwościach. Ale odpowiemy w skrócie na Pani pytania: Bez karty A1 wyjazd jest nielegalny. Dlatego też dla każdej Opiekunki współpracującej z nami występujemy z wnioskiem o wydanie A1, co oznacza, że każda z tych osób musi spełniać warunki, aby ten dokument otrzymać. Proces poświadczenia druku A1 przez ZUS może trwać do 2 tygodni. I nie są to przyczyny zależne od nas. Następnie - kiedy już mamy A1 - dopiero wtedy możemy wystąpić z wnioskiem o wydanie karty EKUZ. To również trwa (niekiedy do kilku tygodni) i znów - nie od nas to zależy. Ale co bardzo istotne - każda Opiekunka jest ubezpieczona od dnia podpisania umowy. Niezależnie od tego czy już ma ten dokument, czy jeszcze na niego czeka. A zatem - jeśli zajdzie konieczność skorzystania z pomocy medycznej przed otrzymaniem dokumentów - osoba taka kontaktuje się z nami, a my zapewnimy, aby wizyta u lekarza, czy też inne objęte kartą EKUZ świadczenia były możliwe. Dlaczego nie można dostać dokumentów na cały rok? Otóż druk A1 wystawiany jest na konkretny adres, pod którym Opiekunka świadczy zlecenie. Także karta EKUZ wydawana jest na podstawie tego konkretnego druku A1, dlatego gdy następuje zmiana adresu świadczenia zlecenia, musimy występować o nowy komplet dokumentów dla OP. Jest to konieczne, ponieważ druk A1 jest ważny tylko w miejscu, które jest na nim wpisane. Karta EKUZ, o której mówimy, jest kartą pracowniczą, z karty turystycznej nie można korzystać wykonując zlecenie za granicą. Jeśli pojawią się kolejne wątpliwości - zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami - mailowego, telefonicznego, osobistego. Na pewno na nie odpowiemy. Pozdrawiamy Zespół Interkadra

0101010
@InterKadra 27.06.2017 15:20

to jest cytat z wpisu powyzszego od INTERKADRY = ,,Bez karty A1 wyjazd jest nielegalny".--mam bardzo wazne pytanie i oczekuje odpowiedzi : Napisala Pani ze wyjazd jest nielegalny bez karty - czy kazda opiekunka i opiekun posiada w dniu wyjazdy karte A1 ??????

GośGoś
@0101010 27.06.2017 16:55

Jak już jesteś na wyjeździe, czyli w pracy to po miesiącu przychodzi pocztą druk A1 a po 1,5 miesiąca EKUZ. Pozdrawiam

niezapominajka
@InterKadra 27.06.2017 15:20

BZDURY!, BZDURY!, BZDURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze raz BZDURYyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!! Na wystawionym jednym druku A1, wyjeżdżałam przez cały rok do rożnych miejsc pracy jak również zwróciłam się o wyrobienie karty EKUZ bez druku A1 i jakoś dostałam....

Sven
@InterKadra 27.06.2017 15:20

InterKadra. To jest forum publiczne i każdy tu zaglądający szuka różnych informacji również dotyczących ubezpieczeń. Nie rozumiem twojego oburzenia. Jako pośrednik czerpiący zyski z cudzej pracy, powinniście zdobyć się chociaż na min wysiłku i rzetelnie informować kandydatów, zleceniobiorców o wszystkich warunkach, również na forum.

anonim

(usunięte przez administratora)

Hanka

Do opieki jedzie się ,aby się opiekować czasami nawet 24 godz na dobę ,a jeżeli za ciężka praca bo się człowiek nie nadaje bo niema zielonego pojęcia to sie siedzi w Polsce i szuka się lekkiej pracy. praca opiekunki jest dla ludzi empatycznych i z doświadczeniem.Jeżeli chodzi o agencje to panie koordynatorki są nie kompetentne i tu się zgadzam .Przy wyjeżdzie powinno się dostać numer telefonu alarmowego chociaż dla tego że różne są przypadki losowe .Pracowałam kiedyś w tej agencji i to nawet bardzo długo bo ponad 5lat ,ale ze względu na rodzinę po śmierci podopiecznych zrezygnowałam ponieważ panie koordynatorki nigdy niebyły zorientowane w temacie o który pytałam .Przepracowałam 5 lat na tej samej stawce bez podwyżki ,co za każdym razem jak byłam w firmie mi obiecywano.

małgosia

Hanka, wszystko to prawda ale skoro opiekujesz się dziadkiem albo babką 24h to zwykła przyzwoitość nakazuje, żeby płacili za 24h, za opiekę w nocy na oiomie biorę 2 stówki, moja pierwsza Stella to był horror, babka zdzierała mnie w nocy 3-4 razy, chodziłam jak lunatyk z wyczerpania ale dostawałam 950 euro mc, mało tego, pojechałam do babki a na miejscu okazało się, że jest dziadek na doczepkę, rodzina buliła kasę, owszem, tylko co z tego jak dostawałam ochłapy bo przecież paniom z firmy też się należy, nieważne, że ich praca pozostawia BARDZO wiele do życzenia ale taka to firma, poznałam ludzi, złapałam kontakty, zwolniłam się i teraz jest ok

Hanka
@małgosia 03.09.2018 10:15

To i tak miałaś dobrze bo ja miałam 850 i nieprzespane noce ,wstawanie ubieranie i nocne wycieczki w koło domu babka psychiczna dobrze ,że koordynatorka była mądra i mnie zabrała a z rodziną została rozwiązana umowa.Następna rodzina u której wylądowałam była ok. ale jak pisałam na tej samej stawce przez pięć lat mimo że rodzina miała co dwa lata podnoszony rachunek do zapłaty.a

Sprawiedliwy

Reklama z Częstochowy 2400zł na rękę przy szyciu poduszek do aut gdzie parę lat temu pracownik nie pracujący przez agencję dostawał 3000zł i dodatki taka agencja

Sanna

Co z nimi? Rozsywka totalna? Interkadra kaput?

Dorota

Nie ufam im choćby nawet dlatego, iż zaproponowali mi śmieszną stawkę 1.200 euro za tą samą pracę, za którą w innej firmie zarabiałam 1.500 euro. Żeby zaproponować niską stawkę, zawsze znajdą w Tobie jakiś deficyt (nie musi być prawdziwy) np. albo brak długiego stażu pracy jako opiekunka albo np. znajomość języka na niskim poziomie (ciekawe że inne firmy oceniły go na bdb).

Iwona

@PO powrocie, a jak oceniasz kwaterę zapewnioną przez InterKadra? W jakich kwestiach firma Tobie pomogła? Dla osób zainteresowanych skorzystaniem z jej pośrednictwa dodaję link do ogłoszeń o pracę: https://www.interkadra.pl/oferty-pracy/

Mat

Witam czy któś jedzie na borówki 04.05 Katowic

niewiem
@Mat 30.04.2018 16:35

Wrocław/

my
@niewiem 30.04.2018 16:43

Kraków

Hsza
@Mat 30.04.2018 16:35

Siema, mam nadzieje ze jada normalne osoby. I przynajmniej bd dzielil 4 sciany ze spk ludzmi. Ciekawe czy fajnr mlode kobity jada ? ;)

anonymous
@Hsza 30.04.2018 19:00

No miejmy nadzieje że będą spoko ludzie , pewnie że jadą

Siory
@Hsza 30.04.2018 19:00

Widze, ze sie kazdy zastanawia czy będą spoko ludzie więc wychodzi na to, ze wiekszosc z nas jest git :) Umowa jest dość słaba bo brak w niej paragrafów, ktore chronią pracowników... Chetnie pogadamy z kimw przez tel na ten temat, zgłaszajcie sie ludzie jakoś się trzeba ogarnąć do tego :)

Rysiek
@Mat 30.04.2018 16:35

ja jadę z tych Katowic

Siory
@Rysiek 01.05.2018 14:39

Napiszcie na maila sweetcoffee4@wp.pl mozemy zrobic grupe na fb i pogadac

niewiem
@Siory 01.05.2018 13:59

Umowa zlecenie nawet w Polsce nie chroni pracownika... no niestety tak to jest z tymi "śmieciówkami"

Siory
@niewiem 01.05.2018 15:02

Gadałam z Panią odnosnie tej umowy i wszystkiego, wydaje mi sie to dziwne wiec nie wiem co mam robić

niewiem
@Siory 01.05.2018 15:16

Jeśli chcesz pogadać to napisz do Mnie, nie wiem co Ci doradzić bo tutaj już każdy musi podjąć sam decyzję, ale chętnie pogadam jak potrzebujesz :) nons@o2.pl

my
@Siory 01.05.2018 15:00

i jak ci idzie z ta grupą jak cos to my tez sie dolaczymy

niewiem
@my 01.05.2018 20:41

FB - Grandola borówki 2018 , może nazbieramy parę osób :)

Siory
@niewiem 02.05.2018 10:14

Czekamy na Was ludzie na fb :*

Grandola
@Mat 30.04.2018 16:35

To podajcie link do teh strony na fejsie

my
@niewiem 02.05.2018 10:14

nie moge znalezć

Fgffgghgggbhhggvvh
@my 02.05.2018 11:42

https://m.facebook.com/groups/315249325681708

unknown
@Fgffgghgggbhhggvvh 02.05.2018 11:46

Podzielcie się opiniami z wrażeń z Portugalii, warto było jechać? Wszystko zgodnie z opisem koordynatorki?

PO powrocie
@unknown 07.05.2018 19:57

Fakt z inter-kadrą ciężko było się kontaktować, a sezon był słaby. Pogoda, od której zależą zbiory to jednak nie była wina ani właścicieli plantacji ani inter kadry. Właściciele niemalże na siłę szukali nam roboty i płacili za godziny jak jeszcze borówka nie była dojrzała. Kto jak pracował ten tak zarobił. Na jedzenie jak był szwedzki stół, ludzie rzucali się jakby pół roku nie jedli, stąd też później było porcjowane. Uważam że było całkiem nieźle i generalnie Polacy zawsze na coś będą narzekać. Jedyne z czego nie jestem zadowolony to sama inter-kadra i kontakt z nimi. Sama borówka jest ok. Jak ktoś przepijał lub palił papierosy to może i faktycznie nie miał na papier... ale bez przesady. Śmieszą mnie poniektóre komentarze, a zwłaszcza że nie są z pierwszej ręki. Ps. skoro córka była, to niech córka zabiera głos w dyskusji. Przy wypłacie, wyszło mi lepiej niż w Polsce na etacie za 2 miesiące , a przy okazji pozwiedzałem i zobaczyłem kawałek Portugalii. Zależy od podejścia i człowieka. Kokosów się nie przywiozło fakt, ale to wina sezonu na który narzekali sami właściciele, ponieważ od wielu lat tak złego nie było. Są czynniki nie zależne i z tym trzeba się liczyć przy takich sezonowych pracach. kończąc jeśli chodzi o Mnie Nie żałuję tej decyzji i tego wyjazdu.

Iwona

@Nigdy więcej, rozumiem, że przemawiają przez Ciebie emocje, jednak na forum obowiązuje przestrzeganie regulaminu. Dla przypomnienia podam link: https://www.gowork.pl/regulamin Wspomniane jest w nim, że należy zachować kulturę wypowiedzi oraz nie obrażać innych.

Grzesiek

Cześć spotkałem się ostatnio z ogłoszeniem pracy jako monter naczep w Francji. Może ktoś z uzytkowników pracował tam , jestem ciekaw co to za praca , jak z zakwaterowaniem no i oczywiście z wynagrodzeniem. w ofercie jaką przesłali Mi z owej agencji było napisane 12euro brutto na godzinę. Ile można się spodziewać netto? ile odliczają za dojazd , zakwaterowanie , ubezpieczenie itp. Pozdrawiam

Rad

Czy ktoś wybiera się na borówki do Portugalii od początku lipca?

zuza
@Rad 17.05.2018 15:43

ja

pati
@zuza 17.05.2018 20:46

Mozna od poczatku lipca?

radek
@pati 17.05.2018 21:30

Dostałem informacje żeby się odezwać bliżej terminu. Zastał się tylko jak pewna to jest.

radek
@zuza 17.05.2018 20:46

W lipcu? Jak z kotami? Orientowalas się juz?

radek
@zuza 17.05.2018 20:46

lotami #

bibi
@Rad 17.05.2018 15:43

nie wybierajcie się na borówki do Portugali w lipcu mój brat jest tam teraz od maja do lipca wogóle nie ma zbiorów nie dają zaliczek nie mają sobie nawet za co kupić papieru toaletowego czy wody wydzielają im jakieś ochłapy jedzenia mówiąc że nie ma zbiorów to nie są zmęczeni i nie muszą dużo jeść to jest jakaś kompletna kpina po powrocie do Polski peawnicy będą się zajmowali dokładnie InterKadrą . Nie dajcie się ludzie nabrać na ich piękne słówka w tym miesiącu ludzie jak zarobią tam 350 euro to bedzie dobrze niektórzy zarabiają po 3.50 netto za godzinę to jest chore jak można tak oszukiwać ludzi !!!!!!

bibi
@bibi 24.05.2018 10:52

Nie mówiąc już o tym że ludzie z InterKadry nie odbierają telefonów mają je wyłączone żeby nie słuchać ludzi którzy tam są. Nie ma z nimi żadnego kontaktu olewają ludzi , jak może wogóle istnieć taka firma na rynku ? to jest nie do pomyslenia

anonymous
@Rad 17.05.2018 15:43

CORKA/AKTUALNIE/JEST/Z/TEJ/FIRMY/NA/BOROWKACH/ODRADZAM

anonymous
@bibi 24.05.2018 10:52

Potwierdzam/wszystko/co/jest/napisane/corka/aktualnie/jest/w/Portugali/na/borowce/ludzie/pojechali/zeby/pracowac/ale/tez/godnie/zarobic/mysle/ze/w/Polsce/przy/zbiorach/truskawek/by/wiecej/zarobili/wstyd

wstydz sie hopie
@anonymous 24.05.2018 20:31

przecie widzialy galy ze w porto smieszna i warunki polowe a kasa podobna w polsce to po co pojechaliscie panisku a teroz narzekacie ?

anonymous
@wstydz sie hopie 24.05.2018 21:05

nikt/nie/narzeka/tylko/niech/firma/dotrzymuje/warunkow/umowy

radek
@anonymous 24.05.2018 21:49

Dziękuję za informację. Napewno nie pojade

Anonim
@bibi 24.05.2018 10:52

Bez przesady serio... zaliczki przeciez byly a i tak miala byc tylko jedna, jedzenie faktyxznie teraz wydzielaja, ale jak sie ludzie rzucali to nie starczalo dla innych. Pracy jest teraz malo to prawda ale bo pada, ale w czerwcu ma byc lepiej i odbijemy sobie te godziny. Do tego szefowa jest mega mila zawsze pomocna, ludzie fajni. Dajcie spokoj

Mmmmmhmm

Byłem w arcelormittal tubular w Krakowie, na produkcji wypłata 2100 - 2300, poza produkcją około 2400. Praca na 3 zmiany. Wszystko przez agencję pracy interkadra. Niech sobie sami sobie pracują. Porażka. W spółkach w hucie lepiej płacą.

anamon

Witam .Mam zamiar wyjechac do pracy przez ta agencjie . Chcialam sie dowiedziec czy ktos pracuje we we francji przy cebuli w Couternon , jak wygladaja warunki itd . czy sa godziny i czy firma jest wyplacalna. prosze o odpowiedz

Abimulana

Jedzie ktos z krakowa ? Z jakiego miejsca bd odjazd z dworca glown? Czytaliscie umowe, mam mieszane uczucia? Iloma autokarami jedziemy?

my
@Abimulana 03.05.2018 19:08

tak my jedziemy z Krakowa nie z dworca pkp ptaszow

Zyg zak
@my 03.05.2018 19:59

Z tego co wiem wyjazd jest z ulicy dworcowej tak ?

Róza

Dostałeście już umowę dobrze przeczytałyśce tą umowę to jest (usunięte przez administratora) nie wiem czy pojadę to jest chore

Siory
@Róza 01.05.2018 10:58

Dajcie kontakt sweetcoffeer@wp.pl

Hshshsgsg

Czy wyjazd jest tylko z krakowa ?

my
@Hshshsgsg 30.04.2018 19:04

Nie Katowice Wroclaw

on24
@Hshshsgsg 30.04.2018 19:04

Kraków,Katowice,Wrocław ;)

Borowka

Kto bedzie przydzielac do zbioru a pracy na magazynie? Ile osob w pokoju? Ile zabieracie euro ze soba ? Jada jakies fajne dziewczyny?

my
@Borowka 29.04.2018 21:40

nic nie wiadomo , a pewnie że jadą

niewiem
@my 30.04.2018 06:47

dokładnie, wyjdzie w praniu jak to będzie wyglądać tak na prawdę, trochę wychodzę z założenia że raz się żyje i że to tylko 2 miesiące w końcu :P

my
@niewiem 30.04.2018 14:59

Masz rację trzeba ryzykować

Nick

Za prace na pakowni na tych borowkach jest 5 euro netto czy brutto? Ile srednio w 1h zbiera sie borowek. ? Plus minus

niewiem
@Nick 30.04.2018 11:41

Stawka: na polu - akord 90 centów / kg (średnio zbiera się 4-5 kg / godz), w pakowni 5 euro brutto / godz

Portugalia grandola

O ktorej godzinie wyjazd z krakowa. I z jakiego miejsca dokladnie?

anonymous
@Portugalia grandola 29.04.2018 22:22

o której to jeszcze nie wiadomo a wyjazd z l. Dworcowa, plac przed Dworcem PKP Kraków-Płaszów

Lusia

Czy moze jakies informacje na temat zbioru borowki w Portugalii czy ktos juz tam byl?

anonymous
@Lusia 25.04.2018 23:13

hej nie ale na razie to jakaś lipa bo do wyjazdu parę dni a umów nie ma i żdnego odezwu

nikt
@anonymous 26.04.2018 17:10

A wpłaciliście już 200 zł ???

anonymous
@nikt 26.04.2018 18:17

tak

nikt
@anonymous 26.04.2018 18:20

Ja w sumie to nie mam większego problemu z kontaktem, zawsze odp na maila, ale tel owszem , nie odbiera. Z kim się kontaktujesz? Teraz jakos i ja zaczynam mieć wątpliwości czy to nei jakas lipa przypadkiem....

ciekawy
@anonymous 26.04.2018 18:20

Wiecie może jak wypłacają pensje? Bo z tego co słyszałem to pierwsza do ręki po miesiącu a druga na konto, tylko ciekawe po jakim czasie....Wiesz może?

anonymous
@nikt 26.04.2018 18:26

Na imię m Weronika niby umowy są w przygotowaniu ale nic nie wiadomo o ktorej wyjzd jak i co

niewiem
@anonymous 26.04.2018 18:56

No i umowy już są, dalej jesteście chętni ? bo ja mam wątpliwości :)

niepewny
@niewiem 27.04.2018 10:12

Ja jeszcze nie dostałem... Czy w tych umowach wszystko jest ok? Nie ma kruczków? Też mam wątpliwości, jakoś im do końca nie ufam...nawet nie chodzi o kase ale o to co tam można zastać - warunki itp...

niewiem
@niepewny 27.04.2018 11:18

Domki są kilu lub kilkunastoosobowe standard kampingu. Ciężko powiedzieć co będzie na miejscu.

anonymous
@niewiem 27.04.2018 10:12

Też mam ale co tam raz się żyje

ja

WITAM czy ktoś dostał umowę od Interkaderki jeśli chodzi o wyjazd na borówkę bo do wyjazdu zostalo malo co a tu nic odewzu

alł
@ja 22.04.2018 10:21

Nie, ponoć mają być teraz na początku tygodnia ;)

Zostaw opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o