• Co oferujemy

• Czarnów

3. Opinie o pracodawcach Kostrzyn nad Odrą
  5. Opinie o ICT Poland

Opinie o ICT Poland Kostrzyn nad Odrą

Nie przegap nowości o ICT Poland!

Kowal

31.10.2022 19:48

Bardzo ciekawa praca, pełna nowych wyzwań. Przychadzac do pracy wiesz, że czeka Cię wspaniałe 8 godzin. Wszystko na plus. Na koniec, po skończonych 8 godzinach tego snu budzisz się i musisz iść do rzeczywistosci. Przerwy w moim przypadku trwają prawie godzinę.
    xyz

30.10.2022 11:18

Witam. Czy firma rekrutuje nowych pracowników?

31.10.2022 09:11

Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Aktualne oferty pracy można znaleźć na naszej stronie internetowej: https://www.ictgroup.net/pl/ludzie-i-kariera/oferty-pracy lub na na naszym profilu na Facebooku w zakładce: https://rekrutacja.akcja.ictpoland.pl/ Zachęcamy również do przesłania swojej kandydatury na adres [email protected] Pozdrawiamy, Zespół ICT Poland
    Inflacja

28.10.2022 09:02

Zbliżają się święta. Czy jesteście zadowoleni z wysokości dodatku świątecznego? Ja sądzę iż po tylu latach mógłby zostać podniesiony. Kwota ta nie ma takiej zamej wartosci co 15 lat temu.....
    Jacek placek

22.10.2022 14:08

Chciałbym podziękować firmie za dodanie od siebie nadzwyczajnego dodatku... Bardzo przyjemny gest... wiadomo mógłby być większy.. ale mam nadzieje ze po nowym Roku również cos otrzymamy. Pozdrawiam.
    Kierowca

20.10.2022 20:42

Firma spoko lecz nie można się doprosić o to aby dział techniczny naprawił bojler z ciepła wodą w sanitariatach przy parkingu dla kierowców. Prysznic po załadunku wskazany lecz w zimnej wodzie nic przyjemnego. Mam nadzieję że ta informacja dotrze do kierownictwa firmy i zostanie to naprawione.

05.07.2022 14:16

Szanowni Państwo,

Zauważyliśmy powtarzające się komentarze dotyczących braku przerw na posiłek w ICT Poland.

Jest to dla nas absolutne zaskoczenie, ponieważ wspólnie z Pracownikami wypracowaliśmy system przerw, który sprawnie działa od ponad 20 lat. Przerwy na posiłek w tzw. ruchu ciągłym są typowe dla wszystkich organizacji, dla których ze względów bezpieczeństwa, technologicznych czy ekonomicznych nie jest wskazane zatrzymanie procesu. Przykładem mogą być tutaj huty, produkcja energii elektrycznej czy np. transport lotniczy. W ruchu ciągłym przerwy organizuje się poprzez zastąpienie przy stanowisku jednego Pracownika drugim. Przykład ten dotyczy również papiernictwa.

Odnosimy wrażenie, że negatywne komentarze na ten temat zamieszczają osoby, które nie radzą sobie organizacyjnie z tą kwestią lub zwyczajnie chcą zaszkodzić firmie.
    W związku z tym, niezależnie od wieloletniej praktyki, aby rozwiać jakiekolwiek wątpliwości, przygotowaliśmy instrukcję, która jednoznacznie tłumaczy w jaki sposób są zorganizowane przerwy na posiłek w ICT Poland.
    Instrukcja została szczegółowo omówiona podczas e-Spotkania z Pracownikami I/2022  na początku tego roku oraz umieszczona w naszym systemie QES pod numerem P-Q-IOP-644.

W związku z tym dalsze komentarze na temat tego, że w ICT Poland nie ma przerw na posiłek uważamy za celowe wprowadzanie w błąd innych użytkowników portalu gowork.pl.

Pozdrawiamy,
    Zespół ICT Poland

07.07.2022 19:26

Bardzo słuszny komentarz. Jest dużo kwestii do poprawy w firmie ale na pewno nie przerwy. Wszystko jest dobrze zorganizowane.
    Sebix

18.10.2022 23:17

Witam przerwy nie są obligatoryjne że muszą być tak jak jest w innych firmach godzina / sygnał i przerwa ... a nie tu trzeba się dogadać...

28.09.2022 11:48

W tym sezonie grzewczym PW będzie miało ogrzewaną chale (koszty energii wystrzeliły w kosmos) ? Czy znowu będą wyłączana na weekend pod pretekstem awarii? Czy może zakład nie przetrwa takich wzrostów cen? Chociaż szantnie byście ogrzali.
    Ide krzywo

04.10.2022 15:12

Nie tylko na weekend jest zimno, wiatraki na lato dali, farelki pracowniką też powinni, a ty prosto jakis problem masz ze soba? komentarz byle dosrać, nie rozwiązuje problemu.
    Luk

07.10.2022 23:15

Nie chcesz nie pracuj zwolnij się idź na budowę narzekasz tylko....zimno ci to się poruszaj troszkę idź gdzieś na taśmę przez 8 godzin ruch to nie zmarzniesz...najlepiej zarabiać 10tys nic nie robić 8h i w dupcie żeby grzało otwórz swoją firmę i zrób tak jak powinno być według ciebie...Pracuje tu 10 lat i mam nadzieję że będę jak najdłużej chodzę do pracy bo lubię to co robię i nie narzekam na Firmę przede wszystkim bo chce pracować a nie jak WY wszyscy.

18.08.2022 10:10

Ekstra akcja z transportem do pracy! Na pewno wielu Pracowników poczuje ulgę w związku z kosztami dojazdów. Czy w związku z uruchomieniem transportu do pracy, Pracodawca mógłby podejść do tematu bardziej indywidulanie? Czy osoby pracujące w systemie 08:00-16:00 (zarabiające mniej niż Pracownik na hali) tak samo dojeżdżające do firmy również będą wspierane w dobie kryzysu, inflacji, ceny paliwa itp Czy takie osoby również mogą liczyć na wsparcie? PS. Zapach kawy nie działa tak skutecznie jak GoWork dlatego nadal jest to lepsza forma komunikacji. Jesteśmy równi, bądźmy Fair Play, Szacunek etc.
    XD

15.09.2022 14:44

Pracownicy w formacie czterobrygadowym mają możliwość dojazdu do pracy za darmo, pracownicy mieszkający w Gorzowie też, a co z resztą ? Resztą z pobliskich "wiosek", pracujących w innym systemie? Dla nich nie ma transportu ani dodatku za paliwo.... W moich oczach faktycznie nie są wszyscy traktowani równo...
    Wrota

27.09.2022 17:27

To idź pracować w swojej miejscowości i na dojazd nie tracisz proste
    Tolek

19.09.2022 12:52

Cześć. Od niedawna pracuje w ICT i mam pytanko co do dojazdów które oferuje firma. Dlaczego na trasie południe autokar nie zaczyna trasy ze Słubic skoro i tak Transhand ma tam bazę? Obecnie muszę kombinować aby dostać się do Górzycy na autokar z pod Słubic i również sporo osób dojeżdża z okolic Pamięcina, Golic , Lasek Lubuskich. Trasa południe zaczynając od Słubic pozbierała by więcej osób po drodze przecież. Pozdrawiam
    On…on

19.08.2022 10:53

Czy jest możliwość w waszej firmie zrobić uprawnienia na wózek ?

11.09.2022 05:27

Uprawnienia Tobie zrobią, tylko te które są potrzebne na twoim stanowisku.
    Rysiek

11.09.2022 22:57

Ja chcicłem zrobić uprawnienia na podesty ruchome udt na wózki już mam lecz mój mistrz nie wie czy zakład może mi to zasponsorować. Może nie zosostał o tym poinformowany tam wyżej czy jak pracownik chce zrobić jakieś uparnienia udt to zakład może mu to zasponsorować. Proponuje zrobić zebranie z mistrzami na zakładzie i przeprowadzić jakąś duskusje. Pracownik któremu zakład zasponsorował urprawnienia udt zobowiażał by się na dłusze pozostanie w zakładzie nie mógł by się np. zwolnić przez 3 lata.
    Michał

09.09.2022 16:32

Czemu pracownik pracujący 5, 10 czy 15 lat nie może liczyć na dodatek stażowy? Znam kilka osób co pracowały po 10- 15 lat i odeszły, bo ich doświadczenie nie było cenne dla firmy. Zastanawiam się, czy przejść z innej firmy, ale brak tego mnie zniechęca.
    Grzegorz

10.09.2022 08:17

Odchodza ze wzgledu na niskie zarobki... Szalejąca drożyzna, wysokie raty kredytow itd. Zmuszaja ludzi do zmiany pracy. Kiedys pod wzgledem zarobkow była to konkurencyjna firma.. teraz niestety tak juz nie jest.
    cygan

10.09.2022 10:13

Przerobiłem 16 i odszedłem nie żałuję
    Anka Skakanka

30.08.2022 09:49

Witam Ile zarobić może operator ? Czy jest jakiś dojazd dla pracowników z okolic Krzeszyc/Słońska ?

30.08.2022 09:57

Wszystkie warunki płacowe dotyczące danego stanowiska są podawane podczas pierwszego etapu rekrutacji - zachęcamy do przesłania CV na adres [email protected] Planujemy uruchomienie dojazdów dla Pracowników na trasie Południe (Słońsk) od 12.09.2022. Pozdrawiamy, Zespół ICT Poland
    Ja…

22.08.2022 16:24

Brak przerw serio ? Ktoś chyba jaja sobie robi.Tu każdy ma czas na posiłek kiedy chce idzie zjeść, kiedy chce idzie się napić. Więc bez jaj!! Sam szkodzisz sobie i innym.
    Gilziarz

18.08.2022 14:14

Rewelacja firma,obszar 122/23/24 super mistrzowie i kierownictwo extra, nic dodać nic ująć. Pozdrawiam serdecznie ,atmosfera na obszarze naprawdę miła i mistrzowie przyjdą uśmiechną się zawsze można liczyć na pomoc ,jeżeli mistrz coś od Ciebie chce zawsze przyjdzie i miło prosi o coś a nie karze czy wyżywa się na Tobie , urlop ? Nie ma problemu, maszyna nie idzie ? Kolega z lini obok zawsze chętnie pomoże:) nie ma co narzekać ,myślę, że To najlepszy obszar w całej firmie :)
    Mateusz

17.08.2022 20:24

Po 13 latach pracy poprostu z niej odszedłem miałem dość... - Szacunek? Hmm... Jest tylko na tych plakatach co wiszą na ścianie idąc do szatni, bo między ludźmi czy od przełożonych to ciężko (nie mówię o wszystkich) - Przełożeni? No nie wszyscy nadają się na to stanowisko. Przez tyle lat miałem kilku kierowników, tylko jeden był zawsze przez te 13 lat i ten ogarniał wszystko. Był wporządku, pełen szacun dla tego człowieka. Dwóch pozostałych nie nadawało się do niczego... Cięgle kontrolowali kamery i zadawali szereg dziwnych oraz (usunięte przez administratora) pytań. Reszty nie będę wspominał bo już tam nie pracują. -Praca nie jest ciężka, zależy co robisz. Fakt jedni maja tak że muszą troszkę popracować, inni na 8 godzin 7 ściemnieją, ale no jest to taki rodzaj pracy. Najgorsze są służby utrzymania ruchu. W większość robią na chybił trafił, a najlepiej zgonić na operatora. Wiadomo operatorskie operator zepsuł itd. Atmosfera mega kiepska. Tabelki, wyniki, ciągle ciśnienie na więcej i więcej. Odejście z tego zakładu był najlepsza decyzją i szczerze nikomu nie polecam pracy w tym zakładzie. O 10 lat za długo tam pracowałem.
    Roland

18.08.2022 12:13

Powodzenia

08.08.2022 14:58

Bardzo niepokoi mnie fakt ,że mnóstwo palet dziennie jest belowanych , a jak przychodzi co do sprzedaży papieru to okazuje się,że cena dla szarego pracownika wzrosła znowu o parę złotych ..fakt jest taniej niż w sklepie, ale kiedyś było naprawdę warto kupować i rodzina się cieszyła ,że pracujesz w ict bo i papier jest i wycieczki i imprezy zakładowe..a teraz ? Papier w sprzedaży drogi zero wycieczek ..zero jakichkolwiek imprez nawet obszarowych .. covid się skończył..a my zarabiamy co dziennie dla was potężne pieniądze.. I powoli nie mamy za co was chwalić ..nic wielkiego a jednak jest co wspominać jak wycieczki na rugie czy w góry ..uśmiechnięte buzię dzieci na imprezach czy rozmowy w dobrych restauracjach że znajomymi z pracy które pracodawca był wstanie zasponsorowac w ramach jednoczenia się załogi ..proszę o jakąś odpowiedź czy kiedyś to jeszcze wróci?

09.08.2022 15:53

Belowanie dotyczy produktów, które nie nadają się do sprzedaży - są konsekwencją błędów podczas procesu produkcji. W związku z tym produkt ten jest zawracany do produkcji w miejsce bardzo drogiej celulozy, czyli jest ponownie wykorzystany. Natomiast cenę produktów dla Pracowników ustalamy jako techniczny koszt wytworzenia produktu. Przez lata cena ta utrzymywała się na podobnym poziomie. Wzrosła przy ostatniej sprzedaży, ponieważ również wzrosły nasze koszty produkcji (energia, gaz, celuloza) – średnio o 40%. Odnośnie działań HR – w dalszym ciągu są one prowadzone z ustalonego budżetu, np. podczas pandemii Pracownicy otrzymali karty przedpłacone, w zeszłym roku odbyła się loteria. W tym roku zaproponowana integracja nie spotkała się z dość dużym zainteresowaniem. Dlatego odpytaliśmy Pracowników (ankieta podczas e-Spotkania z Pracownikami) jaki rodzaj integracji preferują. Na podstawie wyników niebawem podejmiemy odpowiednie kroki organizacyjne. Rozumiemy, że nasi Pracownicy nie zawsze znają sytuację z pełnej perspektywy, dlatego chętnie odpowiemy na pytania. Jednakże nie ma potrzeby kontaktowania się z nami przez gowork, wystarczy napisać do nas np. na skrzynkę [email protected], do czego zachęcamy.
    Henryk

03.08.2022 11:33

Jestem mocno zaniepokojony faktem, że od pewnego czasu nie można dodzwonić się do osób, z którymi współpracuje w tej firmie. Nikt na recepcji nie odbier!!! Można dzwonić i dzwonić. Dlaczego tak się dzieje? Czy ktokolwiek tam na recepcji pracuje?
    XD

05.08.2022 15:42

@Henryk, czy takie sprawy załatwia się na gowork.pl? nie łatwiej podejść na recepcję i sprawdzić?
    Patryk

26.06.2022 22:23

Pytanie do zarządu ICT czy w związku z wysokimi temperaturami i tym że na hali produkcyjnej temperatura jest powyżej 30 ° weryfikowane termometrami umieszczonymi na halach pracownikowi należy się dodatkową przerwa czy nie ? Dużo tu ludzie piszą o tym że w zakładzie nie ma nawet przerwy na posiłek jak się to ma do przepisów i sytuacji z chęcią się wszyscy dowiemy Na blogu NIE POLECAM ICT wszystko skrupulatnie opisane wraz ze zdjęciami wykaż temperatury Ale interesuje jak do tego podchodzi sam zarząd woec czekam na odpowiedź

19.07.2022 11:48

Chyba powyżej 35° bo napewno nie mniej te 25 to chyba w biurowcu przy klimie
    Kasiek

04.08.2022 15:19

Oczywiście, sama w takiej firmie pracuje .

23.06.2022 00:37

Odnośnie dodatków na wakacje czy święta firma powinna rozważyć „inną formę wynagrodzenia” pracownika. Czy nie ma opcji żeby pracownik otrzymywał 1000zł netto?
    Big E

12.07.2022 12:24

Tego też nie widzą od lat jest tyle samo 1000 zł brutto wakacyjne i do tego na jedyne święta Bożego Narodzenia dodane do wypłaty i wszystkie Potrącenia od tego czy z tym czy bez tego to nie widzisz różnicy w pieniądzach za mało ludzi tam w biurze aby ktos mógł to zauważyć

19.07.2022 11:44

To zapraszam na produkcję teraz kobiety przecież zatrudniają okaże się czy taka super ta praca Świątek piątek czy niedzielę a nawet święta za takie nędzne pieniądze
    Gość890

22.06.2022 00:25

Nie dawno wypłyneła informacja że około 30 - 40 osób na chusteczkach , chodzi o hale na chusteczkach, chodziło sobie palić papierosy na dachu zakładu. Pare osób już dostało nagany. Moje pytanie gdzie szacunek, zasady fair play, szacunek itp. Wiele osób na zakładzie straciło prace za palenie papierosów na terenie zakładu, 3 miesiace temu była podobna afera że kierownicy, biurowiec i zwykli pracownicy w czasie pracy wychodzili za teren zakładu palić papierosy. Derekcja oficjalnie wysłała maile że nie można tego robić bo będa wyciagane wnioski dyscyplinarne. Dlaczego Ci ludzie nie zostali zwolnieni z zakładu przecież ich lekomyślność chodzi mi o tych co palili na zakładzie mogli spowodować pożar i co za tym idzie zagrożenie życia. Dlaczego kierownictwo za takie zachowanie nie zwalnia ludzi, po co są szkolenia BHP, PPSZ , Hagsztagi Szacunek do innych osób itp. Jak nikt i tak nie wyciaga wniosków. Czyli jednych można było zwolnić dyscyplinarnie a drugich nie bo co .... Derekcja powinna podać oficjalną liste kto brał w tym procederze udział bo tu chodzi o nasze bezpieczeństwo i szacunek do tych osób co 8 godzin nie palą się powstrzymóją a teraz widzą gdzie i jaka tu jest sprawiedliwość.
    Bartosz

12.07.2022 13:00

Spytaj tych co dostali pochwałe za palenie

19.07.2022 10:36

No brawo a myślałem ze tylko moje znikają napisałem kilka były bardzo niewygodne i nie ma aż dziwne bo pisałem prawdę o tym vo tu się dzieje i nie było trzeba cenzury wprowadzać tak tak Panowie to jest ten cały FAIR PLAY

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ICT Poland?

Kontakt - ICT Poland

Włoska 3 66-470 Kostrzyn nad Odrą

Branża główna: Artykuły higieniczne
    Sprzątaczka

05.05.2022 09:56

Nowe standardy w Ict Poland . Czy to prawda że nowym standardem w Ict Poland jest to że Lider linii jest odpowiedzialny za utrzymanie porządków (sprzątanie) w jadalnii i toalecie ?
    Nik

13.06.2022 13:05

Chociażby jakieś odświeżacze do łazienek dali. Doprosić się nie mozna.
    Lolek

12.07.2022 15:50

No a jak non stop zdjęcia bo tego nie zrobiłeś bo to nie tak ale nikt nie spyta czy miałeś czas czy co innego że były problemy na lini nie na kamerach widzą i biegną aby powytykać

10.07.2022 14:04

@Pralka - jak nie pasuje ci 30 zł za pranie przejdź na (usunięte przez administratora) firmę Akromar tam dają 10zł chcesz możemy się zamienić
    Bartosz

12.07.2022 11:42

Widzę że kolega wie proponuję zie zorientować jeszcze i w innych firmach
    Pralka

09.07.2022 20:38

Może by szanowny zarząd podniósł ekwiwalent na pranie odzieży roboczej. 30zl już od dawna nie starcza, jest to ktowa pozorowana. Najlepiej jak by firma sama robila pranie. My sobie nie odliczymy amortyzacji pralki. Od ilu lat jest 30 zł na pranie?
    Temat dla Uwagi

10.07.2022 09:56

No i co, mówisz, że dwie dychy więcej na pranie magicznie ustabilizowałyby twój nader rozchwiany budżet domowy? XD
    Wyprany

10.07.2022 10:56

Nie no bo zejdę. Amortyzację pralki jeszcze ICT ma do pakietu dorzucić. I prać Twoje brudne gacie XD Koszt 1 prania to ok 70 groszy plus trochę płynu.liczac 10 prań w miesiącu (bo masz w zestawy ciuchów co najmniej) wyjdzie ok 30 zł, ale no K***a jeszcze amortyzacja pralki, dajmy jeszcze niech ICT wymienia olej w aucie i kupuje buty w których idziemy z bramy do szatni .(usunięte przez administratora)
    Droga bena z orlena

29.06.2022 20:03

Cześć. Z racji iż zamierzam złożyć CV do ICT POLAND mam pytanie odnośnie dojazdów, a mianowicie czy firma organizuje dojazdy poprzez jakiegoś przewoźnika? Dojazdy są kłopotliwe w obecnych czasach i bardzo fajnie by było gdyby takie dojazdy były organizowane.
    Irek

10.07.2022 09:03

Dojazdy autobusami to dobra sprawa ale moim zdaniem dobrze by było zmienić tom najgorsza przychodnie Medicover. Czy badania nie można robić w Medicoverze w Dębnie albo w Almedzie w Biedronie u góry. Ten Medicover to najgorsza przychodni w Kostrzynie co tam są za lekarze to niedopowiedzenia . Parę firm już w Kostrzynie juz tam robiło badania dla pracowników i szybko zrezygnowało. Czekam na oficjalną odpowiedz firmy w tej sprawie.
    Pakareczka

19.09.2022 11:17

Odnośnie autokarów nie rozumiem tylko dlaczego nie puszczacie trasy południe od Słubic ,bo przecież po drodze są Golice ,Pamięcin, Lisów , Laski Lubuskie. Z tamtych okolic ludzie też pracują w ICT i muszą kombinować żeby dojechać do Górzycy a potem autokarem do pracy. Transchand i tak przecież ma bazę w Słubicach więc co szkodzi aby zaczynał od Słubic trasę przejazdu?
    Iwo

28.06.2022 15:06

Pracuje w Ict już kilkanaście lat i moje spostrzeżenia są pozytywne, co roku od tych kilkunastu lat dostaje podwyżkę, nawet w czasach kryzysu gdzie obok zwalniano ludzi to nam firma dała podwyżkę, ubrania robocze wydawane są na czas i wiecej niż trzeba bo zawsze mam jakieś bluzy zapasowe w domu, butów kilka rodzajów do wyboru, jak się coś zniszczy to dostajesz nowe, standard to paczki na święta, dodatek na wakacje i Boże Narodzenie, do pensji dodatkowo sporo rzeczy, spory dodatek za brygady, dodatki za obecność czy wyniki firmy. O bhp dba się bardzo mocno, ktoś może się na to wkurzać ze to przeszkadza w pracy ale to po to żeby się całemu do domu wróciło. Wszystko zgodnie z prawem, Za nadgodziny są posiłki które przywozi pizzeria, kilka zestawów do wyboru, budynki i maszyny są nowe, jak coś potrzebuje to dostaje jak poproszę, nikt mnie nie gania z batem, Każda nadgodzina zawsze jest płatna, nie ma możliwości żeby było inaczej. Parking przed firma duzy i nie ma problemów ze znalezieniem miejsca, jest tez wiata na rowery. Co miesiąc wizyta firmy która nalicza place i jak masz jakieś wątpliwości to możesz pójść inwyjasnic tematy. Sa tez tacy co tylko siedzą w telefonach i marudzą ze ciężko i trzeba czasami takiego pogonić, normalka zreszta jak wszędzie. Wszystko jest ok to nikt się nie czepia i można sobie czas dobrze wygospodarować. Teraz super reakcja kierownictwa czyli dołożone ekstra pieniądze. Podsumowując jest bardzo ok, ja tam polecam.

04.07.2022 09:37

Uprzejmie proszę nie wprowadzać w błąd użytkowników portalu Gowork. Posiłki regeneracyjne są wydawane w większości przypadków z dobrej woli pracodawcy (tylko część z tych posiłków jest wymagana prawem). Tzw. „słoiki”, zostały wprowadzone w ramach posiłków regeneracyjnych na początku pandemii w 2020 roku w ramach całego pakietu planu prewencyjnego, służącego redukcji ilości kontaktów. Dobór posiłków (słoików) został uzgodniony z przedstawicielami Pracowników. Po ustaniu ostatniej fali na końcu wiosny 2022 opracowano powrót i wdrożono dowożenia posiłków regeneracyjny wprost z restauracji. Pracownicy zostali każdorazowo o tym poinformowani wraz z uzasadnieniem. „katering do biurowca” – to były zamówienia PRYWATNE. Pracownicy z innych działów też zamawiali w trym czasie prywatnie posiłki dowożone przez restauracje i odbierane na wjeździe do firmy.
    J. R

07.07.2022 12:27

W szczegolnosci nowe prysznice, toalety, jadalnie. Prosze sie nie ośmieszać tym wpisem, chyba ze jest sie z kadr, a tam faktycznie po remoncie.
    Romuald

02.07.2022 19:25

Mam pytanie a co z ludźmi którzy nie mieszkają w obszarze kursowania tych autobusów niektórzy będą i tak musieli dojechać do jakiejś miejscowości i tam zostawić gdzieś samochód pod warunkiem że będzie gdzie lub wg nie będzie to opłacalne bo taka sama droga na przystanek autobusowy jak prosto do pracy co dla nich w takim przypadku?
    Romuald

04.07.2022 17:42

Nie warto! dzwonić pisać jak nie warto było pisać na zapach kawy z tego co chłopaki z wps udostępniali
    Petronik 222

26.06.2022 08:42

W dzisiejszych czasach tak duże fabryki powinny też zadbać o dojazd pracowników a mianowicie powinny być zorganizowane busy,autokary wożące do pracy i z powrotem (BEZPŁATNIE). Myślę że przy dzisiejszym szaleństwie cenowym paliw będzie to duży plus dla firmy.
    NIE POLECAM ict

02.07.2022 19:19

Niech dadzą dobra podwyżkę a każdy sobie sam dojazdy zorganizuje a po drugie to nie będzie fer dla ludzi którzy nie mieszkają w okolicy kursów tych autobusów oni dalej będą musieli dojeżdżać na własną rękę i ot super pomóc
    Nikt ważny

04.07.2022 17:31

Ciężko Was wszystkich zadowolić Firma robi ukłon w stronę pracowników to zawsze znajdziecie jakieś ale.. Jeżeli za daleko Ci do pracy to ją zmień jaki problem.. Daliby każdemu po 3 stówy to zaraz byłby krzyk że mało.. Podwyżka jest , też źle bo mało.. Typowi Polacy..
    .....ON.....

27.06.2022 16:18

W tej firmie dawno nie ma normalności już widać ludzi z agencji pracy wyganiają z szatni jaki tu mają szacunek dla ludzi? Bo co agencja pracy to ich wyganiać! Zastanawiam się czym oni różnią się od nas pracowników ICT oni dla was pracują i to za tak słabe pieniądzę ! Nie długo wy będziecie się przebierać i robić jak my zwykli robole . Wyganiać ich z szatni łądnie się tu robi powoli się zastanawiam co ja jeszcze tu robię, nie poznaje swojej firmy.

30.06.2022 15:30

Należy odróżnić od siebie pracowników agencji pracy tymczasowej (APT) a pracowników firm zewnętrznych. Pracownicy agencji pracy tymczasowej – świadczą pracę dla ICT Poland i otrzymują takie same wynagrodzenie i dodatki jak nasi pracownicy, paczki, karty do automatów, itp. Obecnie zatrudniamy pracowników bezpośrednio w ICT Poland, jedynie wyjątek stanowią pracownicy wakacyjni, zatrudnieni na okres 2-3 miesięcy. Natomiast panie pakujące, o których mowa to pracownicy firmy zewnętrznej, świadczący usługi na terenie ICT Poland, ale niepracujący dla ICT Poland. Na terenie naszego zakładu świadczy usługi wielu pracowników firm zewnętrznych, zajmujących się m.in. utrzymaniem porządku, ochroną zakładu, obsługą serwisową maszyn i urządzeń. W tym przypadku wszelkie świadczenia pracownice dostarcza firma zewnętrza, która zatrudnia tych pracowników. Zachęcamy do zweryfikowania swojej wiedzy w danym temacie przed wystawieniem komentarza.
    Heniu

30.06.2022 15:48

Tych ludzi zwłaszcza z ogródka to traktują jak jakiś gorszy sort nic im nie przysługuje nic im się nie należy WSTYD ta śmieszna organizacją tylko się chwalić potrafi. Jak zwykle wprowadzają vos co inne firmy maja od lat -100% nadgodziny -Teraz że nie ma komu juz tu pracować to dojazdy do pracy organizują Firmy z drugiej strony kostrzyna maja to od kilku lat a ICT jest opóźnione w rozwoju dają taki minimalizm a teraz afera bo nie ma komu robić juz to ktoś pisał wcześniej ale powtórzę kiedyś to była forma do której warto było przyjść zarobki były wyższe niż u innych dużo wyższe porównywalne z ARCTIC teraz to jedno wielkie bagno konkurencja wystrzeliła o 1500 zł netto więc czas się zbierać
    MAXIMUS

26.06.2022 21:51

Drogie Kolezanki i Koledzy. Faktycznie mam nieco szersza wiedze na temat firmy i podejmowanych przez kierownictwo decyzji Przez ostatnich wiele tygodni probowalem zgodnie z ta wiedza opowiedziec wam, ze czesc z przedstawianych przes was spraw wyglada naprawde inaczej oraz skomentowac jakie sa prawdziwe intencje podejmowanych decyzji. W odpowiedzi slysze tylko, ze jestem z biurowca. A to znaczy, ze jak nie jestes gilziarzem, albo pomocnikiem na chusteczkarce, to juz nie mam prawa sie wypowiadac? Jestem tez pracownkiem i widząc krzywdzace, niesprawiedliwe, a czesto klamliwe opinie - mam prawo sie tez tutaj wypowiadac. Chcialem, abyscie spojrzeli na te sprawy z innej perspektwy. Niestety moda na hejt, narzekanie i bezmyslne krytykowanie wygrywa. A tak dla pelnego obrazu, spojrzcie na wiele innych stron na gowrku - ilosc hejtu jest tam niespotykana od lat. Wszyscy sie nakrecają. Tak wiec jestem przekonany, ze to nie ict sie popsulo, tylko zyjemy w trudnych czasach i szukamy czarownic…ktos poprostu musi byc winny!!! Wkurza mnie wasza bezgraniczna chec krytykowania wszystkich i wszystkiego. Z drugiej strony jako czlowiek - wspolczuje wam. Trudno sie zyje majac tyle nienawisci w sobie. Mam nadziej, ze jednak wiekszosc pracownikow firmy zachowuje zdrowy rozsadek oraz nie podlega tej nagonce narzekan i roszczen. Koniczac - powiem szczerze, ze jestem zniechecony tym hejtem. I zostanawiam sie, czy warto dla was poswiecac moj prywatnych czas. Moze powinniscie sami gnijcie sobie w tym jadzie i zyc dalej w blednych przekonaniach.
    Janek

27.06.2022 12:21

Gościu widzisz tylko stronę zakładu a nie wiesz jak jest na produkcji co się dzieje na PW czy MP a każdy kto opowie to co się dzieje nazywasz go hejterem
    Iwo

28.06.2022 15:15

Szkoda się wkurzać na marudzenie kilku matołków.

02.10.2021 10:55

Pracuję w ICT od wielu lat i nadal nie dowiedziałem się dlaczego każą nam czekać 8 minut po skończonej pracy. Dlaczego codziennie musimy tracić swój czas i odbijać się kartą o 14:08? W skali miesiąca to 2,5h.
    Siwy

14.06.2022 16:07

Sprawdz sobie wejścia wyjścia w skali miesiąca wychodzi kilka godzin dodatkowo za free
    Ratownik90

28.06.2022 12:40

Zgadzam się z moim przedmówcą dlaczego tylko zwykli robole są tak traktowani .. dlaczego mistrzów, kierowników, laborantki czy 5s to nie dotyczy ... Przecież każdy pracuje 8 godzin i musi się przebrać... Ale jednak nie wszyscy są równi w tym zakładzie . Pozdrawiam
    Operator na przetwórstwie

28.06.2022 08:07

Właśnie sobie siedzę na krzesełku przed wiatrakiem na 1 zmianie jest ciepło ale nie ma tragedi i czytam te wasze komentarze to się zastanawiam gdzie jestem i kto to pisze obok mnie z każdej strony inny operator i każdy robi to samo siedzi przed wiatrakiem produkcja się kręci i mamy czas dla siebie.Wiadomo czasami coś tam się dzieje trzeba wstać popracować za to mamy płacone????Nie poszedłbym nigdzie indziej do pracy nawet za większą kasę tu mi jest dobrze iść na budowę albo na linie gdzie trzeba stać przy taśmie 8godzin?nie w tym życiu...Przerwy na posiłek?idę kiedy mi pasuje kiedy jestem głodny zgłaszam i idę a wy narzekacie.Co tu dużo pisać pracuje już ponad 8lat i do pracy idę z chęcią bo tutaj odpoczywam????na co wy narzekacie na kierowników?na brak przerw?na kasę?gdzie ja jestem?chyba nie ten zakład...
    Op.na PW

28.06.2022 08:45

Właśnie wróciłem z jadalni zjadłem bułeczkę tak żeby w brzuszku nie burczało później pójdę na śniadanie teraz oko przymkne na 15 minut może tak regeneracyjne????brak przerw? Na jadalnię idziesz to od 6:00 jest pełna ciężko się do pchac...Na co tu narzekać????Prawda jest taka jak ktoś nie chce pracować to nie będzie i nie dogodzisz takiemu
    Ja ..

27.06.2022 22:30

Co to się dzieje w tej firmie …
    Nikt ważny

27.06.2022 06:14

Ja z kolei nie rozumiem jednego.. Skoro tak komuś źle się pracuje w ICT to dlaczego robi to nadal? Pracy w Kostrzynie jest dostatek, więc po co się męczyć i z niechęcią wstawać co rano do pracy? Narzekacie , narzekacie a i tak każdego dnia idziecie do pracy.. Ja nie moglybym pracować z taką niechęcią, przecież to kawał dnia..

26.05.2022 11:49

Szanowne ICT POLAND planujecie jakieś sensowne podwyżki wynagrodzenia? Nie wiem czy brać przykład z innych kolegów bo jesteście coraz mniej konkurencyjni. Na ogrodzenie kurnika (Lean przy szatni) było, a dla pracowników?
    Krysia

22.06.2022 16:22

No w końcu ktoś sensownie pisze o podwyżkach powiem tylko ze jestem drugi po Tobie tylko nie wiem czy doczekam tutaj nowego roku bo konkurencja coraz bardziej kusi z jednej strony trochę szkoda zostawić stanowisko lidera z drugiej na kablach tyle to ma pomocnik albo różnica jest bardzo mała w zależności od miesiąca a ogrom pracy jaki jest u nas a tam nie ma porównania mam kontakt z ludźmi którzy juz tam przeszli i nikt dosłownie nikt nie narzeka nie to co tutaj pozdrawiam
    Niki

26.06.2022 19:08

No przecież dostaliście śmieszne 550 zł brutto to mało He w niemcowie dają juz 150 e netto dodatek na dojazdy więc zapraszam
    Jatoja

09.06.2022 21:56

Ja chyba pracuje w innej firmie robota spokojnie dla chcącego do ogarnięcia bez problemu a i czas na pogadanie się znajdzie normalne ze czasem trzeba trochę popracować ale gdzie nie trEba, spokojnie bez napinki i leci temat, co potrzebujesz to dostajesz i jak sobie zapracujesz to masz
    RR

24.06.2022 11:53

To śmieszne bhp to zobaczy jak klucze gdzieś zostawisz czy kask na chwilę bo akurat za minutę masz wymianę a ze ludzie targają ciezkie palety tymi zwykłymi paleciakami to tego już nie widzą nawet wagi ile dana paleta waży juz nie są pisane abys nie wiedział bo po co tobie wiedzieć przechodzą patrzą a nie widzą głową akurat w drugą stronę aby nie widzieć automatyka po chuuuuuu nawet jak się zapytasz o to właśnie to nie uzyskasz odpowiedzi nie chca widzieć problemu bo paleciaki elektryczne za drogie
    Niki

24.06.2022 19:32

Jak to nie mają wiedzy przecież majstry I kierownik razem z tymi od 5s egzaminy robia
    Obserwator

24.06.2022 17:24

Co się dzieje w naszej firmie ja się pytam! Dzielić ludzi na lepszych i gorszych! Wstyd!
    Wazelinka

24.04.2022 13:20

Opowiedzcie Mi proszę, jak to jest w Waszej firmie, że linię, które produkują w każde święta, nagle przechodzą z 4 brygady na 3? Słyszałem wielokrotnie że takie roszady mają miejsce. Dlaczego?

21.06.2022 11:33

O tak Mnie to też dotyczyło i niby nie miało miejsca??? To robią coś o czym nikt później nie wie ? Zmieniają zmiany brygady z dnia na dzień przysyłają kiero i majstrow którzy naciskając ludzi wymagaja aby się zgadzać nacisk taki ze atmosfera gęsta a później piszą że nie miało to miejsca ict to jedno wielkie kłamstwo propaganda i plotki

21.06.2022 11:35

Niech przyjdą na wps ci którzy twierdzą że tak im dobrze w tym uct z maksimusem włącznie zobaczymy co będzie mówił później No dalej czekamy na zastępstwo bo na urlop nie mogę iść
    Stalllll

16.06.2022 21:32

Może coś z innej beczki kiedy kolejne motorki pojadą do stali juz nie mogę się doczekać ????????

21.06.2022 11:13

O tak dali 550 zł brutto to teraz czas na kolejne motorki
    Cherbata

08.06.2022 09:57

Ja tam jestem nawet bardzo zadowolony, pensja ok, co roku podwyżki, premia prawie cały czas, wypłata na czas a czasami i szybciej robisz swoje i nikt się nie czepia majstrowie ok jak chcesz wolne to zawsze coś wykombinują, kierownik się nie czepia jak jest ok i zawsze pomogą co tu płakać nie chce mi się już słuchać leniów siedzących w telefonach marudzących jak im ciężko i tylko kasa kasa
    Paweł

12.06.2022 18:07

Tak jest fajnie ze z dodatkiem wakacyjnym zajmując stanowisko lidera zarabiamy 5,500tys pracując praktycznie od początku tej firmy w KnO to nie śmieszne a wręcz żałosne nic dziwnego że brak chętnych do pracy
    Arni

13.06.2022 19:49

Jak to gdzie zastępstwo--> na wschodzie juz jadą tylko niech autobusy im popodstawiaja
    Lukas

08.06.2022 18:13

Witam.jako były pracownik chciałbym napisać że to były moje najgorsze lata spędzone w tym zakładzie.nie rozumiem was ludzie czym wy się podniecacie..pracować za 3tys..świątek,piątek..zero podwyżek nawet papier liczony na listki:)
    Paweł

12.06.2022 18:09

Są takie podwyżki ze ich wg nie widać na koncie parodia panie
    Idę prosto

13.06.2022 11:46

3 tys to chyba jak jesteś cały miesiąc na l4. A z tym papierem liczonym na listki to pojechałeś. Żebyś nie miał takiego szoku jak się dowiesz że książki są liczone na strony????

Zostaw merytoryczną opinię o ICT Poland