Sawex

Rajec Poduchowny

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 42 ocen.

Opinie o Sawex

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sawex

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Obecnie prowadzony jest proces rekrutacji na wolne stanowiska, m.in. Specjalisty ds. handlu. Czy ktoś z was pracował na podobnym stanowisku? W dzisiejszych czasach język angielski jest bardzo często podstawą do zatrudnienia. Czy w Sawex także?

Artur
@Zuzanna 20.08.2017 20:42
Obecnie prowadzony jest proces rekrutacji na wolne stanowiska, m.in. Specjalisty ds. handlu. Czy ktoś z was pracował na podobny...

Specjalista ds. handlu to zwykła fakurzystka i to za marne pieniądze nie daj się nabrać, to żaden specjalista, bo na specjalistę to kasa 3tyś. ale nie w tej dziurze

Były pracownik

Bardzo nieuczciwy pracodawca, nie stosuje się do prawa pracy, obecnie Państwowa Inspekcja Pracy skierowała sprawę o ukaranie go do sądu. W firmie właściciele stosują formy terroru psychicznego wobec pracowników i tylko stosunkowo dobre relacje między pracownikami dają możliwość wytrzymania napiętej atmosfery. Nadgodziny wypłacane są w formie premii i w zdecydowanie niższej kwocie. Praca i zaangażowanie nie są doceniane, a pomyłki wykorzystywane są do poniżania pracowników. Prezes opiewa dumą, gdy doprowadzi pracownika do płaczu. W sądzie prowadzone są sprawy z powództwa pracowników. Zastanów się czy warto składać aplikacje do tak nieuczciwego pracodawcy.

nestor
@Były pracownik 07.08.2017 12:59
Bardzo nieuczciwy pracodawca, nie stosuje się do prawa pracy, obecnie Państwowa Inspekcja Pracy skierowała sprawę o ukaranie go...

I JAKI JEST REZULTAT TYCH POZWÓW??

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w Sawex? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca w firmie. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?

Qm

ZNOWU REKRUTACJA DEREKTOR PSYCHOPATA WYKOŃCZY KAŻDEGO A MOŻE SIEBIE ZREKRUTUJE. OFERTA: POTRZEBNY DEREKTOR KURZU NA PODWÓRZU - W SAM RAZ STANOWISKO DLA NIEGO.

Poszukujący

Jaka kase idzie zarobić jako kierowca kat C. Jest to stała pensja czy, może jakiś procent od wywozu no i ciekawe jaka maja flote aut. Pytam, bo szukam pracy jako kierowca. Z góry dziekuje za odp.

us
@Poszukujący 01.02.2017 16:19
Jaka kase idzie zarobić jako kierowca kat C. Jest to stała pensja czy, może jakiś procent od wywozu no i ciekawe jaka maja flot...

Masz u góry - szkoda zachodu

piotrek

Dzięki US za odpowiedź. Też słyszałem właśnie, że szkoda sobie zawracać głowę ta firma. Pozdrawiam

piotrek

Witam czy warto aplikować tam na stsnowisko kierowcy kat C ?

us
@piotrek 26.01.2017 20:40
Witam czy warto aplikować tam na stsnowisko kierowcy kat C ?

Nie warto kierowców jak pracowałem odeszło ośmiu. Flota to stare szmelce. Mała kasa i praca od rana do nocy

07

Znowu rekrutacja derektorek szuka naiwniaków,aby móc stosować swój mobbing i skutecznie dołować pracownika i oczywiście trenować psychikę pracownika. 3x tak na MOBBING. 3x tak na jego nieprofesjonalne zachowanie oraz "wyszukane słownictwo" - prosto z baru!!! Polecam jak ktoś lubi być poniżany bo ten derektor tyle potrafi; przez lata swojej lekkiej pracy doprowadza Poziomkę i Sawex na dno. Tak trzymaj derektorku!!!

US

FIRMA TOCZY SIĘ NA DNO!!! LEPIEJ TAM NIE APLIKOWAĆ!!! ULUBIONE ZAJĘCIE DEREKTORA TO MOBBING!!

Paweł

Chce tam złożyć CV i nie wiem czy są wyplacalni. Co powiecie ? Jesli np zrezygnuje po miesiącu?

US
@Paweł 12.12.2016 18:25
Chce tam złożyć CV i nie wiem czy są wyplacalni. Co powiecie ? Jesli np zrezygnuje po miesiącu?

Lepiej nie aplikuj tam wszyscy odchodzą chyba że chcesz pracować za 1200 OCZYWIŚCIE NA UMOIWE ZLECENIE i mieć kierownika PARANOIKA , który raportuje oj donosi do prezeska. 

44

CAŁA PRAWDA POWYŻEJ BRAWO TYLKO Z JEDNYM SIĘ NIE "ZGADZAM": TO NIE DYREKTOR TYLKO DEREKTOR PO "ZAWODÓFCE" BO TAK W SZYBKIM SKRÓCIE TRZEBA UJĄĆ (PS.NIE UMIE OBSŁUŻYĆ KOMPUTERA!!!) ODRADZAM NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA JEGO WIZJĘ, MOBBING, KŁÓTNIE I NERWOWA ATMOSFERA, MAM NADZIEJĘ,ŻE SZYBKO STOCZY SIĘ DO ZERA!!! BRAWO JA ZA PRAWDĘ!!!

Ja

Firma się sypie! W drugiej połowie roku 2016 odeszło troje młodych PH, zostali sami starzy Pracownicy dla których jazda po wiejskich sklepach starą skodą albo pandą to szczyt ambicji. Wypowiedzenie złożyła też główna księgowa. Do tego Sieć Sklepów Poziomka, która należy do Sawex prowadzona przez dyrektorka psychopatę, wiecznie rekrutuje, bo nikt długo nie wytrzymuje mobbingu jakiego dopuszcza się dyrektor. To klasyczny przykład mobbingu, znany i oglądany w TV w programach typu "Ukryta Prawda", nikt z poza firmy nie wyobraża sobie że można tego doświadczyć w rzeczywistości. Dyrektor to typowy samouk, bez szkoły, bez wiedzy, zakompleksiony, z silnym kompleksem władzy, siedzący w jednym biurze ze swoimi pracownikami i znęcający się nad nimi psychicznie, poniżający, obrażający, robiący z ludzi kretynów. Wiecznie mu nic nie odpowiada. Uważa się za wielkiego trenera, nauczyciela, szkoleniowca, a nie potrafi samodzielnie napisać maila, czy stworzyć dokumentu Word, za to każe dorosłym ludziom pytać czy mogą wyjść do toalety - serio! Jak mu się ktoś postawi staje się wrogiem numer jeden, wtedy kłótnie trwają non stop. Dyrektor jątrzy, prowokuje, skłóca wszystkich ze wszystkimi, podpieprza do Prezesa, swoje błędy zwala na innych, poniża. Jeśli lubisz pracować w nerwach, na wiecznej adrenalinie i potrafisz panować nad emocjami i ze spokojną mocną ironią i sarkazmem radzić sobie z mobbingiem i głupotą dyrektora to polecam, dasz sobie przez chwile radę ;-) Potem odejdziesz, widząc że Poziomka upada z dnia na dzień! Obecnie to równia pochyła, a Poziomka toczy się w dół - upadek dyrektorka będzie spektakularny i ucieszy ogrom ludzi ;-)

tomek
użytkownik zarejestrowany

Dla mnie idealnym rozwiązaniem jest to, że zapewniona jest tutaj umowa o pracę. W końcu o takie stabilne zatrudnienie jest dość trudno, bo trzeba pamiętać że do takiego rodzaju pracy dorzucają jeszcze odpowiednie benefity socjalne, więc wcale nie jest tak źle.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

monia

Lepiej nie aplikuj tam wszyscy odchodzą chyba że chcesz pracować za 1200 i mieć kierownika , który raportuje oj donosi do prezeska.

monia

Lepiej nie aplikuj tam wszyscy odchodzą chyba że chcesz pracować za 1200 i mieć kierownika , który raportuje oj donosi do prezeska.

Były

Urozmaicone premie humorem szefa ...

Były

Pozytywne opinie pisze ktoś z firmy. Inne to byli pracownicy. Mysle ze z duzym dystansem do stanu w jakim tkwili pracując w tej firmie. Pozdr Byłych

Moni

Jak ktoś sie wybiera na rozmowe do SAWEX czy POZIOMKA(firma córka/matka) to NIE POLECAM. Chociaż tak: Samochód Służbowy - 10 letni, telefon 2 letni, Ale to nie zrekompensuje zachowania pana "derektora" który na niczym sie nie zna a udaje " wielkiego z tego co wiem to skonczył tylko szkołę zawodową. Powinien być odizolowany od swoich podwładnych, Niszczy psychicznie na każdym kroku co trochę przykre bo człowiek się stara, poświęca, słucha tylko tych którzy mu wtórują. NAJLEPSI JUŻ ODESZLI A INNI JUŻ NIE PRZYJDĄ bo kto by chciał pracować za 1500zł netto chyba desperat i w to takich warunkach!!! Omijajcie te firmę z daleka!!! Uwaga na jego wizje na rozmowie to zwykle bajki i to słabe!!!

ula

UwAgA uwaga uważajcie na te firmę sawex czy tzw.poziomka obiecują złote góry a tak naprawdę robisz za najniższą krajową, aha przez 3 m-c umowa zlecenie żeby nie było za drogo dla pracodawcy. Po rozmowie widać że nia mają pojęcia o czym mówią. Nie dajcie się nabrać na ich dalekosiężne wizje. Omijajcie dużym łukiem, Pracowałam 2 miesiące to i tak za długo. NIE POLECAM!!!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

michał

ZNOWU ANONS PISANY PRZEZ PRACODAWCĘ !!!

B.

Umowa zlecenie tylko na okresie próbnym-1500. Później umowa o pracę.

xyz
@B. 16.01.2016 15:00
Umowa zlecenie tylko na okresie próbnym-1500. Później umowa o pracę.

ALE ŚCIEMA przecież ten post napisany jest przez pracodawcę 1500 chyba brutto>

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ass

Nie działalność tylko umowa-zlecenie za 1000zł "naprawdę warto" haha

bartek

A TO JUŻ KSIĘGOWA SIĘ ZWOLNIŁA SZYBKA ROTACJA A NA PH JEST 3 M-C OKRES PRÓBNY CHYBA ŻE GOŚĆ WCZEŚNIEJ WALNIE PAPIERAMI!!! TYLKO CO ZROBIĄ Z PRZETERMINAMI NA SKLEPACH POWIEDZĄ ŻE TOWAR WJECHAŁ NIE OD NICH - Stara śpiewka. NIE POLECAM!!!

magda

to dlaczego ty nie pracujesz za 1200 zł na stanowisku kierowniczym? trzeba obniżyć swój zarobek, skoro tak sądzisz że to wspaniałe pieniądze

ADAM

NIE POLECAM 1200 zł do ręki samochód 10 letni i szukaj nowych sklepów, jak wam się znaleźć sklep i Klient zainteresowany to po chwili czar pryska "Sawex aha ta najdroższa hurtownia, z której towar przyjeżdża z krótkim terminem ...... albo po terminie" to tak wygląda, a szkolenia zapomnijcie, NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ PRACUJĄ TAM SAME "DEREKTORY" ALE BEZ WYKSZTAŁCENIA

wojtek

Firma koszmar , atmosfera pracy nie ciekawa o czym znaczy częsta zmiana ph w tej firmie , zero szacunku ze strony kierownika wobec ph. Wielki pan kierownik nie mający pojęcia o sprzedaży i o kierowaniu ludzmi ,nigdy nie docenia i zawsze jest zle !!! Kierownik samo dno zakłamany typ !!! FIRMA NIE CIEKAW NIE POLECAM

lopez

Firma roku !!!!!!! Ale 1989>)

darek

witam mam pytanie jakie sa zarobki na przedstawiciela hadlowego

maniek

Witam.Co do załogi z kielc to się posypała ale stara drużyna.Firma ogólnie prosperuje,ale pracują na tą chwile nowi ludzie. Atmosfera pracy w kielcach nie jest ciekawa,nie polecam.

Zośka

Podobno załoga w Kielcach się sypie?

maniek

Brak limitów km, ale to się może zmienić już niedługo,ponieważ pracodawca zamiast robić obroty zmniejszając marżę na produktach szuka pieniędzy gdzie indziej.Brak możliwość rozwoju. Ph jest najwyższym stanowiskiem jakie osiągniesz, inne stanowiska typu "trener sprzedaży" są już obsadzone stałymi przydupasami.Osobiście nie polecam, szkoda czasu.Co do aut,Panda nowa 2 0s.

maniek

Zarobki na granicy minimalnej pensji.Brak możliwości sprzedaży.Tyle z konkretów.Z plusów to samochód do własnej dyspozycji.

.

Oprócz niskich zarobków to firma jest ok.

lady

Witam Pracowałam w Sawexie jakiś czas temu- i muszę powiedziec ze praca tam to jak wszedzie w Radomiu. Kazdy ma teraz wymagania nie wiadomo jakie jesli chodzi o pracę chciałby zarobic a sie nie narobic. W Sawexie pensje są średnie, ale nie najgorsze, atmosfera Zależy od osób ( szefowa wymaga - to normalne). ogólnie miło wspominam pracę ( ludzie tam pracują bardzo mili, każdy jest towarzyski).

koral
użytkownik zarejestrowany

Atmosfera pracy i tak zależy od ludzi, to prawda, ale odpowiada też za to szefostwo, jak wiecie jak to wygląda dokładnie w Sawex to piszcie

Zbyszek
użytkownik zarejestrowany

W ogóle co powoduje tą ciężką atmosferę pracy, bo wiecie to ludzie tworza atmosferę, to może warto zmieniac sawex począwszy od siebie.

Mario

Co z tego że działają od '89? Kręci się ten grajdołek tylko dlatego, że zaopatrują swoje sklepy Poziomka. A rekrutują bo ludzie odchodzą, nie wytrzymują atmosfery szczególnie fakturzystki bo pracują z właścicielką (usunięte przez administratora) Moja siostra kiedyś tam pracowała i tyle nerwów miała zszarpanych przez tą (usunięte przez administratora)że szok!!!

lescott
użytkownik zarejestrowany

pracuje ktoś z Was już na stanowisku Account Manager / Specjalista ds. handlowych? tam kasa taka sama jak w pozostałych działach Sawexu?

PH
@lescott 14.03.2014 18:27
pracuje ktoś z Was już na stanowisku Account Manager / Specjalista ds. handlowych? tam kasa taka sama jak w pozostałych działac...

A co to za wymyślna nazwa stanowiska? W sawexie są tylko zwykli szarzy PH. Account Manager... dobre sobie ;)

Ave
użytkownik zarejestrowany

Dziwne, że Sawex oferuje tak słabe warunki. Wydawało mi się, że można się po nich więcej spodziewać. Ps. a jakie furaki macie w flocie?

PH

Byłem w Sawexie na rozmowie na stanowisko PH i podsumowuję to tak: duże wymagania, mała kasa, tragiczna flota samochodowa, nieprzyjemny właściciel. Zostałem w obecnej pracy bo jak zmieniać to tylko na lepszą a nie na gorszą ;)

Konusek

Pokazalo się ogłoszenie na fakturzystę. Na tym stanowisku też taka bznadzieja jak piszecie?

Lexington

Umowy na kilka lat???co to daję Ci dziewczyno jak masz tylko dwa tygodnie i wylatujesz na zbity pyszczek z tego zakichanego Sawexiku :)

pracownik roku ;-)
@Lexington 15.09.2013 10:23
Umowy na kilka lat???co to daję Ci dziewczyno jak masz tylko dwa tygodnie i wylatujesz na zbity pyszczek z tego zakichanego Saw...

Niby nic, ale czajnik mozesz na raty brac ;-)

?

O jakich rozmowach Wy piszecie?do Sawexu?szkoda Waszych nerwów ludzie kochani....Dostaniecie auto-sztrucla,starą komórkę,palmtopa 10-letniego i w teren ,, łapać,, Im sklepy.Nic nie dostaniecie,sami macie sobie ustawić trasę na cały tydzień.Otrzymanie sklepów od szefa to jest NAGRODA !!!!!,

Murat

Opinia o Sawexie?,dzisiaj część pierwsza. O niejakim dyrektorze-koordynatorze (usuniete przez administratora)Człowiek orkiestra,wszędzie Go pełno,jakby mógł to by tam (usuniete przez administratora)i,mega trener.Wszechwiedzący,mądry,błyskotliwy,inteligentny.Lubiący dominować.W oddziale w Kielcach ustawił ludzików tak że chodzą po ścianach.Szara eminencja,Szef firmy liczy się z jego zdaniem.Beszczelny,pewny siebie,zdradliwy.Z drugiej strony nie ma sie co dziwić.Zarabia przeszło 4000 PLN to wariuje.Ale generalnie wredny ,,profesjonalista,,Nie pracujcie w tym kiblu :)

?

aaa - 2013-08-28 21:35:07 witam, dawno nie było żadnego wpisu nowego...jest tu ktoś pracujący obecnie w Sawexie? Jakie są stawki obecnie?1300 netto

fajfer

Hej, był ktoś teraz na rozmowie,bo też jestem ciekawy?

majka

Hej, interesowałeś się sawexem.... czy wybrałeś/aś się na rozmowę kwalifikacyjną - pytam bo dodałeś najświeższy wpis..

/

Pracowalem tam kiedys. Ogolnie moze byc. Ale slyszalem ze teraz zarobki sa tak nedzne, ze tylko patrzec jak ph zaczna(usuniete przez administratora)

pracownik roku heh

(usuniete przez administratora)Pracuje juz w tej firmie kilka lat i jakos zyje. Czemu nikt nie powie, ze umowy o prace sa i to na kilka lat? Faktycznie zdarzaly sie (usuniete przez administratora) od szefowej, ale ludzie, ona tez jest czlowiekiem i jak widzi, ze sie cos nie sprzedaje za co przed chwila wybolila kilkanascie tysiecy to sie dziwicie??!! Szczerze to wlasnie ona trzyma te firme w zebach, bo jest do tego stworzona. Jak potrzebujecie pracy to sie nie wahajcie tylko ruszcie tylki, bo lepsze to niz kiszenie sie w domu niz namawianie na ubezpieczenia w telbridge!

zapro

Zaprosili Mnie na rozmowę warto się do nich wybierać ?

koral

z tego co wiem to sprawę w sądzie przegrała, bo miała problemy z (usuniete przez administratora)

Zostaw opinię o Sawex - Rajec Poduchowny

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sawex