ALBO

Radom

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 39 ocen.

Opinie o ALBO

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALBO

Agnieszka

@Ona udzieliłaś odpowiedzi użytkownikowi @lando. Może w takim razie dysponujesz informacją na temat aktualnej sytuacji ALBO, którą mogłabyś się podzielić z pozostałymi użytkownikami forum? Czy prowadzone są obecnie jakieś rekrutacje?

On
@Agnieszka 23.11.2017 19:11
@Ona udzieliłaś odpowiedzi użytkownikowi @lando. Może w takim razie dysponujesz informacją na temat aktualnej sytuacji ALBO, kt...

Niestety co do glownej siedziby to sie nei wypowiadam, nie wiem czy sa prowadzone rekreutacje. Ja pracuje w jednym z oddzialow.

Koralgol

Mam krótką ocenę tych narzekań- Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Romik

Firma Uduś !!! prawocalem tam 2 lata przez pierwsze pół roku ok ,pozniej coraz gorzej ,wiecej towaru = więcej pracy a pieniądze te same lub gorsze , zjerzdzales z trasy i nie wiedziales co cie czeka . To dowozka to cos jeszcze i tak w kolko jedna nie wiadoma praca po 12 a nawet i więcej godzin .Zdecydowanie nie polecam tej firmy, z pracownika byl parobek .Wynieś,Przynieś,Pozamiataj ! Oczywiście mowa w poście o oddziale w Rzeszowie :)

lando
@Romik 02.09.2017 15:16
Firma Uduś !!! prawocalem tam 2 lata przez pierwsze pół roku ok ,pozniej coraz gorzej ,wiecej towaru = więcej pracy a pieniądze...

Mam wielką prośbę może ktoś mi udzielić informacji czy ta firma jeszcze istnieje czy zaliczyła bankructwo dzięki

Ona
@lando 05.10.2017 15:42
Mam wielką prośbę może ktoś mi udzielić informacji czy ta firma jeszcze istnieje czy zaliczyła bankructwo dzięki...

Istnieje!

gosc

Pracownicy czy to prawda ze nadchodzi kres firmy? Rozne plotki kraza.

szit.hapyns.

Każdy broni swojego koryta, bo jak się nic nie robi i ma zapewnioną wypłatę na konto, to gdzie będzie lepiej, haha. Nie chcę wchodzić w tematy tej firmy, oczerniać jej, bo to bardzo nie na miejscu, ale powiem tylko kilka słów - jak jest tak bardzo fajnie, to skąd tak duża rotacja ostatnimi czasy? Dziwne... Bardzo dziwne :) Reasumując - każdy sobie rzepkę skrobie - a ktoś pisząc (wyżej) `jaka praca taka płaca` hm no cóż na to odpowiedzieć - ciężko cokolwiek, bo jak można się wysilać za najniższą krajową? To nie zlecenie, że ile urobisz tyle masz :) Nie ma sensu się rozpisywać na ten ten temat, byliście w gównie po pas - z tego co wieść niesie jesteście po pachy :) Pozdrawiam i życzę wszystkim miłych chwil :)

Agnieszka

@Czarny123, dziękuję. A z czego jesteś szczególnie zadowolony?

Czarny123

Czytam te opinie i nie wiem co myśleć, ile osób tyle opinii tych złych i dobrych . Ja pracuje już kilka lat i nie narzekam i przede wszystkim zostałem doceniony za swoją pracę i dostałem awans. A jeżeli chodzi o atmosferę to jest w porządku kierownictwo oddziału w Rzeszowie zawsze stara się rozwiązać problemy nawet te najtrudniejsze na korzyść pracownika i jestem Jego żywym przykładem bo też mam różne problemy. A o wypłatach to jest dobre stare powiedzenie (jaka praca to taka płaca), jak się ją olewa i zaniedbuje to niema co oczekiwać na godne traktowanie i wynagrodzenie. Kończąc ten wpis chcę dodać ze uważam firmę Albo za godną polecenia komuś znajomemu bo warto ;)

DO A.

hmmm czy warto tak oczerniać firmę??? ja w tej firmie pracuje i nie narzekam... Pamiętajcie narzeka ten co nie chce mu się pracować i szuka dziury w całym. Jeśli chodzi o kierownictwo to nigdy nie było żadnych problemów i wspólnie zawsze znajdujemy rozwiązanie jeśli chodzi np o urlop czy wolny dzień nawet są dostępni w godzinach nocnych... TAK TO JEST JAK JUŻ NIE PRACUJE SIĘ W TEJ FIRMIE I ZAPOMNIAŁO SIĘ ILE DOBREGO KIEROWNICTWO ZROBIŁO DLA NIEGO. AHA z tego co mi się przypomina w naszej hurtowni nie ma kanciapy... a co do mandarynek każdy ma prawo jeść na co ma ochotę :D POZDRAWIAM :D

Agnieszka

@A. długo już nie jesteś pracownikiem ALBO? Może w tym czasie w firmie zaszły jakieś zmiany?

A.
@Agnieszka 23.03.2017 12:45
@A. długo już nie jesteś pracownikiem ALBO? Może w tym czasie w firmie zaszły jakieś zmiany?

Moim szczęściem jest nie pracować tam już od kilku miesięcy. Zmiany? Tak owszem na pewno zaszły, ale wcale nie na lepsze. Mimo, że już tam nie pracuję mam kontakt z byłymi współpracownikami. Sodoma i gomora. Lepiej na pewno nie będzie. Rzecz jasna, żeby nie było niedomówień - piszę o Albo RZESZÓW...

A.

Wielkie współczucie dla osób pracujących w tej firmie... Kierownictwo jedna wielka porażka, wolą siedzieć w kanciapie i karmić się mandarynkami niż fachowo zarządzać firmą. Kierowcy o tym na jaką trasę jadą dowiadują się w nocy - kilka godzin przed załadunkiem.... Przychodzisz do pracy i nie wiesz co Cię czeka. Magazyn totalna klapa, nie ma ludzi do pracy, ponieważ kierownik twierdzi, że nie ma pieniędzy na zatrudnianie nowych osób, chłopaki pracują jeden za dwóch, co wiąże się zwykle z opóźnieniami dostaw na sklepy. Jeśli chodzi o biuro to wcale nie lepiej coraz mniej osób pracuje. Ostatnio jednej dziewczynie nie przedłużyli umowy, bo niby za dużo osób było, teraz kolejna dziewczyna odchodzi, bo nie może wytrzymać presji, a kierownictwo już wystawia ogłoszenia i poszukują nowego pracownika - nagle brak.... Stany magazynowe to totalna klapa, nic nie zgadza się z tym co powinno być. Mięso i drób `odświeżane`... Wypłaty? O tym to już szkoda mówić - podstawa + premia? Premia zależy od widzimisię kierownika, ma ochotę dać to da, nie ma to pocałujta w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wójta. Ogólnie szczerze nie polecam, moją wątpliwą przyjemnością była praca w tym `zakładzie` i wiem co piszę... Pozdrawiam. A.

Marko
@A. 23.03.2017 12:39
Wielkie współczucie dla osób pracujących w tej firmie... Kierownictwo jedna wielka porażka, wolą siedzieć w kanciapie i karmić...

A o Oddziale w Kielcach ma ktoś jakieś informacje bo pojawiło się ogłoszenie na Magazynier i Specjalista ds sprzedaży? Jaka atmosfera i zarobki.

Agnieszka

Proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w ALBO :)

rudy lis

DZiada baby nima w tej firmie

cocoleo

A jak wygląda dziś praca w Albo kierowcy? Ile godzin miesięcznie trzeba przepracować i ile się wyciągnie ? Pozdrawiam cocoleo

joker

Pozdrowienia dla rudego lisa!

Mruczek
@iks, igrek, zet. 01.03.2017 15:32
hahahahahahaha, padłam ! :D

Ale wstań! Bo się przeziębisz albo Ci się coś porobi... A może chcesz poleżeć razem? :D

iks, igrek, zet.
@Mruczek 01.03.2017 15:52
Ale wstań! Bo się przeziębisz albo Ci się coś porobi... A może chcesz poleżeć razem? :D

spokojna Twoja rozczochrana :D

TakaPrawda

Praca 3.00 - 11.00, wszystkie soboty pracujące, wolne tylko niedziele. Około 210 godzin miesięcznie to norma. Nie płacą za pracę w wolne soboty i nadgodziny ( niezgodne z prawem pracy) . Załadunek na samochód kilkaset kilo ręcznie i rozładunek. Noszenie pojemników do sklepu. Kierownik mówi, że jak Ci za ciężko to se kup wózek. Pensja około 1800 złotych miesięcznie, atmosfera w pracy nie najgorsza, z mobbingiem się nie zetknąłem :-)))

sd

no nie ma sie co dziwic @stefan przeciez taki przedstawiecil handlowy to na prawde sporo moze zarobic

byly pracownik

ALBO wcale nie upada i nie ma złej kondycji. Te potrącenia z pensji to zapewne wynik manka przy remanencie na magazynie, cóż - jak pilnujecie, tak później musicie płacić. A złodziei zawsze było dużo na magazynie, zdarzało sie, ze nawet w pierwszym tygodniu pracy juz wynosili wędliny czy mięso za pazuchą... dno. Pensje zawsze na czas. Premie różne, ale zawsze są... Szacunek do pracownika nie zawsze... ale jak na radomski rynek to nie ma co narzekać. Sądząc z waszej ortografii to i tak cud, że was gdziekolwiek przyjęli. A zażalenia na kierownictwo z Kielc proponuję wysłać prezesowi na maila, a nie prać brudy w necie.

Łukasz

Witam czytam ogłoszenia od ponad pół roku, ponieważ chciałbym zmienić swoja obecna prace. Ogłoszenie na stanowisko Kierowca - Magazynier pojawia się notorycznie na portalach, może mi ktoś powiedzieć jakie są zarobki na tym stanowisku, ale wydaje mi się, że bardzo marne jak i atmosfera. Takie mam wrażenie ponieważ ogłoszenie jest non stop co za tym idzię bardzo duża rotacja. Ktoś co może napisać z Radomia w tym temacie będę wdzięczny.

szkoda

Szkoda gadać o tej firmie. Jeżeli chc3ecie mieć fikcyjne zarobki to idźcie do albo. Kolejny już raz firma twierdzi, że ma straty i rozkładają stratę na pracowników. Kit, że miałeś zarabiać więcej jak co miesiąc zabierają ci pieniądze, bo firma ma straty. I tak w ciągu roku stracisz z 8 tys teraz jeszcze na raty chcą rozłożyć. Odpowiedzialność zbiorowa, śmiech... Nie polecam.

kala

interesuje mnie praca na stanowisku przedstawiciel handlowy ... moze ktos sie wypowiedziec

Jot

Na stanowisko kierowcy do rozwożenia mięsa wymagają min.średniego wykształcenia- a może być dr.ekonomii

Wilas

Albo działając na Mazowszu ma dosyć sporą konkurencję. Chociaż cały region słynie z zatrudnienia w usługach - Warszawa - i dodatkowo ogromnej ilości sadów - okolice Tarczyna - to również i przetwórstwo mięsne jest cenione na Mazowszu. Tym bardziej, że nie wydają się być tanim dostawcą, a ich produkty chyba są jednymi z najchętniej kupowanych na rynku.

pelle

Firma ALBO obecnie poszukuje pracowników DZIAŁU HANDLOWEGO. Na stanowiskach specjalistycznych i menadżerskich ważne jest dla nich wykształcenie kierunkowe oraz indywidualne predyspozycje, tak więc nie koniecznie trzeba być obeznanym w branży. Choć będzie to dodatkowym atutem. Chyba to dobra firma na początku kariery zawodowej

gari

Albo to zdecydowanie jedna z największych firm dystrybujących mięso, przynajmniej jeśli chodzi o województwo mazowieckie. Także jeśli ktoś szuka pracy jako przedstawiciel handlowy to będzie to dla niego dobre miejsce. O ile oczywiście zna się na swojej robocie, bo za nieróbstwo tu niestety nie płacą.

tomek

no to super bo ja już się zacząłem poważnie martwić o to czy macie na przykład, dostosowaną liczbę miejsca do ilości chetnych praktykantów? no i nie wiem czy nie ma tam jakiego,ś konkursu, ze na zasadzie kto ma lepsze oceny to przechodzi, czy jest jakas rozmowa kwalifikacyjna normalnie? jak to wygląda?

edek

wydaje mi się, ze firma oferuje dosyć dobre stawki, nawet dla tych nowo zatrudnionych ludzi, więc nie ma się o co martwić.. zastanawiam się jeszcze czy na pewno jest tak, że się dostaje premie, czy jest to jasno zapisane na umowie czy potem robi się dodatkowe aneksy do tych umów, ktoś sie w tym orientuje?

Mimek

Może i rzeczywiście dostawców mają sprawdzonych, ale czy tak samo można powiedzieć o pracownikach, czy też stają na wysokości stawianych im zadań i dają sobie z nimi radę? Inną sprawą jest fakt, że posiadanie dobrego wykwalifikowanego pracownika ma swoją cenę - czy w tej firmie szeregowi pracownicy mogą liczyć na dobre zarobki?

Były

Wiec tak jako kierowca zarobki ostatnie poł roku 1300-1800 kiedys raz wziolem 2100 RaZ przez 2 lat! a takie teksy ze ktos bierze 2 tys i wiecej (usunięte przez administratora)

smakosz

wiecie ile osub mieszkaja w los angeles?

Wampir

A powiedzcie mi jeszcze czy są przyjęcia do pracy? Bo ogłoszenie ukazuje się regularnie co tydzień, pewnie puszczane z automatu.

GĘSIOR

nikogo nie interesują romanse i sprawy sercowe tutaj wolałbym dowiedzieć się coś o firmie ALBO zarobki i tryb pracy i warunki a nie jakieś ploty jak emerytki koło śmietnika pod blokiem!!!!

pracuś

dwie dziewczyny z rozbioru zostawiło swoich mężów i związało sie z chłopakami z ALBO widocznie smoku mało wie

Wampir

Dzięki Magazynier, wreszcie konkret a nie kto z kim itd :) Robiłem u konkurencji waszej więc wiem czym ta robota śmierdzi :)

pracuś

(usunięte przez administratora) pracownik masz racje!!!! wypłaty lepsze 2000zł coś się polepsza odkąd pana (usunięte przez administratora) niema nie płacze za nim

Wampir

To jak w końcu z tymi zarobkami? Ile teraz magazynierom płacą? I w jakich godzinkach są zmiany?

Magazynier
@Wampir 19.12.2013 14:11
To jak w końcu z tymi zarobkami? Ile teraz magazynierom płacą? I w jakich godzinkach są zmiany?

Wampir zmiana 1 od 6 do 14 zmiana 2 od 14 do 22 zmiana 3 od 22 do 6. Jeśli chodzi o pensje to w pierszych miesiącach zbytniej rewelacji nie ma ale z czasem nie ma co narzekac a napracować tez się trzeba. Pensja o czasie

rozbiorowiec

popieram ostatnia wypłata była OK 1950zł a od dziewczyn wont!!!! pilnować kasjerek!!

pracownik

niemożna mówić złego słowa bo ostatnia wypłata była dobra ja dostałem 2460zł jak sie kierownik zmienił to odrazu lepiej sie pracuje wiadomo za co!!I tak powinno być Artur masz racje ja własnie jestem w trakcie rozwodu...

Artur..

romanse i rozbite małrzeństwa to całe ALBO

Były pracownik

BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKA!!! ZAROBKI 1200-1400

koles
@Były pracownik 15.12.2013 08:52
BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKA!!! ZAROBKI 1200-1400

zarobki 1200-1400 widocznie mało się starałeś .że tak słabo zarabiałeś. Ja taką pensje to wziołem ostatnio z 6 lat temu. Najlepiej by było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robic a dużo zarobic

pracuś

Teraz dziewczyną z rozbioru założyć homonto i bedzie super firma

pracuś

Pan(usunięte przez administratora) poszedł na zieloną łąke i od razu lepiej gratulacje panie Darku(hektor) prezesie nie można było tak zrobić 2 lata wstecz? pan Robert to był strata czasu i pieniedzy Zarobki sie polepszyły i atmosfera lepsza dziekuje.

Były pracownik

zarobki małe warunki pracy okropne brak szacunku dla pracownika nie proponuje pracy w tej hurtowni

staś

anonim - 2013-06-22 16:04:33 pracownik, ale jednak ktoś tam pracuje to chyba nie jest aż tak źle, co? Może atmosfera w hurtowni jest świetna? Czy da się coś nieoficjalnie zyskać?pewnie że świetna jest atmosfera da sie zyskać i to dużo spytaj dziewczyn (usunięte przez administratora)

pracownik

Zgodze sie z toba najgorsza hurtownia w jakiej pracowalem(usunięte przez administratora)lepsze wyplaty mialem w 2004r. Niepolecam nikomu tam pracowac chyba ze ma nóz na gardle..

kamcio

Bardzo dobra firma w radomiu .wypłacania a na dzisiejsze realia to wrażeń .Umowa (usunięte przez administratora)możliwy awans plus większe zarobki .Ci co tak brzydko piszą o tej firmie widocznie nic siebie nie dawali i wypisują teraz głupoty ją pracuje długi czas i jestem zadowolony pozdrawiam wszystkich pracowników albo

ludz

najlepsza firma w radomiu i tyle

?
@ludz 25.10.2012 11:37
najlepsza firma w radomiu i tyle

ta firma była dobra ale w 2004r teraz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

pracus

jle sie zarabia miesiecznie bardzo prosze napiszcie ijaka umowa czy o prace czy zlecenie i po ile godzin sie pracuje i czy na zmiany

ola

JLE SIĘ ZARABIA I CZY JEST UMOWA O PRACE .PROSZĘ O ODPOWIEDZ Z GORY DZIEKUJE

ola

jle sie zarabia iczy jest umowa o prace

Zostaw opinię o ALBO - Radom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALBO