Langset International Ltd.

Molde

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 470 ocen.

Langset International Ltd.
3 470

Opinie o Langset International Ltd.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Langset International Ltd.

anonymous

Panowie wytlumaczcie mi jak jest z tym podatkiem? Płaci go ktokolwiek?

xxx
@Weteran 19.07.2018 19:15

Kim jesteś pajacu anony...... ????

Tom

Ta firma to totalna porazka! Oszukali mnie na dniowce i przez 4miesiace nie moga tego poprawic-pomimo,ze przeslalem im timeshita! Zwykli zlodzieje co szukaja naiwnych do skrojenia.bylem raz i zaluje.nikt normalny tam nie jezdzi bo firm ktore nie odciagaja za bilety,domy jest wiele(w dodatku stawka to jak dla praktykanta)

On
@Tom 25.06.2018 16:21

Nie no popatrz normalnie wiejski milioner Dawaj namiar na tą pracę jedziemy wszyscy

spawacz

Dzien dobry ostatnio zakupilem bilet bukareszt -warszawa praktycznie tydzien przed wylotem,zaplacilem 230zl plus 80 zl dojazd do lotniska razem wyszlo 300 zl ,zapytanie do firmy, dlaczego z wynagrodzenia sciągają duzo ,duzo wiecej ? z góry dziekuje za odpowiedz pozdrawiam pracownik

spawacz
@spawacz 03.07.2018 17:59

Bilet możesz kupić sam, niektórzy tak robią. Firma ułatwia, ale nie nakazuje. Jak za bilet wyjdzie Ci np. 900zł, to firma też ściągnie tylko 200 euro a z kupowaniem biletów na ostatnią chwilę, bywa różnie cenowo. zależy kto czego chce, jak jest rozgarnięty.

Spawacz

Panowie jestem kolejną osobą w tym tygodniu która dostała list z urzędu skarbowego. List dotyczył wypłat z Rumunii. Jest do płacenia całkowity podatek za to że nie rozliczyliśmy się na bieżąco

monter
@Spawacz 11.07.2018 10:26

Po 1. Normalni płacą podatek a nie kombinują bo US ściga do 5 lat (nie kalendarzowych a rozliczeniowych, czyli na "nasze" do 6 lat). Z takich wypłat, po tylu latach nikt by się nie pozbierał a życzliwych nie brakuje. Wtedy jest do 75% (nie mityczne 75% a do 75%) tego co zarobiliście plus kara umowna. Po 2. Urząd nie ściga w sumie w ciągu roku za takie coś, zazwyczaj robi to do kwietnia, czyli do końca okresu składania pitów, no chyba, że ktoś Cię podkablował, ale wtedy: Po 3. Jak Cię ktoś podkablował za 2017 r. to miałbyś do zapłaty jeszcze karę, bo okres rozliczeń był do kwietnia. wtedy US kazałby przede wszystkim udowodnić jakie miałeś dochody, wezwałby w celu składania wyjaśnień, bo chociaż ma narzędzia do inwigilacji kont bankowych, raczej tego nie robi. Za biedny jesteś, żeby im się chciało. Po 4. Podatku nie trzeba płacić co miesiąc, w sumie to chyba nawet nie można, ponieważ nie masz ani działalności, ani innego rodzaju umowy. Z takich dochodów zawsze płaci się raz w roku. Po 5. W kontrakcie napisane jest, że podatek trzeba płacić. Przestańcie pisać bzdury, straszyć jak nic nie wiecie.

Monter

Podobno na glorii chodzi jakiś wytrzepaniec z kolumną przyczepioną do spodni i słucha jakiejś dziwnej piosenki w kółko. Mało tego nawet po mieście tak się wozi. To dopiero wstyd. Ktoś niżej pisał i przyznam mu rację sami robimy z siebie dziadów i patoli. Bo przecież nie można wypić normalnie położyć się spać trzeba D.o.jebac się na mieście i z 5 lejami robić z siebie gwiazdora. Też nie można pisać o wszystkich ale 60% to patola. Po za tym fajny kraj fajne miasteczko i piękne kobiety. Pozdro dla normalnych.

Natalia

@Guest star, jakie widzisz plusy z pracy w Langset International Ltd? Czy firma ta przewiduje dla swoich pracowników bonusy, czy systemy wynagrodzeń pozapłacowych? Jak się Wam tam pracuje? Kto poleci firmę?

Guest star
@Natalia 06.07.2018 15:12

Heheh jakie plusy. No napewno plusem jest to ze mozna zarobic całkiem przyzwoite pieniadze. Wiadomo praca stocznia itd. Kazdy dobrze wie na co sie pisze. Tak samo ludzie jednym sie spodoba inny odrazu twierdzi ze patologia. Prawda jest taka niestety my Polacy sami tą Patole tworzymy i nie chodzi mi tu o pracownikow Langset szacunek chłopaki mam do was bo sam codziennie razem z wami przychodze do pracy , tylko ogolnie my polacy tak mamy niewazne gdzie bysmy nie pojechali to zawsze predzej lub później narobimy jakigos problemu. A tak na koniec to bonusa wczoraj chłopaki dostali kto tu jest wie o co chodzi. Pozdrawiam

Nick z allegro

Witam czy ktoś wybiera się do molde na początku przyszłego miesiąca?

Olek

Macie kase???? Dzis juz 25ty!

Xxx
@Olek 25.06.2018 13:53

22 już była na koncie

spawacz

nie warto tu pracowac nawet filtrów do masek doprosic sie nie mozna

spawacz

to firma krzak

Zainteresowany

Czy firma prowadzi jeszcze rekrutacje?

Zainteresowani
@Zainteresowany 24.06.2018 15:23

Tak prowadzi rekrutacje obecnie pracujemy na terenie Norwegi oraz Rumuni ,spawacze ,monterzy ,kowale stawki godzinowe 18-19 euro zakwaterowanie oraz transport z i do lotniska pokrywa pracodawca zapraszamy

pracownik

Ten norweg z kolczykami i z kucykiem to powinien w filmach akcji grac u boku Stiwena Segala ,a nie w stoczni pracowac.

anonymous

Jest już kasa

Bjio
@anonymous 22.06.2018 11:38

Jeszcze nie wszyscy dostali wyplate

anonymous

Ciekawe kiedy wypłaca kasę

Weteran
@sss 21.06.2018 14:29

Ty anonymus nie siej fermentu pajacu widzę że na forum w każdej firmie się udzielasz. Pewnie nigdy tu nie pracowałeś to po kiego chuujja się odzywasz. Dla Ciebie wypłaty nie będzie bo jesteś kaleką życiową. Ps langset wypłaca pieniądze tylko kilka dni po 20 tak jak jest w umowie.

anonymous

I jak tam panowie coś slychac na temat kasy

Spawacz

Dodam swoją opinię. Pracuję od lutego dla firmy Langset, i nigdy nie spotkałem się z takim brakiem szacunku do ludzi jak tutaj. Żeby takiej firmy nie było stać na podstawowe materiały jak filtry do masek, końcówki prądowe, rękawice itd itp to w głowie się nie mieści. Jak spawacz ma spawac jak nie ma filtrów? Czy my jesteśmy małpami? Czy nam się nie należy podstawowa ochrona przeciw temu całemu syfowi przy spawaniu? Śmiech na sali poprostu. Robota jak robota, swoje trzeba zrobić, ale jeśli firma nie zmieni podejścia do ludzi to słabo to widzę.

Gruby
@Spawacz 20.06.2018 19:14

Zgadzam sie z toba, i jeszcze do tego ciuchy uzywane porwane, porazka, a jak chce sie nowe ciuchy to nawet uzywanych nie ma rozmiarow

Gruby

Powiem tak. Praca jest ok, problem byl z godzinami, zanosilem 2 razy godziny do polrawienia za miesiac maj a i tak nie zostaly poprawione, wymagaja badan lekarskich zanim sie pojedzie a i tak na miejscu robia, nic wczesniej nie wspominaja cze beda probki spawalnicze, a za czas na nich nie jest liczone do wyplaty,

Dejvil

Przyjechałem tak jak większość z nas zarobić na dom. Na samochód . Pieniądze wypłacane ale póki firma się nie weźmie za ta patologie i alkoholików normalni ludzie nie będą tu pracować. Firmo oni wam opinie robią. To co wczoraj odwalili na stancji na Enelu wola o pomstę do nieba alkohol dziewczyny latanie po pokojach i jeszcze po pijaku nawzajem sobie. Mężczyźni. I później to pijane idzie do pracy. Wstyd. Większość ma rodziny A co robi i wyznacza tym alkoholowa opinie firmy

Langset International Ltd.

Szanowni Państwo, w nawiązaniu do pojawiających się pytań, uprzejmie informujemy, iż wszystkie wynagrodzenia zostały już zrealizowane wraz dodatkami przysługującymi do wypłaty za poprzedni miesiąc. W związku z prowadzonymi projektami rekrutacyjnymi zapraszamy do współpracy monterów rur, monterów kadłubów , spawaczy 141, 111, 136/138. Aplikacje można przesyłać na adres praca@lansget.pl  Więcej informacji znajda Państwo na stronie www.langset.pl W przypadku pytań jesteśmy do dyspozycji.  Osoby, które nie otrzymają payslipa prosimy o kierowanie prośby o przesłanie na adres kontakt@langset.pl   Z poważaniem. Zespół Langset International Ltd.

znam Mariusza
@Wujek Dobra Rada . 21.05.2018 17:08

170 ... 2000 odciągają na bilet

karol

ortografia się wam kłania kto was uczył szok

7€/h
@Brudas 29.04.2018 08:55

I znowu "podkarpacie" ;)

Franek

Uwaga na pseudofirme langset. (celowo z malej litery) co tam w biurze sie wyrabia, to wola o pomste do nieba. Praca jak wszedzie ale zeby tak oszukiwac pracownikow? W Polsce juz takich rzeczy sie nie spotyka. Odciagaja pieniadze za co chcą, mimo ze bezpodstawnie. Kazdy kto jest naiwny i tam jedzie przy ostatniej wyplacie ma mnostwo odciagniec z wyplaty. Proponuje grupową sprawe skierowac do NAV i Skattu oraz do rzecznika zwiazkow zawodowych w Norwegii. Wiem, ze firma cypryjska jest rozliczana na cyprze a nie w Norwegii ale mozna podciagnac to pod Norwegie. Zosrana "wykopani z projektow w Norwegii" Sprawe nalezy rowniez zglosic do stoczni Vard Rumunia oraz Vard Norwegia. Proponuje rowiez do mediów w Rununi i Norwegii. Powinni ladnie to opisac w gazetach i puscic w tv.

Spawacz
@Franek 08.06.2018 12:40

Franek czy jestes homoseksualista wyczuwam jakies zboczenie w twoich wiadomosciach ktos cie wykorzystywał czy masz jakieś inne. Problemy

Natalia

@Franek Czy jesteś pewien, że pracownicy Langset International są oszukiwani? Może sprawy te uregulowane są w umowie podpisanej przez pracowników? Są to poważne oskarżenia dlatego dopytuję. @Nieistotne czy próbowaliście rozwiązać tą sytuację z przełożonymi? Być może zaszła pomyłka lub da to się jakoś inaczej wyjaśnić.

spawaczwymiatacz
@Natalia 13.06.2018 12:00

Kto chce pracowac pracuje i sobie chawli i przestancie pier ...olic 3 po 3 ... Langset na kory nadajecie placi mi od kilku miesiecy i zawsze dostalem to co mam dostac. Jak ktos chce to pracuje i zarabia, a jak ktos nie chce moze isc do innej firmy. Ktos kto wali w h... wszedzie ma pod gore i tyle w temacie. Pozdrowienia dla ekipy z Tulczy.

Skarbówa

Tak zwane ALKO albo LESERY narzekają wszystko jest ok kase wszystkim zwrócili sprostowanie za bile tak samo

Magdalena Zlotos

A co mysliscie, ze dostaniecie wszystkie pieniadze?

Zibi

Witam od dwóch dni pruboje dodzwonić się do kogo kolwiek z biura langsetu i jest echo ktoś wie co się dzieje?Pozdrawiam

Oszukany monter
@Zbych 01.06.2018 11:21

Bo szukaja tylko i wyłącznie naiwnych, którym nie przeszkadza, ze ukradna pieniadze za np podwojne bilety

Michał

Komuś się nie zgadza kasa ? :)

Oszukany monter
@Michał 24.05.2018 14:16

Mi sie nie zgadza. Za marzec200E pobrane 2x za bilet, chociaz lecialem raz i za kwiecien tak samo.

Natalia

@anonymous @Zenek @Robi223 @kwak Jesteśmy na forum publicznym, dlatego przypominam, że należy używać kulturalnego języka. Nie można tu, także nikogo obrażać. Odsyłam do zapoznania się z regulaminem forum https://www.gowork.pl/regulamin Jednocześnie zachęcam do pozostawiania opinii na temat pracy w firmie Langset International, w sposób nienaruszający regulaminu. Wszelkie informacje są istotne dla osób poszukujących pracy.

Pan Kutas

Panowie,jakie firmy są jeszcze Polskie w Rumunii,na szlifierkę ?...Albo nie koniecznie w Rumunii ale do tego zawodu :).

Flip

A tych dwóch cwaniaków z Wejherowa już niema? Braci flipa flapa

Rico
@Flip 01.06.2018 22:26

Nie. Są tylko z przodkowa

Guest star????????????????

Siema pytanko mam. Czy cos wogule dzieje sie w Braili bo jakies słuchy chodzą ze lipa ze spawaczami. Prosilbym o jakies info. Pozdrawiam

Zostaw opinię o Langset International Ltd. - Molde

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Langset International Ltd.