Forum Media Polska Sp. z o. o.

3.9/5

• Józefów Duży
  • Krzówka
Poznań - Forum Media Polska Sp. z o.o

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Forum Media Polska Sp. z o. o.

Opinie o Forum Media Polska Sp. z o. o. Poznań

Nie przegap nowości o Forum Media Polska Sp. z o. o.!

Likoja

22.05.2019 13:50

W swojej naiwności ni i wierze w uczciwość człowieka nie zapoznałam się z opiniami na temat Forum Media i ponoszę konsekwencje. Od trzech miesięcy po opłaceniu faktury na kwotę ponad 500 PLN nie otrzymałam kodu umożliwiającego korzystanie on-line z czasopisma Psychologia w praktyce. E-maile i telefony nie skutkują. Nie mam czasu tym się zajmować a zmuszona jestem do codziennych monitów. Czy mam wystąpić na drogę prawną? Lilianna
    Zadowolona

23.10.2019 14:46

Loginem jest mail podany w zamówieniu, wystarczy użyć przypomnienia hasła

18.10.2019 10:01

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Wydawnictwo FORUM Sp. z o.o?
    Zadowolona

23.10.2019 14:38

Hej, atmosfera jest super, w żadnym miejscu nie bylo tak sympatycznie, polecam pracę w Forum
    Anonim z Forum

23.10.2019 10:15

Gdy wszystko idzie dobrze, czyli "hajs się zgadza", praca w Forum jest naprawdę przyjemna. Przełożeni są mili, chwalą cię, pieniądze są naprawdę dobre. Choć warto w tym miejscu zaznaczyć, że w Forum istnieje bardzo duża dysproporcja w zarobkach między handlowcami, a np. redaktorami - jeśli nie przynosisz firmie pieniędzy, jesteś kosztem i traktują cię trochę jak piąte koło u wozu. Gorzej, jeśli w kolejnym miesiącu twój wynik finansowy jest poniżej planu, wtedy sytuacja momentalnie zmienia się o 180 stopni. Nikt już wtedy nie pamięta o tym, co wcześniej, momentalnie traktują cię, jakbyś wszystko zawsze robił(a) źle. Jasne, trudno oczekiwać poklepywania po plecach, gdy nie realizujesz planu, ale jednak byłoby dobrze, gdyby kierownictwo było w stanie ci wtedy pomóc, doradzić. Zamiast tego słyszysz na spotkaniach z osobą przełożoną: "jaki masz na to plan?", "jak chcesz nadrobić tę stratę?", "nie ma mojej zgody na brak wyniku". Plus mniej lub bardziej zawoalowane sugestie, jakie konsekwencje mogą spotkać twój dział, jeśli nie będziecie mieścić się w planie. Wychodzisz z takich spotkań z psychicznym dołem, zamiast czuć motywację do pracy i walki. A walczy się i tak trudno, bo z góry założone plany finansowe na cały rok są trudne do zrealizowania. Kierownictwo nie słucha pracowników, którzy na co dzień najlepiej znają sytuację w swoich działach i wiedzą, co jest realne do zrealizowania, a co nie. Zamiast tego pompuje się balonik, byle tylko wykazać się przed górą. Przykład: załóżmy, że twój dział powinien zorganizować konferencję, która zarobi X pieniędzy. Rok wcześniej konferencja zarobiła dużo mniej lub nie odbyła się wcale, ale to nic nie szkodzi - znowu planujemy X i ma być. Ciężko czuć wtedy motywację do pracy, jeśli od początku się wie, że plan jest praktycznie niemożliwy do zrealizowania. Nie ma możliwości, by zaproponować zorganizowanie czegoś z mniejszym zakładanym budżetem, ale za to możliwym do zrobienia - ma być X i już, nawet jeśli nigdy wcześniej nie było. Plany na papierze wyglądają wspaniale, a później życie szybko je weryfikuje. Nagle trzeba ciąć koszty, byle firma zmieściła się w planie. Dochodzi do tak absurdalnych sytuacji, że na koniec roku nie można wysłać kartek świątecznych do współpracujących z firmą osób, bo koszty. No ale tak to jest, jak tworzy się absurdalne plany finansowe i przy ich tworzeniu nie bierze pod uwagę głosu pracowników. Dodatkowo, co chwilę dochodzi do roszad, zmian koncepcji funkcjonowania poszczególnych działów czy zmian personalnych. Nawet nie chcę liczyć, ile osób odeszło z firmy w ciągu ostatnich 12 miesięcy - prawdziwy exodus, zwłaszcza na ostatnim piętrze, gdzie jedyna stała to zmiana. Część odeszła sama, część została zwolniona w ramach cięć kosztów. I wtedy często dochodzi do sytuacji, gdzie nagle dowiadujesz się, że osoby, które odeszły lub zostały zwolnione, tak naprawdę do niczego się nie nadawały. (usunięte przez administratora) Nierealne plany to zresztą niejedyny problem Forum. Przychodzisz pracować do firmy, która mieni się przed Tobą jako duży gracz na rynku, gdzie zdobędziesz doświadczenie. Niestety, Forum to taka firma, która chciałaby być korporacją, ale nie potrafi - jedyne realne benefity dla pracowników to Luxmed i premie świąteczne dwa razy w roku. No chyba że kogoś zadowalają np. rogale z okazji 11 listopada... Brak multisporta, co powinno być wstydliwe dla firmy i przede wszystkim szkoleń. Firma nie inwestuje w pracowników i to podstawowy błąd. Masz być kreatywny, masz sprzedawać, masz tworzyć nowe produkty, ale broń boże, żeby firma wysłała cię gdzieś na szkolenie, za które musiałaby zapłacić. Oczywiście na rozmowie o pracę usłyszysz wiele górnolotnych zapowiedzi, ale na nich się niestety kończy. Dodatkowo wielu pracowników uwiera rzecz, na którą nie mają wpływu, czyli praktyki sprzedażowe prenumerat czy szkoleń, na które narzeka, także tutaj, tak wiele osób. Ciężko znaleźć motywację do pracy, gdy googlujesz swoją firmę i znajdujesz tyle negatywnych opinii klientów na jej temat. Reasumując: nie polecam pracy w tej firmie, chyba że sytuacja naprawdę was do tego zmusza.
    andre104

16.10.2019 15:26

WITAM STANOWCZO NIE POLECAM TEJ FIRMY. CHCIAŁEM KUPIĆ JEDEN Z ZAPROPONOWANYCH MI KURSÓW. GDY DOWIEDZIAŁEM SIĘ O CENIE POSTANOWIŁEM ZREZYGNOWAĆ TEGO SAMEGO DNIA. - NIE TAK ŁATWO!! W CIĄGU DWÓCH TYGODNI FIRMA OPTIMA DZIAŁAJĄCA W POROZUMIENIU Z FORUM MEDIA PRZYSŁAŁA MI FAKTURĘ DO ZAPŁATY. OPTIMA JEST FIRMA WINDYKACYJNA.
    uczciwy

16.10.2019 13:46

Drodzy Państwo, od lat pracuję w handlu, w wielu branżach i z ogromnym smutkiem spoglądam na coraz to bardziej roszczeniową postawę klientów. Zawieranie umowy przychodzi bardzo łatwo, ale niestety klienci czują się ponad prawem i uważają, że nie są zobowiązani przestrzegać warunków. Im więcej sprzedawcy im dają, tym więcej oczekują. Na rynku mamy chorą sytuację, w której kupujący czuje się bezkarny. Myśli, że pomyje wylewane w internecie anuluje jego zobowiązania. Nie drodzy Państwo, to nie jest właściwa droga. Proponuję wszystkim hejterom podpisywać się z imienia i nazwiska, żeby potencjalni klienci mogli Was odnalezc w BIK. Z pewnością wyklaruje to obraz. Bardzo dobrze firma Forum odcina się od takich komentarzy i od wielu lat trzymają się swoich zasad ucinając takie praktyki i ucząc klientów, że umowa jest zobowiązująca dla obu stron. Wstyd mi za Was ludzie, gdybym nie wiedział ile razy w ciągu roku przypominają o możliwości rezygnacji z dalszej współpracy, to bym to olał, ale drodzy Państwo, szanujmy się wzajemnie, bo nie jesteście anonimowi w internecie i Wam też ktoś kiedyś zostawi taką wizytówkę. Ciekawe co wtedy powiecie?
    honorka

02.10.2019 15:49

Chciałam poinformować, że nie polecam usług tej firmy. Dublują zamówienia, przedłużają abonament po mimo wcześniejszej rezygnacji. Nie informują o kończącej się prenumeracie. Przestrzegam przed tą firmą.
    Tzb

17.09.2019 13:35

Moja chwila trwa dopiero 2 miesiące i jest dosyć wygodna. Szkolenie było lekką masakrą, gdy trzeba pojąć dużo rzeczy, ale później dostałem materiały że wszystkim. Kasa na czas, baza klientów gotowa, niezła kawa i najważniejsze: wychodzisz o 16 i to twój czas.
    J.W.

13.09.2019 08:51

Sumie wpadłem na chwilę, by mieć kasę na życie a tu siedzę już ponad rok. Faktycznie czasami jest trudno, cisną na wynik, ale przełożeni też ludzie. Mówię, że kiepski miesiąc to próbują znaleźć pomysł jak wyjść z tego dołka. Minus to brak stołówki, ale przynajmniej dobry ekspres jest.
    Halinnaw

12.09.2019 20:55

Nie polecam, (usunięte przez administratora) Gra słów w czasie rozmowy, brak rzetelności i rzeczywiście - o maile z odpowiedzią trzeba niemal błagać. Żałuję, że skorzystałam z oferty. Omijać szerokim łukiem!
    Ela

04.09.2019 13:00

Niestety mam bardzo nieprzyjemne doświadczenia z tą fumą. Bezwzględnie nie polecam. (usunięte przez administratora) Klienta mają za nic.
    Kingu

31.01.2019 13:44

We wrześniu 2017 r. zamówiłem płatny dostęp do serwisu prezentacjebhp.pl oferowanego przez Forum Media Polska Sp. z o.o. Opłacałem cyklicznie, co kwartał, zgodnie z umową faktury za dostarczoną usługę. Chciałem z tej platformy korzystać przez rok czasu, nie więcej, niestety w grudniu 2018 r. otrzymałem fakturę na kolejny okres abonamentowy. W mailu, który otrzymałem w wrześniu 2017 r. wraz z 1 fakturą, został umieszczony enigmatyczny zapis: "W celu zachowania ciągłości w doręczeniu kolejnych części kursu przedłużenie następuje automatycznie na kolejny cykl i nie wymaga składania oddzielnego zamówienia. Wraz z ostatnią płytą danego cyklu zamieszczamy informację o zbliżającym się przedłużeniu i tematach kolejnych cykli. W razie konieczności rezygnacji należy w przeciągu 14 dni od otrzymania wiadomości przesłać rezygnację z przedłużenia na adres [email protected] lub na adres Wydawnictwa. Warunki sprzedaży dostępne na stronie www.e-forum.pl oraz w siedzibie Wydawnictwa. Oświadczam, że zawieram umowę kupna w bezpośrednim związku z prowadzoną działalnością gospodarczą lub zawodową." W odniesieniu do tego, cytuję: "Wraz z ostatnią płytą danego cyklu zamieszczamy informację o zbliżającym się przedłużeniu i tematach kolejnych cykli." próżno oczekiwać informacji, chociażby drogą mailową o tym, że usługa dobiega końca i czy klient chce ją przedłużyć na kolejny okres. Firma wychodzi bowiem z założenia, że skoro płacił przez rok, to będzie chciał korzystać przez kolejny okres (domniemanie) i z automatu przedłuża usługę, wystawia kolejne faktury... Jeżeli Klient się nie zgadza z takimi praktykami, to nie ma szans na jakąkolwiek formę dialogu, liczy się dla Nich kasa, a nie Klient - ten nie musi być zadowolony, byleby płacił. Jeżeli nie chce zapłacić, to straszonko zewnętrznym Działem Windykacji. Oczywiste jest, dlaczego firma unika informowania, jak i z automatu przedłuża dostęp do danej usługi, ponieważ stosuje agresywne praktyki rynkowe, a do jednej z nich należy: żądanie natychmiastowej lub odroczonej zapłaty za produkty bądź zwrotu lub przechowania produktów, które zostały dostarczone przez przedsiębiorcę, ale nie zostały zamówione przez konsumenta, z wyjątkiem sytuacji, gdy produkt jest produktem zastępczym dostarczonym zgodnie z art. 12 ust. 3 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271, z późn. zm.); Czy coś można z tym fantem zrobić? Jeżeli Klientem jest osoba fizyczna, zwykły człowiek, który nie prowadzi działalności gospodarczej - Federacja Praw Konsumenta powinna skutecznie się zająć tą sprawą. Jeżeli Klientem jest podmiot gospodarczy, to zostaje sąd polubowny, ewentualnie próba mediacji z Firmą, która raczej nie przyniesie pozytywnego dla nas rezultatu. Dla nich liczy się tylko kasa! Jakość oferowanych usług pozostawia też wiele do życzenia. Serwis prezentacjebhp.pl jest ułomny. Oferowane kursy, nie są przygotowane jak to w zwyczaju robią profesjonalne firmy szkoleniowe. Są podzielone, nie ma żadnego kursu w całości, mało tego, są niekompletne, często nieaktualne, siermiężnie wykonane. Nie polecam usług tej firmy!!!
    Monika

16.08.2019 12:40

Mam , niestety, podobne doświadczenie. Telefonów z propozycjami nowych prenumerat i szkoleń mnóstwo, prostej informacji przekazanej telefonicznie lub mailowo o zbliżającym się terminie rezygnacji z prenumeraty brak. No i absolutny brak możliwości odstąpienia od umowy z zagrożeniem, że jeżeli wysłana faktura nie zostanie opłacona, sprawą zajmie się firma windykacyjna. Wielkie rozczarowanie.
    Ewawis

21.12.2018 21:38

Niestety firma nie informuje podczas rozmów telefonicznych o automatycznym przedłużaniu prenumeraty i aktualizacjach i pomimo poinformowania "doradcy" o tym, że nie chcę żadnych aktualizacji i tak je dostałam.....i co tu robić. Czuję się oszukana
    Ewawis

20.01.2019 20:00

Tak zrobię dziękuję
    umiem czytać ze zrozumieniem

02.08.2019 21:16

Internetu, TV, telefonu, OC, gazu, prądu, wody, czynszu też? Złota zasada, tak trzymaj, pewnie się sprawdza

03.11.2017 21:58

m.

31.05.2019 19:06

ja również. NIe odpuśćmy.
    umiem czytać ze zrozumieniem

02.08.2019 20:51

"Po upływie okresu trwania Prenumeraty, o ile Klient nie zgłosi rezygnacji z zachowaniem 2-tygodniowego terminu wypowiedzenia, Prenumerata jest przedłużana o następny - taki sam okres Prenumeraty"
    Katarzyna

21.06.2019 13:12

Witam, chciałabym bardzo pochwalić jednego z pracowników tej firmy, Panią Annę (usunięte przez administratora), która potraktowała mnie poważnie i rozwiązała problem. Chodzi oczywiście o niechcianą prenumeratę, która była droższa i samoistnie się przedłużyła:( Pani Ania przede wszystkim mnie wysłuchała, wysłała kilka zwrotnych informacji i w rezultacie jestem uwolniona od prenumeraty czasopisma, którego po prostu nie chcę i nie potrzebuję. Wskazówka dla właścicieli firmy, żeby zmienili politykę, ponieważ niestety wielu klientów jest rozczarowanych współpracą i jak widać informacje o prenumeracie nie są rzetelnie przekazywane. Niemniej jednak, niektórzy pracownicy tej firmy są bardzo rzetelni i traktują klienta z szacunkiem. Bardzo dziękuję Pani Aniu i dzięki Pani być może kiedyś znowu nawiążę współpracę z tą firmą, oczywiście jeśli trochę zmienią regulamin.
    Antek

30.05.2019 09:10

Na dniach mam zacząć pracę w forum jako menadżer projektu. Nie dopytałem na rozmowie a czy dostanę "opiekuna", który przekaże mi zamysł produktu?
    maks

30.05.2019 12:09

uwazaj na te firma i to co robia
    Agnieszka

06.06.2019 11:31

Praca PM wymaga dużo samodzielności ale możesz liczyć zarówno na osobę która Ciebie rekrutowałaa jak i na pozostałą część zespołu. Druga sprawa że dużo zależy od produktu jaki dostaniesz....
    Salon Black & White

06.06.2019 11:25

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Nic się nie zmieniło, nadal sami przedłużają prenumeraty i wystawiają faktury bez wiedzy.Omijać szerokim łukiem.
    Gascha

05.06.2019 22:00

Ten sam problem. Brak reakcji biura obsługi klienta na kolejne maile w sprawie rezygnacji z prenumeraty.
    Malwik

29.05.2019 17:32

Musze niestety zgodzić się z dużą częścią przedmówców. Firma Forum Sp z o .o. w zaden sposób nie jest zainteresowana współpraca i pomocą swoim klientom. Przedłużanie umowy bez wcześniejszej informacji telefonicznej to standard. Generalnie przestrzegam przed jakąkolwiek współpracą z tą firmą jeśli chcecie uniknąć nieprzyjemności.
    Pepcia

07.05.2019 09:55

Też zostałam przez firmę naciągnięta. Zamówiłam pismo a prenumerata "automatycznie" się przedłużyła po roku. Jak dostałam mail z żądaniem zapłaty za kolejny okres, napisałam wypowiedzenie. Odpisali mi, że za rok a teraz trzeba płacić. Ponieważ pismo jest liche i nie mam ochoty korzystać, więc tez nie chcę za nie płacić i otrzymywać. Niestety ściga mnie windykacja. Trudno - zapłacę, ale wszystkich na wszystkich forach ostrzegę przed nieuczciwym kontrahentem. Uważajcie co podpisujecie i zamawiacie
    Telemarketer z innej firmy

12.02.2019 09:55

Ile można zarobić w telemarketingu?
    Mati

14.02.2019 09:05

Pracuje w tej terminie od prawie 8 lat na stanowisku Starszy Doradca Klientów Biznesowych - generalnie zajmuje się telemarketingiem. Podstawa to 3500 zł brutto + premie, prowizje i innego typu nagrody. Ogromnym plusem jest to, że jest przejrzysty system prowizyjny. Z prowizji idzie wyciągnąć nawet 2-3 krotność podstawy i więcej. Wszystko zależy od umiejętności, doświadczenia, chęci i motywacji. Nie ma też obaw jeśli chodzi o szkolenia z sprzedawanych produktów. Dodatkowo Manager do spraw rozwoju sprzedaży dba o Twój wzrost sprzedaży i cały czas podrzuca ciekawe, nieszablonowe rozwiązana w sprzedaży przez telefon. Na koniec dodam, że praca od 8 do 16, od poniedziałku do piątku.
    KS

25.04.2019 15:00

A jak wygląda i ile można zarobić na stanowisku key account manager?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Forum Media Polska Sp. z o. o.?

Kontakt - Forum Media Polska Sp. z o. o.

Polska 13 60-595 Poznań

Branża główna: Wydawnictwa

Katarzyna

19.03.2019 16:09

Brak szacunku do potencjalnego pracownika. Dostałam informację, że dostałam się do pracy ale Pani Małgorzata musi ustalić kwestie organizacyjne. Po 5 dniach dostaję informację MAILOWĄ, że nie podejmą jednak ze mną współpracy. Rzekomo obsługa klienta, bezpośredni kontakt, profesjonalizm a tak naprawdę wykazali się Państwo tylko i wyłącznie BRAKIEM ZORGANIZOWANIA. Zmarnowali Państwo tylko mój czas. Rekrutacja nie powinna wyglądać w ten sposób, że deklarują się Państwo podjąć współpracę pod wymówką "dogrania grafików". To tylko i wyłącznie przetrzymywanie potencjalnych pracowników!
    zadowolony

22.03.2019 17:57

Fakt, szkoda, że pracują od 8 do 16 pn - pt i studentom nie pasuje :(
    zadowolony

22.03.2019 17:40

Firma jest spoko. Klienci tylko czasem nie ogarniają na co wyrazili zgodę xD ale obsługa rzetelnie tłumaczy i można się dogadać w każdej sprawie

22.03.2019 13:18

Zainteresowała mnie oferta doradcy klienta Sam musze ogarnac sobie bazę klientów?

22.03.2019 16:47

Oczywiscie, że nie. Otrzymujesz gotowa bazę klientów, docelowa pod dany produkt który sprzedajesz. Od przygotowania baz i kontaktów jest inny dział. Pozdrawiam
    komar

20.03.2019 17:17

Jestem w Forum od kilku miesięcy, ale już na rozmowie wstępnej zrobili na mnie świetne wrażenie. Nie ukrywam, że bałam się podejmować współpracę z firmą, właśnie ze względu na komentarze. Mimo to poszłam na rekrutację, bo byłam ciekawa co mi na to odpowiedzą. Okazało się, że rekrutacja była bardzo dobrze poprowadzona, po krótkiej chwili nie odczuwałam stresu, mogłam zadawać pytania i czułam się swobodnie. Dzięki profesjonalnemu podejściu osób rekrutujących, zdecydowałam się podjąć pracę w Forum i nie żałuję! Jest to fantastyczne miejsce, najbardziej przyjazne, pełne wyluzowanych i życzliwych osób, które każdego dnia sprawiają, że przychodzę tu z ochotą. Do tego w ciągu kilku miesięcy zaliczyłam wiele profesjonalnych szkoleń, doceniają każdego pracownika i w niego inwestują. Co jest niesamowite i nie spotykało mnie nigdy w żadnej innej firmie - podkreślają Twoje mocne strony, chwalą za osiągnięcia (nawet najdrobniejsze), motywują każdego dnia, pozwalają realizować pomysły i rozmawiają! Tak, z szefem można pogadać na każdy temat i nie patrzy na Ciebie z góry! Pierwszy raz w życiu szczerze polecam pracodawcę!
    Kandydat do pracy

15.03.2019 15:29

Firma jest sporo oddalona od sklepów czy knajpek – czy dojeżdża do niej jakiś catering?
    Staly bywalec

17.03.2019 19:35

Dziewczyny z recepcji ogarnia na biezaco by zapewnić nam 4 roznorodne cateringi. Od sniadan do obiadow plus slodkie.
    TaSłodka

18.03.2019 06:48

Nie trzeba czatować na ich przyjazd, tylko prZychodzi mail z recepcji, jak już się pojawią. Inna sprawa jest z kolejkami - czasami zawijają się w drugi korytarz. Ale jedzenia starcza :)
    Dariusz

13.02.2019 21:52

przy zamowieniach internetowych, które robię masowo, nie nadążyłbym nad przeczytaniem regulaminu wszystkich dostawców: po prostu jest domniemanie, że zamawiam to i tylko to co zamawiam, a nie zamawiam czegoś dodatkowo z automatu, Dla mnie liczba osób, które tak jak ja nieświadomie zostały obdarowane aktualizacjami dostępów bez wyraźnej zgody, świadczy o ewidentnym działaniu na szkodę klienta. e-mail ze stycznia: Dziękujemy za okazanie nam przez Państwa zaufania i skorzystanie z naszych usług. Dbamy o najwyższą jakość merytoryczną tworzonych przez nas produktów, dlatego jesteśmy przekonani, że cieszą się one Państwa uznaniem. Informujemy, że do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy wpłaty na poczet poniższej faktury VAT dotyczącej złożonego przez Państwa zamówienia: 1708202/2 - Emocje w przedszkolu. Problemy wychowawcze. Trudne sytuacje - dostęp do portalu: www.emocjewprzedszkolu.pl 6170817/1 - Emocje w przedszkolu. Problemy wychowawcze. Trudne sytuacje - 17 aktualizacja 12/2018 r. odpisałem: proszę o duplikaty faktur w celu dokładniejszej identyfikacji po otrzymaniu duplikatu napisałem: to jakieś nieporozumienie, zamawiałem raz - zakup jednorazowy - w październiku na taki zakup dostałem od szkoły środki - w grudniu nie wysyłałem żadnego zamówienia do Państwa, proszę mi wskazać na jakiej podstawie jest to kolejne zobowiązanie odpowiedzi na to nie dostałe ale za to dostałem kolejne wezwanie: Jednocześnie informujemy, iż minął termin płatności faktury i sprawa została przekazana do Działu Monitoringu Należności. Aby zablokować proces upominawczy prosimy o uregulowanie wskazanej niżej kwoty w nieprzekraczalnym terminie do 2019-02-20. na co wysłałem info: już się w tej sprawie wypowiadałem: prosiłem o podanie podstaw dla których została mi wystawiona fv - czyli zamówienia ode mnie w tej kwestii Są to działania identyczne z takimi jak miałem kilka lat temu z firmy zagranicznej, która prosiła o aktualizację danych, a jednocześnie długi tekst w którym była ukryta informacja o tym, że jest to jednocześnie zamówienia wpisu do książki tel. Mnóstwo ludzi się na ten trick nabrało, łącznie ze mną: coś co wydaje się być niewinną prośbą o aktualizację staje się de facto zamówieniem, ale tak skonstruowane graficznie, że aby dawało wrażenie zwykłej, bezpłatnej aktualizacji danych. Takie praktyki są w założeniu oszustwem i choć formalnie wydają się że są przegraną dla klienta to materialne jest to czyste oszustwo. Proponuję wszystkim którzy to czytają, aby firmę zgłosić do rzecznika konsumenta za stosowanie takich praktyk. Ja to też zrobię...

24.01.2019 21:52

Jest to bardzo nierzetelna firma, z którą się spotkałem. Oszukują, naciągają klientów, nie uwzględniają reklamacji, nie odbierają telefonów, nie oddzwaniają e-maile z prośbą o kontakt, nie uwzględniają reklamacji, są natarczywi i nachalni. Samowolnie przesyłają produkty, za które żądają zapłaty i podpierają się informacjami, które są wprawdzie zamieszczone na ich stronie, ale w taki sposób, że klient ich nie dostrzega. Jest to sprzeczne z polskim prawem. Wszystkie zamieszczane komunikaty powinny być czytelne, wyraźne, a zgoda klienta na jakieś dodatkowe produkty (aktualizacje, dalsze szkolenia, płyty itp.) nie może być domniemana. Działanie firmy jest agresywne i nastawione na szybki zarobek i wymuszenie pieniędzy od klienta. Jak radzić sobie z takim nieuczciwym procederem? Zgłosić na Policję próbę wyłudzenia pieniędzy. Początkowo jest na Policji problem z przyjęciem zgłoszenia, odsyłają do sądu, jako sprawę cywilną. Należy się uprzeć i stać na stanowisku, że jest to przestępstwo i wówczas przyjmują zgłoszenie. Na efekty trzeba poczekać. Jeśli więcej poszkodowanych osób zgłosi przestępstwo to w końcu prokuratura będzie musiała coś zrobić, bo jest to jawne oszustwo wyłudzenia pieniędzy.
    Ela

11.01.2019 22:11

Jestem kolejną osobą, która czuje się oszukana przez tą firmę. Po 6 miesiącach od otrzymania zamówionego produktu otrzymałam płytę, której nie zamawiałam wraz z fakturą. Jednocześnie poinformowano mnie o zobowiązaniu na kolejne 1000 zł. Mam nadzieję, że tego typu praktyki Rzecznik Praw Konsumenta skutecznie ukróci. Chętnie dołączę do pozwu

19.12.2018 17:18

Jeszcze raz piszę - zamówiłąm płytkę CD - po 4 dniach przeczytałam opinie napisałam rezygnację tego typu żadnego odezwu- Oświadczam o odstąpieniu od umowy na odległość Nimniejszym mając na uwadze przepis artykułu 27 ustawy z dn. 30 maja 2014 o prawach konsumentach....itd Przyczyna - nieprawidłowo skonstruowany Regulami usług, który wprowadza potencjalnego klienta w błąd mogąc powodować złożenie wadliwego oświadczenia woli. Wnoszę o niewysyłanie do mnie tego produktu. Produkt został do mnie wysłany chociaż napisałam wcześniej rezygnację i nie wysyłanie do mnie tego produktu.Odesłałam produkt - ofolowany nie otwierany chociaż nie musiałam bo przesyłka przyszła listem nie poleconym. Zaś wcześniej napisałam rezygnację i o nie wysyłanie mi tego produktu. Podkreślam że wyżej napisana wiadomość została napisana drogą mailową - oraz listownie - zero odpowiedzi. . Napisałam prośbę o wysłanie mi umowy i odpisu zero odpowiedzi. Całe szczęście że mam nagraną rozmowę z konsultantem - mam wszystko biało- na czarnym bo mu mówiłam że nie chce produktu a On swoje bajery - mówiłam że rezygnuję i On powiedział grzecznie żebym się nie martwiła że mam 14 dni na rezygnację - dobrze że mam to nagrane. Ludzie uważajcie na naciągaczy socha.justyna31@gmail,com

18.12.2018 21:07

Jeszcze raz piszę - zamówiłąm płytkę CD - po 4 dniach przeczytałam opinie napisałam rezygnację tego typużadnego odezwu- Oświadczam o odstąpieniu od umowy na odległość Nimniejszym mając na uwadze przepis artykułu 27 ustawy z dn. 30 maja 2014 o prawach konsumentach....itd Przyczyna - nieprawidłowo skonstruowany Regulami usług, który wprowadza potencjalnego klienta w błąd mogąc powodować złożenie wadliwego oświadczenia woli. Wnoszę o niewysyłanie do mnie tego produktu. Produkt został do mnie wysłany chociaż napisałam wcześniej rezygnację i nie wysyłanie do mnie tego produktu.Odesłąła produkt - ofolowany nie otwierany chociaż nie musiałam bo przesyłka przyszła listem nie poleconym- kolej została wysłana drogą mailowny haczyk- - opieram się wyłacznie na numerze faktury i lkienta które zostało mi wysłane przesyłką nie poleconą . pPodkreślam że wyżej napisana wiadomość została napisana drogą mailową - oraz listownie - zero odpowiedzi. . Napisałam prośbę o wysłanie mi umowy i odpisu zero odpowiedzi socha.justyna31@gmail,com

18.12.2018 19:25

Witam zamówiłam u Państwa kurs - anatomia palpacyjna DVD, po 4 dniach napisałam rezygnację- bo poczytałam opinie które są niestety nieprzychylne i ogólnie nie podoba mi się regulamin, na następny dzień przyszła do mnie płytka plus faktura którą odesłałam już chyba 30 raz napisałam rezygnację i żadnej odpowiedzi- już 7 dzień minął od momentu zamówienia i żadnej odpowiedzi rezygnacji. Daję czas do jutra- jeśli nie będzie odezwu wybieram się do Rzecznika Praw konsumenta i zgłaszam sprawę UOIK. [email protected]
    belcia 58

13.12.2018 09:32

Witam.Podobnie jak w czytanych opiniach ja też jestem niezadowolona z współpracy z Forum Media.Zakupionetowar wysyłane w ostatnim momencie np dwumiesięcznik przychodzi w drugiej połowie drugiego miesiąca okresu wydawniczego wyjaś nie-dwumiesięcznik jest np na miesiąc październik i listopad ja go dostaję pod koniec listopada a zamówienie płatne po przesyłce też jest to cyrk najpierw wystawiają fakturę pakują za parę dni a wysyłają w dniu lub już po terminie płatności a na meila bez przerwy monitują męcząc klienta o zapłatę za coś czego się nie otrzymało.jestem zmęczona współpracą z Forum Media i najchętniej bym zrezygnowała .
    Olanta

12.12.2018 11:04

Witam, Wiem ze jest to forum dot. warunków zatrudninia w tej (usunięte przez administratora)firmie, ale chciałabym przestrzec wszystkich przed zamawianiem czegokolwiek z tego beznadziejnego wydawnictwa. Jest XXI wiek a tam czas sie zatrzymał, jednorazowe zamowienie czegokolwiek wiąze sie z fakturami na lata z ktorych nie mozna zrezygnowac. Przestrzegam wszystkim przed tymi złodziejami.
    KASIA

12.12.2018 11:57

Rezygnację zawsze można złożyć. Należy to zrobić pisemnie droga email lub przesłać na adres wydawnictwa. A po drugie w XXI wieku czyta się regulaminy zakupu i dopytuje zanim się człowiek na coś decyduje.
    były zbulwersowany Klient

07.12.2018 12:23

jestem bardzo niezadowolona! odradzam wszelkiej "współpracy"!
    Bla bla bla

29.11.2018 11:30

Niepoważna firma. Umowa została zawarta 11 września, po czym dostałem przesyłkę 24 października. Później już chciałem z tego zrezygnować, ponieważ nie jestem konsumentem s nie pracuje w zawodzie, powiedzieli mi że niema takiej możliwości. Biuro obsługi klienta oprócz skryptów do rozmowy więcej nic nie używa. Po czym napisałem odstąpienie od umowy i wysłałem do nich przesyłkę z powrotem (nawet ją nie odtworzyłem, bo wcześniej zobaczyłem przykłady podstawowych ćwiczeń). I przesyłka została wysłana do mnie ponownie. No i teraz chyba będę czekał na rozprawę sądową. Tyle Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić startegie naciągania ludzi.
    GH

12.10.2018 19:21

Bardzo przestrzega przed nieuczciwymi praktykami tej firmy! Proszę niczego nie podpisywać- wiążecie się fakturami na zawsze!! Ordynarni (usunięte przez administratora) z krawata!!!! Wstyd.
    K

31.10.2018 16:07

Potwierdzam!!!
    Oszukany

22.11.2018 16:37

Potwierdzam ????
    Sylwia

09.11.2018 08:23

Firma bardzo nieodpowiedzialna. Przez trzy dni prosiłam o korektę faktury, pisałam mejle, potwierdzili, że załatwią sprawę w trybie natychmiastowym, że rozumieją, że to jednostka samorządowa. Mimo próśb i mejlów nie odbierają telefonów. Proszę nie zamawiajcie nic z tej firmy, bo nie warto. Są inne konkurencyjne, POWAŻNE firmy, z którymi warto współpracować. Nigdy więcej nie będę podejmować z Nimi współpracy i będę wszystkich znajomych odwodzić od myśli, by podjąć współpracę z tymi ludźmi.
    KASIA

09.11.2018 12:52

A czy pani jest pracownikiem firmy? To jest portal dla osób które próbują dowiedzieć się czegoś na temat pracy i warunków pracy . Pani opinia nie ma nic wspólnego z warunkami. Opinie o firmie można napisać na innych profilach. I myślę że czasami warto pomyśleć , że nie jest się jedynym klientem tej firmy i trzeba trochę czasu poczekać na odpowiedź niestety takie opinie powodują że ludzi chętnych do pracy jest mniej, skoro mają się spotykać z takim naburmuszonymi klientami, a to powód wydłużenia całej sprawy. Nie pomyślała Pani o tym? Myślę że warto skontaktować się z BOK. A nie straszyć ludzi.

14.11.2018 08:30

Proszę ponowic pytanie na adres [email protected] Tam zapewne udziela informacji na jakie stanowisko obecnie jest rekrutacja. Z tego co ja wiem to cały czas jest rekrutacja na stanowisko Specjalista ds. Sprzedaży. Zapraszamy.
    Ninuszka

18.10.2018 11:36

Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z pracy w działach redakcji, marketingu, np. na stanowisku koordynatora ds. wydawniczych itp.? Jak to wygląda? Jakie jest wynagrodzenie? Kilka dobrych lat temu próbowałam się dostać - na dość odpowiedzialnym stanowisku gdy powiedziałam o oczekiwaniach finansowych 2200 zł netto, pani rekrutująca parsknęła śmiechem i do dziś nie wiem, jakie są tak stawki. Będę wdzięczna za opinię.
    Patryk

08.05.2018 17:16

Może tak ktoś z pracowników napisze jak się pracuje? Na forum pracowniczym są tylko wpisy klientów!!
    Ania

25.05.2018 14:49

Takie warunki są w dziale telemarketingu. Wiadomo, Forum ma kilka działów call center, więc być może są takie, w których jest lepsze wynagrodzenie. W naszym dziale proponuje się właśnie takie warunki.
    ola

11.10.2018 00:51

to znaczy od tego czy naciągniesz kolejne osoby na coś z czego potem nie bedą miały jak się wycofać.
    Ewa

25.09.2018 12:38

Naciągacze. Może powinni pomyśleć o tym jak tu nie tracić klientów. Przez zmuszanie ludzi do płacenia za kolejny rok z góry mają zapewnione że będą omijani wielkim łukiem i jeden drugiego nie omieszka poinformować o szwindlu. Może trzeba pomyśleć o zmianie regulaminu szanowne Wydawnictwo FORUM Sp.z o.o Słaby marketing .

Zostaw merytoryczną opinię o Forum Media Polska Sp. z o. o.