Taxus

Poznań

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 42 ocen.

Opinie o Taxus

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Taxus

Mateusz

'Zakladanie i Pielegnacja Ogrodow Matylda Holdowicz' Bartek Rachwal (firma Taxus) oszukał nas na 15tys zl

Pan

Bartek, podaj choć jednego podwykonawcę lub pracownika który pracował dłużej niż pół roku i nie miał żadnych problemów związanych w wypłatami na czas. Nawet jeśli ktoś dostał zapłatę to dużo po czasie lub wcale. Chodzi o ostatnie półtora roku. Są podwykonawcy którzy nawet za gotówkę nie chcą mieć nic wspólnego z twoją firmą.

DO WSZYSTKICH ROZGORYCZONYCH WSPÓŁPRACOWNIKÓW

1. Czy ktoś komuś przykładał w trakcie pracy pistolet do głowy? 2. Czy ktoś kogoś szantażował? 3. Czy ktoś komuś nie zapłacił za uczciwie rzetelnie wykonaną robotę? 4. Dlaczego nikt nie zgłasza tego o czym wpisuje do organów ścigania? PIP, ABW itp.? Czy dlatego, że każdy z rozgoryczonych ma coś "za uszami", czytaj nie robił rzetelnie swojej roboty?

wiem-kim-jesteś
@BYŁY PRACOWNIK tydzień temu
Ty bezczelny gnoju. Nikt z wpisujących się tutaj nie ma tyle za uszami co ty. Widziałeś kiedykolwiek pistolet? To w filmach s...

Doprawdy? Sądzę, że jad i agresja są spowodowane tym , że wlaśnie dotrzymalem slowa. Policja i Prokurator zaczęli deptać po piętach ? Uprzedzalem...

BYŁY PRACOWNIK
@wiem-kim-jesteś tydzień temu
Doprawdy? Sądzę, że jad i agresja są spowodowane tym , że wlaśnie dotrzymalem slowa. Policja i Prokurator zaczęli deptać po pi...

Jad i agresja? Co za bzdury. Twoja choroba to PARANOJA, oszukujesz już sam siebie. Żałosne

Tata

Miałem odwagę osobistego stawiennictwa w celu rozliczenia z firmą. Mimo ,że wszystko zostało ustalone i podpisane wszystkie dokumenty ,to po pół roku dalej nie ma przelewu. Prezes najwyraźniej zrobił sobie z gęby cholewę . Żale wylane na tej stronie i chyba groźby nie przestraszą chyba nikogo . Myślę też , że zaproszenie przez pana prezesa (jaki szacunek - taka pisownia ) do sądu wszystkich zainteresowanych ,wielu by ucieszyło. Byłem w biurze tylko 54 minuty ale to wystarczy by zrozumieć byłych pracowników i współpracowników unikających dalszych kontaktów z szefem. Pewnie prezesie wiesz kim jestem.

Hancysia

TAXUS to firma która oszukuje i naciąga ludzi. Prowadzę wynajem pokoi i Pan Rachwał zakwaterował u mnie swoich pracowników, po czym wyjechał i nie zapłacił za ich pobyt. UWAŻAJCIE NA NIEGO I TĄ FIRMĘ.

wiem-kim-jesteś

Zapraszamy wszystkich "odważnych inaczej", byłych pracowników zmieniających loginy dla zwiększenia liczebności tych niezadowolonych z pracy czy współpracy z firmą Taxus. Zapraszamy wszystkich, którzy dotychczas zdobyli się jedynie na wypisywanie oszczerstw, a którym nie wystarczyło odwagi na osobiste stawiennictwo i rozliczenie się z firmą. Tych wszystkich nie nauczonych pracy którzy sądzą, że firma Taxus to instytucja charytatywna. Zapraszamy byłych "zaufanych" współpracowników "okradających" firmę z dobrego imienia oraz tych, którzy mają niepodważalne podstawy wysuwanych roszczeń. Jednocześnie informujemy, że znamy autorów większości wpisów i w przypadku kolejnych, sprawę przekażemy organom ścigania.

BYŁY PRACOWNIK
@wiem-kim-jesteś 28.08.2017, 12:14
Zapraszamy wszystkich "odważnych inaczej", byłych pracowników zmieniających loginy dla zwiększenia liczebności tych n...

Oooo, Bartek wreszcie coś napisał ☺ Jak było można się domyślić, nic nowego. Już nie mogę się doczekać kiedy sprawę przejmą organy ścigania. Jak to mówisz "do roboty"

BYŁY PRACOWNIK

Może warto założyć konto na FACEBOOKU bo tutaj nie wszyscy zaglądają?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

BYŁY PRACOWNIK

Firma TAXUS i jej odłamy czyli Crusta, Norbygg itd Nadal szukają pracowników i podwykonawców którzy będą robili za free, głupich, silnych i naiwnych. Bratek potrzebuje kasy na wyjazd na Kanary i do Egiptu

Milek

BR to kłamca i oszust jakich mało, radze trzymac sie z daleka od taxusa i spółek - crusta, norbyg.

dfh

to co, zbieramy się na odwiedziny złodziejaszka? Wpadniemy na kawę i ciastko :) Żyje sobie za nasze, to pewnie się ucieszy i postawi kawę.

BYŁY PRACOWNIK

A kasy na koncie firmowym nie ma bo wszystko jest przelewanie natymiast na konto prywatne. Ot i cała tajemnica

alina

Witam jestem oszukany przez tą firmę również to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic nie robią tylko w głowie im oszustwo siedzą w zieleniaku i szukają naiwnych czy ktoś ma ochotę się spotkać i może zbiorowy pozew bo firmę trzeba zamkną i ich też?

Gracol

Ty jest mowa o firmie Taxsus z poznania właściciel Bartek Rachwal !!!

ty
@Gracol 14.03.2017, 18:42
Ty jest mowa o firmie Taxsus z poznania właściciel Bartek Rachwal !!!

dokladnie tak taxus p.rachwal i p. goczewska wlasciciele tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie tylko crusta norbyg i bog wie jeszcze jakie spolki maja

dfh

ja jestem za grupowymi odwiedzinami tego pana. kiedy i o której, a będę na pewno!!! PS. Może pozew sądowy zbiorowy coś by pomógł, może by zamknęli tego złodzieja do więzienia....

dfh
@aaaa 14.03.2017, 14:36
a skad jestes

skąd jestem to nie ważne. Ważne, że mogę być na zbiorowych odwiedzinach u złodzieja w biurze. Wiem dokładnie , które biuro, pokój itp.

BYŁY PRACOWNIK
@dfh 11.05.2017, 15:47
skąd jestem to nie ważne. Ważne, że mogę być na zbiorowych odwiedzinach u złodzieja w biurze. Wiem dokładnie , które biuro, pok...

Jaki adres to chyba wszyscy zainteresowani wiedzą. Wały Piastowskie 1 (tzw. Zieleniak) 13 piętro, pokój 15A

Bartek

Właściciel nie ma pojęcia o pracach których się podejmuje. Gorszej patologii jeszcze nie spotkałem. Nawet się nie zastanawiajcie i trzymajcie od tej firmy jak najdalej.

Karolina

TAXUS to oszuści! Kupili u nas towar w 02.2015 za ponad 10000 zł i do dzisiaj nie zapłacili. Komornik nic nie może ściągnąć bo firma jest niewypłacalna. rachunki bankowe puste, siedziba firmy na romana maya nie istnieje. ..

Oszukany
@Gracol 27.02.2017, 11:28
Firma jest w budynku obok

czy mogę prosić o dokładny namiar tych złodzieji z Taxusa i Appii ? Będę wdzięczny Pozdrawiam ,, były pracownik "

BYŁY PRACOWNIK
@Oszukany 15.08.2017, 22:00
czy mogę prosić o dokładny namiar tych złodzieji z Taxusa i Appii ? Będę wdzięczny Pozdrawiam ,, były pracownik "...

Adres jest w opiniach trochę wyżej

byly prac.

również odradzam prace dla tego człowieka. Jesteś inżynierem a potem mówi żebyś poszedł do łopaty i się nie opierd.....ł..... Ma same długi, wyzyskuje ludzi, drze morde itp.

damian

Crusta spółka córka firmy TAXUS z poznania zresztą nie jedyna spółka córka której właścicielami i udziałowcami są B R i pani SB G, Crusta Gdańsk - kolejna spółka założona 2 lutego 2015r. ma na celu obsługę budowy trasy szybkiego ruchu i obwodnicy na trasie Gdańsk - szczecin , obecnie okolice Koszalina, na chwilę obecną wiadome jest że zatrudnia krótkoterminowo pracowników, najchętniej Ukraińców, polskich podwykonawców ze sprzętem ciężkim, polityka firmy jest zapłacenie pierwszego małego wynagrodzenia a potem odwlekania płacenia należności maksymalnie aż podwykonawca się zdenerwuje i zrezygnuje i odejdzie nieraz to trwa 3 miesiące bo każdy ma nadzieję że wyrwie parę groszy, zresztą bez powodzenia, nie płacą za nic za pracę, sprzęt, paliwo, zakwaterowanie. Nie polecam firmy na której osobiście się przejechałem, ale zawsze istnieje szansa że może choć tobie jedynemu uda się wyrwać zapłatę.

damian

Firma TAXUS Poznań , stworzyła spółki - odłamy do wykonania tylko konkretnych robót czyli NORBYGG,CRUSTA,PHU TAXUS, BMS PLUS siedziby w gdańsku i poznaniu wykonują prace przy budowie obwodnicy i trasy szybkiego ruchu okolice Koszalin, nie płacą za nic zatrudniają ukrainców jak i polaków których wykorzystują na maxa, nie ponoszą żadnych kosztów

adamski

omijajcie firme szerokim łukiem, cwaniak cwaniak i jeszcze raz cwaniak, ludzi traktuje jak nie powiem co, wszyscy umysłowi odchodzą po 2 tyg od niego, dodatkowi kładmie że zapłaci i awanturuje sie na każdym kroku, szkoda nerwów

monik
użytkownik zarejestrowany

no i jest teraz praca jako Kosztorysant - Specjalista ds. ofertowania.

pix

Firma oszukuje podwykonawców i nie płaci za wykonane usługi!!! Odradzam współpracę z oszustami bo potrafią tylko obiecywać!

G.K

Najlepszą reklamą dla firmy są chodniki na ul.Piastowskiej w Poznaniu River Park - Nic dodać nic ująć - Porter kończę wstydu sobie oszczędźcie

uprzejmy

słuchajcie ja u rachwała mam nie odzyskane pieniadze z 2011r. to jest oszust, czemu tacy ludzie jeszcze chodza po tej ziemi......

Mateusz

Porter jak mozesz to powiedz Bartkowi zeby oddal pieniadze faktury zostaly wystawione w 2013r a pieniedzy do dzisiaj nie ma;)

Dariusz

zdecydowanie odradzam jakąkolwiek wspólpracę z firmą Taxus, płatności, płatności i jeszcze raz płatności.

troll

witam,nie polecam pracy w taxus-ie.gruby maciej wciaz klamie ze wyplata bedzie jutro.wyplaty za styczen nie otrzymalem a mamy juz marzec, zreszta jak reszta ekipy.ostrzegam przed praca w tej firmie

Aga G

Dla wszystkich zainteresowanych pracą w taxus mam dobrą wiadomość. Wrzucili do sieci nową propozycję pracy u siebie i moim zdaniem warto spojrzeć. Firma zatrudni brukarza, pomocnika brukarza. Praca od zaraz. Zaliczki na wynagrodzenie. Tel. 505 777 528... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5703023?keywords=&region=

kolega

koparkowy walczy o 20 tys, firma transportowa z kierzka o 13 tys, kolejny koparkowy o 21 tys. obiecuje gory. pierwsze male faktury na np 1 tys albo 3 tys placi, ale o kolejne platnosci trzeba walczyc w sadzie. odradzam wspolpracy - cwaniactwo, oszustwo, wyzysk.

brukarz

MACIEK PRZESLIJ KASE NA BILET DO DOMU BO AZ PLAKAC MI SIE CHCE ZOSTAWILES MNIE BEZ NICZEGO JA Z GLODU PADAM BABCIA MNIE WYJEBALA Z DOMU A TY SIE SWIETNIE BAWISZ KOSZTEM MOIM I ZA MOJE CIEZKO ZAROBIONE PIENIAZKI NAWET NA WIWATKI NIE MAM :-( :-( PROSZE WROC. ALBO POWIEDZ GDZIE JESTES GDZIE CIE SZUKAC PROSZE WROC TAK MI CIEZKO TAK MI ZLE BO WIWATEK MI SIE CHCE :-) :-) :-) :-) :-) JEBAC STARE KURWY

pracownik

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z taka lipna fima ktoraa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leci po calosci trzech do wyplacenia wynagrodzenia praconikom nie ma winnego kto zwleka jeden na drugim walki tyra ludzie bez piniedzy w delegacji bez jedzenia bez oplaconej kwatery ludzie chca ich wyrzucac na bruk a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszust (usunięte przez administratora)pakoje swoja gruba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wraz ze SZWAGREM (usunięte przez administratora) do poznania a swoich pracownikow zostawiaja w delegacji bez niczego i nie racza nawet odebrac telefonu W PIDZU Z TAKA FIRMA TEN KTO BYL DELEGACJI Z TA FIRMA TO ZNA PAROWKI WIWATKI 24 h i chinszczyzna pozdro dla (usunięte przez administratora):-). :-). HA HA HA

POZNANIAK
@pracownik 07.11.2014, 20:33
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z taka lipna fima ktoraa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leci po calo...

PANIE RACHWAŁ ZACZNIJ PŁACIC LUDZIOM TAK JAK ŁADNIE PAN OBIECUJESZ

ja

Koleś w ogóle nie płaci byłem pod wykonawca w zeszłym roku i do dzisiaj nie uregulowali Fv na ponad 20 tys zł takim ludzia powinno się zakazać prowadzenia działalności gospodarczej

ania

[usunięte przez moderatora]ł miły koleś ale fakt ustawia przetargi dla [usunięte przez moderatora] tez o tym słyszałam

anonim

Macie racje ze to jest[usunięte przez moderatora] i patrzy tylko na kase mam firme ktora byla jego podwykonawca ale szybko zrezygnowalem myslal ze jestem [usunięte przez moderatora] i nie ma zadnego pojecia o tym co robi a zlecenia zalatwia [usunięte przez moderatora] jego ktory jest[usunięte przez moderatora] i w polsce nie ma protekcji smiech!!!!!!!!!!!!!!

anonim

Zgadzam sie w 100% z przedmowcami. [usunięte przez moderatora] to, jak to mowi znaczna czesc jego kontrachentow, najwiekszy [usunięte przez moderatora] branży ogrodniczej w Poznaniu i okolicach. Są i tacy ktorzy temu gosciowi nawet towaru za gotowke nie chca juz dawac.[usunięte przez moderatora]pracownikow, podwykonawcow i na dodatek swoich klientów. Podejrzewam ze ten czlowiek za 5zl podtarlby sobie[usunięte przez moderatora] :). Dalej- pracuje w \"terenach zieleni\" grubo ponad 10 lat a ma kompletny brak pojecia o niektorych aspektach zakladania zieleni. I ten czlowiek robi [usunięte przez moderatora] - paranoja jakas !!!!! A ja sie zjawie na jego obronie i go wysmieje z deczka :P. Aha no i ten \"uczciwota\" zabiera sie za budowlanke hahaha. Good luck[usunięte przez moderatora]

Lolo

[usunięte przez moderatora], firma kiepska :(

work

Rysiek skad wzieles takie informacje ten czlowiek nieplaci kasy i zalega niektorym osoba ZE sierpnia zeszlego roku pozdro

mily

witam robilem we firmie Taxus u pana [usunięte przez moderatora]ogolnie ekipa zgrana ale sa wyjatki a sam pan[usunięte przez moderatora]porazka traktuje ludzi jak smieci nieplaci na czas wyplaty i zapomnij o zaliczkach obiecuje a puzniej klamie [usunięte przez moderatora]hmmm wiec stwierdzam ze firma niedopolecenia i nigdy tam niebede juz robil pozdro

Zostaw opinię o Taxus - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Taxus