WaveNet

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 273 ocen.

Opinie o WaveNet

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WaveNet

Maja

@ala czy finalnie w twoim przypadku udało się uzyskać pełne wynagrodzenie? Czasami takie informacje (na temat wypłacania pieniędzy w czasie i możliwych działań) są zawarte w umowie. Czy w tym przypadku rownież tak było?

Ala

Nie polecam Współpracy z firmą Wavenet. Pieniądze można uzyskać najwcześniej po kilku miesiącach od rozpoczęcia współpracy a kwoty które wysyłają podwykonawcy są śmieszne. Nie liczą się z ludźmi oraz jak coś nie idzie po ich myśli blokują nawet pieniądze za prace które są wykonane i odebrane bez usterek. Kierownik prac telekomunikacyjnych to typowy wieśniak z kompleksami bo widocznie bawi go utrudnianie życia firmom które tak naprawdę na niego zarabiają. Odradzam , najlepiej trzymać się z daleka.

Maja

Informacje na temat wysokości pensji @portofino uzyskasz na rozmowie rekrutacyjnej. Odnośnie stanowiska technika serwisanta w ofercie pracy nie została podana kwota, więc można domyślać się, że zależy ona od doświadczenia. Czy ktoś pracowników może to potwierdzić?

Maja

@......................2017-04-27 20:28O pracy w jakim dziale firmy mówisz? Długo pracowałeś w WaveNet? Co rozumiem, że negatywnie oceniasz firmę. A czy było coś, co możesz uznać jako plus pracy w niej?

......................

omijać szerokim łukiem!!! Chyba, że ktoś jest desperatem i za 2000 zł chce biegać na wysokościach w niekompletnym sprzęcie lub pożyczonym od kolegi. Flota firmy z czasów epoki łupanego w porównaniu do innych firm. Możliwość rozwoju w myśli pracodawcy to więcej pracy i obozowiczów bez możliwości awansu lub podwyżki. Brak jakikolwiek szkoleń, a o benefitach to można tylko pomarzyć.... Chcesz stracić czas to aplikuj. Jak szukasz uczciwego pracodawcy to szukaj dalej!

portofino
@...................... 27.04.2017 20:28
omijać szerokim łukiem!!! Chyba, że ktoś jest desperatem i za 2000 zł chce biegać na wysokościach w niekompletnym sprzęcie lub...

Witam To ile teraz możne wyciągnąć technik serwisant? Myślałem o złożeniu tam CV. Pracowałem dla ..... i mam duże doświadczenie, ale włóczę się poza granicami kraju

Maja

@Buggsa Ty dalej pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej o Twojej codziennej pracy. Wspomniałeś o zakupieniu nowego sprzętu, jakie jeszcze zmiany zaszły ostatnio w WaveNet?

Buggs

@anonim wydaje mi się, że przez rok mogło się wiele zmienić. Może nie z kasą, ale np. zakupiono nowy sprzęt. Kto wiem ciężko oceniać po takim czasie, a to może wprowadzić kogoś w błąd. Pozdrawiam! :):)

anonim

Nie polecam. Co prawda nie pracuję już w tej firmie i wypowiedzieć mogę się tylko o sytuacji z przed ponad roku, ale nie wydaje mi się żeby wiele się zmieniło... Brak wypłat na czas, płacenie w ratach, brak wypłat za nadgodziny i delegacje o wszystko trzeba się prosić. Stary sprzęt. Nie każdy dostaje sprzęt do asekuracji (sytuacja 1 Soll na 4 osoby). Nie wspominając już o flocie samochodowej i jej naprawach. Ogólnie na plus to tylko atmosfera, ale do pracy nie chodzi się dla towarzystwa...

anonim

(usunięte przez administratora)

asdff

Byłem na rozmowie, szukają do Warszawy i okolic. Czekam na koniec rekrutacji i odpowiedź. Wydaje się być ok.

Z bazin

@pika, @jkl - heh :) musicie sprawdzić a potem czekamy na refleksje.

keszkefune

Witam znam firmę od wielu lat gdyż pracowałem tam . utrzymuję kontakt z wieloma osobami co oznacza że ludzie i tzw klimat jest ok . Z tego co mówią chłopaki żenada wyzysk brak szacunku i standardowo problemy z wypłatami . Czyli nic się nie zmieniło nawet po wypadku Krzycha(.) Zastanawiam się ile ta firma jeszcze będzie istnieć jaki jest jej cel dla czego istnieje takie coś co się nazywa Vawenet . A dodam że specjalistów Maja jednych z lepszych w branży . Firmie przydał by się porządny hard reset bo w ten sposób Moim zdaniem długo już nie pociągnie . Ludzie w większości zdecydowanie jak najbardziej przyjaźni lecz sposób organizacji całego systemu określany przez wielu jako poziom WaveNet czyli na dzikusa jak by nie można było normalnie pracować . Znam temat z Autopsji pracowałem tam Oceniam klimat pracowniczy między chłopakami na 10/10 a całą resztę sprzet narzedzia bhp itp na -10/10 Może Pan Mariusz powinien wziąć się za coś innego bo to wygląda żałośnie

Fakir

W Wavenet jest olbrzymia rotacja ludzi na wszystkich stanowiskach, jest wielki bałagan i zamieszanie, ludzie szybko odchodzą, po 3 miesiącach, po roku. Na pozór wygląda to na "kolejne etaty" - nie, to tylko rotacja pracowników...

qwert

w serwisie jest dużo pracy, ale przynajmniej zarobisz. nadgodziny dobrze płatne i w umówionym terminie. ja jestem zadowolony. pracujesz zarabiasz.

uk

A jakieś opinie na temat pracy Serwisu GSM/UMTS bo dostałem propozycję współpracy, ale jak czytam o firmie to nie wiem co myśleć.

hornet

lepiej znaleźć inną pracę. Słabe zarobki, nadgodziny. Cały czas myślisz o pracy, przed i po. W tych płacach jakie oferują mogą sobie studentów zatrudniać i nimi tyrać po godzinach. Pensje wypłacane w ratach a nie całością. Ogólnie to są większe możliwości za granicą a jak umiesz dobrze języki to nawet jako inż. znajdziesz dobra posadę a obecnie na rynku to jest od groma inżynierów i płacą coraz mniej i mniej jak kilka lat temu. Wystarczy popatrzeć co teraz w wawie oferują firmy inż. ze stażem 3 letnim. Zarobki brutto to 3000 - 3500 max. Od razu pomyśl o pracy na zachodzie bo to co tutaj firmy dają w warszawie i okolicy to istna bieda a o prowincji nie wspomnę i to nawet jak masz uprawnienia w zawodzie. Tylko plecy się tutaj liczą i układy i z roku na rok większa lipa. Jak jesteś fizyczny to też bym sobie darował szukanie w firmach tego typu bo już w niemczech lepiej znajdziesz. Na tak zapchanym obecnie rynku firma tego pokroju dużo dać nie może bo inni też nie dają wiele a to co kiedyś było parę lat temu to se ne vrati. Szukać za odrą szczęścia radzę bo tutaj już ukraina wchodzi na rynek pracy za mniej i wypierają polaków po woli.

mateo

Jak widać trochę czasu minęło od ostatniej wypowiedzi. Coś się zmieniło w firmie WaveNet? warto teraz do nich iść do roboty? wypłacają pieniądze na czas? Jeśli coś wiecie to się podzielcie informacjami bo każda jest ważna dla osób szukających roboty. Czekam na info i bardzo na to liczę. Pozdrawiam was!

bolo

jak naj dalej od tej firmy

pracownik
@bolo 28.11.2013 20:13
jak naj dalej od tej firmy

jest tragedia, firma zalega w tej chwili pracownikom po kilka tysięcy złoty za nadgodziny, jest coraz gorzej.

rafkolka

Firma zalega z wyplatami, duzo osob zarzadzajacych firma m.in prezes ma wyksztalcenie srednie. Firma nigdy nie placi na czas, robisz setki nadgodzin bo ciagle malo czasu i ludzi. Nadgodziny za maj dostalem we wrzesniu, pensje powinno sie dostac do 10 kazdego miesiaca ale jak dostaniesz do 20 to jest cud. Samochody sa w stanie krytycznym wiekszosc floty to auta z lat 1992-1999 stare transity przerdzewiale ktorymi masz przejechac z warszawy do szczecina zaladowany po sufit. Lepsi pracownicy dostaja na stan nowsze auta ale jest ich garstka. Ludzie na magazynie w zime pracuja bez ogrzewania. Na podwyzke i premie nie ma co liczyc bez znaczenia ile czasu pracujesz i co robisz.

blehh

Żono nawów męża do zmiany pracy i po problemie.

żona

No właśnie- wyrabiasz 300 godzin. Całymi dniami jestes poza domem, żeby zarobić jak najwięcej na utrzymanie rodziny, a firma ma to w [usunięte przez moderatora] i zalega z wypłatami kilka miesięcy. Pracujesz charytatywnie. Ta firma nie szanuje ani Ciebie ani Twojej pracy.

nt

bydzy - 2012-11-29 16:45:20 znowu wpisy znikają w jakiś magiczny sposób....Nie usunęli, ale zredukowali tak, że nie da się skorzystać. [usunięte przez moderatora]

br

bydzy - 2012-11-29 16:45:20 znowu wpisy znikają w jakiś magiczny sposób....nie wiedzieć czemu, znika zwłaszcza ten (chyba już piąty raz wrzucam)... Głównie jest tam o Elektrobudowie... więc może dlatego usuwają - nie to forum ;-D [usunięte przez moderatora]

xzy

Jedynym z plusów firmy wavenet jest dobra atmosfera między pracownikami jest pare osób z którymi można się dogadać, jednak biuro jest przepełnione, hałas bardzo przeszkadza w pracy. Jak ktoś już napisał bluzgi i kwiecisty język jest na porządku dziennym u pewnych osób. [usunięte przez moderatora] skąpi na komputery- brak podstawowych narzędzi do pracy. Zaufanie do pracownika bardzo niskie, podobnie jak płaca- karzą [usunięte przez moderatora], produktować dokumenty, a na końcu zwolnią z dnia na dzień- bo projekt kończy się z końcem roku. Praca tylko dla zdesperowanych, nie polecam firmy, oprócz w miarę dobrej atmosfery brak jakichkolwiek plusów.

Future

ZZTop - 2012-09-13 06:44:36 Future - 2012-09-11 16:24:30 halo - 2012-09-11 15:16:17 ( usunięte przez administratora )To ja czegoś nie rozumiem... Za takie pieniądze nie można znaleźć nawet instalatora z doświadczeniem, a co dopiero mówić o osobie, która ma się zajmować kierowaniem ogólnopolskimi projektami.... Skoro prowadzą taką działalność to ich największym dobrem są ludzie... Gdzie tu sens i logika? Jeśli tak jest w rzeczywistości jak piszecie to chyba szkoda nawet czasu na wypełnienie aplikacji o pracę... A może ktoś ma inne zdanie o tej firmie?

ZZTop

Future - 2012-09-11 16:24:30 halo - 2012-09-11 15:16:17 ( usunięte przez administratora ))dzięki za info. ( usunięte przez administratora ) - to ile w sumie? Dają na rękę ok pięć kilo PLN?a jako kierownik zamierzasz być cały miesiąc na delegacji? ( usunięte przez administratora )

Future

halo - 2012-09-11 15:16:17 T( usunięte przez administratora )dzięki za info.( usunięte przez administratora ) - to ile w sumie? Dają na rękę ok pięć kilo PLN?

Future

Witam wszystkich zorientowanych w tematyce pracy w Wave Net. Mam do Was pytanie - czy warto aplikować tam na kierownicze stanowisko? Szukają teraz pracowników do nadzoru procesu inwestycyjnego. Z góry dzięki za konstruktywne odpowiedzi.

eh eh

He he - 2012-08-27 01:30:57 Czytałeś notatki [usunięte przez moderatora]? Ten byki strzela dopiero ha ha ha!no ale czego można się spodziewać po człowieku, który zawsze nosi przy sobie papier toaletowy ...

sasasa

Kompromitujesz się swoją ortografią, a to co piszesz udowadnia że nie zasługujesz na prace w tej firmie!

ccccccc

Widzę że masz jakiś problem i próbujesz pisać jakieś głupoty. Pewnie zostałeś zwolniony i masz uraz do firmy że poznali się na tobie. Wracaj do łopaty i zostaw klawiature w spokoju bo nic nie osiągniesz...

stary

bbbb - 2012-08-09 10:12:52 ( usunięte przez administratora ).A jak się nazywa ta firma która jest podwykonawcą ?

aaaaaaaa

Idą idą i to całkiem dobrze, zatrudniliśmy dużo nowych osób więc pewnie żal ci [usunięte przez moderatora] ściska i piszesz z zazdrości.

robyn

Jak tam swapy idą w łejwnecie ? Nabraliście podwykonawców, ( usunięte przez administratora )

krupnik

On nie ma wtyczki ( usunięte przez administratora ), tylko dowiedział się przypadkowo

wewrw

Który to taki?

Antek

zenek - 2012-05-15 20:06:28 Pojawiły się ogłoszenia na Specjalista ds. Transmisji . Jak wygląda praca w WaveNet na tym stanowisku tzn. jakie zarobki, czy są płacone nadgodziny i delegację, czy jest sprzęt do pracy na wysokości i odpowiednie narzędzia, ogólnie jak to teraz wygląda ?( usunięte przez administratora )

zenek

Pojawiły się ogłoszenia na Specjalista ds. Transmisji . Jak wygląda praca w WaveNet na tym stanowisku tzn. jakie zarobki, czy są płacone nadgodziny i delegację, czy jest sprzęt do pracy na wysokości i odpowiednie narzędzia, ogólnie jak to teraz wygląda ?

Bronek

nie daj sie Złoty tak trzymaj ;-) Pozdrowienia

ja
@Bronek 31.03.2012 00:41
nie daj sie Złoty tak trzymaj ;-) Pozdrowienia

naprawde chcialbym powiedziec cos pozytywnego o tej firmie lecz niestety nie moge, wygląda to tak że skończył sie pierwszy kwartał 2014r a pracownicy nie otrzymai jeszcze całości wynagrodzenia za rok 2013

moje

cześć żal mi was ludzie że robicie jeszcze za takie grosze a ja teraz się śmieje

pankracy

Po pierwsze to sprawdzcie pisownie zanim cos napiszecie na forum bo jezyk tu daleki od polskiego...po drugie wiekszosc z osob wpada w skrajnosc w i zaczyna juz sie w tej nnienawisci gubic. Firma Wavenet - dla osob z zewnatrz - reprezentuje soba typowy polski drobnomieszczanizm , na ten moment panowie kandydaci krotka i rzecczowa opinia 1500 euro plus mieszkanie to max jaki tu w Finalandii od nich dostaniecie - 1300 mysle minimum , nie spodziewajcie sie nic poza tym , reszta to pic na wode. ( usunięte przez administratora )

anty-konfitura

no i znowu okroili opinie. i tak wszyscy wiedzą gdzie się zapisać i kto podpiepsza i podburza

br

mam nadzieję, że już wszyscy się zapisali ;-) jak nie to zapraszam ( usunięte przez administratora )

taki tam

ello..podobna firma jest na Podkarpaciu gc-energy. tez pozbywają sie starych,aby wić gniazdka dla młodych ..zawsze jest kogo urobić na swoja nute,a i kierowników budowy "pozazdrościć" typowi z łapanki hehehe.pozdro

czerstwy

xyz - 2012-02-13 17:36:47 Jednym zdaniem o oddziale w Finlandii. Pełno konfitur, czerstwy klimat i ( usunięte przez administratora ).Zapomnieliscie jeszcze o jednym ihaha. (usunięte przez administratora) ktory jest konfiturą.

Przyszły Pracownik

WaveNet sie rozwija! coraz więcej nowych miejsc pracy :D te same ogłoszenia i chyba brak chętnych -hahaha

ha ha ha

Jo je ŚLĄZOK, ŚLĄSK mojo ziemia, żodyn Polok

aaaaaa

"wyciąg".... Ludzie, już rozumiem dlaczego tak mało zarabiacie w tej firmie. Dziwię się że jeszcze takich jak wy tam trzymają. I do tego jeszcze macie pretensje o wszystko. Jak to mówią "but z miasta, ale noga ze wsi".

obserwator

Malina - 2011-12-27 13:31:28 Panowie jak wygląda praca w Finlandii?? Firma jest podwykonawcą czy zwyczajnie wypożycza pracowników innej firmie. Ostatni głośno zrobiło się o \\\"firmie\\\" z Katowic i przekrętach na linii pracownik-firma, zaniżonych stawkach, złym pakiecie socjalnym itp. Moje pytanie brzmi czy jest jakieś powiązanie między tymi firmami?? Co oferuje WN w tej kwestii?? Może wypowie się ktoś kto był na eksporcie ;]Przeczytaj sobie to: ( usunięte przez administratora ) i wyciąg wnioski!

Malina

Panowie jak wygląda praca w Finlandii?? Firma jest podwykonawcą czy zwyczajnie wypożycza pracowników innej firmie. Ostatni głośno zrobiło się o \"firmie\" z Katowic i przekrętach na linii pracownik-firma, zaniżonych stawkach, złym pakiecie socjalnym itp. Moje pytanie brzmi czy jest jakieś powiązanie między tymi firmami?? Co oferuje WN w tej kwestii?? Może wypowie się ktoś kto był na eksporcie ;]

re:

rekrutacja wygląda tak: przychodzisz do biura, wymiana grzecznościowych zdań i dziewczyna odpowiedzialna za rekrutację przedstawia to co jej ktoś powiedział, nie można uważać jej za niekompetentną w zakresie rechnicznym bo nie ona od tego jest,( usunięte przez administratora )dowiesz o zakresie obowiązków, co najwyżej optymistycznie przedstawione warunki pracy.

Zostaw opinię o WaveNet - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WaveNet