Organika SA

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 62 ocen.

Opinie o Organika SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Organika SA

wer

Płyn chłodniczy z Organiki wyżarł mi uszczelkę pod głowicą. Co za firma???? Produkują chyba najgorszy syf na rynku.

anonymous
@wer 31.10.2017 12:54
Płyn chłodniczy z Organiki wyżarł mi uszczelkę pod głowicą. Co za firma???? Produkują chyba najgorszy syf na rynku....

a co z włosami na twojej głowicy? płyn chłodniczy nie ma kontaktu z uszczelką pod głowicą :-(

dsf
@anonymous 04.11.2017 16:01
a co z włosami na twojej głowicy? płyn chłodniczy nie ma kontaktu z uszczelką pod głowicą :-(

Poczytaj najpierw (usunięte przez administratora) z usterki!... ważna jest ochrona antykorozyjna, którą zapewniają płyny. Stary płyn chłodniczy lub nadmiar wody powodują utlenianie się chłodnicy, a także kanałów wodnych głowicy i silnika. Pojawiają się problemy z przegrzewaniem się silnika podczas jazdy w korku, a z czasem chłodnica rozszczelnia się i płyn zaczyna wyciekać. Jeśli nie zauważymy ubytków porę, możemy nawet zatrzeć silnik. A więc wymieniajmy płynów chłodnicy co 2 lata. Tylko najlepsze płyny (i tylko pod warunkiem, że są wlane do czystego, sprawnego układu chłodzenia) wytrzymują dłużej - nawet 5 lat.

jaja

poszukiwacze handlowców.

ads

Widzę że jakaś gruba fisza w tej firmie czuwa nad tym żeby mobbing nie wyczerpywał znamion definicji. Cenna umiejętność, dojechać pracownika i czuć się czystym. Ale to świadczy o tej firmie.

Patrycja

@thy w swojej opinii wspominasz o mobbingu. Co masz na myśli? Kodeks pracy definiuje go jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Warto pamiętać, że firma ma obowiązek takim zachowaniom przeciwdziałać. Czy takie właśnie sytuacje mają miejsce? Jeśli tak, to czy je zgłaszacie?

Ciekawy

Mam pytanie, czemu w Organice cały czas jest oferta pracy na PH, wiadomo coś komuś?

thy
@Ciekawy 25.09.2017 13:59
Mam pytanie, czemu w Organice cały czas jest oferta pracy na PH, wiadomo coś komuś?

Właśnie to pytanie to od razu odpowiedź!!!! Ta firma to nierynkowy syf. Przedstawicieli słabo się opłaca i mobbinguje.

GG

ORGANIKA ??? ZATARŁEM SILNIK NA TYM OLEJU!!!!

toja

byłem na rozmowie lipa. zatrudnili młodziaka po szkole bo go spotkałem na punkcie a po 2 miesiącach znowu ogłoszenie. Rzeczywiście min 10 wizyt a produktów to nigdzie nie widać. Tegoroczny maturzysto praca dla ciebie możesz zdobyć krótkie doświadczenie nie czekaj. PS. nie oddzwonili bo na rozmowie ich wyśmiałem pozdro dla kolegów i koleżanek z zawodu

Patrycja

@znam tematpiszesz, że rotacja w firmie jest ogromna. Co przez to rozumiesz? Ile osób z pracy odeszło/zostało zwolnionych w ciągu ostatnich kilku miesięcy? Dotyczy to tylko przedstawicieli handlowych? Mógłbyś powiedzieć również coś więcej o tych wymaganiach, o których wspominasz? Na co trzeba być przygotowanym?

***

A co to za oferta na Kierownika Grup Produktowych? Wymagania jak do korporacji hehehe.... Ciekawe co dają w zamian ? Podobno jest nowa dyrektor marketingu heheheh. Ale akcji marketingowych jest, że hohohohoh. Szkoda firmy. Mają dobre produkty , tylko mam pytanie do osób decyzyjnych w firmie gdzie je kupić w detalu w Lodzi bo nigdzie waszych produktów nie mogę kupić . Wszędzie K2......przeskoczyło was o lata świetlne

Kiepski
@*** 16.06.2017 12:14
A co to za oferta na Kierownika Grup Produktowych? Wymagania jak do korporacji hehehe.... Ciekawe co dają w zamian ? Podobno je...

Ja ostatnio kupiłem hamulec i sprysk w Selgrosie. Znalazłem to na ich stronie . Maja niezły geolokalizator. Sprusk jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dawno takiego nie miałem.

fg
@Kiepski 19.06.2017 21:20
Ja ostatnio kupiłem hamulec i sprysk w Selgrosie. Znalazłem to na ich stronie . Maja niezły geolokalizator. Sprusk jest [usunię...

Tak Selgros ma niezły geolokalizator.

znam temat

mają kosmiczne wymagania wobec kandydatów na przedstawicieli, a płacą śmieszne pieniądze, żaden poważny przedstawiciel z branży nie chce z nimi nawet rozmawiać, więc zatrudniają młodych jelonków zaraz po szkole, którzy na oczy nie widzieli nigdy pracy przedstawiciela, więc rotacja jest ogromna, ludzie sami porzucają pracę lub są zwalniani po kilku zaledwie miesiącach

HHH

Odp: Premii nie zobaczysz na oczy jako PH. Goła pensja.

zawiedziony

Witam, Co do kolegi XXX to ma on rację. Pracowałem w firmie jako PH około miesiąca, dłużej nie dałem rady. Z tego co wiem na moim regionie który miałem wytrzymałem najdłużej, inni zwalniali się już po dwóch tygodniach i szczerze nie jestem tym zaskoczony ani trochę. Na dzień dobry dostałem 2 tys. zł do ręki na ww stanowisku. Dopiero później po przeczytaniu kilku stron internetowych dowiedziałem się, że są to śmieszne pieniądze na tym stanowisku ( nigdy wcześniej nie pracowałem jako PH stąd mój brak znajomości zarobków w tej branży). Co do samej pracy: przestrzegam przed pracą w firmie na stanowisku PH w dziale sprzedaży. O innych działach się nie wypowiadam bo nie znam sytuacji. Na początku jest niby szkolenie, niby ponieważ trwa ono dwa dni i nic się na nim nie dowiecie ( jak działa firma, jakich macie kontrahentów, dystrybutorów, jak działa aplikacja itd.), zero szkolenia w terenie tylko od razu couching i wytawienie oceny jak pracujesz. Po tym czasie zostajecie rzuceni na głęboką wodę i macie penetrować rynek. Od pierwszego dnia oczekują sprzedaży co jest niemożliwe, klienci wrogo nastawieni do firmy, produkty drogie w stosunku do konkurencji. Co ważne do dnia mojego odejścia nie poznałem ŻADNEGO dystrybutora, który rozwozi towar na dany region. Dostajecie katalogi produktu ale jeżeli wam się skończą nie liczcie na kolejne bo po prostu ich nie ma i trzena czekać MIESIĄC na kolejne. Zero pomocy od kogokolwiek w firmie, brak jakiejkolwiek organizacji tylko same wymagania. I teraz najlepsze: firma wymaga żeby dziennie robić minimum 13 wizyt!!!!!!!!!! Jeżeli zrobisz mniej, możesz liczyć na telefon od kierownika w celu wytłumaczenia się czemu ich nie ma. Kierownictwa nie obchodzi, że masz umowę na 8 godzinny system pracy, ma być 13 wizyt. Dla nich możesz pracować nawet do 20, mają to gdzieś. Ponadto nie możecie skończyć pracy przed 15 nawet jak zaczęliście ją o 6:30 czy 7. Nie bo nie. Od początku pracy nie doczekałem się cenników produktu, nie ma dnia biurowego żeby móc wysłać ofertę klientowi, masz to robić poza godzinami pracy i już. Duży plus jest taki, że macie samochód i kartę paliwową od firmy, oraz innych PH którzy są jedynymi osobami chętnymi do pomocy a szkoda bo liczyłem na to że będzie to moja praca na dłużej (tak się zapowiadało). Wszystkich, którzy myślą o pracy jako PH radzę o wszystko wypytać na rozmowie o pracę (obiecują złote góry a jest totalne dno) i wywalczyć sobie dobre warunki w innym przypadku nie dacie rady. Pozdrawiam.

XXX

2 tys jako PH BUCHACHACHACHACHACHACHACHHACHAAAAAA

kiepski
@XXX 26.04.2017 19:08
2 tys jako PH BUCHACHACHACHACHACHACHACHHACHAAAAAA

skąd takie info? z teko co wiem od kolegi to jest tam niezły program prowizji.

drajwer

gdzie jeszcze można kupić produkty tej znanej kiedyś firmy, bo chyba zapadli się na rynku pod ziemie?!

cynik

Pracowalem tam przez chwile przez agencje pracy na produkcji, potrzebowalem dorobic. Zaklad kiepski, brygadzisci chamy i buraki traktujacy pracownikow jak chlopow panszczyznianych, totalny burdel-nikt ci w niczym nie pomoze i nie wyjasni. Z prezesem S mialem malo do czynienia, musze jednak uczciwie przyznac, ze moj problem z opozniona wyplata zalatwil szybko i od reki. Szkoda,ze reszta kierownictwa nie szanuje pracownikow.

Ciepły Jacuś

Nie polecam firmy

kiepski
@Ciepły Jacuś 31.01.2017 19:43
Nie polecam firmy

może dlatego, że jesteś ciepły Jacuś i nie chce ci się pracować.? pracowałeś tam?

PRACUŚ

NAJLEPSZYM PRACOWNIKIEM ORGANIKA CAR JEST NIEWATPLIWIE PANI MIRKA , BARDZO KOMPETENTNA ,SKROMNA OSOBA WIELE WYMAGA OD INNYCH ALE TAKZE OD DUZO SIEBIE JEJ ANALIZY SĄ NA NAJWYZSZYM POZIOMIE ,NIGDY SIE NIE MYLI

MM

Przedstawiciele Handlowi są potrzebni do pracy zawsze i wszędzie, tym bardziej tutaj właśnie do Organika

Key Account Manager

Dziś na pracuj.pl pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Key Account Manager. Czy ktoś uprzejmie mi wyjaśni jak wygląda praca na takim stanowisku w firmie Organika S.A. ? Obowiązki, zadania i przełożony. Oraz oczywiście wynagrodzenie jakie oferują. Dziękuję z góry.

kiepski

najlepiej wyślij cv to się przekonasz.

kiepski

powiedz skąd to wszystko wiesz. może jesteś niezadowolony bo cię zwolnili?

Niezadowolony

Prawda jest taka, że jest bardzo kiepsko. Nie ma wczasów pod gruszą i bonów a tak źle to jeszcze nie było. Pensja to tylko podstawa premie to już historia. Jak ktoś odchodzi to rozkładana jest praca na inne osoby by nowych nie zatrudniać i im nie płacić. Firma rzeczywiście zarządzana tylko przez Prezesa nic bez niego się nie załatwi nawet zakup długopisów. Nowe ogłoszenia są tylko po to by nadgonić duże zaległości i by potem na kogoś zrzucić niepowodzenia. Ogólnie na kierowniczych stanowiskach głównie rodzina i znajomi mało robią dużo obiecują a praktycznie nic nie jest spełnione. Atmosfera też nie zachęca do pracy. Prawdą jest powiedzenie "NIKT NIE DA CI TYLE ILE OBIECA PREZES S". Nie warto tracić nerw i czasu na tą firmę.

G.

jest w firmie parę osób które sie starają np. nowe kierownictwo Mag Surowców , parę osób na produkcji przy Seracach,Centrum Utrzymania Ruchu, kilku psychicznych z grupą którzy zasuwają za marne grosze ale tez jest kilku nierobów np. etatowy leń przy Polarisie 2 ,gruby brygadzista,ospały nieruchawy bazowicz , kierownik M.błąkający sie bez celu

criss

nie pracuje już prawie dekadę, prawie dekadę pracowałem. Kult jednostki Prezesa.. , jedyny Kompetentny Gość z "władz" Organiki to v-ce prezes Kalisiak. Wiedza i rzetelność, gdyby nie On podejrzewam że już 15lat do tyłu byłoby krucho. Zawsze miła i fajna atmosfera do poziomu fakturzystek i magazynierów. Dział Kadr i Księgowość - KOMUNA !!! Szkolenia-katastrofa, w dziale "Handlowym" w terenie zero fachowców. Sprzedają chemię, płyny czy oleje ale nie mają o tym zielonego pojęcia. Tu działa zasada SINUSOIDY- jak są obroty w firmie i jest dobrze to zwalnia się ludzi bo Prezes Szym... twierdzi ,że on Sam może sprzedać przez telefon. Jak jest krucho to szuka się "żołnierzy" - szeregowych do penetracji rynku. Skoro pojawiają się oferty pracy na KAM znaczy że lichutko jest w Organice. Przyjdziesz do pracy na PH lub KAM i robisz pracę odtwórczą- dla kierowników czy dyrektorów , którzy generalnie mają gdzieś pomoc w sprzedaży. Na najniższym szczeblu pracy w terenie nie zarobicie więcej niż 1400-1650zł na rękę. Koordynator ma na rękę od 2500-4000 przy wyrobieniu targetów sprzedaży. Zimą wypłata może wzrosnąć do 1500zł bo jest zejście produktów, wiosna -lato posucha.

gniewko

pytam dlaczego paru nierobów zagniezdziło się w firmie- są to osoby które 3/4 czasu spedzają na palarni czyli zupełnie zbedne a najwiekszy obibok w firmie to (usunięte przez administratora) udający fotografa, kompletny dyletant i kunktator preferujący różową bieliznę i zapraszający kolegów na romantyczne przejażdżki skuterem

KIEPSKI

firma chyba pada...produkują produkują tylko relatywnie coraz mniejsze pieniądze dostajemy ... zniknęły bony na święta premii też nie było...sprzedaz jest na niskim poziomie chyba totalni indolenci odpowiadają za tę kwestię... no i podział zysków -ta sprawa to glówna przyczyna złych finansów firmy..prezes bierze jakies 80 % reszta na zakład i pracowników no to oczym tu mowic... jak w Zakladach Izraela Poznanskiego...w 19 wieku

oo

praca przy teofilowskiej polecam.z jednym wyjątkiem. jest tam pierd.... grubas brygadzista stachura pedal

alex

Ostatnie ogłoszenia firmy kierowca-magazynier 10 punktów -wymagań a co oferują prawie nic takie ogłoszenia mogli dawać na początku lat 2000

Mars

Pracowałem w tej firmie kilka lat temu,wtedy było 1500 + 250(premia miesięczna) i okolo 500 (premia kwartalna). w porównaniu z najnowszymi wpisami jest teraz dużo gorzej,na dzień dzisiejszy pracuję w innej firmie i bez gimnastyki mam 2100,może nie jest to szczyt marzeń ale w warunkach łódzkich nie tak tragicznie

chcieli mnie

Kilka lat temu się dostałem,ale odezwała się też inna firma i zaproponowała lepsze warunki to odpuściłem.W Organice oferowali 1500zł netto podstawy,panda,htc z gpsem.Z rozmowy wynikało,że wypłata to ok.2000zł ze wszystkim jak dobrze idzie.Umowa o pracę.Teren jedno województwo i klient ostateczny(nie hurtownie i markety).

kandydat
@chcieli mnie 01.04.2015 15:29
Kilka lat temu się dostałem,ale odezwała się też inna firma i zaproponowała lepsze warunki to odpuściłem.W Organice oferowali 1...

dzięki za info, marnie płacą, no chyba, że to pensja dla świeżaka bez doświadczenia, bo dla doświadczonego pehowca to dramat, jeszcze raz dzięki wielkie i pozdrawiam

kandydat

nikt nic nie wie?

ciekawy kandydat

wiecie może ile dają podstawy przedstawicielom i jaka jest umowa? etat czy własna działalnosć? dzięki za każde info, pozdrawiam

prymus

niestety coraz gorzej zapieprz jak w kopalni stawki głodowe zabiorą ci wszystko co mogą w tym premię i wczasy pod gruszą a mobbing na porządku dziennym

MediaEm

Organika tworzy międzynarodową grupę kapitałową obejmującą 10 spółek zależnych prowadzących działalność w Czechach, Rosji, Bułgarii, Rumunii, Serbii oraz Bośni i Hercegowinie, a także na Białorusi.Są laureatem licznych wyróżnień i nagród za osiągane wyniki, współpracę z Partnerami oraz prowadzone działania w zakresie dalszego rozwoju firmy. Myślę, ze warto szukać w tej firmie pracy

JA

Co jakiś czas, pojawia się ogłoszenie na stanowisko KAMa. Nie wiem czy aplikować,jakie są powody tak częstej jrekrutacji? Tak szybko zmieniają pracownika czy też nie mogą znaleźć odpowiedniej osoby tak długo? Z góry dziękuje za pomoc.

Organika

Witam, co dobrego słychać w Organice? Tylu pracowników szukali?

Manhunt

"Ja bym chciał aby Lodz kwitla aby byl wielki handel" Organika zaklad który powinien rozdawc karty, niestety jest posmiewiskiem na rynku motoryzacyjnym.przykre.

orgnika

Parę słów od byłej pracownicy Działu Handlowego - o wszystkim za wsze decyduje prezes i właścieiel Szymalak - firma rodzinna pracuje syn, synowa i duzo znajomych rodziny głównie w logistyce, które praktycznie nic nie robi - gwarantowana tylko pensja zasadnicza - umowa o pracę - premia, prowizja - umowa o dzieło więc płacić może a nie musi - więc teraz jest pare spraw w sadzie przeciwko Organika Car -Organika - znajduje sie na skraju bankrutctwa, ledwo starcza jej na płacenie pensji, nie płaci dostawcą, zaciaga kolejne kredyty by spłacic stare kredyty - jeśli nie będzie obsługiwać największej sieci detalistycznej - sympatycznego owada w kropki, zbankrutuje NIKT NIE DA CI TYLE ILE OBIECA PREZES SZYMALAK

killer
@orgnika 03.08.2014 22:13
Parę słów od byłej pracownicy Działu Handlowego - o wszystkim za wsze decyduje prezes i właścieiel Szymalak - firma rodzinna...

chyba ktos ich wydymal z tego owada bo teraz plyny do sprysku dla owada robi zupelnie inna firma hehe

Były pracownik

Pracowałem w tej firmie krótko ok 2 lat jako Kierownik Sprzedaży. W dziale handlowym w ciągu 8 miesięcy odeszło 6 pracowników w tym Key Account Manager, Brand Manager i Marketing Manager. Firma zarządzana na każdej płaszczyźnie począwszy od papieru toaletowego przez Prezesa p. Szymalaka. Nikt nie da Ci tyle ile obieca Prezes Szymalak. Premie kwartalne płatne w zależności od humoru Prezesa, możesz nigdy jej nie ujrzeć ponieważ podpisujesz umowę zlecenie na premię. System prowizyjne zmieniany średnio co 12 miesięcy, jeśli w jednym roku za dużo wypłaci premii to w nowym roku premie maja tyle podpunktów do spełnienia , że czy zrobisz 50% planów czy 200% planów kwartalnych to i tak jesteś na gołej pensji. Okres oczekiwania na premię średnio od 1 - 3 miesięcy!!!! Dodatkowo plan sprzedaży podnoszą Ci w taki sposób, że aby odebrać premie kwartalną rok do roku mniejszą wartość - plan sprzedazy rośnie +20%-40%!!!! Dodatkowo podpisujesz weksel in blanco na samochód służbowy!!!!! Skoda Octawia. Brak jakichkolwiek funduszy reprezentacyjnych, opieka medyczna, zajęcia sportowe to tylko w kwestii marzeń itp. Jeśli ktoś planuje karierę na 12 - 18 miesięcy to zapraszam, dłużej nikt tu nie wytrzyma.

radarada

Żartujesz?? :D I nie daj się skusić obietnicą premii! Jeśli nie uda Ci się wynegocjować satysfakcjonującej podstawy, odpuść.

karex

Pojawiło się na pracuj.pl ogłoszenie na Key Account Manager i zamierzam aplikować. Ktoś może mi powiedzieć jak się pracuje i jakie są oczekiwania na takowym stanowisku? Jakiej pensji można się spodziewać - da radę wyciągnąć jakieś 10000 brutto?

Organika lodz za

No skoro "ekspert" z 3 miesięcznym stażem nie wróży 120-sto lecia to z pewnością wie co mówi :-). Jak łatwo ferować tego typu osądy .... Co do Prezesa to może należy samemu cokolwiek zrobić , może przy zmianie perspektywy sie go jednak doceni. Coś mi tylko nie pasuje odnośnie wpisów, mam wrażenie, ze ta sama (lekko rozgoryczona) osoba uaktywniła sie w ostatnim czasie na forach. I jak tu "pożegnać" sie z pracownikiem w sposób cywilizowany skoro i tak ..... obrobii :-)

antyorganika

Jak się pracuje 10 lat w takiej firmie, to nie ma się porównania co to znaczy NORMALNOŚĆ!!! Tam normalnie nie jest!

120 rocznicy nie będzie

120 rocznicy już nie będzie! No właśnie jakim cudem ta 110 rocznica??? He, he dobre pytanie, chyba tylko dzięki kredytom w banku!!!

pracownik org

Nie rozumiem poprzedniego wpisu... pracuję w zakładach już ok 10 lat, ok nie jest idealnie, ale bez przesady. gdyby było tak źle to jakim cudem firma w zeszłym roku świętowała 110-lecie? A co do Prezesa to rzeczywiście JEST wartością w tej firmie. zresztą każdy może się sam przekonać :)

misio
@pracownik org 27.05.2014 09:31
Nie rozumiem poprzedniego wpisu... pracuję w zakładach już ok 10 lat, ok nie jest idealnie, ale bez przesady. gdyby było tak źl...

świętowac zawsze można z pieniędzy pracowników.

Z.Ch. Organika Łódź opinia

Minusy: - totalny bałagan organizacyjny - brak decyzyjności na stanowiskach specjalistów, kierowników, a nawet dyrektorów (prezes grupy kapitałowej osobiście podejmuje wszystkie decyzje, nawet dot. wydania katalogu z magazynów) - nieefektywność działań - kult jednostki - najważniejszą wartością w firmie wg prezesa jest sam prezes - brak postaw pro-klienckich (klienci oszukują) - w firmie krąży powiedzenie "nikt ci tyle nie da, ile obieca ci prezes" – niestety prawda. Plusy: - dobre jakościowo produkty

L.

Witam, zastanawiam się nad pracą dla Organiki czy może ktoś coś więcej powedziec??

rgwl

Badziew nie firma Szkolenia !!HAHAHAHA nie ma takich, niby kierownicy wyświetlają slajdy ściągnięte z internetu lub z etykiety produktu i tyle. premie spóźnione o miesiąc, umowy na czas nieokreślony nie zobaczycie nigdy

Zostaw opinię o Organika SA - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Organika SA