DSSE Sp.z o.o.

Adres: Wały Piastowskie 1 lok. 1508, 80-855 Żarów

NIP: 5542919328 KRS: 0000434808

DSSE Sp.z o.o.
3 82 6 1

Opinie o DSSE Sp.z o.o.

Pani G

@Szlifierka Pan Szlifierka chyba ma bardzo dobre (wysokie) stanowisko, że tak broni firmy. Z opinii innych, którzy tam pracują słyszałam, że liderki i liderzy uważają się za najlepszych, a sami się na pracy nie znają. Nie zapominajcie, że kiedyś też byliście zwykłymi pracownikami. Pozdrawiam :)

Szlifierka
@Pani G 11.01.2019 18:30

Nie mam wysokiego:)

Niki

Witam, widzę że przez lata nic się u was nie zmienia, pracowałam prawie rok ale dobrych kilka lat temu, dziś mogę powiedzieć z perspektywy czasu i nowej pracy że był to najgorszy rok mojej pracy zawodowej. Samą pracę wspominam całkiem nieźle, nie wymagająca wiele wysiłku fizycznego ani umysłowego ale na tym koniec zalet, największym problemem jak często się tu wspomina jest atmosfera i był to jedyny mój zakład pracy gdzie ktokolwiek mógł bezkarnie podnieść głos na drugiego człowieka, w każdym zakładzie trafiają się ludzie którzy lubią się mniej lub bardziej ale tutaj jeden drugiego w łyżce wody by utopił. Cieszę się że obecnie pracuję z ludźmi, z których każdy z nich ma więcej szacunku dla pracy i drugiego człowieka niż cały dsse razem wzięty i myślę tu o współpracownikach, podwładnych jak i o przełożonych i każdemu z was życzę takiej zmiany na lepsze... dziękuję

B-B

Mam takie pytanie. Po co robić pijar firmie która praktycznie w ogóle nie posiada zalet? Sorry, ale wierzyć mi się nie chce, że te pozytywne wpisy typu "fajny pracodawca" itp. są własnością którejś z operatorek czy chłopaków z produkcji. Wymieńcie proszę te zalety. Nie wprowadzajcie ludzi w błąd bo ta firma ma wielki problem a nazywa się on ATMOSFERA

Była
@B-B 17.06.2018 15:31

Dokładnie... liderki wiszą wiecznie na telefonie zamiast zająć się pracą... kiedy się wzywa do awarii to akurat jest zajęta bajera z technikami lub ma nieplanowana przerwę na papierosa. Liderki same swoich lizodupców odciagają od roboty no bo trzeba pogadać. Przede wszystkim niech się wezmą za liderów, którzy nie mają pojęcia co oznacza słowo : kultura, szacunek, wyrozumiałość. Zamiast tłumaczyć lepiej rzucać kurw..mi. Na liderów zamiast brać osoby, które mają pojęcie o pracy na danej linii i ogarniają temat to biorą te które nie pracowały na danym dziale no , ale za to pięknie się podlizuja szczególnie Pani Marioli Z. ????Nigdy bym tam nie wróciła

Szlifierka
@B-B 17.06.2018 15:31

Chcesz zalety? Do pracy idzie się zarabiać.

Vincent
@Była 20.11.2018 11:12

A jednak nic się nie zmieniło i nic już nie zmieni. Dalej ignorancja przełożonych na codzień a przed górą udawanie super elokwentnych ludzi. Hahahaha tyyyle lat, dalej to samo i wciąż te same nazwiska

Joanna

@Szlifierka, dziękuję za odpowiedź oraz przedstawienie warunków pracy w firmie DSSE. A co możesz napisać na temat ewentualnych szkoleń na stanowisku, które zajmujesz? Czy pracodawca pozwala na rozwój zawodowy w tym kierunku? Organizuje szkolenia, które mogą być pomocne dla Ciebie jako pracownika? Czy raczej takie zjawisko nie występuje w firmie DSSE?

Szlifierka
@Joanna 09.06.2018 10:21

Na moim stanowisku jest, ze wzgledu na rozwoj karoery, aczkolwiek dla zwyklejszych pracownikow nie spotkalem sie z czyms takim.

Anonim
@Szlifierka 09.06.2018 20:44

A myślicie, że w innych firmach produkcyjnych gdzie pracujesz jako operator są szkolenia ? Chyba sobie żartujecie... Ludzie ja Was błagam. Do pracy się idzie pracować a nie na kawkę z ciasteczkiem. Są określone zasady których należy się trzymać. Jak komuś praca fizyczna nie odpowiada to niech się gdzieś w biurze zatrudni często za mniejsze pieniądze :) Pozdrawiam.

Joanna
@Anonim 22.11.2018 14:57

Szkolenia odbywają się również w firmach produkcyjnych, ponieważ technologia się rozwija, a stare maszyny są zastępowane nowymi, w związku z tym pracownicy muszą uczyć się ich obsługi. Rozumiem, że obecnie nie były one prowadzone w DSSE?

Mause

Fenomenem tego zakładu jest to, że jeszcze w ogóle ktoś tam pracuje ????

Szlifierka
@Mause 21.09.2018 10:01

Jak komuś się chce pracować to pracuje, niektórzy za darmo chcieliby pieniądze dostawać, albo za leżenie. Przyjęcia są.

Mause
@Szlifierka 25.09.2018 17:10

Pracowałam 4 lata a obecnie jestem gdzie indziej i dla ścisłości NIGDY się nie obijałam. Już przenigdy nie będę siedziała w zakładzie pokroju dajcela. Trzeba zobaczyć jak pracuje się gdzie indziej. A pracuję sie zupelnie inaczej. Innym dobrze radzę zrobić tak samo. Szkoda czasu i nerwów

Joanna
@Szlifierka 25.09.2018 17:10

@Szlifierka, z Twojego komentarza wynika, że jesteś zadowolony z pracy w firmie DSSE. Możesz powiedzieć coś więcej o swoim doświadczeniu zawiązanym z tą firmą? Na jakie warunki umowy i pracy można liczyć, jaka jest atmosfera?

anonymous

w tymy zakładzie kłamią na każdym kroku i same kumoterstwo

inny

szukam inf.. o byłej liderce która niedawno odeszła , czy ona stosowała mobbing ?????

On
@inny 22.08.2018 17:53

Kiedy odeszla?

Igor

Dobry pracodawca i fajne miejsce do pracy. Z przyjemnością się tu pracuje.

Jo
@Igor 18.01.2018 17:05

Eheee

Joanna

@Tonik, możesz powiedzieć z jakich źródeł masz informacje, że firma DSSE jest dobrym pracodawcą? Jakie zalety można wymienić tego pracodawcy? Zachęcam osoby, które są zatrudnione w DSSE o opisanie aktualnej sytuacji panującej w tej firmie.

Tonik

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi?

Joanna

@B-B, nie wiem co masz konkretnego na myśli pisząc "z tą propagandą to uderzajcie z tym interesem na Koreę Płn"? Chyba mnie z kimś mylisz, nie jestem pracownikiem i nie mam żadnych powiązań z firmą DSSE. Jestem moderatorem tego forum i dbam o aktywność na wątku oraz zachęcam pracowników do wypowiedzi, żeby osoby które są zainteresowane podjęcie pracy miały możliwość poznać konkretne, merytoryczne opinie.

B-B

Pani Joanno, a kto taki stawia na rozwój zawodowy w firmie w której dzieją się takie rzeczy? Przecież to sie wzajemnie wyklucza. Ludziom się nie chce do pracy przychodzić, przychodzą odbębnić swoje i uciekają z tej firmy. Nowi pracownicy niekiedy z przerw nie wracają - tak jest tutaj fajnie. Większość myśli o zmianie pracy a nie rozwoju, który notabene jest i tak mitem w tej firmie, tzn. wszyscy stale o nim słyszą a jeszcze nikt go na oczy nie widział. Do czego w ogóle zmierza ta rozmowa? Popieram Mario. Firma z takim podejściem do pracownika nie może mieć racji bytu a my dalej będziemy szukać i uskuteczniać rzeczy które dla pracowników pozostają iluzoryczne. Motywacja, piosenki na kantynie, rozwój który dla pracowników szeregowych jest gdzieś za siedmioma górami i siedmioma lasami, podobnie jak te wszystkie podwyżki. Typowy korporacyjny bełkot. Z tą propagandą to uderzajcie z tym interesem na Koreę Płn. Tutaj to już nie przejdzie

Mario

(usunięte przez administratora) totalny .Nic się nie robi dla ludzi ,nie dba pod żadnym aspektem o ludzi którzy pracują tutaj kilka lat -jesteśmy nikim .Pracodawca nastawiony jest na wyniki ,zysk tylko dla siebie .Cisnąc żeby wycisnąć nie ważne jak ma być .Braki w kadrach ,ludziach chaos, który trwa od lat .Brak mądrego prezesa i mamy co mamy .Czekam aż ruszy lawina zwolnień .Poza tym stres nie można przyjść do pracy i wykonywać ja z przyjemnością . Jeden drugiemu kłody kładzie pod nogi, bo chce przetrwać - to zostało tu wypracowane przez lata .Każdy błąd jest wytykany do takiego stopnia ze człowiek czuje się jak idiota .Ciekawe co na to sami Japończycy -bo oni takiego syfu nie propagują i na pewno ich wartości co do człowieka i systemu pracy ,wynagrodzenia dużo odbiegają od tego co tu jest .Oj poleciały by stołki na górze a tak odchodzą wartościowi ludzie .... Budzimy się góro chytrość nie popłaca .A Japończycy otrzymają stosowne pismo co się tutaj dzieje .

Joanna

@B-B, dziękuję za to, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w firmie DSSE w sposób bardziej szczegółowy. Czy możesz jeszcze napisać coś na temat możliwości rozwoju zawodowego pracując w tej firmie?: Czy pracodawca organizuje dla swoich przydatne, merytoryczne szkolenia, które podnoszą kwalifikacje? Napisz proszę coś na ten temat.

B-B

Cóż tu tłumaczyć? Mam rozwinąć termin słowa "dobra atmosfera"? Nie marnujmy czasu na nazywanie rzeczy po imieniu. Kasa, atmosfera, zmienianie ludziom systemu pracy, wieczne, nieplanowane nadgodziny, stanie na baczność przy maszynach, brak możliwości wyrażania własnej opini (jeśli ta nie jest wygodna dla góry) umniejszanie roli pracowników operacyjnych, praca na wielu liniach, braki kadrowe, przez co często inni pracownicy muszą pracować równolegle na 2 stanowiskach, napuszczanie na siebie innych zmian (wyniki). Nie mam ochoty wymieniać dalej. To jest tak jakby jeździć małym fiatem a udawać mercedesa. Na siłę starajcie się wmówić ludziom jakie to szczęście być częścią tego koncernu. Dziękuję za uwagę. Pozdrowienia dla całej hali i życzenia odwagi w poszukiwaniu lepszego jutra ????

Joanna

@B-B, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie DSSE. Czy opisać bardziej szczegółowo atmosferę panującą w tej firmie? Co takiego dokładnie wpływa na wyrażenie przez Ciebie takiej opinii na temat tego aspektu pracy u tego pracodawcy? Twoja opinia na ten temat będzie pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem zatrudnienia w tym miejscu pracy.

Joanna

@Szlifierka, dziękuję za odpowiedź. Czy możesz napisać czy dla Ciebie osobiście szkolenia organizowane przez firmę DSSE są pomocne i pomagają Ci w rozwoju zawodowym? Czy w ciągu szkoleń nabyłeś dużo nowej wiedzy, która będzie przydatna na stanowisku jakie zajmujesz? Napisz coś na ten temat.

Joanna

@Szlifierka, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie DSSE. Czy możesz coś więcej napisać na temat warunków pracy jakie oferuje pracodawca? Jakie stanowisko zajmujesz w tej firmie? Napisz coś więcej na temat atmosfery panującej między kadrą pracowniczą, oraz o relacjach na linii pracodawca - pracownik. Twoja opinia będzie pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy u tego pracodawcy.

Szlifierka
@Joanna 03.06.2018 12:52

Stanowisko operatorskie;) (Cenie sobie anonimowosc);) kadra pracownicza jak to zwykle u kobiet. Jedni sie lubia, inni nie. Nie jest to specjalnie widoczne. Warunki pracy są ok, mam na mysli tu siebie, nie wiem jak inni. Relacje pracownik pracodawca, nia ma co narzekac. Nie ma ludzi idealnych. Jak ktos nie chce dostawac pieniedzy za darmo, nie jest czlowiekiem, ktory cierpi jak troche popracuje fizycznie to sie nada.

Szlifierka
@Joanna 03.06.2018 12:52

Stanowisko operatorskie;) (Cenie sobie anonimowosc);) kadra pracownicza jak to zwykle u kobiet. Jedni sie lubia, inni nie. Nie jest to specjalnie widoczne. Warunki pracy są ok, mam na mysli tu siebie, nie wiem jak inni. Relacje pracownik pracodawca, nia ma co narzekac. Nie ma ludzi idealnych. Jak ktos nie chce dostawac pieniedzy za darmo, nie jest czlowiekiem, ktory cierpi jak troche popracuje fizycznie to sie nada.

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w DSSE Sp.z o.o. o opisanie świeżej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Szlifierka
@Administrator 27.04.2018 14:02

Nie ma tragedii. Szybko zaciagaja pod firme z agencji. Kasa spoko(zawsze moze byc wiecej), zobaczymy ilu ludzi pojdzie do nowo powstalych zakladow. Ps. Pozdrowienia dla Pań z DSSE;)

salma

Ja znam osoby ktore pracuja w tym zakładzie 7, 8 lat i wiecej i sa na pierwszym grejdzie. Dodam ze przez ten czas pracowaly na paru liniach. Maja pozaznaczane cale matrixy. To nie jest smieszne? Ja jako pracodawca oceninajac w ten sposob pracownika z takim stazem pracy dalabym sobie spokoj ze wspolpraca z nim bo po co. To jak my mamy w koncu rozumiec weryfikacje przez Panstwa naszych umiejetnosci ? Skoro sa matrixy to po co testy? Skoro sa testy to po co matrixy? Wychodzi na to ze taki system premiowania jest po prostu po to zeby nie dac i tyle w temacie. Testy sa jedynie slabym tego wytlumaczeniem.

haha

Z niecierpliwością czekam na czasy kiedy w jednym tygodniu będzie złożonych 10 wypowiedzeń. Już na dzień dzisiejszy jest to realna wizja bo nastroje w firmie są bardzo złe. Byle do wiosny...:) Nie znam osoby, która się zwolniła z dsse i żałuje tej decyzji. W firmie, w której jedyną zaletą są przelewy w terminie nie ma co siedzieć. To zdecydowanie za mało

anonim

(usunięte przez administratora)

baggy

A w jakim celu widełki? Wystarczy, że napisano że najgorsze zarobki na strefie, to chyba wystarczy. W tym roku zabrano ludziom 13tki na poczet premii frekwencyjnej, również najniższej na strefie. Zabrano je tylko operatorkom. System premiowania pracowników to również kpina. Po 6/7 latach pracy twoje zarobki niewiele odbiegają od nowo przyjętych pracowników. Oprócz tego musisz ich szkolić, niekiedy pracować na dwóch stanowiskach jednocześnie bo ktoś bierze podobną kasę co ty ale czegoś nie wie. Oprócz tego ważne jest wyrażanie chęci nieustannego szkolenia na innych liniach. Nie mam absolutnie żadnych pretensji do nowych osób. To nie ich wina, że nie ma czasu, że szkolenia kuleją w firmie i koleżanka "z doskoku"pomaga i tłumaczy wszystko pobieżnie. Firma idzie w złym kierunku. Poruszane i na pierwszy plan wysuwane są rzeczy mało istotne a ważne zamiatane pod dywan, odkładane wysoko na półkę. Wychodzi na to, że pracownik pracujący od 7 lat w ogóle nie ma pojęcia co się robi w tej firmie bo, uwaga...źle napisał testy. To jakieś kuriozum. Narzeka się na brak czy rotacje nowo przyjętych osób, poświęca im uwagę a pracowników z większym stażem traktuje jako zło konieczne. Tak to wygląda z naszej perspektywy. I proszę nie szukać winnych, a po co, a na co, a kto napisał itp., tylko potraktować te wpisy jako swoistą skrzynkę sugestii bo ci ludzie będą odchodzić. Nic Państwu nie zostało dane na stałe. Nawet jeśli się Państwu tak wydaje. Pozdrawiam wszystkich pracowników DSSE :)

bet

Stanowczo odradzam... Zarobki fatalne a atmosfera taka ze tylko bata brakuje żeby mogli nim ludzi poganiać!brak szacunku do pracujących... Krzyki na porządku dziennym

dia

Jakie 3 tyś.??! To jakaś prowokacja? Chyba, że jako technik. Operatorkom absolutnie odradzam. Ponoć najgorsze zarobki na strefie i atmosfera tez nie za fajna. Pracownicy ze stoperem na przerwę chodzą

hej

witam widziałam ,że potrzebują teraz ludzi na produkcję , czy ktoś mógłby mi napisać ile można zarobić na początek

leola

Praca po 6 dni w tygodniu za naprawdę marne pieniądze. Ja sobie odpuściłam

linia

To była mala wzmianka o animowości a raczej jej braku ale dziękuje Ci za ten cenny wykład. Myślę jednak iż warto bardziej skupić się nad drugą częścią wypowiedzi.

numer raz

Takie czasy koleżanko, że nikt nie jest anonimowy. Nie przesadzaj jednak z tym adresem IP. Widać słabo zorientowana jesteś w tym temacie ;)Tylko wówczas jeśli rażąco naruszasz zasady forum, obrażasz jawnie kogoś, dyskryminujesz lub propagujesz terroryzm itp.,itd. administrator ma prawo a nawet obowiązek powiadomić odpowiednie organy, które rzeczywiście dysponują takimi środkami. Tutaj ludzie wymieniają opinie bo z myślą o opiniach strona została założona. Gdyby za każdy niepochlebny wpis w internecie ścigała policja to jaki sens miały by fora. Nie siejmy paniki. Od szeregu cyfr do pełnych danych osobowych jest droga baaardzo daleka.

linia

Tutaj nikt nie jest anonimowy. Bardzo szybko moga nas rozpoznac po IP ;) Praca jest lekka nie ma sie co oszukiwac, niestety atmosfera ciezka. Plus brak mozliwosci rozwoju. Jak wdeples na produkcje tak juz koniec. Szkoda ze nie doceniaja "liniowych" a mamy wielu ambitnych pracownikow.

numer raz

Pomyłka.Oczywiście odpowiedź była kierowana do Pani o pseudonimie "mika" ;)pozdrawiam

Zostaw opinię o DSSE Sp.z o.o. - Żarów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSSE Sp.z o.o.