• Nasze nagrody

• Czerwonak
  • Chyby
  • Sobota
  • Miękowo
Poznań - Biuro Podróży Oskar Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Suchy Las
  5. Opinie o Oskar Biuro Podróży

Opinie o Oskar Biuro Podróży Suchy Las

Nie przegap nowości o Oskar Biuro Podróży!

Marta

12.08.2019 09:57

Wycieczka  3 Stolice: Budapeszt, Bratysława, Wiedeń 6.08.2019 - 10.08.2019. Gorąco polecam. Pilot wycieczki Pan Tomasz i Panowie kierowcy: Pan Paweł i Pan Krzysztof, to osoby kompetentne tworzące zgrany profesjonalny Team. Wyruszając na wycieczkę byłam pełna obaw, gdyż podróżowałam jako singielka, jednak Pilot Pan Tomasz i Panowie kierowcy zadbali o atmosferę wzajemnej życzliwości i serdeczności, która sprzyjała integracji uczestników wycieczki i owszem byłam sama ale nie samotna :-) Moja subiektywna ocena jest również opinią pozostałych uczestników wycieczki, z którymi miałam możliwość podzielić się wrażeniami, a prezentuje się następująco: - Podróż daleka ale nie była męcząca, gdyż Panowie kierowcy zadbali o bezpieczną i komfortową podróż. Pan Paweł „Muchomor” dbał nie tylko o bezpieczeństwo jazdy ale i o dobre samopoczucie podróżujących. Posiadał bardzo dobrą orientację w terenie oraz perfekcyjnie opanowaną technikę prowadzenia pojazdu i podczas zwiedzania zaoszczędził nam kilometrów w nogach, gdyż autokar był zawsze w niedalekiej odległości od odwiedzanych przez nas urokliwych miejsc Bratysławy, Budapesztu i Wiednia. Dla Pan Pawła nie było rzeczy niemożliwych :-) - Pilot Pan Tomasz, to nasz Anioł Stróż :-) Dzięki wyrozumiałości, anielskiej cierpliwości i indywidualnemu podejściu do uczestników wycieczki każdy z nas czuł się kimś wyjątkowym. Pan Tomasz to wspaniały organizator, bardzo dobrze merytorycznie przygotowany. Swoimi opowieściami wprowadził nas w magiczny historyczny klimat najpiękniejszych stolic Europy Środkowej. Rejs po Dunaju… tego nie da się opowiedzieć, to po prostu trzeba zobaczyć :-) Pan Tomasz doskonale wyszedł naprzeciw oczekiwaniom grupy, poznaliśmy godne uwagi i polecenia miejsca gdzie mogliśmy zakupić pamiątki i skosztować miejscowych specjałów. Pan Tomasz to doskonały druh w podróży, kocha to co robi i zaraża innych swoją pasją. Budapeszt i Wiedeń zwiedzaliśmy w towarzystwie Pani Agnieszki i Pani Joanny. Obie Panie z poczuciem humoru w lekki i bardzo interesujący sposób zapoznawały nas z historią odwiedzanych miejsc, dzięki czemu obszerny program wycieczki był zrozumiały nawet dla najmłodszych uczestników wycieczki. - Wyżywienie i zakwaterowanie oceniam również bardzo dobrze. Wygodne warunki w pokojach gościnnych zapewniały spokojny ( w moim przypadku 10 godzinny:-) ) sen i odpowiednią regenerację po intensywnych, pełnych wrażeń spacerach. Z wycieczki powróciłam z nowymi przepisami regionalnej kuchni, a austriackie Frittatensuppe (zupa naleśnikowa) bardzo smaczny odpowiednik naszego polskiego rosołu w leniwą niedzielę przywołuje wspomnienia o zaczarowanych zakątkach najpiękniejszych stolic Europy Środkowej. Polecam z całego serca :-) Marta
    Weronika

04.08.2019 08:59

Włochy klasycznie, wycieczka wspaniała. Pani pilot Kamila oraz kierowcy Pan Krzysztof oraz Michał, wykazali się pełnym profesjonalizmem. Z całego serca polecam????

13.02.2019 13:23

Ostatnią praktyką biura jest obcinanie stawki dziennej tuż przed wyjazdem bo niby sprzedaż poszła po kosztach a może ofertę ktoś zawalił ale przecież rozbudowana biurokracja w Oskarze jest nie do ruszenia dlatego najszybciej i najprościej sięgnąć do kieszeni kierowcy. Totalna brak zasad i profesjonalizmu
    Malina

08.05.2019 19:29

Hmm a już miałem składać cv. Dobrze wiedzieć że tak jest,jeszcze troszkę i z Ukrainy mistrzowie będą jeździć ????
    Loczej

28.07.2019 21:08

Rok czekalem na splacenie zaległości w zus
    Krzysztof

06.12.2018 22:00

Witam .jestem kierowca w firmie Oscar od czerwca to co czytam o zaleglosciach w wyplacaniu kasy przez pracodawce to chyba pomyliliscie firmy.kasa zawsze na czas i to co zarobisz masz.jezeli bexe mógł i zdrowie pozwoli bede jezdzil az do emerytury w w tej firmie OSKAR.
    Fa

28.07.2019 21:04

Sprawdz zalegosci w zus!
    Ola

26.07.2019 13:04

Wakajce w Albanii, hotel Erdano. Tragedia. Już w autokarze był problem, gdyż wykupilysmy miejsca z wyprzedzeniem za dopłatą i jeszcze 2 dni przed wyjazdem miejsca te były potwierdzane, po czym okazało się że na naszych miejscach siedzi jakieś małżeństwo, jak się okazało.. Po znajomości, bo Pan się "dogadał z Krzysiem"... Kimkolwiek Krzysiu jest. Dobre chociaż to, że pilot po telefonie do biura oddał pieniądze za rezerwację. Po przyjeździe do hotelu okazało się, że para, która miała nasze miejsca w autobusie, otrzymała tez nasz pokój, a my jako jedyne miałyśmy pokój z łazienką na korytarzu. W katalogu, ani w rozmowie z osobą rezerwującą nie było mowy o tym, że jakikolwiek pokój ma łazienkę na korytarzu. Po interwencji u rezydentki - Julity, dowiedzialysmy się jedynie, że jej przeszkadzamy pracować, bo ona musi się nami cały czas zajmować, przy czym cały czas obejmowało 10 minut rozmowy w biegu po chodniku. Po telefonie do Pana Mateusza S., który zajmował się nasza rezerwacja również się dowiedzialysmy, że pokoje przydziela system, co nie jest prawdą, bo już przy rezerwacji wczasów w rozmowie telefonicznej z Panem Mateuszem było ustalane, który pokoj mamy mieć konkretnie i nie było z tym żadnego problemu. Ponadto jak Pani rezydentka wyjela swoją kartkę z rozpisanymi pokojami, to również przyznała, że numer naszego pokoju został przydzileony po znajomosci. Na spotkaniu informacyjnym po zwrócenie uwagi przez inne osoby, że przydałby się pokój, w którym w dniu wyjazdu można zostawić rzeczy i się wykąpać pani rezydentka skomentowała, że "zanim będziemy mieć problemy i roszczenia to warto by poczytać o tym gdzie jedziemy". Łazienka nie była sprzątana przez 3 dni - dopiero po interwencji sprzątaczki zaczęły łaskawie zajmować się pracą, a rezydentka powiedziała że pokoje sa sprzątane co 2 dzień, co nie jest prawdą, bo przez pierwsze kilka dni sprzątane było codziennie. Na brud w pokojach skarżyły się także inne osoby, a w jednym z pokoi był uszkodzony sedes, co było zgłaszane na spotkaniu informacyjnym - nic nie zostało z tym zrobione, a w dniu wyjazdu hotel zażądał od osób zajmujących ten pokój pieniędzy za sedes. Jeśli chodzi o żywność, to na śniadaniu kilka razy zabrakło podstaowowych pdoruktów takich jak ser i szynka, herbaty zawsze były resztki - obojętnie o której sie przyszło na śniadanie. Śniadanie było wydawane między 8, a 9, ale jedzenie nie było dokładane i w efekcie jak ktoś przyszedł 20 po 8 to już zostawały mu resztki. Zachowanie obsługi wskazywało na to, że goście jedynie im przeszkadzają. Rezydentka jest miła do czasu, aż pojawi się problem. Jakikolwiek problem zbywany był słowami " miłego dnia" i odchodzeniem w trakcie rozmowy i to nie tylko w naszym wypadku, ale również w rozmowach z innymi uczestnikami turnusu. Na koniec wyjazdu kierowcy dosłowanie rzucali bagażami, czego efektem były uszkodzenia bagażu większości pasażerów. Także chamskie komentarze kierowców w stylu "myśleli, ze jak jadą autokarem to mogą sobie napakować ile chcą" dodawały urokowi podróży powrotnej. W dodatku na jednym z postojów została zarządzona przerwa obiadowa i czas powrotu do autokaru o godzinie 16:30. Gdy o tej godzinie wszyscy zjawili się pod autobusem, pilot zaczął się czepiać ludzi, że mieliśmy być o 16:20, bo oni tu już czekają, mimo że każdy wyraźnie słyszał godzinę 16:30. To biuro jest porażką na całej linii. Brak kompetencji, profesjonalizmu, ludzie pracują tam za karę, a każda próba rozmowy jest zbywana, bo przecież to klienci mają nieuzasadnione roszczenia. Z tym biurem byłśmy także kilka lat temu w Hiszpanii i wyjazd także był tragiczny - poczynając od nieudolnej pilotki i również chamskich kierowców, a kończąc na tym, że w dniu wyjazdu przyjechał za mały autokar i dwie osoby musiały zostać dłużej. W tym roku postanowiłyśmy pojechać, bo po nowej stronie internetowej i zdjęciach zakupionych autokarów wyglądało na to, ze standrad biura wzrósł. Niestety zakup nowych autokarów to jeszcze nie wszystko, żeby móc prowadzić biuro podróży. Opinia ta była dodana na stronie fb Oskara, ale została usunięta przez administratorów. Dla równowagi dodam, że w tamtym roku również byłam w Albanii, tylko że z biurem Funclub i nie było żadnego problemu. Wszystko zgodne z opisem, rezerwacja, rezydent świetny - wszystko potrafił załatwić, z jakimkolwiek problemem się do niego nie przyszło to siedział w hotelu tak długo, aż to załatwił i mimo "roszczeń" był w stanie załatwić wspólny pokój na zostawienie bagażu i wzięcie prysznica i nie traktował swojej pracy jako (usunięte przez administratora) przymusowej, czego o pracownikach Oskara powiedzieć nie można.
    Oszukana

21.11.2018 22:50

Firma kompletnie niepoważna i nieprofesjonalna. Straciłam przez nich 2 dni i kilkaset złotych. Dwa razy złożono mi ofertę pracy. Dzień przed podpisaniem umowy,gdy już kupiłam bilety na pociąg i zarezerwowałam hotel niespodziewanie zmieniono warunki rekrutacji (bo w międzyczasie znaleziono innego kandydata,który pewnie zgodził się pracować za mniejszą stawkę) w związku z czym jechałam kilkaset kilometrów po to,żeby wziąć udział w rozmowie pro forma. Nikt nie pofatygował się,żeby mnie poinformować i przeprosić za wycofanie się z oferty,bo nawet nie było po temu merytorycznego powodu. Moje wnioski o zwrot kosztów poniesionych na niepotrzebny dojazd do siedziby firmy spotkały się z kłamstwami ze strony rekrutującego mnie pracownika. Osoby odpowiedzialne za kontakt za pośrednictwem portalu Facebook publicznie mnie obrażały. Odradzam wszystkim- nigdy żadna firma nie potraktowała mnie w taki sposób. Żenada i oszustwo. Moje sugestie dla Centrum Turystyki OSKAR: Żeby mi oddali stracone przez niekompetencję ich pracowników pieniądze Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić pracowników

05.12.2018 17:54

Pani Marto, jest nam bardzo przykro, że ocenia Pani nasze Biuro i organizowane przez nas wycieczki przez pryzmat rekrutacji, w której wzięła Pani udział i która finalnie zakończyła się dla Pani negatywnie. Pragniemy przypomnieć, że wymagania na dane stanowisko są określone, a rekrutacja to konkurs, w którym kandydat bierze udział i musi liczyć się również z odmową. Życzymy sukcesów i serdecznie pozdrawiamy :)
    Monika

27.07.2018 11:02

Z tego co się dowiedziałam nie wypłacają pilotom wycieczek pensji albo jak już wypłacą to z wielkim opóźnieniem i obcinają wypłatę o połowę. Normalnie pilot odpowiada za to co ma w umowie a jest rozliczany z tego co zastaje na miejscu, bo są skargi turystów. To nie należy do obowiązków pilota a praktyką w tym biurze ostatnio jest takie traktowanie pilotów. Kradzież i oszustwo na wielką skalę. Normalnie nie polecam się zatrudnić w tym biurze. aczkolwiek byłam w tamtym roku w Albani, bardzo mi się podobało, ale co robią z pracownikami woła o pomstę do nieba. Naprawdę szkoda mi osób - pilotów, ponieważ zapracowali na pensję a tu ich tak oszukują.

07.09.2018 14:14

Chętnie dowiemy się którym z wymienionych Pan jest: klientem czy oszukanym pracownikiem? :) Nasza firma przeszła spore zmiany, które przyczyniły się do zmiany również modelu biznesowego i jedyne z czym możemy się zgodzić w wystawionej przez Pana opinii to nowe autokary i nowa siedziba. Pozdrawiamy! :)

07.09.2018 14:21

Niestety zdarzają się Piloci, którzy zaburzają wizerunek naszej firmy, poprzez niewłaściwie wykonywaną pracę, która przekłada się później na niezadowolenie Klientów i reklamacje na które nie możemy sobie pozwolić. Na wielu wyjazdach pojawiają się także tajemniczy klienci, którzy sprawdzają całokształt naszych usług i mogą potwierdzić m.in. złą pracę pilota. W sytuacji, gdy są jedna zarzuty do pilota zawsze reagujemy i staramy się rozwiązać problem tak, by każda strona była zadowolona.
    kierowca

02.02.2016 12:49

A ile zarabiaja tam kierowcy????
    Jakub

31.05.2018 03:38

No własnie - ile ?

07.09.2018 14:18

Zapraszamy do składania aplikacji.
    Hanna

30.05.2018 08:15

Witam, pojawiły się oferty pracy w firmie Centrum Turystyki OSKAR na stanowiska: specjalista ds rozliczeń finansowych, koordynator ds organizacji wyjazdów turystycznych, specjalista ds marketingu, konsultant ds sprzedaży telefonicznej i indywidualnej, specjalista ds sprzedaży, pilot wycieczek i inne. Aplikacje można składać na stronie: https://oskar.com.pl/praca/. Zaczynają się wakacje, a to sezon na taką pracę. Może ktoś napiszę jak odbywała się rozmowa kwalifikacyjna, jakie warunki proponuje pracodawca?@Andrzej, może mógłbyś przybliżyć swoją opinię o tej firmie i dodać trochę konkretów?
    kate

02.09.2018 20:42

Ja pracowałam i jak dotąd był to mój najgorszy pracodawca. Opinie o nie płaceniu pilotom albo obcinanie pensji za reklamacje klientów (najczęściej niesłuszne) potwierdzam, to były częste praktyki. Dodatkowo sami pracownicy byli zastraszani i jak kończył się sezon to wszyscy przymusowo podpisywali aneks do umowy na 1/8 etatu. Nie wspominając o tym, że firma nie płaci składek.

07.09.2018 14:06

@Maestro dziękujemy za opinię :) N
    Andrzej

24.05.2018 22:32

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy
    Śmigaj

31.07.2018 00:27

A ja uważam że to fajna pracja a jeszcze co jakiś czas jeździ się na praco-wczasy. Super
    Biuro Podróży

07.09.2018 14:05

Dokładnie tak jest u nas - przyjemna atmosfera w nowoczesnym biurze, a w ciągu roku częste wyjazdy na study tour, aby poznać ofertę. Zapraszamy :)
    Maja

04.07.2018 07:48

Nie polecam biura.Na ostatnia chwile przesuwają termin wylotow,czym skracają wczasy o 12 godzin!Wybierają tanie hotele.Porazka. Problem ze zwrotem pieniędzy za nieodbyta wyciecxke .Nie polecam.
    Poldi

31.07.2018 00:20

A to chyba nie na temat, widać trole są wszedzie

07.09.2018 14:03

Pani Maju, portal gowork służy do dzielenia się opiniami o pracy w danej firmie, nie o jej usługach. Godziny wylotów są zależne od zewnętrznych przewoźników czarterowych i mogą się zmieniać - jest o tym informacja w Warunkach Uczestnictwa, z którymi powinna się Pani zapoznać przed podpisaniem.

Kontakt - Oskar Biuro Podróży

Plac Wolności 2 lok. 7 61-738 Suchy Las

Branża główna: Biura podróży i usługi turystyczne

FacebookIconYoutubeIcon

28.04.2018 16:08

Jak wypowiecie się na temat związany z wynagrodzeniami w Centrum Turystyki OSKAR? Czy od czasu dodania ostatniej opinii zarobki w przedsiębiorstwie zmieniły się?
    Kierowca

24.05.2018 13:57

Nie narzekam

10.01.2018 15:12

22.01.2018 14:43

Zapraszamy do kontaktu z nami, aby rozwiązać problem.
    Ola

15.05.2017 16:28

Czy ktoś pracował jako wychowawca kolonijny w tej firmie ? Jak to wygląda? Czy są wypłacalni z tego co wiem to umowa o dzieło ?
    Tomi

12.02.2017 18:15

Czy może ktoś napisać jakie tam są zarobki (łącznie z tymi pod stołem)
    waldek

01.02.2017 14:22

Szanowny panie "eskpercie" a jakieś dowody na to co pan wypisuje? Bo gdyby faktycznie kasowali opinie to na wszystkich portalach byłoby 10/10 a wystarczy wygooglować żeby wiedzieć że tak nie jest i są negatywne opinie z przed kilku lat nawet. Pańska "garść informacja" jest ch.. warta.
    kana

08.08.2016 10:41

jakoś jednak za wiele tych rekrutacji nie wbrew temu co mówisz
    terefere

15.01.2016 16:57

Umowy o pracę? No, od biedy sa. Za najniższa krajową. Reszta pod stołem, o ile ci nie obetna wypłaty pod jakims pretekstem. Poza tym pensja płacona jest w ratach, często z dużą obsuwą czasową. To raczej pracownicy robią łaske Oskarowi, że (jeszcze) tam pracują, a nie Oskar robi łaskę, ze zatrudnia. A powtarzanie ofert pracy przez Oskara ma tylko i wyłacznie na celu wzbudzenie strachu wśród pracowników. Nic więcej.

08.10.2015 11:13

Fajna firma, szczegolnie dobrze wspominam prace z Lila :)) ciekawe czy jeszcze tam pracuje !

27.08.2015 02:21

Fikumiku

22.11.2015 07:35

Miki, a skąd ty wiesz, że w Oskarku "szkolą tez jak najbardziej"? Zastanawiające ze biedaczki ciągle i ciagle szukają koordynatora transportu, srednio co 2 miesiące dają to samo ogłoszenie. Czyżby kolejni koordynatorzy odchodzili...? I nawet te twoje szkolenia, ktore "jak najbardziej" organizuja nie są w stanie zatrzymać kolejnych pracowników.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Oskar Biuro Podróży?

Waldek

03.07.2015 10:20

Witam pracowałem w tej Firmie jeszcze atmosfera była bardzo dobra było to prawie 4 lata wstecz ale wspominam mile i sympatycznie zastanawiam się nad pracą w następnym sezonie tak dla rozrywki i przypomnienia pamiętam że byli tacy co tylko raz czy dwa razy pojechali i narzekali a to nie jest PKS i praca dla mięczaków trzeba zasuwać i do tego wiecznie czepialscy pasażerowie trzeba mieć dobrą psychikę więc jak ktoś jest slaby to niech sobie odpuści to nie zabawa w Pana kierowcę i jazda od przystanku do przystanku 40 km/h pozdrawiam wszystkich a jak ktoś ma pytania to proszę pisać - ([email protected]) z chęcią odpowiem

15.02.2015 16:02

gość

16.02.2015 10:25

Witam, mogę prosić o kontakt?? byłem na rozmowie w sprawie pracy w tej firmie. [email protected]

Zostaw merytoryczną opinię o Oskar Biuro Podróży