Janipol Meble Polska Sp. K.

3.6/5

• Nerwiki
  • Gruszyny
  • Pawły

3. Opinie o pracodawcach Janikowo
  5. Opinie o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Opinie o Janipol Meble Polska Sp. K. Janikowo

Nie przegap nowości o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.!

Kwarantanna

12.10.2020 19:02

Czy to prawda że do pracownikow dzwoni sanepid ? Czy jeżeli tak to tylko szwalnia czy cały zakład ? Proszę o szybką odpowiedź
    Xyz

11.10.2020 16:22

Jak to jest możliwe, osoba bardzo chora, z gorączka która chodziła do pracy i to nie tylko jedna osoba po pierwsze, przeszła przez mierzenie temperatury, nikt jej nie cofnął, a po drugie ma negatywny wynik. O co chodzi? Osoby które były w pracy zdrowe mają pozytywny. Czyli można podziękować tym dwóm osobom że szwalni że mamy kwarantannę. Super myślenie ????????????????
    XD

11.10.2020 23:37

Nie obwiniaj nikogo bo nie wiesz czy ty nie zarazales też dziękuję za uwagę
    Xd

12.10.2020 18:02

Ja tam nikogo nie winię za to po prostu trzeba to przejść jak zwykła grupę

09.10.2020 15:15

12.10.2020 12:57

:D a jak stado baranów idzie w przepaść (większość) to według cb mam iść za nimi czyli sie dostosować? Mam swój rozum i swoje zdanie w odróżnieniu co do niektórych i wole nie iść w przepaść. Nikt nikomu nie jest w stanie udowodnić kto ma racje tak samo jak nikt nikomu nie udowodni gdzie i od kogo i kiedy sie zaraził. To nie oznacza że mam robić coś bo większość tak robi. to mój ostatni post bo nie mam zamiaru sie tu kłócić z anonimowymi osobami które jak większość potrafią w internecie sie odzywać a jak przyjdzie co do czego to siedzą cicho jak mysz pod miotłą.

12.10.2020 13:04

przepraszam nie zauważyłem że to post oficjalny

10.10.2020 14:05

Super zakład, pracuję już dłuższy czas, przyjemnie, bez zarzutów, dobrze się pracuje z kierownikami, teraz wolne, dobra decyzja.

09.10.2020 11:34

Kolo

09.10.2020 17:48

Chyba zakład który wymyślił premie za "niechorowanie" musieli liczyć się z tym że znajdą się tacy co będą tak robić i przychodzić chorzy do pracy nie było by takiej premii to ludzie normalnie by chodzili na l4
    Covid

10.10.2020 12:08

To jak by była premia za skakanie do ogniska to byś skakał, Bóg człowiekowi dał mózg aby go używał. Chciwość tych ludzi nas zaraziła
    Żal

08.10.2020 23:58

Za dużo bajek w tv się chyba dużo osób obejrzało. Co wy myślicie że pracodawca (usunięte przez administratora)pieniędzmi idzie wielką bieda którą już niebawem doświadczycie to wam wszelkie pandemię bokiem wyjdą na bezrobociu i bez środków do życia to wtedy oczy otworzycie. Co do pracodawcy to wielki błąd w nakazie masrczkowym ale to moja opinia one nic nie dają przed niczym nie chronią wręcz przeciwnie jak można wymagać od pracownika robiącego fizycznie na akordzie zasłaniania nosa i ust na biologię nie chodziliscie? Nie wiecie że człowiek wdycha powietrze a wydycha dwutlenek węgla i inne syfy zbędne. Przy wysiłku fizycznym dłuższe robienie w masce to istne niedotlenienie organizmu. Ale pod względem ogółu sytuacji jestem po stronie pracodawcy i uważam że produkcja powinna iść normalnie bo kasa na wasze postojowe z nieba nie leci
    Smok Wawelski

10.10.2020 09:28

Polecam Ci obejrzeć na (usunięte przez administratora) "Kubix zazdrosne Świni..." tam jest dokładnie ujęta cała kwintesencja twojej osoby, jak i podobnych do ciebie hejterków... Za tą pierd... Klawiaturką na zakład nawalacie a spotkania twarzą w twarz się obawiacie bo ze strachu pełne gacie. Serdecznie nie pozdrawiam Ciebię jak i osób twojego pokroju.
    agat

10.10.2020 10:10

Agat, nie pracujesz tu już kilka lat.siedź sobie w tej anglii panie jóźwiak i się tu nie udzielaj internetowy trollu!

09.10.2020 15:28

w sobote są organizowane proresty przeciwko tym obostrzenią co za tym idzie rujnowaniu ludzi zakładów i polskiej gospodarki. To nie bez powodu są te zakazy akurat od 10.10 2020 wladza boi sie ludu i protestów ponad 40już miast zarejestrowało protesty najbliżej w Toruniu plac Mikołaja Kopernika 13.00
    Nel

09.10.2020 15:20

Do kogoś nie dotarło, że każdy przechodzi chorobę inaczej. Tobie może nic nie być, zarazisz kogoś i ta osoba skończy w szpitalu. To że w twoim otoczeniu nikt nie zmarł z tego powodu albo ciężko nie chorował, nie znaczy, że sobie to wszystko ktoś dla własnej przyjemnosci wymyślił.
    Koronawirus

09.10.2020 10:32

80% testów pozytywnych
    Tapicer

09.10.2020 10:13

Te maseczki przed niczym nie chronią , a mamy je nosić , bo kuzyn Szumowskiego ich nasprowadzał i trzeba było je sprzedać dla kasy. Nie ma podstawy prawnej do noszenia maseczek , a nakaz do ich noszenia to łamanie konstytucji, czyli najważniejszego aktu prawnego. Nosić dla świętego spokoju , choć i tak pracownicy mieli je na brodzie. Zakład zamknięto na dwa tygodnie bo takie są przepisy i raczej pracodawca nie miał nic do powiedzenia. Kiedy zakład zamknięto pierwszy raz w kwietniu na miesiąc było mówione że pracadawce stać na taki postuj nawet i do pół roku tak więc z kasą dla pracowników nie powinno byc problemu chociaż na te 60% postojowego. Jestem zdania że to nie ostatnie zamknięcie firmy , bo jak widać wirus nie jest w odwrocie tylko w natarciu . Prędzej czy później wszyscy będą go mieli. Oczywistą sprawą jest taka że grypa pochłania więcej ofiar , ale jest znana człowiekowi i jest na nią szczepionka, a covid ....? no cóż ...może to etap ewolucji gdzie poprostu najsłabsze osobniki nie przetrwają , a ci co ją przeżyją nabędą odporność, a może poprostu to między narodowy spisek.
    Wirusik

08.10.2020 12:14

Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz? Dlaczego testy miały wykonane tylko szwaczki i magazyn tkanin a potem poszli kieriwnicy i mechanicy? A inne działy to co? My to jesteśmy jacyś gorsi? Skoro na zakładzie panuje wirus to jezeli robi się testy to wszystkim pracującym a nie wybranym. Jaki sens zrobić niektórym testy skoro kazdy widzi się w szatni. Tapicer po szwaczkach dotyka materiał jak obija mebel i tak jest na całej produkcji. Tak że nie rozumiem wykonania tych testów wczoraj. To się nazywa zadbanie o każdego pracownika. Brawo Wy.
    Szprycha

08.10.2020 21:58

Ciesz się, bo byś teraz siedział na kwarantannie bez wychodzenia z domu.
    Hof

09.10.2020 05:55

To zlecił burmistrz Janikowa, nie firma Janipol więc pretensje z jednej strony do burmistrza. Tam gdzie było ognisko to zrobili. Ale tak rację masz powinni cały zakład przepadać. Pozdrawiam

08.10.2020 21:14

Nadeszla ta chwila ze Janipol sie zamyka....
    Znajomy

08.10.2020 19:03

Gdzie są wyniki?

08.10.2020 18:56

Gdzie są te wyniki?? Dużo osób nie wie co ma robić dalej, kierownictwo nawet się nie kontaktuje... A są osoby z pozytywnym wynikiem i miały kontakt z osobami co czekaja czy iść jutro do pracy...
    Kaszpirowski

08.10.2020 18:28

Te testy to była ściema, prywatna firma je wykonywała i pozytywne wyszły te które odgórnie miały wyjść a reszta negatywnych została wybrana żeby można było obsadzić stanowiska żeby firma nadal pracowała, dobrze kombinuja. A ciekawe czy rodzinny osób z pozytywnym również będą miały kwarantanne według przepisów o COVID19?
    Stary pracownik

08.10.2020 14:36

Czy to prawda ze lysy z magazynu co kiedys meble rozwozil pracuje w sanepidzie byl wczoraj ponoc na zakladzie jak testy robili?
    Xxx

07.10.2020 19:06

Dlaczego nie powiesz prawdy brygadzista dwa razy chciał mu zmirzyć temperature a ten twój koleszka nawet się nie zgodził był poproszony bhp aby to zrobił a ten koleszka też się nie zgodził więc po co te kłamstwa
    Szok

08.10.2020 11:06

Niema takiej możliwość ze pracownik nie wykonuje polecenia przelozonego jesli do tego doszlo to znaczy ze przelozony nie panuje nad swym zespolem.

07.10.2020 13:17

Moim zdaniem produkcja powinna isc normalnie na tyle ile sie da. Co z tego ze zamkna do sklepu bedziesz chodzil do galerii jezdzic beda i wszedzie po rodzinie znajomych ale do pracy to wielki strach. A tym co sie nie chce pracowac i tym wielkim stekacza pierdusa jak szwaczki zaplacil polowe pensji to by zaraz byly zdrowe i wiedzialy gdzie praca. Pracodawco nie poddawaj sie.
    Ciężko...

07.10.2020 20:20

Jak produkcja ma iść normalnie? Skoro ludzie z różnych działów mogą złapać koronawirusa i będą musieli iść na kwarantannę tak czy siak, jeśli 3/4 pracowników się zarazi to nie będzie możliwości normalnie prowadzić produkcji bo zwyczajnie nie będzie kogo postawić na danym stanowisku a wiadomo że jeśli choćby jeden dział upadnie to nie będzie możliwości zapewnić ciągłości produkcji, ogólnie ciężka sytuacja nastała, trzeba poczekać na wyniki testów jak to wygląda w praktyce bo objawy mogą wystąpić dopiero po 6-14 dniach od zarażenia albo przebiegać bezobjawowo i zarażać kolejnych, najważniejsze to aby nikt nie musiał być z tego powodu hospitalizowany...
    Szwaczka

07.10.2020 23:51

Chcialabym twa polowe lepiej bym na tym wyszla. Zawsze mozna sie przyuczuc tak ze ZAPRASZAMY
    Olo

06.10.2020 17:13

Ty, kierowca. Jak Ci covidek płucka zeźre, albo ktoś stuknie w kalendarz, to się sraczka zacznie, ale u osób, które za ten zakład odpowiadają.
    Xxx

07.10.2020 09:19

Nie siej paniki, jak Janipol zamknęli to pewien zakład z okolic Mogilna się bardzo cieszył, zamówienia im weszły o 45% większe, wyrobić się nie mogli.... Więc albo jesteś niepoważnym człowiekiem który nie zdaję sobie sprawy z tego co wypisuję, albo trolujesz z innego zakładu, dziwne dla mnie wszystkie zakłady na około funkcjonują mimo że też mają tam chorych... A na janipol jakas nagonka ostatnio, wbijcie sobię do głowy że szczepionka o ile będzie to najkrócej za 2-3lata, co byś chciał do tego czasu na postojowym siedzieć? Puknij się w czoło i zastanów jaki przedsiębiorca by chciał za darmo płacić? To jest nie realne
    Olo

07.10.2020 19:07

Fajnie, fajnie. Cały świat uznał tę chorobę za bardzo poważną, ludzie w kwarantannie, dużo zmarłych i to młodych A tu proszę. To taki zwykły katar, zwykła (usunięte przez administratora)...Ciekawe kto to piszę bo to tak jakbyś pisał kasa kasa kasa kasa kasa kasa kasa nie ludzie. Nikt nie mówi o zamykaniu zakładu tylko izolacji chorych od zdrowych i przerobieniu kryzysu. To są jakieś jaja i bardzo niebezpieczne takie wpisy mimo zarażeń, lekceważące sytuacje i zachęcające chorych do pracy. Powodzenia z prokuraturą w razie niekorzystnego rozwoju sytuacji.
    dfdfd

07.10.2020 08:43

na tabeli na tapicerni wisi pismo ze wykryto u nas w firmie covid 19 mysle ze noszenie maseczki nic nie da tylko szybkie działanie sanepidu i zrobienie ludziom testu na covid19 cos da wtedy mozna doizolowac chorego od zrowego ale czy sanepid cos w tym kierunku zrobi wątpliwa sprawa chyba ze ktoś sie przekreci no to wtedy zaczna działać i zrzucać jede na drugiego

07.10.2020 16:37

Wlasnie dzisiaj robili testy na szwalni i magazynie tkanin ciekaw ile jest chorych juz

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Janipol Meble Polska Sp. K.?

Kontakt - Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Przemysłowa 2 88-160 Janikowo

Branża główna: Meble
    Pracownik b

04.10.2020 20:01

Już dwa przypadki są stanu ciężkiego koronawirusa w janipolu. Multum ludzi czeka na testy. Powinni zamknąć zakład za wczasu a nie! Będzie Kongo za chwilę!
    Nowy

07.10.2020 13:13

Stanu ciężkiego?? Co masz na myśli?

06.10.2020 09:57

jj

07.10.2020 09:52

ludzie bez wechu i smaku chodza do pracy a kierownictwo ie reaguje takie osoby powinny pujsc do lekaza a nie do pracy i zarazac inne osoby niedawno koleszka miał 37,5 zle sie czuł poszedł do jamajki a on na to 37,5 to nie temperatura rub dalej Tragedia
    jj

07.10.2020 09:48

gość przyszedł do pracy mówi brygadziście że ma 37,5 ten mu odpowiada to nie temperatura możesz robić własnie przez ignorowane zostaniemy zarażeni wszyscy

07.10.2020 09:43

Maseczkę dziewczyna dali 1 na cały dzień! Na drugi dzień się odezwały to z fochem dostały jeszcze jedna bo nie ma, reszta. I przez tydzień albo już wcale nie dostaną. U nas co przerwa nowa maska. A na szwalni gdzie wylęgarnia covida jest to nie ma .
    nick

07.10.2020 09:39

potwierdzone przypadki covid wszyscy powini miec test i chorzy na izolacje zdrowi do pracy tak powinno byc skoro zakład tak dba o bezpieczenstwo i chigiene pracy niech zadba o testy dla pracownika żeby chora osoba ze zdrowa sie nie spotykała wystarczy test i już wszystko jasne chyba że najwaziejsza jest produkcja
    Pracownik b

07.10.2020 09:37

(usunięte przez administratora) nie zakład! Narażają ludzi . By zamknęli zakład na jakiś czas i byłby spokój a nie codziennie ktoś odpada bo chory . Codziennie słuchać ona ma , on ma wynik pozytywny. A oni w (usunięte przez administratora) nas mają. Stać na to was że w takiej sytuacji można na chwilę zamknąć by uniknąć dalszego rozwoju. Pracownik wisi na pracowniku na przerwie przy wejściu wyjsciu. Więc niestety nie uniknione. A będzie jeszcze gorzej
    ksks

07.10.2020 09:33

u Nas potwierdzono covid19 mysle ze kazdy pracwnik powinien zrobic test kto ma covid izolacja kto zdrowy do pracy i tyle ale o tym powinna zdecydować pani prezes czy zdecyduje wątpie bo jak by sie okazało ze wiekszasc ludzi już jest zarażona to produkcja stoi tak wiec zrażajmy sie dalej zdruwka
    Kierowca

06.10.2020 10:31

A jeszcze pare miesięcy temu to nas kierowców traktowano w tej firmie jak trędowatych, to my podobno byliśmy tymi którzy przyniosą ta straszna śmiertelną chorobe ktora jest bozobjawowa i mozna ją przejsc kilkukrotniexD moje zdanie jest jedno, firma nie powinna robic nic, kazdy sie uodporni na wirusa a najslabsi co najwyzej sraczki dostaną. Ale wiadomo smieszne przepisy, sanepid i guwnoburza w nediach... Pracować, zarabiać i sie szanować na wzajem;)
    ja

06.10.2020 22:54

Brawo. Lepiej bym tego nie ujął.
    CMG

06.10.2020 21:49

A jak to u kierowców tragarzy? Zaczęła się ewakuacja? Podobno licha kasa i po 18 tyś km na miesiąc? Do tego kilku cycków ma miody, a reszta but but but. Jak to jest?
    Wezyr

06.10.2020 16:05

(usunięte przez administratora) ten zakład, a potem będzie wam żal a ja bedę się z was śmiał. Nie robić a zarobić to wasza chęć.
    koksu 5gram

06.10.2020 12:44

Podobno do czwartku mają podjąć decyzje czy zamykają czy nie .

03.10.2020 19:53

05.10.2020 18:58

To niech nauczy sie parkowac gdzie indziej ????
    Tapicer

06.10.2020 10:20

Widelec nie umi parkowac tylko donosic.

05.10.2020 20:07

Jeszcze ludzie potrafia przyjsc do pracy ktorzy maja brak smaku i wechu... Zgłoszone do kierownika i haslo jego ze jak nie masz goraczki to zostan i pracuj masakra....
    Naczelny

06.10.2020 09:18

Naczelny doktor janipolu wie lepiej kto jest chory, zastępca kaszpirowski tez

06.10.2020 08:43

Ktoś zazdrości zakresu obowiązków portiera przy palarni i uważa że tylko operuje łańcuchem .Powiem że mógł się zatrudnić na tym stanowisku ale nie ponieważ pieniążki byłyby za małe więc drogi opiniodawco do ciężkiej i wydajnej pracy za większe pieniążki i nie patrz co kto robi ponieważ świadczy to o tym że nie wysilasz się w pracy.
    Zielony

05.10.2020 14:21

Chapole jak by mogli to i z koronkom by chodzili do roboty, zeby tylko premi nie stracic :D

05.10.2020 20:41

I tak wlasnie jest niestety
    Tap-tap

05.10.2020 19:50

Ludzie to jest nasza wina daliśmy się do sprzedać Dobrze nam płacili za to że robiliśmy to co chcieli .Jeśli pracownicy nie zmienia podejścia i zakład nie zmieni zasad że tylko wydajność pracownika ma znaczenie to nic się nie zmieni Lubię robić meble ale niestety nie wielu już zostało z pasją do tej pracy
    Bic

05.10.2020 09:37

Już od rana telefony że ta chora ten czeka na testy, następna znowu ma pozytywny. Na szwalni jest masakra. 3 stoły za chwilę idą na kwarantannę. Ja aż się boje iść dziś do pracy. Serio. Już nie jest ciekawie a oni zamiatają wszystko pod dywan jak zwykle. Zamknąć zakład! By uniknąć kolejnych zarażeń !
    Hof

04.10.2020 21:25

Co do maseczek. Rozumiem że będą dawali codziennie nowe bo jak sama nazwa wskazuje to maseczki jednorazowe. I takie maseczki nosi się max 4 godz. Czy ten kto to wymyślil zdaje sobie sprawę że będzie więcej zachorowań przez to noszenie przez 8 godz. Ze można nabawić się grzybicy gardła a to już nie będzie śmieszne......

04.10.2020 18:40

Dziś na wilkońskiego 1 w Janikowie zabierali karetką faceta który ma koronawirusa i pracuje w janipolu. Jest w bardzo ciężkim.stanie. a oni narażają pracowników i do pracy trzeba chodzić. Janipol powinien zamknąć zakład na 3 tyg i tyle. Uniknęli by większego rozwoju bo już coraz więcej osób ma koronawirusa w janipolu ! Pracodawco zróbcie coś . Dla dobra ludzi!
    Koronawirus

04.10.2020 17:31

Od poniedziałku może być po robocie, a was wszystko śmieszy i jaracie się szkalowaniem kierowników,zobaczymy co będzie jak się zaczną zwolnienia, bo sobie firma nie poradzi, ale wam się wszystko należy, to może zamienicie się z pracodawcą. Niech idzie na chorobowe, kwarantanne, postój, a wy wymyślcie, jakbogarnąć na to kasę. Oni nie śpią, myśląc jak wszystko utrzymać, a wy macie to w (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.