Marcin Komorowski Acta Vera Kancelaria Adwokacka

• Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Marcin Komorowski Acta Vera Kancelaria Adwokacka

Opinie o Marcin Komorowski Acta Vera Kancelaria Adwokacka Łódź

Nie przegap nowości o Marcin Komorowski Acta Vera Kancelaria Adwokacka!

Marta Ucińska

18.11.2019 10:05

Mówi się: właściwy człowiek na właściwym miejscu. To powiedzenie idealnie pasuje do pana mecenasa Marcina Komorowskiego. To najlepszy człowiek, jakiego mogłam spotkać na swojej drodze. Przede wszystkim, Pan mecenas jest adwokatem z powołania. Nie dość, że rzeczowy, kompetentny, charyzmatyczny i elokwentny, to osobiście zaangażowany w sprawę! Świetnie radzi sobie na sali sądowej, korzysta ze wsparcia młodszych, w tym chyba studentów, którzy mają bardzo otwartą głowę. Mam niebywałe szczęście, że trafiłam akurat na Pana mecenasa, który zrobił wszystko, by sprawę, która była bardzo złożona doprowadzić do szczęśliwego końca. Polecam!!

07.10.2019 15:42

Witam, Skorzystałam z pomocy pana Mecenasa Komorowskiego i jego kancelarii Acta Vera. Prawda jest taka, że gdyby nie on - nie wiem, gdzie bym teraz była. Została oszukana przez najbliższą rodzinę, więc serce pękło mi z każdej strony. I wtedy zdarzyło się jeszcze gorzej - rodzina pozwała mnie do sądu! O coś, co sami zrobili... Już wiedziałam, że nie mam na kogo liczyć. Przyjaciółka powiedziała do mnie, żebym zgłosiła się do mecenasa Komorowskiego z prośbą o pomoc. Jesteśmy obecnie w trakcie działań, rozpraw... liczę, ze będzie dobrze, pan mecenas na każdym kroku mnie pociesza, doradza i mówi, że będzie ok. Ja też liczę, że prawda, co jak co, ale zwycięży.

25.10.2019 07:56

Bardzo polecam Ilonko. Zdecydowanie jest tak, że moja sprawa posuwa się na przód i jestem bardzo zadowolona ze sposobu jej prowadzenia! Pan Mecenas jest znakomitym człowiekiem. Czeka nas już prawdopodobnie ostatnia sprawa, na której będzie odczytane postanowienie końcowe. Nie mogę się już doczekać :) Polecam!

13.11.2019 12:51

@Jakub - z różnych, najlepiej będzie jeśli odwiedzisz jego stronę lub przedzwonisz. W moim przypadku było to prawo rodzinne, ale też kwestie związane z finansami, ubieganiem się o spadek, zapomogi etc. Głębsza sytuacja.
    Beata Wojciechowska

18.09.2019 13:36

Pan mecenas pomagał mi w sprawie rozwodowej. Przede wszystkim załatwił wszystko: - dzieci zostały ze mną, - kontakt z ojcem mają ograniczony, - otrzymałam solidne alimenty, - doszło do podziału majątku, - otrzymałam mieszkanie. Wszystko, na czym mi zależało! Co wiecej, druga strona przy argumentach Mecenasa Komorowskiego nie była w stanie nic zrobic. Ja w końcu jestem wolna, moje dzieci szczęśliwe, a to wszystko dzięki naszemu nieocenionemu Adwokatowi. W ogóle atmosfera w kancelarii jest naprawdę znakomita. Nie czuje się presji ani "sztywności".
    @Beata Wojciechowska

07.10.2019 15:16

Korzystałam pierwszy raz i mimo, ze pan Mecenas jest cudowny, mam nadzieję, że więcej nie będe musiała korzystać, bo każde problemy z prawem są bardzo stresujące. Proponuje skontaktowac się bezpośrednio z panem Komorowskim - to wspaniały człowiek @Ilona, więc na pewno udzieli Ci wszystkich odpowiedzi. Co do stażu nie wiem, ale w kancelarii są pomocnicy, bardzo bardzo młodzi, przeuroczy ludzie, o dużej wiedzy. Chętnie odpowiadają nawet na najprostsze pytania, bez cienia zawahania czy jakiejś pogardy, więc możliwe że są. Ja polecam.
    Jagoda W.

18.09.2019 13:25

Z czystym sercem polecam tą kancelarię. Mój Tato miał przeogromną przyjemność współpracować z Panem Mecenasem Komorowskim przez niemal rok. Pan Mecenas został nam polecony przez znajomych, więc ufaliśmy od razu, że to dobry wybór. Zresztą również i opinie o panu Adwokacie są świetne, więc nie ma, co się dziwić, że ma aż tylu klientów. Wszyscy pracownicy są tam naprawdę bardzo dobrze wyszkoleni, mili, świetnie radzą sobie ze sprawami. Do tego mają ludzkie podejście, a to bardzo wazne w takich delikatnych sprawach. Dodatkowo nie jest prawdą, że pan Mecenas nie angazuje się w sprawy! Wręcz przeciwnie. Mecenas przez rok rozmawiał z Tatą wiele razy, reszta czasu rozmowy z jego wieloma aplikantami. Wszyscy Ci ludzie sa bardzo otwarci, świetnie poinformowani. Oczywiście usługi ACTA VERA nie są tanie, ale, jesli komuś zależy na wygranej sprawie, to nie ma co oszczędzać!
    Bartosz

16.08.2019 12:06

Miałem problem z mobbingiem w miejscu pracy, nie wiedziałem, jak sobie z tym poradzić. Próbowałem odezwać się do przełożonego, ale to nic nie dało. Niestety było tylko gorzej. Postanowiłem odejść z pracy, jednak skończyło się tylko gorzej - nie mogłem odejść na własnych warunkach, więc już w akcie desperacji zgłosiłem się po pomoc do mecenasa Komorowskiego. Wystarczyły dwa spotkania, by dojść do porozumienia. Nie wiem, ile nerwów bym stracił, gdybym musiał sam stawić czoła mojemu pracodawcy. Nie ma co ukrywać - nie było to łatwe doświadczenie. Ale dziękuję za pomoc. Dochodzenie na własną rekę byłoby praktycznie niemożliwe.
    Antonina Białek

14.08.2019 14:21

Różnie z alimentami bywa - raz byli mężowe płacą je regularnie, raz nie płacą ich wcale. I z moim mężem, a raczej byłym mężem było właśnie tak, że płacił i pomagał mi w wychowaniu dziecka w zależności od tego, jak wiatr zawiał. Były mąż cały czas próbował się tłumaczyć tym, że on nie zarabia tak wiele, a ma mieszkanie i w ogóle masę rzeczy na utrzymaniu. Wtedy za porada znajomej skorzystałam z pomocy prawnika. Trafiłam na mecenasa Komorowskiego, który jednoznacznie zajął się moim problemem. Bardzo zależało mi na tym, żeby kwestie rozwiązać dość polubownie (z uwagi głównie na dzieci), ale nie udało się. Trafiliśmy więc do sądu, gdzie okazało się, że kwestie zasądzonych alimentów zależą nie od tego, ile ktoś zarabia, a de facto od tego, ile zarabiać by mógł. Uzyskałam więc pieniądze na dzieci, które pomogą mi w ich utrzymaniu. Dziękuję.
    Marcin M

14.08.2019 14:18

Bardzo polecam Kancelarię Acta Vera. Moją sprawę związaną rozwodem przeprowadzili w bardzo profesjonalny i szybki sposób. Pan Marcin w sposób rzeczowy opisał wszystkie ważne aspekty, które będą poruszane podczas rozprawy. Doświadczenie Pana Marcina jest pełne podziwu. Jeszcze raz serdecznie polecam.
    Andrzej Szejna

15.07.2019 10:18

Serdecznie polecam Pana Marcina - rzetelny fachowiec, bardzo duża wiedza i kompetencje. Współpracujemy z kancelarią Acta Vera już od dobrych 3-4 lat i jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy. Serdecznie polecam Andrzej Szejna
    Magdalena Krysińska

15.07.2019 09:42

Pan Mecenas to złoty człowiek - mógł obedrzeć nas (dosłownie) z każdej złotówki, ale wręcz przeciwnie. Działa terminowo, bardzo sprawnie - pomaga rozwiązać każda sprawę. A co najważniejsze dla nas, jako zwykłych ludzi, tłumaczy, co się dzieje, czemu jest tak a nie inaczej, o co dokładnie w danym momencie rozprawy będzie chodziło, dlaczego pismo będzie szło w tym terminie, a nie w innym. Ogolnie rzecz ujmując, po prostu mieliśmy wsparcie z absolutnie kazdej strony. Jestem niewymownie wdzięczna panu Mecenasowi, za całą życzliwość i szybkie rozwiązanie sprawy. Bardzo, bardzo dziękuję w imieniu swoim i całej rodziny Krysińskich!
    Mariusz Stoiński

16.06.2019 16:31

Z czystym sumieniem mogę polecić kancelarię Acta Vera reprezentowaną przez Pana Marcina. cenię sobie terminowość, lojalność oraz płacę adekwatną do zlecenia. Kancelaria w sposób szybki wygrała dla mnie sprawę, gdzie inna kancelaria (również Łódzka) nie potrafiła tego wykonać przez kilka miesięcy. Kiedy sprawa cywilna szła ku końcowi (i niestety z negatywnym skutkiem dla mnie) postanowiłem zmienić kancelarię , która będzie mnie reprezentować. TO był strzał w 10. Jeżeli kogoś sprawa ciągnie się zbyt długo a jej efekty są bardzo słabe polecam zmienić kancelarię na Acta Vera. Serdecznie polecam.
    Jakubmilcarz

28.05.2019 13:15

Serdecznie polecam usługi świadczone przez kancelarię Actavera. Po 2 miesiącach od zmiany kancelarii Pan (usunięte przez administratora) ogarnął sprawę zaskakująco szybko i rzeczowo (tego brakowało w poprzedniej kancelarii). Po rozpoczęciu współpracy z Actavera rozwój sprawy nabrał tempa. Sprawa została wygrana bez żadnego problemu (trzeba było dobrze napisać odwołanie i już). Serdecznie polecam
    Marian

28.05.2019 12:50

Jeśli szukasz kancelarii prawniczej, która jest godna zaufania, pomoże w różnych sprawach - najlepszym wyborem będzie Acta Vera. Naprawdę polecam! Dziękuję zwłaszcza mecenasowi Komorowskiemu, dzięki któremu udało się wygrać sprawę, uznawaną przez innych adwokatów za wręcz "beznadziejną". Dla mnie było najważniejsze to, że otrzymałem wsparcie, zajętą się moją sprawą. Nie zostałem pozostawiony sam sobie. Towarzyszono mi na rozprawach, które ciągnęły się w nieskończoność. Naprawdę nie jest łatwe znaleźć prawnika, który nie będzie tylko ciągnąć od nas pieniędzy, ale przede wszystkim wesprze. Jeśli kiedykolwiek będę jeszcze potrzebował pomocy prawnej – z pewnością z każda sprawą rodzinną lub karną zwrócę się do adwokata Marcina Komorowskiego.
    Bozena Galecka

30.04.2019 13:58

To jedna z takich kancelarii, których dlugo nie trzeba chyba nikomu polecac. Ich osiągnięcia mowia same za siebie. Kancelaria Acta Vera pomoze Wam rozwiklac chyba kazda sprawe. Ja korzystalam z niej dwukrotnie - raz przy sprawie rozwodowej i raz przy spadkowej po moim ojcu. Rozprawa rozwodowa przebiegla gladko, sprawnie. Znacznie gorzej ze sprawa spadkowa. Wlasna siostra wyklocala sie ze mna o pieniadze, caly majatek, pomimo spisanego legalnie testamentu. Dochodziła z kazdej strony. Cyrku bylo co nie miara. Cale szczescie mecenas Komorowski pomogl mi uporac sie ze wszystkim, z takim skutkem jak powinno byc. Nie jest to najtansza kancelaria w Lodzi, ale nie ma co narzekac. Placi sie za jakosc uslug. Zwlaszcza w przypadku spraw prawniczych - oszczednosc jest tutaj moim zdanien kluczem do porazmi. Latwo wziac taniego "fachowca" a potem plakac, ze sie nie udalo. Ja polecam!
    Marek B.

17.04.2019 09:18

Korzystałem z usług Pana Mecenasa podczas sprawy rozwodowej. Nie była to łatwa przeprawa - żona początkowo dość skutecznie próbowała udowodnić wyłącznie moją winę za rozpad naszego małżeństwa i chciała ograniczyć mi prawa do widywania się z naszym 7-letnim synem. Czułem, że świat mi się wali, a dotychczasowy adwokat jedynie załamywał ręce. Wtedy trafiłem do Mecenasa Komorowskiego i wszystko zmieniło się na lepsze. Mówię o tym bez cienia przesady. Gdy myślałem, że sprawa jest przegrana i stracę syna - okazało się zupełnie inaczej. Mogę widywać się z synem, spędzamy razem święta, wakacje, czyli tak jak nam zależało. Pan Mecenas jest empatycznym człowiekiem, który potrafi wesprzeć człowieka w trudach. Zawsze mogłem na nim polegać i polecam wszystkim znajomym w różnych sprawach. Nie bójmy się dochodzić swoich praw! A Mecenas Komorowski naprawdę wie, jak wywalczyć sprawiedliwość.
    Emilka

16.04.2019 08:12

Nie mam żadnych zastrzeżeń do współpracy z Panem Mecenasem. Polecam zarówno jako dobrego pracodawcę jak i bardzo rzetelną kancelarię, która skutecznie reprezentuje klientów we wszelkich sprawach, których się podejmuje.
    Anetta

29.03.2019 14:19

Poznałam Mecenasa i zespół kancelarii przez krótki czas stażu. Doświadczenie i pracodawcę polecam.
    Kacper

03.03.2019 16:51

Była żona mimo wyroku sądu utrudniała mi widywanie się z dziećmi. Po pomoc zgłosiłem się do tej kancelarii i takową otrzymałem. Adwokat wystosował odpowiednie pisma, pokierował sprawą. Teraz już wszystko wróciło do normalności, była żona nie stosuje już tych negatywnych praktyk
    Grzegorzu

28.02.2019 21:54

Bardzo pozytywnie oceniam współpracę z kancelarią w sprawie o podział majątku. Szybko, konkretnie i z sukcesem, na który nie liczyłem
    bartosz Michalik

26.02.2019 12:40

Polecam kancelarię Acta Vera, które umie rzetelnie zająć się sprawą rozwodową. Wszystko jasno i przystępnie przedstawione, każdy aspekt podpisywanych dokumentów został wytłumaczony. Bardzo polecam Pana Marcina jako osobę godną polecenia w przypadku reprezentowania przed sądem.

26.02.2019 12:39

Specjaliści od spraw spadkowych. Bardzo dobrze orientują się w tych tematach. 0 problemów podczas współpracy, indywidualne podejście, pozytywne rozwiązanie sprawy. Za to mają moją dobrą opinię

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Marcin Komorowski Acta Vera Kancelaria Adwokacka?

Kontakt - Marcin Komorowski Acta Vera Kancelaria Adwokacka

ul. Nawrot 4 lok. 4 90-060 Łódź

Branża główna: Kancelarie i usługi prawne
    klientka

31.01.2019 20:57

Trafiłam do tej kancelarii z polecenia. Wielka klasa, życzliwość i profesjonalizm całej ekipy. Dziękuję za pomoc.
    marek

26.01.2019 18:13

polecam gorąco
    Niki

19.01.2019 12:02

Praktykowałem w tej kancelarii. Dobre miejsce żeby wdrożyć się do zawodu, zdobyć szlify i pierwsze konkretne doświadczenia.
    Julia

17.01.2019 18:50

Solidna i szybka kancelaria. W sprawie pomagało mi kilka osób i bez specjalnych turbulencji przeszłam przez trudny rozwód. Jestem wdzięczna że skutecznie uporalam się z ogromnym ciężarem przy wsparciu zespołu kancelarii.
    Artur Mikołaj

17.01.2019 09:33

Polecam jako normalną i normalnie świadczoną usługę. Nie oczekiwałem cudów tylko rzetelnej współpracy i dobrego wyniku sprawy i to uzyskałem. Dobry, komunikatywny i szybko reagujący zespół.
    Julian

16.01.2019 16:12

Faktycznie nie są najtańsi, ale za to skuteczni, w moim przypadku sprawa karna (niesłuszne osądzenie o kradzież i pobicie). Adwokat mnie wybronił
    Mila

26.12.2018 00:06

Z czystym sercem nie polecam tej kancelarii. Mama miała nieprzyjemność współpracować z Panem Komorowskim przez niemalże rok, bo niestety uwierzyła pozycjonowaniu strony, a nie opiniom. Mecenas przez rok rozmawiał z mamą tylko raz, reszta czasu to ciężkie rozmowy z jego wieloma aplikantami, którzy byli kompletnie niedoinformowani, a co za tym idzie nieprzygotowani do sprawy. Ceny za usługi niemożliwie zawyżone, poprzez błędy aplikanta płaci się kilka razy za tą samą usługę. Brak konkretnych planów i propozycji, brak kontaktu z własnej inicjatywy. Wszelka inicjatywa wypływała wyłącznie z naszej strony, a aplikanci zajmowali czas telefoniczny paplaniną, która kosztowała nas sporo, a nie przyniosła żadnych efektów. Chciałabym również zwrócić uwagę na wysokie oceny na Google, są one fałszywe... Wykfalifikowana Pani adwokat powiedziała, że za takie usługi i ceny można jedynie wytoczyć sprawę karną, z czego zrezygnujemy bo mamy dosyć nerwów. Absolutnie nie polecam Actavera, to ludzie dla których liczą się tylko i wyłącznie pieniądze.
    Marcin Komorowski Acta Vera Kancelaria Adwokacka

14.01.2019 13:52

Dziękuje za opinię o pracy kancelarii, mimo iż krytyczną. Niestety nie sposób stwierdzić, córką której klientki kancelarii jest autorka, a w związku z tym nie sposób stwierdzić, czy istotnie miały miejsce nieprawidłowości czy też nie. Dlatego proszę uprzejmie o kontakt z kancelarią, w celu wyjaśnienia niejasności.
    Kazzik

19.12.2018 23:35

Dla mnie kancelaria okej. Wniosek tai wyciągam na podstawie pozytywnie rozstrzygniętej sprawy, którą żona wytoczyła mi o zwiększenie alimentów. Na szczęście sąd wydał sprawiedliwy wyrok. Nie dostrzegłem negatywów we współpracy z kancelarią, liczył się dla mnie wyłącznie wyrok
    Arekarecki

14.12.2018 16:09

Jeden z prawników kancelarii prowadzi aktualnie moją sprawę, a chodzi o uzyskanie odszkodowania od sprawcy wypadku, który miga się jak może od odpowiedzialności. Dochodzenie na własną rękę sprawiedliwości graniczyłoby z cudem. Kancelaria sprawnie pomaga i jestem przekonany, że wyrok będzie korzystny
    Klient

04.11.2018 20:08

Zdecydowanie nie polecam Kancelarii Adwokackiej Marcina Komorowskiego ,,Acta Vera".(usunięte przez administratora)
    Bolek

30.10.2018 18:52

To prawda Pan mecenas na początku miły słucha co się ma musie do przekazania ale nie za darmo.(usunięte przez administratora)
    Wojtek

11.10.2018 15:48

Miesiąc temu zostałem mocno poturbowany pod jedną z dyskotek w Ł. Na szczęście sprawców nagrał monitoring, więc jest podstawa do dochodzenia swoich praw. Sprawa jest w toku, ale na razie wszystko układa się pomyślnie, daje radę ;-).
    BłażejN

08.10.2018 21:07

Nie mam zastrzeżeń co do współpracy z p. Adwokatem. Mam bardzo mocno złożony problem z żoną, która uciekła z domu z dzieckiem, zabroniła się widywać, zażądała rozwodu oraz alimentów. Jednocześnie chciała mnie pozbawić praw do decydowania o losach dziecka. Na szczęście Pan adwokat czuwa nad wszystkim i mam nadzieje, że w niedługim czasie uda się wszystko załatwić. Rozwód wydaje mi się nieuniknionym, ale chcę mieć realny wpływ na życie syna. Kancelarię polecam, rzetelnie podchodzi do swoich obowiązków. Jeśli ktoś ma takie kłopoty, polecam kontakt
    kioto

19.04.2016 17:50

@Michalina, mi pomogli wyjść z naprawdę beznadziejnej sytuacji, dobrze sobie radzą, ponieważ obsługują i spółki i klientów indywidulanych dlatego mają doświadczenie :)
    kobieta

10.06.2015 21:36

Nie polecam,nie potrafia prowadzic sprawe,nie sluchaja klijenta,prosta sprawa trwa 4 lata,tylko pieniadze wyciagaja
    kobieta

02.02.2015 16:38

Brak słów.... nie polecam...
    gość

07.08.2014 15:33

Umowa? Te czasy już minęły- teraz tylko zlecenie. Mecenas miły, (usunięte przez administratora)
    Miki

02.06.2014 17:39

Pracowałam tutaj przez rok. Dużo się nauczyłam, umowę dostałam. Jak czytam to co jest wyżej to jakby dwa inne miejsca.
    eh

22.02.2014 17:34

nikomu nie polecam
    tos

26.04.2011 08:33

Pracowałam tam dość krótko,(usunięte przez administratora)praca od rana do późnych godzin,(usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Marcin Komorowski Acta Vera Kancelaria Adwokacka