Coval Sp.z.o.o

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 498 ocen.

Opinie o Coval Sp.z.o.o

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coval Sp.z.o.o

Windykator prawdy.

Biedny ten Manczak , ma wiecej juz wrogow w calej polsce , pewnie przemyka przez polske Auutem z ciemnymi szybami, bo na kazdej wiosce moze stac jeden z jego bylych PH , ktory chetnie by mu naplul w pysk,albo klient ktory zerwal z nim wspolprace , do tego dochodza jego wierzyciele ktorym wisi kase , co pokazuja w internecie gieldy wierzytelnosci, manczak nie placi swoich zobowiazan I jest juz na nim spora windykacja.... jego Malzonka tez juz ma dlugi Za osrodek jezdziecki Coval 48 Tys zl,sciga ja komornik windykator.

Windykator prawdy.

Biedny ten Manczak , ma wiecej juz wrogow w calej polsce , pewnie przemyka przez polske Auutem z ciemnymi szybami, bo na kazdej wiosce moze stac jeden z jego bylych PH , ktory chetnie by mu naplul w pysk,albo klient ktory zerwal z nim wspolprace , do tego dochodza jego wierzyciele ktorym wisi kase , co pokazuja w internecie gieldy wierzytelnosci, manczak nie placi swoich zobowiazan I jest juz na nim spora windykacja.... jego Malzonka tez juz ma dlugi Za osrodek jezdziecki Coval 48 Tys zl,sciga ja komornik windykator.

Były

@Karolina komputer ??? Hehe dostaniesz ewentualnie stara nokie i garba na plecach pracując u nich ;) i cuda na kiju

Karolina
użytkownik zarejestrowany

Czy ktoś odpowie użytkownikowi forum @misiek? Może ktoś z was pozostawi swoją opinię na temat pracy w firmie Coval Sp.z.o.o? Powiedzcie co dostajecie do pracy, samochód służbowy, telefon czy może też komputer.

misiek

Czy czasami w tej firmie nie jeżdzą toyoty? Poszukuje 4 x toyota yaris, 2x auris i 1x rav 4, wszystkie blachy GKA 0.... ktoś coś wie?

Karolina
użytkownik zarejestrowany

@denypamiętaj, że na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza na temat Coval Sp.z.o.o

widz
@Karolina 12.09.2017, 12:47
@denypamiętaj, że na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum, który znajdziesz na stron...

Karolina on nikogo nie obraża! Użył tylko metafory w swoim wniosku końcowym! Mam nadzieje, że wiesz co to takiego? Pozdrawiam serdecznie

Mariola

Istnieje to jeszcze ?

Ja Ja

A Dyrektor Łukasz to tam jeszcze pracuje ?

Jadiu
@Ja Ja 30.03.2017, 15:36
A Dyrektor Łukasz to tam jeszcze pracuje ?

Twoj stary tam pracuje

Poszkodowany Przez ich

Firma bazuje na darmowej sile roboczej tzn. TOBIE, z całym sercem odradzam wam prace dla Coval, Fachman, Sarius czy Job & Service bo to ten sam właściciel. Witam wszystkich. Pracowałem w Coval SP. Z O.O prawie dwa miesiące, zatrudniony byłem przez Job & Service. Za pierwszy miesiąc a raczej kilka dni dostałem wypłatę ale niestety kolejny miesiąc i 10 dni już nie, oczywiście po rozmowie z panem Arturem doszedłem do wniosku że szkoda mojego czasu i nerwów na prace w tej firmie bo raczej wypłaty nie zobaczę. Cała ekipa to jakieś dzieciaki, mój kierownik Andrzej to dzieciak który nie ma pojęcia o handlu i o zaufaniu klientów, dla niego liczy się "robienie kasiórki" a i tak żadnych większych obrotów nie zrobisz bo nie ma z czego. W katalogu firmowym jest bardzo duży asortyment ale w rzeczywistości może z tego jest 7% na magazynie w malutkich stanach. Przedstawiciele nie mają aktualnego wglądu w stany więc nie wiesz co sprzedajesz. Ja trzy razy wracałem do klienta aby zrobić zamówienie za 250zł bo dzwoniąc do fakturzystki ona mi mówi że tego niema, po czym wracam kolejny raz i znów czegoś niema itd... Ciągłe braki pieniędzy na pieniędzy na paliwo, broń cię borze abyś zainwestował własne bo ich nie odzyskasz. Opinia firmy u klientów jest straszna a firma nie robi nic aby to zmienić, co najdziwniejsze szef pan Artur doskonale o tym wie bo o tym z nim rozmawiałem a on ma to i tak gdzieś. Firma bazuje na darmowej sile roboczej tzn. TOBIE, z całym sercem odradzam wam prace dla Coval, Fachman, Sarius czy Job & Service bo to ten sam właściciel. Opinie w stylu idź do Covala i będziesz miał bardzo dobry warsztat i bazę klientów do innych firm które z tą bazą zatrudnia cię bez problemów są pisane przez nich. Więc nie dajcie się nabrać bo nikt kogo znam z klientów czy byłych przedstawicieli nie napisał by nic pozytywnego o tej firmie.

Mem

Ja pracowałem 3 lata w cowalku zarabialem nawet do 7 tys jak były konkursy miałem Octavie VW t5 a nawet pancerne seicento czy pande. Robota najgorsza jaka miałem bo wchodząc do klienta który pytał czy mam tarcze do metalu a ja mowie ze mam szpadle i tak miało być kasa się zgadzala i już . Cowal to najlepsza kuźnia bo gdzie pójdziesz indziej do pracy to będzie lepiej ahhhh ale widzę że do starego coval a to brakuje

kant

Witam Pracowałem w firmie Coval 2 tygodnie byłem zatrudniony przez Jop&servis z Warszawy której do tej pory poszukuje inspekcja pracy jest tylko skrzynka na listy nie zostało wypłacone wynagrodzenie nie ma z kim rozmawiać firma kant i oszust obiecują na wypłatę 2500 których i tak nie zobaczysz dają 500 zł zaliczki na paliwo brak towaru klienci nie chcą mieć nic wspólnego z coval i to była porażka czekam na wypłatę do dziś

Mariuszo

Schmit nie ma nic wspólnego z covalem. To niemiecka firma.

Mario
@Mariuszo 05.03.2017, 13:04
Schmit nie ma nic wspólnego z covalem. To niemiecka firma.

ha ha ha ha ha......niemiecka....ha ha ha

Robert
@Mariuszo 05.03.2017, 13:04
Schmit nie ma nic wspólnego z covalem. To niemiecka firma.

Sprawdź adresy z katalogu ( usunięte przez administratora ) i zobacz co się pod nimi znajduje w Niemczech i wtedy pisz komentarze.

Normalny

Uwaga Dliwiwicz który pisze na forum to pracownik covala i Schmitha ! Dlaczego oszukujecie niewinnych ludzi

Slazak

Uwaga kasują jak piszemy prawdę ! Coval Schmith to te same oszukańcze firmy !!! Dalej oszukują klientów i handlowców !!!!

ANA

Witam. Prawda o firmie ? Brak wypłat- moja sprawa jest w PIP i Sądzie Pracy. Brak kasy na paliwo - stałam 1,5 godziny po zatankowaniu na stacji i czekałam na doładowanie karty paliwowej. Brak towaru na magazynie ( tego , którego oczekują klienci). Cały czas pokazują się oferty pracy, bo każdy ucieka po miesiącu bez wypłaty. Coś jeszcze ?

Jack
@ANA 20.02.2017, 11:01
Witam. Prawda o firmie ? Brak wypłat- moja sprawa jest w PIP i Sądzie Pracy. Brak kasy na paliwo - stałam 1,5 godziny po zat...

Coś tu z ta karta nie pasuje bo na paliwo tam też trzeba było sobie pieniądze na kp zebrać zeby zatankowac i moc jezdzic ... taki kabaret tam nawet kart nie było. ..

Zenek

Jakim cudem te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze istnieje ? L O L

Dliwiwicz

Prawda że przez lata Artur dymał ale także był dymany Cześć otworzyła swoją działalność ciekawe za Co!!!! Cześć poszła do konkurencji np. SCHMITH i jeżdżą teraz cieniasa i sprzedają kolejne gówna ale nic nie powiedzą złego o firmie bo weksielik za 100 tys wisi nad głową Coval był dobry jak Artur pchał kieszenie swoich słabych handlowców i pseudo dyrektorów którzy jak Selkus nawet kompa nie umieli obsługiwać Dotyczy to też pseudo biznesmenów z rynku którzy lubili jego promocje a sami dymają klientów z 200% marżą Cieniasy nie narzekajcie bo pójdzie ie do innych firm i dalej będziecie po kątach plakac

Gekon
@Dliwiwicz 11.02.2017, 19:35
Prawda że przez lata Artur dymał ale także był dymany Cześć otworzyła swoją działalność ciekawe za Co!!!! Cześć poszła do ko...

Wiesz, że coś tam dzwoni, ale nie wiesz co i gdzie. Ph z covala jeżdżą w każdej konkurencji, Ega , Corona, Varkatto. Schmith, Stalco itd. Zatrudniali młodego, po 3 miesiącach chłop nie dawał rady zrobić limitu bez stanów i aut, z tym że w cv do następnej firmy już wpisał sobie że pracował w Covalu i każdy na okres próbny z chęcią go przygarną chociażby po to żeby przekazał im bazę którą dostał, a jak chciało mu się pracować to działa tam do dziś i nie narzeka, swoją droga na Covala też nie nadaje bo nie miał żadnego doświadczenia i pojęcia a ww firma otworzyła mu drzwi do normalnej, płacącej na czas konkurencji, ot cała historia. Żeby trzymać weksle trzeba mieć na nie co miesiąc gotówkę, były ph nie zbierze sobie kasy za weksel na kp:DD Jak masz swój rynek i umiesz sprzedać więcej towaru niż średniak a szef nie płaci jak trzeba to idziesz tam gdzie firma potrafi wyliczyć ile dany ph zarobi dla nich i ODPOWIEDNIO to doceni 1 lub 10. Dla nowych: jak masz wolne 3 miesiące a chcesz zacząć w branży śmiało do Covala. 3 miechy pracy za darmo, ale masz za to bazę i pewność że któraś z konkurencji weźmie Cie na okres próbny(Ega na pewno).

Nowy

Witam, Byłem dzisiaj na rozmowie i chciałem dopytać o formę wynagrodzenia. Ponieważ Pan powiedział że jak sobie zrobisz i pozbierasz gotówkę to będziesz miał wypłatę? Może ktoś opisać tą praktykę? Skoro proponują umowę o pracę to praktyki brania wypłaty z gotówki od klientów wydają mi się podejrzane. Wychodzi jak dla mnie na to że jak nie zarobisz to i nie masz wypłaty albo musisz się jej domagać a to nie zgodne z przepisami jeśli chodzi o umowę o pracę. Proszę o opinie.

Były pracownik
@Nowy 07.02.2017, 14:55
Witam, Byłem dzisiaj na rozmowie i chciałem dopytać o formę wynagrodzenia. Ponieważ Pan powiedział że jak sobie zrobisz i pozbi...

Bo "firma" ma takie długi, ze jak "zarobisz" to dostaniesz na wyplate i paliwo. Ponadto samochody są poszukiwane przez komornikow, takze nie zdziw sie jak z punktu wrocisz z buta :D Co do zarobkow... jezdziles juz gdzies po punktach? jaki rejon? Jak kazdy punkt Cie wysmieje, to zrozumiesz co jest grane. Zawijaj sie lepiej z tej firmy... Komentarze sa usuwane wiec musisz czesto wchodzic :)

NIkoś

niesamowite ile osób wie o tej firmie tak wiele... to ilu przedstawicieli tam pracuje?

Byly ph
@NIkoś 02.02.2017, 17:29
niesamowite ile osób wie o tej firmie tak wiele... to ilu przedstawicieli tam pracuje?

Coraz mniej :) kazdy sie zwalnia a oni szukaja nowych jeleni, ktorzy jeszcze sie nie jorgneli :)

anonim

(usunięte przez administratora)

NIE POLECAM

W kilku punktach Kolega opisał politykę działania małego, bełkoczącego gnoma ...

Jack

Jakimi wypłata mi tam nie ma wypłat! !

@Piotr

Może lepiej do Queen tools ?

Tomasz

czy przyjmują przedstawicieli? jaki samochody? target? dostępność towaru?

Zainteresowany

Napisze ktoś jakieś konkretne informacje??

Aleks

Tak. Te same firmy. Ktos ma jakies nowinki zwiazane z tą firmą ?

Piotr

Czy szukają przedstawicieli handlowych?Jestem zainteresowany praca w tak znanej marce

Sarius

Jack nie wyslilaj sie, Twoj komentarz powisi tylko chwile bo zdaje sie ze maja wykupiony pakiet gold ktory daje im mozliwosc usuwania komentarzy. Moje dawno zniknely. Swoja droga to wielka kupa ze gowork na to pozwala i chroni cebulackie biznesy. Potwierdzam syf tam byl i jest. Na swieta zycze im prokuratury.

Jackjjh

Firma krzak !!! Zygac mi sie chce jak slysze coval Ludzie chroncie się przed tą złodziejska firma bo wypłat na oczy nie zobaczycie!!! Wszędzie maja dlugi i dziwie się ze jeszcze funkcjonuje ale możliwości robienia tych wszystkich wałków jakie ma na koncie firma coval tez się nie długo skoncza... dziwię się że jeszcze prokuratura tam nie wsiadla. ..

Były łośśś

Najgorsze zło!!!! Jesli lubicie praca ze darmo to polecam w innym wypadku nie

AJax
użytkownik zarejestrowany

Ogólnie wydaje mi się, że Coval Sp.z.o.o mógłby trochę więcej opinii powrzucać i wszystko byłoby jakoś sensowniejsze, bo teraz trudno ogarnąć (usunięte przez administratora)

edfr
użytkownik zarejestrowany

@tomek myślisz ze tak faktycznie tutaj jest? jeżeli tak ejst to byloy super bo niestety wlasnie tak jest ze nie wszczedzie jest cos takiego oferowane.

tomek
użytkownik zarejestrowany

@kadet faktycznie - sam też na to liczę. Podobno nie jest trudno o prowizje ;)

kadet
użytkownik zarejestrowany

Wcześniej poszukiwali przedstawicieli handlowych wiec niewykluczone ze i teraz bedą poszukiwać bo to chyba najbardziej chodliwe stanowisko u nich

Piotr

Chciałbym podjąć pracę w Covalu jako przedstawiciel. Pracuje od 11 lat w tej branży. Jakie samochody mają ? jak ze stanami magazynowymi? Wiem, że Coval to firma z tradycją , marka znana i szanowana w Europie i o ile wiem towar sam się sprzedaje .

Zainteresowany
@damian 20.01.2017, 23:05
Przyjacielu... jak byś chociaż miał cień pojecia o branży, nigdy nie pytałbyś o tą firmę. po prostu sobie odpuść. pozdrawiam...

Nie kazdy musi wiedziec o kazdej firmie wszystko... napisz konkretnie o tej :)

Jack
@Zainteresowany 22.01.2017, 00:32
Nie kazdy musi wiedziec o kazdej firmie wszystko... napisz konkretnie o tej :)

To jest shit i tyle co tu duzo pisać.. jak ktoś lubi prace w czynie społecznym to zapraszam .. sam wyplaty za wrzesien jeszcze nie otzymałem ..

baobab
użytkownik zarejestrowany

@ we - no tak, maz racje, że tak jest najprościej. Natomniast szkoda że teraz, aktualnie nie poszukują ludzi do pracy - gdyby cos sie miało zmienic, to super jak dalibyście tutaj znac, bede zaglądać :)

we
użytkownik zarejestrowany

Skoro wymagane jest takie uprawnienie @margola, to najllepiej je posiadać, żeby podjąć u nich zatrudnienie. Choć o takich rzeczach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, będzie prościej. Pozdrawiam

tmk
użytkownik zarejestrowany

No bez wątpienia mają wiele lokalizacji i to nie tylko w jakiś większych miastach, bo w zupełnie różnych - małych też. Ciekawi mnie teraz kiedy pojawi się jakaś nowa tura rekrutacji na przedstawiciela handlowego?

edfr
użytkownik zarejestrowany

przeciez wydaje mi sie ze oni w kilku miejsach maja te filie wystraczy spojrzeac na to w jakich miastach oglsozenia byly

Mn
użytkownik zarejestrowany

Czy ja wiem czy wszystko zostało powiedziane, wydaje mi się, że do powiedzenia jest tutaj jeszcze całkiem dużo i idzie to zrobićnormalnie, tak jak trzeba. Na dobrej drodze stoi każdy, kto w Coval zajmuje się tym i Lublin, Rzeszów, wszystko jest tak..

Miracle
użytkownik zarejestrowany

Nie wiem co powiedzieć o tej firmie, wszystko zostało powiedziane - dobra :)

koc
użytkownik zarejestrowany

@ edf obawiam się, że ludzie czesto decyduja się na takie rozwiązania, w przypadku gdy maja tzw "nóż na gardle" i nie za bardzo mają jakieś wyjście ...

anonim

(usunięte przez administratora)

Jarosz

Witaj, proponuję kontakt, możemy być sobie pomocni. Co Ty na to?

edf
użytkownik zarejestrowany

no wlasnie tez uwazam ze przeciez na kazdym stanowusku musza byc jakies umowy nie wyobrazam sovbie zeby ktos mogl pracowac bez podpisania jej przeciez

edfr
użytkownik zarejestrowany

jakie umowy? przeciez zawsze jezeli tylko podejmuje sie prace trzeba podpoisiac umowe czy to bedzie o prace, dzielo czy tez zlecenie bez wzgledu na rodzaj

hghj
użytkownik zarejestrowany

@były łoś piszesz że biuro jest wirtualne, n o ale jakoś musieliście podpisywać umowy z nimi chyba>

kadet
użytkownik zarejestrowany

wczesniej widizałem jakies oferty pracy na Przedstawicieli a teraz zadnej, czyzby sie potwierdzlao to o czym piszecie?

kadet
użytkownik zarejestrowany

Wczesniej to widziałem kilkanascie ogłoszeń na Przedstawicieli Handlowych ale teraz jakoś wszystko ucichło i od dawna nie widziałem żadnego, zastawniam się czy taka rotacja jest u nich czy po prostu potrzebują wielu osob.

izka
użytkownik zarejestrowany

przedstawiciel handlowy zarabia na prowizji @Ma, jaki to procent ? nigdy nie jest taki sam dla wszystkich, lepiej pracujesz lepiej zarabiasz masz lepszy procent

Ma
użytkownik zarejestrowany

Widziałem, że tutaj sporo ofert to Przedstawiciel Handlowy i jestem naprawdę ciekawy czy jest to rozwojowa oferta i jaki tak naprawdę jest tutaj procent premii od zarobków?

Sławek

Witam. możecie się podzielić aktualnym wiadomościami o firmie COVAL, słyszałem że część ludzi z długim stażem odeszła z tej firmy i nie za bardzo wiem czy składać tam papiery na PH bo nie chcę wlecieć z deszczu pod rynnę. Ma ktoś jakieś świeże info jak się firmie powodzi. Katalog na 2016 mają ładny :-)

Zostaw opinię o Coval Sp.z.o.o - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coval Sp.z.o.o