Widzę, że kolega zettttttt w ostatnim czasie się rozstał z fimą. podejrzewam, że północ polski. Sprawa jest prosta jak robisz swoje to jest ok. Specjalista ds. rozliczeń - same dziewczyny tam siedzą i co najważniejsze wszystkie po uczelniach technicznych. Zadania jakie na tym stanowisku są to przygotowywanie ofert serwisowych dla klientów, rozliczanie protokołów serwisowych, wystawianie faktur. jedna osoba ma 4 chłopaków z serwisu do obsługii. Wszystko zależy na jaki rejon się trafi. Najgorszy to południe polski bo bardzo dużo urządzeń i bardzo duża ilość ofert do wykonywania. Jeden plus to inżynierowie serwisu z południa fajne chłopaki są. znają się na swojej robocie i zawsze pomagają osobie która ich obsługuje. Co do oferty na stanowisko elektromechanika to możesz być nawet po technikum ale żebyś cokolwiek wiedział i miał tzw. zmysł techniczny. Uwierz mi nieraz człowiek prosto po studiach nie ma takiego pojęcia do pracy jak osoba po technikum. Zarobki są ok. wypłata zawsze na czas, wszystkie składki opłacone, dodatkowo firma opłaca ubezpieczenie w jednej z firm ubezpieczeniowych. Szkolenia w serwisie okresowe co pół roku oraz wstępne trwające 3 miesiące. Na 3 miesiące praktycznie w siedzibie firmy może jesteś 2 tygodnie jak jeździsz z chłopakami z Warszawy, masz szkolenie bhp, iso, umowa o pracę i inne dokumenty do załatwienia a potem w polskę do chłopaków i na koniec do warszawy podpisać umowę na 2 lata spakować samochód, narzędzia, części na tzw. magazyn żelazny, uprawienia SEP jak nie masz to też robisz w ostatnim tygodniu pracy, potem szkolenie f-gaz na freony i do boju na swój rejon pracy.