DEC ZNTK Ostróda

Ostróda

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 55 ocen.

Opinie o DEC ZNTK Ostróda

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DEC ZNTK Ostróda

Słarszy pracownik

Możecie się ze mną zgodzić lub nie ale uważam, że są działy na których nie jest wcale tak źle. Nie będę tutaj pisał które mam na myśli ale nie uogólniałbym wszystkich. Pracuję w WSO już kilkanaście lat i nie do końca zgadzam się z opiniami co niektórych osób.

Zdzich

O, widzę że jakiś skurwisyn skasował moją arcytrafną wypowiedź. Nie szkodzi, napiszę jeszcze raz : ta firma to kupa gówna i działania pozoranckie niczego tu nie zmienią. Należy niczym w latach 80tych wywieźć na taczkach szkodników i nie wpuszczać za bramę. Inaczej regres i smuta. Juma i upadek.

sworzeń

I ja tu kiedyś pracowałem. Och, jak pięknie było. Ujebany w smarach, bez pieniędzy i wolnych sobót, ale za to z pyłem w płucach. Chciałem się nawet z tej radości pójść i napić, ale w Ostródzie nie ma za bardzo gdzie.

stary kolejarz

Dodam jeszcze puki czas to uczyć się angielskiego i wy...lać za granicę bo w tej firmie zero przyszłości.Wyzysk nie ustanie taka moja rada dla was młodych.

stary kolejarz

Już dawno pisałem że ta firma to totalny syf.A nikt tu mi nie wierzył wręcz krytykował.w 2001 roku na telekonferencji z Chicago nowy właściciel obiecywał "Świetlaną Przyszłość"tak dosłownie powiedział.I co?minęło kilka lat i dziadostwo jakiego nie było nigdy.spytajcie się starszych robotników jak było w latach 90-tych za S.A DEC.wtedy było życie.Ale wy młodzi nie słuchacie starych kolejarzy to macie.

Zdzich

Co roku będziesz zarabiał realnie coraz mniej z powodu inflacji i rosnących kosztów życia.

obserwator

Pracuję już jakiś czas w WSO do jasnej , żebym w tak "Renomowanej" firmie nie miał 2000 ????????? Żenada , kto pisze że cu d miód WSO to musi mieć jakieś profity

były

Byli i tacy co nic nie dostali.Dobrzy koordynatorzy zadbali o to by pieniądze były dzielone według ich zasad.Robiłem na wózkach,tam dostaje się kase za tasowanie kartek.Przychodzą o 5tej i zaczyna się kartkowanie.Pracuje tam kilku naprawdę dobrych spawaczy którzy są zawsze skubani przy regulacji.Bo trzeba dać białym kartką.Ślusarze tam się zmieniają jak nigdzie indziej.Produkcje ciągnie kilku starszych ludzi.Krótko tam robiłem atmosfera straszna.Współczuje tym ludziom bo na zmiany się nie zanosi.

kbks

Takimi farmazonami nie wymusisz na zarządzie zmian. W ogóle nie wymusisz. Jedyne co możesz uczynić, to odejść póki jeszcze rokujesz, do czego zachęcam, bo sam nie mogę. Podobnie jak wielu kolegow w wyniku czego zarząd mając czarnuchów na zawołanie, nie jest zainteresowany zmianami. Kolega toczy 20 lat i dostał 2 dychy podwyżki. Wszyscy mają go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jest za stary, żeby odejść do innej firmy. Jak zostaniesz, skończysz tak samo.

krytyk

Tak dużej grupy odchodzącej z tej firmy dawno nie było a zarząd ciągle śpi.Nieuczciwa /podwyżka/,/regulacja/otworzyła oczy ludziom pracy.Myślę że to nie koniec.Kodeks pracy,prawo pracy a nawet regulamin zakładowy dla zarządu jest obcy.Koordynatorzy wymyślają swoje przepisy i straszą ludzi.Efekt ich działań widać.Jak się przeciwstawisz to cię okroją.6-procent dla produkcji,4-procent dla umysłowych.Czy ktoś z tych psełdomagistrów sprawdza uczciwość dzielenia pieniędzy przez koordynatorów?. Zyskują na tym tylko /białe kartki/i dalej nic nie robią.

Zdzich

Właśnie dowiedziałem się, że 200 roboli robi na 70 urzędasów. I to licząc tylko tych w Ostródzie. Jak to się jeszcze bilansuje, nie wiem.

stary kolejarz
@Zdzich 01.05.2016, 10:19
Właśnie dowiedziałem się, że 200 roboli robi na 70 urzędasów. I to licząc tylko tych w Ostródzie. Jak to się jeszcze bilansuj...

Popieram twoja opinię o tej firmie,a pisałem tu już dawno o tym syfie jaki się tam znajduje.

byłem tam

Można uczciwie stwierdzić że kompetencje zarządzających tą firmą to totalna porażka. Firma obstawiona kadrą inżynierów i magistrów a nie potrafią wyliczyć pracownikom pensji. Zmuszają ludzi do pracy ponad siły i jeszcze oszukują na wypłacie. Żenada. Mam nadzieje że winni tego incydentu zostaną pociągnięci do odpowiedzialności. Są tam dwa związki zawodowe i to ich obowiązkiem jest dopilnowanie by Dyrekcja wyciągnęła wnioski co do tych osób. Przecież pracownika się każe za byle okulary.

czarna morda

Nie byłem jedynym oszukanym, każdemu coś skubnęli, także ostrzegam.

czarna morda

To była kiedyś znakomita firma. Obecnie to oszuści pasożyty i złodzieje. Przy półrocznym rozliczeniu za nadgodziny i soboty orżneli mnie na ponad 1000 zeta. Po ogólnozakładowej interwencji oddali 700 stów i udają że są kwita.

mietek

Moze o to wlasnie chodzi. Rozp...c a resztki rozkrasc. Tysiace firm w RP tak rozmontowano.

Zdzich

Właściciel daleko to i myszy harcują. Za chwilę rozpirzą firmę i wszyscy pójdziemy na bruczek. Szczerze mówiąc przy takim burdelu i braku kompetencji w ogóle dziwię się, że firma jeszcze istnieje.

Mario

Burżuje zasrane. Ja miotę za 2.90 na godzinę i bułe z pasztetówką. Z nadgodzinami wyciągam 350 i kopyta.

czarna morda

Myślał se robol, że dostanie podwyżkę, aby mógł choć powąchać unoszący się gdzieś opodal rozżedzony zapach wypracowanego z kolegami zysku. Myślał se robol, że dostanie podwyżkę, a dostał w mordę. Biedny głupi dureń.

kolp

Jeśli chodzi o Polskę B, robol jest pracującym nędzarzem praktycznie wszędzie. WSO niczym się na tym polu nie wyróżnia, tzn. tyraj, konsumuj i zdychaj. Jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie, niech poszuka sobie lepszej firmy, gdzie będzie eksploatowany za choć nieco większe pieniądze.

perła

WSO to Nie jest to

Nooob

O firmie- dużo ludzi przychodzi i potem odchodzi. Zostają nieliczni. Nieważne czy się znają na pracy czy nie, ważne żeby byli cicho. Rotacja wielka to chyba najlepiej obrazuje poziom zarobków, awansów czy podejścia pracodawcy do pracowników

mietek

To dopiero napisał Mietek , człowiek od prania skarpetek. Chcesz być zabawny , a pozostajesz bezbarwny. Jak masz taką ciągłą rację to sobie otwórz fundację. Porównaj siebie do wagonu , pojedź sobie z nim do domu . Poobserwój części , ludzi i ich ciężką pracę i porównaj europejską średnią płacę

Mietek

Nie tylko przez u, ale i wielką literą. W tym jednak kontekście nie chodziło o Tuwima, a o tówima. Nie zniechęcaj się jednak niepowodzeniami. Czytaj tekst tyle razy, aż zrozumiesz.

troć

Tuwim się piszę przez "u" otwarte a nie o z kreską. A liryka tylko ciebie beznadziejnego krytyka trąca i tyka.

Mietek

Cóż ten hiphop z wami robi, drogie dzieci? Co jeden to większy tówim. Bierz tę trzynastkę i bież ku światłości, tylko nie zapomnij zostawić na drzwiach kibla tej swojej liryki, kaleko.

templariusz

Czekam na trzynastke i pójdę byle gdzie jak najdalej od ciebie. Jesteś kiepski w swojej samoocenie .Nie dziwię się tobie to wynika z twojego charakteru. Ciągle brak ci werwy jesteś bliski czerwonej lampki _ rezerwy. Każdy ceni to co ma , tylko ty jesteś prostrzy niż 2x2. Pracuj jak najlepiej i żyj sto lat , każdy biedę klepie i to jest fakt. Czerpiesz z tego chyba korzyści lewe skoro nikt nie wie że jesteś pusty jak beczki w naprawie. A po za tym nie znasz się na prawie tylko wiesz jak zjeść 4 ciastka sam przy kawie.....

robol
@templariusz 30.01.2016, 13:27
Czekam na trzynastke i pójdę byle gdzie jak najdalej od ciebie. Jesteś kiepski w swojej samoocenie .Nie dziwię się tobie to wyn...

Ty to sie do niczego nie nadajesz, ani z ciebie pracownik ani pismak, skoncz te swoje zenujace ukladanki liter!ty i trzynastka!pewnie te lubawiaki pracowali za ciebie bo znajac zycie nic nie potrafisz robic i wszedzie ci bedzie zle pracowac!populistom i leniom wszedzie zle bedzie!

stary kolejarz
@robol 24.03.2016, 20:49
Ty to sie do niczego nie nadajesz, ani z ciebie pracownik ani pismak, skoncz te swoje zenujace ukladanki liter!ty i trzynastka!...

Widzę że masz samych wrogów wkoło siebie i szukasz jeszcze więcej.Masz robolu robotę to pracuj a nie czepiasz się wszystkich w koło.Nikt ci nie mówi żebyś nie harował za psie pieniądze haruj ile masz sił i nie szukaj zwady u innych.

Mietek

A zatem udaj się ku morlinom lub jachtom. To blisko.

templariusz

W morlinach płacą za nadgodziny , w jachtach masz setki i konkretny fundusz socjalny, a jak uważasz że tu jest w Pyte To rób sobie sam i daj dalej sobą manipulować Bazsensu bez znajomości bez i bez......

Mietek

WSO jest w pytę! A jak komu dobremu nie pasi, niechaj idzie robić karierę do morlin lub jachtów.

Wasco Da Gam

Tyle do przekazania mam wam lecz ja nie wiem już sam po co to pisać mam?.... Sami sobie szkodzicie , by wam stało się łatwiejsze życie. Swoich żandarmów szkolicie by upiększali nas w zeszycie ale droga nie tędy idzie!!!!.... Prawidłowa droga to zgrana załoda , nie wyszczekana mniejszość spod kopyta wroga. Dobre zgranie daje miłe rokowanie i nadaje temu wpisie przetrwanie. Pamiętajmy co robimy gdzie chodzimy z kim gadamy to może przetrwamy..... Pieniądze to nie wszystko , nie wszystko to pieniądze . Slusarz to nie Spawacz tak jak ktoś powiedział to mądrze. Ignacy Krasicki

Pustelnik

Kto zna Mickiewicza i do rezerwy dni odlicza. Bo ja znam Krasickiego i co wam do tego. A na dodatek z pensji [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] biorą mi podatek.Praca ciężka się opłaca pod warunkiem że jest dobra płaca. Są uczciwi i niewierni lecz do pensji głodni wierni. Teraz ja wam dam angaże i dopiero wam pokaże. Jedźcie sobie w góry , na mazury , popływajcie jachtem i trochę kultury. Szacunek do nas ma być cały czas , nie rzucam słów na wiatr i nie puszczam w Las Juliusz Słowacki pozdrawia was

Prawilny

W.S.O. Właśnie Sobie Opisuje , tu pracuje . System rzeczywiście jest porąbany , z deka lichiy i do bani. Pensja młodych rani , zarabiają w miarę tylko "wąchacze" czyli ludzie zaufani . Takie są realia tego systemu, narzuca się pytanie czemu ..? Złote góry obiecali , swych obietnic nie dotrzymali. Kierownik brygadzistów chwali , spawacze i slusarze są porównywani do wykresów i skali. Życie dalej leci , władza nakręca nas jak małe dzieci. Siedząc w domu borykam się z myślami , dla czego jesteśmy waszymi marionetkami..? A teraz będę cham : szczere je**** ten kolesiarski szłam....... " Miej serce i patrzaj w Serce" Adam Mickiewicz

fred aster

wso ma wielkie aspiracje być międzynarodową firmą, ale tylko aspiracje balansuje na krawędzi mitu i fantazji.pracownik ma pracować w nadgodzinach za darmo za jakieś godziny do oddania.mam pytanie czy tak pracują na zachodzie nie!!! na zachodzie ,każda godzina jest zapłacona,ale związki zawodowe tak ustaliły.pan przewodniczący używa dziwnych perfum o zapachu wódki zastanawiam, gdzie takie można kupić,może na zlotach ,,solidarności,,bo w drogerii takich nie ma.to tyle

myslacy
@fred aster 02.01.2016, 09:59
wso ma wielkie aspiracje być międzynarodową firmą, ale tylko aspiracje balansuje na krawędzi mitu i fantazji.pracownik ma praco...

fred aster musisz troche poczytac Kodeks Pracy, zeby mowic o nadgodzinach, nie trzeba konczyc studiow, aby czytac ze zrozumieniem a ze jestes niedoksztalcony to masz jakies wizje!

stary kolejarz

Do WSO! Zegarek Atlantic wtedy kosztował 380 zł w 2001roku,super sprzęt i noszę go do dziś bardzo dokładny. Firma DEC ZNTK Ostróda do 2001 roku była bardzo dobrą i renomowaną firmą,robotnicy i kadra mieli bardzo dobrze.Na święta 600 zł,dodatki szkodliwe zmianowe,podwyżki,socjal.Jak wcześniej pisałem wczasy pod gruszą za 10% mogłeś jechać sobie na Majorkę.A dzisiaj pojedziesz?chyba do Starych Jabłonek pod namiot.Albo wcale bo robisz na zlecenie i nie masz prawa do żadnego urlopu.Dec Zntk była firmą S.A spółka akcyjna,51% skarbu państwa.WSO nie śmiej się bo to był normalny zakład pracy a dzisiaj jest to ośrodek wyzysku robotnika przez krwiożercze agencje tymczasowej pracy które najmują na umowy cywilno prawne bez żadnych praw pracowniczych a jeżeli nie jesteś pracownikiem jak nazwa mówi to kim?niewolnikiem.

ktoś

Piszecie że nikt kuli u nogi przywiązanej nie ma i jeśli się nie podoba to można się zwolnić.To prawda ale weżcie pod uwagę że tam pracują ludzie w różnym wieku.Starsi to motor tej firmy i nauczyciele młodych którzy przekazują swą wiedze i starają się poprawiać błędy młodszych kolegów.I uwierzcie nic z tego nie mają.Pracodawca nie przewidział żadnego dodatku dla tych ludzi.Więc jak oni odejdą to pracować zaczną ci od czystych kartek i ich przełożeni.A młody pracownik-jemu nie zależy,mama go przysłała bo ma się dołożyć do budżetu rodzinnego.A gdy dowie się ile czasu musi robić u pośrednika firmy i musi orać za 13,50/h to on tam jest dla swego spokoju by mu mama nie marudziła.A kariery w wso nie zrobi i na ślub też nie zarobi.

stary kolejarz

Najpierw do pana robola: 1.Komuna padła 4.06.1989-a ja piszę o latach 2000/20001. 2.postkomuna padła 25.10.2015-a ty dalej robol a nie pracownik bo tak sam sobie jesteś winien. 3.Na zachodzie nikt tak nie haruje jak Polak-myślę o spawaczach. 4.W tych czasach powinieneś mieć 20 euro/h.-dlaczego? 5.Bo jesteś i czujesz się fachowiec ze stażem pracy a nie uczniem. 6.Godziwa płaca i praca to prawo wywalczone przez robotników krwią w latach ucisku komunistycznego czerwiec 1956,grudzień 1970,czerwiec 1976,i sierpień 1980 7.Porozumienia Sierpniowe ze stoczni Gdańskiej 31.08.1980 dalej są aktualne tylko postkomuna z układu okrągłostołowego je zlikwidowała przez ostatnie 25 lat i twierdziła że to ucisk dla pracodawcy dla Lewiatana czy BCC. 8.Mamy XXI wiek i prawa pracownicze a tego nikt nie zakwestionuje. Pozdrawiam.

robol
@stary kolejarz 12.11.2015, 23:07
Najpierw do pana robola: 1.Komuna padła 4.06.1989-a ja piszę o latach 2000/20001. 2.postkomuna padła 25.10.2015-a ty dalej ro...

DHistorie Zakladu znasz niezle i pamiec masz i cyferki pamietasz, ale jakos mi zajezdzasz populizmem ale to mnie nie dziwi hmmm z czym mi sie kojarzy stary kolejarz? z chwiejacym sie na nogach osobnikiem . Nic dziwnego ze z sentymentem wzdychasz do przeszlosci. Pstryk, pobudka do pracy a nie wspomnien.

stary kolejarz
@robol 10.01.2016, 21:25
DHistorie Zakladu znasz niezle i pamiec masz i cyferki pamietasz, ale jakos mi zajezdzasz populizmem ale to mnie nie dziwi hmmm...

Hey robol!!!Ja już tam nie robię 15 lat,a ty mnie do tego syfu gonisz do roboty?Goń się sam robolu.

Spartakus

Może czas na strajk...?!

Janusz

Kogoś zabolały białe kartki. Niestety prawda boli. Weźcie się wszyscy przy dupasy za robotę i dajcie zarobić normalnym pracownikom. A nie od siebie nic a dla siebie jak najwięcej.

wózkownia

czasami zerknę na forum o WSO, czytam z uwagą posty, jak czytam o obozach pracy i porównywaniu do Auschwitz jestem lekko zniesmaczony tymi porównaniami kłania się lekcja historii zapraszam do lektury zwłaszcza książek pana Tadeusza Różewicza.Forum musi być merytoryczne i konkretne a nie wyrażać skrajne emocje.Żyje jeszcze garstka ludzi,którzy byli w obozach zagłady proszę ich nie obrażać.Bardzo trafiony jest post o ,,białych kartkach,,na wózkowni,mam nadzieje, że ten nie równy podział pracy na dziale naprawy wózków się skończy.

nikt

To prawda że w zakładzie jest źle pracodawca tj. prezes nie wie co się dzieje na produkcji atmosfera jest napięta i jeśli nie będzie reakcji to naprawdę coś się wydarzy nie dobrego dla firmy , traktowanie pracowników produkcji jak nic nie znaczący trybik w maszynie to nie jest politykom firmy a przynajmniej tak deklaruje zarząd czas aby prezes zaczął słuchać pracowników produkcji reagował bo jak na razie to jak widać słuch tylko szefa produkcji i widzi tabelki i słupki a nie widzi człowieka który stoi za tym czyli produkcja i fachowcom którym nie dziękuje się lecz dokłada się roboty za poklepanie po ramieniu (często bywa że przez przypadek )

krytyk

Aż się serce raduje że ktoś ma tak fajnie lekką prace w wso.Jesteś koordynatorem,planistą,czy pracownikiem biura od spraw niepotrzebnych?. Jeśli tak to gratuluje, faktycznie tylko pozazdrościć. Na pewno są tam ludzie pracujący inaczej czyli ślusarze robiący pracę papierkową czyli sekretarki koordynatorów tak zwani wąchacze -by nic nie robić biorą kartkę najczęściej czystą i 8 godzin biegają z nią za przełożonym donosząc mu co w brygadzie się dzieje.A czysta kartka dla tego by ich podpis nigdzie nie widniał.-Jak znasz dział naprawy wózków to zauważysz ludzi co robią nie swoją robotę papierkową.

mniecio

Pracuję tam przez WYG nie mam nic oprócz 13,50zł umowa tymczasowa ponawiana co miesiąc

robolek

Pwiem tak, stary kolejarz, krytyk, kolejarz i inni podobni nie zauwazyli, ze czasy "komuny" juz sie skonczyly! i zapomnijcie o powiedzeniu "czy sie stoi czy sie lezy " wszystko Wam sie nalezy. A tym co tak ciezko sie pracuje nikt lancucha do nogi nie przywiazal - praca to nie gierka na kompie! gdzie moze Cie bolec paluszek lub dupsko od siedzenia! Dzis kazdy pracuje na siebie doslownie i w przenosni!

hehe
@robolek 17.10.2015, 20:10
Pwiem tak, stary kolejarz, krytyk, kolejarz i inni podobni nie zauwazyli, ze czasy "komuny" juz sie skonczyly! i zapo...

Nawiedzony nieźle jesteś i naiwny.Każdy wie że komuna sie skonczyła i trzeba tyrac.Tylko za tyranie należy sie godziwa płaca i szacunek .Myslisz ze same dzieciaki tu piszą...?Otóż nie !Tylko trzeba miec świadomosc sytuacji .Jak masz sklonnosci masochistyczne ,lubisz zaorac sie ,za grosze.To powodzenia.Chyba ze udajesz robola ,a jestes z HR lub koordynatorek...No i masz powyzej 3 tysi i rechoczesz ze szczescia.Narka...

robolek
@hehe 18.10.2015, 10:45
Nawiedzony nieźle jesteś i naiwny.Każdy wie że komuna sie skonczyła i trzeba tyrac.Tylko za tyranie należy sie godziwa płaca i...

Nie chce mi sie z toba gadac! Kiedys to byla harowa a teraz to "pikus" hehehe ja mam teraz luzik, a Ty popracuj troche i uzywaj czasem polkoli mozgwej, tez bedziesz mial.:) Nie moge doczekac sie poniedzialku.

stary kolejarz

ZA DEC-U W 2000/2001R. ZARABIAŁEM NA WAGONACH ŚREDNIĄ KRAJOWĄ.WCZASY ZA 10% JECHAŁEŚ GDZIE CHCIAŁEŚ.SOCJAL EXTRA JAK WE SZWECJI.ALE ROBOL NIE MOŻE MIEĆ W TYM KRAJU DOBRZE TRZEBA BYŁO SPRZEDAĆ FIRMĘ ZA GROSZE DLA AMERYKANINA Z CHICAGO ZA CENĘ MOSTU ŚWIĘTOKRZYSKIEGO CZYLI 176 MLN ZŁOTYCH 9 PLACÓWEK TERENY 11 TYS CYSTERN.ARTYKUŁ W INTERNECIE "OSTATNI GASI ŚWIATŁO" .DUŻO LUDZI ZWOLNIONY.A ZWALNIAŁA SOLIDARNOŚĆ.NIKOGO NIE BRONIŁA.UKŁAD Z MINISTERSTWEM SKARBU I KAMELĄ-SOWIŃSKĄ ÓWCZESNĄ SZEFOWĄ MINISTERSTWA PODPISANY ZOSTAŁ SZYBKO.FACHOWCY POSZLI NA BRUK TYLKO WYWALCZYLI 12 MIESIĘCZNE ODPRAWY I DOSTALI ZEGARKI ATLANTIKI NA RĘKĘ.

wso wso wso
@stary kolejarz 14.10.2015, 21:09
ZA DEC-U W 2000/2001R. ZARABIAŁEM NA WAGONACH ŚREDNIĄ KRAJOWĄ.WCZASY ZA 10% JECHAŁEŚ GDZIE CHCIAŁEŚ.SOCJAL EXTRA JAK WE SZWECJI...

jaka firma, takie zegarki

pracownik

No zgadzam sie z przedmowcami.Płace kiepskie jesli chodzi o ludzi pracy a nie administracje itp.Zyją chyba legendą dawnych lat,jak to było za Decu.Przy takiej pracy i rozmaitych umiejetnosciach pracujacych tam to naprawde liche płace.Nawet dla pracujacych tam lat kilka ...i więcej.Praca dośc cieżka i wymagająca dokładnosci i solidnosci,o co dbają i pilnują odpowiednie instancje.Dyscyplina i porządki.Jaka wizja decydentów w tym temacie na przyszłość hmmm,nie wiadomo.Chyba myslą tylko o wykonaniu planu na miesiąc i tyle.Oczywiscie gadki są inne.Ale...Ludzie szukają lepszej przyszłości gdzie indziej.Odchodzą.No i juz szykuja się kolejni.No a dyrekcja ratuje sie zatrudniając przez pośrednikow ludzi bardzo młodych i o zerowym pojęciu.Cięzko sie wspolpracuje i trzeba nadrabiac za nich.Ale za to nikt nie doplaci ,a tam w HR mają to gdzieś co sie dzieje na produkcji.Mają inny swiat...

krytyk

Pewnie nawet nie wiesz o czym piszesz. Na produkcji nie pracujesz bo byś głupot nie pisał.Sam pewnie zauważyłeś że ludzie się nie dają mamić obietnicami i nie czekają na "lepsze jutro"firmy która robi wszystko na granicy prawa i kodeksu pracy.A co do zarobków to firma sprzątająca w zakładzie daje te same pieniądze co ma ślusarz lub spawacz z jakimś stażem.Oczywiście pracownicy "progresu"i"wyg"nawet tego nie mają.Ale i oni się opamiętali i pomału się wykruszają.Wszyscy tam pracujący bardzo szanują swą prace i wszystko co robią potwierdzają swym podpisem.Choć sami szanowani nie są.Jeśli jesteś pracowity to obsługujesz kilka stanowisk taki jest program pracodawcy.Gdy nie ma pracy na danym stanowisku reguluje się to urlopem pracownika a inny idzie na jego miejsce i mdleje z przemęczenia.To jest szacunek za pracowitość.Uciekło już kilku spawaczy następni też opuszczą tą firmę.Czas się obudzić panie pracodawco.

ślusarz

Kto nie z Mieciem tego zmieciem

Mietek

Mietek, wypiłeś Mietek za dużo o jedną sete

stary kolejarz
@Mietek 19.08.2015, 22:35
Mietek, wypiłeś Mietek za dużo o jedną sete

socjal jak za starej komuny ,robol ma tyrać a nie wypoczywać.

kup se sam

Fundusz socjalny w WSO jak najbardziej jest.A kto i w jaki sposób z niego korzysta to mimo mej długiej pracy w tej firmie nie rozszyfrowałem.Np.karnet na basen-dofinansowany jest z funduszu ale musisz z niego z korzystać minimum 4ry razy w miesiącu inaczej jest blokowany ale część którą ty płacisz jest nadal pobierana,chyba że zareagujesz to nie pobiorą pieniążków.Pieniądze na święta są ale jeśli chcesz dostać o kilka złotych więcej to przygotuj zaświadczenia o zarobkach całej rodziny.Nie wiem jak to się ma do przepisów firmy ale to fundusz dla pracowników a nie dla mej ;żony,dzieci,mamy,taty,teściów czy psa;. Wycieczki są również ale by ci wypłaty nie starczyło by do nich dopłacić.Darmowe są ;żagle,i narty ale to nie dla ciebie.Miejsc zazwyczaj brak na samym początku gdyż imprezy darmowe obstawione są przez biuro. Można sypać przykładami socjalnymi firmy jak z rękawa ale pamiętaj-zawsze na tym tracisz.

byłem tam

Naprawdę dobrze napisane.Zmarnowałem w tej firmie trochę czasu to była naprawdę porażka.Zarobki jak w biedronce na kasie,o szacunku przełożonych zapomnij liczą się tylko wagony.Technologia jako taka jest tylko nikt jej nie przestrzega.Materiał spawany kilkoma ściegami aż biały od temperatury ale cóż liczy się ilość.Co do pracy to do lekkich nie należy choć nie liczni umieją się tam ustawić.Ludzie uciekają ze względu na płace która naprawdę jest marna jak na taki przemysł. 168godzin 13zł na godz.przez pośrednika i tak przynajmniej rok.Potem o 1,50zł.więcej.Tak wygląda twoja przyszłość w tej firmie.Więc powodzenia.

stary kolejarz
@byłem tam 15.08.2015, 20:56
Naprawdę dobrze napisane.Zmarnowałem w tej firmie trochę czasu to była naprawdę porażka.Zarobki jak w biedronce na kasie,o szac...

To dlaczego nikt się nie buntuje,Q.WA gdzie są związki reprezentanci załogi jak się oni mniemają.Jest nie dobrze to i to zebrać ludzi i pod zarząd.Albo taczki pospawać i z taczkami pod zarząd.Ludzie dzisiaj sami sobie winni że za takie grosze tyrają.Doprowadzili ten zakład do ruiny i nic więcej.Kiedyś za komuny nazywano ten zakład Getto a teraz już nie wiem?Podobno Auschwitz.

Zostaw opinię o DEC ZNTK Ostróda - Ostróda

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DEC ZNTK Ostróda