Joppol

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 96 ocen.

Opinie o Joppol

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Joppol

Pracownik

Za kierownika którym był Pan Sławek było jak było starał się i rozumiał tylko nie dawali mu tyle czas personelu i pieniędzy i dlatego już go nie ma. Teraz jest kadra kierownicza pełną buzią która nic nie robi tylko je, pali, i utrudnia ludzią pracę a wielka Pani K-rzyna nosi głowę tak wysoko, że ociera o sufit. Nic nie robi tylko gania ludzi którzy swoje robią, wytyka błędy które sama robi i reklamacje z tego powodu już były nie wiem tylko dlaczego prezez z tym nic nie robi bo ona zatrudnia życie. Pracujesz źle nie pracujesz dobrze tak jest. Koleśostwo to norma jedni cały dzień kawa pogaduszki a inni nawet słowa zamienić nie mogą zero szacunku.

Markus
@Pracownik 12.10.2017 16:59
Za kierownika którym był Pan Sławek było jak było starał się i rozumiał tylko nie dawali mu tyle czas personelu i pieniędzy i d...

Tak właśnie jest w joppolu jeśli kogoś się nie lubi to się go oczernia i potem się go wyrzuca z roboty mimo że jest dobry w tym co robi,nie polecam firmy niestety

Paweł
@Pracownik 12.10.2017 16:59
Za kierownika którym był Pan Sławek było jak było starał się i rozumiał tylko nie dawali mu tyle czas personelu i pieniędzy i d...

Ooo widzę że nic się nie zmieniło w Joppolu komu źle to krytykuje wszystko i wszystkich, heh ten kto opierdziela za nieróbstwo zawsze będzie tym najgorszym tak że nieroby górą!!! Bo jak znam właścicieli to uwierzą we wszystko. Brawo nieroby w Joppolu!!!

Krystyna

Niestety ale z tym alkoholem to prawda, nie zdarza się to codziennie ale napewno regularnie. Nie przychodzi do pracy pijana, tylko na kacu. Cała firma o tym mówi i wszyscy się śmieją,a napewno ludzie z produkcji, bo to oni mają z nią największą styczność. Jako osoba nie jest zła, można się z nią dogadać w wielu kwestiach. Może porostu kobieta ma jakieś problemy i w ten sposób odreagowuje, wystarczy jej tylko pomóc i będzie ok,ale to chyba leży w kwestii wyższych władz.

Nikolas
@Krystyna 20.10.2017 20:06
Niestety ale z tym alkoholem to prawda, nie zdarza się to codziennie ale napewno regularnie. Nie przychodzi do pracy pijana, ty...

Pracuję w tej firmie już 6 lat przeszedłem już wielu kierowników i brygadzistów ale jeszcze nigdy nie widziałem żeby brygadzista czy kierownik pracowali fizycznie a kadra która jest teraz tak pracuje ona staje przy maszynie a on idzie na obrywanie.Wiem też że starzy pracownicy jeśli kogoś nie lubią to żeby się kogoś pozbyć obgadują i oczerniają dną osobę a szefostwo wszystko łyka.Pamiętajcie opinię komuś można zepsuć w jeden dzień a wyrzuty są na całe życie.Zanim ktoś napisze coś złego o kimś niech się zastanowi.

Niezadowolony

Brygadzistka przychodzi na kacu i wydziera się na korytarzu odreagowując ból głowy po wieczorku czuć z metra każdy o tym wie i się śmieje dochodzi do siebie 4 godziny ręcw w kieszeni i ploty papierosek. Przyjmują ludzi po udarach i chorobami psychicznymi którzy nie są w stanie pracować tylko dlatego, że mają grupę. Pracownicy którzy coś umieją są ganiani bo nie ma komu pracować i robią za dwuch a i tak jes źle za 1400- 2000. Szkoda tylko chandlowców i operatoró bo nie ma z kim i na czym pracować a zadrudnia się kolejnych kieroników i brygadzistów którzy siedzą i qyręczają sie innymi popijając kawkę. A magazyn jak nie ma pracy kabarte 4 osoby opierają się o wuzki a kierownik zatrudnia kolejnych parodia.

Mariola
@Niezadowolony 12.10.2017 17:17
Brygadzistka przychodzi na kacu i wydziera się na korytarzu odreagowując ból głowy po wieczorku czuć z metra każdy o tym wie i...

Przesadziłeś koleś teraz jest tam porządek wkońcu!!! Kierownik P jest ok brygadzistka też ok teraz przyjeli jeszcze jednego zobaczymy jak się sprawdzi a Ty weź się do roboty to przestaną Cię opierdzielać!!!

pracownik1
@Niezadowolony 12.10.2017 17:17
Brygadzistka przychodzi na kacu i wydziera się na korytarzu odreagowując ból głowy po wieczorku czuć z metra każdy o tym wie i...

Wiesz co piszesz? Jesteś na kacu? Tak ogarniętej osoby jeszcze nie spotkałem w tej firmie a pracuję tam od 10 lat, masz coś z głową? Masz chyba też grupę niepełnosprawności na głowę. Brygadzistka napewno Cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za nieróbstwo dlatego tak ją opisujesz!!!

Głuchoniemy

Praca w joppol jest dobrze brygadzista K jest dobra nie prawda piszesz głupi jesteś ona dla pracownikow jest ok

maja
@Głuchoniemy 20.10.2017 16:17
Praca w joppol jest dobrze brygadzista K jest dobra nie prawda piszesz głupi jesteś ona dla pracownikow jest ok...

Prawda piszesz nigdy nie było taka dobra brygadzista ona kochana jest i dobra dla nas

Cała prawda

No halo halo. Z tym alkoholem to jakieś jaja znam brygadzistke i to nie możliwe jest profesjonalna!!! Ale co do pracy w tym zakładzie to naprawdę jest najgorsze miejsce w jakim było mi dane pracować. W każdym z tych komentarzy powyżej jest ziarno prawdy. Ludzi mają za nic. Wielka restrukturyzacja firmy a odbija to sie tylko na pracownikach mierzą ci czas czy jesteś wydajny porąbane jakieś. Nikt kto tam pracował nie poleci tej pracy. A jeśli ktoś piszę że tam jest super to zapewniam piszę to ktoś ma stołku. Chociaż i tacy co chwilę są nowi wiec coś tam też nie tak jest.

Motorynka

Narzekają chyba tylko nieroby, dupognioty i pączkożercy. Dla mnie jest to najlepsza praca na świecie. Zarobki dobre, atmosfera wspaniała. Maszyny solidne.

szarlota
@Motorynka 19.10.2017 05:00
Narzekają chyba tylko nieroby, dupognioty i pączkożercy. Dla mnie jest to najlepsza praca na świecie. Zarobki dobre, atmosfera...

Ja też tam pracuję od kilku lat i nie narzekam, atmosfera jest ok organizacja taka sobie ale wszyscy się uczymy mamy nowe kierownictwo, które ogarnia w miarę więc polecam firmę

Mariola
@Motorynka 19.10.2017 05:00
Narzekają chyba tylko nieroby, dupognioty i pączkożercy. Dla mnie jest to najlepsza praca na świecie. Zarobki dobre, atmosfera...

Macie rację narzekają tylko nieroby i dupognioty,a takich jest kilku!!!

Były pracownik

Tam nikt nad niczym nie panuje totalny chaos a maszyny to stare gowna albo chinskie. Owszem są osoby które chcą coś zrobić poprawić ale niestety jest ich za mało i nie mają kim pracować.Ogólnie to masakra lepiej omijać szerokimi łukami tą firmę a w szczególności produkcję w większości pójdziesz bez premi do domu bo ktoś ma taki kaprys. stanowiska magazynowego też nie polecam chłopacy mają tam przerąbane do póki jest takie kierownictwo jakie jest.więc jeśli nie masz znajomych wysoko to soboe daruj. Kto był wie o co chodzi. Można zwariować i zachorować nic więcej Cię tam nie czeka bo na pewno się nie dorobisz. Trochę tam pracowałem dużo wiem nie da się wszystkiego napisać. NIE POLECAM !!!!!!!!

Natalia

@Firma a co można powiedzieć o samej pracy przed składaniem cv? Wiele osób rozważa taką możliwość więc może warto dać znać, na co na danym stanowisku można liczyć? Czyli jaka jest umowa, socjal, godziny?

Firma

Natalia bez obaw. Czapeczka fajny gość. Chcesz wiedzieć więcej składaj CV.

Firma

Kolorysta - zapraszamy na rozmowę

x-rite

Czy firma potrzebuje kolorysty - pracownika mieszalni? Bo akurat mam doświadczenie na tym stanowisku :) aby delta była zawsze poniżej 1 :)

Cz...

Od 3 lat tam nie pracuję :) Pisałem tylko o tym czym się zajmowałem -Pomoc Introligatorska oraz jak to widziałem z osobistej strony . Nie wiem nic o aktualnych wynagrodzeniach na poszczególnych stanowiskach w tej firmie. Pozdrawiam.

Natalia

@czapeczka widzę, że pracujesz w firmie mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy? Szukają teraz osób do magazynu z wykształceniem poligraficznym czy aby na pewno oferują za to najniższą krajową?

Cz...
@Natalia 20.07.2017 14:50
@czapeczka widzę, że pracujesz w firmie mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy? Szukają teraz osób do magazynu z...

Z wykształceniem poligraficznym na poligrafię a nie na magazyn ! Poszukaj, popytaj się w kadrach tu i tam i znajdź sobie coś co jest najbardziej odpowiednie dla Ciebie :) Tyle z mojej strony.

Czapeczka ciąg dalszy...

Edit. Sławek byłeś do zniesienia i miałeś coś dobrego w środku. Robert B. to człowiek odpowiedzialny za moje zwolnienie, byłem wówczas gotowy do powrotu a ten... zrobił swoje. W sumie to stało się i dobrze. Miłość, Kariera, zdrowie, pieniądze - Jest ok :)

Czapeczka i wszystko jasne

Czapeczka- już nie czapeczka :) Nie żałuję że tam pracowałem - polubiłem kadrową, mam również wielki szacunek do właścieli firmy. Sporo się napracowałem. Robiłem często na wyścigi- pomoc introligatorska. Było kilka wrednych buców - pracowników, których nie cierpiałem ale trzeba było ich jakoś znieść. Szczerze dla mnie była to cieżka praca-pomoc introligatorska- cierpiały moje stawy, kręgosłup ale wszystko to nie ważne poznałem tam swoją Miłość życia jestem szczęśliwy z Niądo dziś. Sławek G nie cierpię Cię...Obecnie mam zajebistą pracę siedzę na wygodnym fotelu i robię( co was to obchodzi)Nikt mnie nie pilnuje i nie naciska. Nie pracuje już fizycznie tylko umysłowo, jest dobrze. Joppol jest ok -Miłość najważniejsza.

kama

Zgadzam się z wszystkimi opiniami a najbardziej z ta że wstyd mieć ta firmę w CV. Wymagają nie wiadomo czego jak najmniejszym kosztem. Płaca najniższa krajowa. Nie patrzą czy ludzie na dawają się do pracy ważne żeby mieli grupę bo to zakład pracy chronionej. Teraz niby chcą wprowadzać wielkie zmiany z których każdy pracownik się śmieje. Wydawają pieniądze na pierdoły zamiast zacząć pracować nad sobą.

kolorysta

Takie pytanie... ile zarabia kolorysta w mieszalni???

Mema

Najgorsza firma w Poznaniu!

adam

no skoro piszę z pytaniami oferty pracy bystrzaku to już możesz wywnioskować słusznie że nie mam pracy i szukam jej w tej firmie. już mam dla siebie ofertę, kierownik produkcji w Poznaniu, jest aktualne i wysyłam cv, dziękuję

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

A mnie interesujesz Ty. Jest 9.40 poniedziałek a Ty przy kompie i zadajesz dziwne pytania dotyczące Firmy z którą podobno nie nasz nic wspólnego. Bezrobotny(a) ? Nikt Tobie nie zwraca uwagi że nie pracujesz ? A może to Twoja praca, ściemnianie ? Spec od PR ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

atmosfera jest super, mechanik siedział w warsztacie i nic nie robił, siedział z komórką, zlecał usługi firmą z zewnątrz. Zarabiał ze 4 patyki. Ciekawe tylko dlaczego odszedł ? A może gdzieś uzbiera z 5 patyków ?

Nick

wejdź na ich stronę www, tam jest wykaz stanowisk do obsadzenia, stawki najwyższe z możliwych w Poznaniu, atmosfera super, dlatego może co miesiąc zmieniają pracowników bo poszukują najlepszych ? Jesteś najlepszy - brać CV i do Firmy !

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

dziś niedziela nie pracują, jutro wszyscy do Firmy, składać CV, wolne stanowiska i piwka czekają na Was. Od kierownika produkcji do pracownika introligatorni, w sekretariacie przyjmie Was przemiła Pani, wszystko wyjaśni, dopowie a od wtorku do pracy Rodacy !

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Skocz do Firmy i zapytaj o wszystko, będziesz miał oficjalnie. Zapytaj o te 4 patyki i piwko.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

złoszę, wedzą - pisze ten sam osobnik ! Tam każdy zarabia minimum 4 tysiaki, wypłata przed czasem, super wysokie premie bez limitu + 2x w roku piwo gratis.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciekawski

Zatrudnią też, Kierownika produkcji, jego zastępcę, operatorów maszyn, mechanika maszyn, kolorystę, magazyniera, drukarza offsetowego, specjalistę ds. jakości, pomocnika drukarza, pomoce introligatorskie i kogo tam jeszcze. Co tam się stało ? Jakiś armagedon ? Powstaje nowa Firma ? A jak nie to co się stało z tymi co zajmowali wymienione wyżej stanowiska? Z tego co piszesz posiadali umowy o pracę. Braki kadrowe wynikiem złej atmosfery ? Kiepskiej płacy ? Czy też fatalnego zarządzania ? Może to ktoś wytłumaczyć.

anonim

(usunięte przez administratora)

ODP

potrzebują magazyniera który potrafi pisać, pisze się "zgłoszę", a niepełnosprawny ? chyba się nadajesz !

ODP

potrzebują magazyniera który potrafi pisać, pisze się "zgłoszę", a niepełnosprawny ? chyba się nadajesz !

śmieszny jesteś

Jakość? Na tym rozjechanym H7UV, czy HCD5? Rany, ale żeś mi humor poprawił na wieczór... renoma? :D Przespali najlepszy okres 10 lat temu, to już wygasająca drukarnia, która próbuje się ratować jako-takim PR tu na forum. Ani dla pieniędzy, ani dla doświadczenia nie warto tam iść. Co tu dużo mówić, byłem, pracowałem, firma nie daje szans na rozwój, wieczne reklamacje i Karty niezgodności, którymi Jopp się raczy sypiąc karami. Co z tego, że jesteś dobry, skoro musisz tłumaczyć się klientowi za błędy innych? Odradzam. Joppol w CV to dzisiaj w świecie poligrafii wstyd i właściwie lepiej wpisać w ten okres bezrobocie. Zobaczcie sobie tu na portalu ile firma ma gwiazdek, daję tyle samo.

PR

chyba zatrudnili ludzi dbających o PR, że sami ze sobą piszą opinie i komentarze

Nikt

Praca jak wszędzie. Jednak nie licz na awans. Stanowiska i dobra pensja zastrzeżona dla ludzi z układów, znajomych. Najczęściej to zwykli nieudacznicy i dyletanci co w istotny sposób przekłada się na wyniki Firmy.

Xx7Bak7xX

Gówno szybko w pracy to joppol szef w mapła :) też biuro to gruby bomba

Dagmara

Cele? Cele są nieosiągalne z tymi starymi maszynami, to mogą co najwyżej ulotki drukować. Prywatna opieka medyczna? Badania okresowe w Certusie i to tyle, na nic więcej nie licz. 3000 to ja widziałam na początku na papierze, na koncie 2/3 tej kwoty, Yattaman niestety ma racje. Gruziol to jakiś post-dyrektor albo obecny pseudowyjadacz, nawet tego nie komnetuje, ale pamiętaj, że oszukiwanie ludzi jest złe.

Yattaman

No, nacisk na "odporność na sters", sami go generują. A pensję jaką Ci zaoferują, to będzie 2/3, bo 1/3 to "premia" od "widzimisię". Przygotuj się też do obsługi PrintFlow, topornej aplicji do "zarządzania" swoimi klientami, a tak naprawdę do kontroli Ciebie i informacji o Twoich klientach, w razie jakbyś poszedł/poszła po rozum do głowy i stamtąd uciekł/uciekła. Będą wiedzieli z kim rozmawiać i o czym. Wydrukuj sobie ten komentarz, za 3-4 miesiące na niego spojrzysz i zrozumiesz. Pozdrawiam.

Konczita

Lepiej nie pracować za minimalną stawkę - robota na produkcji tzw. pomoc introligatorska nie należy do lekkich, łatwych i przyjemnych. Mam jedno dziecko na utrzymaniu za sam czynsz płacę 550 zł a zarabiam 1400 zł bez żadnej renty itp. - i jak tu żyć? Ktoś może wie ?

adminda

praca tam ta jak jak wszedzie.płąca mininmalna, tam musisz miec nadgodziny a jak je masz to masz te place minimalna, milo by bylo jakbys musiał isc w sobote do pracy, ,plusem jets tylko mila atmosfera

to ja

Tam nie ma bossów, tam są pajace. Ogólnie chamstwo, kłamstwo i nietolerancja i minimalna płaca to norma. Chrzanić !!!

ciekaw

A sam odszedł czy się prezesowi znudził?

Cienie

Z generalnego spasc na zw dyr to nie awans gdy mozna bylo zostac bossem. Udzialowiec to ktos z udzialami? Ciekawe jakie to "udzialy" i czy gdzies zarejestrowane. Wesolych Swiat zycze.

Ciek

Mistrza nie ma ,teraz to będzie rozpierducha ! :)

justa

czy to prawda, że mistrz ceremonii, pan derektor już nie pracuje u Joppa? świat się wali! :)

bum

nienawidze firmy joppol okropnie zle traktuja nas ;/

do hamid

Ty się chyba z choinki urwałeś, jak to nie ma strony internetowej ? Ma i to całkiem niezłą !!! Do szkoły przyjacielu !

anonim

(usunięte przez administratora)

f

Ten komentarz doskonale odzwierciedla poziom tej firmy.

ggg

Jeżeli ktoś miał coś wspólnego z poligrafią to już wie że do Joppol nie warto składać CV.O warunkach pracy w tej firmie wiedzą już wszyscy.

anonim

raz zwalniają a potem przyjmują kogoś innego gdzie tu sprawiedliwość :(

c

Coś cicho ostatnio, czy firma wogóle jeszcze istnieje?

oszukany

A Ci co zostali zwolnieni to chociaż premię za ostatni miesiąc dostali, (usunięte przez administratora)

Falko

Sprawdzaliśmy w Inspekcji Pracy jeżeli Joppol zatrudniał do 100 pracowników a zatrudniał około 70 to przepis mówi zę musiał by zwolnić 10 osób a zwolniłł ponad 10 osób 12 lub 15 w ciągu 30 dni ,to jak wystąpi się z oficjalnym pismem o żądanie wypłaty odprawy nawet Ci co byli na czas określony bez podania przyczyny to w takim wypadku odprawa się należy jak psu zupa , gdyby nie chcieli płacić to trzeba zgłosić do Inspekcji oni sprawdzą ile faktycznie zostało w ciągu 30 dni zwolnionych osób,gdyby dalej nie chcieli to składajmy pozwy do Śądu Pracy

control

Informacja sprawdzona. Ta firma powoli upada. Wlasciciel sprzedaje interes, sukcesywnie zwalnia ludzi aby nie placic odpraw. Za kilka miesiecy pozbedzie sie wszystkich pracownikow. Szukajcie ludzie innej pracy badz uciekajcie w L 4. Dla zaineresowanych praca w firmie - omijac z daleka.

HWDP

Jakieś 12-15 osób.

Zostaw opinię o Joppol - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Joppol