TPV

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 237 ocen.

Opinie o TPV

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TPV

Dno, dno

Co sezon masowo zwalniają ludzi. Pan i władca wytwarzania twierdzi ze każdego można zastąpić i jeśli się nie podoba to można spadać. .. Godzinne postoje spowodowane nieudolnością szefostwa magazynu, a biedni szeregowi pracownicy pozbywają się przez to premii... Wszystko co piszą o sprawnym zarządzaniu i cholera wie co jeszcze miłego o pracownikach to kłamstwo. Wyzysk jakich mało. Wulgaryzmy są na porządku dziennym... Dno, dno, dno

patriota
@Dno, dno 13.05.2017 01:17
Co sezon masowo zwalniają ludzi. Pan i władca wytwarzania twierdzi ze każdego można zastąpić i jeśli się nie podoba to można sp...

tak to jedna wielka (usunięte przez administratora)

pracownik z pampersem

Tą Kuchar...ke ;p wyiiiebał bym na zbity pysk za ? Za te zakazy wyjścia do WC w potrzebie!! przegięcie pały! Kuchar...a pizO wołowa obyś popuściła w gacie kiedyś, w raz z Anką

OBSERWATOR

Chciałbym wam opisać jak naprawdę jest w firmie TPV po kolei z sensem i zrozumieniem.Jest to ostrzeżenie aby nikt nie dał się nabrać i oszukać itp.Agencja pracy PPT w skrócie Polska Praca Tymczasowa.Ta praca tymczasowa to jest już na zawsze proszę zapomnieć o przejęciu pracownika przez firmę TPV ponieważ jest tam zatrudniona garstka ludzi na umowę o pracę i to im wystarcza reszta ludzi się nie liczy.Agencja PPT już na samym wstępie kłamie pracownika że jeśli się będzie sprawdzał to przejmie go TPV nic z tego bzdury wyssane z palca.Zależy jaki humor ma kierownik lub kierowniczka to da umowę raz na dwa tygodnie lub na miesiąc Krótko rzecz ujmując firma PPT to jedno dno dna agencja pracy tylko dla Ukraińców Polak się tam nie liczy.A teraz dojazd do pracy latem jadąc do firmy TPV można udusić się od smrodu w autobusie pojazd jest tak przepełniony że absolutnie mysz by się nie wcisnęła.Nie twierdzę że Polacy to czyścioszki ale sam byłem świadkiem że Ukraińcy wogóle się nie myją a w koszulkach firmowych polo pracują po 3 miesiące bez prania.Z powrotem jest jeszcze gorzej wszyscy przepoceni kierowca nie reaguje na prośby aby włączył klimatyzację Przy wsiadaniu z pracy do autobusu trzeba uważać aby nie stratowali cię Ukraińcy bo pchają się na chama żeby tylko usiąść i zająć miejsce znajomym .Czują się jak u siebie jak zwrócisz uwagę to uważaj bo jeszcze wyskoczy do ciebie z łapami,a kierowcy autobusu na to nie zwracają uwagi ważne że on siedzi sobie wygodnie w klimatyzowanej kabinie.W jednym skrócie jesteście dowożeni jak bydło.Kiedy jesteś na miejscu masz już dość rozpoczęcia pracy bo jesteś zmasakrowany dojazdem a przypominam dojazd tra tam około 30 min a z powrotem 45 min.Ja osobiście pracowałem na taśmie czyli na nitce, na każdym stanowisku wiszą instrukcję co dana osoba ma wykonywać.Jeśli się coś nie zgadza zgłaszasz to liderce lub trenerce a one natomiast zgłaszają to inżynierom.I tu się zaczyna zabawa inżynierowie to są chyba z nazwy mają skończoną szkołę ale chyba OHP to takie bezmózgie yeti.Kilkakrotnie zgłaszałem usterki np po założeniu BC nie można było wkręcić śrub więc kazał mi wyginać blaszki kombinerkami to normalnie śmiech na sali.Jakiekolwiek usterki są przepuszczane i dopuszczane do pakowania i do wysyłki,ja osobiście nie chciałbym za darmo od nich telewizora.Jest potężny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt nic nie wie liderce zgłaszasz jakiś problem ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak Ukrainiec się nie wyrabia to Polakom dokładają pracy i mają wykonywać dodatkową pracę za nich i się jeszcze wyrabiać.Obrali sobie metodę że on nie panimaju więc musi Polak,jak przyjeżdzają do nas to niech uczą się naszego języka.Pracuje tam 70 procent Ukraińców a 30 procent Polaków i to oni są o wiele lepiej traktowani jak my,pójście do ubikacji graniczy z cudem,zgłaszałem liderce lub trenerce że muszę iść do ubikacji absolutnie wyjście zabronione masz trzymać do przerwy albo lej w pory.Upakarzące jest to zgłaszanie że chcesz do toalety,ale gdy się zgłosi się Ukrainiec że musi iść to natychmiast zastępuje go liderka lub trenerka.Wszyscy liderzy li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikom,wydaję im się że przez to nie stracą pracy ale tylko im się wydaję.Ja trafiłem na nitkę gdzie kierowniczką jest Beata.K jest jak Elza wilczyca ss dosłownie i w przenośni.Traktuje pracownika jak przedmiot mnie osobiście się kiedyś zapytała czy coś biorę więc ja zapytałem się czy zgubiła receptę bo zachowuje się jak by skończyła brać lekarstwa.Ale była jazda no cóż ze mną nigdy nie mogła sobie porozmawiać spokojnie kilkakrotnie jej powtarzałem że nie potrafi zarządzać ludzmi i nie ma podejścia do pracownika.Dyrekcja,zastępcy i cała elita nadają się tylko na materiał odpadowy nic nie warci.Przejdzmy do premi na szkoleniu informują że jest premia obecnościowa 300 zł to się mija z prawdą ja jeszcze tej premii nie widziałem.Miesiąc temu była rewelacyjna premia 50 zł oczywiście robię sobie z tego drwiny ale to jest obraz nędzy i rozpaczy.Wracając do kierowniczki gdy trafisz na jej zły humor to uważaj bo wyzwie,zbeszta,zmiesza z błotem a krzyczeć umie bylem świadkiem.Polski pracownik w TPV jest gorszym sortem większe prawa mają Ukraińcy.Jeśli ktoś to czyta to podkreślam z całą stanowczością nie przyjmujcie się do tej firmy przez agencję PPT, również byłem niedowiarkiem i przekonałem się na własne oczy czym ta praca śmierdzi.Proszę mi uwierzyć że wchodząc nawet tam do szatni to śmierdzi jak by otwarto pokrywę od kanału.Myślę że po tym opisie ostrzegłem wszystkich aby przemyśleli czy chcą tam podjąć pracę.

jja

aile dostajecie na reke na lini?Zgory dziekuje za odpowiedz.

Maria

A co do zarobków to szkoda gadać.. Człowiek stoi 8godzin na nogach, stres nerwy naw...kurwaiaja człowieka i tak w kółko a o sobocie wolnej można zapomnieć najlepiej to na kolanach chodzić i prosić o jaki kolei wolny dzien

Jan
@Maria 10.09.2017 13:11
A co do zarobków to szkoda gadać.. Człowiek stoi 8godzin na nogach, stres nerwy naw...kurwaiaja człowieka i tak w kółko a o sob...

ukraincy zarabiają tak samo jak polacy i maja darmowe mieszkania i dojazdy

Lala

Witam a jak wygląda praca na płytach? Jak kadra? I jakie zarobki?

Kania

Wszystkim którzy chcą przyjść do tpv szczerze odradzam agencje PPT, oszukują człowieka na wypłacie szczególnie na sobotach nawet wtedy gdy człowiek ma potwierdzenie odbicia ESD. Panie mówią że mogłam podać komuś plakietke żeby mieć potwierdzenie...Niewiadomo po co jest lista obecności?? A no i jeszcze jedno bo przecież liczy się jakość a nie ilość

hl
@Kania 11.07.2017 19:44
Wszystkim którzy chcą przyjść do tpv szczerze odradzam agencje PPT, oszukują człowieka na wypłacie szczególnie na sobotach nawe...

Ppt to syf taki jak to tpv.

syf

nie radzę trafić na nitkę do kierowniczki podaję nazwisko Kucharska.Kobieta z kompleksami ,wrzeszcząca na wszystko i na wszystkich.Inżynierowie to dno dna nie mają zielonego pojęcia co wogóle tam robią.Kompletny chaos ,bałagan i dżungla prawo silniejszego.

ok

Hallo T P V. Ukraińcy mogą jeździć do UE do pracy bez wiz. T P V co wy na to? Pewnie pełne gacie macie. Słyszałem źe ponoć w Mongolii są jeszcze chętni a i Eskimosi ponoć teź są chętni do pracy u was na tygodniówki śmieciówki.

Monika
@ok 07.04.2017 21:02
Hallo T P V. Ukraińcy mogą jeździć do UE do pracy bez wiz. T P V co wy na to? Pewnie pełne gacie macie. Słyszałem źe ponoć w M...

Dla nas to dobra wiadomość.Przynajmniej będą bardziej szanować Polaków ,a nie straszyć słowami typu "jak wam się nie podoba ,to można was zastąpić Ukraińcami" ,co ma miejsce w wielu zakładach w Polsce. Ostatnio głośna sprawa w Mielcu.

A.s.

Słyszał ktoś o tym, że będą masowo zwalniać ludzi?

bg
@A.s. 10.02.2017 23:54
Słyszał ktoś o tym, że będą masowo zwalniać ludzi?

oni cały czas jak istnieją masowo zwalniają i zatrudniają.Tam już przez te lata co ta fabryka jest to chyba się przewinęło ze 100 tysięcy ludzi.

PPP

Witam, jak czesto wypadaja soboty na produkcji?

karolcia777
@PPP 01.11.2016 14:15
Witam, jak czesto wypadaja soboty na produkcji?

Jak każą to nawet wszystkie soboty się pracuje.

pawel

Witam. Rozumiem że jeśli jestem z Białorusi, jestem dobrze wykształcony, mam doświadczenie ponad 12 lat, nieźle mówię po polsku i państwo (TVP) oferuje stanowisko automatyka - wciąż nie ma sensu jechać. Będę traktowany jako nędzny uchodźca z nędzną Białorusi?)) Dziękuję

German
@pawel 26.10.2016 14:15
Witam. Rozumiem że jeśli jestem z Białorusi, jestem dobrze wykształcony, mam doświadczenie ponad 12 lat, nieźle mówię po polsku...

Daj sobie spokój z polakami i tpv oni cię zniszczą, polacy są podli agresywni i mściwi to zwykła dzicz, tam pracują same prymitywne dzikusy, nie warto przyjeżdżać do polski i pracować w tpv, lepiej wyjedź z kimś zaufanym do Niemiec tam zarobisz 4 razy więcej i będziesz lepiej traktowany, ludzie w pracy czy obcy ludzie na ulicy będą bardzo życzliwi, pomocni i przyjaźni dla ciebie, wszystkie narodowości w Niemczech niemcy, ukraińcy, bułgarzy, turcy, arabowie, syryjczycy będą się do ciebie uśmiechać na ulicy i mówić cześć, tam możesz zaprzyjaźnić się z afrykanami, turkami z kim tylko zechcesz, ale pamiętaj polaków omijaj z daleka ! polacy ci nie pomogą, skopią cię, okradną, narobią ci problemów i będą źle życzyć, polacy są fałszywi i zakłamani, nigdy nie ufaj polakom i trzymaj się od nich z daleka nawet nie wdawaj się w dyskusję jak tylko usłyszysz że ktoś mówi po polsku uciekaj na drugą stronę ulicy, w niemczech jest dużo narodowości ale polaków łatwo poznasz, przeklinają, głośno wrzeszczą, zaczepiają ludzi, przewracają śmietniki, plują i dłubią w nosie

xxxxxx

wgl w całym tpv pracują małomiasteczkowi ludzie z prowincji zwanej gorzów i pobliskich wiejskich okolic, ludzie niezaradni życiowo z babciowymi utartymi zacofanymi poglądami z baby na dziada przekazywanymi tzw dziedzictwo kulturowe, przekazywane przez moherów, mściwość, agresja, podłość, fałsz, zazdrość, zawiść, alkoholizm, rozmnażanie się i zakładanie patologicznych rodzin i życie w biedzie to są wartości polaków, jest jeszcze drugi typ ludzi tych zaradniejszych życiowo, którzy czegoś się dorobili uczciwie za granicą albo przynajmniej mają głowę do interesów i potencjał do prowadzenia własnego biznesu i siedzą w tym zacofanym kraju ale nie muszą tyrać jak niewolnicy, jedni mają komunizm w genach zakodowany z pokolenia na pokolenie niższa warstwa społeczna a inni są bardziej zaradni i przyzwyczajeni do luksusu i innego stylu życia :-) na takie roboty fizyczne na czyjś rachunek nie warto się pchać w takie bagno, szkoda zdrowia psychicznego i zmarnowanego czasu za takie głodowe pensje

xxxxx
@xxxxxx 11.10.2016 20:13
wgl w całym tpv pracują małomiasteczkowi ludzie z prowincji zwanej gorzów i pobliskich wiejskich okolic, ludzie niezaradni życi...

jeszcze minimum te 2tys zł miesięcznie możnaby było pomyśleć ale to i tak wegetacja, nie wiem jak ludzie z dziećmi są w stanie wyżyć za 1500 albo 2tys zł jak dla kawalera to za mało, szkoda mi tych ludzi że są zmuszeni tak ciężko robić żeby ledwo koniec z końcem wiązać

cb
@xxxxx 11.10.2016 20:25
jeszcze minimum te 2tys zł miesięcznie możnaby było pomyśleć ale to i tak wegetacja, nie wiem jak ludzie z dziećmi są w stanie...

Ja natomiast jestem ciekawy od początku istnienia tego kołchozu ile się tam tysięcy ludzi przewinęło.Myślę że było by to liczone w dziesiątkach tysięcy.

xxxc

TPV - Raceteq (zewnętrzna spółka w TPV, kontrola jakości) Po nazwie stanowiska można by wnioskować, że praca lekka i przyjemna co się jednak okazuje jest to masówka na akord polegająca na wyciąganiu 16 telewizorów 65 cali jeden po drugim z dużego kartonu na stół przez dwie osoby, trzecia osoba siedzi za stołem i podłącza kabelki, w umowie oczywiście nie ma mowy o fizycznej monotonnej harówce, bo rzekomo do obowiązków pracownika należy wzrokowa kontrola telewizora. Motywacja ludzi kipi nadgorliwością i sumiennością, lojalnością, oczywiście tylko wtedy kiedy im się chce i przeważnie tylko po to żeby zrobić na przekór komuś kto słusznie zasugeruje, że nie trzeba z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.ć na akord jak głupi osioł bo nie jest to wymagane ale wiadomo to polska liczy się ilość a nie jakość, pokazanie swojej dumy i głupoty ale kiedy się nie chce zasuwać można udawać dobrego kolege przed pionkiem, który stara się rządzić całą resztą ale mu to nie wychodzi, kiedy jest w stanie orgazmu i w innym świecie po sztucznie zwróconej uwadze na niego przez resztę i celowe sypanie komplementów żeby mieć dobrze, wtedy można nic nie robić przez 8 godzin i też jest dobrze i na fajke można wyjść kiedy się chce i zjeść coś, pionek taki sam jak inni zwykli pracownicy z tym że zna trochę angielski i tłumaczy chińczykom w urzędach z tego względu sam mianował się nieoficjalnie klawiszem swojego haremu w Oświęcimiu, polacy są bardzo niedowartościowani więc trudno się dziwić, że są tacy prymitywni, Zarobki poniżej minimalnej krajowej ok 1.050 zł ale dla prostych ludzi to i tak bardzo dużo pieniędzy i są przekonani o tym że im się to nie należy aż tyle pieniędzy w tym przekonaniu starają się jak mogą zasuwać na akord i posłusznie wypełniać rozkazy "przełożonego" żeby zasłużyć sobie na 1.050zł, niby tacy uczciwi a kradną z jednej strony za taką jałmużnę nie można nazwać tego pracą z drugiej samo przychodzenie przez 25 dni w miesiącu i monotonne robienie tego samego przez 8 godzin to ciężka robota jeszcze jak nie można wyjść do toalety, zjeść coś czy zapalić na 10min bo klawisz cię szpieguje i straszy że wylecisz z roboty, Praca w takich zakładach nie jest dla uczciwych, niezależnych kreatywnych ludzi bo za dużo tam motłochu zazdrosnego że komuś innemu lepiej się powodzi i żyje na zupełnie innym poziomie niż przeciętny niezaradny biedak z polski, agresywni, zdesperowani, ubodzy ludzie z alkoholowym nałogiem po dopalaczach

Adam z Bedzina
@xxxc 11.10.2016 19:21
TPV - Raceteq (zewnętrzna spółka w TPV, kontrola jakości) Po nazwie stanowiska można by wnioskować, że praca lekka i przyjemna...

Łukasz?

xxxxx

wiadomo kto wypisuje głupoty:-) osoba z ADHD która najwięcej szumu w okół siebie robi i myśli że jest fajna

xxx

prymitywni, prości ludzie czego można się spodziewać po kimś kto idzie z przymusu za takie kieszonkowe j.e.b.a.ć jak głupi osioł, ludzie bez przyszłości i perspektyw z brakiem pomysłu na własne życie, który ogranicza się tylko do tego żeby się nachlać w weekend i przyjść na kacu w poniedziałek, gorzów słynie z patologii i wariatkowa co doskonale widać po zachowaniach prezentowanych w tpv

Magdalena111

Słyszalam że cały czas zatrudniają pracowników z Ukrainy i zastanawiam się , jakie korzyści ma z tego firma , płacąc za zakwaterowanie i dojazdy Ukraińców , natomiast nasi pracownicy nie są przyjmowani, a nawet zwalniani z pracy, o co tu chodzi?

Herr General :-)
@Magdalena111 21.08.2016 10:37
Słyszalam że cały czas zatrudniają pracowników z Ukrainy i zastanawiam się , jakie korzyści ma z tego firma , płacąc za zak...

Chodzi o to że ukraińcy nie mają zbyt dużo do powiedzenia bo na ukrainie jest bieda tutaj też jest bieda ale dla ukraińców trochę lepiej, jak już przyjadą do polski to za wszelką cenę chcą się tu zatrzymać żeby nie wracać do ukrainy, innej pracy dla nich tu nie ma więc szefowie tpv polacy to wykorzystują i szantażują ukraińców żeby ciągnęli nadgodziny bo inaczej wylecą z pracy i wrócą do siebie, ukraińcy nie mają nic do powiedzenia, muszą być posłuszni a do tego łatwiej jest okraść z wypłaty ukraińca niż polaka bo ukrainiec nie zna dobrze polskiego dlatego polacy robią z nimi co chcą wgl w tpv każdy jest traktowany jak pies, zero szacunku, panuje reżim, mobbing i szykanowanie i to robią kierownicy, liderzy i pracownicy kolesie, którzy dłużej tam robią, z ludzi robią zwykłych pionków i popychadło, chińczycy i dyrektor generalny nie mają pojęcia o samowolnych rządach polactwa, nawet nie mają pojęcia że ludzi się poniża już na samym wejściu do zakładu każąc wchodzić jednym wejsciem a wychodzić drugim na drugim końcu zakładu to jest chore, nigdzie nie ma napisu wejście - wyjście to są zwykłe wymysły i poczucie wyższości nad pionkami tzw bydłem które leci całym stadem do roboty jednym wejściem a po robocie całym stadem biegnie do drugiego wyjscia, najlepsze jest to że nad drzwiami gdzie jest wejście wewnątrz jest tabliczka wyjscie ewakuacyjne, gdzie tu jest logika? jak wyjść z zakładu wrazie pożaru jeśli bramka jest zakneblowana na kłódke, chore bezsensowne rządy polaków nie poparte niczym tylko po to żeby się dowartościować bo jak wiadomo polactwo jest zakompleksione pewnie dlatego że średnia krajowa to zaledwie 15cm a do tego problemy z erekcją po ciągnięciu nagodzin, fałszerstwo, kombinacje, ciągłe knucie, prześladowanie, ploty i szpiegowanie to jest na porządku dziennym, przeliczycie się kiedyś a wasze rządy się skończą, nie zdajecie sobie z tego sprawy że są ludzie mądrzejsi od was z biegłą znajomością języków obcych :-) i bez problemu są w stanie opisać wszystko ze szczegółami generalnemu, a to że ktoś skończył tą samą szkołę to nie znaczy że jest głupi bo nikt nie wie co kto dalej skończył do jakich szkół chodził i co robił a w cv nie trzeba wszystkiego pisać, pozory was kiedyś zgubią, nie każdy jest taki bezbronny jak wam się wydaje bo nic nie może a na liderze, kierowniku i dyrektorze się nie kończy o czym większość nie wie, dlatego liderzy i kierownicy pozwalają sobie na zbyt wiele, kumoterstwo, kolesiostwo i nepotyzm prowadzą do patologii na całym zakładzie, nigdzie nie ma uczciwości i sprawiedliwego traktowania, świńskie zachowania podłych polaków nie znają granic, pewne zachowania są celowe, dobija was spokój i opanowanie innych ludzi tym bardziej jak was olewają i nie reagują na wasze zaczepki, uznajecie to za dokuczanie, chory kraj chorzy ludzie, którzy nigdy nie widzieli większej wypłaty niż 2tys zł za takie grosze wygryzacie się nawzajem i myślicie że komuś krzywde zrobiliście z uśmieszkiem na ryju i to was pociesza, to jak gra z gołębiem w szachy :-)

er

choćby wszystkie składki były tam odprowadzane itd.Nigdy tam nie wrócę. Pracowałem tam ponad dwa lata na magazynie.Koleś który tam pracował a był zmiennikiem sprzedawał towar i wynosił baterie do pilotów w reklamówkach.Dostał jeszcze umowę na stałe ,a ja się musiałem zwalniać gdyż kombinatorzy z tpv dali mi gorszą umowę o pracę tj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi ok.400 zł netto i przenieśli na produkcje. Powiem jeszcze tyle że przyjmowałem i wydawałem towar .Nigdy się nie pomyliłem ani nie podpadłem no i jeszcze byłem uczciwym frajerem. N I G D Y więcej roboty w T P V.

monox

mam pytanie dotyczące umowy przez Grupe Progres, a nie przez TPV. przysługuje mi ubezpieczenie zdrowotne bądź urlop na żądanie ? jak

karolinka 777
@monox 27.06.2016 18:50
mam pytanie dotyczące umowy przez Grupe Progres, a nie przez TPV. przysługuje mi ubezpieczenie zdrowotne bądź urlop na żądanie...

Wszystkie składki są odprowadzane ; ubezpieczenie społeczne, zdrowotne,emerytalne,rentowe itp. urlop za przepracowanie miesiąca dwa dni, natomiast na żądanie po przepracowaniu pół roku.

e

Jeśli chodzi o dział księgowości to jak najbardziej w porządku. Myślę, że ciężko znaleźć w Gorzowie lepszą alternatywę jeśli kogoś interesuje kariera w finansach. Można bardzo dużo się nauczyć, a i zarobki nie są złe.

Jan

Niestety jest zle nawet ukraincy uciekają

Dobry pracownik

TPV hhmmmmmmmm nudna firma

Czlowiek

To ty chyba na montazu nie byłeś. Niech choć raz postawią cię na kręceniu śrub, ale całej instrukcji, a nie minimalnej części :) pozdrawiam.

DzikiDzik

Wczoraj mialem za soba pierwszy dzien w tpv na stanowisku pracownika produkcji. Wrażenia? Trafilem na linie 1A, lider linii, pan S. wydaje sie byc w porządku i wyrozumiala osobą. Co prawda po 8h stania nie liczac 20 min przerwy nogi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodza ale da sie żyć. Na jakies 2h trafilem na linie 5 na zastepstwo. Liderka tej linii to jakies chodzace nieporozumienie. Wreszczaca kobieta ktora sprawia wrazenie jakby jej sie jadaczka nigdy nie zamykala ,wieczne krzyki, awantury. Co prawda trafilem na pakowanie, co jest dla mnie plusem. Nie ma co narzekać na prace w ktorej nie wymaga sie zadnego wyksztalcenia, bo wkladac styropian do kartonu czy streczowac palete chyba nawet szympans by sie nauczyl. Moja rada dla narzekaczy, najpierw dajcie cos od siebie a potem zacznijcie wymagac. Pozdrawiam ludzi myslacych :)

Son

W zakładzie kierownicy wydali ciche polecenie liderom aby nie udzielali pracownikom urlopów na żądanie. Sprawa nadaje się do państwowej inspekcji pracy i tam też zostanie skierowana. Radze omijać ten zakład szerokim łukiem. O chamstwie liderów względem pracowników nawet nie wspomne, sporo o tym napisano, a i tak to jeszcze za mało.

J@P

Nie czysta gra tam jest na liniach pewni liderzy nie powinni tam pracować za słowa które wypowiadają do pracowników wszyscy to słyszą a nikt nie reaguje czyste chamstwo

bj

Bo to tajna wiadomość top secret jest he he.

reperman

!!!!UWAGA GRUŹLICA W TPV!!!! Są potwierdzone przypadki gruźlicy u pracowników TPV (zatrudnionych na stałe i pracujących tam od wielu lat). Podejrzenie najpierw padło na chińczyków ale lekarze szybko wykluczyli bo gruźlica z azji jest odporna na leki. Lekarz powiedział ,że musi być z Ukrainy. Bardzo prawdopodobne bo ukraińcy i chińczyki nie mają książeczek zdrowia i nie muszą mieć aktualnych badań okresowych. Kolejna oszczędność TPV a jakie zagrożenie dla pracowników. Powodzenia życzę.

karolinka 777
@reperman 03.02.2016 11:53
!!!!UWAGA GRUŹLICA W TPV!!!! Są potwierdzone przypadki gruźlicy u pracowników TPV (zatrudnionych na stałe i pracujących tam od...

Jakies głupoty piszesz, ja pracuje w tpv i o grużlicy nic nie slyszalam to są bzdury.

;-))))

Ale w czym doświadczenie??? W kłamaniu , produkcji bubla??? Marek jakie masz doświadczenie z TPV??? Na pewno nie zdobędziesz doświadczenia "przy procesach produkcji elementow elektronicznych". Nie ma tam żadnych standardów a jak wprowadzą jakąś norme to tylko po to by ją naginać. Podstawa ma być wyprodukowane i wysłane. Nie rób ludziom wody z mózgu. TPV to tylko montownia telewizorów tam nie trzeba nic umieć prócz pokory do przełożonych.

;-)

3,5tys??? Netto brutto?? Ani tak ani tak nie zobaczysz takich pieniędzy.

;-)

A jakie szkolenie oferuje TPV??? Poproszę o przykłady.

;-(

Marek co Ty piszesz?? Kto docenia pracownika w TPV??? Chyba ,że masz tam rodzinę wysoko ustawioną. No i kolejna bzdura jakie szkolenia?? Acha BHP no tak. Bzdury piszesz pewnie naganiasz ludzi do roboty. Żadnych szkoleń.Nikt nic Ci nie podpowie bi się boi ,że będziesz lepszy od niego.Jak tylko krzywo spojrzysz na dyra lub podpadniesz kierasowi jakiemuś zaraz polecisz. Poczekaj na ocenę roczną jak nie będziesz lizał od tyłu to dostaniesz standard TPV. Nikt nie patrzy co umiesz i co wiesz. Musisz lizać. Powodzenia. Chyba ,że to lubisz.

Luke8995
@;-( 26.01.2016 10:26
Marek co Ty piszesz?? Kto docenia pracownika w TPV??? Chyba ,że masz tam rodzinę wysoko ustawioną. No i kolejna bzdura jakie sz...

To prawda trzeba lizać dobrze, dużo plotkować, obgadywać innych i mało robić, wystarczy stwarzać pozory, niedopytywać o nic, nie liczy się to że nowy pracownik jest zmotywowany i chce się wszystkiego dowiedzieć nauczyć, jeśli pyta o wszystko to robią z niego głupka że nic nie wie, a ci co nie pytają bo udają że wszystko wiedzą tak na prawdę nic nie wiedzą są uznawani za mądrzejszych że niby już wszystko wiedzą bo nie pytają, ten kto dopytuje i szybko się uczy naraża się pracownikom, którzy dłużej tam robią, ci z kolei chcąc wygryźć nowego potencjalnie lepszego skarżą i wymyślają głupoty do kierownika i dyrektora, wtedy nowy pracownik naraża się wszystkim czy chce czy nie to już i tak staje się nieuniknione że wyleci z pracy, głupki się utrzymają

Luke8995x
@Luke8995 05.08.2016 23:36
To prawda trzeba lizać dobrze, dużo plotkować, obgadywać innych i mało robić, wystarczy stwarzać pozory, niedopytywać o nic, ni...

Właśnie na tym dziale gdzie liderem jest J.S i kierownik Straszak :-) panuje metoda "na krzywy ryj - pozory" na niby serwisie gdzie stoi się na taśmie i odkręca śrubki z telewizoryów mają wyrobioną metodę "na wykształciucha" tam pracują komuniści co dorabią do emerytury i młodzi geje studenci ci mają metodę taką że jak przyjdzie ktoś nowy to przy tym nowym tak żeby słyszał prowadzą konwersację niby na poziomie robiąc z siebie uczonych, ci młodzi zwracają się do emerytów panie profesorze, wszystko jest ustawione :-) po to żeby nowy pracownik czuł respekt i był posłuszny tak żeby można było się nim wyręczać bo przecież jak pan profesor czy niedoszły wakacyjny student ma odkręcać śrubki i rozbierać telewizory, przecież on od tego nie jest, więc stoi cały dzień i się obija a nowy zasówa za wszystkich a na koniec dnia słyszy jak się przechwalają ile to oni nie zrobili - czyimś wysiłkiem ale o tym to już nie powiedzą, co najlepsze okazuje się że panowie profesorowie doili, krowy za komuny i skończyli zaledwie OHP albo szkołę specjalną :-) kto mądrzejszy od razu się skapnie że to zwykli krowiarze a nie ludzie wykształceni

kasiaws

Ludzie dajcie sobie spokój z tymi Chinolami.. Niech wypieprzają do Azji i ryż uprawiają

Zawiedziony

Odradzam pracę w tym zakładzie. Na każdej płaszczyźnie wszechobecne donosicielstwo - do tego podparte kłamstwem.Jedyną możliwością awansu jest znaleźć na kogoś haka i go wygryźć. O koleżeństwie nie ma mowy jeżeli chcesz zajść wyżej. Rotacja olbrzymia. Ciągle słyszysz ilu tu już pracowało - pytanie czemu już nie pracują. Generalnie fabryka się uwstecznia. Bardzo krótkowzroczna dyrekcja. Ciągła atmosfera ,że minimalizuje się straty. O inwestycjach i rozwoju nie ma mowy chyba ,że fotele dla dyrektorów.

reperman

Kadra kierownicza w TPV to inteligencja na poziomie wywalonego z pracy listonosza np z Bogdańca. To taki najmądrzejszy. Im wyżej tym gorzej. Odradzam prace w tym zakładzie. Wałki jakie robią chińczyki na UE w tej fabryce to pikuś w stosunku do tego jak ich przekręcają dyrektorzy tej fabryki. Mam tylko nadzieję ,że UE zniesie cło na telewizory. Acha i jeszcze paru żółtych otworzyło firmy(ACCUSERVICE) które za przyzwoleniem dyrekcji doją TPV to inny temat.

reperman

Ciekawostką w TPV są wizytacje ich właścicieli czyli Chińczyków. Dosłownie jak za komuny. Gdyby mogli malowali by trawę na zielono. Ukrywają zepsute telewizory gdzie tylko można, oszukują na monitorach wyświetlających aktualny stan produkcji. A na PCBA kierowniczka jakości z dyrekcją wprost potrafi powiedzieć "jakby pytali to nie musicie im prawdy mówić". Rynek zachodni wycofał sie z telewizorów marki PHILIPS. Dlaczego??? Bo duża partia trafiła do nich bez niemieckiego menu. Ups!!! W zeszłym roku na kolanach prosili ludzi by pracowali bo mieli zbyt. Teraz na kolanach proszą by ktoś u nich składał jakieś telewizory choćby marki UTOK.

reperman

TPV jak tylko zwalnia produkcja zwalnia ludzi. W słupkach przed chinczykami firma wygląda bardzo dobrze ale to co produkuje to jeden wielki za drogi złom na rynku. Obcinając koszty na pracownikach (czyli minimalna płaca,pozbywanie się ludzi w niksoprodukcyjnych okresach) ekonomicznie wygląda dobrze. W tej firmie począwszy od liderów skończywszy na dyrekcji wszechobecne są koneksje (rodzinne , znajomości ,kochankowie). Customer service ma przyszłość bo przy tej ilości bubla będą mieli co robić a to też obcinanie kosztów bo w niemczech kasowali ich tyle za naprawy ,że śmiało mogą przekręcić chiny na trochę kasy.

Wiktor

soboty zabrali za wolne jeden do jednego chyba kadry powinny naliczac inaczej prawo sobie zycie sobie

ania

Gdy pracownik się nie nadaje to zwalniają po tygodniu , lub po dwóch a nie całą linie po czterech miesiącach, po prostu potrzebowali pracowników tzw.sezonowych .

Scheuren

To jak wytłumaczysz Igorze zwolnienie wszystkich ludzi agencyjnych? Całej linii za wyjätkiem 5-ciu osób mających umowę z TPV?Nikt się nie nadawał?

aga

Najgorszy zakład w Gorzowie ,na 3-4 miesiące zatrudniają i do widzenia ,takie to prezenty TPV robi pracownikom na święta WYPOWIEDZENIE.Nie ma co zawracać sobie głowy tą firmą.

jagoda

Niedawno ogłaszali ,że potrzebują pracowników , jezdzili po wiochach i rekrutowali ludzi, nawet z Ukrainy ściągnęli pracowników i co? minęło kilka miesięcy i po pracy, zwalniają ludzi na same święta , ale w tpv to tradycja, koniec roku i na bruk, tak jest co roku, najgorszy zakład w Gorzowie.

scheuren

To prawda nasza linia dziś poleciała prezent na mikołajki

nicki

Z okazji zbliżających się świąt, w tpv zaczynają zwalniać. Dzisiaj zlikwidowano 2 linie, docelowo chcą się pozbyć 300 osób.

oko

a jeżeli chodzi o przeważnie panów inżynierów to jedne mówi że tak nie można robić a drugi przyjdzie i opowie że można :D a panie od jakości szukają problemu w niczym, zabawnie czasem jest :D

oko

Trzeba nauczyć się tam pracować i tyle, nie brać do siebie to co do ciebie mówią np. źle podpinasz przewody, brak śruby. Wystarczy dobrze wykonywać pracę i nie dać sobie wejść na głowę :) Są różne dni, raz dobre raz złe, zależy też od modelu telewizora czy dobrze się będzie pracowało, ale z liderami macie racje :D Brak jakiejkolwiek wiedzy o kierowaniu pracownikami, ciągłe straszenie naganą ( hahaha ) Myślą że są na stanowisku to wszystko mogą, i te poniżajace pytanie "mogę wyjść do toalety? " i ich odpowiedź z wielką łaska tak możesz, ale za chwile

Werty

Cześć, czy jest ktos w stanie podać nr telefonu do działu kadr z Tpv w Gorzowie ?

qwd

Wolą Ukraińców zatrudnić, niż Polakom więcej zapłacić,śmiech na sali z takim pracodawcom.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

kazdy czlowiek jest inny, ale żaden nie jest lepszy ani gorszy od pozostałych... tak wiec ci ludzie z Ukrainy też chcą godnie pracować.. a więc pracują, przykładają sie do swojej pracy, nie narzekaja na każdym kroku.. - a polacy narzekać potrafią na liderów kierownikow... choć najczęsciej wtedy, gdy zostaną skarceni za nierzetelne wykonanie swoich obowiązkow.. (choć nie usprawiedliwiam wyższych zwierzchników, którzy nie mają szacunku do "operatorów") ufff dobrze ze są tez liderzy, ktorzy szanują swoich pracownikow!! a tak w żartach jak ktoś nie jest niezadowolony to musi zmienić prace:) jak to Pan Prezydent mawiał..

kasw.

Moja opinia na temat PTV .. Jak dalej będą tak traktować ludzi to sami Kieorwnicy i łanie o dwóch nogach pozostaną. Zero odpowiedzialności za pracownika... Jeszcze chamskie teksty ... Brak zrozumienia ze strony liderów i kierownictwa .. Ze jestesmy ludżmi nie robotami.. tam liczy się tylko ilośc .. nie jakość.. zjoby dostaje operator lini produkcyjnej.. kurwa za co? sie pytam ... za łupieo kierwnika co podkręca prędkośc .. za liderów co nie zawsze się znają na tym co tłumaczą.. kazdy jest z nas człowierkiem.. kobieta kobiete powinna zroumiec .. a nie jak okres ma nie moze sie przewinac lub cos podlozyc.. szczyt chasmtwa.. albo napic sie mozna .. po hu.. te dyspozytory dla kierownictwa.. nawet człowieku bys dobrze pracował to i opierdol dostaniesz ,,, bo nie w jej stylu' szma... jedna ....ODRAZU MOSTU NIE ZBUDOWANO!!! a gdzie drzewo rąbią tam i wior sie sypie....kierownictwo te łanie powibijała bym w piewsszej kolejnosci...,, nie sztuką jest pokazać gdy linia pomału chodzi..ku... ciekawe czy by wyrobiłam 7 odzin.. WIEDZMA JEDNA... jeszcze kierownictwo i liderzy nie do naruszenia są...tosz to o pomstę do nieba wzywa... PANIE WIDZISZ I NIE GRZMISZ..BY TAK PIORUN LUB GRZMOT NIE NAD JEDYM LIDEREM I KIERWONIKIEM BŁYSNA ... to istny obóz pracy !! kołchoz!!! jeszcze posrednik TU MNIE SMIECH OGARNIA Gdzie w Polsce posrednictwo? Czy my Anglia jestesmy? gdzie rozumy Polakow by u Chinczyka pracowac? kierownictwo i cala elita to PRZYDUPASY CHINOLA!!!

Zostaw opinię o TPV - Gorzów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TPV