PB MARGO
3 35 5 1

Opinie o PB MARGO

Filtruj opinie po kryteriach:

Michał
 Opinia

KRD i wszystko wiadomo tylko można wtopić jako podwykonawca

Pomocna?
Tak1Nie
Persona
 Opinia

A to dziwne, u mnie nie było nigdy żadnych poślizgów z wypłatą, może drobny raz, ale to wszystko.

Pomocna?
Tak1Nie1
Piotr33
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Persona 08.05.2019 05:22

To chyba pracujesz w innym MARGO. Na pewno nie w PB MARGO w Gdyni. Raczej to w tej firmie nigdy wypłaty nie są na czas. :) No chyba że spełniasz kryteria jak poniżej: -jesteś osobą użalającą się nad sobą oraz swoimi problemami finansowymi wynikającymi z: posiadania samodzielnego kredytu mieszkaniowego; nie jesteś osobą zamężną; bądź co gorsza samotnie wychowujesz dziecko. Po spełnieniu któregoś z kryteriów jest szansa na wypłatę jakieś 5 dni po terminie. Przy czym nie zapomnij, że o powyższych kryteriach musi wiedzieć prezes i jego świta. Jeżeli jednak żadne w/w kryteriów nie wystąpią to nie licz na pieniądzę szybciej niż przed 30. albo i póżniej :) Pozdrawiam Piotr Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Gość
 Opinia

A pracowbikom placa? Pustki tam w biurach widzialem bedac w biurze sprzedazy..

Pomocna?
TakNie
tj
 Opinia
@Gość 24.12.2018 10:07

Kto to wie, raczej płacą ale z dużym opóźnieniem.

Pomocna?
Tak4Nie
iji
 Opinia
@tj 02.01.2019 13:52

Za grudzień płacili swoim pracownikom w lutym, miesiąc opóźnienia to minimum. Gdzie tu kodeks pracy!

Pomocna?
Tak3Nie
oje
 Opinia
@iji 25.02.2019 22:26

opóźnienie było w wypłacie tej oficjalnej części pensji, a co z tą drugą to nie wiadomo..

Pomocna?
Tak4Nie
No
 Opinia

Dominik jak kogoś stać na adwokatów o 5% wartości sporu

Pomocna?
TakNie
No
 Opinia
@No 29.10.2018 16:22

Sam adwokat co najmniej 7500 zł

Pomocna?
TakNie
Dominik
 Opinia

Niewypłacalni są trzeba wszystko załatwiać przez sądy

Pomocna?
Tak7Nie
Podwykonawca
 Opinia

UWAGA PODWYKONAWCY PB MARGO !!!!!!!!!!!!!! Policja z Redłowa prowadzi postępowanie przeciwko MARGO za wprowadzenie Podwykonawców w błąd i złe zarządzanie swoim majątkiem. Coś zaczyna się dziać. Walcie na komisariat w Redłowie. To będzie wielka afera. Jak się zjednoczymy to może coś odzyskamy. Powiadomcie wszystkich poszkodowanych.

Pomocna?
Tak20Nie
Jabol
 Opinia
@Podwykonawca 31.08.2018 19:30

podobno info o postępowaniu Policji z Redłowa to fake, dobrze byłoby to uwiarygodnić (czy to prawda czy nie). ja też -jako mieszkaniec jednego z osiedli wybudowanych przez Margo - nie darzę tej firmy sympatią, ale jakiś obiektywizm się należy

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Jabol 10.09.2018 06:43

Kolega był na przesłuchaniu. Co mam Ci przesłać skan wezwania?

Pomocna?
Tak4Nie
anonymous
 Opinia
@anonymous 11.09.2018 21:41

Wiadomo czy to postępowanie w sprawie, czy przeciwko komuś i na jakim jest etapie?

Pomocna?
Tak1Nie
Hydraulik Oszukany
 Opinia
@Jabol 10.09.2018 06:43

Jabol kto Ci płaci za komentarze? To się czuje na odległość.

Pomocna?
TakNie
Podwykonawcy
 Opinia
@Podwykonawca 31.08.2018 19:30

Czy podwykonawcy wykonawcy którzy mają nie zapłacone za pracę tez mogą się zgłaszać ? Margo inwestor PROECONOMICUS wykonawca My podwykonawcy

Pomocna?
TakNie
Jabol
 Opinia
@Hydraulik Oszukany 20.09.2018 21:19

Nikt Kolego, zwyczajnie osoba ktora była zainteresowana opisaną sytuacją, zadzwoniła na Policję. Tam odpowiedziano jej, że postępowania w sprawie nie ma. Jest kilka możliwości na wyjaśnienie: - opisany fake - Policja nie musi nikogo trzeciego o swoich postępowaniach informować - póki co toczy się rozpytywanie w sprawie

Pomocna?
TakNie
Hydraulik Oszukany
 Opinia
@Jabol 23.09.2018 08:01

Jabol kwestia kilku tygodni dowiesz się więcej. Widzę, że jesteś po ciemnej stronie mocy. Ile srebrników kosztuje takie wazeliniarstwo?

Pomocna?
TakNie
Jabol
 Opinia
@Hydraulik Oszukany 24.09.2018 14:52

:) słowo ci daję, że mylisz się.. mieszkam na Osiedlu Gdańskim w Pępowie, wybudowanym przez Margo i mam z nimi na pieńku: bez powiadomienia mnie zmienili umowę deweloperską. napisz do mnie na maila: radjabstat@gmail.com ; podam ci link do strony która stworzyłem na znanym portalu społecznosciowym (tutaj nie mogę bo gowork kasuje posty z linkami)

Pomocna?
TakNie
Hydraulik Oszukany
 Opinia
@Jabol 23.09.2018 08:01

Zainteresowani powinni się zgłaszać do Prokuratury Rejonowej w Gdyni. Tam jest prowadzone postępowanie. wydaje mi się, że SZANOWNY WIELCE zresztą PAN PREZES zarobił podwójnie: raz nie płacąc za faktury, drugi raz odliczając podatki. A to już kwalifikuje się jako przestępstwo. Sądy za kradzież batonika potrafią posadzić. Może za miliony też chociaż pogrożą palcem. A może coś więcej?

Pomocna?
Tak2Nie
Dominik
 Opinia
@Podwykonawca 31.08.2018 19:30

Podaj namiery do siebie

Pomocna?
TakNie
Podwykonawca
 Opinia
@Dominik 09.10.2018 15:12

Do czego potrzebne ci do mnie namiary ?

Pomocna?
TakNie
Podwykonawca
 Opinia
@Podwykonawca 09.10.2018 19:07

Jeśli jesteś od PROECONOMICUS to powinieneś wiedzieć kim jestem . W jakim celu chcesz się skontaktować?

Pomocna?
TakNie
Dominik
 Opinia
@Podwykonawca 09.10.2018 19:07

Byłem u niego podwykonawca pieniedzy nie wypłacił wezwanie wysłałem teraz idzie pozew do sądu

Pomocna?
Tak1Nie
mlotek
 Opinia

Dobry byl numer jak przed wakacjami przyszedlem do prezesa po zalegla kase za hotel na Helu (niezaplacone moje 3 ostatnie faktury) i uslyszalem od tej jego pani, ze teraz oni nie maja czasu bo zaraz wylatuja na wakacje a poza tym to nie ma kasy, ale moze kiedys operator hotelu mi zaplaci ze swoich pieniedzy ... itp. potem chyba sie zorientowala co powiedziala, wiec dodala: no musimy na te wakacje leciec bo to juz dawno zaplacone i kasa by przepadla ;-))))) i to jest ich podejscie do wszystkich

Pomocna?
Tak4Nie
Oszukany
 Opinia

Pokrzywdzenie Pracownicy i Podwykonawcy zjednoczmy siły i razem może coś wywalczymy. W jedności siła! Razem więcej zyskamy w sądzie, prokuraturze, gazetach, telewizji (program Jaworowicz, TVN Uwaga, Państwo w Państwie), itp. Trzeba tylko walczyć i mieć dowody. Znam przypadek z Pruszcza Gdańskiego, że znany deweloper ma postawione zarzuty karne i sprawa jest w sądzie karnym. Stwórzmy wspólny front.

Pomocna?
Tak16Nie
Ezo
 Opinia
@Oszukany 13.06.2018 18:48

W jaki sposób się kontaktować?

Pomocna?
TakNie
Xzv
 Opinia
@Ezo 15.06.2018 19:46

Dostaje powiadomienia o nowych opiniach po czym nie widac ich na stronie czy sa usuwane ?

Pomocna?
TakNie
xyz
 Opinia
@Xzv 28.06.2018 10:39

ja czasem dostaje z opoznieniem wiec opinie sa ale powiadomienie dotyczy opinii sprzed tyg stad moze byc takie bledne wrazenie ze opinia zostala usunieta

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie
Ert
 Opinia

Mnie też oszukali na hotelu hel i to na nie małe pieniądze a wymyślanie poprawek to ich pierwsze skrzypce w firmie

Pomocna?
Tak4Nie
Ziomek
 Opinia
@Ert 06.07.2018 10:44

A jakie powody nie placenia? Co sie dzieje z ta firma niby miala stanac juz na nogi

Pomocna?
TakNie
MS
 Opinia

Może Państwo coś wiecie odnośnie inwestycji w Pępowie? Czekamy już ponad 8 miesięcy na odbiór głupiego jednego szeregu. odbiór miał być w grudniu 2017. Żadnych konkretnych informacji. Całkowity brak szacunku do klienta...

Pomocna?
Tak16Nie
Err
 Opinia

Mam pytanie co do inwestycji na helu czy mogą sie wypowiedzieć podwykonawcy mieliście zapłacone za wykonaną pracę?

Pomocna?
Tak2Nie
TTT
 Opinia
@Err 02.08.2018 07:15

Nie płacą, wezwania do zapłaty a potem sąd.... Z daleka od nich, nie wywiązują się z umowy- same problemy Jeśli nie zapłacą transzy- wstrzymywać prace- to jedyna możliwość.

Pomocna?
Tak1Nie
A
 Opinia

Pisałam już wcześniej: Czy ktoś może mi udzielić informacji jak mieszka się w Willa Syrena w Elblągu. Będę wynajmować tam apartament i z chęcią poznam nowych sąsiadów. Chodzi mi o okolicę, same apartamenty.

Pomocna?
Tak4Nie
Łopata
 Opinia

Prywatny folwark. Calkowity brak poszanowania pracownikow i podwykonawcow. Wieczne szukanie pretekstow i "dziur w calym" zeby tylko komus nie zaplcic i nie wywiazac sie z zobowiazan. W tej firmie kazdy powod jest dobry aby komus nie zaplacic, a jak juz nie ma sie do czego przyczepic to zawsze mozna uslyszec prosta odpowiedz ze "nie ma pieniedzy". Wszystkie platnosci, zarowno dla podwykonawcow jak i pensje dla pracownikow opoznione (pensje kilkanascie dni a przelewy dla podwykonawcow kilka miesiecy). Wiecznie nie ma kasy. NIe ma z kim rozmawiac. Teraz jeszcze wkopali sie w inwestycje hotelu na Helu, ktorej nie moga ukonczyc z powodu braku kasy - nie wiem czy jest jakakolwiek szansa aby podwykonawcy tego hotelu zobaczyli jakiekolwiek pieniadze.

Pomocna?
Tak5Nie
Zuzanna
 Opinia

@anonymous przypominam, że na forum nie jest dozwolone podawanie imion, nazwisk ani innych danych jakichkolwiek osób. Jest to niedozwolone przez regulamin forum, a takie wpisy są zgłaszane do administratora i mogą być usunięte. Proszę również o nieobrażanie nikogo. Pozostawiam link do zasad serwisu: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
TakNie
Ann
 Opinia

Czy ktoś może mi udzielić informacji jak mieszka się w Willa Syrena w Elblągu. Będę wynajmować tam apartament i z chęcią poznam nowych sąsiadów. Chodzi mi o okolicę, same apartamenty.

Pomocna?
TakNie
Oszukany
 Opinia

Ostrzegam wszystkich którzy chcą w jakiś sposób pracować lub współpracować z Margo. To jakaś patologia!!! Podwykonawcom nie wypłacają przynajmniej 10% należnej kwoty, średnio jest to milion złotych na każdej budowie. Od pierwszego dnia wszystkie papiery robią jako procesowe, tak żeby w sądzie mieli podkładkę. Współpracowałem na 5. budowach. Nikogo nie rozliczyli do końca. Prezes bez honoru i jakichkolwiek zasad. Kierownicy uczciwi, ambitni i honorowi zaraz odchodzą. Zostają ci co razem z prezesem lubią upodlać podwykonawców.

Pomocna?
Tak12Nie
Martyna
 Opinia

Zastanawiająca jest ta cisza na forum!!

Pomocna?
Tak4Nie
agnieszka
 Opinia

pracodawca bardzo nieuczciwy w stosunkach pracownik-pracodawca. nie placi pracownikom (lub wyplaca obnizone pensje). brak szacunku do drugiego czloweika. wydawanie pieniedzy na prawo i lewo, nieudane inwestycje ,ale dla pracownikow pieniezy nigdy nei ma. taka tragiczna sytuacja finansowa ,ze tylko czekac keidy zawiną sie z rynku.

Pomocna?
Tak13Nie
Zmartwiona
 Opinia
@agnieszka 11.05.2018 13:50

Jak rozumiem przedsiębiorstwo Margo znajduje się w złej sytuacji fiansowej, zatem nie warto kupować mieszkania od tego dewelopera?

Pomocna?
Tak1Nie
majkel
 Opinia
@Zmartwiona 17.05.2018 20:49

Budowa mieszkań jest finansowana z kredytów bankowych więc tu nie powinno być problemów.

Pomocna?
Tak1Nie
Cvcv
 Opinia

Najlepsza firma ever!

Pomocna?
TakNie
Maj
 Opinia
@Cvcv 15.05.2018 23:35

Ważne że są zadowoleni pracownicy :)

Pomocna?
Tak1Nie
beti
 Opinia
@Cvcv 15.05.2018 23:35

dobrze pracowac w takiej firmie

Pomocna?
Tak1Nie
anonymous
 Opinia
@beti 17.05.2018 21:08

Masz racje beti

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@agnieszka, czy w momencie wypłacania obniżonych pensji, PB MARGO wyjaśnia Ci powód dlaczego tak się dzieje? Może bezpośredni wpływ na to ma aktualna sytuacja wewnątrz tej firmy? Bardzo Cię proszę o zajęcie zdania w tej kwestii, zainteresujesz nim innych użytkowników tego forum, którzy poszukują informacji o tym pracodawcy.

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@Jurek, jaka relacja łączy Cię z PB MARGO? Dysponujesz ważnymi informacjami dotyczącymi tej firmy. Czy możesz je w jakiś sposób potwierdzić lub powiedzieć, co przyczynia się do sytuacji, którą opisałeś w swoim wpisie?

Pomocna?
Tak3Nie
Vvv
 Opinia

Jakie opinie o odbiorami na budowach ?

Pomocna?
TakNie
Heniek
 Opinia

Witam Mam propozycję współpracy z Margo na jednej z ich budów. Czytając komentarze aż włos sie jeży na głowie czy naprawdę wykonawcy mają aż taki problem z płatnościami, czy może sytuacje miały miejsce już jakiś czas temu a teraz jest wszystko w porzadku ?

Pomocna?
Tak2Nie
kierownik budowy
 Opinia
@Heniek 17.02.2018 09:19

Odradzam współpracę. Pracowałem w Margo jako kierownik budowy. Zrezygnowałem. Miałem już dość ściemniania podwykonawcom kiedy wreszcie im zapłacimy. Ja swojego wynagrodzenia też nie dostałem do końca. Firma zalega mi za 3 miesiące. Byłem u prawnika. Oddaję sprawę do sądu. Sam oceń czy warto współpracować - po moich doświadczeniach za przedpłatę 100% może warto ...

Pomocna?
TakNie
Heniek
 Opinia
@kierownik budowy 20.03.2018 13:09

Witam Na jakiej budowie byl Pan kierownikiem jeśli można zapytać. Wydaje mi sie z wypowiedzi iż nie chodzi o odległe czasy ... czyli opinie o współpracy z nimi sa aktualne..

Pomocna?
TakNie
Adi
 Opinia
@Heniek 17.02.2018 09:19

O ile wiem to firma ma nowe inwestycje więc płynność finansowa powinna być zachowana.

Pomocna?
Tak4Nie
Xyz
 Opinia
@Adi 21.03.2018 11:01

Nowe inwesycje to fakt ale zawsze byly jakieś inwestycje i zawsze ten sam problem brak kasy

Pomocna?
TakNie
Jurek
 Opinia
@Heniek 20.03.2018 15:27

w Pępowie na budowie Osiedla Gdańskiego co rusz zmienia się kierownik. Opóźnienie oddania segmentu B sięgnęło już 6 miesięcy

Pomocna?
TakNie
Derek
 Opinia
@Jurek 29.03.2018 06:36

Jurek czy jesteś stróżem?

Pomocna?
TakNie
Jurek
 Opinia
@Derek 04.04.2018 12:58

hahahahha :) , nie ale jestem tam codziennie i dużo wiem z różnych źródeł

Pomocna?
TakNie
Zx
 Opinia
@Jurek 05.04.2018 09:05

Jak z płatnościami na pepowie ?

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@Xyz, warto rozwinąć Twój wpis o PB MARGO. W jakiej sytuacji wewnętrznej aktualnie znajduje się ta firma? Czy jesteś nadal jej pracownikiem? Jakie przedstawia się Twoje całe doświadczenie z tym pracodawcą?

Pomocna?
TakNie
Tymek
 Opinia

Wiecie na jakiej budowie maja najwiekszy bajzel ?

Pomocna?
TakNie
dawny pracownik
 Opinia

Jestem w szoku, spotkałem ostatnio byłego pracownika tej firmy i jakoś wspominaliśmy te czasy kiedy ja również pracowałem tam dobrych lat temu i czytając te opinie uważam, że nic się nie zmieniło. Nadal firma jest taka jak była, a już nie wspomnę, że kilku dobrych na prawdę dobrych kierowników budów i majstrów z dłuższym stażem zwolniło się na przełomie pół roku plus do tego dziewczyny z biura obsługi klienta notorycznie wymieniane i wykorzystywane finansowo. Z tego co się kiedyś dobrze mówiło, że to taka firma rodzinna itp. to teraz to już na pewno rodzinna. Stanowiska kierownicze obsadzone przez rodzinę. Szkolenia- jakie szkolenia, tam nie istnieje takie słowo, czy inwestowanie w pracownika. Nie polecam pracodawcy. -nie płaci na czas to podstawa -brak szkoleń -brak integracji -praca w dni wolne(nie płacone) -umowy śmieciowe -min. państwowe na konto reszta w kopercie ( dzień koperty wiecznie opóźniony) -brak kontaktu z szefem, odsyłanie do dyrektorów i wiele innych ale to już było pisane... reszty nie będę powtarzać co było pisane bo komentarz został usunięty nie wiem z jakiego powodu. Nie żałuję, że odszedłem sam i pozdrawiam tych co byli silni i zrobili to samo co ja.

Pomocna?
Tak12Nie
Kasia
 Opinia
@dawny pracownik 21.02.2018 15:31

Ciekawe kiedy znów zniknie

Pomocna?
TakNie
Vvv
 Opinia

Gdzie sie podzial ostatni komentarz dosc dlugi w ktorym mowa byla min. O kierowniku budowy czytaj siostrzencu o sekretarce teraz sprzedajacej mieszkania ? Dlaczego usuwane sa wpisy ?

Pomocna?
Tak5Nie
mch2
 Opinia
@Vvv 20.02.2018 16:18

Niezgodne z regulaminem?

Pomocna?
TakNie
mch2
 Opinia
@Vvv 20.02.2018 16:18

Niezgodne z regulaminem?

Pomocna?
TakNie
dawny ziom
 Opinia
@mch2 21.02.2018 09:12

napisałem nową ale to prawda co było wtedy pisane. Wykasował portal najwidoczniej firma ma coś na rzeczy.

Pomocna?
TakNie
mch2
 Opinia
@dawny ziom 21.02.2018 15:32

Nie rozumiem Ciebie. Co do firmy to można pisać co się chce (zgodnie z prawdą) ale co ma do tego kto tam pracuje, to portal o firmach a nie ludziach? Pewnie dlatego opinia została wykasowana.

Pomocna?
TakNie
Kasia
 Opinia
@mch2 21.02.2018 09:12

Nie sądzę same suche fakty

Pomocna?
TakNie
roboty wykonczeniowe m.in Srebrny Stok
 Opinia

Też wszystkich ostrzegam - ew. podwykonawców . Od wielu lat ciągle to samo. Do przedostatniej faktury wszystko jest niby ok. Płacą z poślizgiem ale płacą . Przy ostatniej fakturze , nie będzie pozytywnego odbioru , same usterki itd aby nie przyjąć prac i nie zapłacić. Jeżeli jesteś mocny możesz walczyć w sądzie. Jeżeli jesteś przeciętnym podwykonawcą to masz problem i brak kasy. Dyrektor najpierw obiecuje , że wszystko załatwi a potem zasłania się właścicielem, do które niema dostępu bo unika wszystkich. Takie przekręty

Pomocna?
Tak2Nie
wykończenie
 Opinia
@roboty wykonczeniowe m.in Srebrny Stok 12.01.2017 12:55

Albo Dyrektor Ci powie , że zapłaci Ci końcową fakturę jak podpiszesz umowę na inny etap robót na innej problematycznej budowie. I tak zawsze będziesz w plecy . Dlatego nikt nie chce współpracować. Liczy się tylko wynik finansowy a nie współpraca. Kierownictwo też nie ma wpływu na decyzje dyrektora.

Pomocna?
Tak1Nie
Kasia
 Opinia
@roboty wykonczeniowe m.in Srebrny Stok 12.01.2017 12:55

Czyli odbiory sa ustawione ?

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@DR, Twoje podejście do PB MARGO jest pozytywne, takie przynajmniej ma się odczucia po lekturze Twojej opinii. Zazwyczaj jest tak jak mówisz i w każdym miejscu pracy zdarzają się lepsze i gorsze okresy. Mógłbyś napisać w jaki sposób pracodawca docenia wysiłki swoich pracowników? Czy organizowane są szkolenia dzięki którym możliwe jest zdobywanie nowych kwalifikacji?

Pomocna?
TakNie
DR
 Opinia

Firma jak firma. Albo ktoś się w niej odnajdzie lub nie. Kwestia podejścia. Przede wszystkim jak się jest merytorycznym i ma argumenty to wszystko można załatwić. Nie ma co się stresować i narzekać. To tylko praca, w każdej są milsze i gorsze dni. Trzeba robić swoje i jest ok.

Pomocna?
Tak9Nie

Zostaw opinię o PB MARGO - Gdynia

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PB MARGO