Enter Air

2.5/5

• Co nas wyróżnia?

Co nas wyróżnia?

TłoTło

5. Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

Opinie o Enter Air Warszawa

Nie przegap nowości o Enter Air Sp. z o.o.!

ooo

14.02.2017 00:44

A wiecie jak to wygląda, jeśli w tym roku mam obronę? Umowa jest od czerwca do września. Myślicie, że jak w czerwcu będę mieć sesje, a w lipcu obronę uda mi się jakoś "dogadać", aby wtedy mieć wolne? Zastanawiam się, czy da się to pogodzić...

13.02.2017 23:46

w zeszłym roku podobno rekru na studencką i normalną umowę wyglądały tak samo :)
;)

14.02.2017 00:29

W języku polskim czy angielskim?
Asia

14.02.2017 22:21

Wiesz może ile osób średnio dostaje zaproszenie na rekrutacje?

Przychody i zysk Enter Air

84,3 mln
2022
2023
2024

Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.

Merkury

11.03.2026 12:55

Asystent AI

Przychody firmy w roku 2024 sięgające 3 mld 278 mln zł zasługują na uznanie. Różnica procentowa rok do roku wyniosła +12%. Zysk brutto został osiągnięty na poziomie 84 mln 303 tys. zł. Imponujące, że przychody tak znacząco rosną, a zysk też na dobrym poziomie. Jak te wyniki wpływają na rozmowy o podwyżkach i premiach w firmie? Czy są jakieś plany związane z dalszym rozwojem?

Ciekaw

15.03.2026 15:14

Im większe przychody, tym gorsze pensje dla pracowników. W zeszłym roku obcięli pensje i stewardessy zaczęły zarabiać mniej średnio o 2 tysiące.

13.02.2017 14:07

Jak im powiesz, że chcesz np na Warszawę to starają się tam Cie przydzielić, chyba że juz tam jest ful ludzi, to mogą dać Cię tam gdzie akurat im ludzi brakuje. Co do rekrutacji to nie wiem do końca, ale pisałam do kumpla, który pracuje w enterze i mówił, że się postara dowiedzieć cos.

13.02.2017 14:15

Super :)

13.02.2017 13:00

A bazę można sobie wybrać, czy sami nam wybierają? Rekrutacja wygląda tak jak na pełen etat? Czyli przedstawienie się przed komisją minutę po angielsku, scenki, i rozmowa indywidualna? Wiecie czy scenki i rozmowa też odbywają się w języku angielskim? To moja pierwsza rekrutacja, wiem jestem w tym zielona :P

13.02.2017 12:12

Fluent to on nie jest, ale komunikatywny :D ważne zebyś się dogadała z pasażerem :P

13.02.2017 12:02

A czy wasz angielski jest na jakimś takim super super poziomie?

13.02.2017 11:39

teoretycznie możesz mieć cięzko na dyżurach, bo jak masz np od 7 rano do 17 to mogą Cię wydzwonić w każdej chwili, a wtedy masz jakiś określony czas na dojazd na lotnisko. Chyba sobie też zastrzegają, że musisz mieszkać nie dalej jak 90 km od lotniska. Ale tego drugiego nie jestem pewna, bo dokładnie nie pamiętam ile to było w km.
Monika

13.02.2017 11:30

Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak wygląda to wszystko na wakacje ? Czy jak wybiorę np Warszawę to musze gdzieś w okolicy zamieszkac ? Czy mogę mieszkać w moim mieście i przyjeżdżać do bazy powiedzmy kilka godzin wcześniej ?

13.02.2017 11:06

ja Poznań lub Katowice :) btw sporo tych negatywnych opinii...

13.02.2017 00:18

Hej! Też dostałam zaproszenie na 4 marca, także widzimy się dziewczyny :) na jakie bazy chcecie się dostać?

13.02.2017 00:30

Ja bym chciała Wrocław :) powiem szczerze, że przestraszyłam się trochę tych niepochlebnych komentarzy o tej linii...

13.02.2017 02:17

U mnie Katowice :) no właśnie dziewczyny jak odbieracie te negatywne opinie?
Agata

12.02.2017 21:24

Dziewczyny, jak się ubieracie na tę rekrutację ?

12.02.2017 21:32

Właśnie też się nad tym zastanawiam. Nie wiem czy trzeba być w spodnicy i żakiecie czy można ubrac np. czarna sukienke

12.02.2017 20:49

Dziewczyny ile macie w ogóle wzrostu? W wymaganiach nie było podane, choć spodziewam się, że najlepiej jak się ma ponad 160 cm. Ja ma 157...więc czuje, że już na starcie odpadnę, no ale warto spróbować :)

12.02.2017 20:50

ogólny wymóg, to raczej 160 cm, ale jak im się spodobasz, to na pewno przymkną oko :) ja mam 171 cm

12.02.2017 20:36

Ja też dostałam dziś zaproszenie na sezon letni 4 marca :) Wiecie czy rekrutacja różni się od tej na pełen etat?

12.02.2017 20:47

Wysłałam 25 stycznia, także spokojnie, może jeszcze się odezwą :)

12.02.2017 20:49

uff dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie :)
Karolina

12.02.2017 12:32

Mam pytanie, czy ktoś z was został zaproszony na rozmowę 4 marca ?

12.02.2017 19:00

Kiedy wysłałaś CV?

12.02.2017 20:46

Dokładnie 24. stycznia

09.02.2017 21:09

Enter jest dobry na start, przecież dziewczyny od czegoś trzeba zacząć i nie jest powiedziane, że zostanie się tam na kilka lat... tak, jak napisałaś misia, pracowałaś tam kilka lat i te pobyty nie były już dla Ciebie atrakcją, bo po prostu Ci się znudziły. Myślę, że jako praca na wakacje Enter nie jest taki zły ;)

10.02.2017 14:41

Zgadzam się z Tobą :) jak się samemu nie spróbuje to się nie przekona. Zreszta dziewczyny każdy człowiek jest inny, inaczej postrzega niektóre rzeczy, dla jednego jakaś rzecz może być super, natomiast druga osoba nawet na to nie spojrzy. Ja jednak mimo tych negatywnych opinie spróbuje. Zawsze to jakieś nowe doświadczenie :)
Sylwia

10.02.2017 18:14

Stres przed lotem związany z raportem, bo na przykład pasemko ci się wysunelo na wietrze nie jest fajny. O byle (usunięte przez administratora) raport... Już lepiej probojcie w innych liniach. Jeszcze Travel Service rekrutuje 20 lutego. Wieksza szansa na przedluzenie umowy, samoloty w lepszym stanie, lepsza atmosfera i egzotyczne pobyty. Kuba, Dominikana, Tajlandia, Kanary, Dubaj, Francja, Zanzibar..... Żałuję ze musialam zrezygnowac ze wzgledow zdrowotnych
misia

04.02.2017 14:36

Pracowałam w Enterze kilka lat. Wszystkie negatywne opinie zamieszczone powyżej są niestety w większości prawdziwe. Ciągły mobbing, nie tylko ze strony szefowej p.p., stan techniczny samolotów, łamanie prawa pracy i prawa lotniczego, zamykanie pracownika za karę w pustym pokoju na kilka godzin, by przyznał się do czegoś, czego nigdy nie zrobił... Dla crew control twój dzień wolny nic nie znaczy, i tak zmuszą cię do lotu. Dywan za wszystko - za wpisanie usterki, za niewpisanie usterki... Pobyty? Super, ale po kilku latach robi ci się słabo na myśl o kolejnym. Kiedyś jeszcze były pokoje dwuosobowe. W pewnym momencie jesteś tak zmęczony, że i tak nie zwiedzasz, zresztą co tu zwiedzać jak jesteś pięćdziesiąty raz w Paryżu i dostajesz jeden dzień wolny po siedmiu dniach latania od rana do wieczora... Zimą totalna posucha, zresztą i tak połowę osób po sezonie się zwalnia. Ci, co zostają, mają nalot w granicach 0-20 godzin miesięcznie. Zarobki - ja akurat nie mogłam narzekać, bo miałam dobre warunki, ale te się z roku na rok pogarszają, za dzisiejsze stawki w życiu bym tam nie poszła pracować. Ludzie - niektórzy super fajni, ogarnięci, mający coś interesującego do powiedzenia. Ale mniej więcej połowa nie powinna być nigdy wpuszczona na pokład - efekt zatrudniania osób dziewiętnasto - dwudziestoletnich - zero odpowiedzialności, zawyżone mniemanie o sobie, negowanie każdej krytyki pod swoim adresem i niechęć do jakiejkolwiek pracy. Latanie traktują jak zabawę i sposób na wakacje oraz lans na fb. A potem żale w internecie, że jest donosicielstwo. No cóż, jeśli po trzech miesiącach latania ktoś nie umie uzbroić drzwi na 737, powinien podjąć się jakiejś samokrytyki i przysiąść do manuala! Praca na pokładzie Entera jest ciężka, bardzo ciężka! Lot na Kanary - 5 godzin non stop na nogach na kabinie w każdą stronę, użeranie się z pasażerami, świecenie oczami, że firma wypuszcza na taki lot maszynę z jedną sprawną toaletą... Po odejściu odetchnęłam z ulgą. Latam teraz gdzie indziej, gdzie pracodawca mnie szanuje. Moja rada - szukajcie gdzie indziej, szkoda nerwów i zdrowia na Entera! Chyba, że ktoś lubi być na nogach po 36 godzin, bo i takie przypadki się zdarzały.
Karolina

09.02.2017 19:18

Sama prawda. Przerabialam to samo. Dziewczyny zastanówcie się dwa razy..
Snow

09.02.2017 12:09

Mógłby ktoś opowiedzieć (kto był na rekrutacji), jak wygląda rozmowa na sezon letni? Jakie etapy są po angielsku i jakie po polsku? I czy rozmowa telefoniczna jest po angielsku?
Marzi

07.02.2017 14:48

Hej.:) czy ktoś ma rozmowę w Warszawie w sobotę 11.02.2017?
Mimi

07.02.2017 21:00

Hej ja mam. Ale czytając to forum zastanawiam się mocno....
Sylwia

07.02.2017 21:41

ja :)
KK

02.02.2017 18:12

Cześć, czy otrzymał ktoś z Was wiadomość/zaproszenie na rozmowę o pracę na okres wakacji?
B

02.02.2017 14:34

Dostał ktoś zaproszenie na rekrutację na następny tydzień? :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Enter Air?

Kontakt - Enter Air Sp. z o.o.

BOKSERSKA 66 02-690 Warszawa

NIP:7010206959

REGON:142051272

Branża główna: Transport lotniczy

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
x

29.01.2017 12:40

CV po angielsku czy po polsku?
;-)

29.01.2017 18:22

Ja miałam po polsku ;-) Tak napisane było w zaproszeniu, które dostałam.
Kiki

28.01.2017 15:01

Hej, może to oczywiste pytanie, ale nie wiem jak to wygląda.. po zakończeniu pracy oddaje się mundur i wszystkie dodatki do niego? Czy sie je zostawia sobie? Z góry dziękuję za odpowiedź ☺
kubar

28.01.2017 11:53

Czy ktoś z obecnie pracujących, bądź osób, które tam pracowały mógłby opowiedzieć odnośnie czasu pracy, zarobków, noclegów - jak często zdarzały się poza bazą? Czy szkolenie na CC na wakacje jest bezpłatne - czy następnie potrącane jest z pensji - oraz czy to szkolenie obowiązuje również w innych liniach lotniczych na dany typ samolotu? Z góry dzięki za odpowiedź ;)
mtyu

27.01.2017 22:17

Hej. Jedzie ktos jutro do Warszawy?
Rosi

28.01.2017 01:07

Hej :-) Jedziesz na rekrutacje letnią? Kiedy dostałaś zaproszenie?
flyflyfly

26.01.2017 20:07

@Ula @Karo czy któraś z Was dostała odpowiedź mailem "że dziękują za złożenie aplikacji..."? Ponieważ ja takiej nie dostałam, a moja koleżanka rok temu tak. Być może zmieniły się zasady, ale nie wiem, dlatego pytam Was :)

27.01.2017 09:14

Teraz już chyba bardziej na sezon tak mi się wydaję, ja skladalam przez stronę ale jak byłam na rekrutacji to tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna chciała na sezon :) na ulotce która od nich dostałam jest e-mail na który należy wysyłać CV do pracy sezonowej :)

27.01.2017 10:08

Czyli mam rozumiec ze sie udalo tak? :-D ja w ogole to wygladalo? :-D
flyflyfly

26.01.2017 13:57

@Karo w jaki sposób składałaś CV? Przez stronę czy maila? I na okres wakacji czy ogółem? Jak szybko odezwali się do Ciebie? Z góry dzięki za odpowiedź :)

01.02.2017 15:00

ja wysyłałam po angielsku, ale wtedy aplikowalam przez stronę i tam tak pisało ze ma być w języku angielskim :) a na spotkanie miałam przyjść z CV w języku polskim, natomiast wydaje mi się ze jeżeli składasz na sezonowa prace to można po polsku :)

01.02.2017 15:04

http://www.enterair.pl/pl/kariera tutaj tak samo nie pisze, czy ma być w języku polskim czy angielskim-jak sobie wybierzecie ofertę na sezon letni:)
Rosi

24.01.2017 20:20

Czy ktoś z chętnych na pracę w wakacje otrzymał już jakąś wiadomość / zaproszenie? :)

19.01.2017 16:07

Witam! Czy ktos z Was dostal telefoniczne zaproszenie na kolejną rozmowę do Enter do Warszawy? :-)

26.01.2017 10:17

Nie, ja zostałam zaproszona na piątek, a Ty wczoraj?;

26.01.2017 17:47

Tak mnie zaprosili tak jakby na wtorek ale niestety nie udało mi się dotrzeć więc byłam zmuszona przesunąć rozmowę czego nie mogę odżałować ;-[ . Ciekawe jak duża ilość osób została zaproszona telefonicznie ;] Daj znać jutro jak Ci poszło i oczywiście powodzonka
Beti

13.01.2017 11:40

mam pytanie odnośnie rekrutacji, czy zadanie w grupie i odgrywanie scenek odbywa się w języku polskim czy angielskim? w pary dobieramy sie sami czy wg ustaleń komisji?
Meg

14.01.2017 19:32

Scenki odgrywane są w języku polskim i sami dobieraliśmy się w pary :-)
stewka

11.01.2017 20:35

Niestety duzym minusem pracy w Enterze sa zarobki. W okresie zimowym sa one bardzo niskie, majac tylko jeden lot w miesiacu trudno jest zaplacic rachunki, niestety taka jest specyfika linii czerterowych. Dlatego raczej odradzam osobom, które daza do niezaleznosci finansowej i stabilnych zarobkow miesiac w miesiac. W przez wieksza czesc roku zarobki tutaj radzilabym traktowac raczej dorywczo. To co mnie sie nie podoba w tej firmie to traktowanie czlowieka. Brak ludzkiego podejscia, mobbing, wykorzystywanie ludzi i niedocenianie tego ze wkladamy serce w te prace i bardzo sie staramy. Subiektywnie o wiele lepsza atmosfera panuje w innych czarterach takich jak: Small Planet czy Travel Service, byli pracownicy Entera równiez zwracaja uwage nie tylko na lepsza atmosfere pracy, stosunek do pracownika ale tez wyzsze zarobki. Dla osob, które dopiero zaczynają - jest jeszcze LOT, który ma przyjazna polityke rekrutacyjna i mozecie tutaj zwiedzac mnostwo cudownych miejsc na swiecie jak Malediwy, Tokio czy Nowy Jork. Enter niestety nie oferuje takiej mozliwosci.
Zuzanna_20

03.01.2017 01:15

Czy osoby zatrudnione na okres wakacyjny zaczynały pracę równo od początku czerwca i pracowały do końca września?
pati

28.12.2016 11:12

Cześć Dziewczyny! niedawno wysłalam swoje zgłoszenie. Po jakim czasie zwykle jest odpowiedź z ich strony? czy rzeczywiście mają tylu chętnych ze mogą "przebierać"? humm latanie starymi samolotami nie brzmi kusząco....
iza

30.12.2016 20:57

starych samolotów coraz mniej, właśnie odeszły 4x 400, nowe samoloty mają przyjść w 2018. donosicielstwo jest straszne, słaba atmosfera w pracy, części posklejane taśmą, jest więcej minusów niż plusów, więc nie rozumiem czemu niektóre dziewczyny tam pracujące zadzierają nosa. Nie można być dumnym z pracy w takiej linii
Stewardessa

28.12.2016 09:40

Sama praca w Enter Air jest przyjemna, ale dużo też zależy od bazy, do której sie trafi. Plusy: Zarobki i możliwość zwiedzania. Minusy? Busy, którymi wleczesz sie do Gdańska, Pragi czy Budapesztu, a czas w nich spędzony to Twój odpoczynek, wiec nikt Ci za to nie płaci. Mudury, które w miarę zużycia trzeba kupować samemu za kosmiczne pieniądze - koszula z poliestru za 180 zł to jest naprawdę przesada. Dlatego też personel chodzi w starych, połatanych mundurach. Pobyty. Dają możliwość zwiedzania, ale stanowią formę niewolnictwa. Chodź od niedawna nie ma już dwuosobowych pokoi, to codziennością są trzy albo dwugwiazdkowe hotele na głębokiej prowincji. Nikogo też nie dziwi, kiedy okazuje się, że rezerwacja nie została opłacona, a firmowa karta nie działa. Szefowa. Nielubiana przez wszystkich - otwarcie i potajemnie. Złośliwa, jątrząca, kochająca donosicielstwo. W swojej latającej karierze nie doszła nawet do stanowiska szefa pokładu. Faworyzuje podobnych sobie - przy rozdawaniu awansów liczy się polityka brązowego noska, a nie doświadczenie czy kompetencje. Stan samolotów. Stare, brudne, posklejane taśma. Zepsute i śmierdzące toalety. Na zagranicznych rotacjach brak możliwości naprawy czegokolwiek. Brak socjalu, przymusowe urlopy, mobbing. Praca w ENT polega na wstydzeniu się, przepraszaniu i tuszowaniu tego, na co pracodawca ma wywalone, a świadczy o jakości jego usług. Warto spróbować chociażby dlatego, że opłacają badania, z którymi można czmychnąć do innej linii.
lula

21.12.2016 09:51

Czy do kogoś z Was już dzwonili w sprawie spotkania?
Latająca

12.12.2016 18:27

A i jeszcze jedno pytanie 5. Ogólnie całe wakacje będę dyspozycyjna, ale jeśli ktoś jest np.chory i dzwoni kilka godzin przed wylotem "na następny lot mnie nie będzie bo jestem chory" i mam dodatkowo zwolnienie lekarskie to będzie to uwzględnione? Może głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak działają takie linie lotnicze
iza

30.12.2016 20:52

na takie nagłe przypadki są tzw stand by`e, wtedy osoba która ma w danym dniu stb zostaje wydzwoniona na lot
Latająca

12.12.2016 18:21

Kochani! Chciałabym pracować tam dorywczo w te wakacje właśnie w tej linii Czy mógłby mi ktoś pomóc w rozwijaniu wątpliwości? 1. Jak wygląda proces rekrutacji? Jakby można było opisać krok po kroku 2. Ile czekaliście na telefon od momentu wysłania CV 3. Ile wynosi zarobek takiego początkującego studenta? 4. Jak atmosfera? Czy faktycznie jest tak strasznie jak tu piszą?
olaacola

10.12.2016 14:39

Dziewczyny! Rekrutacja odbywa się w bardzo milej atmosferze. Jesli pierwszy raz przechodzicie przez taka rekrutacje to jak najbardziej polecam!! Bardzo mili stewardzi, ktorzy przeprowadzili nas przez cale trzy etapy. Pierwszy etap- trzeba sie przedstawic po angielsku, drugi- odgrywanie scenek z kolezanka i trzeci rozmowa indywidualna. Jesli uwazasz ze to jest Twoj wymarzony zawod to nie zwlekaj!! Poinformowali mnie ze rekrutacje odbywaja sie co dwa tygodnie. Powodzenia ;))
Gigi15

28.11.2016 15:16

Byłam na rekrutacji i przeszłam wszystkie etapy. Wiecie może ile czeka się na telefon? o ile wgl ktoś zadzwoni..;D
Poli

10.12.2016 00:32

Jak wyglądała rekrutacja ?
Sil

16.11.2016 09:17

Hej, dostałam zaproszenie na rekrutacje z informacja o zarezerwowaniu całego dnia. Zaczyna sie od 9.30, do której mniej wiecej trwa taki "casting" ? :P
bajo

22.09.2016 14:07

somer ale jestes pewna że dasz radę przejść rekrutację i dostać się na to stanowisko?Warszawa wymaga. chociażby jest potrzebne w obszarze finansów/księgowości wykształcenie

Zostaw merytoryczną opinię o Enter Air Sp. z o.o.