Enter Air

2.5/5

• Co nas wyróżnia?

Co nas wyróżnia?

TłoTło

5. Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

Opinie o Enter Air Warszawa

Nie przegap nowości o Enter Air Sp. z o.o.!

alicjad29

03.03.2017 08:08

A wiecie może czy w okresie letnim lata się tylko z Warszawy czy w grę wchodzą też inne bazy np. Katowice?
Kikla

03.03.2017 10:14

Wchodzą też inne bazy:)
Ania

03.03.2017 10:36

Wchodzą też we wszystkie dziurki!
kasia

02.03.2017 18:39

hej :) Czy orientujecie się może na jaki okres czasu podpisywane są umowy? Czy jest to okres faktycznych wakacji lipiec- wrzesień czy dłużej? Ze względy na sesję i obronę niewielu studentów może sobie pewnie pozwolić na pracę już w czerwcu.
Kika

02.03.2017 19:07

Wymagają pełnej dyspozycyjności od czerwca do września, wiec trzeba albo dogadać się z wykładowca i podejść wcześniej do egzaminu albo zostaje wrzesień kiedy, jest tych lotów troszkę mniej :)

Przychody i zysk Enter Air

84,3 mln
2022
2023
2024

Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.

Merkury

11.03.2026 12:55

Asystent AI

Przychody firmy w roku 2024 sięgające 3 mld 278 mln zł zasługują na uznanie. Różnica procentowa rok do roku wyniosła +12%. Zysk brutto został osiągnięty na poziomie 84 mln 303 tys. zł. Imponujące, że przychody tak znacząco rosną, a zysk też na dobrym poziomie. Jak te wyniki wpływają na rozmowy o podwyżkach i premiach w firmie? Czy są jakieś plany związane z dalszym rozwojem?

Ciekaw

15.03.2026 15:14

Im większe przychody, tym gorsze pensje dla pracowników. W zeszłym roku obcięli pensje i stewardessy zaczęły zarabiać mniej średnio o 2 tysiące.
OLKA

01.03.2017 14:45

Hej :) wiecie może czy będą jeszcze jakieś nabory na ten sezon letni, późno natknęłam się na ogłoszenie i nie wiem czy jest jeszcze sens wysyłać zgłoszenie.
xxx

01.03.2017 13:25

Ktoś wie jak informują o przejściu do kolejnego etapu? Od razu podczas autoprezentacji czy wywieszają jakieś listy?

01.03.2017 10:00

Jak tam Ludzie? :) coraz bliżej, stresik jest?

01.03.2017 10:19

Jest, jest :)
alicjad29

28.02.2017 11:21

Ja również będę w sobotę ;) Rozmowę mam na 10.30.
D.

28.02.2017 12:03

Skąd te różne godziny? U mnie widnieje w mailu 11. Czy ktoś może potwierdzić, że podczas III etapu pytają pytania z zakresu geografii? Znalazłam taką informację z roku 2015.

28.02.2017 20:49

Pewnie nie chcą żeby ludzie czekali długo wiec dlatego te różne godziny :) A co do geografii to fakt :) zadają pytania, ale przeważnie proste :)
Sylwia

27.02.2017 10:20

Jedzie ktoś może w sobotę rano z Krakowa?
Kapitan z Kopulodromu

28.02.2017 15:04

Ja też chcę się z Wami spotkać! Mam SPORO do zaoferowania :D. Możemy i latać i przelatywać i ogólnie dużo rzeczy. Płacę lepiej niż ta badziewna firemka. To jak będzie?
Olala

01.03.2017 09:19

Cześć! Też dostałam zaproszenie na rozmowę 04.03.2017, ale wciąż się zastanawiam czy w ogóle jechać! Jestem trochę przerażona tymi wszystkimi negatywnymi opiniami.. nie wiem co mam o tym myśleć.. Tym bardziej, ze moja znajoma pracowała tam w sezonie letnim 2016 i nie była zachwycona, wiele negatywnych opinii.. Ale racja, trzeba samemu sie przekonać.. ciekawa jestem czy wiele nas będzie na rekrutacji :) Pozdrawiam cieplutko! :)
Benia

26.02.2017 14:37

Ktoś może orientuje się, czy nabór cabin crew na sezon letni obejmuje również osoby zdające w tym roku maturę, czy wyłącznie tych, którzy w chwili nadsyłania CV posiadają już świadectwo dojrzałości? :)

26.02.2017 18:27

W wymaganiach jest niestety zaznaczone wykształcenie średnie maturalne. Ogłoszenie pojawiło się w styczniu, więc skoro zdajesz maturę w tym roku to nie masz jeszcze wykształcenia średniego. Będziesz je miała dopiero w kwietniu, kiedy zaczną się szkolenia

26.02.2017 12:41

Kurcze, ciężko powiedzieć ile jeszcze będzie rozmów. Wszystko zależy od tego czy znajdą na tyle odpowiednich ludzi na stanowiska :) musisz cierpliwie czekać. Dla pocieszenia, ja czekałam bardzo długo :). A rozmowa jest na 10 :)

24.02.2017 21:52

Ja nie słyszałam żeby były po angielsku.
Qwerty

26.02.2017 13:41

Ja właśnie czytalam na cabin crew ze robia roznie...raz po polsku, raz po angielsku

26.02.2017 14:47

Na CC24 są chyba dane ze starszych lat, w zeszłym roku wszystkie scenki były po polsku, te na normalną umowę i na studencką :)
Qwerty

24.02.2017 15:20

Czy drugi etap, czyli scenki są na pewno po polsku? Bo słyszałam różne opinie....

22.02.2017 14:45

Powodzenia Wam życzę na rekrutacji :) Dajcie znać jak wam poszło
Piotrek

21.02.2017 22:52

@jakob 23 2 tyg Brak doświadczenia ,studiuje kierunek lotniczy po ang Angielski zaawansowanie Niemiecki podstawa @Lila Jestem za , ja będę stacjonował w b&b hotel zaraz obok entera :)
Alina

22.02.2017 15:23

Ja również nocuję w b&b :)

22.02.2017 15:56

Świetnie! Dobrze, że spotkamy się wcześniej, może troche mniej stresu będzie na rekrutacji haha :)

21.02.2017 13:44

Ja będę trzeciego jakoś wieczorem, to można się spotkać chociaż na chwile gdzieś :) fajnie byłoby się poznać wcześniej niż na rekrutacji :)
jakob1995

21.02.2017 13:43

Piotrek, ile masz lat, masz jakies doswidczenie, jak stoisz z jezykami i wgl dlugo czekales az sie do Cb odezwa?
Piotrek

21.02.2017 13:39

Ja będę 4 marca :-)
Ewa

20.02.2017 13:52

Wygląd to akurat sprawa gustu dziewczyny, komisja wybiera ładne ich zdaniem osoby po prostu. Komisja tez nie ma pojęcia o tym, kto chodził na wagary w gimnazjum i z kim

20.02.2017 23:56

Wiesz co nie jestem pewna jak oni wybierają cabin crew Bardzo dużo razy laralam tą linią i owszem były ładne, ale były też przeciętne dziewczyny Poza tym jak oni patrzą na CV to raczej nie zwracają uwagi wyłącznie na wygląd, bo- powiedzmy sobie szczerze- większość osób jest ładnych. Rzadko kiedy trafia się ktoś brzydki Tak więc oni muszą patrzeć na jeszcze inne aspekty Tylko na co? Czy tak ważny jest dla nich status studenta? Bo obawiam się, że przez niego jeszcze nie dzwonili. Ale to, że ktoś nie jest studentem czyni go gorszym?
Xyz

21.02.2017 07:36

Może nie chodzi o status studenta, ale po prostu o osoby starsze...
Kasia

19.02.2017 16:17

Chodzi mi o aplikację na okres wakacji ☺

19.02.2017 16:23

Do mnie odezwali się po ponad dwóch tygodniach :)
Kasia

19.02.2017 16:14

Dziewczyny po.jakim czasie od złożenia aplikacji odezwali się do Was? ☺

18.02.2017 17:49

@olkaaa dziękuję za odpowiedź Zastanawiam się, na co oni patrzą przy wyborze kandydatów. Wie ktoś może? Mam znajomą, która również aplikowałam teraz na sezon letni. Wysłała cv, zdjęcie sylwetki jakoś tydzień po wstawieniu ogłoszenia (to od niej dowiedziałam się o tej ofercie). Przy czym dziewczyna zna dobrze angielski (zdaje B2 za kilka miesięcy), uczy się dodatkowo niemieckiego, pływa dobrze, trenuje siatkę od kilku lat, jest ładna. Ogólnie bardzo ogarnięta laska. Dziwię się, bo nie zadzwonili do niej jeszcze, nie wysłali maila, nic. Spekulujemy czy oni bardzo patrzą na status studenta? Obie jesteśmy w studium (zaoczna policealna) na fizjoterapii i obawiamy się, że właśnie przez brak statusu studenta mogą nas odwalić (ja dodatkowo wysłałam później CV) Wiecie jak to z tym jest?
kate93

20.02.2017 11:45

wiecie czy są jacyś chętni mezczyzni na rozmowy w marcu? i wgl kiedy dokladnie jest ta rozmowa i o ktorej godzinie?
Sebix2000

20.02.2017 13:24

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Enter Air?

Kontakt - Enter Air Sp. z o.o.

BOKSERSKA 66 02-690 Warszawa

NIP:7010206959

REGON:142051272

Branża główna: Transport lotniczy

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
Zuza

18.02.2017 10:23

Cześć dziewczyny, ja też będę 4 marca. Od siebie mogę dodać że koleżanka mojej przyjaciółki pracowała na wakacje w tych liniach lotniczy i z tego co wiem to potem tam została i jest zadowolona.

17.02.2017 14:07

Funplan w ogłoszeniu zaznaczyli brak widocznego piercingu oraz tatuaży a co do wieku to nie mam pojęcia Po ilu dniach się odzywają? Wysłałam maila z CV i zdjęciem sylwetki 14.02 na okres letni. Kiedy zazwyczaj zapraszają na rozmowy? Czy jak przychodzi mail zwrotny to przychodzi z tego samego adresu, na który wysyłamy cv? Bo mam co dzień sporo różnych maili na skrzynce i obawiam się, że mogę tego nawet nie zauważyć (chyba że wysyłają maila i dzwonią dodatkowo) A czy jak wysłaliście maila z plikacją to przyszedł jakiś e-mail zwrotny w stylu "dziękujemy za złożenie aplikacji...." bo do mnie nic takiego nie przyszło i zastanawiam się, czy ten mail w ogóle dotarł

17.02.2017 14:49

Do mnie odezwali się po ponad dwóch tygodniach. Nie przyszedl email zwrotny z podziękowaniem wysłania aplikacji :)
funplan

17.02.2017 11:04

Cześć wszystkim! Zastanawiam się nad złożeniem CV do Enter air na stanowisko stewardesy... Może ktoś z Was będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi na następujące pytania: - czy są ograniczenia wiekowe (np. 30+) - widoczne tatuaże Z góry bardzo dziękuję
Ell

16.02.2017 19:16

Nie rozumiem takiej rywalizacji...ludzie pracują razem, dbają o bezpieczeństwo i zamiast się wspierać i pomagai jeden na drugiego patrzy wilkiem...
ania

19.02.2017 12:08

no właśnie taki jest enter, wiele fałszywych osób. u mnie było dokładnie tak samo jak w przypadku CC3, po locie wszystko super, dzięki i usmiechy , a później raport... żałosna jest ta linia, ale jakoś się utrzymuje na rynku

16.02.2017 17:24

16.02.2017 18:53

Byłeś po prostu za miły i pewnie nie trafiłeś w gusta współpracowników. Słyszałam, że tam jest straszna rywalizacja i każdy pod każdym kopie dołki więc jakoś mnie to nie dziwi co napisałeś. Pewnie jeszcze baza w waw gdzie wszyscy lecą od razu do biura :) Tak z innej beczki, skoro pracowałeś tam, to w Twojej opinii jaka baza jest najlepsza?

16.02.2017 12:52

Pisałam wcześniej, ale chyba się coś usunęło...ja jadę do B&B Hotel na Okęciu. Jest blisko Entera więc może i któraś z Was się skusi :)
Alina

15.02.2017 21:12

Dziewczyny, czy któraś z Was ma rozmowę 4 marca i będzie nocowała 3 marca w Warszawie w jakimś hotelu?
Magda

15.02.2017 22:10

Prawdopodobnie ja :)

15.02.2017 17:26

Mój pierwszy :) A na test na szkoleniu chyba są 2 podejścia.

15.02.2017 22:25

Dzięki ! :-)

15.02.2017 16:36

@olkaaa 2017-02-15 16:13 @Lila 2017-02-15 16:23 właśnie chodzi mi o ten test na szkoleniu :) czy jeśli się okaże, że angielski jest niewystarczający to się kończy szkolenie w tym momencie?

15.02.2017 16:28

Dziewczyny, któraś z Was była kiedyś na jakiejś rekrutacji do linii lotniczych? Czy to Wasz pierwszy raz? :)

15.02.2017 16:23

Dokładnie! Ja tam wyżej pisałam o teście z angielskiego, ale on jest dopiero na szkoleniu, na rekrutacji nie ma :)

15.02.2017 13:32

Wiecie jak wygląda test z angielskiego? Czy jest trudny? Co jeśli się go nie zda?

15.02.2017 16:13

Nie ma testu z angielskiego. Są trzy etapy: 1) minuta na przedstawienie się, powiedzenie czemu chce się pracowac jako personel pokładowy, czemu linia ma wybrać akurat Ciebie itd. i to jest po angielsku. 2) scenki w parach i 3) rozmowa z komisja. Jak Lila pisała, dwa ostatnie etapy są ponoć po polsku.

15.02.2017 12:46

Masz podstawe, nalot, prowizję od sprzedaży i diety na pobytach. Troche uzbierać można. W sezonie to słyszałam, że koło 6/7 k nawet, poza sezonem to moze 2/3. Strzelam, bo nie orientuje się aż tak bardzo w tym, ale z tymi dwudziestoma złotymi to fakt, 1h w powietrzu z pasażerami to 20 zł do łapki.

15.02.2017 11:07

w sezonie na pewno się zwróci, porównując wypłaty poza sezonem może być gorzej, chociaż jeśli chcesz akurat do Warszawy, to myślę, że nie byłoby tak zle (chyba). Ewentualnie na inną bazę. Katowice nie są drogim miastem.
...

15.02.2017 12:09

Ok tylko jakie to są wypłaty? Ja słyszałam że 20 zł za godzinę lotu więc w sumie szalu nie ma :/
Edyta

15.02.2017 10:33

Mieszkam na Podlasiu wiec bazy w okolicy nie ma, a przerowadzka do stolicy kosztuje.. Czy mi się to w ogóle zwróci ?
Edyta

15.02.2017 10:05

Kurcze dziewczyny, nie wiem czy jechać na to spotkanie
...

20.02.2017 18:27

Mówicie o zawiści w liniach, a potem czytam komentarze typu Sebix2000 2017-02-20 13:24 @kate93 - 2017-02-20 11:45 28/02 o 13:00. A co? Szukasz bolca? Poza tym, jak ktos pisze "wgl" to oznacze biede umyslowa i "szlachta nie pracuje", wiec nie wiem czego tu "wgl" szukasz Karynko. zastanówcie się dwa razy zanim coś powiedzie

15.02.2017 09:32

No tak jak @Patka mówi, wszystko zależy ile osób potrzeba i jak duża jest linia. :)
Patka

15.02.2017 09:28

Oj tego dokładnie nie wiem, wszystko zależy jakie zapotrzebowanie na personel ma linia. Słyszałam, że Enter ma dość duże, bo podobno sporo osób odeszło po sezonie ostatnim, ale ile w tym prawdy jest to nie mam pojęcia :)

14.02.2017 17:32

Tak, wysyłałam i mam zaproszenie na 4 marca :) Z b1 może i przejdziesz przez rekru, bo jaki problem się nauczyć mówić o sobie, ale potem masz na szkoleniu egzamin z angielskiego. Jakieś słowka i gramatyka więc możesz mieć problem już, ale jak się teraz przyłożysz to wydaje mi się, że spokojnie się Ci się uda :). Tylko to tak naprawdę musisz się spiąć, bo wiadome, że samych lotów z polakami nie będzie, a jak dostaniesz taki pobyt w Anglii na 3 tygodnie to też może być ciężko z b1 :P

14.02.2017 10:46

Pierwszy etap czyli przedstawienie się jest tylko w angielskim. Wtedy masz powiedzieć dlaczego akurat enter, czemu Ciebie mają przyjąć itp. Drugi etap czyli scenki i trzeci już indywidualny (Ty+ komisja) to juz po polsku :) @ooo ja też w tym roku mam obronę więc wydaje mi się, że trzeba po prostu to powiedzieć. Teoretycznie są bodajże 4 dni w miesiącu, w których możesz sobie zaznaczyć, że chcesz wolne, ale nie zawsze je uznają więc wtedy to się musisz dogadywać co i jak. Moim zdaniem nie powinni robić problemów skoro przyjmują ludzi na umowę studencką, muszą się liczyć z egzaminami. Przecież każdy student ma w końcu sesje haha :)
Pola2

14.02.2017 17:26

Lila,wysylalas juz zgloszenie? Angielski na b1 wystarczy?

Zostaw merytoryczną opinię o Enter Air Sp. z o.o.