KICO-Polska

• Witosław
  • Chociule
  • Rusinów

3. Opinie o pracodawcach Świebodzin
  5. Opinie o KICO-Polska Sp. z o.o.

Opinie o KICO-Polska Świebodzin

Nie przegap nowości o KICO-Polska Sp. z o.o.!

Piotr

26.07.2018 23:35

Z Kico odszedł kolejny fachowiec :) tym razem kierownik obróbki cnc :) szkoda :)
    Cnc

08.09.2018 21:10

Odszedł szyderca (usunięte przez administratora) i prostak. Potrafił jedynie przeklinać oczerniać innych a na robocie się znał tyle co ja na balecie.
    Piotr

12.09.2018 13:32

Większość osób która pełni funkcje kierownicze ma dużo mniejszą wiedzę od podwładnych :) czy tak to powinno wyglądać ?:)
    Agnieszka

30.08.2018 09:41

Poszukiwani pracownicy do działu kontroli jakości :) wymagania żadne :)proszę o składanie CV do działu QS :)
    Planista

10.09.2018 20:52

Przecież ten chłopak to imbecyl. Nie przejmowałbym się nim.
    Krystian

11.09.2018 13:08

Szkoda że Ty nie potrafisz mi tego w oczy powiedzieć...

09.08.2018 17:50

Informatyk może mieć podgląd do kamer zakładowych na prywatnym telefonie ? :) może znajomym na mieści pokazywać co się na zakładzie dzieje ? :) jak się to ma do RODO ?
    Monika

09.08.2018 19:18

W tym zakładzie nie ma przepisów PiP jak jest mówione ZAKLAD MA SWOJE PRZEPISY A NIE JAKIES BHP RODO ITP
    Szok

08.09.2018 21:00

Masakra, widzę że o wymaganiach prawnych nie macie pojęcia. Powołujecie się na rodo gdzie nie potraficie interpretować podstawowych jego paragrafów. Kico schodzi na psy, coraz lepszych widzę mózgowcow zatrudnia...
    Kpina

06.09.2018 20:16

HALO. Jak tak może być, że jedni dostali gruszkowe a drudzy nie? Nosz ku... babka mi mówi, że nie pracuję rok z kolei za parę dni dowiaduję się, że całkiem spora grupa ludzi która pracuje ledwo ponad 6 miesięcy takowe dostała. Kpina. Minęły dwa tygodnie po moim urlopie a dalej ni świtu ni widu, jeden wielki kabaret. Już nawet nie chodzi o to, że mi na tym zależy bo nie chodzi o te śmieszne 200zł, ale jak dajecie jednym to dajcie wszystkim bo to już się robi żenujące. Stawiacie warunki - rok pracy, jednemu braknie miesiąc i słusznie, nie przysługuje mu, ale zaraz dowiadujemy się osobach które pracują lekko ponad pół roku i pieniądze dostali. WTF
    Dosyć tego

06.09.2018 21:54

Poprostu się zwolnij drzwi otwarte. Nikt Ciebie nie trzyma. To nie więzienie. Zegnam.
    Ela

07.09.2018 15:34

Czytaj ze zrozumieniem, była z tym wyżej i nic.
    Stołowy

28.07.2018 03:48

W tym zakładzie są osoby, które mobbingują innych. Sytuacja się powtarza i nikt z tym nic nie robi. Odnoszą się w sposób ordynarny do innych pracowników i mają na to przyzwolenie. Jesteś takim samym pracownikiem jak reszta Tomaszu .
    jeraf

07.08.2018 21:09

Ludzie weźcie się ogarnijcie i nie podawajcie danych innych, mozna opinie wyrazic bez tego
    anonymous

16.08.2018 14:49

Sprostowanie a co za tym idzie przeprosiny. Katarzyno J. zostałaś posądzona niesprawiedliwe o coś czego nie zrobiłaś. Było to wynikiem pomówień osób trzecich. Tak więc przyjmij przeprosiny.
    Szybki Lopez ????

09.08.2018 16:12

Czytając opinie niektórych ma się wrażenie że poziom wrogości wobec drugiej osoby jest większy niż temperatura na dworze ☀️ludzie czy wy naprawdę nie potraficie szanować drugiego człowieka tylko wylewać wiadro pomyj na głowę. Znam Tomka znam Andzelike i nikt z nich nie zasługuje na takie oszczertwa. To solidni i bardzo dobrzy pracownicy którzy nie tylko radzą sobie na evo schlosie ale też na wielu innych artykułach. Niech Ci co piszą jadowita zawiścia zastanawią się czy oni by sobie poradzili. Łatwo jest kogoś opisać i dobra fajnie jest obsmarowalem kogoś jestem super. A to tylko przez zazdrość i zawiść. Ludzie pracujemy w jednej firmie ogarnijcie się i zajmijcie się pracą a nie szklalowaniem i obrazeniem innych.
    świat zwariował

10.08.2018 23:23

czytam i nie wierze... teraz pretensje o to że oni pracuja tylko na evo.. a czy ktos wybiera tu sobie prace?? kazdy idzie tam gdzie każe mu brygadzista.. to nie koncert życzeń tylko praca
    Szybki Lopez ????

11.08.2018 07:22

Gdybyś pracował dłużej to byś pamiętaj ich na innych stanowiskach. I obyś Ty sobie tam tak radził jak oni.
    Pracownicy

02.08.2018 14:11

Zakład Kico cały czas łamie prawa pracownika. W PiP Warszawie dzwoniąc i zgłębiając co się dzieje w zakładzie ,, Z POWODU WYSOKICH TEMPERATUR PRACUJEMY KRÓCEJ O GODZINĘ , A WCZEŚNIEJSZE WYŚCIE WYJŚCIE JEST OBCIĄŻONE POBRANIEM Z URLOPU" jest to nie zgodzne z przepisami. I zakład nie ma prawa pobrać z urlopu pracowników. Firma ma zapewnić pracownikowi odpowiednie warunki do pracy. OPOWIEDZI NA ZADAWANE PYTANIE JEŚLI ZAKŁAD BĘDZIE MIAŁ PROBLEM Z TYM TO WARSZAWSKA Glowna inspekcja Pracy z kontroluje zakład i podlegajacy zakładowi PiP. Także pracowniku walcz i ubiegających się co jest Twoje. Pracownik nie może być niewolnikiem.
    O....

08.08.2018 16:30

Jak padniesz to dopiero dostaniesz wolne! A te cyrki na e...o to paranoja ten pan w pomaranczowej koszulce nie ma szacunku do nikogo ! Jedno wielkie (usunięte przez administratora) moze czas i pora zeby ktos to zmienil (zmiana stanowiska pracy bo po studiach to moze na kierownika )
    Upał

08.08.2018 17:01

No chyba dopiero wtedy co do pomarańczowego cfaniaczka jak by to trafiło na moją kobietę i by mi powiedziała odrazu za bramą micha oklepana
    Dariusz

13.07.2018 16:15

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?
    Iwona

26.07.2018 23:38

Wypłaty są zawsze na czas :)czyli do 10 danego miesiąca :)
    Stefania

27.07.2018 00:22

Jak nie oszukają z naliczeniem wypłaty to jest dobrze. Za każdym razem jest coś nie tak z wypłata. Wiec czy 10 czy nie i tak coś jest nie tak z wypłata. Pracowałam nie polecam tej firmy.
    Vyghu8

17.04.2018 15:46

Zarówno brygadzisci jak i pracownicy biurowi są na bardzo niskim poziomie. Firma żenująca. Jeden wielki bajzel tutaj panuje. Bez dowodów obarcza się pracownika wina i straszy konsekwencjami. Jak nie ma na kogo zgonic to najlepiej winę zwalić na produkcję. Dalej przyjmujcie byle kogo to niedługo kico zostanie zamknięte. Nikomu nie polecam. Wszystko o czym wcześniej było pisane to niestety prawda. Dobrze że już tutaj nie pracuje.
    jji

04.07.2018 16:32

Grubo
    cscs

04.07.2018 16:33

WOW
    Rozsądny

04.07.2018 16:29

Przyszłosc i nadzieja tej firmy to tylko ukraiński pracownik. - życzę powodzenia tej firmie i 100-lat funkcjonowania na rynku
    Marcinos

30.06.2018 22:20

Jako Były pracownik Kico ..to co się dzieje teraz w kico to poprostu przechodzi wszystko. .słyszałem że macie teraz super normy ..poprostu światowe. .dadzą wam podwyżkę która miała być od stycznia potem od marca maja a teraz lipiec ja nie dałem się na to nabrać. .dowalom wam normy a podwyżkę dostaniecie grosze ..zatrudniają na wyzsze stanowiska ludzi którzy nie mają pojęcia o niczym zamiast zatrudnić ludzi ktorzy długo pracują i maja wiedze to oni dają ludzi bez wiedzy..najlepiej kierować ludźmi którzy nic nie potrafią nie mają pojęcia o niczym..dlatego się zwolnilem bo nie wierzę w obiecanki cacanki ..ile można obiecywac będzie lepiej. ..brygadzistki mistrzynie wszystko po układach aż w oczy szczypie. .współczuję wam bo zostało tam mało pracowników dłuższym starzem a nawet tego nie potrafią docenić. ..ja dostałem więcej na Start w innej firmie niż po kilku latach w kico. .Nie chwaląc sie poprostu pisze jakie sa realia .Pozdrawiam..
    norma z kosmosu

02.07.2018 12:44

Ja po urlopie jak większość starszych pracowników niewracam teraz przejrzałem na oczy to jest czyste zlodziejstwo i wyzysk tak było zawsze ale teraz to przegięcie masz w 100% racje zostaną z ukraincami i młodymi co albo nic nieumieją albo mają wszystko w gdzieś
    Norma z kosmosu

28.06.2018 09:53

Brawo normy po 100%w górę ale zapewne takie są światowe normy
    Mietek

28.06.2018 21:11

Kiedyś można było zarobić, teraz tylko wykończyć może norma która jest tak wysoka ze nawet nie ma możliwości dokładnej kontroli części.
    Gibon

27.06.2018 20:10

Kto zawyża ta opinie o kico????? Kico przegra jak Niemcy z Koreą ????
    Pełnomocnik jakości

23.04.2018 18:00

Również nie polecam tego pracodawcy. Praca niestabilna, a sam pracodawca nierzetelny. Zatrudniają na 3 miesiące, żeby tylko przejść audyt certyfikacyjny, potem nie przedłużają umowy. W tej firmie nic nie zależy od wyników pracy. Dobrze to mają tylko Ci, co siedzą tam rodzinnie lub po znajomości.

25.04.2018 12:23

ale ja nikogo nie ponizam bez podstawnie i bez konkretu przykladu
    nick

18.06.2018 20:50

To kico potrzebowało zatrudnić pełnomocnika systemu? a kierownik jakości nie potrafił zrobić aktualizacji procedur?
    Xxxxx

13.06.2018 18:40

Nie polecam. Wypłaty nigdy się nie zgadzają+ brak wypłacanych setek za soboty. Dopiero jak się upomnisz o to co twoje to sprawdzą i wtedy wyrownaja kadrowe co miesiąc błędy popełniają normy coraz większe ale praca ogólnie znosna
    Krystyna

15.06.2018 09:10

Do kiedy znajduje się osoba do sprawdzania naliczenia czasu pracy to za każdym razem będą nie tak naliczane. Także nie licz na super wypłatek że jest ok w tym zakładzie.
    Xxxxxx

15.06.2018 20:30

Wiem bo już trochę tu pracuje. I zawsze się coś nie zgadza nie tylko mi a większości i co miesiąc gęsiego do kadr
    Mati

19.05.2018 10:08

Nie polecam na stałe-jak nie masz pracy,to na miesiąc i w tym czasie poszukać innej ...Tragedia,z podejściem do pracowników, wszystkich traktują jak rumunów, których tam nie brakuje.... Po obiecanej podwyżce po okresie próbnym-ani złotówki! Idziesz do pracy i jedyną myśl-co ja tu robię!?

24.05.2018 20:58

Okres próbny trwa 6 miesiecy

19.05.2018 20:48

Patrick

23.05.2018 22:24

Nienawidzę placków z cukinii !.

17.04.2018 20:05

Ciekawe jest to że większość opinii pisza byli pracownicy KICO W większości są to ludzie którzy po przyjściu do pracy zdziwili się że trzeba pracować Ludzie których obowiązkiem jest złożenie dwóch elementów i sobie z tym nie radzą Nie twierdzę że w KICO wszystko jest OK dużo trzeba poprawić np komunikację z pracownikami żeby wiedzieli co oznacza klasa A a nie pisali dziwnych komentarzy Anonimowy bohaterze czy wiesz co oznacza klasa A a co klasa B ?

28.04.2018 09:08

Tak robi porządki w kasie Kico, gdzie zakład mógł zaoszczędzić to wydaje na głupoty. Niech weźmie się informatyk do pracy. Bo kosztem firm zewnętrznych traci zakład kupę kasy.
    Wilkowo

13.05.2018 08:16

To prawda. Weź się w końcu do pracy. A nie chodzisz z konta w kont i gadasz bzdury.
    admin

30.07.2015 11:24

Wiesz czy w firmie KICO POLSKA SP.Z O.O. można dostać premię lub dodatkową podwyżkę? Jakie są szanse na awans? Czekamy na Twoją opinię i komentarz!
    Krol

29.04.2018 11:15

Tak nie przejmuj się !!! Zasłużyłaś po pięciu latach w domu!!! Na dzień dobry awans bo twój partner pije. Kim trzeba i (usunięte przez administratora) liże komu trzeba!!!powodzenia na nowym stanowisku
    Pracownik roku

30.04.2018 21:36

Ludzie Wam to się nie dogodzi... dajcie Jej chociaż szanse - obsmarowac jeszcze zdazycie!! Awans dostałaby Gośka - źle bo wredna... Anna bo facet by jej zalatwil Monika bo te z facet by zalatwil Prezesowa bo po rodzinie Ktoś z ekipy evo tez źle bo nie zna się na lokosach. Reszta z loko nie zna evo.... I tak w kółko... Może niech każdy zajmie się swoim noskiem - tak było by lepiej
    Szkoda Kico

26.04.2018 20:43

Normy w górę to norma w tym zakładzie tylko tak potrafią obniżyć koszty produkcji i wyjść na swoje bo zanim dadzą podwyżkę pensji trzeba na tym zarobić Pani od norm i cała reszta biurowych nierobów do zwolnienia
    alicja i moniczka

28.04.2018 11:22

"Za dużo też firma wzięła na siebie i za mało osób które by dążyły w tym celu by ja pchać do przodu" Żeby lepiej się w firmie działo to wystarczyłoby zatrudnić inteligentne osoby które byłyby wartością dodaną a nie rodzinę lub znajomych którzy nie mają o niczym pojęcia :)
    Szkoda Kico

28.04.2018 12:11

Witaj po części masz raocję ale ja nie pisze o tym co było 10 lat temu tylko co było ze 4 lub 5 lat temu i nie 20 a po 60 70 było osób na zmianie i tak jak pisałem niebylo tylu zbędnych stanowisk ten od tego tamta od tamtego a i tak nic lepiej niejest widzę co się dzieje i jest dużo za dużo do poprawy pracuje od paru lat i każde zmiany widać odrazu pozdrawiam produkcję bo to filar który ciągnie cały wóz chodź zdaje sobie sprawę ze jest dużo niedoświadczonych, nieprzykladajacych się do swoich obowiązków ale dużo błędów jest spowodowane brakiem szkoleń na stanowisku nieraz wylapalem ze ktoś coś źle robi ale w końcu nie ja od tego jestem pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KICO-Polska?

Kontakt - KICO-Polska Sp. z o.o.

Łużycka 50 66-200 Świebodzin

Branże: Maszyny i urządzenia
    Leopoldo

26.04.2018 00:12

Pani A.D. znalazła nowy wzór do wyliczania norm :) starym wzorem wyliczyła 237 sztuk/h na liniach evo :) nowym ulepszonym wzorem wyszło 267sztuk/h :) brawo :)
    Monika

27.04.2018 10:46

Pani A.D każdą wolną chwilę spędza nad tym aby te wzory były coraz lepsze ;) nagroda nobla z matematyki będzie :P
    Mietek

27.04.2018 22:21

2+2 to dla niej 22 hee i norma w górę I nie ma co się dziwić że reklamacja goni reklamacje bo nawet nie ma jak rzetelnie sprawdzić części. A dla pracownika liczy czy się wypłata a nie norma która biorą z kosmosu osoby które liczyć nie potrafią.
    Plywak

24.04.2018 21:17

Witam. Mam pytanko czy ktos sie orjentuje kiedy bedzie mozna zaladowac karnet na basen bo znowu faktury nie oplacone a ponoc to idzie z naszego socjalu.
    Tomek

25.04.2018 11:29

Jak nie dostajesz premii za pozytywne wpisy :) to za pewne jesteś jedną z tych osób która się dostała się po znajomości albo po rodzinie :) bo pracuję tam wiele lat nie znam nikogo z długim stażem w tej firmie który by w rozmowach prywatnych nie narzekał na ten zakład :)

25.04.2018 12:13

:-) Czytaj uważnie moje wpisy W żadnych nie napisałem że w KICO jest wszystko w 100% ok Też nie ze wszystkiego jestem zadowolony i mogę sobie ponarzekać ale nie tu i nie w ten sposób W KICO nie pracuje nikt z mojej rodziny chociaz nie uwazam zeby byl to jakis problem gdybym mial Skoro wszyscy dostają się po znajomości to jak Ty się dostałeś tez po znajomości ? :-) A co to jest za problem że ktoś komuś zaoferował pracę Jeżeli pracownik jest dobry to się to trzyma jeżeli nie to nie zasada jest prosta
    ...

15.02.2018 15:47

Każdy mądry bo anonimowy....
    ....

16.02.2018 06:27

dlatego napisałeś to anonimowo?
    Monter z odzysku...

19.04.2018 20:22

Z tego samego powodu jak ty dales/as trzy kropki podpisz sie a pozniej pytaj dlaczego anonimowo.
    Monter z odzysku...

17.04.2018 20:20

Do Vyghu8.... zawsze pracownik produkcji będzie winny bo ci co są na wyższych stanowiskach myślą że znają sie na wszystkim i wszystko robią dobrze a nie zpomnijmy jak w tej firmie się awansuje (ciocia, wujek, szwagier.....itp.) nie patrzy się na kompetencje, które ktoś przedstawia i czy wogóle coś potrafi na danym stanowisku. Nie polecam tej firmy nikomu radzę ją omijać szerokim łukiem......
    Casa

07.03.2018 13:02

Ciekawe czy tam jeszcze robi swiebodzinski casanova:)
    Ania

08.03.2018 17:07

Robercik ?:)
    Romeło

08.03.2018 18:47

Nie kojarzę
    O!

17.02.2018 05:22

Czytam i czytam i własnym oczom nie wierzę, że tu się wypowiadają tak obłudnie, zawistnie i niby szczerze. Co niektórym sie nudzi i obgaduja anonimowo wszystkich ludzi. Komentarze żenujące i przepraszam ale bez mózgi ukazujące. Zajmij się dobrze robotą koleżanko i kolego lub poszukaj sobie czegoś innego !
    Wieczny duch kico

17.02.2018 22:26

Nie wszystkich ludzi, pomyśl... tylko tępy system i jego obsługę! Jesteś kolejnym przykładem tego kto w kico siedzi i nie łapie co ludzie piszą. Tak dalej, to jako sprzęt łopaty zacznę za darmo rozdawać.
    Zawiedziony

03.03.2018 15:20

Jak są wpisy to czyli cos jest nie tak A jak pani K.W. chce romansować to niech to robi po pracy Bo chodzi potem zakrecona i nie mysli co robi. A jeszcze jedno do pani Asi jesli ustalasz nory to rob to porzadnie bo tak jak ty to robisz to niemasz pojecia o ustalaniu normy pracy Poczytaj przepisy kiedy mozna je wprowadzic a i mierz czas produkcji calgo elementu a nie danej czynnosci bo tak jak ty to robisz to jest smiechu warte. I widac ze prace masz po znajomosci bo nie znasz sie na tym co robisz A ustalanie normy bo ktoś robi 130% i trzeba podwyższyć to jest nie zgodne z prawem Ciekawe jak bedziesz się tłumaczyć jak inspekcja pracy wpadnie niedlugo na kontrole
    Adikk

08.11.2017 12:14

Praca całkiem znośna. Gorzej z brygadzistami a bardziej brygadzistkami. Zero szacunku dla drugiej osoby, jedna młoda chyba w ogóle nie zna słów wychowanie. Nie wiem czy miała kiedyś problemy w szkole, czy ją męczyli ale ewidentnie to widać jak teraz wyrzuca z siebie to wszystko na innych osobach.
    Wróbelek Elemelek

16.02.2018 11:50

Fiu Fiu Fiu takie rzeczy. Tu romasik, ten ma plecy Ta z rodziny, ten znajomy Co się ma to do kadrowych KALKULATOR trzeba kupić No i dobrze się tam skupić A nie kawka ciuciu babka I orrznięta jest wypłatka.
    Byku

18.02.2018 17:53

Wszystkie brygadzistki to jakaś masakra. Dosłownie wszystkie. I tyle w temacie.
    XXX

16.02.2018 23:31

Brak słów. Czepiliscie się K. W i innych osób. Niech sobie romansuja, co kogo to obchodzi? Żadnego z nas akurat to nie powinno interesować. Ta romansuje z tym, tamta najgorsza, nie interesują się pracownikami itd itp coraz gorzej w tej firmie to fakt ale zajmijcie się swoim życiem a nie plotami bo pracownicy produkcji każdej ze zmian tylko tym się zajmują kto jak z kim z czym ten tak wygląda ten mały chudy gruby bajeruje romansuje itd a swojego nie widzą. Wstyd za takie ploty jak wy

17.02.2018 20:44

Zbyszek nie bądź śmieszny :) myślisz że wpłacisz pieniążki do sądu i od razu dostaniesz decyzje wydania adresu IP ludzi tu piszących :)? Tym bardziej że nie są to opinie wypełniające znamiona opinii o charakterze bezprawnym.:)
    Wieczny Duch Kico

17.02.2018 22:18

@zbyszek, żenujące podejście a jeszcze bardziej żenująca wiedza. Takich to właśnie specjalistów kico zatrudnia. "Wpłacanie pieniędzy do sądu".... bo jebnę ze śmiechu! Poczytaj KK ale tym razem ze zrozumieniem.
    Kamil

30.01.2018 00:54

Pracuję w tym zakładzie niedługo ale zauważyłem że jest tam bardzo dużo niekompetentnych osób na biurowych stanowiskach. Na niczym się nie znają. Zero wartości dodanej. W innych zakładach już dawno zostali by zwolnieni.
    Odważna

16.02.2018 22:04

@Kamil, pozwolę sobie wytypować tych z biur: Iwona Z Piotr K Iwona K Aska kolezanka Iwony Z Justyna K Patrick Z Banda nieudaczników.
    Zbyszek

17.02.2018 19:29

Dodać do tej listy trzeba Zbyszka T.
    Kico fantastico forever!

16.02.2018 22:30

Wniosek realizatorski! Wszystkie komentarze przetłumaczyć na niemiecki i udostępnić na stronie Kico. Ciekawe jak to się skończy :) .
    anonymous

15.02.2018 22:10

kadrowa I.K nie szanuje ludzi
    Janek

18.01.2018 21:30

Weźcie się w końcu kurcze do roboty bo takie głupie gadanie nic nie da nam wszystkim. Praca zespołowa, mówi to coś komuś?

30.01.2018 08:59

Janusz Ty sam się w końcu weź do roboty
    Stefan

30.01.2018 21:51

Dzień dobry. Przed nami nowy dzień w kico... Proszę o uwagę, następuje zwolnienie blokady i zaraz wylosujemy 40 osób do tasowania lohnscheinami :)
    Tomuś

17.01.2018 12:57

Co do opinii brygadzisty, to proszę takie uwagi zgłaszać przełożonemu.
    Mizzz

18.01.2018 01:35

Co do zgłaszania przełożonym to nie warto....bo ręka ręke myje....
    Antek

30.01.2018 09:03

Lepiej uwagi napisać na tej stronie. Mamy wtedy pewność że dyrektor to przeczyta i może coś z tym zrobi.
    Sympatyczna

20.01.2018 16:21

Praca w kico zła nie jest, ludzie też nie brygadzisci spoko jedyny mankament to... PŁACA, PŁACA I JESZCZE RAZ PŁACA.. Przed podwyżkami lepiej bylo niż po podwyżkach i ta premia za akord niby są te godziny przepracowane na premie a w kadrach mówią że w systemie oni mają inaczej i brakuje np. 2 h. Z kadrowymi trzeba coś zrobić bądź inna formę płacy tak jak w innych firmach jest wysoka podstawa + premia itp tu natomiast duzo ludzi po wypłatach chodzi do kadr gesiego bo co miesiąc nic się nie zgadza. Żeby nawet 2000 czasami nie mieć? Przerażające. I Ludzie będą się zwalniać z miesiąca na miesiąc jeżeli nic się nie zmieni, a szkoda Bo już odeszło trochę osób którzy byli bardzo dobrymi pracownikami tylko i wyłącznie przez PŁACĘ a teraz ciągle nowi przychodzą tacy nie ogarnieci . A praca naprawdę jest fajna, ludzie sympatyczni i pomocni. Zróbcie coś z tym. Pozdrawia Sympatyczna
    Sympatyczna

20.01.2018 22:27

Dziękuję. Inni czepiaja się brygadzistow, dyrektora itp a tak naprawdę co brygadzisci mają do naszych płac? Oni nam pieniądze płacą? No raczej nie. Albo czepiać się dyrektora.. To dobry człowiek. Po prostu muszą zmienić nasze płacę żeby wszyscy byli zadowoleni. A czy to zrobią to już zostaje wielką niewiadomą.Jak nic się nie zmieni to Po prostu wtedy zostaną bez ludzi albo z nowymi którzy nic nie potrafią
    Janusz

30.01.2018 08:56

Pracownicy czepiają się brygadzistów bo ci chamsko odnoszą się do nich.
    Zmęczony monter

30.01.2018 03:34

Czyli dyrekcja czyta te opinie. Szkoda tylko że czepia się głupiego wpisu A nie reaguje na oburzenie pracowników ws naliczania premi, błędów z wyplatami czy tez uwag dotyczących nie kompetentnych osób na wyższym szczeblu i faworyzowaniu co niektórych monterów przez brygadzistow.
    Iwona

30.01.2018 08:32

I dobrze że dyrekcja czyta te opinie. Może w końcu nie będzie błędów ze źle naliczanymi wypłatami.

30.01.2018 08:36

Brygadziści nagle stali się mili i nie mobbingują już pracowników. Chyba się boją że ktoś opisze ich niektóre chamskie zachowania.
    Jeszcze tu pracuje

26.01.2018 22:42

Dwa tygodnie do wypłaty. Liczycie na uczciwość czy jak zwykle zaniedbania przy podliczeniu???
    Rafał

27.01.2018 20:42

Na pewno będą źle naliczone godziny tym bardziej że nie działa system do rejestrowania godzin pracy.
    Xxx

29.01.2018 15:01

Oczywiscie pomylki będą ale czemy zawsze na niekorzyść pracownika? W druga strone to się nie pomylą!!! A moze pomylki sa celowe kto sie nie doliczy czy nie upomnie o swoje to oni korzystaja Najlepsze jest to ze chca wprowadzic premi od tego kto na ilu stanowiskach umie pracowac a z drugiej strony ze bedziemy pracowac na kilku Brawo za takie pomysly aby wiecej takich
    KicoFan

17.01.2018 12:55

Jezeli się komuś nie podoba w firmie to do załadować za najniższą krajowąTrzeba być tępym żeby myśleć że środki z funduszu socjalnego mogą być użyte w innym celu niż wskazany w regulaminie.
    Wyluzowany

19.01.2018 22:50

Dokładnie nie ma ludzi nie zastąpionych na każdego przyjdzie pora jak naszła na dyr adient......
    Żenada!

22.01.2018 20:05

Do sądu? Iwona, pod jakim zarzutem? Co za kompromitacja. Mogłaś chociaż imię zmienić.
    XXX

20.01.2018 18:56

Jeśli chodzi o wypłaty i ciągle powtarzające się będy w ich naliczaniu,zgadzam się w 100 procentach.Opinia odnosząca się co do Pana Dyrektora jest bardzo krzywdząca i nie prawdziwa.Pracuję w zakładzie bardzo długo i nie mogę powiedzieć złego słowa o Tym człowieku.
    Monter

20.01.2018 19:21

Również jestem tego samego zdania jeśli chodzi o pensję zaś co się tyczy Dyrektora to powiem tylko Kico nigdy lepszego nie miało i raczej mieć nie będzie. Pozdrawiam całe Kico
    Ferdynand Kiepski

19.01.2018 05:28

W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z Waszym wykształceniem :P

18.01.2018 10:14

Wieczny problem z wypłatami: nie ma miesiąca aby wszystkim się zgadzały, w każdym przypadku ta sama zasada " wyrównamy w następnym miesiącu" i to trzeba sprawdzać bo często zapominają o tym. Nikt z tym nie robi porządku. Chyba jedyny zakład w którym co drugi pracownik zapisuje godziny żeby sprawdzać czy na pewno ma zapłacone tyle i trzeba... Paranoja i żenada! Premie to (usunięte przez administratora) nigdy nie wiadomo co i jak. Stanowiska - nie mówiąc o znajomościach to problem w tym że większość nie ma pojęcia o swojej robocie, jedno wielkie leserstwo. Przyjmowany każdy jak ktoś napisał wcześniej : po podstawówce, każda ręką się przyda, bo ludzi potrzeba. Kiedyś Kico było najlepsze, teraz firma spadła na dno...

Zostaw merytoryczną opinię o KICO-Polska Sp. z o.o.