KICO-Polska

• Witosław
  • Chociule
  • Rusinów

3. Opinie o pracodawcach Świebodzin
  5. Opinie o KICO-Polska Sp. z o.o.

Opinie o KICO-Polska Świebodzin

Nie przegap nowości o KICO-Polska Sp. z o.o.!

Stefanowicz

10.04.2020 17:51

Kasa poszła niby ósmego. Tylko że przez aliexpres
    Stefanowicz

10.04.2020 17:26

Hmmmm ciekawe jest to co wszyscy bazgracie ???? ale tylko tyle, dalej pracujecie nikt się nie odezwie. A może ktoś coś napisze do mutaresa wkoncu to ich firma. Może oni nie wiedzą jaka herezją się u was odpiepsza
    Marta

10.04.2020 17:14

Chodzi o to żeby poinformować nas, a takie milczenie? Wiemy że Wielki Piątek i cisza ale jak ktoś zaznaczył inne firmy problem z wypłatami w środę zakatwili.
    Baetek

10.04.2020 16:52

Trzeba wreszcie zrobic porządek my jako produkcja musimy stanąć wszyscy 3 zmiany może wtedy nas ktoś wysłucha bo dzieje się źle brak bonów brak wypłaty co mamy jesc jak pracują małżeństwa idę święta Pani Dyrektor nie ma pani sumienia jak może Pani w lustro patrzeć
    Folks Dojcz

10.04.2020 16:39

Inne firmy dostały wyplaty juz w środę bo pracodawcy wiedzą jaka panuje sytuacja na swiecie (Poto by ludzie mogli na spokojnie kupic co potrzebują na święta) mają postojowe a tutaj ? Trzeba bedzie ryc cale wakacje zeby to odrobic ..... Szkoda slow na swiecie wszystko jest przekladane na inne terminy (komunie święte egzaminy itd i tp ) wypadalo by w nastempnym tygodniu przelozyc wtorek na piątek i isc 1 dzien do pracy skoro wy sie spozniacie z pieniędzmi 2 raz w tym dlaczego my mamy byc wobec was ??? Sumienni ,Zdyscyplinowani i Dyspozycyjni na telefon !!!
    Kaplan

10.04.2020 16:48

Firma dała Tobie w policzek nadstaw drugi, (kodeks pracy vel. Kico).
    Dramat

10.04.2020 16:27

W kico powinny powstac zwiazki zawodowe przynajmniej ktos by walczyl o pieniadze pracownikow np BONY NA ŚWIĘTA ktore sie pracownikowi naleza skoro sa odprowadzane skladki na fundusz socjalny ale te pieniadze ida na kawę i ciasteczka dla biura.

10.04.2020 16:33

Związki zawodowe są, ale Ci wyżej chyba pozapominali o ich istnieniu. ????
    Bóg Zapłać

10.04.2020 16:12

3/4 etatu nadgodziny ? Gdzie bony?? A wyplaty? nie ma i pracownicy mają sie przystosować ? Najpierw normalnie zacznijcie płacic a nie nonstop nas okradacie z naszych cięzko zarobionych pieniędzy ta firma to juz się zrobiło kompletne (usunięte przez administratora) jezeli jeszcze mozna to wogole nazwac firmą !!

10.04.2020 15:41

Zbyszek

10.04.2020 15:49

No to ukaraja 1k zł a może hrywna i po problemie.
    DYREKTORKA

10.04.2020 15:26

W obecnej sytuacji największe podziękowania należą się dla Pani Dryrektor i jej przyjaciół którzy dbają o to, aby pracownicy Kico Polska nie musieli martwić co kupić na święta na stół, za co zapłacił ratę kredytu, czy kupić dziecku cos na zajączka. Drodzy pracownicy Kico Polska dziękujemy za Wasze zaangażowanie i odpowiedzialność, którymi wyróżniacie się w tych ciężkich dla mnie chwilach. Jesteście moim bohaterami dlatego po świętach nas sklep Lidl wprowadza nowa odzież ochronna która otrzymacie od Pani Wioletty. Także dbamy o was w tych trudnych chwilach. (usunięte przez administratora)
    Edward

10.04.2020 13:13

Co wypłat za marzec nie będzie?
    Trol

10.04.2020 15:14

A jeszcze niejaki B. Linda nam instrukcje podaje: pisz merytoryczne żeby cicho siedzieć i polecać pracodawcę.

10.04.2020 15:17

No po świętach może a będą się tłumaczyć i głupiego maila Sitkowa wyślę że PR,ez korona wirusa przelewu niebyło dziwne że inne zakłady niemają x tym problemu pozdrawiam wszystkich pracowników produkcji i magazynu
    Smerf

10.04.2020 15:04

Nie płaczcie,dostaniecie swoje pieniądze (kiedyś napewno)
    Wolny

10.04.2020 14:05

Wypłaty po świętach? Bez komentarza...
    Ewa

10.04.2020 15:00

A znajdziecie kogoś w Turkmenistanie? Tam szukaj szefowej koronowirus tam nie zamieszkał i neta nie ma.
    Andrzej 2

10.04.2020 13:37

Teraz naliczaja ile zabrać A ile dac to nie jest takie proste..
    Andrzej

10.04.2020 13:36

Spokojnie ludzie wypłaty lecą z Chin aliexpresem. Troszeczkę cierpliwości do wakacji powinny byc...
    Ghuh

10.04.2020 12:31

Mam pytanie. Nie pracujemy od 6go do 10go kwietnia. Jak za ten okres zostanie naliczone wynagrodzenie. Ktoś coś wie?
    DYREKTORKA

10.04.2020 12:26

Zdrowy i Wesoły Świat dla wszystkich pracowników Kick W prezencie dla was brak wypłat i świątecznych pieniędzy. Dyrektora Kico

07.04.2020 15:07

Dlaczego wszyscy bony dostają dookoła tylko nie kico ? Żałosne

07.04.2020 17:18

Poczekamy zobaczymy do 31maja mają obowiązek wpłacić na konto funduszu 75% kwoty odliczeń czy wtedy powiedzą że nie mają kasy ? A w tym roku na pracownika na cały etat jest kwota 1550,26zł Rok wcześniej nie było dużo mniej a pracownik ile z tego otrzymał może średnio wyjdzie z 700 reszta gdzie nikt ich nie rozlicza nie sprawdza imprezki zakładowe integracyjne dla ludzi pracujących wyżej niż monter na produkcji A co wielce pani Ewa tego nie widzi a może nie chcę bo z tego ma korzyści? A kto wie czy pitbul jeszcze pracuje bo coś go nie widać wykazał się przez jakiś czas i już może siedzieć za biurkiem grunt że kasa wpływa a może już pracuje w innej firmie chyba 14 to świadczy że nigdzie się nie nadawał?

10.04.2020 12:21

Nie dość że(usunięte przez administratora) nas z bonów to jeszcze wypłat nie ma
    wibowit

04.04.2020 01:37

jak to ja mam isc do pracy na 300 osob mnie wybrano przeciez panuje zaraza wszedzie wszystko stoi ludzie 40 osob ma pracowac a 260 ma wolne....... tutaj chodzi o zycie zdrowie i nasze rodziny!
    Wirus

06.04.2020 14:40

Przeżyjemy wirusa to odpłaćmy tej żałosnej firmie zwalniajcie się masowo pracy będzie wszędzie pełno a panią dyrektor rozliczy jej własne sumienie którego teraz nie ma damy radę pozdrawiam całą załogę produkcji ilogistyki

07.04.2020 12:41

Jak ma być czysto jak jest tylko jedna sprzątaczka i to w grupie podwyższonego ryzyka, która powinna siedzieć w domu a nie się narażać ale oni mają to(usunięte przez administratora)
    Zenon

02.04.2020 21:01

Dzień dobry na wstępnie chciałbym wszystkich pozdrowic monterów brygadzistow ustawiaczy itp itd .A teraz przejdźmy do szczegółów droga dyrekcjio dlaczego wszystkie zakazy i na nakazy są podejmowane za naszymi plecami?! Wiemy wszyscy że nie liczycie się z naszym zdaniem ale chociaż wypadałoby zejść na dół przedstawić jak ta symulacja wygląda co i jak.. A wy informujecie nas email albo kartka na dole (...)bonów nie ma (nasz social przypominam) 3/4 etatu . bierzecie przykład z innych firm. Płacą 100% ,ale problem nie polega na produkcji tylko osoby zarządzające firma widać są nie odpowiednie na danym stanowisku .. jeśli wy ludzi nie umiecie docenić to jeśli wszystko to się skończy to ludzie nie będą doceniać was. Piszecie jesteśmy jedna załoga!? Jaka jedna zaloga? jak wy robicie wszytko za plecami pracowników..
    Nn

04.04.2020 12:10

Czyli bonów nie ma ?
    Pandemia

06.04.2020 15:37

Tak po pandemi im pidziekujemy
    Eduard

03.04.2020 15:06

Co to za zakład który nie jest ubezpieczony na takie sytuacje? Widać teraz żyją z dnia na dzień.. jeśli jest tak ciężko i mamy być załoga dajcie normalny postój nie 3/4 I wszystkim płacmy tyle 100% tyle samo dało by radę tylko lepiej zabrać produkcji żeby oni mieli gdyby każdemu dali tyle samo starczyło by..tylko pokazuje kto jest kim.. pokażcie chociaż raz że umiecie coś dac A nie tylko brać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KICO-Polska?

Kontakt - KICO-Polska Sp. z o.o.

Łużycka 50 66-200 Świebodzin

Branże: Maszyny i urządzenia
    Pracownik.

03.04.2020 13:11

W Adiencie(Keiper) bony na Święta dostali, w Recaro, wczoraj bony na Święta dostali, do ręki. Tylko u nas patrzą by nas okraść, nawet z innej tz. Puli bo to z naszego socjala idzie...
    ruski

03.04.2020 09:03

Wy tylko umiecie pisać,że nie ma bonów,że to,że tamto a nic z tym nie robicie i taka jest prawda.Idziecie do roboty jak barany zamiast stanąć przy maszynach i nie robić
    COOOOOOOOO!?

02.04.2020 15:52

3/4 etatu a ja mam chodzić normalnie od poniedziałku do piątku do pracy po 8h!!!!!!!!!!!!! O CO TUTAJ CHODZI!?!?!
    BOONNY

02.04.2020 12:29

I jak w to stylu kico nadażyła się okazja i ciach bonów niebedzie (a to nasze pieniążki) znowu łupeszcza machina ruszyła jak zwykle pod przykrywka epidemi będą nas łupić
    niedajciesie

20.03.2020 09:58

NIE PODPISUJCIE URLOPÓW! NIKT NIE MA PRAWA ZMUSIĆ WAS ŻEBY WYKORZYSTAĆ URLOP WYPOCZYNKOWY BO NIE ZNAJDZIE SIĘ DLA WAS PRACA PRZEZ TE PLANOWANE DWA TYGODNIE. CO MOŻE PRACODAWCA? Może wysłać na zaległy urlop z tamtego roku, tutaj nie mamy nic do gadania. O urlop wypoczynkowy może POPROSIĆ a My nie musimy się zgadzać, w tym wypadku musi dać wam pracę lub płacić postojowe jeśli nie jest w stanie jej zapewnić. - Pracownikowi kodeksowemu, który jest gotowy do świadczenia pracy, nawet gdy ta nie może być świadczona z przyczyn dotyczących pracodawcy, przysługuje wynagrodzenie wynikające z jego osobistego zaszeregowania, określonego stawką godzinową lub miesięczną, a jeżeli taki składnik wynagrodzenia nie został wyodrębniony przy określaniu warunków wynagradzania, pracownik zachowuje prawo do 60% wynagrodzenia - przypomina dr Anna Kamińska-Pietnoczko, prawnik w C&C Chakowski & Ciszek.
    Tymon

25.03.2020 17:32

Dokładnie zawsze tylko krzywdą pracowników się posiłkują i tak za każdym razem co by się niedziało jak pisali wcześniej to myk żeby potem niepłacić odpraw i 100 %postojowego już to przerabiali nic niepodpusujcie
    nowy

02.04.2020 11:33

i tak jak mówiłas ludzie podpisuja na 3/4 a za tydzien wygonia na postojowe bo niemcy staja od 2 kwietnia i nie bedzie czesci do produkcji Po to zrobili tak zeby mniej potem placic a gadanie ze po 8 godzin robic a za 6 placic beda to kuła jest kryzys czy nie ?

27.03.2020 22:44

edi

27.03.2020 22:56

A śmiali się ze mnie ze w straży robie. Ot bogacze z zakładów co bmw i mecami (vw pomijamy bo to hugo wie co.) sie woża a teraz za 1k beda tyrać buuhahaha.
    Pipi

26.03.2020 16:59

Co wam z tego że jeden drugiego wyzywa co mają zrobić i tak zrobią po co tyle nienawiści nie wskuracie nic takimi tekstami

26.03.2020 23:21

Myślą że wskuraja coś takimi tekstami. Tak jak napisałaś to nic nie da.
    Pipi

27.03.2020 07:14

Oni i tak w duszy mają to co jest napisane na forum jak chcecie wskurac coś to tylko protest na piśmie zbiorowy, papier przyjmie wszystko

26.03.2020 12:25

26.03.2020 23:15

Hahaha ja poprostu nie wpycham swoich czterech liter tam gdzie nie trzeba i plot nie robię każdy ma prawo do własnego zdania . Ja poprostu nie uzalam się nad sobą tak jak ty bo co będzie to będzie i Akurat ty nic nie zdzialasz firma zrobi to co uważa. Proste i logiczne A jak Ci źle to się zwolnij i idz tam gdzie bedzie ci lepiej A nie wyzywasz.

26.03.2020 23:20

Mylisz sie . Pracuje na produkcji . Ja nie obrazam nikogo jestem jaka jestem I mam swoje zdanie na ten temat . A to że wolę przeczekać ten okres to coś złego? Teraz wszędzie źle jest w każdej firmie i trzeba się z tym liczyć. Taki czas .
    Ryszard

20.03.2020 20:50

Dobrze że już nie pracuje w tej firmie.. urlopy w marcu... kto nie będzie miał dużo urlopu to będą liczyć jako wczasy pod gruszą no faktycznie super..niech wam lampy solarne zamontuja w domu to chociaż troszkę slonca zlapiecie? Haha .. przecież to aż śmieszne jest u nas w firmie fakt urlop A potem 100% Płatne ludzie nie dajcie się ,czy tam nie ma komu się wstawić czy co?..oklamuja i robią wszystko pod siebie...nawet w takiej sytuacji jaka jest na świecie nie martwia się o Was tylko czy będą zamówienia...
    Nani

22.03.2020 08:53

Że nie podpisujemy żadnego porozumienia z kico .Rozporządzenie w domu. TO nie porozumienie tylko wypowiedzenie jednej umowy A podpisanie nowej niekorzystnej .Jak wyżej pani pisała. Lepiej ustawić się na 6 mc i coś znaleźć. Niż za marny grosz popaść w długi bo kogo stać za tysiaca zrobić opłaty opłacić kredyty i żyć. Poza tym pan dyrektor jak i Panie z biura nie będą miały 3.4 etatu.
    Got

24.03.2020 06:46

Nie ma czasowe.nie da się dac aneksy takiego do umowy.bo nie ma takiego czegoś w prawie.(usunięte przez administratora)
    Ryszard

23.03.2020 20:58

3/4 etatu to nie jest po to żeby Was nie zwolnić tylko oni dadzą wam umowę 3/4 to wtedy gdy będzie postój będą wam płacić za 4 dni A nie 5 logika się kłania.. zaklad tak sie zabezpiecza bo nie wie ile czasu potrwa ten postój volkswagena i czy będą części do produkcji . A czemu by mieli wszystkich zwalniac? A za miesiąc 2 ruszy wszystko i kogo wezmą?!..
    Got

24.03.2020 06:44

A jaki zarobek na 3.4 etatu przy 120 h?. Nie zapomnij że podpisując sam wypowiadasz stara umowę. I urlop liczony z 3.4 umowy co daje 20 dni na rok. I zapomnij o umowie na stałe. Stać Cię siedzieć za 1633 zl?jak będzie postój to dadzą 1000 zl .I tak zwolnią. Do marca nie przedłuża umów potrwa dłużej też nie przedłuża.tylko kico ma problem. Polać i żyć jak nie z jednej to z z drugiej kwoty.oplac i żyj.
    Maniek

13.03.2020 15:44

Słuchajcie a przyjmuja tam do pracy? Gdzie mozna zostawic CV?
    Do do

13.03.2020 18:12

Idz do kadr
    Maniek

15.03.2020 19:50

To nie mozecie sobie z kolesiem poradzic?
    Kk virus

13.03.2020 23:06

Ciekawe jak firma rozwiąże sytuację z pracownikami którzy zostaną w domach na wzgląd na koronavirusa (ochrona dzieci) nie każdy lekarz L4 wypisze dla rodzica dziecka powyżej 9 roku życia i co wtedy
    Nika

07.03.2020 10:11

Jak może być dobrze w tej "firmie" jak były traktorzysta z Wilkowa Jerzy. M jest brygadzistą, (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Nigdy na nic nie ma czasu, prosimy się o np. skrzynki czy cokolwiek i nigdy go nie ma jak jest potrzebny na produkcji... Ale to świadczy tylko o nim i firmie Kico jak można nazwać to coś firmą. Pozdrawiam dziewczyny z produkcji zm. A

08.03.2020 21:57

Masz racje nikt tego nie sprawdza bo Niemcy to już świętość a to realne zagrożenie dla nas i naszych rodzin kwarantanna dla tych ludzi i diagnoza zanim przekroczą granicę POLSKI

12.03.2020 22:04

Wogule niepoowinni być wpuszczani bez badań żadnych delegacji ani audytów niepowinno być trzeba sanepid poinformować że tak sobie przyjeżdżają i chodzą gdzie chcą

27.02.2020 18:56

Leon

05.03.2020 23:08

Nie no co ty teraz na topie jest Porsche na tej hali co dach ocieplali podobno tam jest dopiero masakra współczuje tym pracownikom
    Wika

06.03.2020 05:25

Jakis chory jestes, ja tam pracuje i jest sto razy lepiej niz na głownej hali, nie robiles to milcz

27.02.2020 19:02

Lalunia

27.02.2020 21:31

Poczekajcie te bzdury co wypisujecie odbija się czkawką myślicie że Pani Dyrektor zostawi to bez echa hejty nic więcej na to wszystko jest paragraf
    Fajny Człowiek

28.02.2020 15:55

Czytając te informację ...... zastanawiam się czy osoba ,która pisze takie informacje zdaje sobie sprawę iż narusza dobro osobiste co w świetle polskiego prawa jest karalne . Pomijając już fakt że informacje które zostały napisane i sposób w jaki zostały napisane wskazują na pewnego rodzaju osobistą krucjatę i osobę z zaburzeniami psychicznymi ,która powinna być izolowana od społeczeństwa ponieważ zagraża innym i pewnie samej sobie. Dziwię się iż moderator strony nie trzyma nad tym pieczy i nie sprawdza tego co jest zamieszczane bo w pewnym sensie ponosi za to odpowiedzialność. Przykre jest to że w tym kraju jest tyle hejtu nieprawdy zawiści i nienawiści. Osobom opisanym życzę aby sprawca i autor tego tekstu został dla przykładu ukarany aby nikt więcej w żaden sposób publicznie bezpodstawnie nie oskarżał innych obywateli tego czy innego kraju. Pozdrawiam Fajny Człowiek

27.02.2020 22:09

§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
    Kico

18.02.2020 12:53

Typek z magazynu myśli chyba że jest Bogiem wypisuje do wszystkich kobiet zajęta czy wolna nie obchodzi go to wcale zbereźne teksty erotoman nic poza tym (usunięte przez administratora)
    Asia

19.02.2020 15:12

Na nazwisko ma tak jak nasz najsłynniejszy polski piłkarz który mieszka w Niemczech
    Fuu

26.02.2020 06:29

On nadal tam pracuje, wysoki, chudy, z tatuazem
    Miklos Fecher

17.02.2020 06:40

Wie ktoś kiedy będą aneksy z podwyżkami? Czy znowu zostaliśmy (usunięte przez administratora) Jeśli teraz damy się oszukac i nic z tym nie zrobimy to oni będą ciągle tak robić, trzeba się postawić!
    Monter

18.02.2020 13:02

Mają być w tym miesiącu... Niby od 01.02 ... Ale uwierzymy jak zobaczymy na piśmie ...

12.02.2020 18:51

A co myślicie o dyrekcji.

13.02.2020 06:42

No mnogo ich się robi i nic dobrego nie wnoszą piszą zamieszaniem i doklafaniem obowiązków e postaci papierologi idiotyczny pomysł z tymi kartami błędów zastanowił się jakiś mądry że rozpisywanie każdego komponentu zajmuje czas a co tam ale ważne że mają posadę i biorą wielotysieczne wyplatki a na nas ciągle żulą żenada a nowy dyrektor?? Bez komentarza szkoda bateri e telefonie
    Xxx

13.02.2020 12:14

Karty błędów z nikąd się nie wzięły, pomysł zaciągnięty z innej firmy. Przecież trzeba czymś zabłysnąć.
    Eliminator

12.02.2020 13:44

Ktoś wie kiedy jest wyznaczona dokładna data zamknięcia zakładu?

12.02.2020 15:08

Kiedy zamykaja zakład

Zostaw merytoryczną opinię o KICO-Polska Sp. z o.o.