CRUSAR

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 41 ocen.

Opinie o CRUSAR

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CRUSAR

Aneta

Jakby nie patrzeć można to zaliczyć bo jest to coś co pracownik "dostaje" od firmy @crusar soldier. Dziękuję za wyszczególnienie. A jeśli chodzi o ubezpieczenie i lekarza? W niektórych miejscach można liczyć na takiego zakładowego, albo na jakiś pakiet wykupiony w paru miejscach. Czy CRUSAR coś takiego daje?

Osa
@Crusar Soldier 27.09.2017 20:21
Nic mi o tym nie wiadomo czyli pewnie nic takiego nie ma. Jest lekarz na zakładzie który zajmuje się pracownikami którym coś do...

Hej, jest ubezbieczenie grupowe i indywidualne Medicover ma placówki w tym również w Wałbrzychu :) Pozdrawiam.

Romek
@Aneta 21.09.2017 15:51
Jakby nie patrzeć można to zaliczyć bo jest to coś co pracownik "dostaje" od firmy @crusar soldier. Dziękuję za wyszc...

Nie jest źle , wiadomo taka nasza natura zawsze chcielibyśmy lepiej ale ogólnie oceniam crusar o/wałbrzych pozytywnie.

Aneta

@Crusar soldier a czy do tych warunków zatrudnienia, które opisujesz, obowiązują jeszcze jakieś benefity? Dodatkowe pakiety socjalne?

Crusar Soldier
@Aneta 07.09.2017 07:36
@Crusar soldier a czy do tych warunków zatrudnienia, które opisujesz, obowiązują jeszcze jakieś benefity? Dodatkowe pakiety soc...

Jedyny benefit jak narazie to karta multi sport. Nie wiem czy można zaliczyć dofinansowanie na jedzenie na stołówce. Obiad kosztuje wtedy 4 zł a nie 9 zł.

Crusar Soldier

Jeśli chodzi o oddział w Wałbrzychu to akurat dużo mam do powiedzenia na ten temat gdyż pracuje prawie od początku firmy. Jeśli chodzi o zarobki to jak na śmierdzący Wałbrzych nie jest źle. Bite 1800 masz na 100% plus do tego nadgodziny. Ile chcesz zarobić tyle zarobisz. Szefostwo do niczego nie zmusza tylko czasem wymaga od tych żeby przyszli w sobotę co nigdy nie chodzili i się obijali. Soboty płacone ponad 160 zł. Jeśli chodzi o pracę to zależy na jakie stanowisko sir trafi. Jedne są cięższe drugie lżejsze ale nie każdy lubi siedzieć i nic nie robić. Dodatki nocne oczywiście są. Wynoszą one 75 zł za przepracowany tydzień. Wszyscy ci co piszą że źle i w ogóle nie potrafili jeździć nawet paleciakiem a co dopiero wspomagać produkcję poprzez rozpak części który nie wymaga jakiejś szczególnej percepcji. Oczywiście trzeba być skupionym ale bez przesady. 3 przerwy na każde 8 godzin to dobrze plus to że kiedy chcesz możesz iść sobie poza przerwa zapalić lub zjeść obiad na stołówce. Nie pozdrawiam tych którzy wylecieli za lenistwo i głupotę. Jeśli pracuje się miesiąc czasu a raz się wzięło na rządanie plus do tego L4 tydzień czasu to niestety. Wałek rozrządu wam w tyłek.

Crusar Soldier

Jeśli chodzi o oddział w Wałbrzychu to akurat dużo mam do powiedzenia na ten temat gdyż pracuje prawie od początku firmy. Jeśli chodzi o zarobki to jak na śmierdzący Wałbrzych nie jest źle. Bite 1800 masz na 100% plus do tego nadgodziny. Ile chcesz zarobić tyle zarobisz. Szefostwo do niczego nie zmusza tylko czasem wymaga od tych żeby przyszli w sobotę co nigdy nie chodzili i się obijali. Soboty płacone ponad 160 zł. Jeśli chodzi o pracę to zależy na jakie stanowisko sir trafi. Jedne są cięższe drugie lżejsze ale nie każdy lubi siedzieć i nic nie robić. Dodatki nocne oczywiście są. Wynoszą one 75 zł za przepracowany tydzień. Wszyscy ci co piszą że źle i w ogóle nie potrafili jeździć nawet paleciakiem a co dopiero wspomagać produkcję poprzez rozpak części który nie wymaga jakiejś szczególnej percepcji. Oczywiście trzeba być skupionym ale bez przesady. 3 przerwy na każde 8 godzin to dobrze plus to że kiedy chcesz możesz iść sobie poza przerwa zapalić lub zjeść obiad na stołówce. Nie pozdrawiam tych którzy wylecieli za lenistwo i głupotę. Jeśli pracuje się miesiąc czasu a raz się wzięło na rządanie plus do tego L4 tydzień czasu to niestety. Wałek rozrządu wam w tyłek.

Aneta

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Czy składa się z kilku etapów? Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracownicy? Na te i więcej pytań odpowiedzi udzielili nam przedstawiciele firmy CRUSAR. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,396295,wywiad-dawid-borycka-magdalena-nowak Jaka z informacji najbardziej Was zaskoczyła?

Nomen
@Aneta 07.03.2017 14:13
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Czy składa się z kilku etapów? Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracown...

Do działu sprzedaży?? przecież u nich on już nie istnieje ...................

edoo

U nich obecnie poszukiwany jest tylko Asystent Działu Sprzedaży.

Iveco Dayli

Witam. Pracuje w firmie CRUSAR, na terenie niemiec, siedziba w Diez. Osobiscie jestem zadowolony z pracy, po okresie probnym ktory trwal 3 miesiace dostalem umowe na stale, nie zadna smieciowka. Wynagrodzenie za prace terminowo. Jak najbardziej polecam i zachecam do wspolpracy z firma CRUSAR:)

anonim

(usunięte przez administratora)

Marcin

Wypłata zawsze na czas. Przez 2 lata nie spotkałem się by było jakieś opóźnienie.

Jarecki

Potwierdzam nigdy nie było żadnych opóźnień pilnowane jak w zegarku:) (staż półtora roku)

Paweł

Jeśli jesteś dobry i rzetelny to od początku umowa o pracę. Wiadomo najpierw na okres próbny. Niemiecki albo angielski to podstawa. Tempo pracy jest duże i jak nie umiesz pracować pod presją czasu, to potem piszesz opinie, że cie oszukali. Jestem tu 1,5 roku i jest fajnie. Przyzwoici ludzie, na miejscu (Wrocław) jest tania siłownia dla pracowników, dopłacają do Medicovera itp. Pieniądze są niezłe i jeszcze sie nie zdarzyło żeby sie spóźnili z wyplatą.

toytoy-ota

Drodzy Państwo firma Crusar świadczy swoje usługi wałbrzyskiemu oddziałowi koncernu Toyota i w tym temacie mogę powiedzieć sporo. Warunki jakie są takie są firma Crusar jest chłopcem do kopania. Pracownicy, chociaż grupa stara się współpracować i tworzyć pozory profesjonalistów, przez tamtejszego koordynatora sprowadzana jest do wyrobników, którzy nie maja o niczym pojecia i swojego mozgu. Firma nastawiona, pazernie na zysk. Praca w sobote wg. dziwnie obliczanej stawki godzinowej (brak tzw. setek dla przykładu pracownik toyoty w sobote przychodzi za blisko 300zl pracownik Crusar ten sam czas i niejednokrotnie wieksze obowiązki wyrabia za ~88zl a Crusar pewnie bierze premie za prace w dni wolne. Nadgodziny niby dobrowolne a jednak nie do końca. Część obowiązków pracowników odbywa sie w systemi trzech zmian (nocki nie płatne dodatkowo). Dziwne jest tylko jedno. W tym zakładzie obowiązują umowy zelecenia przy obowiązkowym siedzeniu 8h ??? WTF??? z tego co wiem jeżeli umowa zlecenie ma charakter umowy o prace a tak ejst w przypadku Crusar na terenie toyoty to pracodawca powinien przejsc na umowe o prace.. Ja sie pytam gdzie jest PIP w tym wypadku??? Zdecydowanie odrazam chyba ze macie nerwy ze stali. byłem, zobaczyłem, nie wróce. pozdrowienia dla chłopaków z crusara

użytkownikkk
@orzeł 28.10.2015 11:34
Ja rozliczenia i stawki znałem przed podpisaniem umowy, więc wnioskuję że Ty również je znałeś a mimo to zgodziłeś się na nie a...

jak nie potrafisz wyegzekwować należnego Ci dnia wolnego za pracę w sobotę to nie narzekaj że go nie miałeś i robiłeś sobotę za darmo bo ani dnia wolnego ani pieniędzy. nie pozdrawiam

orzeł
@użytkownikkk 01.12.2015 17:07
jak nie potrafisz wyegzekwować należnego Ci dnia wolnego za pracę w sobotę to nie narzekaj że go nie miałeś i robiłeś sobotę za...

Nie potrafisz czytać? przecież napisałem że mi za sobotę płacą! i mogę przyjść a nie muszę... czytaj ze zrozumieniem.Odebrać wolnego nie mogłem w NSK! zresztą w innych zakładach też taka praktyka jest stosowana.Tutaj jest w miarę normalnie płacą lub po prostu informujesz że nie możesz przyjść i tyle.nie pozdrawiam bo nie ma kogo

oli

Witam, ja chętnie się dowiem jak wyglada rozmowa na stanowisko administracyjne? godziny pracy, zarobiki?

Garty

Balbinka na czym dokładniej polegała taka rozmowa? Jakieś szczegóły?

Balbinka

Dziś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na pracownika administracyjnego. Miła i rzeczowa rozmowa, warunki pracy ok. Zobaczymy jak dalej

Dino

Mam pytanie, wszyscy piszą o Wroclawiu czy Walbrzychu a ja słyszałem o rekrutacji w Boleslawcu czy ktoś może powiedzieć coś wiecej? Tylko konkrety proszę jakie zarobki jaki rodzaj umowy itp.. hejterom dziękuje sam ocenie sytuacje.

Mudzahedin

Sa i minusy i plusy ja tam lubie:) Plusy -Fajna atmosfera -fajni szefowie -Fajna firma:) -Spoko płaca -dotrzymują slowa -generalnie nie ma co narzekać Minusy - Czasem nie wiesz w co ręce włożyć najpierw:)

Wiking

Pracuje w crusar odział Toyota Walbrzych i jak narazie nie narzekam,pracy dużo to fakt i ciężko sobie zaplanować wolny weekend:( ale za nadgodzinki kaska a nie wolne, więc niezły hajc wpada:) Nikt mnie nigdy nie oszukał.jak szukasz luzu w pracy niestety to nie miejsce dla ciebie.Poza tym ok i doplata do paliwa;)a to rzadkość.

Góraloo
@Wiking 15.07.2015 21:48
Pracuje w crusar odział Toyota Walbrzych i jak narazie nie narzekam,pracy dużo to fakt i ciężko sobie zaplanować wolny weekend:...

Racja Wiktor bo to pewnie Ty Wikingu z mazur! Też tam pracuję i to chyba najdłużej,dużo osób się przewineło ale chef pozbywa się tylko krętaczy albo tych co pracę pozorują.Teraz przynajmniej mamy spoko ekipe i atmosferę grill firmowy;) zapie...ol = dobre zarobki w sumie jest dobrze oby tak dalej!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Patryk W.

Czy wysokie? Raczej jak wszędzie, gdzie wymagane jest doświadczenie, ale to efekt gospodarki, a nie firmy. Średnia krajowa raczej normą niż wyjątkiem. Wiedziałem na co się piszę - i naprawdę czas tam był cennym doświadczeniem. Praca była ciężka - i wiele mnie nauczyła.

Patryk W.

Dość krótko tam byłem (trafiła się oferta z wymarzonej branży), ale... 1. Praca ciężka - kto chce się obijać, to nie tam. 2. Kasę dostawałem terminowo, stosownie do umowy i swoich wyników/starań. 3. Rewelacyjny zespół. 4. Trochę problemów jak to zawsze w spedycjach bywa (przewoźnicy, terminy, nawał pracy itp.) Generalnie dla kogoś kto lubi takie tematy - praca fajna, ze wszystkimi wadami i zaletami pracy w spedycji. Nie żałuję spędzonego tam czasu.

grymas

Właśnie byłem na rozmowie w tej firmie. Informacja dla innych osób być moze w przyszłości mających okazję pracować w niej. Rozmowa na poziomie, konkretna bez bezsensownego maglowania ludzi i robienia im wody z mózgu. Pierwsze wrażenie pozytywne. Miałem okazję "przejsć się" po budynku i wydaje się, że warunki pracy są naprawdę spoko! Nie odniosłem wrażenia, że to oszuści. Umowa zlecenie z szansą na umowe o pracę. Młody zespół. Czekam na telefon od nich Pozdrawiam

klasyk
@grymas 13.03.2015 15:14
Właśnie byłem na rozmowie w tej firmie. Informacja dla innych osób być moze w przyszłości mających okazję pracować w niej. Rozm...

niezla reklama ;)

grymas

Witam, Wybieram się na rozmowę do tej firmy. Bardzo proszę o rzetelne opinie o firmie a nie własne niespełnione pragnienia czy żale bo komuś się nie udało albo nie był zadowolony ze współpracy z koleżanką czy kolegą. Ludzie jesteśmy dorośli a mam wrażenie, że przynajmniej 3/4 osób tutaj to hejterzy, którzy tylko pretensje zgłaszają. Umowa śmieciowa to żadna nowość nie tylko pewnie w tej firmie ją stosują! To dla mnie żadna informacja. Jakieś konkrety. Ktoś sprawdzał w ogóle czy są konkurencyjną firmą, czy są firmą z potencjałem? Można się rozwinąć? Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Żebrak
@Sid 29.01.2015 14:20
Co za bzdury gryzmolisz łe....... Otóż Crusar nie potrzebuje kart typu Multisport gdyż posiada własną profesjonalną siłownie do...

Siłownia?Trener?Dietetyk?

Sid
@Żebrak 17.02.2015 11:01
Siłownia?Trener?Dietetyk?

Tak dobrze przeczytałeś siłownia z trenerem i dietetykiem. Zapraszam do siedziby firmy Wrocław Ul.Rdestowa 5. pozdrawiam

ludzik

oszustwo i nic wiewcej!! pracowałem w firmie CRUSAR oddział w Wałbrzychu (TOYOTA) i co miesiąc oszustwo, pracodawca chyba nie potrafi napisac dobrze umowy bo z tej którą posiadałem nie potrafi się wywiązać. Ciągle wpisane jakieś zaliczki których na oczy nie widziałem i oczywiście mniej na wypłatę. ciekaw jestem co bedzie jak ktoś się w końcu za tą sprawe zabierze bo to na pewno nie jest zgodne z prawem pozdrawiam ludzik

gość
@ludzik 08.01.2015 15:25
oszustwo i nic wiewcej!! pracowałem w firmie CRUSAR oddział w Wałbrzychu (TOYOTA) i co miesiąc oszustwo, pracodawca chyba nie p...

dokładnie praca w tej firmie to zwykłe oszukiwanie ludzi właśnie pracuję w oddziale w Wałbrzychu jak na razie nie mam innej pracy dlatego tu jestem zawsze jakaś kasa ale cały czas mniej na wypłatę i zawsze jest jakies bez sensu wytłumaczenie. A obietnice szefa koordynatora oooo wielkie tylko nigdy nie spełnione

qwerty

No umowę dostaniesz na czas określony na najniższą krajową a resztę po stołem. Jak waflujesz to popracujesz. Grunt o wazelina.

janek

podłaczam się do pytania @marcin. Jaki typ umowy, na jaki okres czasu i czy możecie napisać więcej szczegółów.

Pysio

Idea sponsoringu sportów rajdowych, poprzez ścinanie frachtów przewoźnikom ze względu na brak jakiegokolwiek własnego auta transportowego, jest ciekawym marketingiem tej firmy. Ale żeby zabierać sponsorowanego kierowce rajdowego na spotkania biznesowe do potencjalnych klientów, by później sprzedawać ich ładunki na giełdzie transportowej TRANS, TIMOCOM.. nie jest co najmniej komiczne?

jeszua

pod tym wzgledem jest ok - tzn umowa o prace jest . Ale jak nie czujesz branży , długo takiego tempa nie wytrzymasz . Poza tym nie jest źle , jak masz szanse startuj - nie odnajdziesz sie w temacie odejdziesz , ale zawsze to nowe doswiadczenie

misiek

w tej firmie szczesliwy jestes dwa razy ; gdy Cie zatrudniaja oraz gdy sie zwalniasz ;)

wieczorek

Szanowny Marianie, dlaczego BYŁO ok? za dużo pracy, obowiązków? kasa przyzwoita i atmosfera w robocie spoko. nie żal BYŁO Ci opuszczać miejsca?

marian

No nie wiem, pracowałem u nich rok i 2 mce i było ok. Wiadomo, dużo pracy, sporo obowiązków, ale kasa przyzwoita i atmosfera w robocie spoko. Nie jesteś czasem tym kolesiem co wyleciał dyscyplinarnie? Bo twoje komenty to same hejty.

tttf

dostaniesz tyle ile najnizsza krajowa,ewentualna reszte dostaniesz w nieopodatkowanej kopercie. cel wiadomy-odprawadzanie najnizszych skladek pracownikow.nie placz pozniej na Polske, ze dala Ci smieciowa emeryture! godzac sie na taka umowe - zgadzasz sie na brak emerytury. w czasie rozmowy zapytaj czy dadza Ci to chcesz na umowie!

ftttttt

jedyne auta jakie firma posiada to niby auta sportowe.nie maja z nimi totalnie nic wspolnego.zwykla metalowa klatka w srodku i tyle sportowosci.wabia nimi potencjalnych klientow tak by ich ladunki pojawialy sie na TRANSie lub TIMO.kilku klientow przekonalo sie-widzac swoje ladunki na owych gieldach

fttt

Ciekawa i mocno rozbudowana opinia jak na osobę, która w firmie przepracowała 4 (dosłownie cztery) dni... Bez komentarza.

wieczorek

nic dodać nic ująć w firmie tej pracują obiboki, żal żal żal... cały czas zmieniają się tam osoby na coraz to nowsze jak to sie mówi, ale nie dziwie się kto chciałby robić za kilku, a pensje dostawać jedną? i to jeszcze taką ze ręce opadają.. jaka kadra taka firma i tutaj uważam,że firma długo nie pociągnie, bo w końcu jaka kadra taka firma....

Zostaw opinię o CRUSAR - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CRUSAR