Fuji Seal Poland

2.8/5

• Dlaczego warto z nami pracować?
  • Oferty pracy

Dlaczego warto z nami pracować?

Oferty pracy

• Malina
  • Gołębiew Nowy
  • Woźniaków

3. Opinie o pracodawcach Kutno
  5. Opinie o Fuji Seal Poland Sp. z o.o.

Opinie o Fuji Seal Poland Kutno

Nie przegap nowości o Fuji Seal Poland Sp. z o.o.!

AGA

07.12.2018 16:24

Może ktoś podpowie jak przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej po angielsku w tej firmie?
    Były murzyn

18.12.2018 19:18

Niestety to jest prawda bez znajomości cieżko sie dostać do tego "raju". Przyjmują z polecenia, i nikt sie z tym nie kryje. Jedyny plusem w tej firmie są wysokie bony na świeta - o ile jeszcza są. Zwykły operator maszyn np na konwersji nie trafia na starcie do przyuczenia na maszyne tylko na magazyn i zapi..sz paleciaczkiem jak dziki wół. Ludzie tam pracujący mają ciśnienie na kase praca w świeta za wyższa stawkę: 2,3setki i mało sie nie pozabijają. Istny mordor. Jak musisz to pracujesz jak nie to omijać szerokim łukiem
    Abc

20.12.2018 18:41

Bony z roku na rok coraz mniejsze. Ogólnie wszystko to prawda, a zarobki raczej bardzo słabe. Jeden z działów, to już w ogóle kołchoz.
    Qrt

12.12.2018 18:37

Kellog's się rozbudowuje, więc chyba już lepiej iść tam jak będą przyjęcia. W Fuji kasa słaba i wymogi stanowczo za wysokie wysokie jak na to co oferują. Magazyny teraz też się budują i rok 2019 może być ciekawy jeśli chodzi o lokalny rynek pracy. Pracodawcy muszą się bardziej postarać jeśli chcą zachować pracowników
    Zosia

12.12.2018 16:56

@Hanna Boisz sie czy wstydzisz używać swojego prawdziwego imienia? Chcesz sie bawić w moderatora ??? Może zajmij sie swoją pracą w dziale Hr aby w tej firmie zaczęło sie dziać lepiej. Bo jak narazie ściągacie ją na samo dno poprzez złe decyzje kadrowe, kolesiostwo i nepotyzm.
    qwerty

06.12.2018 14:11

Pensje jak na stawiane wymogi to jawna kpina z ludzi i nic dziwnego, że jest duża rotacja. Od nowego roku będzie jeszcze większy problem z pracownikami, a jak się otworzą nowe miejsca pracy w regionie, to będzie naprawdę tragedia. Zarząd chyba liczy na cud, ale prędzej rozwalą ten zakład niż zabłysną przed Japończykami. Podwyżki są potrzebne, ale to naprawdę znaczące, a nie takie grosze jak dotychczas. Nikt nie będzie narażał zdrowia (a nawet życia) dla waszych marnych targetów za te śmieszne pieniądze. Nie da się tutaj wytrzymać na dłuższą metę. 3k na rękę, a nie brutto powinno być na start.
    Bcz

15.11.2018 21:13

Niedługo i Fuji ulegnie pokusie zatrudniania tanich parobków. Już takie myśli chodzą po głowie rządzących i na pewno dobrze się to nie skończy.
    Bcz

03.12.2018 18:35

Po prostu brak motywacji dla pracowników, brak znaczących podwyżek, a wymagania z roku na rok coraz większe.
    Hanna

06.10.2018 17:16

@Strefowiec, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że brałeś ostatnio udział w rekrutacji do Fuji Seal Poland. Czy ktoś również jak Ty, spotkał się z taką sytuacją? Jak prezentowała się atmosfera w trakcie rozmowy o pracę? Zachęcam Ciebie do odpowiedzi na powyższe pytania.
    f5

10.10.2018 16:11

Rozmowa okej, wszystko raczej w miłej i przyjemnej atmosferze i nie można się do tego przyczepić, ale trzymanie w tajemnicy stawki jaka obowiązuje na tym stanowisku w firmie też nie przystoi. Ostatnio to się stało modne wśród pracodawców i coraz więcej jest pytań w stylu "ile chciałbyś zarabiać?", a nie konkrety jakie mogą zaoferować na danym stanowisku. Chyba nie ma osoby, która powie, że zarabia za dużo, więc pytanie bez sensu. Lepiej jakby wykładali wszystko podczas rozmowy, np. "Na początek oferujemy tyle i tyle, a po paru miesiącach x więcej". Później wypadałoby przedstawić jakie są możliwości rozwoju i czy są jakieś oferowane kursy przez pracodawce co pomogłoby jeszcze pracownikom w dostaniu podwyżki i podwyższaniu swoich kwalifikacji. Jasne ścieżki rozwoju i podwyżki dla stałych pracowników to też duży atut, który jeśli obowiązuje, to warto się nim pochwalić, a jeśli nie, to warto, aby coś takiego wprowadzić, bo w dzisiejszych czasach jeśli pracownicy nie widzą sensu, aby dalej pracować w firmie, to szukają po prostu dalej. To tyle moich spostrzeżeń na ten temat.
    Strefowiec

06.10.2018 08:56

Niestety, ale już podczas rozmów kwalifikacyjnych widać, że mają brak szacunku dla potencjalnego pracownika marnując jego cenny czas na udział w ankiecie badającej rynek pracy w regionie. Ostatecznie i tak przyjmują osoby z polecenia, albo najtańszego zdesperowanego wyrobnika. Brak informacji na temat stawki jaka funkcjonuje w firmie podczas rozmowy, to kolejna porażka. I tak każdy wie, że dzisiejsza strefa ekonomiczna w Kutnie, to kpina i cyrk, więc po co robić z tego tajemnicę? Na Zachodzie jawne zarobki to norma, a tutaj pomimo braku pracowników dalej mamy cyrki z tajemnicą wynagrodzeń, a ostatecznie i tak dowiadujesz się, że możesz zarabiać niewiele więcej niż najniższa krajowa. Chyba nie jest tajemnicą, że ludzie w dzisiejszych czasach pracują dla pieniędzy, a nie dla przyjemności? Ze swojej strony nie polecam.
    zainteresowany

11.07.2018 17:06

Jak tam teraz na produkcji? Jak praca i atmosfera? Jakie zarobki? Poprawiło się coś na przestrzeni roku? Z tego co widzę w urzędzie pracy, to płaca bez szału, bo jakieś 1700-1800 zł, ale może sama praca i atmosfera potrafi wynagrodzić marne zarobki? Są jakieś dobrze płatne nadgodziny i można dobić do tych 2,5 tys. na rękę?
    Hanna

08.05.2018 21:05

@Patryk, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w Fuji Seal Poland czy po prostu z ciekawości? A może pracowałeś w tym miejscu? @Emilka2015, a jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? Aplikowałaś już do pracy w Fuji Seal Poland? Czy ktoś z Was pracował bądź pracuje aktualnie w Fuji Seal Poland? Co możecie powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę?
    Emilka2015

08.05.2018 22:29

Jeszcze nie,ale chciałbym się czegoś dowiedzieć o pracy w tej firmie i w tym dziale. Nawet niekoniecznie o samym wynagrodzeniu,ale specyfice pracy.
    Emilka2015

08.05.2018 17:44

Czy ktoś kto pracuje w Fuji Seal w księgowości może podzielić się opinią o pracy w tym dziale i mniej więcej wysokością wynagrodzenia. Dziękuję
    Kolega ze zmiany

25.08.2017 14:21

Kierownik Bartuś z konwersji jest najlepszy... Żenada. Zero zainteresowania swoimi obowiązkami... Czesto robi sobie przerwy 40 minutowe na wc.nocami nawet nie łaska mu wyjść. Z biura gdy cos sie dzieje z maszyna. Ale oczywiście przed menagerem robi piękne oczy bo co to nie on. Teraz wrócił z wakacji i Chorwacji i zamiast zając sie swoimi obowiązkami chodzi od maszyny do maszyny i chwali się zdjeciami z wakacji... Najgorszy i najbardziej żenujący kierpwnik ever. Nie pozdrawiam zdecydowanie. P.s Bartuś weź sie za robote.
    Farba

06.02.2018 19:01

Bartuś weź się za robotę a nie po WC się chowasz i gnijesz ja za ciebie nie będę robił. Kierowniczek a na leszcza do pracy dojeżdża.
    NowyPracownik

19.01.2018 11:48

Czy są jakieś nowe wieści jak pracuje się aktualnie w Fuji a najbardziej chodzi o dział drukarni. Dostałem propozycję i pracy i zastanawiam się co zrobić . Ktoś coś może powiedzieć ?
    Bros

05.10.2017 12:07

Flexo! A raczej cyrk! Robert i jego kierowniczki pożal sie Boże....żenujące.
    Młody

05.10.2017 19:37

Co masz na myśli "pożal sie Boże" mógł byś coś więcej napisać ? Jestem ciekawy ?
    Bros

06.10.2017 10:31

Dezorganizacja, brak decyzyjności, wymagania z kosmosu, papierologia, kolesiostwo, nowe prace, operatorzy pozostawieni sami sobie, maszyny wiecznie zepsute, brak szkoleń, wszystko przekłada sie na druk, który mimo ogromnych starań drukarzy daje wiele do życzenia. Do tego konwersja zachowująca sie tak jakby zjadła wszystkie rozumy, czepiającą sie drobnych błędów. Kontrola jakości bezradna....a efekt końcowy ? Zapierniczasz jak wół a i tak jest źle. Długo tak nie pociągniemy. To jest początek końca tego działu.

Oferty pracy - Fuji Seal Poland Sp. z o.o.

Operator / Operatorka Maszyn SSL

Fuji Seal Poland Sp. z o.o.

Kutno

WalletIcon

5250 - 5500 PLN / m

Pomocnik / Pomocnica Operatora w dziale Drukarni

Fuji Seal Poland Sp. z o.o.

Kutno

WalletIcon

5450 - 5700 PLN / m

Nemo

22.09.2017 20:57

To prawda że tam teraz K.W. jest kierownikiem zakładu?
    Młody

25.09.2017 11:58

DB a niżej AW a na samym dole ZS (imię, nazwisko)
    artiom

07.09.2017 15:39

Jak tam u Was z zarobkami? Wzrosły trochę względem zeszłego roku? Zastanawiam się czy będzie w ogóle sens zgłaszać się podczas następnej rekrutacji skoro mi zaproponują 1600-1700 zł.
    xyz

08.09.2017 10:47

Niestety to co napisał "byly pracownik" - to prawda. W Fuji Seal niczego się nie dorobisz, prawda jest też to że nie ma już żadnych płatnych nadgodzin, premii itp, tyle ile masz podstawy na umowie tyle tylko zarobisz. Jutro w sobotę jest piknik firmowy i dyrekcja sobie wymyśliła żeby każdy się przebrał w strój z materiałów z recyklingu czyli "śmieci". To tylko dowód na to co dla nich znaczą pracownicy!!!
    artiom

09.09.2017 10:46

W takim razie muszę przyznać, że jestem naprawdę rozczarowanym tym jak działa "Strefa" w ostatnich latach. 3/4 zakładów oferuje śmieciowe pieniądze (czyli poniżej 2k zł do ręki). Te lepiej płatne są już obsadzone na full, więc teraz jak ktoś chcę szukać lepiej płatnej pracy, to w Kutnie jej nie znajdzie. Mam wrażenie, że to chyba jakaś zmowa pracodawców, aby nie dawać zbyt dużo i nie psuć im rynku niewolnika. Praca jest, ale zarobki wręcz się uwsteczniają i jest to tendencja, która w innych miastach Polski nie funkcjonuje. Czasami wystarczy zapytać kolegów z innych miast i dla nich zarobki 2-3 tys. na rękę na produkcji przy niezbyt wymagającej pracy, to normalka. Jak dla mnie kpina z ludzi jest w naszym mieście i za te pieniądze nie da się żyć. Da się jedynie wegetować żyjąc z miesiąca na miesiąc i odmawiając sobie wszystkiego. Być może o to w tym wszystko chodzi?
    Mlody

25.08.2017 14:10

Pracuje tam od ponad roku...od pewnego czasu zmienił mi sie kierownik niestety na gorsze... Koles calkiem olewa swoje obowiazki najlepiej jest mu gdy siedzi cale noce w biurze i oglada części do swojego pięknego Audi. Zero zainteresowania z jego strony ...przerzuca w ten sposob swoje obowiązki i odpowiedzialność na podwładnych. P.s cała konwersja się z Ciebie śmieje jesteś najgorszym kierownikiem od początku działalności tej firmy.
    Loren

22.08.2017 15:18

Witam. Czy brał ktoś może udział w rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko Account Receivables Assiociate i otrzymał informację zwrotną odnośnie procesu ?
    byly pracownik

08.11.2016 20:18

Pracowalem tam 4 lata. Zakres obowiazkow i odpowiedzialnosci kompletnie nie odzwierciedlaja zarobki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo to oscylacja najnizszej krajowej, podobne pieniadze zarobisz na ochronie, na budowie czy poprostu przy zbieraniu ogorkow. W firmie jest jeden wielki balagan nikt nie wie o co chodzi nie ma osob decyzyjnych jak jest jakis problem to cala wina zwalana jest na pracownikow szeregowych tak jak ktos wyzej napisal duzo mlodych zatrudnili ale to dlatego ze za te kase nie ma komu robic!!!!!!! Brak nadgodzin premi itp.. jak nie masz co ze soba zrobic masz dwie sprawne rece, nie myslisz za wiele to zapraszam do fuji.
    hmm'

28.06.2016 15:40

Gimbaza co masz na myśli @Stefanek? Bo raczej trzeba mieć lata skończone żeby tutaj pracować
    Stefanek

12.06.2016 10:03

Kiedyś tam pracowałem jako tzw. Stefanek, na produkcji pracują fajni ludzie, no może ostatnio za dużo tej gimbazy ale to dlatego że już nie mają kogo brać za tą kasę, robota jak robota trochę śmierdzi w niektórych działach...kadra "menagerska" hmm no tego to się nie podejmuje opisać - to trzeba zobaczyć

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fuji Seal Poland?

Bolo

16.05.2016 20:40

omijajcie Fuji z daleka, wszyscy uciekają już od samej góry odchodzi jeden menager po drugim a to świadczy o tym, że żle się dzieje
    Bolo

16.05.2016 20:40

Duduś

15.02.2016 19:16

Dno, dno i jeszcze raz dno ....
    były

05.02.2016 20:04

Nie polecam NAJWIĘKSZE NYGUSY zarabiają najwięcej ,mówię też o kierownikach .
    zawiedziony

28.01.2016 02:21

Firma z założenia fajna , niestety przewija się kolesiostwo. Brak perspektyw na wybicie się jeśli za Twoimi plecami nie stoi (brat, sistra, żona, mąż). Każą robić cuda za ochłapy . Pieniądze śmiesznie małe jak na stawiane wymogi . Firma pięknie czaruje jedynie wizytacje i delegacje które widzą tylko to co jest im pokazane. Ogólnie kadra kierownicza wyciska z firmy dla siebie tyle ile może nawet już się z tym nie kryjąc nawet przed szarymi pracownikami . Dla mnie ocena niedostateczna ,ponieważ nawet żal patrzeć na to co tam się dzieje.
    Jola

17.09.2017 15:09

Taka prawda...
    SPRAWIEDLIWY

24.08.2015 20:08

NO A TERAZ SĄ ZWOLNIENIA.

Kontakt - Fuji Seal Poland Sp. z o.o.

Wschodnia 2 99-300 Kutno

Branża główna: Opakowania i pakowanie
    Kaszanka

27.04.2015 08:05

konwersja to zarobki 1800 brutto plus 200 max po okresie próbnym.
    pouche

10.04.2015 13:41

Omijajcie szerokim łukiem dzial POUCHE traktuja gorzej jak rumuna cygana czy murzyna ☺
    jarro40

26.02.2015 08:31

Zarobki to 1800 brutto na okresie próbnym, potem 200 zł podwyżki czyli 2000 2100 brutto. Jak uważacie że warto to proszę
    Jarek

18.02.2015 11:27

Jak wyglądają zarobki w tej firmie na produkcji? Podzieli się ktoś tą wiedzą?
    zbibal76

18.02.2015 11:01

Witam Aktualnie jest prowadzony nabór do Fuji Seal w Kutnie, czy możecie podać wysokość zarobków na początku, czy trzeba jechać w delegacje na szkolenie i czy praca jest w systemie czterobrygadowym?
    ktoś

11.12.2014 20:29

Zarobki to podstawa lub 200 zł więcej. Nadgodziny ratują sytuację, ale coś kosztem czegoś. Szału nie ma.
    Jaro

10.02.2014 16:59

Dobrze to juz tam było . Patowa atmosfera, zero perspektyw na lepsze.
    monika76

04.02.2014 20:23

Jest luty i jest lepiej.Pracuje tam od dwóch lat i wszystko idzie w dobrą stronę. Płacą na czas, nadgodzin ile tylko chcecie,wszystkie to 100% stawki. Atmosfera się polepsza,widać, że zmiany były słuszne.
    anonim14

11.01.2014 13:49

Uwaga na pracę w Fuji Seal Polska w Kutnie. Niski poziom kultury osobistej pracowników. Wiedzy na temat procesów produkcyjnych i ich usprawnień na poziomie miernym. Normy jakościowe z zakresu HACCP,GMP,GHP - ładnie opisane i tyle. Wynagrodzenie i atmosfera też daje wiele do życzenia. Co do związków zawodowych zawiązanych w tym zakładzie to praktycznie nic nie robią by walczyć o lepsze warunki pracy. Ogólnie tragedia. Praca idealna dla desperatów oraz osób będących pod ścianą - niemających innych perspektyw na zatrudnienie. Halo pobudka czas się ogarnąć " BO MOŻNA SIĘ OBUDZIĆ W POŚREDNIAKU".
    maszynista

22.11.2013 21:34

Witam, to była dobra firma jeszcze rok temu- wiadomo z kasą "szału nie było" ale atmosfera była w prządku i każdemu chciało się robić. Po zmianach na górze (pozornie dobrych) wszystko się rozwala. Dyrekcja próbuje od nowa napisać podręczniki "Poligraficzne" co krok nowe odkrycie dotyczące technologii do tego totalne nie zrozumienie procesu produkcji, ciągłe ciśnienie z góry na "robienie cudów"...no i zaczęło się co mądrzejsi odchodzą a księgowa uczy się druku (trzymam kciuki). W takim tempie za pół roku będzie musiała stanąć za maszyną...
    vdssd

05.10.2013 00:22

Zapytajcie się (usunięte przez administratora)(dyrektor produkcji) on wie wszystko najlepiej, nawet menadżer który pracował tam od początku, zwolnił się, bo nie wytrzymał z tym kolesiem. Tej firmie wróżę słabą przyszłość, a zarobki nawet nie pytajcie porażka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    bogdan

22.01.2013 15:03

A jak wygląda ocena na dzień dzisiejszy?

09.06.2009 21:07

Żadnych wypowiedzi? Proszę o jakieś opinie...
    Kaia

10.02.2014 16:47

Niestety ale te wszystkie opinie to prawda... :( nie moge napisać nic pozytywnego. Z roku na rok jest coraz gorzej. Pracownik dla pracownika jest wilkiem... Przykre

Zostaw merytoryczną opinię o Fuji Seal Poland Sp. z o.o.