Fuji Seal Poland

Kutno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 89 ocen.

Fuji Seal Poland
2 89 6 1

Opinie o Fuji Seal Poland

AGA

Może ktoś podpowie jak przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej po angielsku w tej firmie?

qwerty

Pensje jak na stawiane wymogi to jawna kpina z ludzi i nic dziwnego, że jest duża rotacja. Od nowego roku będzie jeszcze większy problem z pracownikami, a jak się otworzą nowe miejsca pracy w regionie, to będzie naprawdę tragedia. Zarząd chyba liczy na cud, ale prędzej rozwalą ten zakład niż zabłysną przed Japończykami. Podwyżki są potrzebne, ale to naprawdę znaczące, a nie takie grosze jak dotychczas. Nikt nie będzie narażał zdrowia (a nawet życia) dla waszych marnych targetów za te śmieszne pieniądze. Nie da się tutaj wytrzymać na dłuższą metę. 3k na rękę, a nie brutto powinno być na start.

Bcz

Niedługo i Fuji ulegnie pokusie zatrudniania tanich parobków. Już takie myśli chodzą po głowie rządzących i na pewno dobrze się to nie skończy.

Hanna
@Bcz 15.11.2018 21:13

Co masz konkretnie na myśli poprzez swoją wypowiedź? Warto rozwinąć Twoja opinie, gdyż na ten moment jest ona niezrozumiała dla pozostałych użytkowników forum. Napisz więcej szczegółów o wspomnianej przez Ciebie sytuacji, a pomoże to osobom zainteresowanym rekrutacją do Fuji Seal Poland.

Bcz
@Hanna 27.11.2018 22:46

Po prostu brak motywacji dla pracowników, brak znaczących podwyżek, a wymagania z roku na rok coraz większe.

Hanna

@Strefowiec, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że brałeś ostatnio udział w rekrutacji do Fuji Seal Poland. Czy ktoś również jak Ty, spotkał się z taką sytuacją? Jak prezentowała się atmosfera w trakcie rozmowy o pracę? Zachęcam Ciebie do odpowiedzi na powyższe pytania.

f5
@Hanna 06.10.2018 17:16

Rozmowa okej, wszystko raczej w miłej i przyjemnej atmosferze i nie można się do tego przyczepić, ale trzymanie w tajemnicy stawki jaka obowiązuje na tym stanowisku w firmie też nie przystoi. Ostatnio to się stało modne wśród pracodawców i coraz więcej jest pytań w stylu "ile chciałbyś zarabiać?", a nie konkrety jakie mogą zaoferować na danym stanowisku. Chyba nie ma osoby, która powie, że zarabia za dużo, więc pytanie bez sensu. Lepiej jakby wykładali wszystko podczas rozmowy, np. "Na początek oferujemy tyle i tyle, a po paru miesiącach x więcej". Później wypadałoby przedstawić jakie są możliwości rozwoju i czy są jakieś oferowane kursy przez pracodawce co pomogłoby jeszcze pracownikom w dostaniu podwyżki i podwyższaniu swoich kwalifikacji. Jasne ścieżki rozwoju i podwyżki dla stałych pracowników to też duży atut, który jeśli obowiązuje, to warto się nim pochwalić, a jeśli nie, to warto, aby coś takiego wprowadzić, bo w dzisiejszych czasach jeśli pracownicy nie widzą sensu, aby dalej pracować w firmie, to szukają po prostu dalej. To tyle moich spostrzeżeń na ten temat.

Hanna
@f5 10.10.2018 16:11

Myślę że, użytkowników zainteresuje również wynik Twojej rekrutacji. Czy otrzymałeś ofertę pracy i czy początkowe warunki zatrudnienia są dla Ciebie satysfakcjonujące? Odpowiedzi na te pytania będą cenną wskazówką dla osób przygotowujących się do procesu kwalifikacyjnego do Fuji Seal Poland.

Strefowiec

Niestety, ale już podczas rozmów kwalifikacyjnych widać, że mają brak szacunku dla potencjalnego pracownika marnując jego cenny czas na udział w ankiecie badającej rynek pracy w regionie. Ostatecznie i tak przyjmują osoby z polecenia, albo najtańszego zdesperowanego wyrobnika. Brak informacji na temat stawki jaka funkcjonuje w firmie podczas rozmowy, to kolejna porażka. I tak każdy wie, że dzisiejsza strefa ekonomiczna w Kutnie, to kpina i cyrk, więc po co robić z tego tajemnicę? Na Zachodzie jawne zarobki to norma, a tutaj pomimo braku pracowników dalej mamy cyrki z tajemnicą wynagrodzeń, a ostatecznie i tak dowiadujesz się, że możesz zarabiać niewiele więcej niż najniższa krajowa. Chyba nie jest tajemnicą, że ludzie w dzisiejszych czasach pracują dla pieniędzy, a nie dla przyjemności? Ze swojej strony nie polecam.

Hanna

Fuji Seal Poland poszukuje Młodszego Specjalisty ds. zobowiązań. Czy jest ktoś zainteresowany podjęciem pracy na tym stanowisku? A może ktoś pracuje na podobnym i chciałby podzielić się swoim doświadczeniem? Jak wygląda atmosfera panująca w tym dziale czyli finansów?

Zainteresowany

Czy są szanse na podwyżki w firmie? Jak atmosfera?

zainteresowany

Jak tam teraz na produkcji? Jak praca i atmosfera? Jakie zarobki? Poprawiło się coś na przestrzeni roku? Z tego co widzę w urzędzie pracy, to płaca bez szału, bo jakieś 1700-1800 zł, ale może sama praca i atmosfera potrafi wynagrodzić marne zarobki? Są jakieś dobrze płatne nadgodziny i można dobić do tych 2,5 tys. na rękę?

Hanna

Fuji Seal Poland wydaje się być atrakcyjnym pracodawcą na rynku w Kutnie. Czy ktoś z użytkowników zainteresowanych wątkiem, może wypowiedzieć się na temat obecnej sytuacji w Fuji Seal Poland? @Emilka co rozumiesz pod pojęciem "specyfika pracy"? Jesteś zainteresowana informacjami o wymaganiach pracodawcy na stanowisku w dziale księgowym oraz o zadaniach i obowiązkach pracownika czy może poszukujesz innych informacji? Napisz jakich.

Hanna

@Patryk, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w Fuji Seal Poland czy po prostu z ciekawości? A może pracowałeś w tym miejscu? @Emilka2015, a jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? Aplikowałaś już do pracy w Fuji Seal Poland? Czy ktoś z Was pracował bądź pracuje aktualnie w Fuji Seal Poland? Co możecie powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę?

Emilka2015
@Hanna 08.05.2018 21:05

Jeszcze nie,ale chciałbym się czegoś dowiedzieć o pracy w tej firmie i w tym dziale. Nawet niekoniecznie o samym wynagrodzeniu,ale specyfice pracy.

Emilka2015

Czy ktoś kto pracuje w Fuji Seal w księgowości może podzielić się opinią o pracy w tym dziale i mniej więcej wysokością wynagrodzenia. Dziękuję

Patryk

Jakieś aktualności z pracy w firmie moglibyście napisać.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Kutno.

Kolega ze zmiany

Kierownik Bartuś z konwersji jest najlepszy... Żenada. Zero zainteresowania swoimi obowiązkami... Czesto robi sobie przerwy 40 minutowe na wc.nocami nawet nie łaska mu wyjść. Z biura gdy cos sie dzieje z maszyna. Ale oczywiście przed menagerem robi piękne oczy bo co to nie on. Teraz wrócił z wakacji i Chorwacji i zamiast zając sie swoimi obowiązkami chodzi od maszyny do maszyny i chwali się zdjeciami z wakacji... Najgorszy i najbardziej żenujący kierpwnik ever. Nie pozdrawiam zdecydowanie. P.s Bartuś weź sie za robote.

Farba
@Kolega ze zmiany 25.08.2017 14:21

Bartuś weź się za robotę a nie po WC się chowasz i gnijesz ja za ciebie nie będę robił. Kierowniczek a na leszcza do pracy dojeżdża.

Filip

Mam wrażenie, że dobrze się tu pracuje skoro tak rzadko piszecie.

NowyPracownik

Czy są jakieś nowe wieści jak pracuje się aktualnie w Fuji a najbardziej chodzi o dział drukarni. Dostałem propozycję i pracy i zastanawiam się co zrobić . Ktoś coś może powiedzieć ?

Bros

Flexo! A raczej cyrk! Robert i jego kierowniczki pożal sie Boże....żenujące.

Młody
@Bros 05.10.2017 12:07

Co masz na myśli "pożal sie Boże" mógł byś coś więcej napisać ? Jestem ciekawy ?

Bros
@Młody 05.10.2017 19:37

Dezorganizacja, brak decyzyjności, wymagania z kosmosu, papierologia, kolesiostwo, nowe prace, operatorzy pozostawieni sami sobie, maszyny wiecznie zepsute, brak szkoleń, wszystko przekłada sie na druk, który mimo ogromnych starań drukarzy daje wiele do życzenia. Do tego konwersja zachowująca sie tak jakby zjadła wszystkie rozumy, czepiającą sie drobnych błędów. Kontrola jakości bezradna....a efekt końcowy ? Zapierniczasz jak wół a i tak jest źle. Długo tak nie pociągniemy. To jest początek końca tego działu.

Nemo

To prawda że tam teraz K.W. jest kierownikiem zakładu?

Młody
@Nemo 22.09.2017 20:57

DB a niżej AW a na samym dole ZS (imię, nazwisko)

artiom

Jak tam u Was z zarobkami? Wzrosły trochę względem zeszłego roku? Zastanawiam się czy będzie w ogóle sens zgłaszać się podczas następnej rekrutacji skoro mi zaproponują 1600-1700 zł.

xyz
@artiom 07.09.2017 15:39

Niestety to co napisał "byly pracownik" - to prawda. W Fuji Seal niczego się nie dorobisz, prawda jest też to że nie ma już żadnych płatnych nadgodzin, premii itp, tyle ile masz podstawy na umowie tyle tylko zarobisz. Jutro w sobotę jest piknik firmowy i dyrekcja sobie wymyśliła żeby każdy się przebrał w strój z materiałów z recyklingu czyli "śmieci". To tylko dowód na to co dla nich znaczą pracownicy!!!

artiom
@xyz 08.09.2017 10:47

W takim razie muszę przyznać, że jestem naprawdę rozczarowanym tym jak działa "Strefa" w ostatnich latach. 3/4 zakładów oferuje śmieciowe pieniądze (czyli poniżej 2k zł do ręki). Te lepiej płatne są już obsadzone na full, więc teraz jak ktoś chcę szukać lepiej płatnej pracy, to w Kutnie jej nie znajdzie. Mam wrażenie, że to chyba jakaś zmowa pracodawców, aby nie dawać zbyt dużo i nie psuć im rynku niewolnika. Praca jest, ale zarobki wręcz się uwsteczniają i jest to tendencja, która w innych miastach Polski nie funkcjonuje. Czasami wystarczy zapytać kolegów z innych miast i dla nich zarobki 2-3 tys. na rękę na produkcji przy niezbyt wymagającej pracy, to normalka. Jak dla mnie kpina z ludzi jest w naszym mieście i za te pieniądze nie da się żyć. Da się jedynie wegetować żyjąc z miesiąca na miesiąc i odmawiając sobie wszystkiego. Być może o to w tym wszystko chodzi?

Mlody

Pracuje tam od ponad roku...od pewnego czasu zmienił mi sie kierownik niestety na gorsze... Koles calkiem olewa swoje obowiazki najlepiej jest mu gdy siedzi cale noce w biurze i oglada części do swojego pięknego Audi. Zero zainteresowania z jego strony ...przerzuca w ten sposob swoje obowiązki i odpowiedzialność na podwładnych. P.s cała konwersja się z Ciebie śmieje jesteś najgorszym kierownikiem od początku działalności tej firmy.

Loren

Witam. Czy brał ktoś może udział w rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko Account Receivables Assiociate i otrzymał informację zwrotną odnośnie procesu ?

Hanna

@byly pracownik a na jakim stanowisku byłeś zatrudniony?

byly pracownik

Pracowalem tam 4 lata. Zakres obowiazkow i odpowiedzialnosci kompletnie nie odzwierciedlaja zarobki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo to oscylacja najnizszej krajowej, podobne pieniadze zarobisz na ochronie, na budowie czy poprostu przy zbieraniu ogorkow. W firmie jest jeden wielki balagan nikt nie wie o co chodzi nie ma osob decyzyjnych jak jest jakis problem to cala wina zwalana jest na pracownikow szeregowych tak jak ktos wyzej napisal duzo mlodych zatrudnili ale to dlatego ze za te kase nie ma komu robic!!!!!!! Brak nadgodzin premi itp.. jak nie masz co ze soba zrobic masz dwie sprawne rece, nie myslisz za wiele to zapraszam do fuji.

hmm'

Gimbaza co masz na myśli @Stefanek? Bo raczej trzeba mieć lata skończone żeby tutaj pracować

Stefanek

Kiedyś tam pracowałem jako tzw. Stefanek, na produkcji pracują fajni ludzie, no może ostatnio za dużo tej gimbazy ale to dlatego że już nie mają kogo brać za tą kasę, robota jak robota trochę śmierdzi w niektórych działach...kadra "menagerska" hmm no tego to się nie podejmuje opisać - to trzeba zobaczyć

Bolo

omijajcie Fuji z daleka, wszyscy uciekają już od samej góry odchodzi jeden menager po drugim a to świadczy o tym, że żle się dzieje

Bolo

omijajcie Fuji z daleka, wszyscy uciekają już od samej góry odchodzi jeden menager po drugim a to świadczy o tym, że żle się dzieje

Duduś

Dno, dno i jeszcze raz dno ....

były

Nie polecam NAJWIĘKSZE NYGUSY zarabiają najwięcej ,mówię też o kierownikach .

zawiedziony

Firma z założenia fajna , niestety przewija się kolesiostwo. Brak perspektyw na wybicie się jeśli za Twoimi plecami nie stoi (brat, sistra, żona, mąż). Każą robić cuda za ochłapy . Pieniądze śmiesznie małe jak na stawiane wymogi . Firma pięknie czaruje jedynie wizytacje i delegacje które widzą tylko to co jest im pokazane. Ogólnie kadra kierownicza wyciska z firmy dla siebie tyle ile może nawet już się z tym nie kryjąc nawet przed szarymi pracownikami . Dla mnie ocena niedostateczna ,ponieważ nawet żal patrzeć na to co tam się dzieje.

Jola
@zawiedziony 28.01.2016 02:21

Taka prawda...

Zostaw opinię o Fuji Seal Poland - Kutno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fuji Seal Poland