schnellecke

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 93 ocen.

Opinie o schnellecke

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie schnellecke

Julita

@Aga skoro pracujesz już 10 lat to może podzieliłabyś się swoimi doświadczeniami. Możesz powiedzieć coś więcej o mocnych stronach pracodawcy jakim jest firma Schnellecke? Jak firma rozwijała się na przestrzeni lat? Aktualnie jest prowadzona rekrutacja na wiele stanowisk np.: na pracownika logistyki http://www.schnellecke.pl/praca/. Czy masz jakieś doświadczenia z tym stanowiskiem i udzieliłabyś rad odnośnie rekrutacji? To na pewno zaciekawiłoby wielu kandydatów.

Aga

Pracuję w tej firmie od początku. W tym roku będzie 10 lat. Jestem zadowolona i nie rozumiem opinii które tutaj zamieszczacie???!!! Mam wrażenie ze wypowiadają się nie roby którym wszedzie bedzie coś nie pasowało. Swietna firma-polecam prace w naszym zespole!!!

Robol
@Aga 09.01.2017 15:55
Pracuję w tej firmie od początku. W tym roku będzie 10 lat. Jestem zadowolona i nie rozumiem opinii które tutaj zamieszczacie??...

Aga to Ty liderko? :-)

szymon

ale atmosfera jest aż taka zła czy taka dobra i zarobki jeżeli chodzi i montaż to jakich mogę się spodziewać??I jacy są kierownicy z podejściem do pracownika czy potrafią go tylko opierniczać i się na nim wyżywać???

Ozz
@szymon 03.12.2016 01:11
ale atmosfera jest aż taka zła czy taka dobra i zarobki jeżeli chodzi i montaż to jakich mogę się spodziewać??I jacy są kierown...

Na montażu trochę mniej niż na spawalni zarobisz. Atmosfera według mnie jest ok. O wyżywaniu sie kierownikow na pracownikach nie ma mowy. To nie taka firma

loki
@szymon 03.12.2016 01:11
ale atmosfera jest aż taka zła czy taka dobra i zarobki jeżeli chodzi i montaż to jakich mogę się spodziewać??I jacy są kierown...

Witam powiem tak pierwsza zmiana kierownik tragedia druga zmiana kierownik w miarę o.k trzecia zmiana kierownik o.k

turysta

Mam pytanie jak ile można netto wyciągnać w schnellecke i czy chodzicie też w soboty ranki i w niedzie na 12 godzin albo na 22.00 i czy nadgodziny można robić?i jaka jest amtosfera?

pracownik
@turysta 02.12.2016 23:47
Mam pytanie jak ile można netto wyciągnać w schnellecke i czy chodzicie też w soboty ranki i w niedzie na 12 godzin albo na 2...

pracujemy w soboty na rano i popołudnie oraz niedziele zazwyczaj na 18:00

szymon

Mam pytanie jak ile można netto wyciągnać w schnellecke i czy chodzicie też w soboty ranki i w niedzie na 12 godzin albo na 22.00 i czy nadgodziny można robić?i jaka jest amtosfera?

Ozz
@szymon 02.12.2016 23:46
Mam pytanie jak ile można netto wyciągnać w schnellecke i czy chodzicie też w soboty ranki i w niedzie na 12 godzin albo na 2...

Zarobki uzależnione od tego czy się dostaniesz na montaż czy na spawalnie bo na spawalni jest troche większa kasa ale i warunki pracy trochę cięższe. Myślę że na spawalni na sam początek to te 3 tyś z nadgodzinami spokojnie wyciągniesz. Praca w weekend jest uzależniona od tego czy VW pracuje. Jeżeli oni idą do pracy to my też musimy ale wtedy masz nadgodziny 100%. Jeżeli chodzi o atmosferę to najlepiej sam się przekonaj :) Pozdrawiam!

Ozz

Na 3 zmianie nie jest tak zle.

felek

z tymi liderami to prawda. K.B ma swoich dupowlazow ktorzy siedza na lekkich stanowiskach bo kabluja na innych i donosza wiesci z palarni. S.P najwiekszy nygus cale 8 przed telefonem a brzuch rosnie :D jesli chodzi o nadgodziny tez prawda, lider>robol. najwiekszym jednak nieporozumieniem jest miedziany baron ktory kradl w VW a teraz wielkiego cwaniaka zgrywa wlazac liderkom w okolice odbytu, razem ze swoim pupilkiem rafalkiem. jest ciezko jest za duzo rooty, stanowiska mocno obciazone a robic nie ma komu bo jest mala obsada i jest non stop dokladane pracy.

Szczery
@felek 03.11.2016 17:12
z tymi liderami to prawda. K.B ma swoich dupowlazow ktorzy siedza na lekkich stanowiskach bo kabluja na innych i donosza wiesci...

Droga wolna. Nikt cię na siłę w tej pracy nie trzyma.

kazmierz

Radzę nie wierzyć w takie rzeczy @tomek jeśli naprawdę nie wyrabiasz, masz gorszy dzień itp. no to może i cię odeślą ale tak no to na bank nie

Aktualny pracownik

Do Były Pracownik - Zawsze można wrócić do otwierania i zamykania plandek w ciężarówkach. Tam z pewnością są lepsze warunki. Nie ma co płakać tylko ścisnąć grube poślady i wziąć się do roboty

kaku
@Aktualny pracownik 22.06.2016 20:16
Do Były Pracownik - Zawsze można wrócić do otwierania i zamykania plandek w ciężarówkach. Tam z pewnością są lepsze warunki. Ni...

Liderku proponuję tobie abyś ruszył te swoje grube poślady i zabrał się za pracę a nie tylko siedzieć przed telefonem 8 godzin i nic nie robić .

Pracownik 1 zmiany

"Były Pracownik"... 1 zmiana... bardzo ciekawe, bo z pierwszej zmiany dawno nikt nie był zwolniony...

Były Pracownik

A tak po za tym kierownik 1 zmiany spawalnia jest tak fałszywy że szkoda gadać .

Były Pracownik

witam .Praca w tej firmie to tragedia nie polecam .Wyzysk na maksa no chyba że jestes pupilem kierownika zmianowego zmiana 1 lub liderów to masz luz.Wydoją cię na maksa a później powiedzą do widzenia .Odradzam pracy w tej firmie traktują ciebie jak szmatę.Jeśli chodzi o wynagrodzenie to nie jest adekwatne do wykonywanej pracy .

Pracownik 1 zmiany
@Były Pracownik 19.06.2016 00:21
witam .Praca w tej firmie to tragedia nie polecam .Wyzysk na maksa no chyba że jestes pupilem kierownika zmianowego zmiana 1 l...

Na plandece w panopie miałeś pewnie wynagrodzenie adekwatne do pracy...

Anonim

Witam, w firmie pracuje od jakiegoś roku, dużym plusem firmy jest straszny luz, zrobisz swoje, to możesz spokojnie iść, spalić papierosa, pogadać i wrócić do pracy. Nikt Cie nie goni, nikt na Ciebie nie krzyczy, wystarczy że wykonasz swoją pracę, a jak szybko się z tym uwiniesz - to już nikogo nie interesuje. Z kasą jest przyzwoicie, aczkolwiek nie ma rewelacji - zarobki oscylują w granicach dwóch tysięcy złotych, czasami więcej, czasami mniej. Myślę że to uczciwa płaca w stosunku do wykonywanej pracy, prawda jest taka że na większości stanowisk może Cie zastąpić średnio wytresowana małpa. ;) Wyrozumiała karda kierownicza, stałe zatrudnienie, umowa o pracę, pakiet świadczeń medycznych za groszę, podwyżki zależne od czasu pracy (Kwoty nie są może powalające ale jednak motywujące), co trzy miesiące fajna premia, kilka stówek wakacyjnego, kredkowe, to samo na święta w bonach. Oczywiście nie możemy się porównywać do pracowników VW ale porównując się do innych podwykonawców pracujemy na spoko warunkach.

Były Pracownik
@Anonim 15.06.2016 23:44
Witam, w firmie pracuje od jakiegoś roku, dużym plusem firmy jest straszny luz, zrobisz swoje, to możesz spokojnie iść, spalić...

Mówisz o montażu czy spawalni .

klakson

Witam, Generalnie to co się w tej firmie dzieje to jakaś tragedia! Na nadgodziny chodzą jako pierwsi liderzy i nikt w tym jakoś nie widzi problemu! Po liderach wybrańcy, no a jeśli zostanie jakiś ochłap w postaci 50tek najlepiej do 18stej to mogą iść inni! Ja się szczerze dziwię, że nikt tego jeszcze nie zahamował! Mowa tutaj o prezesie bo na Pandę bym nie liczył, a o kierownikach zmianowych nie wspominając. Ręka rękę myje, no ale w sumie co ma kierownik liderowi powiedzieć jeśli są kumplami od bardzo dawna, a w dodatku z tej samej miejscowości. Co do możliwego rozwoju o który ktoś wcześniej pytał to nie ma możliwości. Ludzie na niektóre stanowiska są wybierani po koleżeńsku , albo jako rodzina. Na zmianie 2 wcale nie jest lepiej. Jest tam jeden "Janek", którego nie wiadomo po co trzymają?!?! Po co człowiek jest trzymany na takim stanowisku jesli jedynymi jego zajęciami jest parzenie kawy i palenie fajek !! Boshe! Dlaczego nikt u Zielonych nie zrobi porządku? Czy nikt nie widzi tej patologii która się tam wręcz rozprzestrzenia? Każdemu przyszłemu pracownikowi z całego serca polecam VW a nie Schnellecke! Zarobki lepsze, większy social , premie , dodatki , dodatek do emerytury płatny co miesiąc przez pracodawcę, zniżki na nowe auta .. itp! Ja zmieniłem zieloną koszulę na szara i wcale nie żałuję! Wam życzę tego samego! Pozdro600

Pinokio

Cześć . Twoja opinia na temat wakacyjnego wymaga małego sprostowania. Zarówno wakacyjne jak i bony świąteczne wypłacane są z funduszu socjalnego. Pula jest uzależniona od tego ile kasy pójdzie na inne świadczenia np. kredkowe itp. ( przynajmniej tak mi się wydaje ). A jeżeli chodzi o kierownika to jeżeli opisane przez Ciebie sytuacje będą się powtarzać to radzę porozmawiać z przedstawicielem związków zawodowych lub z prezesem. Oni napewno pomogą. Jeżeli chodzi o opinie na temat pracy w tej firmie to : praca może lekka nie jest ale za to są całkiem niezłe zarobki, sporo fajnych ludzi, I niezła atmosfera wiec polecam! pozdrawiam.

zzzzzzgość

Witam wszystkich. Ogólnie firma nie jest zła, wypłaty na czas, może ilością kasy nie powalają, ale da się żyć. Jednak to co teraz wymyślili z premiami rocznymi, to jest śmiech na sali, a kierownik z Z1 myśli, że jest bogiem... Że mu wszystko wolno, że może ludziom zakazać chodzić na nadgodziny, że może straszyć zwolnieniami itp. Jeśli wielce szanowny p. kierownik z z1 przegląda czasem to forum to parę słów do niego: ogarnij się człowieku i zacznij traktować innych normalnie, a nie jak pier***** robociki do zarabiania pieniędzy, bo w końcu ktoś ci się do ryja dobierze i się skończy samowolka. Jeżeli chodzi o liderów, to nie jest zle, chociaż niektórzy są do du** jeśli chodzi o podział pracy i obowiązków. Wiadomo, są święte krowy które nie muszą robić nic poza swoim stanowiskiem, a są tacy którzy są rzucani to tu, to tam. Firma z jednej strony daje podwyżkę od nowego roku, ale z drugiej strony zabierają z wakacyjnego, czy z bonów na święta... Także z jednej strony dobrze, bo co miesiąc ma się troszkę więcej, ale z drugiej strony tylko patrzą jak człowiekowi jeszcze troszkę zaje***. Ogólnie, po wymianie kilku osób, to byłaby całkiem zajebista atmosfera i aż z chęcią by się pracowało, a tak to się chodzi, bo trzeba.

takiGość

Witam wszystkich, Zastanawiam się nad złożeniem CV do Schnellecke. Słyszałem ,że zarobki najgorsze nie są, choć nie powalają. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa, czy w tej firmie można się rozwijać? Można awansować na jakieś lepsze/wyższe stanowisko? Może któryś z pracowników rozwieje moje wątpliwości? Z góry dziękuję!

hhh

hehe

Pracownik

Firma w miare liderzy leniwi co chwile problemy caly dzien na tel Firma zobaczyla ze ludzie uciekaja do vw to zrobili sobie umowe lolajnosciowa o zakaz przejsc. Bo oczy sie otwarly ze nie jest dobrze w tej firmie to niech dadza zarobki i dodatki to kazdy bedzie siedzial

Ppppp

Tragedia 1 zmiana spawalnia liderzy nic nie robią przez całe 8 godzin siedzą tylko wpatrzeni w telefony. A kierownik tylko patrzy i nic z tym nie robi.Ciekawe co by powiedział na to prezes .

Szczery
@Ozz 17.11.2016 13:57
Na 3 zmianie nie jest tak zle

Do czasu, aż ktoś się wam do dupy dobierze, że wychodzicie przez bramę 10-15 minut przed czasem.

Ozz
@Szczery 17.11.2016 21:30
Do czasu, aż ktoś się wam do dupy dobierze, że wychodzicie przez bramę 10-15 minut przed czasem.

Nie patrz na innych wazne ze Ty wychodzisz jak trzeba :)

wróżbita

A ten lider co się wyrywa na tym forum to może niech się sam przedstawi ,a powiem mu kim tak naprawdę jest i co należy do jego obowiązków.

były pracownik

Praca w tej firmie trzyma w napięciu ,albo zwolnią teraz- albo później bez powodu kwestia czasu jednym słowem DNO. I mistrzowie pierwszego planu -LIDERZY - cwaniactwo i matactwo, najlepiej siedzieć i pieniądze brać ,zwolnił bym takich nierobów automatycznie , bo nie są tak naprawdę do niczego potrzebni, każdy pracownik w tej firmie wie co należy do jego obowiązku.Czy nie mam racji?

pracownik

najgorsza atmosfera panuje na z1 u pani lider (usunięte przez administratora)-tragiczna osoba!

mała
@pracownik 21.04.2015 11:28
najgorsza atmosfera panuje na z1 u pani lider (usunięte przez administratora)-tragiczna osoba!

zgadzam się z tym,pracowałam na tej zmianie to co się działo...?masakra!

gosc

O niemieckich realiach zapomnij.

ja

Tak funkcjonuje

lirykl

aplikacja aplikacją, ale czy kontakt telefoniczny przez sekretariat nie przyniósłby lepszego skutku niż szukanie informacji w internecie?jako polsko niemieckie koło wymiany doświadczeń mam nadzieje, że wchodząc w ich struktury można spodziewać się bardziej niemieckij niż polskich realiów pracy, może ktoś przybliżyć czy biuro na Gorzysława w Poznaniu nadal funkcjonuje?

lllllll...

A co powiecie na Z.1????

byly

kolego moze i (usunięte przez moderatora) jest ok, ale on jest neutralny. napewno ci nie pomoze (idz sobie sam zadz itd) a czsami wrecz zaszkodzi. pozatym bez liderow by zginal. Podczas wiekszosci kontrol jest na L4 lub urlopie. Heh i ogolnie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]w braniu L4. (usunięte przez moderatora) jego liderek-jest super jak jestes z gniezna i najlepiej z nim dojezdzasz i siedzisz z nim w busie. (usunięte przez moderatora) to tradycyjny leniwy lider. Place sa tam dobre,ale pozatym coraz gorsza atmosfera i ciagle straszenie zwolnieniami. pozdrawiam wytrwalych nerwowo i fizycznie.

seba

nikt ci na sile nie kazal jaechac do czech mozesz zostac w polsce jesli jest ci tam dobze ja pracuje w czechach przez 12 lat i nie nazekam jak wy wszyscy na tym opsu tak mam za sobom shnellecke mam z tom firmom dobre skuszebnosci jedz do niemiec do sznelecke zobaczysz jak tam sie pracuje to jak wrucisz do czech powiesz ze to jest spokuj z tego co tu czytam wy byscie chcieli tylko siedziec i brac pieniadze tak siedzcie w domu a nie piszcie bzdur.

gość

Firma bardzo dobra,mieliśmy bony na święta,wakacyjne,a to że liderzy zachowują się jak leniwe ogry(szczególnie J.J.) to już inna bajka.Dobre zarobki wypłacane na czas.Pozdrawiam obecnych i byłych pracowników Firmy!!! :)

anonim

Na tym to polega ,przecież firma morze oskarżyć o z nie sławianie i znowu zarobić parę groszy jest tak czy nie jest tak .A jak chcesz się kłócić to najpierw poczytaj kodeks cywilny i karny.Po za tym jak jest możliwość anonimowego wypowiedzenia to można z niej z korzystać.UWAGA UWAGA UNIKAĆ TEJ CHOREJ FIRMY (usunięte przez moderatora)

Lider

Witam wszystkich odważnych, wojowniczych, twardych, szczerych bardzo pracowitych byłych i obecnych pracowników Schnellecke Polska - tylko dlaczego to wszystko odbywa się na zasadzie - gość lub anonim - gdzie odwaga podpisania się własnym nazwiskiem

toldi777777

firma i tak jest do konca roku a z ludzi robia tempakow i mowia ze to nie prawda.ogolnie falsz

anonim

niech ł.k a.s napiszą dlaczego traktują ludzi jak 0 niech napiszą 1konkretny argument czekam na tym forum jak nie odp to nie udowodnią że się boją rzeczywistości i konkretnych pytań tch.....rze.

anonim

ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bagno w do słownym słowie tego znaczenia ludzie unikajcie firmy schnellecke-sp.z.o.o (szekelleke),szef ucieka teraz do Niemiec i będzie robił na złość każdemu pewnie na wet nie przedłuży kontraktu na Jasinie nie mówię o spawalni , (usunięte przez moderatora) pewnie już robi w ........... i (usunięte przez moderatora) też bo wiedzą że nigdzie indziej nie z najdą takich posadek za grube siano gdzie można się po opierdalać

anonim

socjalne to też śmieszna suma 380zł co to jest za ochłap i dla kogo mogą se to wsadzić firma która zarabia w euro grube koksy a płaci jak żebrakowi o co tu (usunięte przez moderatora) chodzi mają ludzi za nic i jeszcze powiedzą że na święta będzie więcej już to widzę pewnie będzie tak że nic pracownicy nie do staną bo znowu będzie wigilia w sadach za pieniądze z socjalnego,a związki też nic nie załatwią bo się boją szefa szef powie "niema podwyżki czy na socjalne i koniec' i biedne z wiązki solidarności nic nie mogą zrobić.firma w skali od 1do10 to 1morze 2,5

gość

anonim o 17:14 w tym problem że w tym kraju 95% pracodawców to ..... lepiej nie mówić!!!! Kombinują jak tylko można a tylko dlatego że mamy takie przepisy i taki kodeks pracy.Więc tylko narzekać można bo na Inspekcje Pracy i na Sąd Pracy liczyć nie ma szans.

Soda

Rotacja-tragedia. Socjalne-0. Kadra-??? ,[usunięte przez moderatora]

pracownik

Bo ma długi kontrakt, za którego zerwanie zapłaciłby jeszcze więcej.

jogi

Firma Schnellecke jest do bani.

soko

pracowalem troszke ponad pol roku ,zero na swieta zero na wakacje... zwiazki do [usunięte przez moderatora] ogulnie uklady!!! nie chorowalem nie bralem urlopu na tel nie popełnialem błedów , nikogo nie obgadywałem i pewnego dnia dowidzenia

zzzz

Sczerze nie polecam pracy w tej firmie. Totalny chaos nic nic nie wie. Szef najwyższy despota

Zostaw opinię o schnellecke - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie schnellecke