Kuśnierz- jaki elegancik właścicielem ? Spółki akcyjnej ? Może nowy prezesik ? Admiral zatrząsł portkami przed PIPem i płaci ludziom . Ale i tak tam dno . Ja spadam
kusnierz
06.06.2017 23:11
była bieda bo nie płacili ale pojawił sie jakis nowy elegancik i zaległa kasiora trafiła na konto, ponoc ma byc on nowym właścicielem. Na razie oficjalnie nic nie ogłosili, produkcja idzie na pół gwizdka póki co bo materiału brakuje.
Rafaello
22.05.2017 02:37
Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja na produkcji na dzień dzisiejszy?
bolo
06.06.2017 11:54
omijać szerokim łukiem
ja
04.05.2017 20:17
Zgłosili wniosek o upadłość . Co z robotą ? Ktoś coś wie?
Sparrow
11.05.2017 17:43
Przyjmują na potęgę w Galeonie niedaleko, tam trzeba iść...
upadły
11.04.2017 22:14
Witajcie,
Czy to prawda, że spółka jest już bakrutem bez finansowania produkcji z wezwaniami do zapłaty- bez szans i perspektyw a w Bojanie to już nawet pusty plac--- proszę dajcie znać
zdesperowany
18.04.2017 11:42
łajba idzie na dno . Trza szukać pracy gdzie indziej
Rafał
08.04.2017 13:59
I jak tam panowie prace w kwietniu ruszyły? Coś się zmieniło jest więcej pracy nowe etaty?
...
06.04.2017 11:10
Zbieramy na podpaski dla kierownika magazynu, kto zainteresowany?
Obecny
27.03.2017 13:28
Odnośnie inwestora to jest to potwierdzona wiadomość.
Wiesławem Kleba doinwestował firmę ośmioma milionami.
JA
14.04.2017 13:33
kleba sie wycofał :(
Kaszub
30.01.2017 09:51
Jest nowy inwestor i nowe plany dotyczące łodzi, potrzeba dobrych pracowników z branży jachtowej
JK
03.02.2017 19:29
Co to za inwestor? Wiesz coś więcej czy to tylko pogłoski?
prawdziwy
16.01.2017 21:27
Witam,
Czy coś się zmienia w firmie
Różdżka
30.12.2016 19:07
Bogatego nowego roku, oby wypłaty były w terminie i się zgadzaly tego sobie i wam życzę
Trudny
14.12.2016 08:32
W końcu jakaś szczera wypowiedź pracownika firmy pozwalająca zobaczyć jej prawdziwy obraz
Np
01.12.2016 08:28
Nie wszystko dzieje się jak za sprawą magicznej różdżki drodzy panowie.. Ci, którzy są zaangażowani w poprawę sytuacji firmy o tym wiedzą i również się do tego przyczyniają. Ci natomiast, którzy nie mają własnych opinii i odrobiny cierpliwości, cóż.. Ja wierzę, wiem, i trzymam kciuki
Wywiadu udzielił/aKrzysztof Pieczewski
17.11.2016 15:53
Czym zajmuje się Admiral Boats i do kogo skierowana jest Wasza oferta?
ADMIRAL BOATS S.A. jest dynamicznie rozwijającym się producentem łodzi motorowych powstałym z połączenia pasji i doświadczenia. W swej ofercie posiadamy 48 modeli od 5m do 12m długości. Na terenie Zakładu Produkcyjnego w Tczewie firma świadczy usługi remontowe dla taboru stoczniowego, a także wykonuje zlecenia konstrukcji stalowych i aluminiowych. Dodatkowo uruchomiony został dział produkcji przyczep podłodziowych, który wykonuje przyczepy zarówno dla produkowanych przez Spółkę łodzi, jak i stanowi odrębny produkt dystrybuowany przez dealerów Spółki. Staramy się, by nasza oferta spełniała najwyższe oczekiwania klientów oraz stale zmieniającego się rynku. Jesteśmy nie tylko dostawcą rozwiązań, lecz również doradcą dla osób, które pragną rozwijać swoją pasję i umiejętności.
Spółka istnieje 6 lat. Jak zmieniła się od początku swojej działalności.
Sam pomysł powstał z pasji, doświadczenia i ciekawości potrzeb rynku na dany typ łodzi. Zaczęło się od kilku sztuk wykonanych ręcznie w raczej „garażowych” warunkach. Reakcja odbiorców okazała się bardzo pozytywna, więc po dokonaniu szczegółowych badań rynku rozpoczęto „prawdziwą” działalność produkcyjną. Dziś posiadamy hale oraz maszyny pozwalające na produkcję wysokiej jakości łodzi i konstrukcji stalowych, wykwalifikowaną kadrę, zaufanych partnerów, którzy współpracują z nami od wielu lat, a przede wszystkim wspólny cel, jakim jest sprzedaż niezapomnianych momentów na pokładach naszych łodzi oraz rozwiązań technologicznych dla stalowych jednostek pływających i lądowych.
Jakim zapleczem technologicznym i infrastrukturalnym dysponujecie?
Zakłady produkcyjne ADMIRAL BOATS znajdują się w Bojanie, Tczewie oraz pobliskiej miejscowości Rąb. Zakład w Bojanie posiada halę przystosowaną do produkcji łodzi z laminatu, stolarnie, a także basen do testów produkowanych przez Spółkę łodzi. Zakład Produkcyjny w Tczewie to: grunt o powierzchni 10 ha, basen portowy, nabrzeża, hale produkcyjne, maszyny i urządzenia, w tym dźwigi i suwnice. Dzięki produkcji wewnątrz zakładowej mamy pełną kontrolę nad procesem powstawania poszczególnych elementów łodzi i konstrukcji stalowych.
Dla kogo skierowane są Państwa produkty?
Posiadamy 3 linie łodzi. Seria Oceanmaster to przestrzenne i ergonomiczne modele idealne na niedzielne popołudnie zarówno dla rodzin z dziećmi jak i fanów sportów wodnych. Pasjonaci wędkarstwa pokochają łodzie typu Tuna, zaprojektowane zgodnie z ich oczekiwaniami i możliwością doposażenia. Seria Classic to modele cieszące się największą popularnością na rynku holenderskim. Ich prosty design, łatwość obsługi oraz praktyczność tworzą niepowtarzalny styl zachęcający do wodnych wojaży. Każda z linii ma swoje unikatowe cechy dopasowane do potrzeb jej odbiorców.
Produkcja stoczniowa w Tczewie opiera się na realizacjach i kontraktach pod bieżące potrzeby rynku.
Do jakich krajów głównie trafiają Państwa produkty?
Nasze łodzie można zobaczyć w większości krajów europejskich, głównie w Skandynawii, Niemczech, Holandii, UK, Francji i Hiszpanii.
Co wyróżnia Admiral Boats na tle firm konkurencyjnych?
Z pewnością czynnikiem wyróżniającym Admiral Boats jest obecność Spółki na Giełdzie Papierów Wartościowych, co ułatwia dostęp do kapitału, a tym samym możliwości inwestycji, programów motywacyjnych, a także plasuje wyżej rynkową pozycję firmy. Oprócz produkcji wieloasortymentowej zajmujemy się również renowacją jednostek pływających, co nie znajduje się w ofercie innych producentów.
Jakie są Państwa cele na najbliższe 5 lat - eksport to klucz do sukcesu?
W związku z rosnącym zainteresowaniem sportami wodnymi i popytem na konstrukcje stalowe, a tym samym większą ilością zamówień, planujemy zwiększyć swoje moce produkcyjne zarówno w zakresie łodzi motorowych jak i stalowych jednostek pływających oraz konstrukcji lądowych. Naszym kluczem do sukcesu jest klient, który z przyjemnością spędza czas na łodziach ADMIRAL BOATS podczas wodnych wojaży. Do tej pory to rynki eksportowe wiodą prym jeśli chodzi o zakup łodzi rekreacyjnych, jednak mamy nadzieję, że Polacy również pokochają ten sposób obcowania z naturą i zarażą się pasją do pływania.
Co uważają Państwo za największy sukces Admiral Boats?
Jak każde przedsiębiorstwo działające w tak zmiennym i nieprzewidywalnym otoczeniu miewaliśmy lepsze i gorsze dni. Dlatego naszym sukcesem jest nieustanny rozwój przy niezmiennej jakości naszych produktów, zwiększenie mocy produkcyjnych przez nowe rozwiązania technologiczne i, a nawet przede wszystkim sprzedawanie marzeń osobom spędzającym czas na pokładach naszych łodzi. Każdy zadowolony klient jest dla nas inspiracją do budowania coraz lepszych jednostek i wprowadzania innowacyjnych rozwiązań. Wysoko sobie cenimy również udział w projektach innowacyjnych w przemyśle stoczniowym w zakresie budowy ekologicznych jednostek pływających dla żeglugi śródlądowej.
Jaka jest polityka kadrowa Państwa firmy? Mam tu na myśli formę zatrudnienia pracowników, politykę stażową.
Uważamy, że to właśnie pracownicy stanowią największą wartość dla firmy. Poprzez swoje zaangażowanie motywują innych, co skutkuje większą efektywnością pracy. Gdyby nie lojalność i wkład naszej kadry, Spółka nie byłaby w tym miejscu, w którym znajduje się dzisiaj. Satysfakcja pracowników jest dla nas kluczowa, dlatego staramy się słuchać ich potrzeb. Kształcimy pracowników organizując wewnętrzne i zewnętrzne szkolenia, a także dajemy możliwość podejmowania samodzielnych decyzji w sferach ich kompetencji. Ponadto dbamy o miłą atmosferę, w której nawzajem szanujemy swoją pracę.
Jakim pracodawcą jest Admiral Boats S.A.?
Nawiązując do poprzedniego pytania to właśnie nasi pracownicy powinni udzielić tu odpowiedzi Lata pracy, które poświęcili, by zbudować firmę od podstaw są dowodem na wspólny cel, do którego nieustannie dążymy. Staramy się budować silny zespół, który poprzez swoje kompetencje i zaangażowanie tworzy produkty o wysokiej jakości i godne zaufania. Co wyróżnia nas na rynku pracodawców to dawanie szansy do pracy osobom bez doświadczenia, z chęcią rozwoju i samomotywacją. Dbanie o pozytywną atmosferę w pracy, szacunek do ludzi oraz różnorodne benefity uzależnione od osiąganych wyników to nasz niezbędnik pracodawcy. Ponadto, jak już wcześniej wspomniano, słuchamy potrzeb naszych pracowników i staramy się stworzyć im odpowiednie warunki pracy. Spółka nieustannie bada rynek średniej i wyższej kadry inżynieryjno-technicznej.
Jakich pracowników obecnie poszukujecie?
W związku ze specyfiką branży stale poszukujemy osób do procesów produkcyjnych, tj. szkutników i osób zajmujących się laminowaniem, ślusarzy, spawaczy, monterów. Ponadto, chętnie rozpatrujemy aplikacje osób, które w każdy inny sposób mogą pomóc nam w budowaniu wartości Admiral Boats.
Gdzie osoby zainteresowane odnajdą informacje o aktualnych ofertach pracy w Admiral Boats?
Aktualne ogłoszenia głównie trafiają na portale pracy, np. GoWork.pl oraz portale rejonu, tj. trojmiasto.pl. Pracujemy również nad nową zakładką naszej strony internetowej zatytułowanej „Praca”, gdzie będzie można wypełnić formularz zgłoszeniowy z załączonym CV. Ponadto, wierzymy, że poczta „pantoflowa” była i jest jedną ze skuteczniejszych narzędzi przekazu, więc kontakt telefoniczny jest równie mile widziany.
Jakie wymagania stawiają Państwo przed kandydatami? Jak bardzo istotne jest dla Państwa doświadczenie na danym stanowisku?
Chcielibyśmy stworzyć profesjonalny zespół wspólnie dążący do wyznaczonych celów. Doświadczenie pomaga je sprawniej i dokładniej realizować, więc jest istotnym warunkiem w procesie rekrutacji Niezbędne jednak do ich osiągnięcia są chęć do pracy, zaangażowanie i umiejętności. Jeśli pracownik spełnia dwa pierwsze warunki, wierzymy, że trzeci nabędzie bardzo szybko.
Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracownicy?
W zależności od stanowiska i posiadanych kwalifikacji ustalane są indywidualne warunki współpracy. Z reguły na początku jest to umowa na okres próbny, a następnie otrzymuje się umowę o pracę. Zatrudnienie i wypłata wynagrodzeń w naszej firmie są stabilne.
Jakie systemy motywacyjne stosowane są u Państwa w firmie?
W zależności od stanowiska i wykonywanych zadań systemy te różnią się od siebie. Należą do nich między innymi dodatkowe wynagrodzenia, szkolenia, zmiana warunków współpracy, samodzielność w wykonywaniu obowiązków. Wraz z nową strategią firmy systemy motywacyjne również ulegają zmianom.
Dziękuję za rozmowę.
człowieczek
17.11.2016 11:08
Witam,
Czy ta firma "umiera" wyniki bardzo słabe --niby brakuje rąk do pracy i płacą na czas ale w raportach tylko informacje, ze brak kapitału powoduje ograniczanie produkcji ---czy mogą się wypowiedzieć właściwe osoby jak jest w firmie
Ludek
17.01.2017 08:28
Potwierdzam. Coraz gorzej.
JA
23.01.2017 20:30
zgadzam się . nie jest ciekawie.Lecą na stratach ,spore długi i kwoty zasądzone . Szykuje sie kolejna jedna sprawa w Sądzie. Jak na niej popłyną to nie bedzie różowo
mm
27.10.2016 11:25
Pracuję w AB
wszystko jet ok, praca się kręci, wręcz braakuje rąk do pracy!!!
Nowy Szef dobrze działa, wypłaty są na czas.
Polecam
szukam_pracy
22.10.2016 00:29
Podobno w ostatnim raporcie jest zdanie o zamknięciu listy zamówień na sezon 2016r-2017r więc cieszy mnie to. Informacja o przystąpieniu do realizacji działań związanych ze zwiększaniem mocy produkcyjnych.Nowy system produkcji łodzi motorowych-produkcja w seriach,podział linii technologicznej.Produkcja seryjna brzmi obiecująco tyle tylko czy ktoś może to potwierdzić. Z chęcią bym się tam zatrudnił bo kasa co miesiąc bez łaski pasuje mi bardzo.I skoro mają taki natłok pracy to ile zmian jest w ciągu doby.A jak są 3 zmiany to czy płatne inaczej. Dużo piszecie o nadgodzinach ale skoro jest tyle roboty...???
I na koniec, czy Admiral jest zdrową spółką, jak się załapię do pracy to będę miał tam przyszłość. Jedni piszą że jest tragedia,praca jak w obozie i problemy z kasą. Inni piszą że jest dobrze. Czy może ktoś wyjaśnić, czemu jedni piszą tak a inni inaczej, bo przecież piszecie o firmie pod tym samym dachem.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Admiral Boats?
27.09.2016 17:08
Taki sobie bolek
08.10.2016 08:34
A czy to czasem nie prawda ze ostatnio ludzie odchodzą z pracy i sytuacja finansowa firmy jest bardzo słaba ? Sezon sie skończył a poza sezonem chyba nie ma dużo pracy w tym rodzaju ? Może ktoś z obecnej załogi sie wypowie... Profil firmy ciekawy ale sytuacja ...
25.09.2016 18:06
mowgli
27.09.2016 16:55
no to jest masakra -wpis z grudnia jak już mamy prawie październik
Czy ktoś był ostatnio na rozmowie o pracę w Tczewie- jest przystosowana do pracy w zimie?
interesant
25.09.2016 17:44
Cześć,
Co słychać w tej firmie ? czy na okres zimowy będą prowadzili jakąś rekrutację --- bo łódki to chyba się na ten rok skończyły ?
ciekawy
29.07.2016 21:50
A jak stocznia w Tczewie zakład się rozwija- czy tylko Bojano żyje ?
Panda
29.07.2016 12:43
a nadgodziny tam są normalnie płatne
Brygadowy
18.07.2016 09:49
no i zaczął się sezon i jazda z robotą, wysyłajcie CV do działu HR - potrzeba rąk. do pracy. Nowy wódz ma pomysł i doświadczenie !!!
jacek
06.05.2016 23:44
praca samo zdrowie
03.05.2016 19:48
też chodzą słuchy że kroi sie wieksze zlecenie z Holandi, nie wiem jak temu podołaja. nowy szefo ma jaja poustawiał kierowników, oni cisną załogę zobaczymy jak długo.
30.04.2016 11:12
od strony produkcji wszystko działa, tylko ludzi by mogli więcej trudnić. ludzie mówią że szykują się jakieś grube zamówienie stąd rekrutacje.
zainteresowany
16.03.2016 17:20
A wiecie jak wygląda sytuacja w firmie - wiele osób straszyło, że to ich ostatnie podrygi i że bankrut ale w zeszłym roku podobno wpadły jakieś kontrakty - mógłby ktoś się wypowiedzieć z zakładu w Tczewie
nowy
05.03.2016 19:17
A kto tam teraz dyrektorem technicznym
niespokojny
03.03.2016 16:54
Mógłby ktoś podać jakieś informacje, czy stocznia w Tczewie pracuje, skoro zmienia się zarząd może jest lepiej? Może wypowiedzieliby się obecni pracownicy o kondycji spółki
niespokojny
04.03.2016 16:57
podesłałbyś te ogłoszenia bo nie mogę nigdzie znaleeźć
A co z tym dyrektorem, który niby nie zna się na robocie i jeszcze terroryzuje ludzi- pracuje jeszcze?
04.03.2016 19:36
Nie wiem czy mają gdzieś ogłoszenia , najlepiej zadzwonić albo od razu przyjść i osobiście się dowiedzieć.Nie wiem jakiego dyrektora masz na myśli ale zmiany na górze są ogromne i wszyscy trzymamy kciuki żeby tym razem wyszło , bo wiecej szans nie będzie.
obcy
03.03.2016 15:07
Jest az tak zle ?
TwojaStara
20.01.2016 08:11
Admiral Boats nie spełnia podstawowego warunku czyli wypłaty wynagrodzeń,prawdopodobnie to już koniec firmy i trzeba się ewakuować z tonącego statku czym prędzej by nie wciągnął innych na dno.
Michał
19.01.2016 16:32
Słuchajcie chłopaki może sprostujecie o co wam chodzi? Niejaki podgrzybek pisze że jest zmuszanie do pracy po godzinach, xxyz zaś narzeka że zlikwidowali nadgodziny. Trochę brak w tym logiki.
malamalpka
15.01.2016 15:53
Pozdrawiam pana dyrektora byłego już mam nadzieje ...
xxyz
31.10.2015 10:49
Ocena mierna. Bo pieniążki są chociaż na czas. Pracy coraz więcej a coraz więcej ludzi się zwalnia. Marek, docen w koncu ekipe a nie tylko szukacie gdzie ciąć wydatki i usuneliscie nadgodziny, gdzie możnaby je było dalej kontynuować. Zaczeli mierzyć czas na danych stanowiskach. Mysliscie, że po co? Dla klientów, 'bo jestesmy za drodzy'? Przecież to bzdura. Mierzą, bo chcą wprowadzić akord znowu. Tylko, ze akord przy Rysiu będzie nieopłacalny. ...
ktos
01.09.2015 09:11
Z doświadczenia wiem, że w Admiral Boats jest fajna atmosfera, nigdy nie było problemu żeby się dogadać z kimś, wynagrodzenie też zawsze było na czas. Produkcja daje z siebie tyle ile może. Dla mnie współpraca była OK.
kmpl
14.07.2015 23:41
Jak teraz wygląda sytuacja w Admiral Boats? Widzę, że jest sporo ogłoszeń o pracę, co by wskazywało, że rozkręcają się i robią sporo tych łodzi i jest praca? Tylko jak jest teraz z kasą i atmosferą, coś się polepszyło?
podgrzybek
14.02.2015 18:35
Produkcja w Bojanie to jeden wielki dramat,BHP tam nie istnieje wszech obecny mobbing ze strony nowego dyrektora do spraw technicznych Marka W,cięcie płac,premii zmuszanie do pracy po godzinach,kolesiostwo jest tam na porządku dziennym,jedynym plusem jest wypłacanie wynagrodzenia w terminie.
Zostaw merytoryczną opinię o Admiral Boats S.A.