Admiral Boats S.A.

Bojano

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 70 ocen.

Opinie o Admiral Boats S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Admiral Boats S.A.

Lidia

Według wywiadu z pracodawcą "zatrudnienie i wypłata wynagrodzeń w naszej firmie są stabilne" (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,390263,wywiad-krzysztof-pieczewski). @JA to jak w końcu jest z tymi wypłatami?

Lidia

@Ktos, @Marcin, @bolo przypominam o obowiązującym na forum regulaminie http://www.gowork.pl/regulamin. Forum służy do wypowiadania się o firmie, a nie jej pracownikach w obrażający sposób. Proszę o merytoryczne opinie o firmie, które pomogą podjąć decyzje wahającym się czy złożyć tam swoje CV.

Marcin

Prezes tej firmy to tylko ludziom bajki potrafi opowiadać może jemu jest dobrze kto to wie

Ktos
@Marcin 04.07.2017 22:47
Prezes tej firmy to tylko ludziom bajki potrafi opowiadać może jemu jest dobrze kto to wie

Bo Prezes to była i jest marionetka Kleby.

bolo

Kuśnierz- jaki elegancik właścicielem ? Spółki akcyjnej ? Może nowy prezesik ? Admiral zatrząsł portkami przed PIPem i płaci ludziom . Ale i tak tam dno . Ja spadam

kusnierz

była bieda bo nie płacili ale pojawił sie jakis nowy elegancik i zaległa kasiora trafiła na konto, ponoc ma byc on nowym właścicielem. Na razie oficjalnie nic nie ogłosili, produkcja idzie na pół gwizdka póki co bo materiału brakuje.

Rafaello

Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja na produkcji na dzień dzisiejszy?

bolo
@Rafaello 22.05.2017 02:37
Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja na produkcji na dzień dzisiejszy?

omijać szerokim łukiem

ja

Zgłosili wniosek o upadłość . Co z robotą ? Ktoś coś wie?

Sparrow
@ja 04.05.2017 20:17
Zgłosili wniosek o upadłość . Co z robotą ? Ktoś coś wie?

Przyjmują na potęgę w Galeonie niedaleko, tam trzeba iść...

upadły

Witajcie, Czy to prawda, że spółka jest już bakrutem bez finansowania produkcji z wezwaniami do zapłaty- bez szans i perspektyw a w Bojanie to już nawet pusty plac--- proszę dajcie znać

zdesperowany
@upadły 11.04.2017 22:14
Witajcie, Czy to prawda, że spółka jest już bakrutem bez finansowania produkcji z wezwaniami do zapłaty- bez szans i perspekty...

łajba idzie na dno . Trza szukać pracy gdzie indziej

Rafał

I jak tam panowie prace w kwietniu ruszyły? Coś się zmieniło jest więcej pracy nowe etaty?

...

Zbieramy na podpaski dla kierownika magazynu, kto zainteresowany?

Obecny

Odnośnie inwestora to jest to potwierdzona wiadomość. Wiesławem Kleba doinwestował firmę ośmioma milionami.

JA
@Obecny 27.03.2017 13:28
Odnośnie inwestora to jest to potwierdzona wiadomość. Wiesławem Kleba doinwestował firmę ośmioma milionami....

kleba sie wycofał :(

Kaszub

Jest nowy inwestor i nowe plany dotyczące łodzi, potrzeba dobrych pracowników z branży jachtowej

JK
@Kaszub 30.01.2017 09:51
Jest nowy inwestor i nowe plany dotyczące łodzi, potrzeba dobrych pracowników z branży jachtowej

Co to za inwestor? Wiesz coś więcej czy to tylko pogłoski?

prawdziwy

Witam, Czy coś się zmienia w firmie

Różdżka

Bogatego nowego roku, oby wypłaty były w terminie i się zgadzaly tego sobie i wam życzę

Trudny

W końcu jakaś szczera wypowiedź pracownika firmy pozwalająca zobaczyć jej prawdziwy obraz

Np

Nie wszystko dzieje się jak za sprawą magicznej różdżki drodzy panowie.. Ci, którzy są zaangażowani w poprawę sytuacji firmy o tym wiedzą i również się do tego przyczyniają. Ci natomiast, którzy nie mają własnych opinii i odrobiny cierpliwości, cóż.. Ja wierzę, wiem, i trzymam kciuki

człowieczek

Witam, Czy ta firma "umiera" wyniki bardzo słabe --niby brakuje rąk do pracy i płacą na czas ale w raportach tylko informacje, ze brak kapitału powoduje ograniczanie produkcji ---czy mogą się wypowiedzieć właściwe osoby jak jest w firmie

Ludek
@xxx 12.12.2016 22:39
Ciągły brak materiałów wypłaty się spozniaja i są w ratach, firma wygląda jak by upadala

Potwierdzam. Coraz gorzej.

JA
@Ludek 17.01.2017 08:28
Potwierdzam. Coraz gorzej.

zgadzam się . nie jest ciekawie.Lecą na stratach ,spore długi i kwoty zasądzone . Szykuje sie kolejna jedna sprawa w Sądzie. Jak na niej popłyną to nie bedzie różowo

mm

Pracuję w AB wszystko jet ok, praca się kręci, wręcz braakuje rąk do pracy!!! Nowy Szef dobrze działa, wypłaty są na czas. Polecam

szukam_pracy

Podobno w ostatnim raporcie jest zdanie o zamknięciu listy zamówień na sezon 2016r-2017r więc cieszy mnie to. Informacja o przystąpieniu do realizacji działań związanych ze zwiększaniem mocy produkcyjnych.Nowy system produkcji łodzi motorowych-produkcja w seriach,podział linii technologicznej.Produkcja seryjna brzmi obiecująco tyle tylko czy ktoś może to potwierdzić. Z chęcią bym się tam zatrudnił bo kasa co miesiąc bez łaski pasuje mi bardzo.I skoro mają taki natłok pracy to ile zmian jest w ciągu doby.A jak są 3 zmiany to czy płatne inaczej. Dużo piszecie o nadgodzinach ale skoro jest tyle roboty...??? I na koniec, czy Admiral jest zdrową spółką, jak się załapię do pracy to będę miał tam przyszłość. Jedni piszą że jest tragedia,praca jak w obozie i problemy z kasą. Inni piszą że jest dobrze. Czy może ktoś wyjaśnić, czemu jedni piszą tak a inni inaczej, bo przecież piszecie o firmie pod tym samym dachem.

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki sobie bolek

A czy to czasem nie prawda ze ostatnio ludzie odchodzą z pracy i sytuacja finansowa firmy jest bardzo słaba ? Sezon sie skończył a poza sezonem chyba nie ma dużo pracy w tym rodzaju ? Może ktoś z obecnej załogi sie wypowie... Profil firmy ciekawy ale sytuacja ...

anonim

(usunięte przez administratora)

mowgli

no to jest masakra -wpis z grudnia jak już mamy prawie październik Czy ktoś był ostatnio na rozmowie o pracę w Tczewie- jest przystosowana do pracy w zimie?

interesant

Cześć, Co słychać w tej firmie ? czy na okres zimowy będą prowadzili jakąś rekrutację --- bo łódki to chyba się na ten rok skończyły ?

ciekawy

A jak stocznia w Tczewie zakład się rozwija- czy tylko Bojano żyje ?

Panda

a nadgodziny tam są normalnie płatne

Brygadowy

no i zaczął się sezon i jazda z robotą, wysyłajcie CV do działu HR - potrzeba rąk. do pracy. Nowy wódz ma pomysł i doświadczenie !!!

jacek

praca samo zdrowie

pracownik

też chodzą słuchy że kroi sie wieksze zlecenie z Holandi, nie wiem jak temu podołaja. nowy szefo ma jaja poustawiał kierowników, oni cisną załogę zobaczymy jak długo.

pracownik

od strony produkcji wszystko działa, tylko ludzi by mogli więcej trudnić. ludzie mówią że szykują się jakieś grube zamówienie stąd rekrutacje.

zainteresowany

A wiecie jak wygląda sytuacja w firmie - wiele osób straszyło, że to ich ostatnie podrygi i że bankrut ale w zeszłym roku podobno wpadły jakieś kontrakty - mógłby ktoś się wypowiedzieć z zakładu w Tczewie

nowy

A kto tam teraz dyrektorem technicznym

niespokojny

Mógłby ktoś podać jakieś informacje, czy stocznia w Tczewie pracuje, skoro zmienia się zarząd może jest lepiej? Może wypowiedzieliby się obecni pracownicy o kondycji spółki

niespokojny
@pracownik 03.03.2016 18:19
Witam .Tak , stocznia pracuje i z tego co się orientuję to szukają ludzi do pracy na laminaty , spawaczy i innych pracowników s...

podesłałbyś te ogłoszenia bo nie mogę nigdzie znaleeźć A co z tym dyrektorem, który niby nie zna się na robocie i jeszcze terroryzuje ludzi- pracuje jeszcze?

pracownik
@niespokojny 04.03.2016 16:57
podesłałbyś te ogłoszenia bo nie mogę nigdzie znaleeźć A co z tym dyrektorem, który niby nie zna się na robocie i jeszcze terr...

Nie wiem czy mają gdzieś ogłoszenia , najlepiej zadzwonić albo od razu przyjść i osobiście się dowiedzieć.Nie wiem jakiego dyrektora masz na myśli ale zmiany na górze są ogromne i wszyscy trzymamy kciuki żeby tym razem wyszło , bo wiecej szans nie będzie.

obcy

Jest az tak zle ?

TwojaStara

Admiral Boats nie spełnia podstawowego warunku czyli wypłaty wynagrodzeń,prawdopodobnie to już koniec firmy i trzeba się ewakuować z tonącego statku czym prędzej by nie wciągnął innych na dno.

Michał

Słuchajcie chłopaki może sprostujecie o co wam chodzi? Niejaki podgrzybek pisze że jest zmuszanie do pracy po godzinach, xxyz zaś narzeka że zlikwidowali nadgodziny. Trochę brak w tym logiki.

malamalpka

Pozdrawiam pana dyrektora byłego już mam nadzieje ...

xxyz

Ocena mierna. Bo pieniążki są chociaż na czas. Pracy coraz więcej a coraz więcej ludzi się zwalnia. Marek, docen w koncu ekipe a nie tylko szukacie gdzie ciąć wydatki i usuneliscie nadgodziny, gdzie możnaby je było dalej kontynuować. Zaczeli mierzyć czas na danych stanowiskach. Mysliscie, że po co? Dla klientów, 'bo jestesmy za drodzy'? Przecież to bzdura. Mierzą, bo chcą wprowadzić akord znowu. Tylko, ze akord przy Rysiu będzie nieopłacalny. ...

ktos

Z doświadczenia wiem, że w Admiral Boats jest fajna atmosfera, nigdy nie było problemu żeby się dogadać z kimś, wynagrodzenie też zawsze było na czas. Produkcja daje z siebie tyle ile może. Dla mnie współpraca była OK.

kmpl

Jak teraz wygląda sytuacja w Admiral Boats? Widzę, że jest sporo ogłoszeń o pracę, co by wskazywało, że rozkręcają się i robią sporo tych łodzi i jest praca? Tylko jak jest teraz z kasą i atmosferą, coś się polepszyło?

podgrzybek

Produkcja w Bojanie to jeden wielki dramat,BHP tam nie istnieje wszech obecny mobbing ze strony nowego dyrektora do spraw technicznych Marka W,cięcie płac,premii zmuszanie do pracy po godzinach,kolesiostwo jest tam na porządku dziennym,jedynym plusem jest wypłacanie wynagrodzenia w terminie.

Polaczkins

Ostatnio słyszy się, że pomimo trwającego kryzysu chętnych na produkty ekskluzywne - jakimi niewątpliwie są łodzie - nie brakuję. Ciekawe tylko ile miesięcznie takich łodzi udaje się sprzedać, bo w to, że rozchodzą się jak ciepłe bułeczki po całym świecie to nie wątpię. Przy okazji ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda organizacja od środka.

Kasia

Czy ta firma aby nie upadnie? Przyjmują dalej ludzi?

michał

i jeszcze jedno drodzy czytelnicy ja miałem wypadek w pracy w ADMIRAL BOATS w Tczewie w lipcu zerwałem ścięgno w kolanie i gdy zgłosiłem wypadek no to wiecie protokoły wypadku świadkowie i takie różne rzeczy i co się dowiedziałem że pani z BHP nie uznała wypadku i też poruszę ten temat prawnie . Tak się zastanówcie nad wyborem pracy w tym BAJZLU .

michał

admiral boats to wielka ściema ja pracowałem do dzisiaj bo mnie zwolnili bez powodu pan dyrektor który się nie zna na robocie tylko na opieprzaniu ludzi przyszedł dzisiaj na hale i powiedział tak panie michale z dniem dzisiejszym pana umowa została zerwana i nie zostanie przedłużona gdy się go zapytałem jaki jest powód powiedział że nie ma pracy to mu odpowiedziałem jak to nie ma pracy to nowego spawacza pan przyjął a dla starego nie ma pracy to pan dyrektor Darek odpowiedział ta ŻYCIE . To ja drodzy czytelnicy powiem wam tak będe wam pisał na bieżąco jakie środki podejme wobec admirała w tczewie . i ostrzegam was przed nimi bo w tej firmie nie ma przyszłości a jedynie co możecie tam się nabawić to kupa nerwów a jak już się tam przyjmiecie to uważajcie na majstra od spawaczy bo to jest kawał chama i oszusta który chodzi 6 razy dziennie do pana dyrektora i kabluje ludzi za nic tak jak tomek wcześniej napisał obóz i bajzel .

tomek

pracowałem w ADMIRALE w Tczewie i powiem jedno że tam jest wielka pralnia pieniędzy a do tego wzięli dotacje z UNI i nie ma żadnej pracy ja pracowałem jako spawacz i miałem 12zł brutto na godzine a wymagania mieli jak norwedzy i do tego terminy które były nie do przyjęcia pan dyrektor jak i pan prezes w ogóle nie znają się i nie mają pojęcia w przemyśle metalowym jak i stoczniowym żadnych statków ani sekcji nie robią i nie mają zamiaru robić jedynie co jest tam miłe w tej pracy to atmosfera na hali gdzie są spawacze i monterzy . ostanio dzwoniłem do kumpla i mówił że mieli zrobić 15 ram 5m szer trzy wysokie i mieli na to trzy dni a jak nie chcieli przyjść w sobote to pan dyrektor powiedział że mają sobie szukać pracy . Powiem tylko jedno za tych na górze to powinni się zabrać jakieś władze bo szkoda tylko ludzi którzy tam pracują jak i tej stoczni bo naprawde jest duży zakład z dużymi możliwościami a nic się nie robi . ADMIRAL BOATS TO WIELKA ŚCIEMA I OBÓZ !!!!!!!!!!!!!!!

Ewcia94

No właśnie jak praca w biurze?

ania

Witam, a jak jest na stanowisku biurowym? Czy na umowie o prace jest całość wynagrodzenia i jak z wynagrodzeniem? No i jaka jest atmosfera pracy w biurze?

Sowa97

. Nie polecam. Przy odkurzaniu łodzi w Bojanie cos sie stalo i zaczelo sie palic. Dwoch panow musieli brac do Szczecina.. przeszczep skory i jesli sie nie przyjmie to dluzej o wiele noz miesiac. Miesiac minimum. Wiec zastanowcie sie. Jeden pan w lodce sie palil i nikt mu nie pomogl.. zemdlal.. a oni sie martwili bo ubezpieczen nie bylo zamiast o zdrowie..trzeba bylo wzesniej myalec. Zdarzenie z dnia 4lipca2014

Lemur

jedna byla, zbiornik 55 ton ale dyrektor wzial tak krotki termin ze nie bylo szans na skonczenie go w terminie. Kto wie czy to nie upadnie szybciej niz mialo sie rozkrecic bo zamiast pracowac na renome firmy dyrektor pali kolejne mosty

denny

Hmm działają jeszcze tam coś ,słyszałem że jakieś sekcje mają robić

Lemur

pozytywni są jedynie ludzie z którymi pracowałem. stawka dla początkującego spawacza to 10 zł brutto za godzinę pracy nawet na sekcji w ciężkich warunkach-w zamkniętym zbiorniku, dyrektor kłamliwy i zwodzi pracowników (mi i kolegom już od pół roku obiecywał podwyżki), sprzęt zdezelowany, ubranie robocze i brudną szafkę dostałem po ponad dwóch miesiącach pracy. szczerze mówiąc trzymało mnie tam tylko to że kumple po fachu na prawdę w porządku i chciałbym nadal utrzymać z nimi kontakt, no i chęć zdobycia uprawnień. zaczęło się na obietnicach, uśmiechniętym dyrektorze i złotych górach a skończyło na półrocznym zwodzeniu mnie, astronomiczną sumą zażądaną za wykupienie uprawnień (1500 zł gdzie egzamin to koszt 1100zł) oraz szyderczym spojrzeniu dyrektora który kompletnie nie zna się na prowadzeniu stoczni. nikomu nie polecam

Zostaw opinię o Admiral Boats S.A. - Bojano

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Admiral Boats S.A.