Italmetal

Jelcz-Laskowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 81 ocen.

Opinie o Italmetal

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Italmetal

Zuzanna

Na stronie Italmetal w zakładce praca znajdziecie aktualnie prowadzone rekrutacje do firmy http://www.italmetal.com/praca m.in. na stanowisko Operator maszyn - ustawiacz narzędzi tłocznych. Pracodawca w ramach warunków zatrudnienia oferuje zakwaterowanie osobom zamiejscowym. Czy ktoś z Was korzysta z takiego zakwaterowania? Jak oceniacie poziom tego miejsca?

NIKT
@Zuzanna 10.11.2017 08:49
Na stronie Italmetal w zakładce praca znajdziecie aktualnie prowadzone rekrutacje do firmy http://www.italmetal.com/praca m.in...

Masz własny pokój, wspólną łazienkę i kuchnie, problem w tym że jest to mieszkanie w fabryce nad częścią biurową, czyli pracujesz i mieszkasz w zakładzie pracy

NIKT

W Italmetalu nie ma żadnego socjala, festyn zakładowy jest uznawany za socjal, kolacje dla wybranych z szefostwem, na Św. Bożego Narodzenia koperta, 200-600 zł w zależności od stażu pracy. Koperty dla wybranych osób które przyjdą w święta do pracy. Co do nadgodzin to do oporu, nawet codziennie po 12 godzin można pracować jak ktoś zasłuży. Wynagrodzenie na czas na koncie, nie ma problemu. Zarobki w utrzymaniu ruchu jak znalazłem w jednym z ogłoszeń od 3200 brutto ale nie liczcie ze wynegocjujecie zbyt wiele więcej. Praca ciężka owszem hałas i wszędzie tłusto od oleju. Firma Włoska, jak ktoś napisał włosi to pany a reszta to hołota do roboty, maja kilka osób wybranych których szanują i to wszystko, jak ktoś sądzi ze w pracy odpocznie to nie ten adres. Ktoś pytał że szukają elektryka, owszem, ale tam elektryki jest mało głównie automatyka ale w cenie elektryka na dodatek upierdliwy brygadzista lubiący zaglądać do kieliszka i wtedy drze dziape na wszystkich i co byś nie zrobił jest źle a sam elektryki uczył się chyba na elektroda pl, kierownik tuszuje to i jak ktoś coś powie to zastrasza zwolnieniem. grafik jest raz masz 1 raz 2 zmianę ale jak brygadzista ma robotę to ten drugi ma stale 2 zmianę a nadgodziny to jak nie ma brygadzisty albo nie może albo nie chce co mu się rzadko trafia. W 2,5 roku przewinęło się tam 12 elektryków jeden wytrzymał do śniadania, najdłużej prawie półtorej roku resztę sobie policzcie, wiec jak ktoś ma silna psychikę może tam iść, tam trzeba być złotą rączką i umieć z gówna kręcić bat a i tak będzie nie taki. Trzeba uważać z kim i o czym się rozmawia bo jest tam wiele gumowych uszu takich jak Ruman, Fued i inni, sprawia im frajdę kapowanie.

kiler
@NIKT 23.10.2017 19:44
W Italmetalu nie ma żadnego socjala, festyn zakładowy jest uznawany za socjal, kolacje dla wybranych z szefostwem, na Św. Bożeg...

Fuaed przeciez to nejwieksza marokanska fachura Italmetalu, z operatora prasy we wloszech zostal wielkim mistrzem narzedziowni w Polsce

Szukający pracy

Widziałem, że szukają Elektryka. Czy warto? Czy płacą na czas, czy dużo nadgodzin, czy trzymają się grafiku pracy na zmianach?

Zuzanna

@strazak chętnie dowiem się jak Ty oceniasz Italmetal jako pracodawcę, jednak bardzo proszę o zachowanie, kultury wypowiedzi.

strazak
@Zuzanna 28.06.2017 09:26
@strazak chętnie dowiem się jak Ty oceniasz Italmetal jako pracodawcę, jednak bardzo proszę o zachowanie, kultury wypowiedzi....

jak oceniam - słabo, kasa mała, możliwości rozwoju żadne no chyba ze lubisz włazić w d..pe bez mydła, co tu więcej pisać, nie dbają o pracowników, szukają jeleni do pracy - takich co by najlepiej nie wychodzili z roboty, włosi uważają się za panów a polaków traktują jak murzynów(poza wybranymi osobnikami którzy sprzedali by własna matkę za parę złotych), myślą ze są najmądrzejsi co bardzo często wychodzi w praniu, ale niestety to włosi są właścicielami a my musimy u nich pracować, jest jedno w tym zakładzie co mi się podoba - Aleksandra - babka z klasa i kasa

anonimus
@strazak 29.06.2017 21:59
jak oceniam - słabo, kasa mała, możliwości rozwoju żadne no chyba ze lubisz włazić w d..pe bez mydła, co tu więcej pisać, nie...

co to znaczy mala kasa??

Zuzanna

Pracujesz w Italmetal? Bardzo chętnie dowiemy się jakie są Twoje doświadczenia z pracy w firmie. Na jakie warunki zatrudnienia/benefity można liczyć?

werty

@mechanik hm no to może i tak mimo wszystko chyba chodzi o to ze na takie zarobki wysokości 5 tysięcy po prstu można liczyc tak mi się wydaje i tyle ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

mechanik

5000 to chyba ma kierownik utrzymania ruchu, chlopaki zarabiaja ale niewychodza z pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

szeregowy

ida jak burza - jeden krok w przod-dwa w tyl, rotacja pracownikow duza - kiepskie zarobki, jaki Pan taki kram

igor

ci co tu jeszcze pracują są warci takiego traktowania amen.

iii

Proszę przesyłajcie swoje CV.

nik

Skoro takie super warunki to aż dziwi że mają takie problemy z naborem.

probin

oj nie jest tak prosto z informatykami co coś umieją, po za tym w tym ogłoszeniu mamy pracę (patrząc na wymagania) przynajmniej dla dwóch tj. kolesia od infrastruktury i tzw. biznesu (aplikacje, raporty itp), ciężko będzie znaleźć w jednej osobie bo albo faktycznie koleś będzie kuty na cztery łapy ale zaśpiewa 5-cyfrową kwotę albo coś tam polizał z każdego tematu...

edyka

Jednak nie polecam.

Dar

Każda Włoska działalność to nieporozumienie ,, posklejane ciastem do pizzy,,

nil

Niesamowite że wpadłaś na pomysł żeby o tym napisać w środku nocy! I co zatrudniłaś się?

Tomi

Znacie kierownika Giani ? zwolnili go czy sam odszedł ? widziałem, ze zaczyna kariere w nowej firmie

brudametal

Popieram poprzednią wypowiedź 100%.

waś

Firma jest fatalna !! gówniane pensje brak szacunku i pełno brudasów tzw szefów !Brak słów ! nauczcie naszych włoskich bałwanów szacunku do ludzi a potem róbcie z nich szefów !! Polak zawsze był głupi ale żeby słuchał brudasa to już szczyt!

wątły

Nie polecam.

pudzian

Pozdrawiam Iwonkę która już nie pracuje.

ges

Nie polecam

spawacz

Nie polecam.

kora

pracują tam włosi lenie którzy nie rozumieją po polsku

Jacek

Czesc ! A orientujecie się w jakiej wysokości są zarobki i warunki pracy w Utrzymaniu Ruchu ? Konkretnie jako Mechanik. Pozdrawiam !

andrzej
@Jacek 06.01.2015 21:01
Czesc ! A orientujecie się w jakiej wysokości są zarobki i warunki pracy w Utrzymaniu Ruchu ? Konkretnie jako Mechanik. Pozdraw...

Hej wydaje mi się że nie mogą liczyć na więcej niz 2000 pln.

kiep

kiepsko

florka

Powodzenia w takim traktowaniu ludzi. Tak samo chyba rozumowal Hitler.

sufi

Zenujace postepowanie szefostwa. Brak zasad. Zadnych wartosci. Zero szacunku wobec ludzi. Nie ma co liczyc na lepsze jutro. Lepiej sie dostosowac i wspolnie odpowiadac tym czym nas karmia. Dawajmy z siebie tyle ile warte to jak nas traktuja.

Mysza13

Witam, firma Italmetal nie jest wcale taka zła. Osoby niezadowolone z warunków pracy maja zawsze możliwość zmiany pracy na inna nikt na siłę nikogo nie trzyma. Po drugie praca jest ciężka ale przed rozpoczęciem pracy każdy miał okazje zobaczyć na czym ta praca polega prawda. Jeśli się zdecydował podjąć tą pracę to niech się nie wypowiada na ten temat ponieważ wiedział jak będzie pracował, przy czym będzie pracował i z kim będzie pracował. Warunki faktycznie nie są zadowalające lecz zawsze jest wybór zmiany pracy. Wynagrodzenie jest przeważanie zrównoważone do wynagrodzeń jak w innych zakładach. Jeśli ktoś będzie chciał pracować to będzie ale jeśli osoby myślą że przyjmą sie do pracy i będą tylko marudzić że im jest tak strasznie źle, obijać się i gadać w trakcie wykonywania powieżonych obowiązkach to się grubo myli że się dorobi w Italmetal. A marud tam nie brakuje co utrudnia pracę pracownikom którzy jedna przychodzą do tej pracy nie zawsze bo lubią i chcą ale żeby zarobić na ten przysłowiowy chleb. Ja jestem zadania wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. W każdym zakładzie jest coś co będzie nam nie odpowiadać. Jeśli komós nie odpowiadają warunki zawsze jest mozliwość dogadania się z nimi.

były pracownik

No mikuś znowu zapunktował !!! Co ty piszesz pajacu! każdy wie kiedy powstała firma,napisz lepiej jak ( usunięte przez administratora ) Już wszyscy wiedzą jak sie buduje karierę w italmetalu .

pyt

czyli lider to taka firma która potrafi dobrze wykorzystać ludzi i a końcu nazwać to sprawdzonymi technologiami

krzyś

Pracowałem tam przez miesiąć .praca cieżka nie przestrzegaja BHP! sa tam kobiety ktore moczą sie przez przwie 8h w Nitro ! przerwy 20 min zanim idziesz na przerwe musisz wyłaczyc maszyne wylogować sie ze stanowiska pracy jak dojdziesz do sztni po sniedanie jest juz 15 mnin przerwy nie zdążysz zjeść a musisz juz biec zalogowac sie na stanowisko pracy zanim zadzwoni syrena zeby zdązyć przed końcem przerwy ! nawet na chwile nie można stanac czy przysiaść bo jak zobaczy kierownik to opierdziel jak mzszyna stoi to ty musisz sprzątac zamiatać ! chora firma ! warunki straszne ! jak cos sie zepsuje a nawet ie z twojej winy zabieraja premie nawet a kilka msc ! "słyszalem jak szedl facet z biura i rozmawiał z kierownikiem kobiety przenieśli na nową maszyne i szykwały pojemniki na detale blachy a on do kierownika dlaczego one jaszcze nie rabia detali kierownik na to że nie wiem a przecież by,lo widac ze nie stoja tylko szykuje sie do pry. a ten koleś z biura juz mają po premi '' !!

avn

podobno jest jakis egzamin praktyczny w którym sprawdzaja w jakim czasie zamontujesz przyrząd. Romek jesteś pracownikiem italmetal ???

avn

Jak wygląda egzamin na ustawiacza maszyn ? warto próbować ?

polak

to wy chcielibyście żeby ludzie tyrali i to za jałmużnę

Focus

Włosi to najgorsze (usunięte przez administratora)jakie istnieje na Polskim rynku, jak zabraknie im rąk do pracy to bedą inaczej spiewać lub przeniosą firme do innego kraju !

bidalmetal

Jedyna firma w strefie która nie miała integracji a na święta nawet zł symbolicznej nie dadza a o życzeniach nie wspomne ale to świadczy o firmie

gość
@bidalmetal 12.12.2013 22:43
Jedyna firma w strefie która nie miała integracji a na święta nawet zł symbolicznej nie dadza a o życzeniach nie wspomne ale t...

integracji nie było,to prawda a co do świąt to premie były,musiałeś się chyba zwolnić przed tym.poza tym po co ludzie tak płaczą,jak ktoś przychodzi i robi swoje to nikt się go nie czepia,a Wy pewnie chcielibyście nic nie robić 8 h i dostawać za to kasę.

kandydat.

Witam ! Powiedzcie mi ile średnio zarabia się w Utrzymaniu Ruchu ? Bo nie wiem czy warto się starac o ta prace. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

X.T

Produkujecie może komponent dla elicy inferiore i superiore ?

pracownik

Jeśli chodzi o zarobki są na różnym poziomie, zależy jakie masz kwalifikacje, do jakiego działu i ile wynegocjujesz. Wypłaty są zawsze na czas i nie ma z tym problemu. Jeśli chodzi o warunki pracy, patrząc ogólnie jest jak wszędzie, przychodzisz do pracy i każdy chce wycisnąć jak najwięcej. Czytając forum widzę sporo jadu ale wszędzie będzie grupa osób nie zadowolonych i tych którym praca odpowiada. Ja osobiście mam zasadę, idę robię swoje i wychodzę, Dziwię się ludziom którzy tak niepochlebnie wypowiadają się na temat firmy a co dnia gnają, sami sobie śrubują normy i tylko narzekają. Nikt nikogo do maszyny nie przywiązał, nie podoba się to jest wkoło tyle firm na pewno każdy gdzieś znajdzie swoje miejsce. Patrząc po ludziach, sporej grupie osób poprawiła się sytuacja finansowa, pracują całymi rodzinami często niskie wykształcenie lub nawet jego brak trzyma ludzi tam w pracy. Wydaje mi się że raczej nie zwracają uwagi jakie masz wykształcenie abyś tylko wydajnie pracował gdzie w innych firmach takie osoby są skreślone na starcie nawet nie bierze się ich pod uwagę a nie zawsze jest tak że osoby bez wykształcenia są ludźmi "gorszego" gatunku. Wszędzie pracować trzeba ale ludzie sami się nakręcają, sieją zamęt, judzą i są złośliwi. Wysokość zarobków na produkcji nie jest wysoka to fakt, a praca nie należy do najlżejszych, atmosfera czasem jest nerwowa ale to w wyniku raczej braku kompetentnych osób do zarządzania lub zbyt wielu osób do zarządzania i wtedy wszystkim się obrywa a najbardziej ludziom na produkcji. Na produkcji ciężko fizycznie w biurach pewnie ciężko ale psychicznie wytrzymać. Racja leży zawsze gdzieś po środku, pracownik widzi ze swojego punktu widzenia a pracodawca ze swojego.

wiem

[usunięte przez moderatora] zapamiętajcie że na świecie tylko italmetal nie jest zły i nie wykorzystuje ludzi. przyjdźcie do italmetal bo brakuje chętnych do pracy. rząd kłamie że bezrobocie, kłamie że można dużo zarobić w polsce. wolicie narzekać niż zrobić coś dla włoskiego przedsiębiorcy, który potrafi sobie od ust odjąć bo chce czegoś od życia, a nie tak jak wy!

?

Nikt tu nikogo nie obsmarowuje błotem.Ludzie pisza prawde - kłamstw tu nie ma

pawlik 78

To niech nam rząd zmieni płace podstawową to na pewno będziemy zarabiać więcej . Ja nie bronię tej firmy tylko się zastanawiam jak można tak obsmarowywać ludzi błotem. Jak tu ma być dobrze na świecie ! :( GDY KAŻDY JEST ANONIMOWY TO WSZYSCY SIĘ MĄDRUJĄ

?

a co jesteś z osób biurowych, kierowników, liderów ? bo chyba nie opratorem maszyn skoro tak bronisz tej firmy ,jakbyś zarabiał średnio 1600zł na miesiąc i miał na celu wyżywienie rodziny to byś inaczej tu spiewał

pawlik 78

[usunięte przez moderatora] A OPINI NIE TRZEBA WYSTAWIAĆ O TEJ FIRMIE, WIDAĆ PO LUDZIACH PLUGAWIĄCYCH NA TYM FORUM KTO TAM PRACUJE . ( OCZYWIŚCIE SĄ WYJĄTKI )

MissBB

[usunięte przez moderatora] jedna z niewielu osób naprawdę kompetetnych w tej firmie-wie co z czym sie je...jak to działa , po co śrubka tu a nie gdzie indziej.:) Widac ,że lubi swoja robote...i to wkurza ludzi najbardziej . Miły ,sympatyczne,,bardzo zasadniczy, pilnuje zasad bhp itp ,troche nadgorliwy:P

1234

A gdzie teraz dostaniesz umowę na czas nieokreślony? Musisz dymać parę lat. Po trzech miesiącach okresu próbnego dadzą Ci na trzy lata

x
@1234 26.08.2013 09:38
A gdzie teraz dostaniesz umowę na czas nieokreślony? Musisz dymać parę lat. Po trzech miesiącach okresu próbnego dadzą Ci na tr...

A po co komu teraz umowa na czas nieokreślony?

N

Macie tam umowy na czas nieokreślony ?

12

Poczytajcie sobie poprzednie strony tego forum, a dowiecie się ile mozna zarobic itd. Nowa hala jest a wraz z nia w kazdym kacie kamera coby ludzie nie mogli sie po wlasnej [usunięte przez moderatora] podrapac

anonim2

Nic konkretnego nie można się dowiedzieć o tej firmie, niby Italmetal szybciej sie rozwija od konkurencji na ul polnej, Macie nową hale a ludzi do pracy ?

lol

Panie "cwaniak" [usunięte przez moderatora] to mozesz co najwyżej byc Ty. Natomiast jak wczytasz sie w to co napisalem to nie ma slowa tam ani słowa o chybionych inwestycjach (czytaj ze zrozumieniem tekstu oraz pomysl czy nie ma drugiego dna w tym co czytasz). Nikt nikomu nie każe pracowac w Italmetal i innych firmach na strefie. Nie podoba Ci sie Twój szef to go zmień - mozesz to zrobic sam zwalniając sie. Co do zwolniającej gospodarki to raczej sie nie wypowiadaj sie publicznie bo nie wiesz o czym piszesz. PS. Rymy ponizej 10/10

Rambo666

„IMPERIUM RUMANUM, ITALUS METALUS, MINUS PREMIUS” NAROBIĘ TU TERAZ ZADYMY POZNACIE MOJE BEZLITOSNE RYMY, DO MEGO DZIEŁA GORĄCO ZACHĘCAM ZOBACZYCIE JAK SIĘ ROZKRĘCAM, TA PRACA TO WIZJA MARNA TO JEDNA WIELKA KOLONIA KARNA, WSZYSTKO DZIEJE SIĘ TU BEZ PRZYCZYNY A ZAROBKI TO CZYSTE KPINY, ZMIENIĆ TU WSZYSTKO TRZEBA BO TO WOŁA O POMSTE DO NIEBA, O WSZYSTKO PROSIĆ SIĘ TU MUSISZ I TYLKO ZŁOŚĆ W SOBIE DUSISZ, TEN CAŁY SYF W OCZY KŁUJE AŻ DZIWNE ŻE TO W OGÓLE FUNKCJONUJE, [usunięte przez moderatora]

x
@Rambo666 23.08.2013 23:26
„IMPERIUM RUMANUM, ITALUS METALUS, MINUS PREMIUS” NAROBIĘ TU TERAZ ZADYMY POZNACIE MOJE BEZLITOSNE RYMY, DO MEGO DZIEŁA GO...

Nie pasuje? Zwolnij się i idź do samej dupy!!!

Zostaw opinię o Italmetal - Jelcz-Laskowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Italmetal