Red Bull

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 245 ocen.

Opinie o Red Bull

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Red Bull

naSzczescieJuzSieZwolnilem

prestiż i mocna marka to nie wszystko, codzienność pracy SD nie jest tak kolorowa jak może się wydawać z zewnątrz, robienie co najmniej 20 wizyt, kreowanie rzeczywistości na zdjęciach bo brakuje udziałów lub wysokości pułki. do tego świadomość, że zaraz może cię odwiedzić kierownik, który będzie cię przekonywał, że w tej firmie nie ma rzeczy niemożliwych... na każdym kroku ciśnienie. Zarobki na poziomie 3,5 k i niezły social nie rekompensuje tego co ta firma zabiera. Mam nadzieję, że cała branża FMCG wreszcie się zmieni bo już coraz trudniej o znalezienie pracowników a będzie jeszcze gorzej

Studentkaaa

Czy ktoś pracował jako Student Brand Manager? Ile płacą? Czy da pogodzić się tą pracę z studiami? Niby tak, ale jakoś nie jestem pewna

SBM
@Studentkaaa 31.07.2017 22:43
Czy ktoś pracował jako Student Brand Manager? Ile płacą? Czy da pogodzić się tą pracę z studiami? Niby tak, ale jakoś nie jeste...

Ja pracuje i pracowałem, słucham

miszcz

WItam, ktoś wie jak wyglądają zarobki na śląsku jako PH, jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna?

Nowy

Może ktoś jest do wymiany

Stary
@Nowy 10.07.2017 20:49
Może ktoś jest do wymiany

Ok 15 tys

Tiger
@Stary 11.07.2017 09:14
Ok 15 tys

Brutto czy netto? Podałeś kwotę podstawy czy podstawy + premii?

iuyt

a już ruszyła rekrutacja na rks?

mnbvcxz

''Jest jeszcze inny powód. Kiedyś na moje pytanie “dlaczego siedzisz w pracy od rana do nocy?” koleś odpowiedział mi jedną z najsmutniejszych rzeczy jakie mogę sobie wyobrazić: “a co ja w domu będę robił?”. Odpowiadać na to pytanie staram się od lat za pomocą tego bloga. Człowieku, ogarnij się. Nawet jeśli chcesz kodować non stop to poszerz swoje horyzonty. Zrób coś nowego, coś innego. Zrób coś obok, coś sam. W przeciwnym wypadku jedyne czego się dorobisz to zawodowe wypalenie i garb. Myślisz, że zostaniesz doceniony? Że całe otoczenie obdarzy cię mega-ristekpem za to, że tak się poświęcasz swojej pracy? Oto brutalna prawda: tak się nie stanie! Jedyne co osiągniesz to to, że ludzie przestaną szanować twój czas. Ale czego się można spodziewać, skoro sam go nie szanujesz? Jeśli przyzwyczaisz całe swoje środowisko dookoła, że twój czas nie jest cenny, to wszyscy będą twoje nadmierne zaangażowanie traktować właśnie w taki sposób: nie jako bezcenne, a jako bezwartościowe. Nie będziesz za każdym razem słyszał “dzięki stary, ocaliłeś świat” – przecież to zwykła codzienność. Coś, co zdarza się non stop, bardzo prędko przestaje być wyjątkowe. Będziesz tym, na kogo zrzuca się zadania, których nie ma jak zrobić w godzinach pracy. Będziesz tym, do którego dzwoni się w sobotni wieczór żeby nikomu innemu nie zawracać głowy. Będziesz tym, który siedzi podczas urlopu na plaży z laptopem na kolanach i dłubie przez zdalny pulpit łatając buga w systemie – bo nikt inny tego nie zrobi. W końcu też są na urlopie i im nie można zawracać głowy! Czy to naprawdę jest pociągający obraz? Zakładowy Kali.''

edek12

Witam serdecznie proszę, kliknijcie jakieś szczegóły warunków pracy jako Specjalista/ka ds. rozwoju sprzedaży. Jaka podstawa, samochód, etc. Czy to to samo co PH??

Grigori
@edek12 31.03.2017 07:32
Witam serdecznie proszę, kliknijcie jakieś szczegóły warunków pracy jako Specjalista/ka ds. rozwoju sprzedaży. Jaka podstawa,...

Podstawa około 3k netto, Auto Vw Caddy, telefon samsung, premie max15% podstawy, trzynastki za realizacje kpi, i 14 za dodatkowe kpi

Grigori
@edek12 31.03.2017 07:32
Witam serdecznie proszę, kliknijcie jakieś szczegóły warunków pracy jako Specjalista/ka ds. rozwoju sprzedaży. Jaka podstawa,...

Tak to to samo co PH

zainter

Chciałabym się zorientować czy na stanowisku Specjalisty ds. rozwoju sprzedaży można zarobić średnio 5k netto? Pytam orientacyjnie ponieważ od lat siedzę w B2B i nie wiem czy warto zmieniać branżę. Koledzy z B2B twierdzą, że praca w FMCG jest krokiem w tył zawodowo. U nas zarabia się średnio 4-10k netto i są to realne kwoty. Szukam pracy ale nie chciałabym minąć się z rzeczywistością..

hajduk

aplikuje na stanowisko specjalisty ds. rozwoju sprzedaży - jakie zarobki ? ile można na miesiąc wyciągnąć ?Słyszałem ,ze pensje super

kinder
@hajduk 30.03.2017 16:03
aplikuje na stanowisko specjalisty ds. rozwoju sprzedaży - jakie zarobki ? ile można na miesiąc wyciągnąć ?Słyszałem ,ze pensje...

nie slyszalem o lepszych wypłatach w polsce ,czekam az będzie ogłoszenie we wrolcawiu i startujemy bo w ferrari już się nie da wytrzymać a redbull to zawsze numero uno i prestiż najwiekszy

okl

wrocilem na stanowisko reprezentanta handlowego po kilku latach poza rb dlatego zauważam zmiane na korzyść na każdym kroku to jest inna firma ludzi pelnych pasji i kazdemu zależy na dazeniu do przodu z sukcesami mam porównanie to tez możecie polegac na moich informacjach a gdybyście chcieli zadac pytanie to tylko nie o kase bo jest rewela to był strzal w okienko

mauro

Firma przechodzi zmiany, odkąd zmienił się szef sprzedaży tradycyjnej na Polskę wszystko zmienia się na wzór coca coli ( z której się wywodzi). Zakompleksiony (przez lata był zapuszczonym otyłym kłótnikiem - teraz schudł - aspiruje do grona menadzerów wyższego szczebla których w RB nie brakuje) i antypatyczny typ, zaborczy,ale przede wszystkim nieprzyjmujący do wiadomości, że może nie mieć racji. Wprowadził atmosferę strachu, ciągłej inwigilacji co przekłada się na cały pion sprzedaży. Ludzie szukają roboty, wysyłają CV bo na dłuższą metę to nie do wytrzymania. W biurze przez lata pracowali super ludzie,ale przez w/w wszystko sie zmienia. Szkoda zwłaszcza jednego specjalisty z Trade Marketingu - chłopak z rynku, uczciwy,mega pracowity i oddany dla firmy, który nigdy nie zapomniał o tym ze przyszedł ze sprzedaży by być autentycznym wsparciem dla sprzedaży. Po kilku latach skasował go w/w Pan ( jak był kierownikiem w terenie kilka razy mieli nie po drodze), który po awansie zaczął go cały czas oczerniać - bezpodstawnie, często o jakieś pierdoły.Przykro,że tak się tam dzieje, ze tacy ludzie odchodzą - w biurze coraz wiecej fałszywych postaci, uśmieszki, lukrowanie, ale jak szef nie widzi -obijanie się na każdym kroku. Szkoda Michała, zostały tylko fałszywe babki w Trade Marketingu które włażą w tyłek szefom, ale do pracy nigdy nie było im po drodze..Wszyscy to wiedzą od lat... smutne. Ogólnie jednak firma super , warunki i benefity na najwyższym poziomie w fmcg.

Michał Gołąb
@mauro 28.03.2017 13:57
Firma przechodzi zmiany, odkąd zmienił się szef sprzedaży tradycyjnej na Polskę wszystko zmienia się na wzór coca coli ( z któr...

Powiadomiony przez kolegów z byłej firmy o tej wypowiedzi jestem zmuszony zareagować. Chcę jasno i zdecydowanie odciąć się o przytoczonych tu osądów i zarzutów autora, które mniej lub bardziej świadomie godzą w moje dobre imię oraz relację z kolegami i koleżankami z byłem firmy. Od roku nie jestem oficjalnie związany z firmą Red Bull, co jednak w żaden sposób nie wyklucza serdecznych relacji ze zdecydowaną większością byłych kolegów z pracy. Wpis w oczywisty sposób sugeruje, a wręcz tendencyjnie wskazuje mnie jako osobę oczerniającą moich byłych współpracowników, czemu stanowczo się sprzeciwiam. Zawdzięczam firmie Red Bull bardzo wiele, gro nadal pracujących tam ludzi szczerze podziwiam, dlatego nie mogę pozwolić by w tak idiotyczny sposób ten potencjał trwonić. Z całą stanowczością mogę polecić i zarekomendować pracę w tej firmie wszystkim potencjalnym kandydatkom i kandydatom. Pozdrawiam

Zainteresowany

Fantastycznie, czyli jak pytałem wcześniej jaka pensja itd?

123

Na rekrutacji głównym kryterium przyjęcia jest kwota podstawy jaką proponujesz. Wyraźnie widać, że szukają najtańszego, a nie najlepszego pracownika :)

Zainteresowany

Witam, Mam pytanie dot. rekrutacji na LKAM na mazowieckie i podlaskie. Jakie zarobki? +/- premia? prowizja? miesięczna/kwartalna? Ilu klientów do obsługi? +/- Jak targety? Auto? Dzięki !

MichałES

W jakim przedziela mieszczą sie zarobki na ph ds.kluczowych horeca w RB ? dzięki za info mam niedługo rozmowe podzdrawiam

rumcajsik

Hej Może ktoś dać konkretną odpowiedź ? na jakim poziomie kształtują się zarobki w RB ? Na stanowiski zwykłego ph , lub PH horeca ? jakie narzędzia ? tzn jakie auto ? benefity ? itd ? będe wdzięczny za odpowiedź , bo póki co widze , same wypociny i narzekania ludzi , którzy chyba nie mieli za dużo do czynienia z handlem w terenie. mam nadzieję ,że ktoś da szczerze znać Pozdrawiam. rumcajs i cypisek

Pablito
@rumcajsik 04.11.2016 19:44
Hej Może ktoś dać konkretną odpowiedź ? na jakim poziomie kształtują się zarobki w RB ? Na stanowiski zwykłego ph , lub PH...

Stanowisko PH(specjalista ds rozwoju sprzedazy). Podstawa w okolicach 3000 netto plus max 15% premii za realizacje zadan w msc. Benefity: laptop,telefon bez limitu, samochod vw caddy osobowy i do uzytku własnego, multisport, enelmed itp. Wizyt w zaleznosci od terenu okolo 20+. Czas pracy różnie. Firma dobra ale zalezy jak trafisz sa ludzie fajnii a sa ludzie ktorzy nie powinni byc na swoich stanowiskach. Jak masz łeb na karku to dobra firma choc zaczyna sie psuc bo nachodzi sie mase zlych ludzi do biura.

Rumcajsik
@Pablito 05.11.2016 10:19
Stanowisko PH(specjalista ds rozwoju sprzedazy). Podstawa w okolicach 3000 netto plus max 15% premii za realizacje zadan w msc....

Dzięki wielkie za info !

lkj

niestety nie wiem, tez chciałabym sie dowiedzieć jak wygląda generalnie rozmowa rekrutacyjna, @ RedBullek - wiesz coś może w tym temaciue, skoro jak rozumiem przeszedłeś juz te etapy? prosze o info.

RedBullek

Jak wygląda etap rozmowy z Dyrektorem Handlowy?, czyli nazwę to 3 etap bo wiadomo że 1 i 2 etap to te same mniej więcej pytania. Wie ktoś coś?

Ciekawy i zainteresowany RB

Poszukuję osoby, która odpowie mi na kilka pytań odnośnie pracy w RB na stanowisku Specjalista ds. Rozwoju sprzedaży teren Warszawa: 1. Ile płaca podstawy 2. Ile premi można zarobić i czy jest to realne 3. Jakie auto i czy można korzystać prywatnie 4. Ile wizyt dziennie i ile godzin w pracy 5. Czy bardzo dużo jest tabelek itp. 6. Jaka opinia o kierowniku na tym terenie Z góry dziękuje za odpowiedz

Emi

I ETAP. Standardowa rozmowa, Co wiesz na temat firmy, Wymień 3 polskich sportowców sponsorowanych przez red bulla, Słabe, mocne strony, Idealny szef, Najlepszy i najgorszy dzień w pracy, Co Cię motywuje do pracy, Największy sukces, Czym dla Ciebie jest sprzedaż, Scenka, wstawienie lodówki do sklepu, Obliczenia marży, Czym różni się marzą od narzutu, I na koniec 5 zastosowań lodówki dla eskimosa, II ETAP Powtórka z pierwszego,tyle ze bez obliczeń. W razie pytan pisz.

Mela

Proszę o info jak wygląda I i II etap, z góry dzięki

Emi

Po długim oczekiwaniu, dostałam odp ze wybrali kogoś innego. Gdyby ktoś potrzebował info na temat drugiego etapu w Wawie to chętnie pomogę. po drugim etapie,nie żałuję, ze nie dostałam tej pracy.

Gosia

Hej, czy jest ktoś kto bierze bądź brał już udział w drugim etapie rekrutacji na ph w Krakowie?

Damian
@Gosia 18.04.2016 20:08
Hej, czy jest ktoś kto bierze bądź brał już udział w drugim etapie rekrutacji na ph w Krakowie?

byłem na pierwszym etapie w krakowie,a co do drugie etapu to cisza więc chyba już kogoś znaleźli.

mstw

Go Work, przechodzicie samych z siebie z pisaniem tych sztucznych opinii. Chociaż trochę postarajcie się i piszcie bardziej naturalnie! :-)

pytająca

Nie dostałam zatrudnienia i wg mnie chodziło o przestrzeloną stawkę. FMCG nie ma wiele do zaoferowania. Natomiast spotkanie rekrutacyjne i panowie bardzo ok. Pozdrawiam ;)

pytająca

Chciałabym się zorientować czy na stanowisku Specjalisty ds. rozwoju sprzedaży można zarobić średnio 5k netto? Pytam orientacyjnie ponieważ od lat siedzę w B2B i nie wiem czy warto zmieniać branżę. Koledzy z B2B twierdzą, że praca w FMCG jest krokiem w tył zawodowo. U nas zarabia się średnio 4-10k netto i są to realne kwoty. Szukam pracy ale nie chciałabym minąć się z rzeczywistością..

rekru

Jak wygląda praca specjalisty ds rozwoju sprzedaży? są jakieś plany sprzedażowe? czy pracuje się na jakośći? jakie samochody oferuje firma? uzytkowanie samochodu na poza godzinami pracy? Pensja? Pls o info. Pozdrawiam

światło w tunelu
@rekru 22.05.2015 19:57
Jak wygląda praca specjalisty ds rozwoju sprzedaży? są jakieś plany sprzedażowe? czy pracuje się na jakośći? jakie samochody of...

Samochody to VW, jakość pracy kiepska ciągle cie sprawdzają i ci nie ufają masz plany zadania jak we wszystkich firmach.Musisz tylko codziennie pamiętać żeby być lizuskiem swojego kierownika bo tylko tak utrzymasz się na stanowisku i będziesz dostawać premie.

leo

jak wyglądają zarobki w wings team? i jak atmosfera?

Do "do Rogera"

Klasa Stary! Pojechałeś:) a teraz szybko, bo na lekcje się spóźnisz:)

roger

Co to za imprezy robi red bull na Twojej uczelni? Na mojej raz pozostawiali w kilku miejscach torby papierowe z dwoma redbullami w środku, także raczej promocja taka sobie. Ja poszukuję teraz pracy i zastanawiam się, czy aby warto tutaj aplikować? Macie jakiś fajny system socjalny? Czasem zdarzy sie dostać premię?

wwa

Z tego co mowi sie na miescie posypal sie caly dzial gastro. Brak kasy na umowy, brak kasy na wszystko, najlepsi ludzie odchodza.... ktos cos wiecej wie?

burn, niech Cię pochłonie!

Co tam słychać w Red Bull-u? Straszna cisza od dawna...

doda skrzydeł?

ja to bym popracował gdzieś w marketingu redbulla chociaż powiem szczerze, że nie wiem jak to dokładnie wygląa i czy firma ma bardzo rozbudowaną siatkę w polsce? możę tlyko jedna osoba tym zarządza - napiszcie jak to jest bo jestem ciekawy a fajna firma i na pewno znana a szukam dobrej firmy do praktyk i stażu.

anonim

(usunięte przez administratora)

mstw

Oczywiście masz rację, że takie zachowania trzeba tępić, bo są patalogiczne i działają na szkodzę firmy. Natomiast takie brudy pierze się wewnątrz organizacji, a nie wylewa je na forum publicznym, na dodatek rzucając nazwiskami.

mstw

Jesteś z siebie dumny donosicielu? Może boli Cię to, że ktoś zarabia, a Ty nie?

ROCKIEM 5

Heh,w Brzesku pH sprzedaje po 60zl zgrzewke ciekawe skąd oni tyle tego biorą,kupuje ich 6 msc.taki młody a taki Chytry.

M.T

Dawno mnie nie było,ale widzę,ze nic sie nie zmienia w (usunięte przez administratora) z wyscigowej! Dwa światy-Biuro desantowcy z roznych miasteczek specjalisci od lansu i robienia dobrego wrażenia bez pojęcia o robieniu biznesu i ci ze sprzedazy raz red bull raz trygon raz red bull, tudziez regiony-biedni otumanieni wizja wielkiego byka,ktory ma ich w byczej (usunięte przez administratora) bo są dla menagerow leszczami od brudnej roboty i słuchania wywodów i dasow korporacyjnych wjadaczy,którzy przy wódce pokazują jakim są bydlem nieokrzesanym.wzdryga mną,ze byłem tam zatrudniony...

DERW

Witam, może ktoś się orientuje w temacie zarobków gastronomia? byłem na pierwszym etapie, czekam na odpowiedź czy przechodzę dalej ten test kompetencji to jeszcze proces rekrutacji czy formalność? pozdrawiam DERW

Sciety
@DERW 28.10.2013 12:36
Witam, może ktoś się orientuje w temacie zarobków gastronomia? byłem na pierwszym etapie, czekam na odpowiedź czy przechodzę...

A co cię to interesuje-podpuszczaczu...

Zainteresowany
@DERW 28.10.2013 12:36
Witam, może ktoś się orientuje w temacie zarobków gastronomia? byłem na pierwszym etapie, czekam na odpowiedź czy przechodzę...

Witam, chciałem się dowiedzieć ile można zarobić na stanowisku rks? Auto to passat, a co więcej??

?

jak zwolnienia to rozumiem firma tonie??a jak potraktowali zwalnianych ktoś napisze?

kpb

co kto wie o zmianach?

sajonara

no i stało się , szybkie wezwanie na spotkanie i ponad 20 osób na bruk tak sobie znienacka , to jest tzw praca w stabilnej firmie o międzynarodowym zasięgu [usunięte przez moderatora]

kuba

Jaka czystka po prostu kolejna restrukturyzacja

???

Ej ludziki, prawda to ,że dzisiaj była "czystka" w Red Bullu???????

mstw

Kojarzycie może jak zakończyła się listopadowa rekrutacja na LKAM-a na Śląsku ?

Jonson

Ludzie co tam się dzieje że takie dziwne wpisy tutaj się pojawiły????

E.T.

Dlaczego Warszawa nie widzi a przede wszystkim pozwala aby[usunięte przez moderatora] uprawiał sobie prywatę ??? Zauważcie jaka jest rotacja w tym regionie... [usunięte przez moderatora]

Sting

Kurcze ,jak widze te wpisy na temat pracy w Red Bullu to strasznie trąci jakąś frustracją "małych" ludków, którym sie wydaje ,że praca w korporacji jest miła ,łatwa i przyjemna,popracujcie w innych firmach korporacyjnych i potem takie osądy wpiszcie.

praca w regionie śląsko-krakowskim

kurde baton - 2013-03-14 21:30:44 Moi drodzy,czy faktycznie jest tak źle w firmie red bull,a w szczególności w regionie 7000 (śląsko-krakowskim) bo jeśli tak, to najwidoczniej to co tutaj piszą pokrywa się z tym co tam się dzieje.... także ja Wam Panowie i Panie życze powodzenia w szukaniu nowej pracy:)oby jak najszybciej uciec z tego obozu pracy i znaleźć coś NORMALNEGO tam gdzie inni Was docenią i zauważą Wasz potencjał...pozdrawiam red bullowcówSama firma Red Bull jest super, zarządzający nią ludzie w stolicy super. Natomiast pracy w regionie śląsko-krakowskim NIE POLECAM. A dlaczego ? Po pierwsze: brak ducha zespołu [usunięte przez moderatora]. Po drugie : szef regionu [usunięte przez moderatora]

kurde baton

Moi drodzy,czy faktycznie jest tak źle w firmie red bull,a w szczególności w regionie 7000 (śląsko-krakowskim) bo jeśli tak, to najwidoczniej to co tutaj piszą pokrywa się z tym co tam się dzieje.... także ja Wam Panowie i Panie życze powodzenia w szukaniu nowej pracy:)oby jak najszybciej uciec z tego obozu pracy i znaleźć coś NORMALNEGO tam gdzie inni Was docenią i zauważą Wasz potencjał...pozdrawiam red bullowców

hugo baton

To jak w takim razie pracuje się w regionie 7000? atmosfera, kiero? jak to faktycznie wygląda?[usunięte przez moderatora]sam jestem ciekaw jak to wszystko wygląda w tej "super" firmie red bull?

Zostaw opinię o Red Bull - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Red Bull