GlobKurier
4 82 6 1

Opinie o GlobKurier

GlobKurier
pracodawca
Otwieramy rekrutację! Poszukujemy osób do Działu Obsługi Klienta i Działu Marketingu:

Jeśli lubisz wyzwania i poszerzać nowe możliwości - dołącz do nas!

   
benedykt6

Szef - marzyciel, który naciska na realizację celów z kosmosu, dział marketingu który wymaga dodania opinii tutaj czy innych portalach, a nawet sam dodaje opinie i wciska, że wszystko jest OK . Firma kompletnie sobie nie radzi, ściany mają uszy, więc swoboda na zero. Plusy? Pracownicy. Zgrana paczka.

GlobKurier
pracodawca
@benedykt6 29.10.2018 13:32

Dziękujemy za opinię. Cele są ustalane z menadżerami, którzy planują je wraz z harmonogramem działań ze swoim teamem. Swobody jest dużo - szczególnie w realizacji swoich działań o ile są one rozsądne i skierowane na osiąganie celu :) Zapraszamy do naszego teamu osoby, które lubią planować oraz mają pomysł na dobrą realizację. Na pewno nie można się u nas nudzić!

Xxxxx

Czyli widzę że ten nagły przypływ pozytywnych opinii, nie był związany z jakąś dobrą zmianą która zaszła w firmie. Wszystko o staremu, czyli cele z kosmosu, redagujmy pozytywne opinie i wizerunek firmy. W myśl zasady(usunięte przez administratora).

#Lubię Wyzwania

Firma daje możliwość rozwoju. #challenge każdego dnia + super ekipa i zgrana drużyna Moje sugestie dla GlobKurier: Więcej zaufania dla pracowników Lubię atmosferę w GlobKurier za: świetna ekipa dobra atmosfera duzo wyzwań

xxx

świetna praca z możliwościami rozowju Moje sugestie dla GlobKurier: świetna praca z możliwościami rozwoju Lubię atmosferę w GlobKurier za: flaming rooom

GlobKurier
pracodawca
#przesyłkaodserca ♥

Tak wiele za tak niewiele, pomaganie nie musi być trudne. Wspólnie wspieramy Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi!

W artykule więcej informacji na temat Społecznej Odpowiedzialności Biznesu oraz możliwości wsparcia działalności charytatywnych - http://polskieserce.pl/aktualnosci-globkurier-1400601298.html

Wysyłaj z nami, wysyłaj z sercem! 1% wartości każdej przesyłki trafia na konto Fundacji.
   
sk. ogrodniczy

Jestem bardzo zadowolona z realizacji. Wysyłalismy paczke do USA, która dotarła bardzo szybko. Koszt był w porządku, taniej niż nam proponowali z innego portalu. Napewno jeszcze będziemy korzystać z Globkurier. Pani na infolini bardzo miła, pomogła mi przy składaniu zlecenia. polecam.

Teresa

od odbioru w piątek po 15-tej do Niemiec dotarła przesyłka we wtorek godz.13.oo - lepiej być nie mogło super obsługa od pierwszego kontaktu telefonicznego ... jestem super zadowolona polecam tę firmę kurierską . SUPER - dzięki.

xxx

Jestem zadowolona z pracy. Świetna atmosfera, dużo się dzieje, nigdy się nie nudzimy :) Każdy pracownik ma możliwości rozwoju w wybranej dziedzinie.

GlobKurier
pracodawca
Dołącz do naszego teamu i razem z nami twórz #MistrzowskaPaczka
   
prokop

w końcu firma, gdzie podejmowanie decyzji u przełóżonych nie trwa wieki i wymaga 10 conf calli ! tempo działań mega i chyba to mi się najbardziej podoba, że każdego dnia coś się fajnego dzieje

Anna

Polecam firmę Glob Kurier, ponieważ nie mam zastrzeżeń do ich pracy i starają się pomóc w każdej sytuacji

Marcin

Bardzo przyjazna praca. Firma jak wielka rodzina, zero napiec, zero ,,ciężkiej atmosfery''. Wynagrodzenie dobre. Nic tylko polecić :)

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje ludzi do pracy?Może coś podpowiecie?

Mirosław Szypowski

Na dzień 3.07 Globkurier Katowice przyjął zlecenie pobrania przesyłki. Czekałem na kuriera od 8.00-18.00 ale kurier od przewoźnika Geis w Opolu nie pojawił się. Nie działały żadne telefony na infolinii w Opolu-zostały wyłączone do 17.00 a po 17.00 włączone na automatyczną sekretarkę z informacją ,że z biurem klienta jest kontakt o 8-17.00. Słowem niepoważne naigrywanie się z klientów. Cały dzień został mi zmarnowany ,przesyłka nie odebrana. Konsultant z Globkurier był zupełnie bezradny, bo nie był w stanie niczego wyjaśnić.

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak duże znaczenie pracowników mogą mieć benefity pozapłacowe. Czy Glob Kurier jest takim przedsiębiorstwem?

Nowa

Jestem właśnie po rozmowie - ile czekaliście na odp? Firma wygląda fajnie, dużo młodych ludzi, nie wiem czy to dobrze. Rozmowa była stresująca, ale na poziomie. Nie wiem jak mi poszło i kiedy się odezwą, choć obiecali, że odezwą się niezależnie od wyniku. Powinnam się stresować? Trochę mnie martwią te informacje o rotacji, serio aż tak trudno tam wytrzymać? Na rozmowie stawiali całkiem realne wymagania.

Cztery kropki
@Nowa 04.05.2018 12:12

A na jakie stanowisko aplikowalaś? Ja firmy nie polecam. Rotacja faktycznie olbrzymia. Specjaliści uciekaja nie bez powodu. Ale to moje zdanie. Każdy ma inne oczekiwania wobec pracodawcy.

Nowa
@Cztery kropki 08.05.2018 19:48

Dział marketingu. Zaprosili mnie na drugą rozmowę.

Klient

Firma nie godna zaufania

Zainteresowany

Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

GlobKurier
pracodawca
@Zainteresowany 19.04.2018 18:55

Nasz zespół się stale powiększa. Aktualne oferty pracy można znaleźć w zakładce: http://pracuj.globkurier.pl/aktualne-rekrutacje W przypadku, gdy nie znajdzie Pan odpowiadającej oferty, zapraszamy do przesłania CV na adres rekrutacje@globkurier.pl wraz z proponowanym stanowiskiem.

Żaneta

Dla mnie pozytyw. Firma realnie się rozwija, zatrudnia się coraz więcej ludzi. Poza tym można się tu naprawdę dużo nauczyć. A know-how jest bezcenne... Pracy jest dużo, to prawda, ale naprawdę nie ma co narzekać :) To nie kołchoz, wyniki próbujemy wyciągać, bo taki jest cel tej branży. Jeśli jakieś ogłoszenie Cię zainteresowało, śmiało aplikuj, przyjdź na próbę i po prostu sam oceń czy takie zajęcie Ci odpowiada :)

Aga

Jak dla mnie atmosfera i klimat ok. W firmie duży nacisk kładzie się na wyniki, ale to normalne, w końcu to praca nie urlop. Poza tym jest ok. Dostajesz narzędzia do pracy, klimat ok, a i z szefem da się dogadać.

karo

W firmie ciśnie się na wyniki ale ogólnie jest bardzo fajna i spokojna atmosfera. Ładne biuro, kawa i herbata za free w kuchni. Od czasu do czasu imprezy integracyjne - też naprawdę spoko :) Bardzo dobrze mi się tu pracuje, jestem po okresie próbnym i szczerze polecam zainteresowanym.

adam
@karo 11.04.2017 08:57

chyba za moje bo do tej pory nie oddali mi pobrania z przesyłki

Marek

Witam, czy ktoś wie coś o firmie grupa znatury (grupa z natury) sp. z o. o. na ulicy Bogucickiej w Katowicach? Czym się zajmują? Na przykład czy ktoś coś wie o centrum obsługi klienta w tej firmie? Na jakich stanowiskach są zatrudniani pracownicy? Wszelkie informacje mile widziane. Dziękuję:)

Marek
@Marek 05.01.2018 17:50

Czy firma grupa znatury to aktualnie tylko globkurier.pl czy jeszcze jakaś inna działalność, firma..? A jeśli chodzi o centrum obsługi klienta - to czy ktoś może napisać coś więcej o pracy tam? Dzięki:)

re: marek
@Marek 06.01.2018 14:46

ciągła rotacja mówi wszystko o tej firmie

angel
@Marek 06.01.2018 14:46

a o jakie informacje chodzi? zajmują się kurierka- współpracują z DHL itp. są brokerem

takietam
@Marek 05.01.2018 17:50

uciekaj, firma nie jest wypłacalna, prezes to(usunięte przez administratora), ludzi tam nie szanują, zatrudniają na najnizszą krajową, zawsze na próbny i czas okreslony by mozna zwolnic bez powodu ludzi.

re: @takietam
@takietam 07.02.2018 13:57

Potwierdzam @takietam

Alba
@Marek 05.01.2018 17:50

Na stronie maja zakładkę kariera, tam znajdziesz stanowiska na które aktualnie rekrutują

GlobKurier
pracodawca
@takietam 07.02.2018 13:57

@TAKIETAM naturalną koleją rzeczy jest zatrudnianie osób na okres próbny, po czym na czas określony. Umowę na czas nieokreślony pracownicy otrzymują jako kolejną, podobnie jak w innych firmach.

GlobKurier
pracodawca
@Marek 05.01.2018 17:50

Marek jesteśmy brokerem logistycznym. Jeśli interesuje Cie rekrutacja do naszej firmy, zapraszamy do odwiedzania zakładki z aktualnymi ofertami pracy http://pracuj.globkurier.pl/aktualne-rekrutacje

borek borecki

Praca ok, premia w zależności od wyników. Do tego pozytywni i ciekawi ludzie. Polecam;)

Krzychu
@borek borecki 14.04.2017 09:05

Premii nie ma, ale wypłata trafia na konto zawsze w terminie. Ludzie jak to ludzie, niektórzy bardzo fajni inni mniej fajni. Atmosfera ogólnie na plus.

Dominika

Upominam osoby wypowiadające się poniżej, że to forum powinno służyć wymianie opinii na temat pracy. Rozumiem, że opinie mogą być zarówno pozytywne, jak i negatywne, ale nie używajcie proszę obraźliwych słów, ponieważ jest to niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). Czy ktoś potrafi powiedzieć, na jakiej zasadzie możliwa jest współpraca z Glob Kurier?

Fraszka

A ja polecam pracę w tej firmie w dziale marketingu. Spotkałam się tam z pozytywnymi ludźmi i fajną atmosferą. Firma stale się rozwija, stawia na integrację i silny team. Pracowałam rok i nie żałuję. Zdobyłam duże doświadczenie, pracowałam przy fajnych projektach, mając dużą swobodę w podejmowaniu decyzji. Jeżeli masz dobry pomysł, masz możliwość wcielenia go w życie. Zaznaczam, że nie jest łatwo - masz targety do wypracowania, a branża nie jest łatwa. Ale naprawdę warto. Praca dla ambitnych ;) Pozdrawiam ekipę!

re: Fraszka
@Fraszka 14.06.2017 15:56

hmmm, ta praca nie jest dla ambitnych a już na pewno nie dla rozsądnych..

join
@re: Fraszka 20.02.2018 15:41

po krótkim czasie człowiek czuje się tam zniszczony psychicznie. każdy dzień do loteria humoru szefa

yt

z tego co ja widzę, firma stawia na rozwój, bo widzę jacy ludzie są zatrudniani i z jakim doświadczeniem i tez ile jest inwestowane w nowe narzędzia. na pewno na plus są też poza płacowe benefity. z minusów to bym dodał, że brakuje dedykowanego miejsca ala parking na rowery, ale jakoś da się z tym poradzić.

Xx
@yt 21.07.2017 10:01

Potwierzam, spoko ludzie i atmosfera

Dominika

@x - w aktualnej ofercie pracy w Katowicach jest dokładny wykaz obowiązków na stanowisku, którego dotyczy ogłoszenie. Mógłbyś powiedzieć jak wyglądała sytuacja u Ciebie? Takie informacje będą bardzo cenne dla osób zainteresowanych pracą w Glob Kurier. :)

x

jest kilka zalet i kilka minusów + fajna ekipa + przyjemne biuro i dobra kawa :) + można wyjść z pomysłem na własny projekt + ciekawa i rozwojowa branża - niechętnie inwestuje się w rozwój systemów - brak zakresu obowiązków - niskie stawki wynagrodzenia

crock

no rotacja w tej firmie jest nie do ogarnięcia :D

Zostaw opinię o GlobKurier - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GlobKurier