Felder Group Polska

• Szczejkowice
  • Palowice
  • Suszec
  • Krzyżowice
Toruń - FELDER Group Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Żory
  5. Opinie o Felder Group Polska Sp. z o.o.

Opinie o Felder Group Polska Żory

Nie przegap nowości o Felder Group Polska Sp. z o.o.!

Oświecony

05.07.2017 19:50

Prawda jest taka i większość sie zgodzi procz Michaela i jego wcielen,ze bardziej dziadowej firmy handlowej nie znalem i mam nadzieje ze juz nie poznam.
    Pracujący

05.07.2017 16:29

Felder to jest bardzo dobry pracodawca. Płaci za każdą minutę w pracy, rozlicza się z każdej złotówki. W kwestii urlopu można się dogadać ze swoimi kierownikiem . Nie trzeba robić wiecznych nagdodzin, bo można się wyrobić, z tym czego ode oczekują w wyznaczonym czasie, czasem trzeba trochę zostać. W Żorach pracuje się dobrze , bo jest fajna atmosfera, nie ma zawiści i wyścigu szczurów. Pomimo tego, że jest sporo pracy pomagamy sobie nawzajem i między działami. W pozostałych przedstawicielstwach, to już zależy od ludzi, bo po prostu trzeba się umieć między sobą dogadać i chcieć współpracować. Rotacja w przedstawicielach handlowych się zdarza, ale to taki typ i rodzaj pracy. Nikt nie jest związany z jedną firmą na całe życie. Próbujesz, akceptujesz to czego oczekuje pracodawca, zostajesz. Jeśli coś jednak nie pasuje, to szukasz dalej.

05.07.2017 11:12

Każdy ma prawo pisać swoją opinię bez względu na wszystko, to jest demokracja
    Xd

05.11.2017 19:51

Dokładnie
    Ten

04.07.2017 16:41

Hobbystyczne wypisywanie głupot na temat byłego pracodawcy może się kojarzyć z tym, że ktoś jest chory psychicznie, albo dostaje za to pieniądze od konkurencji. Owszem, rozstania ze starym pracodawcą są ciężkie, czasem można się podenerwować. Ale potem każdy normalny człowiek odpuszcza i żyje szczęśliwym życiem.
    KACY

03.07.2017 12:06

Proszę o rzetelną informację jaki samochód otrzymuję Doradca Techniczno - Handlowy ? A także jakie są realne zarobki w tej firmie na powyższym stanowisku? DZIĘKUJĘ
    Stary niedźwiedź mocno śpi

03.07.2017 19:24

Na poczatek Panda po gradobiciu a jak sie sprawdzisz to w nagrode zmienisz opony z letnich na zimowe i umyjesz grilla. Jak jestes specjalista o ktorych rozpisywali sie wyzej to bedziesz zarabial 5 tys. na reke po paru latach w najlepszym miesiacu.

04.07.2017 15:19

Nasi doradcy techniczni do dyspozycji otrzymują następujące samochody: Skoda FABIA lub RAPID, Peugoet 301 albo Mercedesy klasy A. Nasza firma kupuje wyłącznie nowe samochody, a obecnie w skład naszej floty wchodzą samochody 2-3 letnie lub młodsze. Chętnie udzielimy Panu szczegółowych informacji o warunkach zatrudnienia oraz wysokości wynagrodzenia podczas indywidualnej rozmowy kwalifikacyjnej, dlatego zachęcamy do kontaktu mailowego pod adresem [email protected] lub telefonicznego 32/453 14 72
    Janek

29.06.2017 13:52

Przykład biuro we Wrześni ,które sie sypie.Ostatnio dwóch pracowników odeszło ,następny jest już jedną nogą w innej firmie więc zamykają oddział we Wrześni i może poszukają jakąś norę w okolicy.... Myśle ,że w innych oddziałach jest podobnie.
    felierowiec

29.06.2017 23:09

to teraz komunikujesz się z pracownikami przez gowork? Dobry pomysł bo wszyscy tu i tak siedzą i szukają nowej pracy. (usunięte przez administratora) Tam większość jest jedną nogą w innej firmie a ich konta na pracuj, praca albo gowork nie stygną nawet na chwilę...

30.06.2017 09:33

Uważamy, że spotkania i osobista rozmowa to najlepsza platforma komunikacji z pracownikami, z której też na bieżąco korzystamy.
    Mareczek

24.06.2017 15:08

Może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna, że Felder ma tak długą listę ofert pracy? Jakieś nowe projekty, nowe umowy? Interesuję się firmą ponieważ mam zamiar aplikować na stanowisko technika serwisu. Jakie umowy firma podpisuje z nowymi kandydatami?
    Ahtung

25.06.2017 06:32

Długa historia ofert wynika z bardzo dużej rotacji pracowników a rotacja wynika między innymi z bardzo złej atmosfery w firmie i beznadziejnie złych warunków. Nie ma umowy o pracę, jest własna działalność gospodarcza. Masa ludzi skarży się też na system naliczania prowizji, wypłaty i tego jak firma ich traktuje np na odchodne. Poczytaj przyjacielu co tu piszą... Ja nie polecam i przestrzegam przed współpracą z nimi.
    W koncu przejrzalem na oczy,szkoda ze tak pozno

21.06.2017 10:56

Brawo panowie ????, 8 przykazań felera , wszystko sie zgadza , pracowalem tam 6 lat

21.06.2017 09:30

Jeśli jest tak zła atmosfera jak piszecie to może warto rozmawiać z szefostwem? Ciężko pracuje sie w takich warunkach. Pracowałem w firmie i było super.
    kręgowego

21.06.2017 16:04

Michał a ty czasem nie siedzisz obok "szefostwa" najbliżej? (przepraszam wszystkich szefów za nazywanie trotla szefem) Nadal tam pracujesz od 15lat przecież?
    były pracownik

19.06.2017 20:14

Michał czy jak raczej wolisz "felek" ależ oczywiście, że feler ma też wiele pozytywów o których warto napisać i oto kilka z nich: 1. nie pracuję już tam, 2. skoro tam nie pracuje to nie możecie mnie więcej oszwabić, 3. skoro nie oszwabicie mnie to nie narzekam na zarobki i wiem za co pracuję, 4. nie muszę patrzeć na dwa konusy bo siedzicie w żorach a ja gdzieś indziej, 5. wy pracujecie tam a ja gdzieś indziej, 6. koledzy z felera nie donoszą na mnie bo donoszą na siebie na wzajem, 7. ludzie bez kręgosłupów mogą u was znaleźć zatrudnienie mimo, że nikt inny ich nie chce, 8. lepiej żeby wszystkie niedorajdy siedziały u was niż mają pełzać po innych firmach Z braku czasu i chęci pozostanę przy 8 ale może ktoś coś doda dla misia pysie?

18.06.2017 09:23

Czy jesteście pewni, że nie można powiedzieć coś pozytywnego na temat firmy? Może jednak są tematy warte wspomnienia, może tylko złość wzięła przewagę? Firma ma tak długą tradycję, jest specjalista w swojej branży, może warto zawalczyć o miejsca pracy?
    dyr. handlowy Rafał Ciećko

19.06.2017 22:41

najbardziej pozytywną rzeczą w felderze jest to, że nie trzeba w nim pracować... można pracować gdzieś indziej... to w sumie jedyny pozytyw jaki dostrzegam w tej firmie

27.05.2017 21:48

Jestem po 2 rozmowie, byłem w Żorach, rozmawiałem osobiście z kierownikiem sprzedaży, otrzymałem odpowiedzi na wszystkie pytania, jeżeli Felder zdecyduje się żeby mnie zatrudnić to nie widzę powodu dla którego miał bym odmówić, na żywo wszystko wygląda pozytywnie, opisywane tutaj negatywnie aspekty współpracy wydają się wielce przesadzone długo o nich rozmawialiśmy, tak na marginesie z byłym już pracodawcą rozstałem się raczej neutralnie wyjaśniliśmy sobie wszystko podczas ostatniej rozmowy dziwi mnie fakt wyżywania się na byłym pracodawcy i współpracownikach anonimowo w internecie, to mogą robić tylko słabi, małostkowi, zakompleksieni ludzie którzy czy w tej czy w innej firmie nie będą w stanie nic osiągnąć z takim podejściem, to moje skromne zdanie. Pozdrawiam osoby z Felder które poznałem bez względu na to czy będziemy współpracować czy nie.

26.05.2017 20:59

Felder Group Polska Sp. z o.o. z tego co mi wiadomo naprawdę dobrze się rozkręca, wszystko jest tutaj zdecydowanie na swoim miejscu, moim zdaniem warto się tym zainteresować.
    szansonista

24.05.2017 22:43

ta firma to DRAMAT!!! Nie polecam!!! Moim zdaniem kłamią tu.
    stary felderowiec

24.05.2017 21:48

beznadziejna firma, najgorsza w jakiej kiedykolwiek pracowałem i do tego oszukali mnie a teraz usuwaja niewygodne dla nich komentarze!!! Uwaga na tą firę, nie poleca i przestrzegam!!! Radzę poczytać to forum od początku bo dwie gwiazdki na pięć i ponad 1400 wpisów, głównie negatywnych świadczy o czymś...
    Krasnik

25.05.2017 23:23

"stary felderowiec" w jaki sposób ciebie oszukali ?

26.05.2017 17:18

Witamy, zarzut o oszustwo wysunięty w stosunku do naszej firmy jest bardzo powazny i szkalujący dobre imię naszej firmy. Zawsze wywiązujemy z zobowiązań wynikających z umów, zarówno z naszymi pracownikami jak i klientami. Chcielibyśmy poznać konkretne okoliczności i przyczyny, które sprawiły, że Państwo stawiacie taki zarzut. Stąd też prosimy o ich podanie na [email protected] abyśmy mogli tę sytuację wyjaśnić.

23.05.2017 22:07

Felder Group Polska jest dobra, rozwojową firmą i myślę, że nie zmienia tego próby oczerniania firmy. Jak w każdej firmie tak i tu znajdą się osoby, których celem nadrzędnym jest dokuczenie tylko dlatego, że sami nie pracują dobrze. Komentowanie i obijanie się to ich praca.
    Stary Felderowiec

20.05.2017 21:08

Firma Felder jest najszybciej rozwijającą się firmą z branży. Faktycznie handlowcy pracują na własnej działalności. Firma dopłaca do wynagrodzenia kwotę na opłatę ZUS. Ma to swoje wady - ograniczenie świadczeń emerytalnych w przyszłości. Ale chyba nikt nie liczy na wys. emeryturę z ZUS. Działalność to też profity. Możesz robić zakupy z odzyskaniem kosztów ,paliwo , koszty eksploatacji itd. Firma Felder zatrudnia FACHOWCÓW i ci zarabiają bardzo dobrze. Jeżeli umawiasz się na konkretny rezultat twojej pracy i go realizujesz to zarabiasz konkretnie, wielokrotność średniej krajowej. Jeżeli jesteś "super fachowcem" na rozmowie kwalifikacyjnej ,a nie ma efektów twojej pracy przez kilka miesięcy to tobie dziękują. Nie ukrywam, że pracuję ponad 3 lata i kilkunastu "tzw. fachowców" się przewinęło, ale też bardzo dużo ludzi pracuje całymi latami.

19.05.2017 06:18

Odpowiedź to bardzo duża rotacja pracowników i słabe warunki.

17.05.2017 22:40

Felder Group ma dużą listę ofert pracy. Zastanawiam się jaki jest tego powód? Nowy oddział czy jakaś rewolucja? Może ktoś coś wie i mógłby napisać kilka słów?

08.05.2017 08:24

Więcej informacji można uzyskać po przesłaniu CV Prosimy o wysłanie CV i listu motywacyjnego na adres: [email protected] lub przez portal gowork Poszukujemy do centrali w Żorach PRACOWNIKA BIUROWEGO OBOWIĄZKI kontakt z klientem w celu realizacji zleceń przygotowywanie dokumentów handlowych zamawianie maszyn w firmie macierzystej w Austrii WYMAGANIA wykształcenie minimum średnie znajomość języka niemieckiego w mowie i piśmie OFERUJEMY zatrudnienie na pełnym etacie, na umowie o pracę indywidualne przyuczenie do obowiązków pracę w koleżeńskim i zaangażowanym zespole długoterminową pracę w prężnie działającej firmie, o ugruntowanej pozycji rynkowej Prosimy o wysłanie CV i listu motywacyjnego na adres: [email protected] lub przez portal gowork

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Felder Group Polska?

Kontakt - Felder Group Polska Sp. z o.o.

Aleja Jana Pawła Ii 43 44-240 Żory

Branża główna: Maszyny rolnicze

Karolina

07.05.2017 18:10

Widziałam ofertę pracy dla pracownika biurowego w Rybniku. Może ktoś mógłby dodać w tym temacie jakaś informację?
    bla bla

03.05.2017 18:14

Najwieksza beka to z kierownika z poznania ,szmieszny czlowieczek ktory wozi sie merolkiem i udaje kumatego a tak na serio to nie wie skad sie wzial i co w firmie robi .....
    Dariusz

29.04.2017 13:03

Felder Group ma potencjał i perspektywy rozwoju a dla ludzi to gwarancja stabilności pracy. To jest powód , że składam cv do firmy. Czytałem wpisy na forum i myślę, że pochodzą od złośliwych ludzi i tyle!.
    detrotlyzacja

25.04.2017 19:31

Widzisz trotel, jak miło kiedy ktoś ciecie traktuje tak jak ty innych? Jak się z tym czujesz? Nawet w porshe będziesz tylko trotlem, mercedes nic nie zmienia.

25.04.2017 18:20

Niezmiernie jest nam przykro że Pani/Pan tak myśli o pracownikach naszej firmy. My jesteśmy przekonani, że nasi pracownicy są osobami niezależnymi i podejmującymi samodzielne decyzje o pracy w naszej firmie.
    pan/pani

25.04.2017 19:19

Nie oszukuj i szanuj pracowników a nie będzie ci przykro panie/pani trotel. Samodzielnie ale nie świadomi wielu faktów które ukrywasz pisząc nieprawdę. Teraz już nawet płacisz portalowi GOWORK za usuwanie niewygodnych dla ciepie trotlu wpisy. Po co? Prawda boli? To zacznij postępować uczciwie. Jest wiele innych miejsc w sieci gdzie ludzie mogą, i będą promować twoją firmę :) Wszystkim zapłacisz? Wpisy o mercedesach mówią o tobie twoich pracownikach wszystko... Nie trzeba ci lepszej reklamy panie/pani trotel.
    szef szefów

25.04.2017 14:15

mój szef jeździ S klasa, co to za szef w E klasie po niemcu :) Nie poszedłbym tam pracować nawet gdyby dawali ferrari...
    E klasa dla cieniasa :)

25.04.2017 14:06

jak on dosięga do pedałów w E klasie? Pewnie ten jego misiewicz musi go wozić teraz? :) Niemiec płakał jak oddawał i ledwo udało się zamontować LPG do diesla :)
    trotel

24.04.2017 22:01

moja auto jest wery gut bo to mercejdis bync w wersji business LPG turbo dizel. Wszystkie niemce płakały jak żem brał i goniły mje do granicy bo sie rozmyśliły a tera dzwonio czasem co by posłuchać jak silnik chodzi na gazie. To je dobra ałto tylko ten niemiec jakiś czarnawy był i jakby po tureckiemu godoł jak spawał... yyy znaczy sprzedawał:)
    gazownik

24.04.2017 20:32

mówiłem trotlowi, że gazu LPG nie wsadza się do diesla ale się uparł... Wcześniej lał olej kujawski do baku ale promocja w biedrze się skończyła :)
    niemiec

24.04.2017 20:28

oh ja, naturliś! Płakałem jak trotlowi sprzedałem mojego merca! Kto by pomyślał, że w 10 lat przejechał tylko 65 000 km
    E klasa

24.04.2017 20:22

kupcie sobie nowe sweterki bo od lat nosicie te same powyciągane... Widziałem jak kupujecie pasztet z promocji w biedronce a opowiadacie o mercedesach... Pewnie niemiec płakał jak oddawał :) Ile dałeś za instalacje LPG do merca? :)
    konusy

24.04.2017 20:13

w S klasie nie sięga nogami do pedałów i gazu nie da się zamontować :)
    bidoki

24.04.2017 20:08

szef jeździ E klasą??? To co to za firma?? Mój szef jeździ s klasą!
    Filippe

23.04.2017 20:35

Przede wszystkim swojemu wizerunkowe szkodzą. Wiadomo, że na śmieciowej umowie, na własnej działalności można popracować chwilę na początek zdobywania doświadczenie zawodowego ale szybko człowiek orientuje się, że takie firmy wyzyskują i wykorzystują go tylko w ten sposób... i trzeba szukać jakieś rozsądniejszej oferty. Wątpliwa renoma tej firmy na rynku też szkodzi pracownikowi w niej zatrudnionemu. Często można stać się pośmiewiskiem pracując dla osób tego typu i może ktoś nas uznać za nieudacznika albo desperata skoro godzimy się na taką współpracę i współpracę z takimi ludźmi.

23.04.2017 17:20

Polecam tą firmę, pracuje od kilku lat, nigdy nie miałem problemów, można dobrze zarobić. Nie rozumiem tych co krytykowali jak jeżdziliśmy Pandami, teraz krytykują jak jeżdzimy Mercedesami. Firma ciągle się rozwija i tak też najprawdopodobniej pozostanie. Pozdrawiam pracowników Feldera.
    szef

24.04.2017 08:46

jakimi mercedesami ty jeździsz? Jakoś ja widzę tylko starzejące się skody na gaz. Jak przykleisz znaczek mercedesa na skodę to nadal masz skodę tyle że ze znaczkiem od mercedesa... Tłumoki :)

24.04.2017 16:16

Znowu ktoś pisze nieprawdę. Wątpię żeby to był "szef", jeżdzi nówką E klasą. Same Mercedesy klasa C i klasa A. Wymieniają samochody co 3 lata.
    Filippe

23.04.2017 11:36

Znam Felder Group i wiem, że to dobra i profesjonalna firma. Po lekturze wpisów myślę, że wiele osób nie powinno nigdy pracować w takich firmach jak Felder, gdyż tylko szkodzą wizerunkowi .
    ogłoszenie

24.04.2017 20:03

Teraz szukają tłumaczy znających język, którym posługuje się trotel. Poszedł tak daleko w swój własny, przez siebie wymyślony dialekt, że nikt nie rozumie co mówi. Szczególną trudność sprawia mu odpowiedź na pytanie o pieniądze... Próbowali po polsku, rosyjsku, niemiecku, angielsku, czesku ale bezskutecznie, nie rozumie ani słowa. Jeśli znasz język trotli wyślij CV na [email protected] CV musi być po trotlowemu bo inaczej nie będziemy brali go pod uwagę:) Uwaga mercedes wyglądający jak skoda na gaz do dyspozycji... :)
    prawda demaskuje kłamców

25.04.2017 15:38

Nie radzę wierzyć w bajki wypisywane tu przez jakiegoś człowieczka z tej firmy. Od lat ta sama osoba wciela się na tym forum w różne postaci, głównie w zachwyconych pracowników. Prawda jest zgoła inna . Oni non stop szukają następnego naiwnego do roboty. Nie polecam.
    Felder

19.04.2017 14:41

Witamy wszystkich, firma aktualnie zatrudnia ok. 100 osób, pracujących w 10 przedstawicielstwach. Po przejściu okresu próbnego rotacja personelu jest bardzo niska. Zarobki w firmie mają następujące wahania: pracownik biurowy w dziale serwisu i handlowym zarabia od 1,5 do 3,5 tys. netto, handlowiec zarabia od 3,5 do 8 tys. netto, w dziale serwisu technik pracujący w terenie zarabia od 3.0 tys do 4,5 tys netto. Oferujemy zatrudnienie na umowie o prace lub własne 1 osobowe firmy ( własna działalność gospodarcza ) w zależności od charakteru wykonywanej pracy. Dodatkowe informacje podczas rozmowy kwalifikacyjnej. OBECNIE SZUKAMY HANDLOWIEC na woj. lubelskie, świętorzyskie SERWISANTA MASZYN CNC na woj. śląskie. PRACOWNIK BIUROWY, SPRZEDAWACA do siedziby Żory. Kontakt: [email protected]
    do samego końca, twojego lub jej :P

19.04.2017 21:19

Już nieaktualne. Teraz szukają tłumaczy znających język, którym posługuje się trotel. Poszedł tak daleko w swój własny, przez siebie wymyślony dialekt, że nikt nie rozumie co mówi. Szczególną trudność sprawia mu odpowiedź na pytanie o pieniądze... Próbowali po polsku, rosyjsku, niemiecku, angielsku, czesku ale bezskutecznie, nie rozumie ani słowa. Jeśli znasz język trotli wyślij CV na [email protected] CV musi być po trotlowemu bo inaczej nie będziemy brali go pod uwagę:)
    do samego końca, twojego lub jej :P

19.04.2017 21:37

ile osób przechodzi okres próbny, ile ono trwa i jak na nim wyglądają zarobki? Ile procent zarobków wynosi 1500 albo 3500 a ile 4000 albo 8000? Jaka jest szansa na umowę o pracę a ile osób jest zmuszona tyrać na śmieciowej własnej działalności? Po jakiemu mówi trotel, czy sam zna ten dialekt?

18.04.2017 20:49

Mam pytanie czy aktualna jest oferta pracy dla "Tłumacz Pomocniczy ze znajomością języka niemieckiego" ? Na forum ktoś będzie wiedział a przy okazji może dowiem sie coś wiecej?
    Lingwistyczne centrum zdrowia

19.04.2017 06:05

Już nieaktualne. Teraz szukają tłumaczy znających język, którym posługuje się trotel. Poszedł tak daleko w swój własny, przez siebie wymyślony dialekt, że nikt nie rozumie co on mówi. Szczególną trudność sprawia mu podpowiedź na pytanie o pieniądze... Próbowali po polsku, rosyjsku, niemiecku, angielsku, czesku ale bezskutecznie, nie rozumie ani słowa. Jeśli znasz język trotli wyślij CV na [email protected] CV musi być po trotlowemu bo inaczej nie będziemy brali go pod uwagę:)
    Do Karol

14.04.2017 15:03

Dzięki, współczuję Panowie a może już Panienki

14.04.2017 21:25

Dzięki... jakoś dajemy radę. Mężczyzna nie da się konusowi robić, więc panienki z nas są bez wątpienia...

12.04.2017 20:35

oczywiście trzeba czasem strzelić z ucha, przydziobać komuś, donieść na kolegę albo possać władcy ale łatwo do tego przywyknąć po latach... Ja tu ciągnę (dosłownie) parę lat i żyję... grunt to zapomnieć co to honor, godność, ciasne zwieracze i szacunek do siebie. Jak już zrozumiałem, że jestem nikim, muszę być uległy i posłuszny bo mnie zwolnią albo nie zapłacom to poszło jak po maśle (albo wazelinie)

Zostaw merytoryczną opinię o Felder Group Polska Sp. z o.o.