Felder Group Polska Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
Felder Group Polska Sp. z o.o.
2 635 1228 5 1

Opinie o Felder Group Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

kandydatka
 Opinia

Rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko pracownika biurowego. Zakres obowiązków dokładnie i konkretnie opisany, informacja o ewentualnych nadgodzinach, przedstawione typowe sytuacje na danym stanowisku... tu nie ma się do czego przyczepić. Natomiast na rozmowie padły ohydne, seksistowskie pytania typu: z kim pani mieszka, czy ma pani rodzenstwo, czym zajmują się czlonkowie rodziny, ogólnie pan przeprowadzający rozmowę (niestety się NIE PRZEDSTAWIŁ, co też zaliczam do minusów, jednak dobre wychowanie do czegoś zobowiązuje) starał się jak najwięcej dowiedzieć i wysondować czy np po pół roku pracy nie przyjdę do niego ze świstkiem od ginekologa. Brakowało tylko pytania o datę ostatniej miesiączki i o metode antykoncepcji jaką stosuję. Żenujące zachowanie.

Pomocna?
Tak1Nie
Mirosław
 Opinia
@kandydatka 06.06.2019 14:22

Szkoda, że początkowy pozytywny obraz rozmowy kwalifikacyjnej przyćmiły ostatnie pytania, które Ci się nie spodobały. Wracając jednak do finału całej rozmowy, to chciałbym dowiedzieć się, czy pracodawca przedstawił Ci warunki zatrudnienia na stanowisku pracownika biurowego? Wspomniał może o wynagrodzeniu? Jestem ciekaw, ile można na początku zarobić.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@kandydatka 06.06.2019 14:22

Jest nam bardzo przykro, jeśli zadane pytania w jakimkolwiek stopniu naruszyły Pani sferę prywatną i wprowadziły w zakłopotanie. Z pewnością nie było to zamiarem osoby przeprowadzającej rozmowę.

Pomocna?
TakNie
Strategia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jedną z rzeczy, którą powinniście drodzy Państwo wiedzieć to fakt, iż prowizję za sprzedaż otrzymujecie dopiero kiedy maszyna zostanie w całości opłacona przez Klienta czyli średnio po roku od Waszej samodzielnej sprzedaży bo taki jest średni czas oczekiwania dostawy maszyny. Przez pierwszy rok waszej pracy Firma zrobi wszystko by nie wypłacić Wam prowizji ponieważ powie Wam, że to nie jest sprzedaż wypracowana w całości przez Was. W drugim roku Waszej pracy podpisujecie w pełni wypracowane przez siebie umowy sprzedaży z Klientami ale czekacie na zyski rok. I teraz uwaga. Po 2 latach pracy kończy Wam się mały ZUS i już nie jesteście atrakcyjni dla pracodawcy. Cała prowizja, którą mieliście Państwo otrzymać w trzecim roku pracy zgarnia Firma :) ponieważ jak kończycie współpracę nic Wam się już nie należy. Przychodzi nowy i dalej pracuje od nowa. Wszystkie tematy, które zaczęliście idą na konto Firmy i kierownika regionalnego, który dba o to, żebyś Ty zgarniał ochłapy a wszystkie grube tematy nie dla Ciebie. :)) Powiem tak.. genialna strategia Firmy. Szacun :)

Pomocna?
Tak10Nie2
Zdziwiony
 Opinia
@Strategia 02.04.2019 13:43

Co za bzdura!!! Zastanawiam się skąd masz takie informacje?

Pomocna?
Tak1Nie7
Mirosław
 Opinia
@Zdziwiony 04.04.2019 21:00

To jak w końcu wyglądają kwestie rozliczeń prowizji za sprzedaż w firmie Felder Group Polska? Widzę, że nie zgodziłeś się z tym, co zostało na ten temat napisane, dlatego mam nadzieję, że w kolejnej wiadomości opiszesz dokładnie, jak ta kwestia wygląda. Liczę, że zechcesz się podzielić informacją w tym zakresie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ania
 Opinia

Witam Znalazłam ofertę pracy "pracownik biurowy". "WYMAGANIA wykształcenie minimum średnie doświadczenie w pracy biurowej bardzo dobra znajomość programu Excel prawo jazdy kategorii B komunikatywność" Czy ktoś mógłby przybliżyć mi czym pracownik biurowy zajmuje się w tej firmie? Mam nadzieję, że to nie to samo co przedstawiciel handlowy (bo i z taką sytuacją już miałam do czynienia). Niby ogłoszenie o pracy za biurkiem, a potem okazuje się, że trzeba jeździć po klientach albo dzwonić i pozyskiwać nowych klientów. Nie ma też informacji o wynagrodzeniu: "OFERUJEMY zatrudnienie na umowę o pracę na pełnym etacie indywidualne przyuczenie do obowiązków systematyczne, podnoszące kwalifikacje szkolenia długoterminową pracę w prężnie działającej firmie, o ugruntowanej pozycji rynkowej kartę Multisport dofinansowanie do obiadów firmowych" Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
Kandydat
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Stanowisko doradcy. Zostałem o wszystkim poinformowany, o plusach i minusach. Otrzymałem informację o umowie, GPS w samochodzie o tym iż trzeba wykonać określoną liczbę telefonów etc. Auto tylko do celów służbowych.

Pomocna?
Tak2Nie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany
 Opinia
@Kandydat 21.03.2019 11:04

Ja podobnie, dostałem pełne informację na temat formy zatrudnienia, wynagrodzenia, oraz zakresu obowiązków ale liczba negatywnych komentarzy na tym forum sprawia że bardzo sie waham czy przyjąć ofertę tej pracy.

Pomocna?
Tak1Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Zainteresowany 21.03.2019 19:01

Rozumiemy, że czytając opinie na tym forum możesz nabrać wątpliwości. Najlepszą metodą na ich rozwianie jest rozmowa. Nie obawiaj się stawiać pytań, jeśli chciałbyś wyjaśnić sprawy, które są poruszane na tym forum. Oczywiście decyzja o podjęciu nowej pracy jest zawsze trudna, ale jeśli lubisz pracę z ludźmi, masz zacięcie techniczne, interesuje Cię stolarstwo to praca u nas z pewnością da Ci satysfakcję.

Pomocna?
Tak1Nie5
Nowy współpracowniku felder.
 Opinia

Zanim powiesz tak, zgodzisz się przyjąć tą pracę, żądaj by udostępniono Ci umowę o współpracy, nie daj się zrobić w wała!!!!! Felder chce żebyś już z założoną działalnością przyjechał do siedziby firmy i wówczas przyparty do muru podpisał umowę której wcześniej nie widziałeś i nie miałeś jak przeczytać. Zapoznaj się z karami finansowymi jakie Ci będą odejmowane od miesięcznego wynagrodzenia i za co będą nakładane!!!!!!! A czemu nie chcą udostępniać wcześniej tej umowy? Bo nikt o zdrowych zmysłach nie założyłby dla nich działalności gospodarczej znając ją wcześniej jej treść.!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak24Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Nowy współpracowniku felder. 30.12.2018 07:35

Witamy, na jakiej podstawie twierdzisz, że nie udostępniamy wcześniej umowy? W naszej firmie praktykujemy zasadę, że osobie ubiegającej się na stanowisko doradcy technicznego lub serwisanta, która zapraszana jest na rozmowę kwalifikacyjną przedstawiana jest umowa do wglądu, po to by mogła się zapoznać z jej treścią i warunkami pracy. Kandydat, który ją akceptuje i spełnia również nasze wymagania otrzymuje ją i również w tym momencie ma możliwość wyjaśnienia jeszcze wszelkich pytań przed jej podpisaniem. Zależy nam na długoterminowej współpracy, więc nie widzimy żadnego sensu żeby przed kandydatem zatajać jakiekolwiek warunki, które będą go obowiązywać.

Pomocna?
Tak2Nie2
Der trotel :)
 Opinia
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 31.12.2018 17:05

Mi żadnej umowy nikt nie pokazał przed przyjazdem do Żor, większość warunków poznałem dopiero na szkoleniu. Gdybym znał warunki wcześniej albo sprawdził opinie na Gowork to nie straciłbym czasu w tej firmie. (usunięte przez administratora) Zastanówcie się zanim tam pojedziecie i zanim założycie działalność bo szkoda czasu i kasy.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 31.12.2018 17:05

He he, ciekawe kto tam siedzi w tym biurze w Żorach i pisze te bzdury odpowiadając na fakty przedstawiane przez ludzi którzy pracują albo pracowali w Felderze, albo byli na rozmowach?! Oczywiście na każdy komentarz odpowiedź i zamydlanie prawdy. UMOWĘ każdy kandydat podpisuje pod koniec 2 tyg. szkolenia i ma kilka minut na przeczytanie, przemyślenie i podpisanie i przestańcie już pisać kłamstwa, ponieważ na tym portalu ludzie, z naprawdę dobrej woli wymieniają się doświadczeniami z przebiegu rekrutacji i pracy u danych pracodawców z innymi użytkownikami forum.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@były pracownik 19.01.2019 02:28

Osoba ubiegająca się na stanowisko doradcy technicznego podczas rozmowy z kierownikiem regionalnym powinna być informowana o zasadach, na jakich będzie pracować w naszej firmie oraz otrzymać umowę do wglądu, żeby mogła na spokojnie się z nią zapoznać. Jeśli w Twoim wypadku ta procedura nie została zachowana, to koniecznie prosimy o bezpośredni kontakt telefoniczny 32/453 14 72 lub pod adresem mailowym cv@felder.pl, gdyż takie przypadki chcemy wyjaśniać, żeby w przyszłości się nie zdarzały.

Pomocna?
Tak1Nie1
Zdziwiony
 Opinia
@Der trotel :) 13.01.2019 20:19

To o czym człowieku myślisz jadąc na 2 tygodnie na szkolenie do Żor i nie zapytałeś wcześniej o warunki współpracy!!! Ogarnij się.

Pomocna?
Tak4Nie2
Klej
 Opinia
@Der trotel :) 13.01.2019 20:19

Szkoda że Cie zatrudnili bo wyrażnie nie potrafiłeś dowiedzieć się na rozmowie kwalifikacyjnej co i jak. Trzeba rozmawiać a nie bać sie zapytac.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Polak
 Opinia

Kto w tych czasach jeszcze decyduje się na zatrudnienie w oparciu o własną działalność gospodarczą? Sytuacja na rynku pracy jest bardzo korzystna dla pracowników. Nawet na śląsku nie trzeba już więcej robić z siebie niewolników. Ludzie zastanówcie się co i po co robicie i co wy z tego macie, że pracujecie na działalnośći a ile ma z tego feler. Owce są po to żeby je golić a wy się dajecie... Wstyd Polacy!!!

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Polak 13.01.2019 21:13

Masz absolutnie rację, obecna sytuacja na rynku pracy jest dla pracowników bardzo dobra. W naszej firmie na stanowisko doradcy technicznego lub serwisanta kandydaci mają możliwość wyboru formy zatrudnienia i wybierają taką, która jest dla nich najbardziej korzystna.

Pomocna?
Tak1Nie2
były pracownik
 Opinia
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 15.01.2019 16:40

(usunięte przez administratora)przedstawicieli zatrudniacie tylko na działalności!!! Dopiero po procesie rekrutacji nowy pracownik dowiaduje się że musi założyć działalność, ewentualnie po jakimś czasie będzie mógł przejść na umowę o pracę(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
adam
 Opinia

Jak wygląda proces rekrutacji na stanowisko pracownika firmy FELDER ? Osobiście składałem 2 razy i CV i niestety w dwóch przypadkach CV zostało odrzucone na drugi dzień po aplikacji bez żadnego uzasadnienia.Widocznie firma ma jakieś wytyczne których nie spełniam w CV. Dziwi mnie fakt że firma od bardzo długiego okresu czasu szuka pracowników na różne stanowiska hurtowo nie wiadoma dlaczego ( firma twierdzi że w celu rozwoju firmy a byli pracownicy ze względu na fatalne warunki pracy i atmosferę ) Osobiście aplikowałem na stanowiska technika serwisu maszyn CNC kwalifikacje i wykształcenie były z mojej strony jak najbardziej odpowiednie. Widocznie rekrutacja na etapie wstępnym, czyli przeczytanie CV ma jakieś tajne analizy że kandydat nie nadaję się do pracy w tej firmie pomimo wykształcenia, pracy w zawodzie związanym elektroniką i serwisie ponad 20 lat Z brakami których nie można zastąpić pierwszym lepszym pracownikiem boryka się większość firm i widać to na każdym kroku kiedy do serwisu maszyn przyjeżdża serwisant i ja jako klient ( aktualny i były serwisant z wiedzą ) musi czuwać nad człowiekiem aby urządzenia bardziej nie uszkodził.Stara zasada jest dalej aktualna, chcesz mieć naprawione szybko i solidnie ( nie tanio ) napraw sobie sam lub pomóż fachowcowi dla własnego dobra aby nie uszkodził urządzenia bardziej. Z powodu braków kandydatów i złej rekrutacji mamy bardzo dużo złego i nieodpowiedniego personelu który nie ma odpowiedniego wykształcenia , praktyka jest na znikomym poziomie , logika w myśleniu jest zerowa , zaangażowanie w pracy i naprawach jest minimalistyczne ograniczające się do wymiany modułu i podpisaniu jak najszybciej zlecenia. Dobrzy serwisanci emigrują na zachód lub zakładają własne firmy gdyż w większości firm w których chcą się zatrudnić warunki finansowe są nie do zaakceptowania a warunki pracy to w większości przypadków paca 24/24 godziny czyli całkowite wykorzystanie pracownika powyżej 8 godzinnego dnia pracy i nie adekwatne wynagradzanie za ilość przepracowanych godzin, zaangażowanie i pełną dyspozycyjność 24/24/365 Dziwi mnie fakt że firma nie może znaleźć serwisantów i cały czas poszukiwani są nowi.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@adam 09.11.2018 09:02

Podobnie, dwukrotnie aplikowalam na stanowisko biurowe. Ogłoszenie pojawia się co jakiś czas, z czego wynika, że pracownika nie znaleźli. Mam dobre, wieloletnie doświadczenie i nikt nawet nie zadzwonił, żeby zaprosić na rozmowę. Nasuwają mi się tylko dwa wnioski... Albo rekrutacja jest fikcyjna... Albo NIE zatrudniają ludzi z doświadczeniem i kwalifikacjami, bo ich na takich nie stać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uwaga usuwają komentarze!!!
 Opinia

Mam wrażenie, że znowu ukrywają przed potencjalnymi kandydatami na pracownika prawdziwe warunki takie jak forma zatrudnienia czyli własna działalność gospodarcza i prawdziwą podstawę wynagrodzenia po opłaceniu ZUS, US i td. A poza tym znowu usuwają niewygodne dla nich komentarze.

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Uwaga usuwają komentarze!!! 12.10.2017 03:48

Już w treści ogłoszenia o pracę podajemy formę zatrudnienia. Handlowiec może wybrać pomiędzy zatrudnieniem na umowę o pracę lub w oparciu o własną działalność gospodarczą. Kandydat podczas pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej otrzymuje wzór umowy, po to aby mógł się z nią zapoznać i wyjaśnić wszystkie jej zapisy. W umowie podana jest również gwarantowana wysokość wynagrodzenia oraz sposób naliczania prowizji. Kandydat na wstępie jasno informowany jest o zasadach współpracy, ilości telefonów, wizytach u klientów oraz systemie GPS w samochodzie. W naszej firmie każdy handlowiec otrzymuje własny rejon oraz bazę klientów, którymi się opiekuje. Z naszej strony zapewniamy laptop, telefon oraz samochód służbowy, które w pełni opłacane są przez naszą firmę. Poza tym osoba rozpoczynająca pracę najpierw przechodzi 2 tygodniowe szkolenie wstępne, które jest początkiem systematycznych szkoleń organizowanych dla handlowców. Do tego dochodzi stała pomoc ze strony kierownika regionalnego oraz managerów produktów oraz wsparcie marketingowe. Zasadniczo handlowiec pracuje od poniedziałku do piątku, wyjątek stanowi 7-8 weekendów w roku, kiedy dla klientów organizujemy dni otwarte. Praca handlowca w naszej firmie głównie opiera się na wizytach u klientów, co związane jest z dojazdem oraz czasem potrzebnym na rozmowę. Są to czynniki, które oczywiście mają wpływ na czas pracy. Z doświadczenia jednak wiemy, że wizyty oraz osobisty kontakt z klientem w zasadniczym stopniu przekładają się na wyniki pracy.

Pomocna?
Tak1Nie
byłem na rozmowie
 Opinia
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 12.10.2017 15:51

Czemu kłamiecie, jedyna forma zatrudnienia dla nowego pracownika to działalność gosp. i umowa o współpracę, której zresztą też nikt nie pokazuje na rozmowie (ani na I ani II etapie), tylko jakieś tabelki z zagmatwanym systemem prowizyjnym żeby wszystko wyglądało fajnie, ale do końca nie wiadomo o co chodzi i ile się dostanie.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pytający
 Opinia

Czy praca poza siedzibą ( inne województwo ) jako serwisant zobowiązuje do odwiedzania głównej siedziby na śląsku np. raz w tygodniu, miesiącu czy każdego dnia po wykonaniu czynności serwisowych.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcus
 Opinia

Zakup pilarki formatowej zrealizowany natychmiast . Zapłacone w terminie . Dostawa pożal się Boże . Pomimo tego ze mas yna była na terenie kraju odległa odetnie jakieś 200 km czekałem około 3 tygodni , pomimo zapewnień handlowca . Procedury i tym podobne tłumaczenia handlowca do bani .zaplac a potem czekaj może się doczekasz . Jedyna osobą która to zrozumiał mój problem z dostawa to pani z Żor która się zajęła moim tematem i załatwiła dostawę natychmiast. Wiele innych osób miało to głęboko w (usunięte przez administratora) Pilarka jak na maszynę dokładna i spełnia moje oczekiwania. Napewno dużo lepsza od tzw maszyn Polskich producentów z dalekiego wschodu .....

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
drewniak
 Opinia

od wielu wielu miesięcy pojawiają się ogłoszenia o pracę ta firma tak się rozwija że zajmuje pewnie już powierzchnię całych żor może ktoś opisze jak tam jest czy lepiej pracować w tej firmie w centrum żor , czy na peryferiach

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były
 Opinia
@drewniak 12.03.2018 19:51

Lepiej tam nie pracować.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Małe miki
 Opinia
@drewniak 12.03.2018 19:51

Żory to wyjątkowe miasto. Oprócz tradycji staromiejskich, cenione jest przez inwrstorów z całego świata (nie żart) za podejście samorządu i swoistej symbiozy biznes-mieszkańcy. Filie uczelni, których absolwenci absorbowani są do pracy, świetne (tanie) warunki mieszkaniowe a w końcu do Katowic masz 30 min.. Jest bezpiecznie, cudownie małomiasteczkowo, są zaje kebsy hamby i skate-park, najlepsza klinika sportowa.. To wszystko powoduje , że "warto":).. pozdro 600

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stolarz
 Opinia

Kupując piłę w tej firmie należy zwrócić uwagę na wyposażenie .Mianowicie zakupiłem piłę formatowa za cenę katolkatalogowa ponad 30tys a brak jest w zestawie tarczy taniej.Troche Tak jakby kupić auto bez kół lub kierownicy nie do pomyślenia pozdrawiam

Pomocna?
Tak36Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
świst
 Opinia
@Stolarz 13.12.2017 20:51

człowieku ogarnij się...jak kupujesz obrabiarkę cnc to narzędzi na wyposażeniu też nie ma, trzeba je dokupić osobno...firma sprzedaje obrabiarki, a nie narzędzia...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julia nie julia
 Opinia
@Stolarz 13.12.2017 20:51

Hahahaha zapytanie o piłę w pilarce dobrej firmy, to tak jak prośba o rabat na serwisie posche'a labo d-benz .. w vw pewnie dadzą

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julian
 Opinia

Jeśli jesteś uczciwy , pracowity i chcesz zarabiać pieniądze to Felder jest nie dla ciebie !!! Tutaj dorabiają się tylko ludzie którzy dostali się fuksem na stołek kierownika który średnio w firmie ma pod sobą od 2-3 osób, więc trzeba na niego zarobić i to sporo . Nie zarobisz tutaj pieniędzy godnych przedstawiciela nie wspomnę o stresie głupich mailach i paradoksach z procedurami .A i walce pomiędzy klientem a organizacją bo przecież przedstawiciel w tej firmie jest na szarym końcu i nie ma nic do gadania jeśli jest problem zawsze to twoja wina . Proszę nie wypisywać głupot gdyż, każdy kto jest był wie jak jest.

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Julian 04.09.2017 13:00

Na pracy przedstawicieli opiera się nasza firma, a pracowitość i uczciwość to najważniejsze cechy, które cenimy u naszych przedstawicieli. Dobra współpraca przedstawiciela z kierownikiem regionalnym przynosi najlepsze efekty sprzedażowe, które z kolei przekładają się na wyniki finansowe obu. Każdy pracuje dla siebie i na siebie, ich zadania są różne, ale cele i satysfakcja wspólne. Ze względu na ilość sprzedawanych maszyn w naszej firmie obowiązują procedury, które mają ułatwiać i usprawniać pracę, a nie ją komplikować. Jeśli uważasz, że jakieś są paradoksalne to prosilibyśmy o ich podanie na adres info@felder.pl żebyśmy mogli je zmienić.

Pomocna?
Tak3Nie
on
 Opinia
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 04.09.2017 18:49

Dokładnie tak, w firmie liczy się KASA a nie człowiek. Wydusić z klienta ile się da, zapłacić handlowcowi jak najmniej. Zróbcie Dni Otwarte w Austrii i pokażcie produkcję maszyn, jeśli jest co pokazać

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dawid
 Opinia

Kmentarze typowych polakow co tylko narzekać potrafia ... Moj znajomy ma stolarnie z maszynami folder. Maszyny pracują juz 5lat i sa wcizaz tak samo dokładne. niemial tez problemu z serwisami. Ja w tez jestem w trakcie otwierania stolarni a maszyny trafia właśnie z felder. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ble
 Opinia
@Dawid 18.08.2018 10:24

To jest portal z opiniami o pracy a nie produktów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Scrappy Coco
 Opinia

Pracowałem ponad 5 lat i prawda jest taka ze wspołpracownik jest dla zarządu tylko cyferką. Na początku było inaczej, jednak to się zmieniło z czasem. Podobno teraz jest jeszcze gorzej. Do dziś dzwonią do mnie moi klięci i proszą o pomoc bo nie mają z kim rozmawiać. Praca dla wytrwałych i nie łatwa. Chcesz robić to licz minimum 220 do 250 godzin to jest 1 1/2 etatu. A co do Gowork Zarząd musi byc dogadany z nimi bo usuneli wiekszość negatywnych opini.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Scrappy Coco 29.05.2018 23:22

Witam, jako, że długo pracowałeś w naszej firmie, a teraz, ze względu na to, że nie pracujesz w tej samej branży co nasza klientów, którzy potrzebują bardzo specyficznej pomocy z pewnością możesz kierować do nas, bo wiesz, że w terenie zawsze mamy osobę do kontaktu, którą jest handlowiec lub kierownik, a w centrali w Żorach osobę z odpowiedniego działu, w zależności od sprawy klienta. W miesiącu wymiar godzin pracy handlowca wynosi średnio 180-190 godzin. Zakres ten obejmuje nie tylko godziny pracy, ale również czas dojazdu do firmy lub klientów, który też jest płatny.

Pomocna?
Tak4Nie
 Opinia

Do wszystkich byłych, anonimowych, niezadowolonych, zakompleksionych współpracowników: przyjedzcie do siedziby Felder, wylejcie swoje żale twarzą w twarz komu trzeba, bo póki co zachowujecie się jak szczury, miejcie trochę odwagi i przedstawcie się, moźe wtedy ktoś zacznie was traktować poważnie na tym forum. HŻ

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

@Martin Luter, czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy w Felder Group Polska? W tym momencie Twoja opinia nie mówi zbyt wiele innym użytkownikom forum. Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Felder Group Polska w Żorach? Co możecie powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy cisza na forum oznacza zadowolenie pracowników z pracy w Felder Group Polska Sp. z o.o.? Może warto byłoby ożywić ten wątek newsami na temat sytuacji tej firmy. Będą one ważne zwłaszcza dla tych osób, które chciałyby w przyszłości zasilić jej szeregi.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Martin Luter
 Opinia
@Administrator 13.05.2018 10:38

Szkoda strzępić ryja o tak beznadziejnej robocie w tak beznadziejnej firmie zarządzanej przez tak beznadziejnych, małych ludzi... Można iść tu do roboty , tylko po co ? Praca dla polskiego prywaciarza to niewolnictwo.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Witam Nie polecam nic kupować w tej firmie - sprzedać i olać klienta Kupiłem okleiniarkę g580 , centrum obróbcze i przy najmniejszym uszkodzeniu części nie ma a serwisant przyjeżdża po trzech tygodniach do serwisu jak się już straci nerwy. Usterka i trzeba by dać ludziom miesiąc wolnego.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@anonymous 05.04.2018 09:48

Witam, jest nam przykro, że w przypadku Pana usterki nie udało nam się jej naprawić w krótszym czasie. Zdajemy sobie sprawę, że dla Pana i naszych klientów jest bardzo ważne, aby przerwy w pracy maszyn były jak najkrótsze. Od początku przykładamy wielką wagę do sprawnego działania serwisu, stąd też systematycznie go rozbudowujemy i pracujemy nad jego poprawą, dlatego jesteśmy wdzięczni za uwagi, również krytyczne. Jeżeli ma Pan obecnie jeszcze jakieś problemy natury technicznej, to bardzo prosimy o bezpośredni kontakt z naszym serwisem pod adresem serwis-pl@felder-group.com lub pod telefonem 32 453 14 72.

Pomocna?
TakNie
Olek
 Opinia

Idealnych firm nie ma. Dobry pracownik z pewnością będzie zadowolony.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Jeżeli masz jakieś doświadczenia z Felder Group Polska Sp. z o.o. to użytkownicy na pewno chętnie przeczytają Twoją wypowiedź.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kucie betonu
 Opinia

A ja sądzę, że to forum nieco zmieniło tą firmę i to na plus. Rozmiękł beton w głowach ślunzokuf. Pewnie problem ze znalezieniem ludzi do pracy i odejścia tych już pracujących również miało wydatny wpływ. Moim zdaniem "zarząd" (przepraszamy wszystkie zarządy świata za przyrównanie tych ... do zarządu) powinien być już dawno wymieniony. Szkoda, że zmiana trwa tyle lat i tyle osób musi tracić czas na rycie w betonie, rezygnować, tracąc czas, zdrowie, nerwy, pieniądze i następny i następny i tak w kółko zamiast pozbyć się choroby odcinają chory łeb i zastąpić go zdrowym.

Pomocna?
Tak59Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Kucie betonu 29.10.2017 06:24

Jeśli ma Pan konkretne zastrzeżenia do sposobu działania zarządu firmy Felder w Polsce oraz konstruktywne propozycje odnośnie zmian to prosimy o przesłanie ich w języku niemieckim lub angielskim do kierownictwa firmy Felder KG w Austrii na adres mailowy info@felder-group.com, aby nasza firma macierzysta mogła je rozpatrzyć i się do nich ustosunkować.

Pomocna?
Tak4Nie
Dock
 Opinia
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 02.11.2017 17:48

Jeśli prosi się kogoś o spostrzeżenia do sposobu działania oraz konstruktywne propozycje to sobie przetłumaczcie z polskiego na jaki chcecie, tu jest Polska i ludzie po polsku będą pisać albo niech sie bambus polskiego nauczy

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marian Ciećko
 Opinia

UWAGA TA FIRMA USUWA KOMENTARZE!!!!! Czy aby napewno wszystko jest w ogloszeniu napisane? Jakoś dziwnie wszyscy wybierają własną działalności gospodarczą zamiast umowy o pracę, przypadek? Nie to feler:) A ile ta podstawa wynosi co? A teraz kilka faktów: własna działalności gospodarcza, praca od 8 do 17 od poniedziałku do piątku i niektóre soboty bo biura są czynne i zawsze jeden handlowiec musi tam być żeby posprzątać i czasem ktoś wejdzie. Dodatkowo targi, dni otwarte i inne spędy. Lekko 220 godzin w miesiącu wychodzi i GPS czuwa nad każdą z nich:) Dodatkowo egzaminy, testy i klasówki, donosy, skargi, ciężka atmosfera, ulubieńcy i rodzinka wszędzie wokół... Kasa żadna, marne warunki i ogromna rotacja. Coś pominąłem?

Pomocna?
Tak53Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Marian Ciećko 26.10.2017 14:27

W ogłoszeniu o pracę podane są informacje podstawowe. Każda osoba, zainteresowana pracą w naszej firmie podczas kontaktu z nami otrzymuje dokładne dane o wysokości podstawy oraz o sposobie naliczania prowizji. Zgadza się, że dotychczas handlowcy pracowali w oparciu o własną działalność gospodarczą, bo umowę o pracę wprowadziliśmy od tego roku. Normalnie pracujemy od poniedziałku do piątku i już od kilku lat w soboty nasze salony są nieczynne https://pl.felder-group.com/pl-pl/salony-wystawowe.html , wyjątek stanowią weekendy (7-8 razy w roku) kiedy organizujemy Dni otwarte. W tym roku braliśmy udział w 4 branżowych wystawach, z czego 2 zahaczały o sobotę-niedzielę. Nie uczestniczyli w nich wszyscy, tylko handlowcy pracujący w rejonie, w którym te targi się odbywały. W miesiącu handlowiec pracuje średnio 180-190 godzin. Liczba ta zawiera nie tylko same godziny pracy, ale również czas dojazdu do firmy lub klientów, który też jest płatny. Samochody, którymi jeżdżą handlowcy są samochodami służbowymi (wszystkie koszty związane z nimi pokrywa nasza firma), więc są w nich zamontowane GPS-y, o czym każda osoba rozpoczynająca pracę jest informowana. Faktem jest, że przeprowadzamy testy sprawdzające wiadomości naszych handlowców. Branża w której pracujemy wymaga fachowej wiedzy o maszynach i stolarstwie. Testy te służą nie tylko nam, ale również handlowcom, bo pomagają im samym zweryfikować poziom własnych umiejętności, gdyż lepsza wiedza = wyższa pewność siebie w tym co się robi. Donosy ani ulubieńcy nie są potrzebni, bo podstawą oceny w naszej firmie są osiągane wyniki, a nie osobiste animozje.

Pomocna?
Tak1Nie
Roman Bobzun
 Opinia
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 27.10.2017 15:34

Czyli biura są nieczynne w soboty jak twierdzisz? A za te nadgodziny 180 - 190 godzin to coś płacicie czy za bozia zapłać się robi? Kto sprząta biura?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Roman Bobzun 27.10.2017 22:31

Jak już pisaliśmy ten zakres godzin obejmuje nie tylko rzeczywisty czas pracy, ale również godziny dojazdu do biura czy klienta, czyli liczony jest od momentu kiedy handlowiec wyjeżdża i wraca do domu i jest to czas płatny. W soboty biura są nieczynne https://pl.felder-group.com/pl-pl/salony-wystawowe.html Duże biura sprzątane są przez firmy zewnętrzne. Małe biura zasadniczo w piątki przed Dniami otwartymi w ramach normalnego czasu pracy.

Pomocna?
Tak1Nie
Ponieśli i wilka
 Opinia

Wieść gminna niesie, że usuwanie stąd komentarzy kosztuje 250 zł miesięcznie płatne z góry za rok. Ironia losu:)

Pomocna?
Tak34Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

Zależy nam, by osoby, które na ten wątek trafiają mogły znaleźć rzetelne i merytoryczne informacje. To również dzięki Waszym wpisom, osoby zainteresowane pracą w Felder Group Polska mogą dowiedzieć się więcej o przyszłym miejscu pracy. Jednak niedopuszczalne są m.in. wpisy zawierające treści wulgarne, ordynarne, naruszające dobra osobiste innych lub dobre obyczaje i zasady netykiety, czy też takie propagujące przemoc. Jeśli takie treści pojawią się na wątku, to zgodnie z zaakceptowanym przez użytkowników regulaminem, administrator ma prawo do usunięcia opinii, które je zawierają. @Kaskaddownik jak już pisałam wcześniej, w razie jakichkolwiek zastrzeżeń co do działań administratora bardzo proszę o bezpośredni z nim kontakt. Każdy ma prawo do zostawienia opinii zgodnie ze swoimi doświadczeniami. Jednak nie może ona łamać zasad regulaminu portalu. Zachęcam do dokładniejszego zapoznania się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ciekawsky
 Opinia

Daj link do tego forum, chętnie zobaczę

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julita
 Opinia

Było ponad 1400 komentarzy a zostało 1175. Czary czy cenzura jak w TVPropaganda? Dobrze, że są zrzuty ekranu do opublikowania:)

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Brat Julity
 Opinia

UWAGA TA FIRMA USUWA KOMENTARZE!!!!! Czy aby napewno wszystko jest w ogloszeniu napisane? Jakoś dziwnie wszyscy wybierają własną działalności gospodarczą zamiast umowy o pracę, przypadek? Nie to feler:) A ile ta podstawa wynosi co? A teraz kilka faktów: własna działalności gospodarcza, praca od 8 do 17 od poniedziałku do piątku i niektóre soboty bo biura są czynne i zawsze jeden handlowiec musi tam być żeby posprzątać i czasem ktoś wejdzie. Dodatkowo targi, dni otwarte i inne spędy. Lekko 220 godzin w miesiącu wychodzi i GPS czuwa nad Kaidą z nich:) Dodatkowo egzaminy, testy i klasówki, donosy, skargi, ciężka atmosfera, ulubieńcy i rodzinka wszędzie wokół... Kasa żadna, marne warunki i ogromna rotacja. Coś pominąłem?

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tymon
 Opinia

Felder Group Polska to dobra firma ale ma sporo hejterów. Sprawa jest bardzo prosta, jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie niech ja zmieni i tyle w temacie!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zażenowany
 Opinia

mam wrażenie że cały czas jeden wariat pisze te wpisy... weź się człowieku opanuj .... jak masz zza dużo energii to sobie idź pobiegaj !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Felek
 Opinia

Felder Group Polska to spoko firma w której mam dobra kasę!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Felder Group Polska Sp. z o.o. - Żory

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny