Felder Group Polska Sp. z o.o.
2 600 6 1

Opinie o Felder Group Polska Sp. z o.o.

Julian

Jeśli jesteś uczciwy , pracowity i chcesz zarabiać pieniądze to Felder jest nie dla ciebie !!! Tutaj dorabiają się tylko ludzie którzy dostali się fuksem na stołek kierownika który średnio w firmie ma pod sobą od 2-3 osób, więc trzeba na niego zarobić i to sporo . Nie zarobisz tutaj pieniędzy godnych przedstawiciela nie wspomnę o stresie głupich mailach i paradoksach z procedurami .A i walce pomiędzy klientem a organizacją bo przecież przedstawiciel w tej firmie jest na szarym końcu i nie ma nic do gadania jeśli jest problem zawsze to twoja wina . Proszę nie wypisywać głupot gdyż, każdy kto jest był wie jak jest.

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Julian 04.09.2017 13:00

Na pracy przedstawicieli opiera się nasza firma, a pracowitość i uczciwość to najważniejsze cechy, które cenimy u naszych przedstawicieli. Dobra współpraca przedstawiciela z kierownikiem regionalnym przynosi najlepsze efekty sprzedażowe, które z kolei przekładają się na wyniki finansowe obu. Każdy pracuje dla siebie i na siebie, ich zadania są różne, ale cele i satysfakcja wspólne. Ze względu na ilość sprzedawanych maszyn w naszej firmie obowiązują procedury, które mają ułatwiać i usprawniać pracę, a nie ją komplikować. Jeśli uważasz, że jakieś są paradoksalne to prosilibyśmy o ich podanie na adres info@felder.pl żebyśmy mogli je zmienić.

on
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 04.09.2017 18:49

Dokładnie tak, w firmie liczy się KASA a nie człowiek. Wydusić z klienta ile się da, zapłacić handlowcowi jak najmniej. Zróbcie Dni Otwarte w Austrii i pokażcie produkcję maszyn, jeśli jest co pokazać

Dawid

Kmentarze typowych polakow co tylko narzekać potrafia ... Moj znajomy ma stolarnie z maszynami folder. Maszyny pracują juz 5lat i sa wcizaz tak samo dokładne. niemial tez problemu z serwisami. Ja w tez jestem w trakcie otwierania stolarni a maszyny trafia właśnie z felder. Pozdrawiam

ble
@Dawid 18.08.2018 10:24

To jest portal z opiniami o pracy a nie produktów.

Scrappy Coco

Pracowałem ponad 5 lat i prawda jest taka ze wspołpracownik jest dla zarządu tylko cyferką. Na początku było inaczej, jednak to się zmieniło z czasem. Podobno teraz jest jeszcze gorzej. Do dziś dzwonią do mnie moi klięci i proszą o pomoc bo nie mają z kim rozmawiać. Praca dla wytrwałych i nie łatwa. Chcesz robić to licz minimum 220 do 250 godzin to jest 1 1/2 etatu. A co do Gowork Zarząd musi byc dogadany z nimi bo usuneli wiekszość negatywnych opini.

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Scrappy Coco 29.05.2018 23:22

Witam, jako, że długo pracowałeś w naszej firmie, a teraz, ze względu na to, że nie pracujesz w tej samej branży co nasza klientów, którzy potrzebują bardzo specyficznej pomocy z pewnością możesz kierować do nas, bo wiesz, że w terenie zawsze mamy osobę do kontaktu, którą jest handlowiec lub kierownik, a w centrali w Żorach osobę z odpowiedniego działu, w zależności od sprawy klienta. W miesiącu wymiar godzin pracy handlowca wynosi średnio 180-190 godzin. Zakres ten obejmuje nie tylko godziny pracy, ale również czas dojazdu do firmy lub klientów, który też jest płatny.

Do wszystkich byłych, anonimowych, niezadowolonych, zakompleksionych współpracowników: przyjedzcie do siedziby Felder, wylejcie swoje żale twarzą w twarz komu trzeba, bo póki co zachowujecie się jak szczury, miejcie trochę odwagi i przedstawcie się, moźe wtedy ktoś zacznie was traktować poważnie na tym forum. HŻ

Julita

@Martin Luter, czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy w Felder Group Polska? W tym momencie Twoja opinia nie mówi zbyt wiele innym użytkownikom forum. Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Felder Group Polska w Żorach? Co możecie powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę?

Administrator

Czy cisza na forum oznacza zadowolenie pracowników z pracy w Felder Group Polska Sp. z o.o.? Może warto byłoby ożywić ten wątek newsami na temat sytuacji tej firmy. Będą one ważne zwłaszcza dla tych osób, które chciałyby w przyszłości zasilić jej szeregi.

Martin Luter
@Administrator 13.05.2018 10:38

Szkoda strzępić ryja o tak beznadziejnej robocie w tak beznadziejnej firmie zarządzanej przez tak beznadziejnych, małych ludzi... Można iść tu do roboty , tylko po co ? Praca dla polskiego prywaciarza to niewolnictwo.

Stolarz

Kupując piłę w tej firmie należy zwrócić uwagę na wyposażenie .Mianowicie zakupiłem piłę formatowa za cenę katolkatalogowa ponad 30tys a brak jest w zestawie tarczy taniej.Troche Tak jakby kupić auto bez kół lub kierownicy nie do pomyślenia pozdrawiam

świst
@Stolarz 13.12.2017 20:51

człowieku ogarnij się...jak kupujesz obrabiarkę cnc to narzędzi na wyposażeniu też nie ma, trzeba je dokupić osobno...firma sprzedaje obrabiarki, a nie narzędzia...

anonymous

Witam Nie polecam nic kupować w tej firmie - sprzedać i olać klienta Kupiłem okleiniarkę g580 , centrum obróbcze i przy najmniejszym uszkodzeniu części nie ma a serwisant przyjeżdża po trzech tygodniach do serwisu jak się już straci nerwy. Usterka i trzeba by dać ludziom miesiąc wolnego.

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 05.04.2018 09:48

Witam, jest nam przykro, że w przypadku Pana usterki nie udało nam się jej naprawić w krótszym czasie. Zdajemy sobie sprawę, że dla Pana i naszych klientów jest bardzo ważne, aby przerwy w pracy maszyn były jak najkrótsze. Od początku przykładamy wielką wagę do sprawnego działania serwisu, stąd też systematycznie go rozbudowujemy i pracujemy nad jego poprawą, dlatego jesteśmy wdzięczni za uwagi, również krytyczne. Jeżeli ma Pan obecnie jeszcze jakieś problemy natury technicznej, to bardzo prosimy o bezpośredni kontakt z naszym serwisem pod adresem serwis-pl@felder-group.com lub pod telefonem 32 453 14 72.

Olek

Idealnych firm nie ma. Dobry pracownik z pewnością będzie zadowolony.

drewniak

od wielu wielu miesięcy pojawiają się ogłoszenia o pracę ta firma tak się rozwija że zajmuje pewnie już powierzchnię całych żor może ktoś opisze jak tam jest czy lepiej pracować w tej firmie w centrum żor , czy na peryferiach

Były
@drewniak 12.03.2018 19:51

Lepiej tam nie pracować.

Administrator

Jeżeli masz jakieś doświadczenia z Felder Group Polska Sp. z o.o. to użytkownicy na pewno chętnie przeczytają Twoją wypowiedź.

Kucie betonu

A ja sądzę, że to forum nieco zmieniło tą firmę i to na plus. Rozmiękł beton w głowach ślunzokuf. Pewnie problem ze znalezieniem ludzi do pracy i odejścia tych już pracujących również miało wydatny wpływ. Moim zdaniem "zarząd" (przepraszamy wszystkie zarządy świata za przyrównanie tych ... do zarządu) powinien być już dawno wymieniony. Szkoda, że zmiana trwa tyle lat i tyle osób musi tracić czas na rycie w betonie, rezygnować, tracąc czas, zdrowie, nerwy, pieniądze i następny i następny i tak w kółko zamiast pozbyć się choroby odcinają chory łeb i zastąpić go zdrowym.

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Kucie betonu 29.10.2017 06:24

Jeśli ma Pan konkretne zastrzeżenia do sposobu działania zarządu firmy Felder w Polsce oraz konstruktywne propozycje odnośnie zmian to prosimy o przesłanie ich w języku niemieckim lub angielskim do kierownictwa firmy Felder KG w Austrii na adres mailowy info@felder-group.com, aby nasza firma macierzysta mogła je rozpatrzyć i się do nich ustosunkować.

Dock
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 02.11.2017 17:48

Jeśli prosi się kogoś o spostrzeżenia do sposobu działania oraz konstruktywne propozycje to sobie przetłumaczcie z polskiego na jaki chcecie, tu jest Polska i ludzie po polsku będą pisać albo niech sie bambus polskiego nauczy

Marian Ciećko

UWAGA TA FIRMA USUWA KOMENTARZE!!!!! Czy aby napewno wszystko jest w ogloszeniu napisane? Jakoś dziwnie wszyscy wybierają własną działalności gospodarczą zamiast umowy o pracę, przypadek? Nie to feler:) A ile ta podstawa wynosi co? A teraz kilka faktów: własna działalności gospodarcza, praca od 8 do 17 od poniedziałku do piątku i niektóre soboty bo biura są czynne i zawsze jeden handlowiec musi tam być żeby posprzątać i czasem ktoś wejdzie. Dodatkowo targi, dni otwarte i inne spędy. Lekko 220 godzin w miesiącu wychodzi i GPS czuwa nad każdą z nich:) Dodatkowo egzaminy, testy i klasówki, donosy, skargi, ciężka atmosfera, ulubieńcy i rodzinka wszędzie wokół... Kasa żadna, marne warunki i ogromna rotacja. Coś pominąłem?

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Marian Ciećko 26.10.2017 14:27

W ogłoszeniu o pracę podane są informacje podstawowe. Każda osoba, zainteresowana pracą w naszej firmie podczas kontaktu z nami otrzymuje dokładne dane o wysokości podstawy oraz o sposobie naliczania prowizji. Zgadza się, że dotychczas handlowcy pracowali w oparciu o własną działalność gospodarczą, bo umowę o pracę wprowadziliśmy od tego roku. Normalnie pracujemy od poniedziałku do piątku i już od kilku lat w soboty nasze salony są nieczynne https://pl.felder-group.com/pl-pl/salony-wystawowe.html , wyjątek stanowią weekendy (7-8 razy w roku) kiedy organizujemy Dni otwarte. W tym roku braliśmy udział w 4 branżowych wystawach, z czego 2 zahaczały o sobotę-niedzielę. Nie uczestniczyli w nich wszyscy, tylko handlowcy pracujący w rejonie, w którym te targi się odbywały. W miesiącu handlowiec pracuje średnio 180-190 godzin. Liczba ta zawiera nie tylko same godziny pracy, ale również czas dojazdu do firmy lub klientów, który też jest płatny. Samochody, którymi jeżdżą handlowcy są samochodami służbowymi (wszystkie koszty związane z nimi pokrywa nasza firma), więc są w nich zamontowane GPS-y, o czym każda osoba rozpoczynająca pracę jest informowana. Faktem jest, że przeprowadzamy testy sprawdzające wiadomości naszych handlowców. Branża w której pracujemy wymaga fachowej wiedzy o maszynach i stolarstwie. Testy te służą nie tylko nam, ale również handlowcom, bo pomagają im samym zweryfikować poziom własnych umiejętności, gdyż lepsza wiedza = wyższa pewność siebie w tym co się robi. Donosy ani ulubieńcy nie są potrzebni, bo podstawą oceny w naszej firmie są osiągane wyniki, a nie osobiste animozje.

Roman Bobzun
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 27.10.2017 15:34

Czyli biura są nieczynne w soboty jak twierdzisz? A za te nadgodziny 180 - 190 godzin to coś płacicie czy za bozia zapłać się robi? Kto sprząta biura?

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Roman Bobzun 27.10.2017 22:31

Jak już pisaliśmy ten zakres godzin obejmuje nie tylko rzeczywisty czas pracy, ale również godziny dojazdu do biura czy klienta, czyli liczony jest od momentu kiedy handlowiec wyjeżdża i wraca do domu i jest to czas płatny. W soboty biura są nieczynne https://pl.felder-group.com/pl-pl/salony-wystawowe.html Duże biura sprzątane są przez firmy zewnętrzne. Małe biura zasadniczo w piątki przed Dniami otwartymi w ramach normalnego czasu pracy.

Ponieśli i wilka

Wieść gminna niesie, że usuwanie stąd komentarzy kosztuje 250 zł miesięcznie płatne z góry za rok. Ironia losu:)

Julita

Zależy nam, by osoby, które na ten wątek trafiają mogły znaleźć rzetelne i merytoryczne informacje. To również dzięki Waszym wpisom, osoby zainteresowane pracą w Felder Group Polska mogą dowiedzieć się więcej o przyszłym miejscu pracy. Jednak niedopuszczalne są m.in. wpisy zawierające treści wulgarne, ordynarne, naruszające dobra osobiste innych lub dobre obyczaje i zasady netykiety, czy też takie propagujące przemoc. Jeśli takie treści pojawią się na wątku, to zgodnie z zaakceptowanym przez użytkowników regulaminem, administrator ma prawo do usunięcia opinii, które je zawierają. @Kaskaddownik jak już pisałam wcześniej, w razie jakichkolwiek zastrzeżeń co do działań administratora bardzo proszę o bezpośredni z nim kontakt. Każdy ma prawo do zostawienia opinii zgodnie ze swoimi doświadczeniami. Jednak nie może ona łamać zasad regulaminu portalu. Zachęcam do dokładniejszego zapoznania się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin

ciekawsky

Daj link do tego forum, chętnie zobaczę

Julita

Było ponad 1400 komentarzy a zostało 1175. Czary czy cenzura jak w TVPropaganda? Dobrze, że są zrzuty ekranu do opublikowania:)

Brat Julity

UWAGA TA FIRMA USUWA KOMENTARZE!!!!! Czy aby napewno wszystko jest w ogloszeniu napisane? Jakoś dziwnie wszyscy wybierają własną działalności gospodarczą zamiast umowy o pracę, przypadek? Nie to feler:) A ile ta podstawa wynosi co? A teraz kilka faktów: własna działalności gospodarcza, praca od 8 do 17 od poniedziałku do piątku i niektóre soboty bo biura są czynne i zawsze jeden handlowiec musi tam być żeby posprzątać i czasem ktoś wejdzie. Dodatkowo targi, dni otwarte i inne spędy. Lekko 220 godzin w miesiącu wychodzi i GPS czuwa nad Kaidą z nich:) Dodatkowo egzaminy, testy i klasówki, donosy, skargi, ciężka atmosfera, ulubieńcy i rodzinka wszędzie wokół... Kasa żadna, marne warunki i ogromna rotacja. Coś pominąłem?

Tymon

Felder Group Polska to dobra firma ale ma sporo hejterów. Sprawa jest bardzo prosta, jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie niech ja zmieni i tyle w temacie!

Uwaga usuwają komentarze!!!

Mam wrażenie, że znowu ukrywają przed potencjalnymi kandydatami na pracownika prawdziwe warunki takie jak forma zatrudnienia czyli własna działalność gospodarcza i prawdziwą podstawę wynagrodzenia po opłaceniu ZUS, US i td. A poza tym znowu usuwają niewygodne dla nich komentarze.

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Uwaga usuwają komentarze!!! 12.10.2017 03:48

Już w treści ogłoszenia o pracę podajemy formę zatrudnienia. Handlowiec może wybrać pomiędzy zatrudnieniem na umowę o pracę lub w oparciu o własną działalność gospodarczą. Kandydat podczas pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej otrzymuje wzór umowy, po to aby mógł się z nią zapoznać i wyjaśnić wszystkie jej zapisy. W umowie podana jest również gwarantowana wysokość wynagrodzenia oraz sposób naliczania prowizji. Kandydat na wstępie jasno informowany jest o zasadach współpracy, ilości telefonów, wizytach u klientów oraz systemie GPS w samochodzie. W naszej firmie każdy handlowiec otrzymuje własny rejon oraz bazę klientów, którymi się opiekuje. Z naszej strony zapewniamy laptop, telefon oraz samochód służbowy, które w pełni opłacane są przez naszą firmę. Poza tym osoba rozpoczynająca pracę najpierw przechodzi 2 tygodniowe szkolenie wstępne, które jest początkiem systematycznych szkoleń organizowanych dla handlowców. Do tego dochodzi stała pomoc ze strony kierownika regionalnego oraz managerów produktów oraz wsparcie marketingowe. Zasadniczo handlowiec pracuje od poniedziałku do piątku, wyjątek stanowi 7-8 weekendów w roku, kiedy dla klientów organizujemy dni otwarte. Praca handlowca w naszej firmie głównie opiera się na wizytach u klientów, co związane jest z dojazdem oraz czasem potrzebnym na rozmowę. Są to czynniki, które oczywiście mają wpływ na czas pracy. Z doświadczenia jednak wiemy, że wizyty oraz osobisty kontakt z klientem w zasadniczym stopniu przekładają się na wyniki pracy.

zażenowany

mam wrażenie że cały czas jeden wariat pisze te wpisy... weź się człowieku opanuj .... jak masz zza dużo energii to sobie idź pobiegaj !

Felek

Felder Group Polska to spoko firma w której mam dobra kasę!!

Adrian Jeleń

O a co to się stało? Znowu zniknął komentarz nieprzychylnie opisujący rzeczywistość w felerze? Ile kosztuje usunięcie komentarza? Czego się wstydzisz Michale i Damianie? Przecież nie macie poważania w branży i wyśmiewają was na każdych targach. Odpowiedz ilu członków tego waszego felernego zespołu przewinęło się przez ostatnie lata? Dziesiątki? Ilu było takich chłopców recytujących drżącym głosem wykuty na pamięć wiersz o obrabiarce? Ilu z nich wierzyło w waszą bajkę o dużych pieniądzach i Mercedesach a zderzenie z rzeczywistością nastąpiło kiedy musieli dopłacić do interesu? Usuwacie komentarz o za dużych, tanich garniturach Michała czy błędach językowych i ortograficznych Damiana? Stawcie czoło rzeczywistości jak mężczyźni.

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca

We wrześniu nasza firma brała udział w targach Drema w Poznaniu, które należą do największych wystaw branży drzewnej w Europie środkowo-wschodniej. Wystawiliśmy się już po raz siedemnasty. Pierwsze targi były bardzo skromne, posiadaliśmy stoisko o  powierzchni 30 m2 i byliśmy w ogóle nieznani, w tym roku dysponowaliśmy powierzchnią 1000 m2 i nasza firma jest bardzo dobrze znana każdemu, kto obrabia drewno. Ten rozwój to zasługa wielu lat pracy całego, zaangażowanego zespołu. Zapraszamy do obejrzenia impresji z tegorocznych targów

   
Adrian Jeleń

Szukają jeleni i to na masową skalę bo na 10 znalezionych, na rozmowę przyjdą 3 osoby z czego do roboty zgłosi się 0,25 osoby a po pół roku zostanie 0,01 jelenia na każde 10 rogaczy które przyszły na rozmowę. Czy to normalne? Nie to feler:)

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Adrian Jeleń 02.10.2017 20:16

Szanowny Panie Adrianie skąd Pan czerpie informacje o tym jak wygląda nabór w naszej firmie? Czy pracuje Pan w dziale rekrutacji naszej firmy? Chcielibyśmy również zwrócić uwagę, że do nazwy naszej firmy w Pana wpisie wkradł się błąd i brakuje w niej jednej litery.

Dział rekrutacji
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 03.10.2017 09:37

Tak, pracuję w dziale rekrutacji felera. Nie pomyliłem nazwy, ta firma to feler wśród firm. Dek Felder to taka Austriacka firma a polski feler to jej smutna parodia.

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Dział rekrutacji 03.10.2017 17:55

Szanowny Panie Adrianie, 17 lat temu, kiedy większość firm branży stolarskiej była już obecna i ugruntowana na rynku polskim, Felder Polska dopiero rozpoczynała swoją działalność. Za sprawą pracy i zaangażowania wielu osób możliwy był stabilny oraz systematyczny rozwój i obecnie należymy do czołówki firm sprzedających obrabiarki do drewna w Polsce, co nie wygląda na „smutną parodię”, a raczej na historię sukcesu zespołu Felder. Jesteśmy bezpośrednim i jedynym przedstawicielem Felder KG Austria w naszym kraju, a nazwa Felder to nie tylko nazwa firmy, ale również nazwisko rodziny, która firmę założyła i nadal prowadzi.

feler team żory
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 04.10.2017 16:51

A liczyłeś szanowny Michale kiedyś ile to członków tego felernego zespołu przewinęło się przez te wszystkie lata a zwłaszcza przez te ostatnie? Dziesiątki? Ta firma to parodia bo zawsze jak na targach pojawia się zarząd felera to słychać głośny śmiech mniej taktownych i parsknięcia tych grzeczniejszych uczestników. Zawsze jakiś as z felera narobi sobie wstydu przy wszystkich. Powiem ci drogi Michale, że wystarczy popatrzeć na twój tani gajerek z za długimi i za szerokimi nogaweczkami żeby poprawić sobie nastrój:) Szkoda tylko tych chłopaczków recytujących drżącym głosem wykuty na pamięć wiersz o obrabiarce bo oni jeszcze nie wiedzą, że ta bajka o wspaniałych zarobkach i mercedesach nigdy się nie ziści a oni zorientują się dopiero jak dołożą któregoś miesiąca do interesu, Jest jedna zmiana na plus, Damian podszlifował troszkę język polski i przynajmniej w mowie nie robi błędów.... ciekawe jak z jego ortografią?:)

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@feler team żory 04.10.2017 18:26

Poważna konkurencja odnosi się do siebie z respektem i szacunkiem, więc z pewnością nie śmieje się z naszej firmy i ocenia nas wyłącznie merytorycznie, a nie na podstawie „gajerka”. Osoby wypowiadające się na Dremie to nasi wieloletni pracownicy, którzy nie tylko świetnie znają nasze produkty, ale posiadają bardzo szeroką wiedzę na temat stolarstwa. Pracują u nas już od ponad 10 lat, więc wygląda na to, że nie „dopłacają do interesu”. W zeszłym roku rotacja pracowników w naszej firmie plasowała się na poziomie 17%, która w porównaniu do średniej rotacji w polskich firmach wynoszącej w ubiegłym roku 27%, http://www.biuletyn.bdo.pl/biuletyn/prawo-pracy-hr/prawo-pracy-i-hr/rynek-pracy-i-wynagrodzen/rotacja-na-rynku-pracy8472.html, wypada bardzo korzystnie. Zależy nam, aby ten procent był jak najniższy, bo stabilny zespół zapewnia stabilność firmie.

Andrzej
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 06.10.2017 08:57

Ale frazesy wymyślasz Michał... Baner czytaj wizerunek, śmieją się z was i waszych wierszokletów stojących przy maszynach jak alfons przy... sam wiesz przy kim... Ja też tak mogę snuć niczym nie poparte tezy np: 78% konkurencji na Dremie śmieje się z pracowników i zarządu felerze, albo 67% ludzi z branży twierdzi że powinieneś zanieść gajer do krawca:)

Zainteresowany
@Felder Group Polska Sp. z o.o. 06.10.2017 08:57

Zamiast dyskutować tu z jakimś trollem lepiej napiszcie coś więcej na temat warunków pracy jako handlowiec: - jaka jest wysokość podstawy netto - ile wynosi miesięczne premia netto - jakie auto - jako narzędzia wsparcia sprzedaży Podajcie konkrety, a zobaczycie, ze liczba konkretnych aplikacji wzrośnie.

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Zainteresowany 09.10.2017 17:08

Wynagrodzenie handlowca składa się z atrakcyjnej części stałej, do której dochodzą prowizje wypłacane co miesiąc, na podstawie sprzedanych maszyn. Szczegółowych informacji odnośnie samego wynagrodzenia oraz warunków pracy w naszej firmie chętnie udzielimy w rozmowie indywidualnej, więc zachęcamy do kontaktu telefonicznego 32 453 14 72 lub mailowego cv@felder.pl. Handlowiec otrzymuje telefon służbowy, laptop, bazę swoich klientów, materiały reklamowe typu katalogi itp. Przechodzi szkolenie na początku pracy, a następnie regularne, dodatkowe szkolenia już w trakcie pracy. Poza tym na bieżąco wspierany jest ze strony kierownika regionalnego i managerów produktów. Nasza flota składa się wyłącznie z samochodów 2-3 letnich i nowszych, a obecnie handlowcy jeżdżą następującymi modelami: Skoda FABIA lub RAPID, Peugeot 301 albo Mercedesy klasy A.

Szteres

https://praca.money.pl/felder-group-polska-sp-z-o-o,firma,3985.html Witam Wszystkich. Opinie niepochlebne to fakt, ale też różni ludzie szukają różnej pracy.... Ktoś wie co się dzieje w Felderze, że nagle wysyp ogłoszeń? Szukają przysłowiowych "jeleni" na chwilę czy może jakaś restrukturyzacja, wzmocnienie etc. Jestem już trochę zmęczony praca w jednej firmie od 9 lat za 2700zł na rękę z niedzielami (market budowlany). Branża drzewna nie jest mi obca i chętnie bym coś zmienił... Ktoś coś?

Felder Group Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Szteres 02.10.2017 09:58

Tak zgadzamy się z Pana opinią, że różni ludzie szukają różnej pracy. Obecnie poszukujemy kandydatów, bo powiększamy nasz zespół oraz na stanowiska, które są wolne do obsadzenia. Zależy nam wyłącznie na nawiązaniu długoterminowej współpracy, gdyż już samo "wgryzienie" się w temat maszyn i poznanie klientów z własnego rejonu wymaga więcej czasu. Pana znajomość branży drzewnej jest z pewnością dużym atutem. Jeśli jest Pan zainteresowany i chciałby się dowiedzieć czegoś więcej to prosimy o kontakt mailowy na info@felder.pl lub telefoniczny 32 453 14 72. Zapraszamy

Ternit

Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego?

Mordziaty
@Ternit 01.10.2017 19:17

Jesteśmy pewni w 100% że w tej firmie nie ma nic pozytywnego. To jest absolutna porażka. W sumie to jest jeden pozytyw: nie ma obowiązku tam pracować, można pracować w jakiejś dobrej firmie i zarabiać znacznie więcej niż w felerze.

Julita

@Brat Julity @wstyd gowork serwis nie oferuje możliwości płatnego usuwania wpisów. Ponownie zachęcam do zapoznania się z treścią regulaminu. Każdy ma możliwość złożenia darmowej reklamacji odnośnie wpisów pojawiających się na wątku. Ostateczna decyzja o tym, czy wpis zarchiwizować należy do administratora portalu. Jedyną do tego podstawą jest naruszenie zasad regulaminu. Jeśli któreś z Was uważa, że jego komentarz został usunięty niesłusznie, bardzo proszę o przesłanie takiej informacji pod adres: admin@gowork.pl

Kaskaddownik
@Julita 28.09.2017 13:57

Jasne, nie kłam! Mam znowu wrzucić co stąd skasowaliście?

Julita

@Michałzachęcam do zapoznania się z regulaminem portalu. Jedyną podstawą do usunięcia wpisu jest naruszenie przez niego zasad regulaminu. http://www.gowork.pl/regulamin

wstyd gowork
@Julita 26.09.2017 10:26

Albo wpłata na konto firmy gowork

Brat Julity
@Julita 26.09.2017 10:26

Albo wpłata na konto firmy gowork... Patrz Julita jak komentarze zgodne z regulaminem strony nagle znikają bez śladu. Co Ty na to? Ile kosztuje usunięcie komentarzy? Sprawdźmy czy felerowcy mają tyle kasy i wrzucamy po 5 dziennie. Co ty na to Julita?

Michał

Potwierdzam wiele opinii z tego forum, że praca w tej firmie jest naprawdę kiepska a samej firmy nie polecam nikomu. Dodatkowo firma ta zleca usuwanie nieprzychylnych komentarzy na swój temat z tej strony internetowej.

Damian

To jest najgorsza firma jaką poznałem. Warunki, atmosfera, zarobki na poziomie dna.

Zostaw opinię o Felder Group Polska Sp. z o.o. - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Felder Group Polska Sp. z o.o.