VORWERK AUTOTEC POLSKA

Brodnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 124 ocen.

VORWERK AUTOTEC POLSKA
3 124 6 1

Opinie o VORWERK AUTOTEC POLSKA

Muzzzak

Pracowałem w Vorwerku... Może krótko bo na okres wakacyjny, przydzielono mnie z kumplem do działu elektrycznego (nie mam pojęcia o elektryce, ale to praca wakacyjna więc wszystkiego można było się nauczyć) kierownik bardzo dobry człowiek, natomiast z 2 pracownikami nie dało wytrzymać sie psychicznie, ciągłe dogryzki i gnębienie, pierwszy dzień, mieliśmy otrzymać rękawiczki, nie otrzymaliśmy ich przez tydzień... Wojtek (jeden z gnębiących) który miał nam je załatwić, nie zrobił tego jakby specjalnie... Musieliśmy szorować narzędzia silnie żrącym płynem bez rękawiczek, musztra jak w wojsku mogli się na kimś powyzywac... Gdy chcieliśmy pogadać z kierownikiem byliśmy zastraszani przez Wojciecha żeby z nim "lepiej dobrze żyć" wkoncu spotkaliśmy kierownika sam na sam, nie mógł nic zrobić jak tylko z nim pogadać i powiedział że wymyslamy... Gnębienie nie ustawało w końcu kierowniczka Monika wróciła z urlopu kierownik razem z Wojtkiem poszedł na urlop, a za Wojtka przyszedł pracownik Pan Andrzej super ludzie, Monika i Andrzej byli dla nas wybawieniem choć został drugi gnębiciel który później mało się odzywał już gdy kierowniczka Monika wróciła z urlopu, dowiedziała się o całej sytuacji... Wojtek miał swoje za uszami jak się po tym wszystkim okazało... Zrezygnowalismy z pracy przed przyjściem Wojtka z urlopu... Straciliśmy trochę zdrowia i nerwów, tragedia, praca nie była w żaden sposób męcząca ale ludzie potrafią wykończyć psychicznie, gnębienie za wygląd, kto jak coś doszorował, lub czy ktoś "ruch*ał" bo coś źle zrobił, lub wyzywanie nie jest najlepszym sposobem komunikacji... Mówię tu o vorwerku w Brodnicy, NIE POLECAM!

xxxx
@Muzzzak 20.02.2018 00:33

czy ktoś zna małgorzatę która pracuje w barze? niezła dziwka z niej

Pako
@xxxx 21.02.2018 00:12

O którą Gosię Ci chodzi,?

anonymous
@Pako 21.02.2018 15:42

czarne włosy, ma chyba z 50 lat

Pako
@anonymous 21.02.2018 23:23

Znam Ją. Trochę Ci nie poszło bo to nie dziwka gówniarzu, a porządna kobieta i uważaj lepiej w ocenie kogoś zwłaszcza kobiet!!

anonymous
@Pako 22.02.2018 20:18

porządna? a ma romans z żonatym facetem

Pako
@anonymous 23.02.2018 01:17

Coś Ci się popier... Wracając do oceny pracy w VORWERK u to pomyliło Ci się w ocenie praca na warsztacie elektrycznym a dokładniej Gnębienie (usunięte przez administratora) z Wymaganiem rzetelnej pracy synku.

Muzzzak
@Pako 23.02.2018 23:08

Dla człowieka który umie czytać i wywnioskował że mówię tu o pracy w warsztacie elektrycznym, przyda się opinia, bo z tego co wiem to potrzebują elektryków "synku" ;)

Pako
@Muzzzak 25.02.2018 10:13

Synku czytając Twoje 'opinie' o w. e. Mam wrażenie, że bardziej chciałeś się wypłakać niż wyrazić swą opinie o pracy w VORWERK u. Jeśli jest ktoś kumaty to czytając twą opinie pomyśli że jesteś płaczkiem i zachowujesz się jak zbita dziewczynka. Pracując w tak dużych zakładach trzeba odróżniać co to jest Gnębienie a co wymaganie. Pamiętaj co człowiek to inny charakter i trzeba znieść trudy i stawiać temu czoła i pracować oraz żyć dalej,a nie wypisywać takie śmieszne opinie. Nie wiem jak widzisz siebie w przyszłej pracy ale jeśli ktoś na Ciebie nakrzyczy to też takie swe żale będziesz wpisywałem na podobnym forum? Normalnie żal mi takich ludzi.

Muzzzak
@Pako 26.02.2018 10:17

Nie wiesz, nie byłeś tam z nami, Twoja opinia jest na podstawie mojej nie pełnej wypowiedzi, więc wnioski zachowaj lepiej dla siebie kolego.. Nie wiem czy to jest wyplakiwanie jeżeli współpracownicy mówią że owi gnębiciele przesadzaj zbyt mocno i sama kierowniczka mówi że Wojtek chciał na nasze miejsce jakąś dziewczynę która była rok temu i się nie sprawdziła bo, za jej nierobstwo kierownictwo dostało po (usunięte przez administratora) i nie chcieli jej tylko nas, a sam Wojtek nie był zadowolony i próbował nas zniechęcić do tej pracy żeby miejsce się zwolnił dla niej... Co do wykonywania pracy... Uwierz ze były takie momenty że prace którą nam zadano robiliśmy grubo przed czasem i kierownictwo chwalił nas ze bardzo dobrze pracujemy, Elektryk Andrzej nie mógł się nas nachwalic i chce nas w tym roku do pracy... Co do atmosfery, pracowałem w dużej ilości zakładów i wiem jaki stosunek pracownicy mają do siebie i łatwo można odróżnić gdy ktoś "wymaga od ciebie stanowczo" czy ktoś ci dopierd... na każdym kroku jak Cię zobaczy więc nie mów mi że muszę się gdzieś wyplakiwac bo uwierz mi nie muszę, tylko przestrzegam, wyrażam opinie o pracy na warsztacie... Wiem że każdy nie jest taki sam i przerabiam to wielokrotnie, więc nie musisz mnie pouczać i wiem też kiedy ktoś na ciebie "krzyknie" bo coś zjebał*es albo czegoś nie zrobiłeś i każdy przełożony ma do tego prawo ale jazdy na twoje personalne sprawy, gnębienie, ośmiesza ie i zastraszanie to można podciągnąć pod mobbing... Widzisz może ty dasz sobie jeździć po sobie jak po szmacie, ja niestety nie zamierzam... Każdy kto przeczyta... Jak widzę to moja wypowiedź zaznaczona jest 5x jako "pomocna" przy czym twoja żadna... Jak Ci żal to się nie odnos do mojeh wypowiedzi, kończę wywód i konwersacje z Tobą, nie odpisuje na więcej bo powiedziałem już wszystko.

anonymous
@anonymous 23.02.2018 01:17

lubi facetów zajętych :)

anonymous
@anonymous 23.02.2018 01:17

co sądzicie o takich kobietach?

Nick
@Muzzzak 20.02.2018 00:33

Muza czy jak ci tam.. Czytam twoje wypociny i nie mogę uwierzyć czy my o tych samych ludziach myślimy.. Byłeś tam więc wiesz i znasz że nie jest łatwo i chłodno. Każdy coś tam przeklnie czy czymś żuci.. Nie znam wszystkich z elektryków ale znaczna większość i co do Moniki ok tu sie zgodze fajna babka. Kierownika dobrze nie znam.. Wiem tylko że spoko koleś i zna się na robocie, docenia pracownika. Widziałem kiedyś jak wkur...ny był, taki mały a popierd..ala aż ciężko za nim nadążyć. Podszedł do elektryków POWIEDZIAŁ co jest źle co poprawić zapytał się czy jasne czy jakieś pytania i poszedł pewnie potem sprawdza ale jakie podejście do człowieka..szacun.. Co do Wojtka to chyba nie o tym samym człowieku piszemy bo ja znam Wojtka takiego co żadnej roboty się nie ima, wszytko zrobi i wszędzie wejdzie zna się na robocie i nie odmawia pomocy. W lato kilka godzin pod dachem może robić gdzie jest 50st.. Ty byś stamtąd wrócił jako rodzynek a roboty byś nie zrobił Nie wiem czy się nadajesz do pracy skoro takie zeczy cię przerastaja - żrące środki chemiczne brak rękawiczek - płakałeś?... Śmieszne znam wszystkie środki i jak ci kapnie na rękę to nic się nie stanie trzeba było do kierasa pójść to byś miał i gaz maskę jeszcze i zapytać o op1. Czego się spodziewałem jak prąd znasz tylko z Discovery. Ale przecież potem wrócił Andrzej wyzwoliciel łokietek I i uratował biedaków żebyś ty wiedział co to za człowiek.. No ale nic jak widać łajza przyciąga łajze. Mam nadzieję że nie musiałeś szukać porad u specjalisty po tych twoich traumatycznych przeżyciach bo jesteś młodym pokoleniem które będzie za 20 lat żądziło w tym kraju.. Szkoda by było gdybyśmy cię stracili. Malo jest już ludzi co potrafią się dostosować do warunków a szkoda.. Jak pójdziesz w tym roku do pracy np do zbierania truskawek to nie pisz obraźliwe na słońce ono napewno zjaralo ci plery niechcąco

anonymous
@anonymous 04.04.2018 00:45

są szmatamy

anonymous
@anonymous 23.02.2018 01:17

Pelzner to (usunięte przez administratora) zadaje się z facetamy żonatymy

Witek

VORWERK AUTOTEC POLSKA ma opinię dobrego pracodawcy. Konkurencja pisze?

Zaniepokojony
@Witek 23.05.2018 11:52

Wiecie Państwo, chciałbym się wypowiedzieć na temat tej firmy. do póki nie będzie kogoś kto będzie dbał o pracownika, o jego samopoczucie i interes, nie będzie osoby odpowiedzialnej za jednolita komunikację a działy będą ze sobą prowadzić jasną wojnę. Do póki firma nie postawi na konkretne działania związane z poprawą jakości pracy i płacy a będzie organizowac durne przyjęcia i pikniki myśląć że pracownik to idiota i nie wie, ze to z jego pensji jest finansowane doputy firma będzie miała braki jakie ma. W dziale kadrowym oprócz szefowej dno, zero kompetencji, brak kultury, czasem taktu. Panie z działu kadr, czasami mam wrażenie, że zapominają po co tam są - dla mnie ewidentny brak nadzoru i pomysłu na zarządzanie. Ale to nie tylko w tym dziale. Pracowałem troszkę w firmie no zdarzyło się kilka lat ale po wszystkich akcjach i zaniedbaniach odszedłem. Może jak zatrudnią kilka osób ze świeżym spojrzeniem i nie zepsutych ogólna Nasza propagandą firma będzie liderem w okolicy. Życzę powodzenia w dalszych działaniach.

molek87
@Zaniepokojony 14.06.2018 13:00

nie wiem gościu gdzieś pracował w tej firmie, ale ja pracuje tu juz ponad pięć lat, i nie narzekam, a to że palisz za sobą mosty to nie swiadczy o tobie najlepiej jak ktos chce to zawsze sie dogada, warto pomyslec o tym ze inni tez sa ludzmi i maja czasem gorszy dzien. nacodzien ciezko pracuje i nie narzekam-nigdy nie narzekalem, mimo ze czasami bylo ciezko.

Zniesmaczony
@Zaniepokojony 14.06.2018 13:00

Trudno się nie zgodzić.

Hejohej926382

Odradzam pracy w tej firmie!!!!!!!!! W ogóle nie doceniają pracownika, a te zmianowe to jakaś porażka, wymagają cudów, co niektóre panie zwłaszcza te młode z kontroli to masakra, panoszą się jak by Bóg wie kim były. Żenada

nieznajoma
@Hejohej926382 09.07.2018 21:43

Też się zastanawiam już od dobrych paru lat czym kierowali się kierownicy podczas wyboru zmianowych bo napewno nie wiedzą i zamiłowaniem do drugiego człowieka. Rozmowa z dwiema paniami zmianowymi kończy się tylko przytaknięciem, a jak się odejdzie to i tak nie wiedzą o czym była rozmowa, obłęd w oczach i jak by człowiek mówił po chińsku. Wyręczają się tylko pomocnicami i siedzą na palarni zbierając plotki

balaerina
@Hejohej926382 09.07.2018 21:43

ile płacą ?

Szukasz pracy?

Jacek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi?

JK
@Jacek 21.08.2018 17:40

Potrzebują, zapraszamy do działu HR

Załamana

Witam. Moim zdaniem Vorwerk to nie jest zła praca ale najgorzej denerwuje mnie to że każdy awansuje zbyt szybko zwłaszcza te najładniejsze kobiety w zakładzie dajmy przykład nowej Pani Trener z 3 brygady Pani Dominika L. KTOŚ MI WYTŁUMACZY DLACZEGO PRACUJĄCY LUDZIE PO 20 LAT NIE DOSTAJĄ AWANSU TYLKO TE WYBRANE KOBIETY.

nieznajoma
@Załamana 11.07.2018 11:26

To fakt ale wybór kontroli procesowej i nowych trenerek jest jasny wszystkie te panie imprezują razem z panią lider Eweliną więc nie trzeba za wiele umieć wystarczy wkupić się w łaski. A co do pani lider gdyby nie mąż w KVP i podpiepszanie innych nadal robiła by na maszynach bo sama nic nie potrafi. Poziom osób funkcyjnych spadł całkowicie na psy, a przede wszystkim brak szacunku do drugiego człowieka.

Załamana
@nieznajoma 16.07.2018 17:12

Niestety tak jest albo przez znajomość albo przez łóżko. Tylko że nie powinno się wybierać za wygląd lecz za doświadczenie. Wiadomo że ta Pani Trener ma taką opinię że awans był pewny.....

fałszywy bóg
@Załamana 18.07.2018 00:22

jak ktoś dobrze wygląda to od razu musiał awansować przez łóżko? polaczki.. ogarnijcie się

rotation24
@Załamana 11.07.2018 11:26

wiadomo wybór osób funkcyjnych to zawsze ciężki temat :D pracuję w tym obozie i popieram tezę o awansie,nie w każdym przypadku jednak. w każdym zakładzie podobnie to wygląda ale po co zaraz cebulować i tak nic to nie zmieni :)

Załamana
@fałszywy bóg 30.07.2018 15:56

W tym przypadku tak jest..

podpiepszanie
@nieznajoma 16.07.2018 17:12

podpiepszanie XXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDD

Andrzej

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

Pozytywka
@Andrzej 25.07.2018 10:25

Byłam tam na "wycieczce", przed zatrudnieniem przedstawiają ofertę (z tego co widziałam, jak pracuje się w ich systemie pracy to da się zarobić) i pokazują miejsce pracy.

apo

o Boziuchno! ... teraz tu musi w lato lecieć pot po dópsku! :o lipiec i sierpiec upalne ,to na hali tropiki! ... !!! jprdl

Opanowany

Z góry przepraszam za to, że pewnie obrażę nie jedną osobę tu przebywającą / dodającą komentarze. Pracuję tu kilkanaście lat, na kilku już stanowiskach. Na to forum nie zaglądałem ze dwa lata. Przeraża mnie to co niektórzy piszą. Firma nie jet super, ma wady, praca ciężka (zwłaszcza latem), ale każdy powinien wiedzieć na co się decyduje. Temperatury są wysokie - ale nie 50 stopni jak ktoś napisał. 50 to może jak łepetynę wyciągnął z formy. Zauważyłem również, że większym problemem jest to, jacy ludzie teraz się starają o pracę - gdy komuś jest ciężko wysiedzieć na rozmowie kwalifikacyjnej do zawiązania umowy, to jak taka osoba wyobraża sobie pracę. Bo 6 godzin siedzenia to już za długo - byłem świadkiem takiej rozmowy. Najbardziej żenujące teraz jest to, że dawniej nikt mi nie pomagał, zbyt wiele nie wytłumaczył co i jak, a teraz każdy jest oprowadzany jak małe dziecko,a i tak większości ciężko dogodzić, a na dodatek mają problemy ze zrozumieniem niektórych wartości. W sumie dawniej też byli tacy co i 20 lat przepracowali a ich szczytem było narzekanie i brak jakichkolwiek umiejętności. Niestety takie czasy...

"Wszędzie dobrze gdzie nas nie
@Opanowany 19.07.2018 00:56

Polacy zawsze będą narzekać, nie ważne co by się robiło - nigdy wszystkim nie dogodzisz. Tak było i będzie, smutne ale co zrobisz..

Karolina

@Katarzyna a czy znajomi, o których wspominasz, są zatrudnieni w VORWERK AUTOTEC POLSKA właśnie na dziale produkcji? Możesz opowiedzieć, jak oni opisują swoje własne doświadczenia w pracy w tym miejscu? Wielość opinii jest ważna, bo pokazuje firmę z różnych punktów widzenia. Czy złożyłaś już cv i miałaś informacje zwrotną od pracodawcy?

apo

uuu! ... Vorwerk Brodnica to taki współczesny Birkenau ,tak? :/ z tego co tu sie czyta , ... to hmmm brak słów ,nie mam więcej pytań ...

Katarzyna
@apo 11.07.2018 17:25

Chcę zacząć tu pracę jako pracownik produkcji, od znajomych słyszałam że wcale nie jest tak tragicznie jak wypisują tu ludzie. No w każdym razie zobaczymy..

anonymous

Naćpani na białym tylko tyle

Karolina

@molek, rozumiem, że jesteś solidnym i pracowitym człowiekiem. Żadne warunki pracy Ci niestraszne. Ale nie o to tu chodzi. To forum jest po to, by pisać o pozytywnych i negatywnych aspektach pracy w omawianej firmie. Jeśli temperatura na hali produkcyjnej jest za wysoka, a warunki szkodliwe dla zdrowia należy zgłaszać to działu BHP i robić to tak często, aż ten problem zostanie rozwiązany. Jeśli chodzi o podwyżki to mimo, że ostatniej nie odczułeś, to jednak była i należy to docenić. Dodaj, czy praca jest zmianowa i czy można dorobić sobie pracując na nadgodzinach? Twoja opinia będzie cenna dla innych osób poszukujących pracy.

Janek
@Karolina 21.06.2018 13:49

Vorwerk posiada 2 oddziały: Brodnica, Kurzętnik. Jeśli chodzi o Brodnice to już chyba ma już swoją legende oczywiście w złym słowa znaczeniu. Kurzętniku to w porównaniu z Brodnica mityczny Eden :D

Cholerna Franca????

Firma Autotec Polska ma w (usunięte przez administratora) to ze na hali jest ponad 50 ° zrobili wiatraki ale to nic nie daje. Iagle sa omdlenia i zaslabniecia . mowi sie im caly czas jaka jest sytuacja ., ze jest za cieplo ze Ukraińcy lepiej maja placone od POLAKOW lepiej ich traktyja bo POLAKOW jak (usunięte przez administratora) na najgorsze roboty bo Polak potrafi .a o podwyzkach szkoda mowic niby caly czas podwyzszaja a od 4 lat mam ta sama wyplate . a o awansje zapomnij nigdy w zyciu tak tylko pisza zeby tania sile robocza nabyć!????

apo
@Cholerna Franca???? 29.06.2018 06:05

uuu! nie brzmi zachęcająco :/ a jeśli można to tak średnie wynagrodzenie ile? ,'na łape' się mówi ... :) pozdr.

Juras
@apo 29.06.2018 12:43

1900 minimum na 4 brygadówce w Kurzętniku.

Stary pracownik

Lepiej zapytajcie ile w Vorwerku dają na święta? Mogę wam odpowiedzieć 0 zł osoby zarządzające firma wszystko przetracily. Brak słów wszystkie firmy dają socjal na święta a Vorwerk woli wydać na ......

Jurasa
@Stary pracownik 18.12.2017 20:15

Dziwne w Kurzętniku było 500.

Karolina

@apo, nie jestem osobą zatrudnioną w tej firmie. Jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Może któryś z użytkowników forum napisze więcej na temat firmy? Pomoże Ci to podjąć decyzję w sprawie aplikacji. Jeśli zdecydujesz się na rozmowę o prace daj znać proszę jakie warunki pracy zaproponował Ci pracodawca i czy je przyjąłeś?

apo
@Karolina 28.06.2018 17:00

ok

anonim

(usunięte przez administratora)

apo

jestem facetem ;) poproszę tylko o informacje podstawowe ,żebym wiedział co nieco ,ale wiem że i tak życie zweryfikuje wszystko ,niby mam już za sobą 24 lata praca na produkcji(obsługa komp. i maszyn graficznych+zaopatrzenie miejscowe) można rzec ,ale każdy zakład jest inny ,wiadomo ,problem w tym czy człowiek nadaje sie do określonej pracy ,a skakać nie lubie po zakłdach ,ten cały czas pracowałem właśnie w jednym zakładzie ,w drukarni-fakt ,że to była czysta i lekka stosunkowo praca ,był hałas jakiś tam ,ale gorąco i upalnie nie było na stanowisku pracy :) . Wiem ,że nie trafi mi się już taka praca może ,ale próbuje czegoś pochodnego do siebie dopasować po prostu. Może źle tu cyrkluje ,nie wiem. Doradźcie coś od serca ,bez zbędności , jeśli to w ogóle możliwe w necie. ;) Pozdr. Ps. a może jest coś w Brodnicy dla drukarza? ;)

apo

Chciałbym spróbować popracować w tej firmie a tu takie 'straszydła' . Napiszcie konstruktywnie czego tu należy unikać jakich działów ,tych 'gorących' czy jak tam piszecie 'tropików' ,i czy można wybrać system 2 zmianowy tylko ,czy jest sie skazanym na 3 zmiany z góry. Ile dostaje nowo zatrudniony pracownik? Bo na dojazd straciłbym od razu z 3stówki/miesiąc. Trudna to praca jest ina czym polega ,bo ja w ogóle o tym zakładzie nic nie wiem ,czy tylko chodzi o warunki pracy? Proszę o normalne w miare re-posty. ;) pozdr.

Przepracowana

jaki ciekawy PR Molek, no jeśli tobie odpowiada praca to pracuj, ciężko - czasami jak byś zszedł na produkcję i zobaczył w jakich warunkach pracujemy i z jakim traktowaniem się mierzymy może byś przejrzał na oczy. Nie wiem z jakiego działu jesteś ale myślę że z kadr. Jeśli tak to faktycznie twój profesjonalizm jest już znany nam ludkom z produkcji. zapominacie, że zatrudniacie tez czasami ludzi inteligentnych. Masakra takiego suchara jak to co napisałeś już dawno nie widziałem. Kończąc, nie krytykuje tylko zwracam uwagę, że produkcja to jest ten dział, który pracuje na wszystkie inne. Trzeba cenić pracownika. Może to dziwne ale mamy XXI wiek i nie obowiązuje nas już nieludzkie traktowanie.

molek
@Przepracowana 18.06.2018 16:11

praca sama w sobie jest ciężka glownie przez gorączkę na hali i normy na niektórych artykułach ustalone z (usunięte przez administratora) jesli nie zrobisz nadgodzin to zarobisz psie pieniadze, ostatniej podwyżki to nawet nie zauwazylem, ale zdarzyłem przywyknąć.....może ty nie masz rodziny na utrzymaniu i nie wiesz jak to jest, czasem trzeba zacisnac zęby i robić swoje. Robilem 4 lata w holandi po szklarniach, wpierdalalem najtanszy chleb z marmoladą zeby odłozyc jak najwiecej siana..chemia w szklarni unosila sie wszedzie (monocat to nic przy tym scierwie), po tym jak masę razy kaszlalem krwią i mdlałem wrócilem do polski. nie zamierzam sie z toba klocic-bo w vorwerku jest duzo rzeczy ktore mnie wnerwiaja, ale za cos trzeba zyc. myslalem nad zmianą pracy nieraz, ale poki co nie moge sobie pozwolic na nawet miesiąc bez wyplaty..

Przepracowana

Oczywiście rozumiem spokój w tonie, co do solidnego pakietu to organizacja pikników i jakiś tam innych imprez jest ok, ludzie woleli by gdyby podstawa naszej pensji była taka, aby mogła zaspokoić nasze potrzeby. Nie rozumiem kierownictwa, które wygląda na przepracowane i bez pomysłu. Nasza produkcja do lekkich nie należy ale może potrzebuje nowego spojrzenia na to wszystko. Nasz nadzór jest już tak wypalony i bez pomysłu na polepszenie warunków, że czasem jak jestem w pracy to chciałabym zawinąć manele i jechać do domu. Czas chyba na wielkie zmiany, mam nadzieję, że doczekam.

Karolina

@Przepracowana, rozumiem, ze jesteś rozczarowana sytuacją w firmie, ale czy próbowałaś rozmawiać o tym ze swoim przełożonym? Pewne niedogodności w pracy można zawsze i wyjaśnić i dzięki temu zmienić warunki na lepsze. Jeśli chodzi o wysoką temperaturę podczas pracy, należałoby to zgłosić do działu BHP. Czy prócz tych niedogodności, są także jakieś pozytywne strony? Czy firma zapewnia pozapłacowe bonusy takie jak solidny pakiet socjalny lub premie? Wszystkie opinie będą mile widziane.

Przepracowana

Może i można ale jeśli nic się nie zmieni i nie zaczną myśleć gdzie leży błąd i co z tym robić, to będziemy pracować ponad siły w wysokiej temperaturze i w nadgodzinach bo nie ma ludzi. KADRY OBUDŹCIE SIĘ ALBO ZATRUDNIJCIE JAKIEGOŚ NAGANIACZA Z KIJEM BO - pracować tylko z Nepalem i innymi jest ciężko. Szczycimy się zakładem rozwojowym a tak na prawdę mamy rozwój nad siedzeniem. Może ktoś coś jakiś audytor zbada problemy z naszym przedsiębiorstwem, chyba są takie osoby co się zajmują diagnozą. Dobry lekarz, dobra diagnoza program naprawczy. Dość sama chyba pójdę na L-4 bo już dalej nie mogę funkcjonować w ten sposób. a jeszcze ta ciągle zajęta baba od personalu co na wszystko ma czas tylko nie na konkrety związane z naszą obsługą.

Stefan

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Karolina

@Fazi czy Ty może jesteś pracownikiem VORWERK AUTOTEC POLSKA? Możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy w firmie, np. czy firma umożliwia swoim pracownikom pracę w oparciu o elastyczny grafik pracy? To na dzisiejszym rynku pracy coraz większy atut dobrego pracodawcy.

Fazi
@Karolina 05.05.2018 21:35

Kutasówa tylko takie słowa na temat Vorwerku można powiedzieć... gorąco że zdechnąć można...ta praca to ostateczność.

Dick

Pracownik...to jak nie podpisales umowy na stale to jaka kolejna umowe dostales na jak dlugo?

Pracownik
@Dick 08.05.2018 12:04

Wcale.nie dostałem. Nie przedluzylem umowy tej co mialem teraz zawartą i zakonczylem prace.

Pracownik

Nie polecam tego obozu. Pracuje tam ponad rok i moge w 100% powiedzieć że odradzam pójścia tam pracowac. Warunki pracy są okropne, wszedzie (usunięte przez administratora) upal ktory dochodzi na hali w lato do 60stopni. Ukraina i uzbekistan robią na dobrych maszynach a Polacy (usunięte przez administratora) jak woły, normy takie że nie da sie zrobić. Wypłaty jak za taką ciężką pracę też są śmieszne. Nie dajcie sie wrobic w umowe na stałe, gdyż później nie zwolnią cie nawet gdy przyniesiesz wypowiedzenie, mają na to paragraf jak nie mają ludzi do pracy to nie muszą przyjąć wypowiedzenia. Mnie też chcieli wrobic w taką umowe ale nie jestem glupi i nic nie podpisalem. Ogolnie odradzam pójścia do Vorwerku do pracy!

Fazi

Podobno Saminex wraca do Vorwerku i znowu będzie za babami latał...takze uważajcie bo jest mega wyposzczony i będzie luchał...

Karolina

@Your love 1600 zł to w zasadzie poziom najniższej krajowej, więc każdy pracownik zatrudniony w oparciu o umowę o pracę dostaję podobna kwotę. W jakim sensie więc trzeba "zapracować" na tę kwotę? Masz na myśli ciężką pracę, czy faktycznie jakieś normy, muszą być spełnione, aby takie wynagrodzenie zostało wypłacone?

Zenek

Dobra firma też ma swoich hejterów!!!

Your love

Nigdy więcej... Normy z kosmosu a wynagrodzenia tyle że opłaty zrobisz i zatankujesz auto. Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie oni liczą wypłaty. Każdy dostaje inaczej. Ci co mają duży hajs to kapusie. Zwykły szarak musi się po łokcie urabiać żeby dostać 1600 zł... na prawdę nie polecam.

BADZION

Dzieci.....Ja pracuję w firmie Vorwerk 20 lat.O czymś to świadczy.Bywają dni które powodują że człowiek nie wie jak się nazywa....Taka praca,ale ale koledzy i atmosfera pracy jest na jak najwyższym poziomie.Jesteśmy w pracy a nie w Ciechocinek na rehabilitacji czy wakacjach.Miałem różnych kierowników ale jest tak że kierownika trzeba sobie wychować.....ha ha,nie których nie trzeba bo są zaje......wykonuję wiele zadań urozmaiconych ale zgrana ekipa działa cuda.To jest firma produkcyjna a nie przedszkole,przyjść w okresie wakacyjnym pobimbać i kasę dostać w sumie nie wiadomo za co.Nie widzę takich obiboków w przyszłości.Fakt że nie których w dzieciństwie biła starsza siostra a mama wieszała kiełbasę na szyji żeby chociaż pies się z nim bawił .Życie jest brutalne ale nie płaczcie...dzieci rudzuitkie.. Tańsza farba już płynie z chi.Szeroki wybór...tylko nie powielać rudego.Tysiąc ludzi zadowolonych a jedna owca zbita.Piszę taki pokemon jak to mu źle było bo miał po prostu wykonać zadania powierzone jak dorosłemu.Dobrze że chcą przywrócić służbę wojskową.Skończy się chodzenie w spodniach rurkach albo krok spodni na wysokości kolan.Mój Boże.W sprawie Dyrekcji Tomasz Z.....ukłony i szacunek dla tego gościa.Poprzedni dyrektor(specjalnie z małej litery ha ha)może buty Panu Tomkowi sznurować co 5 minut.Tomasz Z.jest człowiekiem który wie co mówi i o czym mówi(nie o kosmosie)Wielu przydupasków teraz musi się wziąć za pracę(czemu mi ich nie żal)nie wmówi bzdur by tylko zapunktować.Dodatek za nie chorowanie jest już dodany do stawki godzinowe i w kwietniu ma być jeszcze podwyżka 4 %.kto?Tomasz Z.Działa i ma plany bo sam stwierdził że tych ludzi trzeba docenić i poszanować.Gościu wie co mówi i co robi bo sam zaczynał od pracownika w stoczni.Zna pracę i pot na plecach.To jest odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.Pozdrawiam 9

Zostaw opinię o VORWERK AUTOTEC POLSKA - Brodnica

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VORWERK AUTOTEC POLSKA