VORWERK AUTOTEC POLSKA

Brodnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 115 ocen.

Opinie o VORWERK AUTOTEC POLSKA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VORWERK AUTOTEC POLSKA

naszczescie juz prawie byly pracownik

Omijajcie ten zaklad z daleka kazdy wie co tam sie dzieje polityka terroru i zastraszania pali im sie grunt pod nogami bo góra to banda gosci po podstawowce ktora umie trzymac palce gleboko sami wiecie z bez powodu prawie 100 osob sie zwolnilo albo jest na wypowiedzeniu wiecej pisac nie trzeba naszczescie ja koncze ten koszmar ktorym nazywal sie vorverk

Pracownik
@naszczescie juz prawie byly pracownik 13.09.2017 23:07
Omijajcie ten zaklad z daleka kazdy wie co tam sie dzieje polityka terroru i zastraszania pali im sie grunt pod nogami bo góra...

Ty pół inteligencie, mówisz o innych a sam sobą nic nie reprezentujesz- kup sobie słownik języka polskiego.

Atencione

Pracuję od kilku tygodni w Vorwerku w Kurzętniku i śmiało mogę polecić. Super atmosfera , praca przyjemna. Polecam. Jestem na obróbce ręcznej i chwalę sobie. Opinie negatywne to totalne bzdury. Trenerka na której zmianę trafiłam też jest na prawdę w porządku tak więc nie wiem o co chodzi wszystkim którzy negatywnie opisują tą firmę.

Macio

Z tego co wiem z pierwszej ręki to kierownictwo zmieniło zupełnie podejście. Jestem świadomy, że zatrudnianie przez pośredników jest nieopłacalne dla pracownika ale ja dziś byłem na rozmowie bezpośrednio, zaczynam wierzyć, że VORWERK zrozumiał, że to wszystko zaczyna się od pracownika! Dobra zmiana :)

Karolina

@nareszcie juz prawie były pracownik 100 osób to jakaś astronomiczna liczba, szczególnie, że nie widać takiego dużego poruszenia po ilości ofert pracy. Owszem - firma prowadzi kilka rekrutacji, ale 100 to strasznie dużo. Jesteś pewien, że to ma miejsce? O jakom terrorze mówisz? Możesz podać przykłady takiego zachowania?

Karolina

@Anonim o jakich karach za L4 mówisz? Jeżeli jesteś zatrudniony w oparciu o umowę o prace, to masz pełne prawo do skorzystania z L4 w przypadku takiej konieczności. Gwarantuje to przecież kodeks pracy - czy to się nie sprawdza w VORWERK AUTOTEC POLSKA?

Karolina

@Anonim czy zdarzyło Ci się faktycznie pracować w firmie w takiej wysokiej temperaturze (60stopni)? Zgłaszałeś komuś taką sytuacje?

Anonimm

Witam piszcie tak o tej pracy a czy ktoś z was zastanowił się nad warunkami w jakich przebiega praca. Temperatura na hali od 30 do 60 stopni to moim zdaniem nie sa godne warunki. Wyciagi i filtry zupelnie nie spelniaja swojego zadania. Ja się zastanawiam ile mozna wdychac takie opary aby nie nabawic się powaznych chorób ukladu oddechowego. Moim zdaniem jezeli chodzi o same warunki to nie jest ciekawie przede wszystkim przez przestarzaly system.maszyn oraz wentylacji, filtrów i wyciągów tu pytanie do was czy zdrowie jest dla was istotne. Według mnie firma dbajaca o pracownika to firma dbająca o ich zdrowie nie dajac rekawice, maski, okulary a możliwe czyste powietrze i odpowiednia temperature do pracy. A propo dlugotrwale przegrzewanie organizmu prowadzi także do wielu chorób przekonacie się w starszym wieku. Pozdrawiam

Pracownik

Witam. Praca nie jest zła, jest ciężko ale gdzie jest lekko? Najgorsze jest to że pani Trener z 3 obszaru brygada 4 to taki leser że szkoda słów, nic nie potrafi zrobić, nie zna się na sztukach a potem są przez nią zatrzymania,.Siedzi przez 8 h na telefonie i jak się ją o coś prosi to zanim przyjdzie to mija 1 h. Ja nie wiem kto takich ludzi wybiera.. Ogólnie praca jest ok ale ta pani Trener to nadaje się do wymiany.

Partick

1900-2000 to jest SPOKO kasa ?? trochę więcej niż najniższa krajowa.... ja na szczęście wybyłem z tej nory (firmy i regionu) do innego województwa i chwała mi za to, bo za długi miesiąc i dobrej wydajności dla przykładu w marcu dostałem 3800, a i tak uważam, że może być lepiej. Smuci trochę fakt, że ludzie cieszą się z takich ochłapów. Może to i dobrze, że nie ma się wygórowanych wymagań w życiu, ale pamiętajcie... TRZEBA MIERZYĆ WYSOKO bo życie jest zbyt krótkie żeby pracować na kogoś za pół-darmo.

Anonim
@Partick 16.04.2017 23:30
1900-2000 to jest SPOKO kasa ?? trochę więcej niż najniższa krajowa.... ja na szczęście wybyłem z tej nory (firmy i regionu) do...

Ja jeszcze w życiu nie dostałam tam wypłaty 1900 zl mimo że wydajność miałam na 97%. Wiem że przez agencję mamy miej płacone ale największą moją wypłata to 1500. Nikomu nie polecam tej firmy. Traktują ludzi jak śmieci najgorsza jest obszarowa z obróbki z zmiany 3. Za L4 dostajesz jakieś jej chore kary i najgorsze roboty. Uważać też trzeba na pod obszarową z piątego obszaru z naszej zmiany 3. Oni tam wykanczaja psychicznie. Już nigdy tam nie wrócę do pracy i nie polecam nikomu. A co do warunków pracy są nienormalne. Robi się tam w bardzo wysokich temperaturach dużo ze czy nie działa i wszystko trzeba sobie samemu przygotować mimo że niektóre ze czy należą do obszarowych lub trenerow. A kierownictwu chodzi tylko o wyrobienie normy i jic wiecej ludzie ich nie obchodzą.

Bella

Kolejny zakład zbankrutuje dyrektor Markiewicz super

Zikos

Witam. Na wstępie podkresle,ze pracuje w tej firmie przeszło 8 lat. Na początku nie było łatwo. Były lepsze i gorsze dni. Później gdy już potrafilem robić wszystko byłem bardziej doceniany. Gdy nie zrobiłem normy to dostawałem odpis. Obszarowi widzieli ze jak nie dam rady wyrobić normy to poprostu się nie da. Awarie itp. W skrócie widzieli ze się staram. A podnoszenie głosu czy nerwy można zrozumieć. Góra ich cisnie o wyniki to oni cisną ludzi. Bardzo się wypalają psychicznie. A kasa spoko. Przy długim miesiącu i dobrej wydajności 1900-2000 masz jak w banku. Nigdzie w regionie tyle nie płacą. Jak się wykarzesz to masz szansę na awans a co za tym idzie lepsza kasa i darmowe szkolenia np. wózek widłowy. A Co do tych którzy narzekali na pracę. Wszędzie trzeba pracować a w Vorwerk nie jest inaczej. Nie posadza na 8 godzin i dadzą kasę. Niestety taka jest prawda. Obibokowi nigdzie dobrze nie będzie. Pozdrawiam

miśka
@Zikos 31.10.2016 07:53
Witam. Na wstępie podkresle,ze pracuje w tej firmie przeszło 8 lat. Na początku nie było łatwo. Były lepsze i gorsze dni. Późni...

Popieram tez tam pracuje fakt ze tylko rok ale to prawda ze obibokowi wszędzie bedzie niedobrze i zawsze bedzie narzekal

wefg

super że w tej firmie takie nadgodziny są jednak płatne bo ja znam takie w których niestety za cos takiego nie płacą

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownica

Okolo 1800 zl jezeli chodzisz na nadgodziny to mozna 3000 wyciagnac

jeszcze pracownik vorwerk

Jeszcze trochę i w czerwonych portkach zmianowi będą sami pracować na maszynach, bo nie będzie komu.

stary pracownik
@jeszcze pracownik vorwerk 25.05.2016 20:30
Jeszcze trochę i w czerwonych portkach zmianowi będą sami pracować na maszynach, bo nie będzie komu.

A to jakiś wstyd pracować pracować na maszynie ? Sugerujesz , że obecna sytuacja to wina zmianowych ? Oni są takimi samymi pracownikami jak i Ty a winny jest cały zarząd który nie widzi problemu.

Agata

Potwierdzam opinie o tym zmianowym, byłam u tego pana na rekrutacji kilka dni temu. Szkoda tylko że nie mogłam iść do tego pana na zmianie ale obiecywał że inni też są fajni i nie mam czego się bać. Mam nadzieje że będzie możliwość zamiany zmiany.

ktoś

Kolego na czyjej zmianie jesteś? Jeśli u dobrego zmianowego to napewno da się załatwić

pracownik

Witam, mam pytanie. Od kilku dni jestem zatrudniony w firmie Vorwerk w Brodnicy. Firma fajna, atmosfera wporządku. Lecz w pierwszy dzień trafiłem na dużą maszynę, gdzie pracuję się samemu, na wtryskarce jak i z tyłu na obróbce. Robiłem sam już w połowie pierwszego dnia. Ale ja tam nie daje rady, mieszczę się czasowo na styk, nie mam chwili czasu żeby usiąść, cały czas latanie od tyłu do przodu. Pytałem się trochę znajomych to oni mają lepiej, są tylko operatorami, jak sprawnie im pójdzie załadowanie to mają około 30 sekund do minuty przerwy, wiadomo mają wtedy obowiązek pomóc na obróbce tyłu jak będzie taka potrzeba, ale nie zawsze. I teraz do sedna sprawy. Czy kierownik nie będzie robił problemu odnośnie zmiany maszyny? Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz, pozdrawiam

Abc

Kieruje to kruszynek,po trzech miesiącach pracy oceniacie innych w tej firmie a same oszukiwalyscie i zachowalyscie sie jak kierowniczki,tylko wydaje mi się ze do takiej funkcji trzeba miec odrobine kultury i szacunku do drugiego człowieka, a WAM z pewnością tego brakuje

XYZ

Dokładnie tak jak piszesz ### przez te chore i bezpodstawne obwinianie tych osób,które mimo waszej niewiedzy wcale nie są zwolnione cały Kurzętnik stał się pośmiewiskiem. Wstyd u nie których aż śmierdzi wazeliną !!!

???

Do tych poniżej którzy potrafią tylko obwiniać a tak naprawde chyba powinni sprawdzić w słowniku slowo "oszustwo " łatwo jest obrzucić kogoś obelgami bo tak przeciez jest najprościej. Ludzie swiata plotek i kłamstw. Nie wazne jest to Czy ktos udowodnił tym dziewczynom oszustwo ważne jest dla was to co mówią o tym inni. One tylko walczyly o sprawiedliwość a wy nigdy nie chcielibyście czuć sie jak one teraz. Nie pracują tam bo poprostu tego nie chca ,a nie ze je ktos wyrzucił. Czas najwyższy zakonczyc ta duskusje.

###

Tak nie powinno być .Obwiniacie ludzi bezpodstawnie ubliżacie osobom z którymi pracowaliśmy.Zachowujecie sie jak małe dzieci ,robicie wstyd dla całej firmy .Może czas odpuścic i przestać pisac takie głupoty.

:):):)

Vorwek Kurzętnik dobrze możecie pisać co chcecie bo każdy modry w pisaniu jest w oczy nic nie powie co mysleliscie ze przyjdziecie i będziecie oszukiwać bardzo dobrze że was złapano bo robicie parę miesięcy a najlepiej rządzić byście chcieli :)

ja

Uświadamiam Xxx że to co jest napisane jest karalne. Policja bez problemu znajdzie osobe która to napisała.

mmm

Żal to mi jest Was ze jesteście takimi prostaczkami.W końcu Mis masarni wypad zrobiła z tego zakładu. A co do kierownika i trenerem potwierdzam sa naprawdę super.

XYZ

Widzę xxx że lubisz trzymac palec w d...... swoim przełożonym, żal!!!

obserwator
@XYZ 24.02.2016 10:47
Widzę xxx że lubisz trzymac palec w d...... swoim przełożonym, żal!!!

To mówiłem ja Jarząbek

Xxx

Kurzętnik vorwerk nasz kerownik kochany jest wspaniały dba o nas wszystkich jak ojciec

Xxx

Wrescie te grube małpy nie robią ,wszyscy są szczęśliwi wygadywali zawsze bzdury i oszukiwali w normach gadaja na trenerki a trenerki są kochane pisać każdy umnie i bzdury gadać :D

Madzia

Rozmowy przeprowadza zmianowy,ja byłam u zmianowego Arka. Rozmowę prowadzi bardzo spokojnie i na wesoło, nie wprowadza napięcia. Nie wiem czy zawsze to stosuje ale większość mówiła że z nimi tez żartował. Moją koleżanke odrzucił ale powiedział jej to w taki sposób że wyszła uśmiechnięta. Polecam tą firmę i rekrutację z tym panem

hsss
@Madzia 23.02.2016 12:17
Rozmowy przeprowadza zmianowy,ja byłam u zmianowego Arka. Rozmowę prowadzi bardzo spokojnie i na wesoło, nie wprowadza napięcia...

Może można i wyciągną dużo ale w Brodnicy a nie w Kurzętniku, bo tu zabierają premie za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i agencje też pobierają różne rzeczy a człowiek zostaje jak zabłocki na mydle z najniższą krajową a czesem nawet nie, bo coś jeszcze odciągną ....żal

anonim

(usunięte przez administratora)

hhhhh

Zgadzam się w 100%, banda złodziei. Co do kierownika do prawda. Zgadzam się z tym wszytkim i dlatego też już tam nie pracuje....mają człowika za nic

:D

omijajcie wielkim łukiem vorwerk w kurzętniku,kierownik to pseudo kierownik, czlowiek nie ma o niczym pojecia,dziecko we mgle jak ktos to skomentowal,a trenerki pozal sie boze,jedna wszedzie weszy afery,druga niemila, a trzecia to skaranie boskie,prostak nie z tej ziemi,nawet nie umie sie poprawnie wyslawiac i wszystko to awansowalo z podrzednego robola,ogolnie zaklad przesycony obłudą i fałszem na szczęście juz tam nie pracuje, z mojego wpisu wynika,ze nie polecam tego miejsca

anonim

(usunięte przez administratora)

VAP

powiem tak. Rozmowe,przeprowadza koles z dziala rozwoju organizacji. Ze zmianowym. Jezeli chodzi o poziom trudnosci to chca odrzucic totalnych cepow nie umiacych pizac i czytac. Brakuje ludzi do pracy wiec przyjmuja ludzi ktorzy normqlnie nie nadawali by sie.

toja

Pracuje w Vorweku ale w kurzetniku. Niejest zle ale kierownik niesprawiedliwy. Niewazny pracownik tylko ma byc zrobione i koniec. Pieniazki sa przyzwoite

ktoś

Pawcowałem w tej firmie przez 6 lat praca na produkcji nie jest najgorsza wiadomo że za leżenie zaden nie płaci. co do Pracy na innych działach to juz nie jest tak kolorowo obowiązków i odpowiedzialnosci bardzo dużo a pieniadze marne. Jak przstsły odpowiadać mi zarobki i zaczołem walczyć o podwyżki to dopiero się zaczeło ciagłe jezdzenie po mnie przez przełożonych itp. ogólnie prace na produkcji polecam ale nie na innych działach. pozdrawiam

tomal

Szukają od początku wakacji praktycznie. Zgłoś się do Manpower z Torunia. Oni tam najwięcej ludzi zatrudniają

anonim

(usunięte przez administratora)

Paweł

Tak masz rację ale z drugiej strony firma powinna jakoś zachęcić pracownika żeby chciał w niej robić a nie na początku robić mu pod górkę, żeby był zrezygnowany... Z tego co widziałem to tam co dzień ktoś nowy się zatrudnia i co dzień ktoś rezygnuje i szczerze? Wcale mnie to nie dziwi

Biceps

Witam pracuje w tej firmie juz pare dobrych lat i smialo moge stwierdzic ze praca jest calkiem spoko moze na poczatku wydawac sie wszystko trudne ale wystarczy byc cierpliwym i wytrwalym. Poczatki jak to poczatki bywaja trudne ale z czasem idzie wszystko ogarnac. Fakt jest w tym ze niektorzy obszarowi sa uczuleni na nowych, ale wystarczy pokazac ze jest sie chetnym do pracy i nie przejmowac sie tym ze cie zwyzywa bo cos zle zrobiles czy cos trzeba mu wytlumaczyc ze nikt ci nie powiedzial ze to trzeba zrobic tak a nie inaczej. Praca czasami sie trafi letka czasami ciezka, czesto wrzucaja nowego pracownika na ciezszy artykul zeby poprostu sprawdzic czy sobie da rade, jezeli wiesz ze nie dasz rady to porozmawiaj ze zmianowym zamiast rezygnowac moze wtedy da cie na cos prostrzego a z czasem poradzisz sobie wszedzie. Fakt faktem normy sa wysokie ale wystarczy wyrabiac sie z cyklu na cykl i bedzie to osiagalne. Wiadomo zdarzaja sie bledy ale to przeciez normalne. Jezeli chodzi o umowe to przez pol roku w agencji umowy sa przedluzane co miesiac a gdy przechodzisz na firme dostajesz umowe na 2 lata. Dlatego warto sprobowac Pozdrawiam :)

Ściemiacz
@Biceps 05.08.2015 07:37
Witam pracuje w tej firmie juz pare dobrych lat i smialo moge stwierdzic ze praca jest calkiem spoko moze na poczatku wydawac...

Witam!Jeżeli pracowałeś kilka lat w naszej firmie, to podaj art.które wykonywałeś w naszej firmie i na jakich maszynach?

Mila

(usunięte przez administratora) tu jest ogłoszenie z manpower - oni tam są najbardziej znani i przez nich najłatwiej się dostać

Mila

Dajcie spokój z tym Adecco...oni tam w ogóle nie interesują sie pracownikami...czy ta druga agencja, ja tam pracowałam przez Manpower i byłam bardzo zadowolona. Z resztą zmianowi w Vorwerku też wiedzą, że tam najlepiej pracować przez Manpower

alojzy

Jutro jest spotkanie rekrutacyjne. 11:30 ul. Podgórna 100 Brodnica

kama

na obróbkę nie przyjmują jedynie uzbekistanów na operatorów../

baltazar

Działa to działa, nie działa to twoja wina, a jak nie twoja to czyjaś musi być. winny musi być :)

ewa

napiszcie prosze jak tam naprawde jest bo rozne opinie o tym zakladzie

Bruno44

Koleżanki, widziałem że są aktualnie oferty pracy na OLX i na stronie PUP Brodnica. Także śmiało można aplikować, z tego co wiem to przez agencję zatrudnienia: Manpower, Job impulse. Pozdrawiam ;)

ZBUKU
@Bruno44 16.03.2015 13:59
Koleżanki, widziałem że są aktualnie oferty pracy na OLX i na stronie PUP Brodnica. Także śmiało można aplikować, z tego co wie...

Najlepiej skontaktować się z agencją najlepiej MANPOWER i z nimi się wszystko się załatwi

anonim

(usunięte przez administratora)

tom-ek

Mozna podejsc bezposrednio do firmy - dzial personalny przy wejsciu po lewej. pozdro

Początkująca

A wiecie może czy na obecną chwilę przyjmują do pracy na obróbkę???

Mr. Tom

Ogólnie praca całkiem spoko, atmosfera dobra, kierownik bardzo ludzki i wyrozumiały także nie rozumiem tych co tak narzekają. W pracy się pracuje a nie odpoczywa. Nocki jak kto lubi. Mi to pasuje.

Kozak

Pracujemy już kilka ładnych lat. Nie jest łatwo, ale można sie nauczyć i praca jest ok. Są różnice między zmianami, nie z każdym zmianowym można, ale praca stabilna i jak sie chce robić to zarobki i dodatki są ok (baza niska ale da sie wyrobić 40-50% premi, inne dodatki i premie). Dużo sie też zmienia na lepsze. Szkolą zmianowych i to tez pomaga. Pozdro K

rekrutacja
@Kozak 05.03.2015 23:51
Pracujemy już kilka ładnych lat. Nie jest łatwo, ale można sie nauczyć i praca jest ok. Są różnice między zmianami, nie z każd...

wystarczy wysłać maila z cv na adres rekrutacja@vorwerk-automotive.pl - koniecznie z prawidłową klauzulą o przetwarzanie danych

Andy

Witam. Gdzie i do kogo się zgłosić aby zatrudnić się w VORWERK AUTOTEC POLSKA w Brodnicy?

Bruno44

Na produkcji może i lekko nie ma, ale praca jest stała, przyzwoicie płatna (nie 1200zł) jest jakiś socjal. Spróbować możesz, nikt na siłe nikogo nie trzyma, jak Ci się nie spodoba to zmienisz prace. Te czasy gdy człowiek musiał trzymać się roboty już mineły. Rynek pracy trochę się poprawia i można sobie pozwolić na zmiane pracy. Tylko prywaciarze u których robisz po 12h twierdzą że u nich najlepiej... Próbuj nic nie stracisz.

robocik

Vorwerk to świetna firma. Nikt nigdy nie okazał mi tyle szacunku i wyrozumiałości co współpracownicy jak i przełożeni.Idąc do pracy czuje że chcę tam iść. Bywają gorsze chwilę ale to normalne.Zdziwi pewnie wielu ten wpis.Ale takie są moje odczucia choć każdy niektóre rzeczy odbiera inaczej i nie dla wszystkich praca tam to przyjemność. Nie stery wszystkim się nie dogodzi. Szczególnie dzięki jednej osobie ..;-)

Zostaw opinię o VORWERK AUTOTEC POLSKA - Brodnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VORWERK AUTOTEC POLSKA