EKO Holding S. A.

Legnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 914 ocen.

EKO Holding S. A.
3 914 6 1

Opinie o EKO Holding S. A.

Sandra

Ile u Was wynoszą nowe dodatki motywacyjne?

Paulina
@Sandra 03.11.2018 12:27

Czy w firmie zaszły jakieś zmiany jeśli chodzi o system motywacyjny? Na stronie firmy znalazłam informacje o tym, że pracodawca zapewnia szkolenia niezbędne do powierzonej funkcji. Czy możesz potwierdzić tę informację? Jak wyglądają takie szkolenia?

Sandra
@Paulina 03.11.2018 13:40

Poprzednie dodatki były do września.

Paulina

@Onaele, dlaczego tak piszesz? Czy możesz uzasadnić swoją wypowiedź? Pracujesz w tej firmie? Może mogłabyś napisać bardziej rozbudowaną wypowiedź, która byłaby w stanie pomóc osobom, które planują aplikować do ledi.

karo

To co dzieje się w tej firmie to jakieś nieporozumienie ukraińcy pakują towar jak chcą nikt nic z tym nie robi chemia z mlekiem, woda zapakowana na jajkach/ kawa na dola skrzynki z piwem na kawie / takich przykładów jest mnustwo masakra.

kier
@karo 24.07.2018 20:07

zatrudniają ukraińców to powinni ich pilować a nie dawać wolną rękę, pakóją towar jak chcą ja mam pytanie czy tam na magaynie są jacyś bh-powcy bo z tego co wiem to jest tylko jeden na całą sieć eurocash więc słabo

kier
@kier 24.07.2018 20:09

gdzieś w sklepie była taka sytuacja że spadała cała paleta z piwem i gdyby pracownik nie odskoczył to już najprawdopodobniej już by go nie było. Więc naprawdę ta firma ma poważne problemy kadrowe , kierownicze chyba bardziej bo jak sie bieżę obcokrajowców do pracy to trzeba ich pilnować a nie dawać im wolną rękę ciasto na palecie przyjeżdża maskra niektóre sklepy to się zastanawiają czy nie zgłaszać do Instepcji Pracy możę oni coś z tym wkońcu zrobią bo nic się nie poprawia jak zdjęcie zrobisz .

karo
@kier 24.07.2018 20:24

Moim zdaniem Kierowca nie powinien wziąć tak zapakowanego towaru bo on jest odpowiedzialny za towar.

koll
@karo 24.07.2018 20:25

Kierowca bierzę bo mu każą i nie dają mu odpowiedzialności za towar dlatego on ma to gdzieś jak to jest zapakowane. Kiedyś zdaży się tragedia i dopiero zrozumieją że muszą ich pilnować.

Onaele
@koll 24.07.2018 20:27

Już raz tragedia sie stała i nic ich to nie nauczyło zamietli pod dywan... Całe to eko ledi i eurocash w jednym to jedna wielka porażka pod każdym względem

Paulina

@koll, a możesz jeszcze powiedzieć czy pracodawca oferuje jakieś dodatki do podstawowego wynagrodzenia? Chodzi mi dokładnie o premie finansowe lub pozapłacowe. Czy polecasz innym pracę w tym miejscu?

Paulina

@koll, skąd informacja, że spółka została wykupiona? Czy jesteś pracownikiem EKO Holding? Jeśli tak, to będę wdzięczna jeśli odpowiesz na kilka pytań. Interesuje mnie jakie warunki zatrudnienia są proponowane przez pracodawcę. Chętnie dowiem się też jaka jest atmosfera pracy i relacje między pracownikami a szefostwem.

koll
@Paulina 01.09.2018 22:59

tak jestem pracownikiem eko holding a dokładnie ledi sp. z o.o. warunki zatrudnienia to umowa na czas określony 1 rok po prubnym 3 miesięcznym okresie jeżeli się sprawdzisz oczywiście, atmosfera w pracy zależy od ludzi z którymi pracujesz u nas jest wporządku wszyscy się dogadują , szefostwo jak to szefostwo tylko wymagania i regionalni nie zafajni to wszystko co mogę powiedzieć tu na forum.

Zawiedziony klient

Sklep w Łęknie to wielka porażką widać że kierowniczka sobie nie radzi. Jeden wielki bałagan kasjerka wredne szczególnie jedna taka chuda ze wszystkim ma problem. Przyjeżdżam na weekendy do tej miejscowości od kilku lat. Często robię zakupy w tym sklepie i nie ma porównania z tym co było jeszcze nie tak dawno. Widać że personel jest zrezygnowany i zastraszony . Osobiście widziałem jak pani pseudokierownik wydzierała się na pracownicę.

Hanka
@Zawiedziony klient 03.07.2018 00:55

Też mam złe doświadczenia z tym sklepem. Poprosiłam paniom z plakietką zastępca kierownika żeby pokroiłam mi arbuza. Wysłała mnie na lade mięsną gdzie musiałam stać w długie j kolejce bo ona miałam wrażenie czuła się strasznie wyrażona ze musi kogoś obsłużyć.

Lila
@Zawiedziony klient 03.07.2018 00:55

Pracowałam w tym sklepie. Wielkie nieporozumienie. Cyrk i komediodramat.

Paula
@Zawiedziony klient 03.07.2018 00:55

Tak to jest jak sodówka uderza do głowy. Przychodzi się niewiadomo skąd z pustą głową a nadymanym ego. Nie szanuje się wtedy pracowników . Współczuję takiej kierowniczka personelowi tego sklepu. Faktycznie porażką!

Welia
@Zawiedziony klient 03.07.2018 00:55

Teraz ostro szkolą kierowniczki sklepów powinno być lepiej, chyba te szkolenia pomogą

koll
@Hanka 03.07.2018 20:11

bo myślicie że pracownicy nie mają innych zajęć tylko kroić arbuza wysłała panią na stoisko mięsnę bo to do niej należy aby pokroić arbuza więc zachowanie prawidłowę

Paulina

@Welia, skąd masz takie informacje? Czy jesteś pracownikiem firmy EKO Holding? Może mogłabyś podać więcej informacji o pracy w tym miejscu? @jas, a czy wynagrodzenie oferowane przez pracodawcę jest adekwatne do wykonywanej pracy? Chętnie dowiem się też czy po za podstawowym wynagrodzeniem można liczyć na premie finansowe lub pozapłacowe.

koll
@Paulina 25.08.2018 12:21

premi nie odkąd eurocash wykupił spułkę więc raczej nie będzie bo stawiają za dóże cele sprzedażowę

Jasiek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie jaką umowę można proponują? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

jas
@Jasiek 13.08.2018 12:28

firma oferuję umowę o pracę na okres pruby potem jak się sprawdzisz na 1 rok jeśli jesteś facetem masz już praktycznie pracę w kieszeni na każdym sklepie nie ma ani jednego faceta

Miro

Wysokość zarobków na forum to czysta spekulacja!!

anonymous
@Miro 04.06.2018 10:34

To znaczy ?? W każdym mieście jest inaczej ...

były pracownik
@anonymous 05.06.2018 01:24

więcej niż 2300 i 500zł brutto dodatku motywacyjnego jako zastępca nie dostaniesz. Ta firma akurat żydzi na pensję pracownice i nie dziwota że nikomu sie nic nie chcę robić bo z niewolnika nie ma pracownika

bylaajentka
@były pracownik 24.07.2018 20:30

Jako kierownik mam 3500

były pracownik
@bylaajentka 25.07.2018 16:13

netto ???

Paulina

@MRX, dziękuję za Twoją odpowiedź. Mogłabyś jeszcze napisać, jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? @Czarna, rozumiem, że piszesz z pozycji klienta EKO Holding, tak? @lola, pracujesz lub starałaś się o pracę w EKO Holding? Napisz coś więcej o tym pracodawcy i warunkach, jakie oferuje.

MRX
@Paulina 14.05.2018 12:51

Umowa o pracę na pełny etat. W tej firmie wygląda to tak : Jak jesteś kierownikiem to zarabiacz mniej więcej tyle co kasjer w Biedronce...

lola
@MRX 14.05.2018 21:29

nie polecam pracy w eko holding średnia wieku to +40 młodzi zachacają się tam na chwilę jak dostaja propozycję pujścia wyżej odmawiają ponieważ płaca rosnie o 100-200 zł netto a obowiązków i odpowiedzialności przybywa. Nie polecam pracy w eko oraz w delikatesach uciekajcie z tamtąd jak najszybciej

były pracownik
@MRX 14.05.2018 21:29

zawszę dają umowę o pracę akurat pod tym względem dóży + ale tylko na rok żeby było łatwo zwolnic jak by coś poszło nie tak, nie słyszałam jeszcze żeby komuś dali na czas nieokreślony bo przy wypowiedzeniu musisz podać powód zwolnienia a tak zwalniasz z okresem wypowiedzenia i nara cześć .

Remik

Może ktoś z pracownika napisze jak się tu pracuje? Warto starać się o pracę?

Natalia
@Remik 11.07.2018 18:34

Nie warto

były pracownik
@Natalia 11.07.2018 23:36

powiem ci pod względem ludzi nie narzekam jest w porządku tylko czepiają się z góry, tak to jest jak ktoś został kierownikiem regionalnym nie pracując nigdy w sklepie jako kierownik lub pracownik. No i pensja słaba młodzi uciekają a facetów to możę z 8 % na wszystkich sklepach więc przygotuj się na dźwiganie skrzynek z piwem no chyba że akurat trafisz na faceta w sklepie będziesz miała szczęście wielki. Pozdrawiam

karo

Masakra tylko wymagania dostaliśmy nową regionalną która tylko wymaga nic nie umie jak się jej coś pytasz to każe po innych sklepach dzwonić i to jeszcze z pretensją że ona jest nowa i nie wiem a ja mam wiedzieć bierzę kasę za darmo i tylko jakieś tabelki wymyśla.

Karolina

Czy wiecie coś o ofercie pracy w firmie?

FDF
@Karolina 23.07.2018 10:52

oferta pracy to najniższa krajowa + dodatek motywacyjny porzyznany indywidualnie dla każdego z osobna

Wsx

Witam, Czy dostaliście już nowe dodatki motywacyjne?

Kasia 321
@Wsx 04.07.2018 08:51

Nam przedłużyli do września te same co były.

An
@Wsx 04.07.2018 08:51

We wrześniu się okaże co dalej

Lenka
@Wsx 04.07.2018 08:51

A co miały być nowe dodatki w Głogowie cisza. Wiecie coś wiecej. Bo tylko wymagania się zwiększają

Wsx
@Lenka 19.07.2018 14:15

Dlatego najlepiej kończyć karierę w ty sklepie....

Oszukana i zawiedziona

Witam moja opinia dotyczy sklepu w Głubczycach ( dawniej eko na chwile obecna ledi) a mianowicie dotyczy ona kasjerki o imieniu Monika( takie imie miała podane na plakietce) otoz owa pani jest niemiła w stosunku co do klienta oraz oszukuje podczas wydawania reszty ( dwa razy musiałam sie upominac o brakujace pieniazki zanim pani doszła do wniosku ze faktycznie zle wydała!!!!) w dodatku nie usłyszałam nawet przepraszam za to ze probowała mnie oszukac. Po jakims czasie ( kilka dni)wysłałąm dziecko po lody ja stałam na dworze, ktore rowniez zostało oszukane przez ta sama pania- jak weszłam do sklepu akurat schodziła z kasy i poszła szybko na sklep . Czy kasjerki w waszym sklepie potrafia liczyc i nie oszukiwac kupujacych ? Niestety w ten sposob ludzie zniechecacie do robienia w owym sklepie zakupow

Aaw

Kiedy wypłata ??????????

Paweł
@Aaw 09.07.2018 13:06

Jutro

lola

pensja kierownika 2900zł brutto Kpina HAAHAHAHAHAHAA

MRX
@lola 09.05.2018 11:01

Może pensja mała, ale za to wymagania potężne :)

..
@lola 09.05.2018 11:01

Zastepca 2,300 tez wcale nie lepiej

Elo
@MRX 10.05.2018 19:45

Jakie wymagania zamowienia i siedzenie przy kąputerze w swidnicy tak jest a kierownictwo bez wykształcenia nie polecam pracy

Paulina

@Paweł, widzę że pracujesz w tym miejscu. Opisałeś już warunki płacowe, może jednak podzielisz się też swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi atmosfery w firmie i podejścia szefów do pracownika? Jesteś zadowolony z pracy w EKO Holding? Każdy szczery, dokładny opis wiele wnosi dla przyszłych pracowników.

Iza

Na forum nikt nie podaje wysokości bo przecie to trzeba indywidualnie uzgadniać!

Paweł
@Iza 17.06.2018 19:02

U nas najniższa krajowa,plus 200 motywacyjny. I nie negocjują pozostania w firmie w przypadku przedłużenia umowy.

Paulina

@masakra, z tego, co wiem, takie zwolnienie nie zawsze jest płatne 100% - jest zwolnieniem pełnopłatnym, jeśli jest oznaczone kodem B, czyli informującym, że kobieta nie jest zdolna do pracy w czasie ciąży. Zwolnienie, które nie posiada kodu B jest płatne w 80%, tak jak standardowe zwolnienie lekarskie. Nie u każdej kobiety więc L4 ciążowe będzie płatne 100% - to już zależy od indywidualnej sytuacji. @MRX, czym spowodowany jest tak długi czas pracy? Czy za nadgodziny bez problemu wypłacane jest wynagrodzenie lub można odebrać wolne dni?

MRX
@Paulina 21.04.2018 22:02

Tak długi czas pracy, spowodowany jest ogromem pracy :) Trwa remont , kilka ekip budowlanych a w tym czasie trzeba układać sklep. Jedno wielkie zamieszanie. Myślę, że z wypłatą nadgodzin lub odebraniem dni wolnych nie ma większego problemu.

Czarna
@MRX 22.04.2018 18:14

Pracownicy firmy są bardzo niemili.Miałam styczność z pewną Panią która źle zrobiła i zaczęła się drzeć na sklepie wyzywać i klnąć na wszystko i wszystkich obrażając przy tym całą załogę.Więc gratuluję profesjonalizmu w doborze przedstawicieli firmy.

MRX
@Czarna 12.05.2018 11:28

Jak sama mówisz jedną panią, to według Ciebie jeśli ktoś zabił to ludzie na całym świecie to mordercy?

Kasica

Zapraszam do pracy na Orlem na MOPach ludzie zarabiają po 3 tys na rękę bez nadgodzin-widziałam pasek kolegi!!!Pracuje w Aleksandrowicach tj przy A4 jako zwykły kasjer.Teraz szukają ludzi do pracy.Jest robota ale są pieniądze.Dzwońcie na stację i pytajcie.

Sławo

Wiecie jak wygląda praca w czasie remodelingu? Tzn po ile godzin ludzie pracują?

MRX
@Sławo 21.04.2018 05:31

Bywało i po 16 godzin...

Pracownik
@Sławo 21.04.2018 05:31

U nas po 10

Kaja

Czy zmieniają u Was godziny otwarcia sklepu?

Piotr

instrukcja.ankietaec.pl Dlaczego nie działa ?? Boją się tego co przeczytają??

ojejkujejku

No no dzieki firma Delikatesy CENTRUM całe 350zł na święta:)) Dobry rydz niz nic...

zainteresowana
@ojejkujejku 19.03.2018 20:56

No fajnie calkiem 350 zl . u nas jeszcze nic nie mowili na ten temat

pati
@ojejkujejku 19.03.2018 20:56

Ciiiicho. To tajemnica.

konfident
@zainteresowana 19.03.2018 22:17

Powiedzą w Wielką Sobotę , 15 min przed zamknięciem,

MRX
@ojejkujejku 19.03.2018 20:56

350zł???? Był email , że odstaniemy paczki za 70 albo 55zł brutto, a nie pieniądze , więc nie wiem skąd ta kwota...

buła
@ojejkujejku 19.03.2018 20:56

Już dostaliście info..A u nas co innego , po niecałej stówce ( brutto czyli ok 80 zł.) do wykorzystania na zakupy w sklepie.

buła
@ojejkujejku 19.03.2018 20:56

350 zł. na sklep do podziału ha . ha.

Radek
@ojejkujejku 19.03.2018 20:56

Jaki Ty lubisz siać zamęt.Po co takie pierdoły wymyślasz.Zmień lekarza,

P.O.
@buła 23.03.2018 12:03

U nas sa paczki

Lol

Odradzam pracę w w Eko teraz Delikatesy Centrum.Nic poza nazwą się nie zmieniło .Rotacja cały czas nie ma stałej załogi i tu podejrzewam że to nie wina pracowników .Ryba psuje się od głowy.Wchodząc do sklepu wyczuwa się nerwową atmosferę a jak coś się zapytać to panie z kasy nie wiedzą o co chodzi.Kiedyś to były fajne dziewczyny doradziły pomogły ale widać że zmądrzały i się pozwalniały.Jeszcze jedno tam jest tak po nawalane pod nogami że nie idzie przejść.Wstyd, nadal chyba jest to samo kierownictwo które nie bardzo sobie radzi z tym wszystkim.Tam chyba robią zakupy tylko starsze osoby ,bo blisko domu a inni szkoda słów ,wiecznie kolejki do jednej kasy bo druga jest wiecznie nieczynna ,Ogólnie to brudno i z daleka od takich sklepów .Dużo by pisać o tym czy innym sklepie.

Paulina

@masakra, a pamiętasz o tym, że zwolnienie lekarskie jest płatne 80%? Jeśli masz wątpliwości co do wysokości wynagrodzenia, to może warto wyjaśnić je z pracodawcą lub z odpowiednią osobą w firmie, a nie pytać na forum? :) @colll, może po prostu są to osoby nie mające odpowiednich kompetencji? Na awans często składa się wiele czynników, nie tylko staż pracy. @ekoludek, a czy Ty pracowałeś w EKO Holding S. A.? Możesz opowiedzieć o jakiś innych aspektach tej pracy, nie tylko o wynagrodzeniu?

masakra
@Paulina 18.03.2018 21:33

Zwolnienie jest platne 100%!!

colll
@Paulina 18.03.2018 21:33

no składa się znajomość z kierowniczką

Genowefa

Jestem stałym klientem w eko teraz to delikatesy w Żaganiu na szkolnej, kiedy sklep miał remont robiliśmy zakupy w rynku a tam tragedia ale jak dobrze że mamy już odświeżony sklep i jest piękny, dziewczynki ładnie ubrane wszystko takie świeże, życzę im powodzenia i oby tak dalej aż miło robić tu zakupy.

poti
@Genowefa 18.02.2018 21:47

Niech Pani teraz dobrze patrzy na ceny (np. majonez, brzoskwinie ) , to entuzjazm przejdzie.

dick
@Genowefa 18.02.2018 21:47

jestem a raczej byłem klientem tego sklepu wszystko przez naburmuszoną,niemiłą wiecznie niezadowoloną panią,która jest opryskliwa i chamska pani Iwono plakietka zastępca kier sklepu obowiązuje przydałoby się trochę kultury a nie tylko stać narzekać i poganiać koleżanki z pracy nie zrobię już więcej zakupów w tym sklepie bynajmniej wtedy jak owa pani będzie na zmianie

Pic
@Genowefa 18.02.2018 21:47

Co tam się dzieje w tym sklepie owa pani ciagle naburmuszona, nie miła, jakby za kare była w tym sklepie, panie zastępczyni jak jedna tak i druga tyle że ta druga kiedy bym nie wszedł siedzi na tel czy ona sobie gra czy siedzi na jakimś portalu że nikt nie zrobi z tym porządku!!!!! Obsługuje mnie i pisze na tel to jest zenujace!!!! Gdzie jest wtedy pani kierownik. Więc jak to się mówi "siostry macie tam nie zły (usunięte przez administratora)

kierownik
@Pic 11.03.2018 07:41

dick i Pic jak możesz tak nadawać na koleżankę z pracy? Jeśli masz do niej problem to jej powiedz a nie piszesz jakieś bzdury. Jak już podpisujesz się dwoma linkami to przynajmniej zmieniaj rodzaj pisowni. Obłuda i ploty tylko to potrafisz , podpuszczasz innych , spójrz na siebie.

masakra

Wyplata za luty 1400 zl ?? Nawet najnizszej krajowej nie dostalam. Jestem na l4 ciążowym.

P.O.
@masakra 09.03.2018 23:13

Na l4 masz 1400 a ci co pracuja niecale 1600

masakra
@P.O. 10.03.2018 13:05

Tak tylki minimalana jest 1530 a kumpela tez te same l4 i dostaal 1495. A reszta załogi 1495 + dodatek motywacyjny

Tez na L4
@masakra 09.03.2018 23:13

Wynagrodzenie w czasie ciazy to srednia z ostatnich przerpacowanych 12 miesiecy, lacznie z premiami uznaniowymi z przelicznikiem. Kadrowa wylicza stawke dzienna i potem razy ilosc dni. Luty byl krotkim miesiacem, wiec pewnie dlatego mniejsza kasa.

jacek

eko moczyń robiłem tu zakupy wcześniej robię i teraz jednak teraz się zastanawiam,obsługa sympatyczna oprócz jednej Pani która chyba się doczekała awansu na zastępcę kier i Pani chyba sodówka uderzyła do głowy,pracę ma gdzieś tylko snuje się po sklepie ciągle narzeka i jest niemiła dla klientów jakoś reszta Pań pracuje a Pani ciągle stoi i narzeka więc chyba czas na kolejny awans

Zostaw opinię o EKO Holding S. A. - Legnica

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKO Holding S. A.