Graser Sp. z o.o.

Adres: 3-go Maja 7 lok. 2, 85-016 Bydgoszcz

NIP: 9671216097 KRS: 0000237255

Graser Sp. z o.o.
2 193 418 5 1

Opinie o Graser Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pinka
 Opinia

Mam pytanie jak wygląda praca w plaza food w nijmegen? Proszę o opinie i ile można zarobić?

Pomocna?
TakNie
Bobi
 Opinia

Większość prac w tej agencji nie wymaga znajomości języka, dlatego licz się z tym że na 80% trafisz na domek gdzie mieszka sama patola, bądź ktoś po kryminale gdyż nie jest wymogiem posiadanie zaświadczenia o niekaralności. Więc jeżeli posiadasz choć troszkę mózgu nie pakuj się w to (usunięte przez administratora) tylko szukaj coś z komunikatywnym wymogiem języka.

Pomocna?
TakNie
Bobi
 Opinia

Nie jestem zadowolony i nie polecam tej firmy,. Już na samym początku kiedy zadzwonili do mnie z ofertą pracy okłamali mnie że na lokacji są 2-osobowe pokoje które później już na miejscu okazały się 3-osobowe gdzie odległość z mojego łóżka do łóżka lokatora mierzyła około 70 cm. Po przyjeździe w niedzielę dostałem sms że na 7:00 w poniedziałek jadę do pracy a wyjazd o 5:30. Po przyjeździe do nowego zakładu w moich poprzednich firmach czekał na mnie ktoś żeby pokazać mi co mam robić, gdzie się udać itp. więc myślałem że tutaj będzie podobnie no ale niestety nikt taki się nie pojawił co już wtedy dało mi do myślenia że Menager leci tutaj w (usunięte przez administratora) i lub coś jest nie tak. Zapytałem więc przypadkowego przechodnia gdzie mam się udać i okazało się że do biura gdzie nikt nie mówi po Polsku i tutaj zaczynają się kolejne schody ponieważ zatrudniani są ludzie w większości bez znajomości języków obcych i bez zaświadczeń o niekaralności co moim zdaniem daje tej firmie więcej potencjalnych fraj**** do wydy*****. A proceder jest bardzo prosty ,Np w Plaza Foods na te stanowiska gdzie liczy się sztuka wrzucani są nowi ludzie których nie ma w systemie więc nie mogą się odbić tylko wpisują swoje godziny na listę. Celowo dają nadgodziny, każą zostać na 2 zmiany , później jak już wbiją w system to wrzucają na 1 dzień gdzieś indziej do zakładu gdzie nie jesteś w systemie i później zwalniają na okresie próbnym żeby zatrudnić nowego fraj****.i znowu go wyd****

Pomocna?
Tak1Nie1
Atb7
 Opinia

Omijać szerokim łukiem wynagrodzenia na poziomie do 900 euro czy pracujesz na rano, popołudnie czy nocki dostajesz te same pieniądze mi nie wypłacili ok 500 euro plus wakacyjnych jak ktoś chce pracować i być okradany na każdym kroku to prosze bardzo. Auta które posiadaja nadaja się jedynie na złom a nie do jazdy. Jeśli ktoś pisze tu dobre opinie o nich to tylko osoby z biura (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie
Jama
 Opinia
@Atb7 30.05.2019 18:19

Jeszcze mozna dodac ze z Mareczkiem to kompletnie sie nie dogadasz

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pracuje w tej agencji już od kilku lat. Jest to któraś z kolei firma w której pracuje i na tle innych wypada najlepiej. Owszem zdaza się że poza sezonem jest mniej godzin ale wtedy mam dobijane z wakacyjnego a w sezonie można nieźle zarobić. Mieszkania mają różny standard ale bardziej opłaca się iść na samodzielny wynajem. Urlop dostosowany do potrzeb. Minusem są niektórzy kordynatorzy (straszny brak kultury i szacunku dla drugiej osoby ale to na szczęście ewenementy). Ogólnie polecam tą firmę.

Pomocna?
Tak2Nie1
Mała
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam mam pytanie czy ktoś z Państwa pracuje może w Cuijku na pakowaniu żywności w firmie Joannusmolen bardzo proszę o opinie jak tam jest pozdrawiam . Mała

Pomocna?
TakNie
SonicMaster
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mała 09.03.2019 22:16

Szczerze nie polecam, pracowalem... praca po 4,3 dni w tygodniu, malo godzin ,przy tych samych godzinach rozne wyplaty w dodoatku smieszne pieniadze... nie pakuj sie w to (usunięte przez administratora) ja sie wpakowalem i musialem dolozyc do tego interesu.. trzymaj sie od tych (usunięte przez administratora) z daleka...

Pomocna?
Tak13Nie
Sandrix
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mała 09.03.2019 22:16

Pracuję na tej firmie, praca na 3 zmiany i nieraz troszkę męcząco, natomiast na samą pracę nie narzekam. Miła atmosfera. Szkoda ze rzadko pracuje się w sobotę to duży minus. Ale tak ogólnie agencja wypłacalna.

Pomocna?
Tak1Nie2
Cookie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Sandrix 15.03.2019 11:56

Co to znaczy ze agencja wyplacalna?! Widac ze ktos z biura to pisze. Agencja placi pieniadze wiec to super agencja. nie. W graser modlusz sie o godziny, co z tego ze zaplaca ci na czas twoje sto euro tygodniowki???

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sandrix
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Cookie 16.03.2019 17:54

Agencja wypłacalna to znaczy, że nie spóźniają się z wypłatami ani ich nie blokują. Szczerze nie wiem co robiłeś, ale chyba do pracy nie chodziłeś skoro mówisz o takich wypłatach, jeszcze mi się to nie zdarzyło. Cóż, pracownicy i "pracownicy"

Pomocna?
Tak4Nie2
Jon lajoie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Nie polecam,nie oddają za paliwo,nie gwarantują godzin. Negatywne komentarze są prawdziwe, a te pozytywne to wiadomo kto pisze. Pozdro koordynatorzy ;)

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
K gn
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Scierwo jakich mało. Przyjeżdżasz do pracy, siedzisz tydzień na rezerwie, a za domek i tak zapłacisz 90 euro. Trzymają dużo ludzi na rezerwie, do pracy idziesz, jak stały pracownik nie zjawi się w pracy. Koordynatorzy masakra, agencja oszukuje ludzi, obiecują pewne godziny, a na miejscu okazuje się jesteś na zastępstwie, bo za chwilę ktoś wróci z urlopu i nie mają już dla ciebie roboty. Wszyscy stąd uciekają, tak źle w graserze nie było nigdy.

Pomocna?
Tak10Nie1
Paluch
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Nie polecam z całego serca. Najgorsza firma jaka może byc. Koordynatorzy powinni rowy kopac, choć nawet do tego się nadają. (usunięte przez administratora) i pieniądze mają być oddane za paliwo i eksploatację auta a tak naprawdę dopominasz się cały czas i możesz zapomnieć o pieniądzach. (usunięte przez administratora) przyjmują nowych ludzi do pracy na jeden dzień a potem sa na tzw rezerwie. Samochody nadają się na złom, największa porażka w jaką się (usunięte przez administratora)... omijać z daleka... lepiej zarobisz w polsce na zmywaku...

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
!!!!!!!!
 Opinia

NIE POLECAM!!!!!!! ŚCIĄGAJA LUDZI DO HOLANDII A PRACY BRAK!!!!!! LUDZIE PO KILKA DNI W DOMU. DOMY OKROPNE. TĄ AGECJE PRACY POWINNI ZAMKNĄĆ ALBO ZMIENIĆ PRSONEL!!!!

Pomocna?
Tak13Nie
Głupi byłem ze tu przyjechałem
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Najgorsza agencja pracy w Holandii. Stawki bardzo niskie, na 1 zmianie wychodzi koło sześciu netto. Brak dodatku za pracę zmianowa, brak wakacyjnego. Niby zgodni z abucao, ale nie przestrzegają prawa. Bardziej biuro nieruchomości niż agencja pracy, ludzie siedzą na domkach i pracują 2-4 dni w tygodniu. Zatrudniają cały czas nowe osoby, mimo że nie maja pracy nawet dla tych którzy już długo pracują. Ciągle nowe ogłoszenia a pracy brak. Pierwsza wypłata w trzecim tygodniu pracy, większość wtedy odchodzi. Na palcach jednej ręki można policzyć ludzi którzy pracują dłużej niż miesiąc. Mieszkania są ok, ale bez internetu. Auta nadają się na złom.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pawel

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Nie polecam!!!! Firma nie wyplacila ostatniej wypłaty oszuści!!! Koordynatorzy jedna wielka porażka nie potrafią nic załatwić. Samochody służbowe stare zajechane nadające się na złom.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
CNK'95
 Opinia
@Pawel 24.11.2018 11:52

auta to porażka, to 100% prawdy. ja z chłoopakami jeźdzliliśmy autem z popsutym prędkościomierzem. Było to zgłoszone od razu ale mandaty i tak kazali pracownikowi zapłacić

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
G g hn
 Opinia

Agencja sobie kpi z pracownika nie polecam pracy w plaży foods nie wspominając o smierdziacych pokojach a koordynatorzy Dawid i Przemek pajace na nieodpowiednich stanowiskach

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rosiasta
 Opinia
@G g hn 04.11.2018 18:20

Nie wiem w jaki sposób kpi? Rozbrajają mnie te nicki, fake konta. Tylko obrażać wokół a siebie się nie widzi, żałosne.Koordynatorzy akurat jedni z lepszych z jakimi miałam do czynienia. Nie no idź sobie do innej agencji i pracuj 18 godzin dziennie lub bądź przez 2 tygodnie na rezerwie i płać za mieszkanie wyjdź na minus, albo idź spać na magazynie na paletach, wtedy może zaczniesz doceniać. Brak słów.

Pomocna?
Tak4Nie1
Akrobatyczny Daniel
 Opinia
@G g hn 04.11.2018 18:20

Moze czasami warto zaczac po sobie sprzatac ?? badz po pracy wziac prysznic jak normalni ludzie , a nie ze smierdzacymi syrami wchodzic do pokoju i od razu klasc sie na lozko. Pralka tez jest na wyposazeniu domku wiec minimum 1x w tyg pasowalo by ja uruchomic kosztuje to tylko troche checi i osobistej higieny - lecz niestety i tego niektorym osobom brakuje....

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dddddd
 Opinia
@Akrobatyczny Daniel 14.11.2018 14:53

I masz tu rację bylem na domku ktorym sie sprzatalo i sie dbalo o niego bo ludzie byli ok ale obok tragedia (usunięte przez administratora) brud itp

Pomocna?
Tak2Nie
Znikł
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rosiasta 05.11.2018 12:14

Ty za to masz nie fake konto i nie jesteś koordynatorem lub co gorsze ich lizo dupem. Ciekawe, gdzie ktoś normalny pracuje po 18h. Zrywaj stąd farmazonie

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ON
 Opinia

witam czy moglby mi ktos konkretnie i realnie napisac jak jest naprawde?Bo ja lubie Holandie ale nie uwielbiam i wychwalam jednak tyle (usunięte przez administratora) przez 14 miesiecy co tutaj spotkalem to nie mialem doczynienia w swoim zyciu a mam ponad 30lat i nie jestem typem czlowieka lubiacego siedziec w jednyn miejscu;)Zastanawiam sie czy tam jechac?!Z gory dzieki za odpowiedz

Pomocna?
TakNie
Arek
 Opinia
@ON 08.09.2018 15:09

Ja tam pracuje aktualnie na pakowaniu, jestem zadowolony, siedzę tu już ponad rok. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
iza
 Opinia
@Arek 11.09.2018 16:24

jakie tygodniówki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bodzio
 Opinia

co to są imobilazejry ? bo popalone sprzęgła to ja rozumieć.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rosiasta
 Opinia

Polecam tą agencję jeżeli chodzi o wyjazd. Rzetelność i kasa zawsze się zgadza i jest na czas. Biuro całkowicie wypłacalne.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MAxKolonko
 Opinia
@Rosiasta 22.10.2018 13:54

jeżeli chodzi o wypłacanie pieniędzy są rzetelni ale chodzi o resztę, totalne dno

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rosiasta
 Opinia
@MAxKolonko 30.10.2018 07:48

Nie wiem o jakim dnie mówisz ale ja tam jestem zadowolona... Zakwaterowanie nie jest złe, mieszałam uż na kilku lokalizacjach i dnem można nazwać bardziej osoby robiące (usunięte przez administratora) niż te mieszkanie. Bo ze zlewów aż kipi naczyniami do umycia nieraz, a potrafią tak leżeć i leżeć, niektórzy to miotły i mopa na oczy nigdy nie widzieli, nikt nie będzie latał i po paniczach sprzątał. Więc to jest dnem zgodzę się.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sasza
 Opinia

Hej. Pracuje ktoś na pakowaniu żywności gotowanej w Nijmegen? Prosze o opinie.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Antecz
 Opinia
@sasza 19.10.2018 13:04

Hej, ja pracuje Plaza Foods. Praca nie jest zła, atmosfera dobra. Stawka i dodatki godzinowe też nie są złe, tygodniówki ładne wychodzą. Jedyny minus to przez pierwsze 2 tygodnie zaliczki ale potem się rozliczają. KAsa zawsze na czas. Minusy też są jak np, kontakt z koordynatorami jest dość utrudniony, ale zazwyczaj oddzwaniają ;) Ogólnie polecam.

Pomocna?
Tak4Nie1
Byly pracownik.
 Opinia
@sasza 19.10.2018 13:04

Pracowalem tempo niewolnicze. Dziadostwo jakich malo.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sasza
 Opinia
@Antecz 19.10.2018 15:17

Dzieki za odp:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rosiasta
 Opinia
@sasza 19.10.2018 13:04

Haha jakie podzielone opinie, chyba przechylę szalę na jedną stronę, pracowałam tam przez około rok, potem zjechałam na studia. Niewolnicą nie byłam (jakkolwiek to brzmi) Polecam, miło wspominam :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
fck graser
 Opinia
@sasza 21.10.2018 20:27

tempo niewolnicze to mało powiedziane! Sami Polacy na produkcji. Czyli typowy (usunięte przez administratora), nie pełne godziny, ludzie nie raz po 16h pracują po czym idą po 8h do pracy żeby znowu pójść do pracy na 4h.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rosiasta
 Opinia
@fck graser 23.10.2018 09:12

Hmmm to tak zwane podwójne zmiany, nikt mnie do tego nie zmusza tylko zawsze jestem o to pytana. Dla mnie ważne są dodatkowe godziny=więcej kasy. Na to nie narzekam. A polecam zapoznać się z ortografią a potem pisać opinie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
max
 Opinia

Firma graser nie jest za wielka i dlatego auta firmowe czy zarobi również takie mają,auta rozklekotane ale jeszcze jeżdżą ,zakwaterowanie w ok 5 osobowe domki lub nawet 10 osobowe ale mają również jeden 18 osobowy co jest już trochę tłoczno ,koordynatorzy Dawid jest całkiem w porządku ale jest taki jeden który niby pomaga ale zawsze jak coś trzeba to zawsze go brak a jak nie pasuje to możecie wrócić do polski to taki Marek,a zarobki no niestety ci którzy liczą ,że zarobią to owszem zarobią ale ok 1000 euro ,350 na tydzień po odtrąceniu zostaje na czysto ok 250 oczywiście ,że od pon do piątku pracujecie bo może być i tak ,że pracy może nie być pokoje muszą być czyste i co ciekawe wszystkie pokoje muszą być otwarte z klucza bo sprawdzają porządki jeśli jest zamknięty to kara ok 200 lub 250 euro obojętne jakie rzeczy mogą być w pokoju dają kary za wszystko co im się nie spodoba mieszkania są płatne 88,50 na tydzień to sporo a do tego buty kto nie ma to oni dają za 30 euro warunki mieszkaniowe co nie które mogą być ale do tanich to one nie należą .Jak jedziesz do kwiatów to dobrze ale powoli bo na miejscu może się okazać ,że brak miejsca i może być bluszcz lub np. fabryka od godz .7:00 lub 8:00 firma nastawiona jest na zysk i twoje problemy traktują na luzie ,nie ty to ktoś inny będzie na domku a oni i tak zarobią ty musisz uprzedzić ok tyg. wcześniej ,że rezygnujesz jak by coś a oni mogą to zrobić z dnia na dzień ci którym to zadowala to proszę bardzo

Pomocna?
Tak3Nie
NoNok
 Opinia
@max 15.10.2018 11:27

Hmmm nie zgodzę się, pracuje kilka miesięcy, jeżdżę z kolegą z pokoju na tą samą zmianę i nigdy nikt nie zakazywał zamykania pokoju. I nigdy nie dostałeś kary za nieporządek, oni nie mają kiedy jeździć żeby sprawdzać, jak podpisują kontrakty to proszą o posprzątanie, ale z karą nigdy się nie spotkałem. Wiem że kara jest za zniszczenia na mieszkaniu. No i sam musiałem zapłacić mandat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Amelia
 Opinia

Ja pracowałam w Niemczech W Bad Vilbel na pralni i byłam zadowolona, jak chcesz pracować to masz godziny i zarabiasz ładne pieniądze. Polecam, jedna z najlepszych Agencji w jakich pracowałam.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Arek
 Opinia
@Amelia 21.09.2017 12:19

Ktora Pani z rekrytacji albo koordyntor to pisal ? :D :D :D :D Ludzie nie dajcie sie naciagnac na oferte w Bad Vibel!!!! Bylem, pracowalem i ostrzegam!!! Wszystkie negatywne komentarze ponizej sa prawdziwe. Te pozytywne to....

Pomocna?
Tak12Nie
Nkkt
 Opinia
@Arek 03.11.2017 19:39

Ważna jest norma a jak się zrobi to już sam pracownik musi ocenić swe zdrowie i siły do pracy w BadVibel.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Amelia
 Opinia

240e na miesiąc? Nie sądzę. Na temat Holandii się nie wypowiem bo tam nie pracowałam, ale na pralni w Bad Vilbel idzieładnie zarobić. Poza tym dojazdy najdłużej 30 minut, do pracy najdalej jest z 25 kilometrów, więc jeżeli tyle jedziesz przez 3 godziny to żal mi Ciebie. Ile ludzi tyle opinii, ale nie rozumiem zmyślania.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
fck grasser
 Opinia
@Amelia 22.08.2018 16:22

25 kilometrów? jest pani na prawdę śmieszna? ludzie z velpu i nijmegen dojeżdżali po ponad 100 kilometrów a pani gada że 25 kilometrów. Widać że to pisała osoba z biura która nie ma pojęcia jakiegokolwiek o akcjach które dzieją się w Holandii

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Omomom
 Opinia
@fck grasser 31.08.2018 12:44

Jesteś chyba tak nakręcony że mózg Ci zlasowało, od kiedy z Velu lub Nijmegen dojeżdżało się do Frankfurtu do Bad Vilbel?!, nie znasz podstawowych informacji, tyle to mogłeś dojeżdżać do Nederhorst den Berg. Więc co Ty wiesz? Dziewczyna o czymś innym pisze, a Ty o czymś innym, wprowadzasz tylko w błąd. Ja pracuję w pralni w Nederhorst den Berg i dojeżdżam 80 km z Nijmegen, z Velpu w ogóle zrezygnowali, każdego rekruterzy informują przed wyjazdem do pracy o tym że tyle kilometrów trzeba dojeżdżać, poza tym liczy się to do godzin pracy, więc nie wiem po co wylewasz swoje żale skoro się na to zgodziłeś? Pewnie wywalili Cię za alkohol albo za narkotyki, bo takich patologii tu nie trzymają a teraz płaczesz śmieszny człowieku. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BooT 123
 Opinia
@Omomom 07.09.2018 11:41

Opinie są podzielone , wyjechałem niedawno przez Agencje Graser , rozmawiałem z Pania z Rzeszowa Marlena/ Marta chyba nie pamiętam dokładnie ale bardzo byłem zadowolony z obsługi , na wszystkie pytania dostałem odpowiedz . Pomogła wypełnić mi dokumenty , czego nie wiedziałem krok po kroku mi wyjaśniła . Nie mam na co narzekać , jedziesz za granice nie oczekujesz wygód jedziesz aby zarobić a nie żeby spać na złotej pościeli . NIe jest zle w PL bardziej wykorzystują i ludzie siedzą i nic nie robią . Sporo jest godzin do wyrobienia . Także jak ktoś chce to będzie pracował , za leżenie nie ma kasy . Elo

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sebastian
 Opinia

Witam ZDECYDOWANIE odradzam agencji graser przyjechałem o godzinie 4 w nocy za 2 godziny szedłem do roboty plaża foods na której pracowałem w chłodni a na umowie nie było nawet wzmianki o chłodni a przez telefon rozmawialiśmy o produkcji sałatek na normalnym magazynie. Byłem w miejscowośći Groene Heuvels 291 6644KX Ewijk wchodząc do domku typowa melina drzwi główne bez zamka ja trafiłem na najgorszy pokój jeżeli można to w ogóle nazwać pokojem który nie posiadał drzwi mebli niczego innego nie było oprócz materaca na zjebanych sprezynach które było czuć jak się leży. Takich warunków w życiu jeszcze nie widziałem dlatego odradzam komukolwiek wybierania agencji graser dla innych mogę przesłać parę zdjęć z zakwaterowania. Baller94@o2.pl

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
asdqwe
 Opinia
@Sebastian 01.09.2018 11:50

na którym domku byłeś? numer

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On
 Opinia
@Sebastian 01.09.2018 11:50

Hahaha ja tam mieszkam chłopaczku, pamiętam Cię xD Skończ i oszczędź sobie wstydu!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sebastian
 Opinia
@On 06.09.2018 11:18

Oj Dawid słaba bajera na forum i jeszcze za 4 godziny mi nie wyplaciliscie do dnia dzisiejszego

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sebastian
 Opinia
@asdqwe 05.09.2018 22:18

Na samym początku przed szlabanem od razu w prawo pierwszy domek

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
artur
 Opinia

Witam, zastanawiam się nad wyjazdemd o pracy na bakłażany, zakwaterowanie Monster Fluistraat . Można kogoś prosić o opinię?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dixi
 Opinia
@artur 11.07.2018 14:29

zarobek na pewno około tysiaka standard bo to nie stanowisko dla wykfalifikowanego fachowca typu np. spawacz, co na polskie daje 4k jak dotrwają do polski ale zawsze coś jest. odciągną za kwaterę za ubezpieczenie no i stawki mniejsze na wiekówce w nl fajna praca przy warzywach no i wszędzie na halach muzyka leci i czas też leci. przez tą agencje jak jest nie wiem

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gacek
 Opinia
@dixi 12.07.2018 10:01

Ja pracowałem na Zwinkels na bakłażanach. Atmosfera dobra, zgrana ekipa, na tym akurat zakwaterowaniu nie byłem, mieszkałem na Capelle, genialna chata. Spróbuj, nie powinieneś żałować.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anim
 Opinia

Polecam wyjazd z tą agencją.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia

Potwierdzam a do tego jak prosisz o zmiane pracy z której nie jestes zadowolony bo nie masz godzin to obiecuja ze od nastepnego tygodnia dostaniesz nowa prace a jak przychodzi co do czego i sie upominasz to cie wyrzucaja bez żadnego uprzedzenia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia

Nie wiem czemu przywaliłeś się do ludzi którzy traktują Cię tak samo jak Ty ich Mówiąc o. Kordynatorach oraz ich asystencie to nie słyszałam większych bzdur ponieważ zawsze są pomocni no chyba ze jest weekend to czasem trzeba się uprosić co jest zrozumiałe(to tez ludzie) Przemek jest osoba wyluzowana wraz z Dawidem co może ich czyni cipowatym lub przecpanym nie wiem jak dla kogo dla mnie to totalna bzdura i naprawdę trzeba mieć sporo za plecami żeby na kogoś tak wymyślać Na temat marka się nie będę wypowiadać bo nie miałam z nim do czynienia . Co do zarobków to faktycznie milionów tu nie zarobi ale jeśli jesteś w porządku i pracujesz zgodnie z godzinami to masz to co ci się należy tak samo jeśli chodzi o mieszkania Zaniedbywane są przez użytkowników nie przez pracodawcę, pozdrawiam normalnych ludzi

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Żart
 Opinia

Na chwile obecna jest 10-11 osó11w domu bo sam sie pogubilem,jak w cygańskiej chacie,nie dajcie się zwieść dobrym opinią pisaną przez pracowników biura lub prymitywnych głabów .Wifi też brak.Jednym słowem PATOLOGIA

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Żart
 Opinia

Samochody codziennie popsute,pierwszy dzień pchanie go na miescie i wymiana akumulatora z drugiego auta sluzbowego przy braku kluczy,samochody prawdopodobnie kupione na zlomie,o nawigacji zapomnijcie,a dojezdzacz trzeba czasem po 100km.Czasami mowa jest o mieszkaniu w Holandii,a w rzeczywistosci dom znajduje sie u helmutów ,zazwyczaj zastaje sie ruine" po remoncie",na pierwsza kase czeka sie dlugo(odejmujac zaliczki ) ,po 3 tygodniach dostajecie jakies marne grosze.Najsmieszniejsze jest to ze odliczaja wam po 1 euro za "samochod" jesli tak to mozna nazwac.Ambitni lub madrzejsi ludzie uciekaja stad bardzo szybko.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rodos
 Opinia

10Eu/godz brutto x 168g/miesiąc= 1680eu -25% podatek = 1260 eu- 200 mieszkanie= 1060eu - 200eu jedzenie = 860 eu - paliwo 100eu= 760eu - używki 50eu =750eu a to wszystko wychodzi 3225 zł lub nawet mniej. Można oczywiście wyjść więcej za murzyńskie dodatki jak praca po 250-300 godzin. Wiec czy warto? Nie daj się wykorzystywać bo za stracone zdrowie nie zwracają pieniędzy!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adam
 Opinia

witam ja byłem w tej firmie tylko 2 dni bo czekałem na busa aby się dostać z powrotem do polski zostałem bezczelnie oszukany co chodzi o wyjazd do hol.przez własnie biuro graser po przyjeździe do Holandii okazało się że nie ma dla mnie tej pracy którą wcześniej ustaliłem w biurze.straciłem tylko pieniądze i nerwy osobiście nie polecam tego biura ogólnie nie polecam wyjazdu do (usunięte przez administratora) patologia i wielkie oszustwo.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil
 Opinia
@Adam 11.06.2018 13:17

Jakoś nie chce mi się wierzyć w to że nie było pracy. Nieraz fakt trzeba dzień, dwa poczekać na start ale pracuje nie od dziś w Graserze i nieczęsto się takie sytuacje zdarzają. Pieniądze na czas, godziny są. Jeżeli ktoś nawet nie spróbuje tylko jedzie do Polski to sam wystawia o sobie świadectwo. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sery holenderskie
 Opinia
@Adam 11.06.2018 13:17

a jak dogadywał się na miejscu tuma*n W Holandii aby rozpocząć pracę trzeba załatwić wszystkie formalności sofinumer (nip holenderski na całe życie dokument wystawiany przez urząd holenderski, bez tego w Holandii się nie pracuje chyba że na ryzyko własne) wyrobić ważne na start zajmuje trochę czasu zgłoszenie musi być po przyjeździe i odbiór w urzędzie, następnie podpisuje się umowy po tym zawarciu dostaje się jeszcze informacje z kim kiedy o której gdzie i jak no i się rozpoczyna pierwszy dzień pracy i tu głą*ba trzeba dalej instruować co i jak typu szybkie wdrażanie w miejscu pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piotrek
 Opinia

A ja polecam Grasera. Kordynator Przemek i Marek ok sa. Zawsze pomoga praca wpozadku. Kasa na czas warunki mieszkaniowe ok.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
długoletni pracownik
 Opinia

Ja musze się przyznać jestem pierwszy raz na tym forum bo mi kolega powiedział że takie jest jak miał przyjechać do Grasera. Ja pracuję w sumie prawie 4 lata z przerwami bo próbowałem w innych agencjach 3 razy i stwierdziłem że nigdy więcej. Pracę mam dobrą płace również mieszkanie jest ok naprawdę przerabiałem różne mieszkania i prace a jednak wróciłem do Grasera bo mam kase na czas pracę codziennie, jestem zadowolony. Na tych forach z tego co widzę to tylko cwaniaczki piszą którzy nie wiem co chcą osiągnąć w pracy lub tak jak w Polsce nic nie robić a zarobić. Jestem ciekawy w jakich warunkach mieszkacie w Polsce że tu wam wszystko przeszkadza. Najlepiej Pałac i za darmo bo Panom się należy. Mam nadzieję że ta opinia pomoże ludziom w podjęciu decyzji i nie tylko hejterzy będą odwiedzali ten portal

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracuś
 Opinia

Dziękuję, idealnie pokazałeś jakie osoby są niezadowolone z pracy. Po Twoich słowach widać że patologia. I takie osoby długo nie popracują, teraz się dziwicie skąd takie opinie, jeżeli takie osoby je wystawiają?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie koniecznie zadawolony
 Opinia
@długoletni pracownik 06.04.2018 11:26

??? No pełen podziwu jestem! Rozumiem że nie pracujesz w pralni w Bad Vilbel?! Kasa na czas.. Ok jest, ale 700-800€ za miesiąc pracy nie powala na kolana. Bo więcej nie zarobisz! Mieszkania to nory, i nie ma co sciemniac! Czyli jak komuś takie warunki odpowiadają to proszę bardzo... Jak ktoś nie potrafił się w pl ogarnąć, do niczego się nie nadawał i mieszkał w zadupowie wielkim, to być może takie warunki będą go satysfakcjonowaly. Jesli masz zamiar wyjechać żaby trochę odłożyć wspomóc rodzinę to raczej nie tu i nie z tą firmą! Na koordynatora nie licz, jeśli sam się nie ogarniesz, to ani zasiłku na dzieci, ani właściwej klasy podatkowej, niczego ci nie pomoże załatwić. Ludzi traktuje jak śmieci. Żenujące. Wybór oczywiście należy indywidualnie do każdego z osobna. Ale warto zapoznać się z tymi negatywnymi opiniami, nie biorą się z nikąd.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Nie koniecznie zadawolony 07.04.2018 17:41

Tak to co tu jest opisane to jest prawda .Ale oni i tak tymi opiniami się nie przejmują. Szkoda że nie można zdjęć dodawać to może by wtedy uwierzyli . A

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
K-391
 Opinia
@Nie koniecznie zadawolony 07.04.2018 17:41

Ja bym Tobie nowiutkiego nowoczesnego mieszkania nie dała do użytku pracowniczego bo byś ketchupem z pizzy ściany wysmarował a z kebabu surówka by się walała po podłodze. Znam wspaniałków i wspaniałe co tylko nie na swoim to bango balango i bandzi potem do Polski że 800 eurasów znikło w tydzień w de zamiast wymienić w pl to jest 3200zł około. Od przedszkolaka matematyki potem ekonomii się nie chciało uczyć co ? zarządzanie gospodarką sobie poczytaj może się czego nauczył byś i z pożytkiem. a wnioski w Polsce potrafisz składać w Niemczech nagle nie i nic.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
skrafi
 Opinia
@Nie koniecznie zadawolony 07.04.2018 17:41

powinni sprawdzać czy pracownicy nie ciągną na dwa fronty rodzinne zasiłki na dzieci czyli na przykład z de i z pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
K-391
 Opinia

Nie chce mi się czytać wszystkiego bo mam wrażenie że w półrozumne istoty skądś przyleciały do wysokorozwiniętych państw. Pozdrawiam pracowników a reszcie niezadowolonym, bogaczom w Polsce radzę coś wpłacić na "szlachetną paczkę", Bóg wszystko widzi i sprawiedliwy. Czytelnik

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracuś
 Opinia

Dlaczego mogę polecić tą agencję? 1. Pracuję tu kilka miesięcy, mam stałe 40 godzin tygodniowo + nadgodziny i soboty. 2. Pieniądze zawsze na czas. 3. Mieszkania, to nie speluny, tylko normalne domy jednorodzinne, porządek? jak dbasz tak masz. 4. Widzę jacy ludzie tu przyjeżdżają, przykładów jest kilka, najlepsze: -Pierwszy dzień na domku - rozkręcanie imprezy na domku, następny dzień kac, do pracy nie chce się wstać, przecież nic się nie stanie jak nie pójdę, to jeden dzień, jeden fakt ale pierwszy; -Spodziewacie się hoteli *****? To jedźcie na wakacje, tu jest wszystko czego potrzeba, pełne wyposażenie kuchni, wystarczy ruszyć tyłek i troszkę posprzątać, TV, Wi-Fi, salon -Cofe shop, trzeba przecież odwiedzić pierwszego dnia i zjarać się jak świnia, zachowanie w pracy ? poniżej krytyki. -Chorobowe, bo źle zjadłem, przyjeżdża na domek koordynator (żeby jechać do lekarza z tą osobą), a ktoś jest zatruty alkoholem i ledwie może się ruszyć, szacun że potrafił smsa napisać. Takie osoby są zwalniane, ja osobiście też nie chciałbym z nimi mieszkać, po pracy chce się odpocząć, a nie wysłuchiwać imprez. W weekend proszę bardzo ale nie w tygodniu, praca po 10 godzin dziennie, a tu do 3 imprezy i picie, palenie. Oczywiście Agencja jest zła, koordynatorzy są źli, biuro w Polsce złe. Opinie piszą, bezmózgi - widać po błędach, leserzy którzy jadą na wakacje, a ktoś im karze pracować. Albo praca za ciężka bo na szklarni, sory, ale chyba na szklarni nikt nie myśli że jest temperatura pokojowa, no nie oszukujmy się. Tam jest dużo godzin i logiczna osoba jedzie na to przygotowana. Po pierwszym dniu takie osoby rezygnują z pracy, a otem się dziwią że muszą jechać do Polski bo nie ma dla nich innej oferty pracy. No sorry ale ludzie niektórzy są stali i nikt nie będzie zwalniał im miejsca żeby oni pracowali, rezygnują ich problem, a flustracje wyrzucają tutaj. Agencję polecam.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gradek
 Opinia
@Pracuś 21.03.2018 11:47

W punkt idealnie opisane. Polecam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil
 Opinia
@Pracuś 21.03.2018 11:47

O to to, jestem już 2 lata w Graserze:D Jakie to typowe sytuacje haha, żal tych ludzi. Poziom reprezentowany poniżej krytyki

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tola
 Opinia
@Pracuś 21.03.2018 11:47

Ja na przykład mam serdecznie już dość takich ludzi osób ich zachowania że wyjeżdżają w ogóle z tej polski pokazywać się światu w ten sposób, kto to nad robi ta dobrą opinie że Polacy to serdeczny koleżeński pracowity gospodarny naród. Ja lubię wyjeżdżać przez agencje stawki i inne sprawy są naprawdę uczciwe i rzetelne, firmy pośredniczące istnieją w Niemczech od wielu lat co niektórzy polaczki rozżaleni narzekający co w pieluchach obsranych chodzili tetrowych nie Pampersach co firmy dobrze się miały i niemca z czekoladą dla nas człowiek widział. A Polaki co oni by nie mieli w Polsce, to po ki h*uj jedzie smrodzić i normalnym współlokatorom daleko. Niemcy też zarabiają na hali 1100 netto czyli ponad 4000zl a w Polsce tak jak Ja mam tylko 1600zl netto czyli minimalna i resztę wszystko swoje czyli te 1600 od razu znika, poopłacam i drugie pół miesiąca za co żyć w tym mob*bing w pracy szybko i rób wszystko bo stanowisk żadnych niema w moim zawodzie tak mam. Ja mam szacunek do tej pory gdzie jadę do pracy ale dość ludzisk bez pojęcia lubiące inne klimaty, potem szczerzą takie zęby na hali mowa delikwentki też niezłe są, następnym razem biorę ze sobą wodę święconą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Graser Sp. z o.o. - Bydgoszcz

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny