Graser Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 191 ocen.

Graser Sp. z o.o.
2 191 6 1

Opinie o Graser Sp. z o.o.

G g hn

Agencja sobie kpi z pracownika nie polecam pracy w plaży foods nie wspominając o smierdziacych pokojach a koordynatorzy Dawid i Przemek pajace na nieodpowiednich stanowiskach

Rosiasta
@G g hn 04.11.2018 18:20

Nie wiem w jaki sposób kpi? Rozbrajają mnie te nicki, fake konta. Tylko obrażać wokół a siebie się nie widzi, żałosne.Koordynatorzy akurat jedni z lepszych z jakimi miałam do czynienia. Nie no idź sobie do innej agencji i pracuj 18 godzin dziennie lub bądź przez 2 tygodnie na rezerwie i płać za mieszkanie wyjdź na minus, albo idź spać na magazynie na paletach, wtedy może zaczniesz doceniać. Brak słów.

Akrobatyczny Daniel
@G g hn 04.11.2018 18:20

Moze czasami warto zaczac po sobie sprzatac ?? badz po pracy wziac prysznic jak normalni ludzie , a nie ze smierdzacymi syrami wchodzic do pokoju i od razu klasc sie na lozko. Pralka tez jest na wyposazeniu domku wiec minimum 1x w tyg pasowalo by ja uruchomic kosztuje to tylko troche checi i osobistej higieny - lecz niestety i tego niektorym osobom brakuje....

Rosiasta

Polecam tą agencję jeżeli chodzi o wyjazd. Rzetelność i kasa zawsze się zgadza i jest na czas. Biuro całkowicie wypłacalne.

MAxKolonko
@Rosiasta 22.10.2018 13:54

jeżeli chodzi o wypłacanie pieniędzy są rzetelni ale chodzi o resztę, totalne dno

Rosiasta
@MAxKolonko 30.10.2018 07:48

Nie wiem o jakim dnie mówisz ale ja tam jestem zadowolona... Zakwaterowanie nie jest złe, mieszałam uż na kilku lokalizacjach i dnem można nazwać bardziej osoby robiące (usunięte przez administratora) niż te mieszkanie. Bo ze zlewów aż kipi naczyniami do umycia nieraz, a potrafią tak leżeć i leżeć, niektórzy to miotły i mopa na oczy nigdy nie widzieli, nikt nie będzie latał i po paniczach sprzątał. Więc to jest dnem zgodzę się.

sasza

Hej. Pracuje ktoś na pakowaniu żywności gotowanej w Nijmegen? Prosze o opinie.

Antecz
@sasza 19.10.2018 13:04

Hej, ja pracuje Plaza Foods. Praca nie jest zła, atmosfera dobra. Stawka i dodatki godzinowe też nie są złe, tygodniówki ładne wychodzą. Jedyny minus to przez pierwsze 2 tygodnie zaliczki ale potem się rozliczają. KAsa zawsze na czas. Minusy też są jak np, kontakt z koordynatorami jest dość utrudniony, ale zazwyczaj oddzwaniają ;) Ogólnie polecam.

Byly pracownik.
@sasza 19.10.2018 13:04

Pracowalem tempo niewolnicze. Dziadostwo jakich malo.

sasza
@Antecz 19.10.2018 15:17

Dzieki za odp:)

Rosiasta
@sasza 19.10.2018 13:04

Haha jakie podzielone opinie, chyba przechylę szalę na jedną stronę, pracowałam tam przez około rok, potem zjechałam na studia. Niewolnicą nie byłam (jakkolwiek to brzmi) Polecam, miło wspominam :)

fck graser
@sasza 21.10.2018 20:27

tempo niewolnicze to mało powiedziane! Sami Polacy na produkcji. Czyli typowy (usunięte przez administratora), nie pełne godziny, ludzie nie raz po 16h pracują po czym idą po 8h do pracy żeby znowu pójść do pracy na 4h.

Rosiasta
@fck graser 23.10.2018 09:12

Hmmm to tak zwane podwójne zmiany, nikt mnie do tego nie zmusza tylko zawsze jestem o to pytana. Dla mnie ważne są dodatkowe godziny=więcej kasy. Na to nie narzekam. A polecam zapoznać się z ortografią a potem pisać opinie.

max

Firma graser nie jest za wielka i dlatego auta firmowe czy zarobi również takie mają,auta rozklekotane ale jeszcze jeżdżą ,zakwaterowanie w ok 5 osobowe domki lub nawet 10 osobowe ale mają również jeden 18 osobowy co jest już trochę tłoczno ,koordynatorzy Dawid jest całkiem w porządku ale jest taki jeden który niby pomaga ale zawsze jak coś trzeba to zawsze go brak a jak nie pasuje to możecie wrócić do polski to taki Marek,a zarobki no niestety ci którzy liczą ,że zarobią to owszem zarobią ale ok 1000 euro ,350 na tydzień po odtrąceniu zostaje na czysto ok 250 oczywiście ,że od pon do piątku pracujecie bo może być i tak ,że pracy może nie być pokoje muszą być czyste i co ciekawe wszystkie pokoje muszą być otwarte z klucza bo sprawdzają porządki jeśli jest zamknięty to kara ok 200 lub 250 euro obojętne jakie rzeczy mogą być w pokoju dają kary za wszystko co im się nie spodoba mieszkania są płatne 88,50 na tydzień to sporo a do tego buty kto nie ma to oni dają za 30 euro warunki mieszkaniowe co nie które mogą być ale do tanich to one nie należą .Jak jedziesz do kwiatów to dobrze ale powoli bo na miejscu może się okazać ,że brak miejsca i może być bluszcz lub np. fabryka od godz .7:00 lub 8:00 firma nastawiona jest na zysk i twoje problemy traktują na luzie ,nie ty to ktoś inny będzie na domku a oni i tak zarobią ty musisz uprzedzić ok tyg. wcześniej ,że rezygnujesz jak by coś a oni mogą to zrobić z dnia na dzień ci którym to zadowala to proszę bardzo

NoNok
@max 15.10.2018 11:27

Hmmm nie zgodzę się, pracuje kilka miesięcy, jeżdżę z kolegą z pokoju na tą samą zmianę i nigdy nikt nie zakazywał zamykania pokoju. I nigdy nie dostałeś kary za nieporządek, oni nie mają kiedy jeździć żeby sprawdzać, jak podpisują kontrakty to proszą o posprzątanie, ale z karą nigdy się nie spotkałem. Wiem że kara jest za zniszczenia na mieszkaniu. No i sam musiałem zapłacić mandat.

Graser? To jakiśŻart

pierwsza kwestia to pani z Bygdoszczy przez telefon podaje nie prawdziwe informację. Przez telefon słyszy się, że jest 40h w tygodniu bez problemu i są to godziny zapewnione, po czym podpisujesz umowę gdzie Graser jako agencji zapewnia 0 godzin tygodniowo. Druga sprawa dotycząca kierowców w ich firmie. Ludzie dostają zepsute auta z złomowisk z dodatkową drobną regeneracją (brak radia, zepsute liczniki, popalone sprzęgła, popsute imobilazejry, nie działające elektryczne szyby, brak jakiegokolwiek zawieszenia). Dodatkowo w razie czego kontroli policji mandat dostaje osoba kierująca a graser ma w (usunięte przez administratora) że mandaty są dawane z poczetu dawanych ich samochodów. Licznik zepsuty? Sam se go napraw. 3 sprawa dotyczy ludzi dojeżdżających ludzi do pracy rowerami. Przez telefon mówią że to max 4km do pracy a prawdzie okazuje się że to ponad 7km drogi rowerkiem Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: tego nie da się już naprawić

Graser? To jakiśŻart
@Graser? To jakiśŻart 13.10.2018 00:01

Covebo to kordynatorka siedziała ze mną na szpitalu w Hardawijk od 18 do 24 i pod koniec powiedziałam, że był to jej obowiązek). Masz infekcję bakteryjną? Nie umiesz wstać z łóżka, masz katar, odkrztuszasz zieloną flegmę, masz gorączkę, boli cię głowa? Jedź pan sam do lekarza. To Ty jesteś na L4 nie my. 5 sprawa. Kordynatorzy latają naćpani (oprócz Marka). Są wstanie wpaść po 22 z zajadami na ustach i z pianą na warach (to akurat był w tedy Dawid) po zdjęcie numeru sofi, a że szczęka mu ucieka w wszystkie strony świata to jest inna bajka, on po prostu trenuje mięśnie twarzy xD 6 nie możesz nawet zasadzić pomidorów bo Przemek (kordynator) po spojrzeniu kiełków (max 1 cm) potrafi stwierdzić, że sadzisz marihuane w domu,chuj że sadzonki miały po 1 listu ale przecież przemek skonczył studia na kierunku bodaniki i ma szeroki zasięg w tym zakresie 7. Świadectwo pracy? HAHAHAHAH. Nie dostaniesz go nigdy. Pomimo iż piszesz, dzwonisz. Świadectwa pracy przecież nie potrzebujesz. 8. Jak usłyszycie, że traficie na PLAZA FOOD, zrezygnujcie natychmiast . Nie którzy tam po 20h w tygodniu wyciągali. Albo 110KM z Nijmegen będziecie dojeżdżać do Amsterdamu. Nie polecam tej agencji. Są strasznie nie rzetelni. Na najsiszej stawce po 250 euro w maxie na tydzien dostaniec

Amelia

Ja pracowałam w Niemczech W Bad Vilbel na pralni i byłam zadowolona, jak chcesz pracować to masz godziny i zarabiasz ładne pieniądze. Polecam, jedna z najlepszych Agencji w jakich pracowałam.

Arek
@Amelia 21.09.2017 12:19

Ktora Pani z rekrytacji albo koordyntor to pisal ? :D :D :D :D Ludzie nie dajcie sie naciagnac na oferte w Bad Vibel!!!! Bylem, pracowalem i ostrzegam!!! Wszystkie negatywne komentarze ponizej sa prawdziwe. Te pozytywne to....

Nkkt
@Arek 03.11.2017 19:39

Ważna jest norma a jak się zrobi to już sam pracownik musi ocenić swe zdrowie i siły do pracy w BadVibel.

Amelia

240e na miesiąc? Nie sądzę. Na temat Holandii się nie wypowiem bo tam nie pracowałam, ale na pralni w Bad Vilbel idzieładnie zarobić. Poza tym dojazdy najdłużej 30 minut, do pracy najdalej jest z 25 kilometrów, więc jeżeli tyle jedziesz przez 3 godziny to żal mi Ciebie. Ile ludzi tyle opinii, ale nie rozumiem zmyślania.

fck grasser
@Amelia 22.08.2018 16:22

25 kilometrów? jest pani na prawdę śmieszna? ludzie z velpu i nijmegen dojeżdżali po ponad 100 kilometrów a pani gada że 25 kilometrów. Widać że to pisała osoba z biura która nie ma pojęcia jakiegokolwiek o akcjach które dzieją się w Holandii

Omomom
@fck grasser 31.08.2018 12:44

Jesteś chyba tak nakręcony że mózg Ci zlasowało, od kiedy z Velu lub Nijmegen dojeżdżało się do Frankfurtu do Bad Vilbel?!, nie znasz podstawowych informacji, tyle to mogłeś dojeżdżać do Nederhorst den Berg. Więc co Ty wiesz? Dziewczyna o czymś innym pisze, a Ty o czymś innym, wprowadzasz tylko w błąd. Ja pracuję w pralni w Nederhorst den Berg i dojeżdżam 80 km z Nijmegen, z Velpu w ogóle zrezygnowali, każdego rekruterzy informują przed wyjazdem do pracy o tym że tyle kilometrów trzeba dojeżdżać, poza tym liczy się to do godzin pracy, więc nie wiem po co wylewasz swoje żale skoro się na to zgodziłeś? Pewnie wywalili Cię za alkohol albo za narkotyki, bo takich patologii tu nie trzymają a teraz płaczesz śmieszny człowieku. Pozdrawiam Cię serdecznie.

BooT 123
@Omomom 07.09.2018 11:41

Opinie są podzielone , wyjechałem niedawno przez Agencje Graser , rozmawiałem z Pania z Rzeszowa Marlena/ Marta chyba nie pamiętam dokładnie ale bardzo byłem zadowolony z obsługi , na wszystkie pytania dostałem odpowiedz . Pomogła wypełnić mi dokumenty , czego nie wiedziałem krok po kroku mi wyjaśniła . Nie mam na co narzekać , jedziesz za granice nie oczekujesz wygód jedziesz aby zarobić a nie żeby spać na złotej pościeli . NIe jest zle w PL bardziej wykorzystują i ludzie siedzą i nic nie robią . Sporo jest godzin do wyrobienia . Także jak ktoś chce to będzie pracował , za leżenie nie ma kasy . Elo

ON

witam czy moglby mi ktos konkretnie i realnie napisac jak jest naprawde?Bo ja lubie Holandie ale nie uwielbiam i wychwalam jednak tyle (usunięte przez administratora) przez 14 miesiecy co tutaj spotkalem to nie mialem doczynienia w swoim zyciu a mam ponad 30lat i nie jestem typem czlowieka lubiacego siedziec w jednyn miejscu;)Zastanawiam sie czy tam jechac?!Z gory dzieki za odpowiedz

Arek
@ON 08.09.2018 15:09

Ja tam pracuje aktualnie na pakowaniu, jestem zadowolony, siedzę tu już ponad rok. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Sebastian

Witam ZDECYDOWANIE odradzam agencji graser przyjechałem o godzinie 4 w nocy za 2 godziny szedłem do roboty plaża foods na której pracowałem w chłodni a na umowie nie było nawet wzmianki o chłodni a przez telefon rozmawialiśmy o produkcji sałatek na normalnym magazynie. Byłem w miejscowośći Groene Heuvels 291 6644KX Ewijk wchodząc do domku typowa melina drzwi główne bez zamka ja trafiłem na najgorszy pokój jeżeli można to w ogóle nazwać pokojem który nie posiadał drzwi mebli niczego innego nie było oprócz materaca na zjebanych sprezynach które było czuć jak się leży. Takich warunków w życiu jeszcze nie widziałem dlatego odradzam komukolwiek wybierania agencji graser dla innych mogę przesłać parę zdjęć z zakwaterowania. Baller94@o2.pl

asdqwe
@Sebastian 01.09.2018 11:50

na którym domku byłeś? numer

On
@Sebastian 01.09.2018 11:50

Hahaha ja tam mieszkam chłopaczku, pamiętam Cię xD Skończ i oszczędź sobie wstydu!

Sebastian
@On 06.09.2018 11:18

Oj Dawid słaba bajera na forum i jeszcze za 4 godziny mi nie wyplaciliscie do dnia dzisiejszego

Sebastian
@asdqwe 05.09.2018 22:18

Na samym początku przed szlabanem od razu w prawo pierwszy domek

artur

Witam, zastanawiam się nad wyjazdemd o pracy na bakłażany, zakwaterowanie Monster Fluistraat . Można kogoś prosić o opinię?

dixi
@artur 11.07.2018 14:29

zarobek na pewno około tysiaka standard bo to nie stanowisko dla wykfalifikowanego fachowca typu np. spawacz, co na polskie daje 4k jak dotrwają do polski ale zawsze coś jest. odciągną za kwaterę za ubezpieczenie no i stawki mniejsze na wiekówce w nl fajna praca przy warzywach no i wszędzie na halach muzyka leci i czas też leci. przez tą agencje jak jest nie wiem

Gacek
@dixi 12.07.2018 10:01

Ja pracowałem na Zwinkels na bakłażanach. Atmosfera dobra, zgrana ekipa, na tym akurat zakwaterowaniu nie byłem, mieszkałem na Capelle, genialna chata. Spróbuj, nie powinieneś żałować.

Anim

Polecam wyjazd z tą agencją.

anonim

(usunięte przez administratora)

Anonim

Potwierdzam a do tego jak prosisz o zmiane pracy z której nie jestes zadowolony bo nie masz godzin to obiecuja ze od nastepnego tygodnia dostaniesz nowa prace a jak przychodzi co do czego i sie upominasz to cie wyrzucaja bez żadnego uprzedzenia

Anonim

Nie wiem czemu przywaliłeś się do ludzi którzy traktują Cię tak samo jak Ty ich Mówiąc o. Kordynatorach oraz ich asystencie to nie słyszałam większych bzdur ponieważ zawsze są pomocni no chyba ze jest weekend to czasem trzeba się uprosić co jest zrozumiałe(to tez ludzie) Przemek jest osoba wyluzowana wraz z Dawidem co może ich czyni cipowatym lub przecpanym nie wiem jak dla kogo dla mnie to totalna bzdura i naprawdę trzeba mieć sporo za plecami żeby na kogoś tak wymyślać Na temat marka się nie będę wypowiadać bo nie miałam z nim do czynienia . Co do zarobków to faktycznie milionów tu nie zarobi ale jeśli jesteś w porządku i pracujesz zgodnie z godzinami to masz to co ci się należy tak samo jeśli chodzi o mieszkania Zaniedbywane są przez użytkowników nie przez pracodawcę, pozdrawiam normalnych ludzi

Żart

Na chwile obecna jest 10-11 osó11w domu bo sam sie pogubilem,jak w cygańskiej chacie,nie dajcie się zwieść dobrym opinią pisaną przez pracowników biura lub prymitywnych głabów .Wifi też brak.Jednym słowem PATOLOGIA

Żart

Samochody codziennie popsute,pierwszy dzień pchanie go na miescie i wymiana akumulatora z drugiego auta sluzbowego przy braku kluczy,samochody prawdopodobnie kupione na zlomie,o nawigacji zapomnijcie,a dojezdzacz trzeba czasem po 100km.Czasami mowa jest o mieszkaniu w Holandii,a w rzeczywistosci dom znajduje sie u helmutów ,zazwyczaj zastaje sie ruine" po remoncie",na pierwsza kase czeka sie dlugo(odejmujac zaliczki ) ,po 3 tygodniach dostajecie jakies marne grosze.Najsmieszniejsze jest to ze odliczaja wam po 1 euro za "samochod" jesli tak to mozna nazwac.Ambitni lub madrzejsi ludzie uciekaja stad bardzo szybko.

Rodos

10Eu/godz brutto x 168g/miesiąc= 1680eu -25% podatek = 1260 eu- 200 mieszkanie= 1060eu - 200eu jedzenie = 860 eu - paliwo 100eu= 760eu - używki 50eu =750eu a to wszystko wychodzi 3225 zł lub nawet mniej. Można oczywiście wyjść więcej za murzyńskie dodatki jak praca po 250-300 godzin. Wiec czy warto? Nie daj się wykorzystywać bo za stracone zdrowie nie zwracają pieniędzy!

Adam

witam ja byłem w tej firmie tylko 2 dni bo czekałem na busa aby się dostać z powrotem do polski zostałem bezczelnie oszukany co chodzi o wyjazd do hol.przez własnie biuro graser po przyjeździe do Holandii okazało się że nie ma dla mnie tej pracy którą wcześniej ustaliłem w biurze.straciłem tylko pieniądze i nerwy osobiście nie polecam tego biura ogólnie nie polecam wyjazdu do (usunięte przez administratora) patologia i wielkie oszustwo.

Kamil
@Adam 11.06.2018 13:17

Jakoś nie chce mi się wierzyć w to że nie było pracy. Nieraz fakt trzeba dzień, dwa poczekać na start ale pracuje nie od dziś w Graserze i nieczęsto się takie sytuacje zdarzają. Pieniądze na czas, godziny są. Jeżeli ktoś nawet nie spróbuje tylko jedzie do Polski to sam wystawia o sobie świadectwo. Pozdrawiam

sery holenderskie
@Adam 11.06.2018 13:17

a jak dogadywał się na miejscu tuma*n W Holandii aby rozpocząć pracę trzeba załatwić wszystkie formalności sofinumer (nip holenderski na całe życie dokument wystawiany przez urząd holenderski, bez tego w Holandii się nie pracuje chyba że na ryzyko własne) wyrobić ważne na start zajmuje trochę czasu zgłoszenie musi być po przyjeździe i odbiór w urzędzie, następnie podpisuje się umowy po tym zawarciu dostaje się jeszcze informacje z kim kiedy o której gdzie i jak no i się rozpoczyna pierwszy dzień pracy i tu głą*ba trzeba dalej instruować co i jak typu szybkie wdrażanie w miejscu pracy.

Piotrek

A ja polecam Grasera. Kordynator Przemek i Marek ok sa. Zawsze pomoga praca wpozadku. Kasa na czas warunki mieszkaniowe ok.

długoletni pracownik

Ja musze się przyznać jestem pierwszy raz na tym forum bo mi kolega powiedział że takie jest jak miał przyjechać do Grasera. Ja pracuję w sumie prawie 4 lata z przerwami bo próbowałem w innych agencjach 3 razy i stwierdziłem że nigdy więcej. Pracę mam dobrą płace również mieszkanie jest ok naprawdę przerabiałem różne mieszkania i prace a jednak wróciłem do Grasera bo mam kase na czas pracę codziennie, jestem zadowolony. Na tych forach z tego co widzę to tylko cwaniaczki piszą którzy nie wiem co chcą osiągnąć w pracy lub tak jak w Polsce nic nie robić a zarobić. Jestem ciekawy w jakich warunkach mieszkacie w Polsce że tu wam wszystko przeszkadza. Najlepiej Pałac i za darmo bo Panom się należy. Mam nadzieję że ta opinia pomoże ludziom w podjęciu decyzji i nie tylko hejterzy będą odwiedzali ten portal

Pracuś

Dziękuję, idealnie pokazałeś jakie osoby są niezadowolone z pracy. Po Twoich słowach widać że patologia. I takie osoby długo nie popracują, teraz się dziwicie skąd takie opinie, jeżeli takie osoby je wystawiają?

Nie koniecznie zadawolony
@długoletni pracownik 06.04.2018 11:26

??? No pełen podziwu jestem! Rozumiem że nie pracujesz w pralni w Bad Vilbel?! Kasa na czas.. Ok jest, ale 700-800€ za miesiąc pracy nie powala na kolana. Bo więcej nie zarobisz! Mieszkania to nory, i nie ma co sciemniac! Czyli jak komuś takie warunki odpowiadają to proszę bardzo... Jak ktoś nie potrafił się w pl ogarnąć, do niczego się nie nadawał i mieszkał w zadupowie wielkim, to być może takie warunki będą go satysfakcjonowaly. Jesli masz zamiar wyjechać żaby trochę odłożyć wspomóc rodzinę to raczej nie tu i nie z tą firmą! Na koordynatora nie licz, jeśli sam się nie ogarniesz, to ani zasiłku na dzieci, ani właściwej klasy podatkowej, niczego ci nie pomoże załatwić. Ludzi traktuje jak śmieci. Żenujące. Wybór oczywiście należy indywidualnie do każdego z osobna. Ale warto zapoznać się z tymi negatywnymi opiniami, nie biorą się z nikąd.

anonymous
@Nie koniecznie zadawolony 07.04.2018 17:41

Tak to co tu jest opisane to jest prawda .Ale oni i tak tymi opiniami się nie przejmują. Szkoda że nie można zdjęć dodawać to może by wtedy uwierzyli . A

K-391
@Nie koniecznie zadawolony 07.04.2018 17:41

Ja bym Tobie nowiutkiego nowoczesnego mieszkania nie dała do użytku pracowniczego bo byś ketchupem z pizzy ściany wysmarował a z kebabu surówka by się walała po podłodze. Znam wspaniałków i wspaniałe co tylko nie na swoim to bango balango i bandzi potem do Polski że 800 eurasów znikło w tydzień w de zamiast wymienić w pl to jest 3200zł około. Od przedszkolaka matematyki potem ekonomii się nie chciało uczyć co ? zarządzanie gospodarką sobie poczytaj może się czego nauczył byś i z pożytkiem. a wnioski w Polsce potrafisz składać w Niemczech nagle nie i nic.

skrafi
@Nie koniecznie zadawolony 07.04.2018 17:41

powinni sprawdzać czy pracownicy nie ciągną na dwa fronty rodzinne zasiłki na dzieci czyli na przykład z de i z pl

K-391

Nie chce mi się czytać wszystkiego bo mam wrażenie że w półrozumne istoty skądś przyleciały do wysokorozwiniętych państw. Pozdrawiam pracowników a reszcie niezadowolonym, bogaczom w Polsce radzę coś wpłacić na "szlachetną paczkę", Bóg wszystko widzi i sprawiedliwy. Czytelnik

Pracuś

Dlaczego mogę polecić tą agencję? 1. Pracuję tu kilka miesięcy, mam stałe 40 godzin tygodniowo + nadgodziny i soboty. 2. Pieniądze zawsze na czas. 3. Mieszkania, to nie speluny, tylko normalne domy jednorodzinne, porządek? jak dbasz tak masz. 4. Widzę jacy ludzie tu przyjeżdżają, przykładów jest kilka, najlepsze: -Pierwszy dzień na domku - rozkręcanie imprezy na domku, następny dzień kac, do pracy nie chce się wstać, przecież nic się nie stanie jak nie pójdę, to jeden dzień, jeden fakt ale pierwszy; -Spodziewacie się hoteli *****? To jedźcie na wakacje, tu jest wszystko czego potrzeba, pełne wyposażenie kuchni, wystarczy ruszyć tyłek i troszkę posprzątać, TV, Wi-Fi, salon -Cofe shop, trzeba przecież odwiedzić pierwszego dnia i zjarać się jak świnia, zachowanie w pracy ? poniżej krytyki. -Chorobowe, bo źle zjadłem, przyjeżdża na domek koordynator (żeby jechać do lekarza z tą osobą), a ktoś jest zatruty alkoholem i ledwie może się ruszyć, szacun że potrafił smsa napisać. Takie osoby są zwalniane, ja osobiście też nie chciałbym z nimi mieszkać, po pracy chce się odpocząć, a nie wysłuchiwać imprez. W weekend proszę bardzo ale nie w tygodniu, praca po 10 godzin dziennie, a tu do 3 imprezy i picie, palenie. Oczywiście Agencja jest zła, koordynatorzy są źli, biuro w Polsce złe. Opinie piszą, bezmózgi - widać po błędach, leserzy którzy jadą na wakacje, a ktoś im karze pracować. Albo praca za ciężka bo na szklarni, sory, ale chyba na szklarni nikt nie myśli że jest temperatura pokojowa, no nie oszukujmy się. Tam jest dużo godzin i logiczna osoba jedzie na to przygotowana. Po pierwszym dniu takie osoby rezygnują z pracy, a otem się dziwią że muszą jechać do Polski bo nie ma dla nich innej oferty pracy. No sorry ale ludzie niektórzy są stali i nikt nie będzie zwalniał im miejsca żeby oni pracowali, rezygnują ich problem, a flustracje wyrzucają tutaj. Agencję polecam.

Gradek
@Pracuś 21.03.2018 11:47

W punkt idealnie opisane. Polecam.

Kamil
@Pracuś 21.03.2018 11:47

O to to, jestem już 2 lata w Graserze:D Jakie to typowe sytuacje haha, żal tych ludzi. Poziom reprezentowany poniżej krytyki

tola
@Pracuś 21.03.2018 11:47

Ja na przykład mam serdecznie już dość takich ludzi osób ich zachowania że wyjeżdżają w ogóle z tej polski pokazywać się światu w ten sposób, kto to nad robi ta dobrą opinie że Polacy to serdeczny koleżeński pracowity gospodarny naród. Ja lubię wyjeżdżać przez agencje stawki i inne sprawy są naprawdę uczciwe i rzetelne, firmy pośredniczące istnieją w Niemczech od wielu lat co niektórzy polaczki rozżaleni narzekający co w pieluchach obsranych chodzili tetrowych nie Pampersach co firmy dobrze się miały i niemca z czekoladą dla nas człowiek widział. A Polaki co oni by nie mieli w Polsce, to po ki h*uj jedzie smrodzić i normalnym współlokatorom daleko. Niemcy też zarabiają na hali 1100 netto czyli ponad 4000zl a w Polsce tak jak Ja mam tylko 1600zl netto czyli minimalna i resztę wszystko swoje czyli te 1600 od razu znika, poopłacam i drugie pół miesiąca za co żyć w tym mob*bing w pracy szybko i rób wszystko bo stanowisk żadnych niema w moim zawodzie tak mam. Ja mam szacunek do tej pory gdzie jadę do pracy ale dość ludzisk bez pojęcia lubiące inne klimaty, potem szczerzą takie zęby na hali mowa delikwentki też niezłe są, następnym razem biorę ze sobą wodę święconą.

Mateusz K.

Witam, w niedziele wyjeżdżam do Rotterdamu swoim autem. Jeżeli ktoś chciałby się zabrać ze mną z okolic Malborka +-100km to zapraszam do kontaktu 665 591 766. Pozdrawiam Mateusz

Adrianek

Ja tam mogę powiedzieć że nie było źle wyjechałem w styczniu i pracowałem w Niemczech. Chciałem wyjechać na 6 miesięcy, nie było żadnego problemu. Zakwaterowania które niektóre tu osoby opisują to chyba nawet na miejscu nie były. Domy jednorodzinne po 5/6 osób. Wyposażone. Na naszym mieszkaniu zazwyczaj w niedzielę sprzątaliśmy część wspólną i nie było źle tylko trzeba umieć się dogadać. Ja wyjazd polecam, żadnych problemów nie miałem, kasa na czas, godziny były podstawowe + nadgodziny. Wyjazd polecam.

Kamil

Polecam wyjazd z Graserem, są pewne godziny i wypłata na czas + zapewnione godziny. Osobiście pracuję na bakłażanach a po sezonie przechodzę na produkcję. Jestem zadowolony z pracy, pracuję już u nich 2 lata. Polecam.

gajdzia

Hej, ja pracowałam na kwiatach, a po sezonie przeszłam na produkcję, pracuję do teraz, w sierpniu minie rok. Jestem zadowolona, kasa zawsze na czas. Zakwaterowanie w domujednorodzinnym w Wijchen pokój dwu-osobowy, na mieszkaniu 5 osób. Szczerze polecam.

Iwona

@Milf*Master, a czy zakwaterowanie zapewnia pracownikom firma Graser? Jak z dojazdem do pracy? Na podstawie jakiej umowy się pracuje? @Piotrek, długo już pracujesz w Graser? W jakim trybie pracuje się w tym miejscu? @anonymous, co jeszcze możesz powiedzieć o tym pracodawcy?

Misia
@Iwona 13.05.2018 21:03

Iwonko czy ty sie tam wybierasz do pracy ? Prosze o kontakt. Moj email gdabrowski@poczta.onet.pl

Jasiek

Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją żeby wszyscy byli zadowoleni!!!

zibi44

mialem przyjemność pracowac nie polecam firma nastawiona na zysk jak najwięcej z ciebie ściągnąć lecz już godzin zapewnić to nie bo poco,nie przejmują sie wogóle

Anetka
@zibi44 28.03.2018 17:44

w sumie na co innego ma być nastawiona? Agencja jedna z lepszych w jakich pracowałam, wypłacalni, pieniądze zawsze na czas. Nie mam im nic do zarzucenia.

Iwona

@Nie polecam, i jak faktycznie wyglądała Twoja praca? Dziękujemy za Twoją opinię, jest ona bardzo ważna. @Hukol, a czy Ty pracowałeś za pośrednictwem Graser Sp. z o.o.? Czy po prostu słyszałeś coś o tej firmie? @Lamowska, a Ty jak oceniasz warunki mieszkaniowe proponowane przez firmę?

Dars
@Iwona 16.03.2018 15:33

Powiem tak !!! Wolę ostrzec przed popełnieniem błędu jakim niewątpliwie jest wyjazd przez Graser . Co miałbym zyskać tym że pisze takie rzeczy. Naprawdę dawno nie spotkałem się z tak niekompletnymi ludźmi . Dzwoniłem po przyjeździe do pani która mi to załatwiała ale nie odbiera odziwo odpisała mi i wiecie co napisała oni nie mają wpływu na to co tam jest na miejscu !! Więc pytam się na co macie wpływ ? A z tego co wiem już kilkadziesiąt sygnałów było że jest kiepsko na miejscu myślicie że ktoś się tym przejął !!!! Wolne żarty

Nie polecam

Agencji Graser niestety nie mogę polecic, już mówię dlaczego : 1. Przed wyjazdem to telefonów i wiadomości masz multum że niby jak tam jest co gdzie za ile itp. 2. Będąc już w drodze był tylko jeden telefon od kordynatora tzn. póki jeszcze była w miarę młoda godzina to się odezwał o 21. Później już ślad po nim zaginął tylko wysłał mi jakiś nr do goscia zwykłego pracownika żebym się z nim skontaktował jak coś . Dojechałem bodajże o 4 nad ranem i czekam i czekam aż wkoncu ktoś z wielką łaską odebrał i przyszedł po mnie nie wspominając już że był pod wpływem tylko nie wiem do końca czego %%? Powiem szczerze że już bylem trochę przestraszony. 3. Kontynuując była mowa od Pani pośredniczącej w załatwieniu tejże pracy ze domki są fajne że tv jest zamrażarki duże jakby ktoś coś chciał sobie więcej jedzenia przywieźć? Hmm a tu wchodzę do domku i kolejny szok !!!! Gdzie ja jestem. Odrazu na wejściu dom wygląda jak nora doszedłem wkoncu do swojego zajefajnego pokoju!!!! Brak światła zamiast jakiegoś żyrandola wiszą jakieś kable i tylko łóżko bez żadnej szafki kompletnie nic !!!! Dramat . Jakiś do rana się przemęczylem . Rano wstaje ( nie wspomnę już że kordynator nawet się nie interesuje nie dzwoni czy żyje czy co !!!!) I porozmawiałem z chłopakami którzy tam są i miałem z nimi pracować. Mówią że mają tygodniowo po 30-35 godzin ale z tego co widzę i czuję ??? Im to odpowiada mówią że max po 700-800 euro zarabiają . Masakra miałem pracować przy czymś innym a tu czekały na mnie tylko gumaki tylko nie wiem do czego ? Z tego co mówili chłopaki miałem myć Karcherem kury ??

Hukol
@Nie polecam 12.03.2018 10:53

Nie jedzcie przez pośrednika ,,Graser,, dużo obiecują a po przyjeździe mieszka się w norach bo mieszkaniami tego nazwać nie można niestety . Godzin 35 max przeliczcie sobie 4X35 =140 godzin po niecałe 9 euro a dokładnie mniej równa się 1260 ( licząc po 9 a tak nie jest tak tylko mówią żeby zachęcić !!!) Minus 88.50 mieszkanie tydzień i 25.44 ubezpieczenie tydzień i wychodzi prawie 114 euro miesięcznie zabierają pytam się za co !!!! 1260-114x4 miesiące za ubezpieczenie i mieszkanie i zostaje na rękę jakieś marne 800 euro powiedzcie czy warto za takie pieniądze się użerać z nimi i mieszkać w niby mieszkaniu chyba nie

Małolepsza

Praca za granicą to praca fizyczna i jak sama nazwa mówi jest fizyczna. To nie siedzenie przy biurku w pięknym gabinecie.

Jola - oszukana
@Małolepsza 11.08.2017 15:53

:D :D :D no no , firma stawia na PR :P w swoim stylu ;) Faktycznie nastawialam sie na prace w pieknym gabinecie kandydujac do pralni w Bad Vilbel :D Ale to co zastanalam na miejscu to byla Masakra! Nie oszukujcie ludzi !

Chętna do pracy
@Jola - oszukana 03.11.2017 19:47

Powiedz więcej o tej pracy w Bad Vilbel!? Zastanawiam się nad ofertą. Być może Twoja opinia okaże się pomocna.

Lamowska
@Chętna do pracy 13.01.2018 11:47

Pracuję na pralni, praca raczej lekka, wykładam ręczniki i serwetki na magiel. Godzin jest wystarczająco, a często też są nadgodziny (aczkolwiek zdarza się że nie ma chętnych...) Kontakt z koordynatorem dobry, nieraz pojawiają się problemy z kontaktem jak ma spotkania i zapomina oddzwaniać, ale jak się go o coś poprosi to nie ma problemu. Ogólnie polecam, na pewno jedna z lepszych agencji w jakich pracowałam - co najważniejsze wypłacalni zawsze na czas.

Oszukanyalesieniepoddam
@Lamowska 15.01.2018 09:25

Chyba trochę się z prawdą minelas. Godzin ok 130, warunki mieszkaniowe nie warte 100€ a płacić trzeba 250 € wypłata nigdy nie zgadza się z przepracowanymi godzinami. Koordynator to jedno wieeeelkie nieporozumienie!! Nie wprowadzaj ludzi w błąd! Praca rzeczywiście nie najgorsza, ale warunki płacy pozostawiaja wiele do życzenia. Na pomoc koordynatora nie licz, bo dardziej niekompetentnej osoby w życiu nie spotkałem. Nie polecam. Kontrakt na 3/4etatu, na 6 Msc. Średnio zarobisz 600-800€ tyle to w pl, jak ktoś obrotny to zarobi, maszkajac z rodziną, spiąć we własnym łóżku, a nie z grzybem na ścianie na materacu z wystawki. Zanim podejmiesz decyzję o wyjeździe to się dobrze zastanów, ta agencja ma w głębokim powazaniu dobro pracownika.

Pogodna

Witam. Nie polecam tej firmy. Proszę czytać te wszystkie negatywne komentarze i samemu wyciągnąć wnioski . Chcesz to jedź..Sprubój. Twój wybór . Pozdrawiam .

pogodny
@Pogodna 20.12.2017 10:27

Nie neguję Twojej opinii ani doświadczeń, ale błagam... Spróbuj, nie "sprubój"! Piszecie opinie lub cv z takimi bykami, a później się dziwicie, że nie jesteście traktowani poważnie.

Emi
@Pogodna 20.12.2017 10:27

Ja się zastanawiam skąd się biorą takie opinie, toć tego nie da się czytać, "sprubój" litości. Pracuję u nich już 3 rok i z czystym sumieniem mogę polecić choćby produkcję, kwiaty, bo na tym pracowałam. Konkurencja blado wygląda z pokojami po 15 osób, a tu kulturka 6-7 osób w domku jednorodzinnym, chyba różnica, ale ludziom i tak się nie dogodzi... Troszkę się napatrzyłam kto tu przyjeżdża, patologia która po dwóch dniach picia nie idzie do pracy. A potem płaczą bo ich zwolnili.

Pogodna
@Emi 28.12.2017 08:47

Do Emi. Tak ja pracowałam w Bad Vilbel w pralni .Nie polecam. Jeden chwali ..drugi nie .ile ludzi tyle opinie. Każdy ma swoją rację.

JACKKKK15
@Pogodna 20.12.2017 10:27

Ktoś usuwa z tąd negatywne wpisy.......?NIE POLECAM,SĄ INNE POŚREDNICTWA

Aga

Pracuję na kwiatach - fiołki, dużo godzin praca do lekkich nie należy, ale po pierwszych dniach potem jest coraz lepiej. Polecam biuro, u mnie wszystko to co mówiono w biurze się sprawdza. Do pracy dojeżdżam z innymi paniami samochodem, nie jest taki zły. Warunki mieszkalne oceniłabym na dobre. Agencję na prawdę polecam, jeżeli nie chcecie przez cały tydzień w domu to na prawdę spróbujcie wyjechać z tą firmą. Ja się nie zawiodłam.

Zostaw opinię o Graser Sp. z o.o. - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser Sp. z o.o.