Graser Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 188 ocen.

Graser Sp. z o.o.
2 188 6 1

Opinie o Graser Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser Sp. z o.o.

Rodos

10Eu/godz brutto x 168g/miesiąc= 1680eu -25% podatek = 1260 eu- 200 mieszkanie= 1060eu - 200eu jedzenie = 860 eu - paliwo 100eu= 760eu - używki 50eu =750eu a to wszystko wychodzi 3225 zł lub nawet mniej. Można oczywiście wyjść więcej za murzyńskie dodatki jak praca po 250-300 godzin. Wiec czy warto? Nie daj się wykorzystywać bo za stracone zdrowie nie zwracają pieniędzy!

artur

Witam, zastanawiam się nad wyjazdemd o pracy na bakłażany, zakwaterowanie Monster Fluistraat . Można kogoś prosić o opinię?

dixi
@artur 11.07.2018 14:29

zarobek na pewno około tysiaka standard bo to nie stanowisko dla wykfalifikowanego fachowca typu np. spawacz, co na polskie daje 4k jak dotrwają do polski ale zawsze coś jest. odciągną za kwaterę za ubezpieczenie no i stawki mniejsze na wiekówce w nl fajna praca przy warzywach no i wszędzie na halach muzyka leci i czas też leci. przez tą agencje jak jest nie wiem

Adam

witam ja byłem w tej firmie tylko 2 dni bo czekałem na busa aby się dostać z powrotem do polski zostałem bezczelnie oszukany co chodzi o wyjazd do hol.przez własnie biuro graser po przyjeździe do Holandii okazało się że nie ma dla mnie tej pracy którą wcześniej ustaliłem w biurze.straciłem tylko pieniądze i nerwy osobiście nie polecam tego biura ogólnie nie polecam wyjazdu do (usunięte przez administratora) patologia i wielkie oszustwo.

sery holenderskie
@Adam 11.06.2018 13:17

a jak dogadywał się na miejscu tuma*n W Holandii aby rozpocząć pracę trzeba załatwić wszystkie formalności sofinumer (nip holenderski na całe życie dokument wystawiany przez urząd holenderski, bez tego w Holandii się nie pracuje chyba że na ryzyko własne) wyrobić ważne na start zajmuje trochę czasu zgłoszenie musi być po przyjeździe i odbiór w urzędzie, następnie podpisuje się umowy po tym zawarciu dostaje się jeszcze informacje z kim kiedy o której gdzie i jak no i się rozpoczyna pierwszy dzień pracy i tu głą*ba trzeba dalej instruować co i jak typu szybkie wdrażanie w miejscu pracy.

Piotrek

A ja polecam Grasera. Kordynator Przemek i Marek ok sa. Zawsze pomoga praca wpozadku. Kasa na czas warunki mieszkaniowe ok.

skrafi
@Nie koniecznie zadawolony 07.04.2018 17:41

powinni sprawdzać czy pracownicy nie ciągną na dwa fronty rodzinne zasiłki na dzieci czyli na przykład z de i z pl

K-391

Nie chce mi się czytać wszystkiego bo mam wrażenie że w półrozumne istoty skądś przyleciały do wysokorozwiniętych państw. Pozdrawiam pracowników a reszcie niezadowolonym, bogaczom w Polsce radzę coś wpłacić na "szlachetną paczkę", Bóg wszystko widzi i sprawiedliwy. Czytelnik

Pracuś

Dlaczego mogę polecić tą agencję? 1. Pracuję tu kilka miesięcy, mam stałe 40 godzin tygodniowo + nadgodziny i soboty. 2. Pieniądze zawsze na czas. 3. Mieszkania, to nie speluny, tylko normalne domy jednorodzinne, porządek? jak dbasz tak masz. 4. Widzę jacy ludzie tu przyjeżdżają, przykładów jest kilka, najlepsze: -Pierwszy dzień na domku - rozkręcanie imprezy na domku, następny dzień kac, do pracy nie chce się wstać, przecież nic się nie stanie jak nie pójdę, to jeden dzień, jeden fakt ale pierwszy; -Spodziewacie się hoteli *****? To jedźcie na wakacje, tu jest wszystko czego potrzeba, pełne wyposażenie kuchni, wystarczy ruszyć tyłek i troszkę posprzątać, TV, Wi-Fi, salon -Cofe shop, trzeba przecież odwiedzić pierwszego dnia i zjarać się jak świnia, zachowanie w pracy ? poniżej krytyki. -Chorobowe, bo źle zjadłem, przyjeżdża na domek koordynator (żeby jechać do lekarza z tą osobą), a ktoś jest zatruty alkoholem i ledwie może się ruszyć, szacun że potrafił smsa napisać. Takie osoby są zwalniane, ja osobiście też nie chciałbym z nimi mieszkać, po pracy chce się odpocząć, a nie wysłuchiwać imprez. W weekend proszę bardzo ale nie w tygodniu, praca po 10 godzin dziennie, a tu do 3 imprezy i picie, palenie. Oczywiście Agencja jest zła, koordynatorzy są źli, biuro w Polsce złe. Opinie piszą, bezmózgi - widać po błędach, leserzy którzy jadą na wakacje, a ktoś im karze pracować. Albo praca za ciężka bo na szklarni, sory, ale chyba na szklarni nikt nie myśli że jest temperatura pokojowa, no nie oszukujmy się. Tam jest dużo godzin i logiczna osoba jedzie na to przygotowana. Po pierwszym dniu takie osoby rezygnują z pracy, a otem się dziwią że muszą jechać do Polski bo nie ma dla nich innej oferty pracy. No sorry ale ludzie niektórzy są stali i nikt nie będzie zwalniał im miejsca żeby oni pracowali, rezygnują ich problem, a flustracje wyrzucają tutaj. Agencję polecam.

tola
@Pracuś 21.03.2018 11:47

Ja na przykład mam serdecznie już dość takich ludzi osób ich zachowania że wyjeżdżają w ogóle z tej polski pokazywać się światu w ten sposób, kto to nad robi ta dobrą opinie że Polacy to serdeczny koleżeński pracowity gospodarny naród. Ja lubię wyjeżdżać przez agencje stawki i inne sprawy są naprawdę uczciwe i rzetelne, firmy pośredniczące istnieją w Niemczech od wielu lat co niektórzy polaczki rozżaleni narzekający co w pieluchach obsranych chodzili tetrowych nie Pampersach co firmy dobrze się miały i niemca z czekoladą dla nas człowiek widział. A Polaki co oni by nie mieli w Polsce, to po ki h*uj jedzie smrodzić i normalnym współlokatorom daleko. Niemcy też zarabiają na hali 1100 netto czyli ponad 4000zl a w Polsce tak jak Ja mam tylko 1600zl netto czyli minimalna i resztę wszystko swoje czyli te 1600 od razu znika, poopłacam i drugie pół miesiąca za co żyć w tym mob*bing w pracy szybko i rób wszystko bo stanowisk żadnych niema w moim zawodzie tak mam. Ja mam szacunek do tej pory gdzie jadę do pracy ale dość ludzisk bez pojęcia lubiące inne klimaty, potem szczerzą takie zęby na hali mowa delikwentki też niezłe są, następnym razem biorę ze sobą wodę święconą.

Mateusz K.

Witam, w niedziele wyjeżdżam do Rotterdamu swoim autem. Jeżeli ktoś chciałby się zabrać ze mną z okolic Malborka +-100km to zapraszam do kontaktu 665 591 766. Pozdrawiam Mateusz

Adrianek

Ja tam mogę powiedzieć że nie było źle wyjechałem w styczniu i pracowałem w Niemczech. Chciałem wyjechać na 6 miesięcy, nie było żadnego problemu. Zakwaterowania które niektóre tu osoby opisują to chyba nawet na miejscu nie były. Domy jednorodzinne po 5/6 osób. Wyposażone. Na naszym mieszkaniu zazwyczaj w niedzielę sprzątaliśmy część wspólną i nie było źle tylko trzeba umieć się dogadać. Ja wyjazd polecam, żadnych problemów nie miałem, kasa na czas, godziny były podstawowe + nadgodziny. Wyjazd polecam.

Kamil

Polecam wyjazd z Graserem, są pewne godziny i wypłata na czas + zapewnione godziny. Osobiście pracuję na bakłażanach a po sezonie przechodzę na produkcję. Jestem zadowolony z pracy, pracuję już u nich 2 lata. Polecam.

gajdzia

Hej, ja pracowałam na kwiatach, a po sezonie przeszłam na produkcję, pracuję do teraz, w sierpniu minie rok. Jestem zadowolona, kasa zawsze na czas. Zakwaterowanie w domujednorodzinnym w Wijchen pokój dwu-osobowy, na mieszkaniu 5 osób. Szczerze polecam.

Iwona

@Milf*Master, a czy zakwaterowanie zapewnia pracownikom firma Graser? Jak z dojazdem do pracy? Na podstawie jakiej umowy się pracuje? @Piotrek, długo już pracujesz w Graser? W jakim trybie pracuje się w tym miejscu? @anonymous, co jeszcze możesz powiedzieć o tym pracodawcy?

Misia
@Iwona 13.05.2018 21:03

Iwonko czy ty sie tam wybierasz do pracy ? Prosze o kontakt. Moj email gdabrowski@poczta.onet.pl

Milf*Master

@Iwona. Cześć co do zakwaterowania zapewnionego przez firme. O ile mozna to nazwac zakwaterowniem bo ich hatki przypominają jaskinie bądź inny slams bez neta czy TV. Obszczane materace to jedna z wielu niespodzianek jakie mogą Cie tam spotkac. Pracowalem w pralni firma lamme. W bad vilbel nie opodal wöllstad czy jak to sie pisze. Umowa po niemiecku bez tłumaczenia wyplata ok 5.3 do 5.8€ na reke !!! Najciekawsze jest to ze zawsze wplywała na niekorzyść pracownika i nie szło sie doprpsić swoich pieniedzy. Najlpeszy w tym wszystkim jest Pan K*tas Arek (szef tej całej meliny) kiedsy byl w odwiedzinach w firmie siedzial w biurze i poszedlem sie go zapytac gdzie sa moje pieniadze bo w biurze zapewniali ze bedzie 8€ na rękę. Na miejscu koordynator Darek twierdzil ze 7€ końcem koncow ponizej 6€. Wracajac do Pana k *tasa Arka. Powiedzial ze mam przyjść na nasteonej przerwie i mi wszysyko wyjasni. Do nasteonej przerwy uciekł ???????????????? wiec dziewczyno nie pchaj sie tam bo na pewno nie zarobisz. Chyba ze jesteś zainteresowana survivalem to bedziesz mogła sprawdzić swoje mozliwosci w ciezkich warunkach. Ps. Transport był faktyczmie za ktory odbierali Ci juz z okrojonej wyplaty 1€ dziennie czy nawet więcej. Co do aut ? Szroty w ktorych strach jechać

Milf*Master

Do posta poniżej. Getto mialo miało miejsce w wiosce pod Frankfurtem nad Menem Koordynator to Dariusz G.

Milf*Master

Do posta poniżej. Getto działo sie w wiosce pod Frankfurtem nad Menem Koordynator to Dariusz G.

Milf*Master

Ogólnie firma jest na poziomie dna i wodorostow... wypłata rzadko na czas i zawsze mniejsza suma niz powinna być... miesiacami nie mozna sie doprpsić o pieniądze... warunki mieszkalne uwlaczajace ludzkiej godności... Koordynator jedynie ratuje sytuacje zawsze pomoże bądź stata sie pomóc miły sympatyczny. Ogolnie wie co robi. Aczkolwiek nikiedy rozklada rece na to co robi szefoatwo

Jasiek

Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją żeby wszyscy byli zadowoleni!!!

zibi44

mialem przyjemność pracowac nie polecam firma nastawiona na zysk jak najwięcej z ciebie ściągnąć lecz już godzin zapewnić to nie bo poco,nie przejmują sie wogóle

Anetka
@zibi44 28.03.2018 17:44

w sumie na co innego ma być nastawiona? Agencja jedna z lepszych w jakich pracowałam, wypłacalni, pieniądze zawsze na czas. Nie mam im nic do zarzucenia.

Iwona

@Nie polecam, i jak faktycznie wyglądała Twoja praca? Dziękujemy za Twoją opinię, jest ona bardzo ważna. @Hukol, a czy Ty pracowałeś za pośrednictwem Graser Sp. z o.o.? Czy po prostu słyszałeś coś o tej firmie? @Lamowska, a Ty jak oceniasz warunki mieszkaniowe proponowane przez firmę?

Dars
@Iwona 16.03.2018 15:33

Powiem tak !!! Wolę ostrzec przed popełnieniem błędu jakim niewątpliwie jest wyjazd przez Graser . Co miałbym zyskać tym że pisze takie rzeczy. Naprawdę dawno nie spotkałem się z tak niekompletnymi ludźmi . Dzwoniłem po przyjeździe do pani która mi to załatwiała ale nie odbiera odziwo odpisała mi i wiecie co napisała oni nie mają wpływu na to co tam jest na miejscu !! Więc pytam się na co macie wpływ ? A z tego co wiem już kilkadziesiąt sygnałów było że jest kiepsko na miejscu myślicie że ktoś się tym przejął !!!! Wolne żarty

Nie polecam

Agencji Graser niestety nie mogę polecic, już mówię dlaczego : 1. Przed wyjazdem to telefonów i wiadomości masz multum że niby jak tam jest co gdzie za ile itp. 2. Będąc już w drodze był tylko jeden telefon od kordynatora tzn. póki jeszcze była w miarę młoda godzina to się odezwał o 21. Później już ślad po nim zaginął tylko wysłał mi jakiś nr do goscia zwykłego pracownika żebym się z nim skontaktował jak coś . Dojechałem bodajże o 4 nad ranem i czekam i czekam aż wkoncu ktoś z wielką łaską odebrał i przyszedł po mnie nie wspominając już że był pod wpływem tylko nie wiem do końca czego %%? Powiem szczerze że już bylem trochę przestraszony. 3. Kontynuując była mowa od Pani pośredniczącej w załatwieniu tejże pracy ze domki są fajne że tv jest zamrażarki duże jakby ktoś coś chciał sobie więcej jedzenia przywieźć? Hmm a tu wchodzę do domku i kolejny szok !!!! Gdzie ja jestem. Odrazu na wejściu dom wygląda jak nora doszedłem wkoncu do swojego zajefajnego pokoju!!!! Brak światła zamiast jakiegoś żyrandola wiszą jakieś kable i tylko łóżko bez żadnej szafki kompletnie nic !!!! Dramat . Jakiś do rana się przemęczylem . Rano wstaje ( nie wspomnę już że kordynator nawet się nie interesuje nie dzwoni czy żyje czy co !!!!) I porozmawiałem z chłopakami którzy tam są i miałem z nimi pracować. Mówią że mają tygodniowo po 30-35 godzin ale z tego co widzę i czuję ??? Im to odpowiada mówią że max po 700-800 euro zarabiają . Masakra miałem pracować przy czymś innym a tu czekały na mnie tylko gumaki tylko nie wiem do czego ? Z tego co mówili chłopaki miałem myć Karcherem kury ??

Hukol
@Nie polecam 12.03.2018 10:53

Nie jedzcie przez pośrednika ,,Graser,, dużo obiecują a po przyjeździe mieszka się w norach bo mieszkaniami tego nazwać nie można niestety . Godzin 35 max przeliczcie sobie 4X35 =140 godzin po niecałe 9 euro a dokładnie mniej równa się 1260 ( licząc po 9 a tak nie jest tak tylko mówią żeby zachęcić !!!) Minus 88.50 mieszkanie tydzień i 25.44 ubezpieczenie tydzień i wychodzi prawie 114 euro miesięcznie zabierają pytam się za co !!!! 1260-114x4 miesiące za ubezpieczenie i mieszkanie i zostaje na rękę jakieś marne 800 euro powiedzcie czy warto za takie pieniądze się użerać z nimi i mieszkać w niby mieszkaniu chyba nie

Małolepsza

Praca za granicą to praca fizyczna i jak sama nazwa mówi jest fizyczna. To nie siedzenie przy biurku w pięknym gabinecie.

Oszukanyalesieniepoddam
@Lamowska 15.01.2018 09:25

Chyba trochę się z prawdą minelas. Godzin ok 130, warunki mieszkaniowe nie warte 100€ a płacić trzeba 250 € wypłata nigdy nie zgadza się z przepracowanymi godzinami. Koordynator to jedno wieeeelkie nieporozumienie!! Nie wprowadzaj ludzi w błąd! Praca rzeczywiście nie najgorsza, ale warunki płacy pozostawiaja wiele do życzenia. Na pomoc koordynatora nie licz, bo dardziej niekompetentnej osoby w życiu nie spotkałem. Nie polecam. Kontrakt na 3/4etatu, na 6 Msc. Średnio zarobisz 600-800€ tyle to w pl, jak ktoś obrotny to zarobi, maszkajac z rodziną, spiąć we własnym łóżku, a nie z grzybem na ścianie na materacu z wystawki. Zanim podejmiesz decyzję o wyjeździe to się dobrze zastanów, ta agencja ma w głębokim powazaniu dobro pracownika.

Pogodna

Witam. Nie polecam tej firmy. Proszę czytać te wszystkie negatywne komentarze i samemu wyciągnąć wnioski . Chcesz to jedź..Sprubój. Twój wybór . Pozdrawiam .

JACKKKK15
@Pogodna 20.12.2017 10:27

Ktoś usuwa z tąd negatywne wpisy.......?NIE POLECAM,SĄ INNE POŚREDNICTWA

Aga

Pracuję na kwiatach - fiołki, dużo godzin praca do lekkich nie należy, ale po pierwszych dniach potem jest coraz lepiej. Polecam biuro, u mnie wszystko to co mówiono w biurze się sprawdza. Do pracy dojeżdżam z innymi paniami samochodem, nie jest taki zły. Warunki mieszkalne oceniłabym na dobre. Agencję na prawdę polecam, jeżeli nie chcecie przez cały tydzień w domu to na prawdę spróbujcie wyjechać z tą firmą. Ja się nie zawiodłam.

Gradek

Siemka, ja pracuję w Graserze od dwóch lat i pierwszy wszedłem na opinie i nie dowierzam ... Praca jest, godziny są, nadgodziny też, kontakt jest. Domy nie powalają ale są dwuosobowe z internetem. Jak ktoś nie szuka dziury w całym i chce pracować to polecam. Patologią nie jestem więc nie rozumiem określania ludzi jedną miarą. Dużo znajomych mam którzy też cały czas tu pracują. Chcą zmienić nieraz ofertę bo dostają wyższą stawkę a tu nagle się okazuje że jadą i wracają bo tam brak godzin i (usunięte przez administratora) mieszkania po 20 osób. Tu przynajmniej praca jest i wypłaty na czas. Polecam.

Oszukanyalesieniepoddam
@Gradek 21.02.2018 11:43

To nie w pralni w Bad Vilbel. Tam nie ma godzin

Tyfus

Ogólnie jak wszystkie agencje Graser po prostu za darmo niczego nie robi. Jest logiczne że im mniej da tym wiecej ma. Z mojego doświadczenia wiem że z koordynatorami zawsze potrafiłem się dogadać, warunki mieszkaniowe nie są najgorsze, napisał bym nawet ze na 4 w skali do 5. Oczywiście zależy kto, czego oczekuje ale ja mieszkałem na Ewajku i było naprawdę spoko. Wszystko kwestia ludzi z jakimi mieszkasz. Jeśli są "normalni" to i mieszka się dobrze. Jeśli chodzi o pracę....żadna tego typu agencja nie daje gwarancji godzin. Pretensje do agencji są bezpodstawne bo przecież jak dostajesz umowę to jest tam wszystko jasno napisane. Problem polega na tym że ciężko dziś o porządnych ludzi do pracy, stąd myślę te negatywne opinie. Agencja jest wyplacalna, terminowa, dostęp do solarisow " od wejścia ", praca w Plazie ok. Jeśli potrafisz pracować w zespole i jesteś sumienny i pracowity to zapewne nikt Ci tu nie podziekuje tak po prostu bez powodu. Godziny są różne ale te 40 h tyg. spokojnie się ma....wszytko kwestia tego z jakim nastawieniem tu jedziesz. Jeśli na dłużej to myślę że lepiej trafić do normalnego,całorocznego zakładu pracy niż na sezonowke. Ja z agencji byłem bardzo zadowolony i mogę polecić. Po za tym słyszałem że jeśli jesteś dobrym pracownikiem to długo w Graserze nie siedzi się bo pracodawca chce zatrzymać kogoś takiego i można przejść na bezposredni kontrakt. Wszyscy wystawiajacy negatywne opinie piszą o jednej stronie medalu....a jak wiadomo jest i druga. Niech każdy siebie oceni najpierw a potem o innych się wypowiada. Agencje polecam.

Oszukanyalesieniepoddam
@NIEDOCZEKAJKA 26.02.2018 10:41

Trochę późno, i chyba sama się przekonalas, wypłata co miesiąc, godzin mało, trzeba pilnować bo lubią się pomylić, praca Oki, ale warunki zatrudnienia pozostawiają wiele do życzenia

Piotr

Biuro Grasser. Mieszkania dobre pod Rotterdamem. I tyle co można dobrego powiedzieć. Biuro nie wywiązuje się z umowy.Ostrzegam przed koordynatorem Przemkiem. Dużo mówi i często nieprawdę. Słaby w działaniu.Pomoc koordynatora wolne żarty. Samochody do pracy bardzo stare, niesprawne. Odradzam stanowczo to biuro.Chyba,.że ktoś chce zmarnować czas i pieniądze.

Normalny człowiek

Witam. Miałem okazję pracować przez firmę Graser. Firma ta nie jest taka zła pod warunkiem,że nie dadzą Cię do Plazy Foods. Na tym zakładzie z Chińską żywnością panuję bardzo drętwa atmosfera. Jak trafisz na zmianę chama z kuchni imieniem Marek to masz tam pozamiatane. Gość się czepia byle czego i robi Ci na każdym kroku schody. Potrafi iść do Chińczyka i Cię pod pierniczyć tak,że za chwilę tam już przestaniesz pracować.Koleś myśli,że jak jest na kontrakcie to mu wszystko wolno. (Strasznie jest upierdliwy i straszny służbista) Ludzie na zakładzie nazywają go "Dzielnicowy".

mona

Wypłaty są w tej agencji tygodniowe, czy miesięczne?

Hasiek
@mona 24.02.2018 00:13

Zależy gdzie jedziesz. W Holandii co tydzień w Niemczech są miesięczne.

Andziu

Wyjechałem do pracy tydzień temu i jestem zadowolony. Pracuje na szklarni z ogorkami w Rotterdamie. Godzin dużo. Mieszkanie super. Dojazd samochodem. Polecam

Andziu
@Wiesio. 22.02.2018 11:28

Godzin na szklarni coraz więcej. Praca nie jest jakoś bardzo ciężka. Zdążyłem się zapoznać z osobami które pracują od grasera i robi się fajna grupka. Mieszkanie w domu jednorodzinnym pokoje 2 osobowe. Nie jest źle jak sprzątamy ;) Polecam.

anastazja

wybiera sie jaka dziewczyna od nich?? bo ja bd wyjezdzac sama wiec mozna bys sie zgadac:) ase282697@gmail.com

Karol56
@anastazja 15.02.2018 16:18

Lepiej nie wyjezdzaj. Zaoszczedzisz pieniądze i nermy. Pisze do ciebie maila ale otrzymałem zwrotke ze nie istnieje.

onaaa

W jakiej części Hollandii oni maja prace i chaty???

onaaa
@rose 15.02.2018 13:25

dziekuje :)

Zostaw opinię o Graser Sp. z o.o. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser Sp. z o.o.