Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

jacek

18.01.2021 14:37

Pracowałem tam ponad trzy lata. Nie mam dobrego zdania o traktowaniu pracowników ,nawet takich z kilkunastoletnim albo większym stażem.

25.01.2021 16:42

Ty natomiast kumasz lecz zapominasz... Zdarza się ????

25.01.2021 17:32

Starą pierdołą się robisz z wiekiem.
    Tadex

08.01.2021 00:25

Nie wiem jak jest teraz ale w2009r mając przepracowane37 lat zostałem zwolniony jedyny zywiciel rodziny(dzieci4i5 lat) potraktowano mnie jak człowieka który do niczego się nie nadaje pracowałem na z1 byłem po pięćdziesiątce i gdzie tu szukać pracy poświęciłem cale Zycie zakładowi na dobre i zle no i co depresja i małe dzieci mam żal do ówczesnej władzy mam zadrę w sercu do dzisiaj dziekujac bogu i rodzinie jestem na zasluzonej emeryturze tak kiedyś traktowano ludzi bezduszności i (usunięte przez administratora) elity
    Treo

13.01.2021 13:42

PM1 czy PML
    ???

14.01.2021 20:25

Jak ja pracowałem to nie było takiego działu jak pm1. Jeśli chodzi o ten dział gdzie były naprawiane lokomotywy czyli "jedynka", to są tam komory lakiernicze, które podlegają pod malarnie czyli pml.

16.07.2020 13:19

Od tego jak poszło info o nowym merolku Morgana już się nie pokazuje ,jak ludzie prawdę piszą co on robi widać że czyta nasze opinnie teraz jeździ służbową alabamą a merola ukrywa boi się prawdy bo sam wałki kręci a przy okazji kryje dupowłazów ludzi którzy na serwisie by zginęli tylko w delegacjach się kryją po kilka miesięcy i chleją i nie chodzą do pracy od tego wolą plażę i fotki wstawiać na Facebooka jak ciężko pracują na plaży przy piwku
    Bonzo

02.11.2020 09:30

Co to za różnica czy ma cukrzyce czy nie ma i tak cały czas jest nawalony.
    Tomuś

06.01.2021 23:10

Ten pan mnie bardzo zle potraktował jego też powinni docenić jak on mnie na Włochach dzięki mnie się dogadujemy a jego specialiści nie udają tylko taka prawda

06.01.2021 17:18

ciekawe kiedy zaczna sie te zapowiedziane zwolnienia?

06.01.2021 18:33

Nudzi się?

31.12.2020 23:24

Życzę wszystkim pracownikom Pesy wszystkiego najlepszego w Nowym 2021 roku, a przede wszystkim normalności w firmie, której brakuje już od lat.

31.12.2020 18:48

Jak to moja wychowawczyni w LO mówiła: droga młodzieży tylko nie mieszajcie - także tego...
    Sting

30.12.2020 00:33

Chodzą plotki o masowych zwolnieniach wiecie coś na ten temat?
    Harry

30.12.2020 13:45

Tak, będą redukować ludzi na produkcji. Rok 2021 ma być po prostu kiepski, mamy mało zleceń co idzie za tym ze będzie mniej pracy. Nie ma sensu opłacać ludzi którzy nie będą potrzebni. Rok 2022 ma za to być pełen pracy. Wtedy będziemy zatrudniać ludzi. Pozdrawiam

24.12.2020 11:15

Zdrowych, wesołych i spokojnych świąt dla pracowników PESA!!!

24.12.2020 12:23

Tyż się dołączam (usunięte przez administratora)

19.12.2020 12:46

Dlaczego ktoś taki jak Mieczkowski z Lisiego Ogona wygrywa przetargi? Płaci ludziom najniższą krajową a resztę daje pod stołem oszukując Państwo? Nie mogą mu się dobrać do skóry?
    Karol

15.12.2020 22:16

Panie i Panowie kto wie kiedy kasa na święta? Dzięki za info.
    Trick

17.12.2020 16:12

Będzie jak zawsze ..... śmieszne parę groszy.Na hali produkcyjnej pracownicy do pensji dostali dodatkową premię,a na pozostałych działach nic nie dostali.... przecież wszyscy pracownicy wypracowują zysk firmy.
    Grecki

17.12.2020 16:24

Mam kilkunastoletnie doświadczenie za granicą w projektowaniu systemów audiowizualnych.Na jaką pensję mogę liczyć w PESA ?
    Kami

17.12.2020 09:43

Jest AFERA!!! Na krajalni wywozili i sprzedawali materiały za grubą kasę. Są już pierwsze zatrzymania.
    Pracuś

11.12.2020 11:32

Co tam u chłopaków z CK? :D

11.12.2020 12:48

No finansowi nadal chodzą z rękami w kieszeniach.

28.05.2020 15:53

Morgan szuka komfidentów i sprzedawczyków na rynek Włoski bo tacy tam zostali , najlepiej ludzi z pierwszą grupą by mogli pracować za specjalistów od butelki i rozbijania samochodów służbowych.
    Morgan

29.05.2020 11:10

Jasne, jeżeli jest tak dobry jak Dreher to znajdziemy dla niego miejsce.
    Dzipalos

09.12.2020 01:07

Sam tez był jak Kowanda był na rynku włoskim i mu usługiwał jak piesek i kablował na chłopaków a harczuk sprzedawczyk to samo dobrze że już osła nie ma

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

04.12.2020 13:29

Będą premie świąteczne! Brawo Pesa!
    Dx2

06.12.2020 16:09

Gdybyś zajmował wyższe stanowisko, to wierz mi ale dostałbyś 2000 a nawet więcej.

07.12.2020 18:07

Nie wiem jak długo pracujesz ale pesa ma różne metody (usunięte przez administratora)pracownika . Jedną z nich jest zabranie w listopadzie całej premi , a w grudniu oddać ją pod przykrywką psełdo premi świątecznej!

13.01.2020 09:26

Marcin

04.03.2020 23:51

Bo też okradasz firmę człowieku kręcisz na siebie bata

06.12.2020 18:06

Teraz wałkuje faktury i rachunki pod siebie
    Serwis

18.05.2020 12:58

Zientas niedorozwoj pracuje jeszcze w Pesie? Pamietam ze nigdzie go nie chcieli bo ma (usunięte przez administratora)dlatego zostal specjalista od zamykania ZR. Cale szczescie ze nie musze juz na niego patrzec.
    Fdf

06.12.2020 17:59

Chowa się w Zbąszynku i tak podkłada pluskwy
    Wuja

05.09.2020 12:35

Kto mi to wytłumaczy 1.5 roku byłem po podwyżkę usłyszałem wszystko wstrzymane. Byłem 2 miesiące temu narazie wstrzymane podwyżki. Przychodzi nowy pracownik na start dostaje 2 lub nawet 5 zł więcej. Czy jedynym wyjściem jest zwalnianie się i zatrudnianie na nowo? Mają pieniędze na różne pierdoly nie potrafią dać zwykłym szaraka ze stażem podwyżki. Podwyżki będą wstrzymane tak długo dopóki ta firma będzie istniała. I morał tej historii nie dadzą podwyżki ale wymagają więcej. Więc jeżeli ktoś nowy czyta moja opinie to jest właśnie pesa jeżeli jesteś już długo jesteś nikim i stawkę masz już do końca życia a jeżeli nowy i się nie znasz dostaniesz znacznie lepsza stawkę. Śmieszne ale prawdziwe

13.09.2020 14:26

w pesie wielu ludzi jest poszkodowanych przez Pana Morgana ale nie ci co sprzedają kolegów jak wiesz ten człowiek jest fałszywy i wokół siebie zbiera ludzi itp same odpady u niego już pracują jak ktoś wie jak traktuje ludzi nowych to już do niego nikt nie przyjedzie bo woli dać podwyszkę ludzią co się awanturują i piją wódę w delegacji np foggia taki mały przykład co tam się działo ile wódki się leje i to co dziennie tak samo jak w ankonie pan x chlejus a potem do roboty nie może wstać a jak wstanie to jeszcze wczorajszy wiec wiesz jacy w pesie dostają specialistę i kasę żeby się lansować i po outletach jezdzic służbowym samochodem i lewą kilometrówkę pisać.
    "Ten na dole"

02.12.2020 20:32

Ty biurowy, was też mozna zastąpić innym biurowym. Co za problem, sęk w tym że najbrudniejszą robote wykonują ci na dole i to ich powinno sie szanować a nie was ...
    Byczek

26.10.2020 15:20

Witam serdecznie :) Chciałbym uzyskać konkretną odpowiedz , ile zarabia monter ? Jaka jest stawka początkowa? Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
    Kura

02.12.2020 14:00

Jaka kur...a premia?!!! Śmiech na sali. Premia, to słowo w Pesie nie istnieje. Ludzie (usunięte przez administratora) żeby utrzymać swoje rodziny, prezesa i innych z (usunięte przez administratora) wyjetych dyrektorów!!! A gdyby się wszyscy zbuntowali, pokazali kto zarabia na ich domy, fury i inne cipkowozy to może by w końcu oczy otworzyli.
    Stary

02.12.2020 18:31

Masz rację, tylko jest jeden problem, a kto w tym zakładzie się zbuntuje, jak 90 procent pracowników miękkie faje i strach im nie pozwoli !
    Joity

27.11.2020 08:39

Czy robi się listy pracowników do zwolnień? Jeżeli tak czy to będą polacy a nie firmy zatrudniające obcokrajowców? Czy w tej firmie są związki zawodowe? Być może cdn.

28.11.2020 16:21

Jest napisane na temat. Niecałe 30 dni do świąt a wy wymyślacie niestworzone rzeczy. Byle tylko nie robić. Aż się boję co tam wymyślili finansowi żeby nie myć okien tylko bawić się excel'kiem. Weźcie się w końcu do jakiejś konstruktywnej roboty.
    Joity

28.11.2020 17:02

Jaka pierwsza fala? Proponowana zmiana stanowiska i gdy ci nie pasuje to wyjazd! Teraz chodzi o to że polak wyleci a ukrainiec zostanie jarzysz? N
    POmaZaNy

03.10.2020 01:25

P1 nie placzcie tak ze was likwidują. Jak odwiedzam te wasze warsztaty to az sie nie dobrze robi od waszego sciemniania Nie wspominajac juz o brygadzistach ktorzy na 2 zmianie nie wiedza juz jak sie w fotleu ulozyc z nudów ! pozdrowienia dla 'starej gwardii' pana marka M. ktoremu od zycia i Pesy wszystko sie nalezy ...!

14.11.2020 17:10

Finansowi nie lepsi, jak się nie kawkują to znowu bawią się cały dzień excelem (usunięte przez administratora)

15.11.2020 09:54

Razem z adminkiem wylądujesz w łagrach. Może ci rozum wróci, żeby mi nie podskakiwać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Fdf

07.11.2020 18:24

Dobrze że już nie ma harczuka w kurniku to byl kierownik co sam nie umiał podjąć decyzji zawsze do Morgana dzwonił i dlatego już go nie ma z nami
    Vgd

10.11.2020 17:04

Tak samo jak Miłosza.,.. Brak słów żeby opisać to coś... Wyszło to spod kamienia i nawet nie stać go żeby zęby umyć.... Pa.... C nie człowiek. POZDRO Ciapaty....
    Bartuś

21.03.2020 20:28

Panu pioterkowi N od tego ifona mużdżek się ładuje jest to spowodowane korona wirusem siedzi na chałupie i próbuje to złapać by nie mieć zwarcia bo styki pali a w domu go nie chcą widzieć bo leci na kasę i się lansuje jak pierwsza lepsza dziewuszka z insta haaa
    Gruby

05.11.2020 21:54

Nikt nie lubi tych co nie walą w (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)! Dla firmy robi więcej niż inni!
    Albo grubo albo wcale

06.11.2020 11:10

Winny się zawsze tłumaczy i nie u mnie pisać kulturalnie tylko używa wulgaryzmów wiec taki człowiek z poziomem inteligencji mniejszym niż homosapiens dla firmy napewno nic nie wniesie jedynie wyniesie z niej wszystko i będzie (usunięte przez administratora)z pieniędzy
    Tomuś

05.05.2020 18:23

Siedzę teraz na kwarsntannie w domu za śmieszną stawkę dzięki panu z Brodą czyli Morganowi a ten sobie jeździ mercedesem nowym za pieniądze pesy za oszustwa mam nadzieję że zmiany w pesie jego dotknoł i go z degradują bo ja się wypowiadam też za innych co nawet się nie odezwą a siedzą we Włoszech za psi grosz a taki pajac co się na ludziach dorobił siedzi ze swoją paniusią we Włoszech i z pieniędzy pesy i myśli że będzie nadal ,korona go powinna dopaść by był święty spokuj z tym kapitanem Morgana

02.11.2020 16:19

Tomusia to trzeba zaopatrzyć w herbatkę ziołową CUKIER W NORMIE z Herbarium (w Biedrze jest). Z wiadomych względów.

02.11.2020 18:52

Zostaw Tomusia w spokoju. Ja go tylko mogę męczyć.
    MyWyOni

26.05.2020 19:05

Byłem dzisiaj na P7 z produkcji na uzupełnienie pewnych rzeczy i ktoś mi może powiedzieć kto to jest ten słynny Robercik??
    ukrainiec

19.06.2020 13:38

chodz dzieciaku do mie ja z ciebie zrobie najstarszy zawod swiata przyspawam ci troche meskosci
    Robercik

29.10.2020 18:25

nie musisz mi nic spawac przeciesz ostatnio czules i muwiles ze troche boli

26.10.2020 12:10

A Morgan nadal szuka najlepiej młodych pracowników co by za starych robotę robiła bo reszta odpadów to po przechlaniu następnego dnia ma kaca i się nie nadaje do roboty ale morgan takich przydupasów trzyma co jedni na drugich domoszą dla niego, to pożywka bez której dzień by był stracony jak by nikt z przydupasów nie donosił a foggia to już melina jeszcze jak ten się na chleje pan kirzesin to bije ludzi ale wiadomo od wódki rozum krótki a większość to bez procenta co dziennie to by nie przeżyła po tem rano ciężko wstać i marudzenie że już nie pije dzisiaj a zaś wieczorem znowu i tak co dziennie

29.10.2020 08:21

Zrozumiałam tylko próbuję Cię wychować na dorosłego poważnego człowieka. Ale jak zwykle utrudniasz ten proces.

29.10.2020 17:27

Już się nie tłumacz. Wszyscy wiemy jak jest.
    obserwatorka

28.10.2020 12:12

Kobiety to maja jaja wy robicie za polowe stawki obcokrajowca nie macie odwagi strajku zrobić

28.10.2020 19:27

Nie mieszaj polityki do firmy Pesa...

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon

21.10.2020 11:26

Sluchajcie Panowie w poniedziałek był przelew premii 211zl czy byliście się pytać brygadzistow jakie były kryteria? Dlaczego dostały te same osoby co zawsze? Wyjasnijcie kwestie dlaczego na P3 zwykły pracownik robi robotę brygadzisy? Chodzi o raportowanie, nie ma czasu czy woli ubijać prywatne interesiki??? Maja tez miejsce ciche podwyżki ktore pewnie dostaną te same osoby co dostały te premie. Ludzie co ich nie dostana niech ida się dowiedzieć dlaczego... Trzeba walczyc o swoje i z ukladzikami
    Marjola

22.10.2020 20:28

Marjola dostaje premię bo pracuje sumiennie, a nie sciemniam po kątach. Nie palę, nie biorę tabaki i nie bawię się telefonem w pracy. Nie zasłużyłeś sobie na premię to nie wyj teraz tylkk weź się do roboty. A jak jak narzekasz na mistrzów j brygadzistow to zgłoś się na ochotnika (usunięte przez administratora) podobno szukają chętnych na te stanowiska. To co spróbujesz, czy wymiekasz?????
    Brygadier

23.10.2020 19:05

O ukladach i ukladzikach trzeba mowic glosno zeby wreszcie sie to w tej firmie skonczylo pewnie Marjola ze tego nie robisz bo w zamian nogi rozkladasz i premia wpada bez sumiennej pracy.... Akurat ja wyc nie musze bo to jie o mnie chodzi tylko pokrzywdzonych chlopakow ktorzy pracuja sumiennie w odroznieniu od Ciebie
    Spawacz

21.10.2020 21:29

Co to za firma wydaje miliardy na przyrządy nie ma 2 zł na podwyżkę dla pracowników. Projekt znowu nie wypali i znów bieda i lament. Komu tu trzeba się podlizywać żeby dostać podwyżkę?

15.10.2020 07:27

czy podwyżki dostaną tylko wybrańcy? Bo huczy po hali że po kilka osób z każdej brygady ma dostać. Czy znowu będzie to zależne od ocen jak w przypadku poprzedniej 'podwyzki' gdzie w gaz 3001 oceny były zanizone i mają oni najnizsze stawiki i nikt z tym nic nie zrobił...
    Marjola

21.10.2020 17:41

I ty chcialbys dostac premie /?? Przeczytaj swoja wypowiedz kilka, razy ze zrozumieniem (jesli potrafisz) i odpowiedz sobie ZA CO.... ? za opóźnianie produkcji i celowe działania spowalniajace ?
    Zigi

21.10.2020 18:50

przestań marudzic i wez sie do roboty !!
    Albo grubo albo wcale

07.10.2020 12:42

w pesie powinni lepiej sprawdzać obecności pracowników i co robią w biurach serwisanci z rynku włoskiego a to dlatego bo jest jeden człowiek od nich co rano siedzi w biurze potem znika bez odbicia się przepustką o 14 00 (usunięte przez administratora)

09.10.2020 12:14

Wcale

21.10.2020 11:41

W nagrodę proponuję takie ekspresy do kawy kupić https://linkd.pl/capu
    Producent

28.07.2020 21:23

Morgan powinien ich dojechać bo to jest nie możliwe żeby tyle bez zjazdu w delegacji siedzieć i się na pasie nie pokazać by rozliczyć delegacje ale najwyraźniej na rynku niemieckim jest nowe eldorado i można mieć delegacje i na weekend do domu zjechać mają za dobrze naciągacze delegacja wystawiona a weekend w domu każdy tak by chciał
    Omatko

13.10.2020 15:25

Człowieku w podstawówce uczą poprawnej pisowni. Jak można pisać z takimi błędami i to nawet wtedy gdy program podpowiada że jest błąd.
    Kaktus

20.10.2020 02:17

To może ja za niego przyjdę z sekatorem pod biurko
    kiedys

17.10.2020 11:33

witam czy mareczek S. lider calej logistyki dalej zajmuje intratne stanowisko? wymysla dalej coby wykazac pokazac i miec?
    Szczęśliwy

15.10.2020 13:18

Ciesze sie ze pesa dba o nasze zdrowie w czasie pracy ze walcza z cocid19 mamy trzymac odstępy maseczki hmmmm szkoda ze to tylko w godz pracy bo jak konczy sie zmiana to wszystkich rowno o czasie puszczaja do szatni no chyba ze po pracy covid ma tez przerwe i nie atakuje nas w szatni

15.10.2020 15:33

Czepiasz się. Chłopy muszą każdy swój plan działania omówić z psiapsiółkami, zanim wezmą się do roboty.
    Szczęśliwy

15.10.2020 18:38

Jest problem bo nie palę papierosów Wymyśl cos innego
    Profesor

15.10.2020 14:37

Dla ludzi chcący pracować np serwis i delegacja cały czas nie ma zjazdu na chale jak kiedyś stawka śmieszna dla was 3,5t jak zaczynasz a jak masz kumpla kierownika czy mistrza szybko ci załatwi stawkę specialisty czyli jeszcze raz, tyle ,produkcja 16 17 21 a nawet 22zł możesz mieć ale tu znowu zonk bo pracownicy pracujący już ponad 5 lat mają 17zł nie stety wiec czytaj zanim usuną bo jak się pisze ile się zarabia to zaraz z pesy usuwają prawdę drogi czytelniku jest to przesłanie metoryczne żebyś wiedział zanim zdecydujesz pozdrawiam.
    Bonzo

15.10.2020 15:56

Na produkcji mało a się znasz na robocie to przejdź na Serwis dostaniesz więcej... na Serwisie czujesz ze masz mało to idź do Mieczka da ci więcej ale nie wiesz czy jutro będziesz pracował.

15.10.2020 07:25

nowi pracownicy przychodzą mają o 1zl więcej niż ludzie co po 17 lat pracują? Ukraincy na reke 15 zl lub więcej, Polak w Pesie 18zl brutto MINUS podatek to 11,5 zł. Do czego to dąży. Wczoraj była premia 200zl kto ją dostał i za co? Czy ktoś wie. Po kilka kilkanaście osób z każdej brygady. Wybrancy otrzymali?
    Marta

17.09.2020 15:14

Na tle innych firmowych opinii, tu jest bardzo dziwna atmosfera, żenująco niski poziom. Potencjalny kandydat niczego się nie dowie, jedynie wystraszy się takim towarzystwem. Polecam obiektywnie przyjrzeć się tym komentarzom.

12.10.2020 17:08

Profesor na prezesa

13.10.2020 12:00

Ja tylko znam liski chytruski czyli finansowych.
    Smulko

09.10.2020 20:40

Koledzy mam pytanie czy do roboty przyjmują ,mogę robić przy pociągach albo przy jakieś maszynie .

09.10.2020 16:29

Dlaczego „biurowi” już dostali przelewy, a „zwykli” pracownicy jeszcze nie? Pierwszy raz spotykam się z tym ze nie dostaliśmy wypłaty do tej chwili!!!! A jest godzina 16:30!!!

09.10.2020 17:16

17:15 przelewu nadal nie ma.
    Piku Piku

09.10.2020 19:30

Zmień bank
    Haker

25.09.2020 09:02

Morgan kierownik zachodniego rynku niech się weźmie za ekipę niemiecką bo zjeżdzają w ciemno wystarczy ifsa wejść i sprawdzić gości rozpisana delegacja a ludzie do Polski na weekend zjeżdżają a w poniedziałek nawet się nie pokazują bez odbicia przepustki mają obecność a przychodzą grubo po 8 na pesę a delegacja od 6 pisana w IFsie taka sprawiedliwość albo ci co wiecznie w delegacji siedzą też mają kryte plecy przez ich kierownika rynku niemieckiego taki układ tam istnieje

06.10.2020 13:34

No jak ma się menadżerkę przygłupa, która po 13 latach badań sprawozdań finansowych przedsiębiorstw zna tylko podstawy swojego zawodu, a prezes przygłup chwali się ciągle zyskami, które ma nie od świadczenia usług na rzecz klientów a od niepłaconych nadgodzin pracownikom i zatrudnianiu jak najmniej ludzi. No to jakoś muszą ukrywać swój nieprofesjonalny wizerunek.

06.10.2020 14:04

Wypluj słowo skrupulatny. Ty myślisz że ja nie ma co robić w życiu tylko cały dzień siedzieć w robocie? Priorytety są najważniejsze bo wszyscy zginiemy. Zapomniałeś dodać że potrafię zarobić i zaoszczędzić miliony. A przede wszystkim skutecznie opierdalam chłopów. Idealny materiał na szefa wszystkich szefów.
    Szef

02.10.2020 19:25

W Pesie jest coraz lepiej, nie narzekać , do pracy rodacy

02.10.2020 21:35

Zapewne to był apel do finansowych.

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.