Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Benefity
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Benefity

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

brąz

03.12.2013 15:58

Zielone to (usunięte przez administratora)obiboki tylko graja(usunięte przez administratora)

03.12.2013 09:44

trzeba cos z tyym zrobic albo prezesa na hale wołac bo ile mozna tak robic a brygadzista powiniem miec mniej niz pracownik bo przez 8 godz nic nie robia tklkokawa bajer z innymi brazowymi zal naprawde

28.11.2013 19:18

przestancie kierownik na z3 to co robi zal normalnie co chwile jakies ale niech zobaczy co robi kolega z tramwajów przyszedł na pociągi rece w kieszeni i nic i wiecej......nawet mistrzowie narzekaja na niego.....zeby taka firma na swieta nic nie dała tylko zabieraja....prezes obiecuje wszystkiego a tu nic.....ile potrzebnych rzeczy jest na złom wyrzucany......parking tez nie ma gdzie parkowac a zima idzie zal
    jaja

01.12.2013 17:13

Ciesz się że nie pracujesz na z-2.Kierownicy nie interesują się niczym.A brygadziści stworzyli sobie raj na ziemi.Rządzą całym z-2.Zarabiają po kilka tysięcy,a nas rąbią na kasę ile wlezie. .My zarabiamy po 1600-1800 a koledzy brygadzistów po 3000.Kierownik pozwala na wszystko i nie reaguje na nic.Więc masz szczęście że pracujesz na z-3.
    pesolino

27.11.2013 20:11

w zeszłym roku 600zł premi na swieta moze w tym tez cos da.
    All

28.11.2013 18:52

600 złoty premii - hahhaha. Ciekaw jestem na jakim dziale i na jakim stanowisku jesteś, że dostałeś. (usunięte przez administratora)
    z1.!

22.11.2013 00:05

wypłaty były ok i na święta tez słyszałem ze premie :)
    All

22.11.2013 16:19

Nie siej zamętu - gdzie to słyszałeś?
    kaziu

07.11.2013 17:36

Zarobki może i spadły ale pracownikom na produkcji bo dyrekcję jakoś było stać na nowe Porsche więc o czym tutaj mówimy? Pesa ma kasy jak lodu ale oczywiście pracownikom się wmawia że za dużo zarabiają bo jeszcze im woda sodowa uderzy do głowy Spadek pensji poniżej 3000 to będzie dużo odejść bo jak dzisiaj za to żyć przy obecnych cenach? Jak ktos mówi że 2500 to dużo to jest zwykłym śmieciem Ja tam się nie martwię granice są otwarte więc Aufwiedersehen jak by co
    rfxzfghnmhghjk, ,lk

14.12.2013 13:22

pożegnanie z tą firmą z mojej strony coraz bliższe, tam jeszcze komuna panuje, jak długo tu pracuje tak najbiedniejsze święta mam w tym roku, w polsce nie ma kryzysu tylko nasi pracodawcy go wyolbrzymiają
    mowie jak jest

07.11.2013 10:41

po nowym roku zatrudnia pelno osob ktore beda przychodzic na telefon, skonczy sie to co bylo kiedys, w sumie juz sie skonczylo, zarobki spadly gdzies o 30% w stosunku to poprzednich 2-3 lat, kiedys z 50 nadgodzinami 3,5 tysiaca bylo bez problemu, teraz zeby dostac 2,5 na reke trzeba sie niezle narobic, a bedzie jeszcze mniej, bo jak to powiedzial nowy kierownik z3- ludzie za duzo zarabiaja, do tego jeszcze ustawa o plynnych godzinach pracy i mamy legalne niewolnictwo w pesie, ale wiadomo, jak kogos przycisnie to nawet za 1200 bedzie robil 200 godzin miesiecznie
    pitek

03.11.2013 16:37

jakie zatrobki na krawedziarce???
    człowiek z marsa

13.10.2013 22:20

Najlepszy jest furiat [usunięte przez moderatora] z Z3, wszędzie go słychać. Nie potrafi niczego w normalny sposób załatwić, wszystko tylko mordą. Współczuję chłopakom od niego.[usunięte przez moderatora]

13.10.2013 21:55

[usunięte przez moderatora] kasy na wypłatę brak .Gdzie jest zarząd który to toleruje.

13.10.2013 09:40

ZASTANÓWMY SIĘ PO CO ZATRUDNIA SIĘ UKRAIŃCÓW, BO NIE MA FACHOWCÓW? NIE BO MOŻEMY TE SAMĄ ROBOTĘ ZROBIĆ ZA POŁOWĘ MNIEJ, A ZASTANAWIAŁ SIE KTOŚ DLACZEGO NIE MA W TEJ FIRMIE PODWYŻEK? PO CO JAK MOŻNA MANIPULOWAĆ NASZYMI WYPŁATAMI PRAWDA? CZY NIE? CZY ZASTANAWIAŁ SIĘ KTOŚ, PO JAKĄ CHOLERĘ SĄ ZWIĄZKI ZAWODOWE, MOŻE CZAS NAJWYŻSZY W KOŃCU O TYM GŁOŚNO MÓWIĆ, OD SPRZEDAŻY BILETÓW KOLEJOWYCH ?!CZY OD PIERDZENIA W STOŁKI?JA WIEM JEDNO ŻE W PRZYSZŁYM ROKU ZMIENIĘ MIEJSCE ZAMIESZKANIA I NIE BĘDZIE TO ZAGRANICA.

10.10.2013 12:17

słyszałem że [usunięte przez moderatora] zabierają ludziom , i dają więkrze premie brygadzistom a potem sie dzielą i to po pare tyśiaków. skandal [usunięte przez moderatora], , ale na z4 zawsze były przekręty,odbiorcy tęż pwenie w łape dostają bo to teraz odbietają kajo produkt gotowy to ja bym na złom wyrzucił

10.10.2013 12:12

w naszym dziale jak zwylke nadgodziny na maxa a kasa w dół. ale nie tylko u nas bo z4 na nowej hali też narzeka, tylko że mają lepsze warynki na hali, a z kasą ponoć też okradają. [usunięte przez moderatora]

09.10.2013 13:47

a jakie relacje miedzy mistrzem a brygadzistką z Z-3
    lol

10.12.2013 16:44

pesa ma nowż tradycja zamiast dać na święta premie daje mniejsze wypłaty, na z-4 to już kolejny roz z żędu w grudniu około 400zł mniej

10.12.2013 22:31

chyba wszystkie działy mniej dostały
    zoska

07.10.2013 11:04

chciałabym sie zapytac czy przyjmuja moze kobiety do pracy?
    noe

20.09.2013 13:21

Zwolnień w 2014 nie będzie bo z tego co wiem na ten czas są kontrakty, gorszym rokiem będzie 2015 jak na razie

19.09.2013 21:01

ciekawe jak beda zwalniać a tu tyle roboty jest ze szok
    rummy

18.09.2013 21:24

Obecna sytuacja nie jest dobra, zatrudnia się coraz więcej plecaków i dobrych znajomych kolesi a to oznacza jedno że będzie coraz gorzej. Z uwagi na stratę kilku kluczowych kontraktów na pewno poleca zwolnienia i pensje będą sporo niższe (już podobną tną od 25-35% premii a to początek), oczywiście dla roboli bo plecaki będą donosić na kolegów bo zwolnienia muszą być i rzekome powody też. I pomyśleć że do Niemiec jest tak blisko nie trzeba mieć wizy nawet paszportu wsiadasz a auto i wysiadasz w Niemczech. [usunięte przez moderatora]
    nszzzzzzz

13.09.2013 22:48

Jutro protest w Warszawie.Pojedziecie?Nie.Lepiej pojsc do pesy pracowac za marne grosze w sobote i niedziele.Lizusy brygadzistow po ohp.Wiec nie piszcie bzdur na gowork bo i tak jutro i po jutrze bedziecie tyrac.Na ostatnim spotkaniu nt.mobbingu na z2 odezwalo sie dwoch facetow'maja jaja'reszta morda w kubel.[usunięte przez moderatora]. SZACUN DLA TYCH DWOCH.
    fizolek z z4

11.09.2013 11:06

o nas (usunięte przez administratora) znowu nas okradli .po 500zł mniej. a pani [usunięte przez moderatora] tylko chodzi zabiera premie za brak nr, ale ogląda wagony z jednej str a jak ktoś spawał z drugiej to premi nie dostanie bo ona nie widzi nr. i morzesz spawać całe podwozie i dach ale że nie bedziesz mnił nr na ścianie to premi nie dosraniesz tak jak ja 100 zł za cały miesiąc spawania, za tyle to mi nie warto rozwijać spawarki. [usunięte przez moderatora]

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Baldini

11.09.2013 07:31

Co oni sobie do cholery wyobrażają w tym zarządzie? Człowiek tyra, nadgodziny robi-bo jak nie to po premii lecą, stara się, bo w sumie płacą jak na warunki bydgoskie całkiem nieźle, a tu nagle zwolnienia bo jakieś [usunięte przez moderatora] nie potrafią tak zarządzać firmą, żeby była płynność produkcji? [usunięte przez moderatora] pozwalniać, bo to oni ciągną firmę na dół swoją nieudolnością.
    toto

10.09.2013 23:00

To pewne info? [usunięte przez moderatora]
    Johny2Melony

10.09.2013 13:10

W 1 kwartale 2014, poleci 20% załogi tzn. 700 osób. Propozycja jest obecnie w związkach
    baldini

06.09.2013 16:20

A skąd człowieku masz takie wieści co? Znów zwolnienia? Przecież na Z-3 i na serwis kilka miesięcy temu zatrudniali nowych ludzi.
    zwm

04.09.2013 19:27

Będą masowe zwolnienia.Kto może niech już ucieka.Ciekawe co na to związki zawodowe.
    ktoś

02.09.2013 21:29

żle sie robi wypłaty małe szkoda słow

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    ps

01.09.2013 09:20

na ps [usunięte przez moderatora] zaczyna wprowadzac ten sposob mobingu nie zrobisz 100 nadgodzin dostaniesz goła pesje.a to ze ludzie maja dom i swoje prywatne sprawy i problemy to juz go [usunięte przez moderatora] nie obchodzi.

31.08.2013 17:17

Pracuje w firmie tej jest tragedia stosuja mobing jesli nie podpasujesz [usunięte przez moderatora] nie dostaniesz godnej wyplaty namawiaja do nadgodzin jezeli nie przyjdziesz wyplata tez bedzie mala nie rozumieja zycia prywatnego pracownika ma robic jak najwiecej za jak najmniej. NIE POLECAM
    jestem zmęczony

25.08.2013 11:12

Dnia 23 sierpnia br. weszła w życie bardzo fajna i sprzyjająca wszystkim pracownikom ustawa. Nie będzie pracy przez 3 miesiące to będziemy siedzieć w domu za najniższa krajową a przez pozostałe 9 miesięcy będziemy robić po 10-11 godzin żeby odrobić te 3 miesiące mając przy tym zapłacone jak za 8h. To co oznacza? Oznacza to legalne niewolnictwo, wyzysk i wszystko co z tym związane.
    yoyo

22.08.2013 20:35

w MR dostaniesz na start koło 2000. czemu szukają specjalistów.... bo wszyscy którzy mogli odeszli. Mam nadzieję, że i mi sie uda. koledzy z zetow... zapraszam do mr. [usunięte przez moderatora].najmadrzejszy [usunięte przez moderatora] ma wszystkich w powarzaniu i tylko umie zniewazyc I zabrac premie, ale słupki sie zgadzają i to sie tylko w tej firmie liczy. czy z zarządu nikt nie widzi co sie dzieje w mr, ..... powodzenia obozowicze
    l

17.08.2013 18:02

bies - 2013-08-17 17:22:46 Ile zarabia się jako kontroler jakości? dużo za dużo, [usunięte przez moderatora] ,fajna praca ,dużo wolnego czasu(komp z netem :) ) wszystkie obowiązki od nich przejmuje pracownik fizyczny pomiary wypełnianie kart itp.
    bies

17.08.2013 17:22

Ile zarabia się jako kontroler jakości?
    oszukany

09.08.2013 21:56

witam pracowalem w tej slawnej firmie jako mechanik na z-3 to co sie dzieje w tej firmie to komedia z lat prl [usunięte przez moderatora]. zwolnilem sie sam z tej firmy i niezaluje zdrowie wazniejsze NIEPOLECAM

02.08.2013 23:22

mędrzec - 2013-08-02 22:37:00 Kierownik - 2013-07-31 18:49:54 123 - 2013-07-25 18:12:09 [usunięte przez moderatora][usunięte przez moderatora] Teraz czeski wagon odwrotnie poskładali. hahahahh.[usunięte przez moderatora][usunięte przez moderatora] ci co na prawde coś umieją i się starają to dostają nędzne grosze,i tak zakład schodzi na psy
    Kierownik

31.07.2013 18:49

Szajbus

31.07.2013 15:43

Prawda fizol Na czeskich modernizowanych, to sie odbywa nastepująco: -pracownik wstawia jakiś detal -następnie technolog czy konstruktor(nie znam ich) robi zdjęcia i sobie mierzy -i na końcu przynosi gotowe rysunki I tak czesto sie odbywa, tak że na innych budowanych od podstaw wagonach Zatrudniaja gości po studiach którzy nic nie potrafią w biurach konstrukcyjnych. A na halach produkcyjnych (z4) są goście po studiach i znaja tą robotę od podszewki bo przy tym robią. Takich niech wezmą , to jak bedzie miał coś nanieść na papier to sobie to wyobrazi w rzeczywistości jak to wygląda i czy nie bedzie kolidowało z czymś innym. Kiedyś wstawialiśmy dwie rzeczy z różnych rysunków w to samo miejsce (chcieliśmy) na obydwy rys był podpis tych samych konstruktorów. Paranoja
    fizol

19.07.2013 23:06

prawda jest taka że od stycznia wypłaty spadły o około 30%, a to naprwade dużo. na niektótych działach powstają nowe konstrukcje na które nie ma dokumentacji a jak jest to zła bo konstruktorzy mają zero odpowiedzialności.ludzie są gonieni[usunięte przez moderatora]. i okaże sie że ludzie zie zbuntują,przestaną [usunięte przez moderatora] jak psy i pesa niewyrobi sie w terminach. a to i tak [usunięte przez moderatora]. bo po 8godz pracy człowiek idzie sie wykąpać a pod prysznicami tam gdzie ludzie sami zrobili haczyki na recznik to tych haczyków nie ma , [usunięte przez moderatora]
    cris561

17.07.2013 20:21

Witam.Dzisiaj przyjechałem do Bydgoszczy na rozmowę kwalifikacyjną,nie było źle ale to co tutaj przeczytałem i zobaczyłem jakie pustki w Bydgoszczy,niegdyś mieszkałem w tym mieście,to chyba wszyscy macie rację,większość ludzi z doświadczeniem powyjeżdżała,bo to co ujrzałem w zakładzie na hali to młodzi ludzie bez większego doświadczenia,no i starsi grubo po 50-tce.Kto by nchciał tyrać za te grosze,chyba się wstrzymam.
    cris561

17.07.2013 19:59

Witaj.Ja dzisiaj byłem w na rozmowie i mam takie same wrażenia.Czytając wasze posty,to aż trudno uwierzyć ale tak może być w istocie,bo nikt na hali ust nie otworzy.
    gosc

12.07.2013 12:07

tak 3000 ale brutto chyba ze zrobisz 60 nadgodzin to dostaniesz 3000 netto

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych